Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#751) Tonyk

Tonyk
(őstag)
LOGOUT blog

Újabb választási lehetőség a színen: [link] már ha lehet őket egy lapon említeni...

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#752) ERIK 70 válasza Tonyk (#751) üzenetére

ERIK 70
(kvázi-tag)

Igen!
Felcsillant szemem nekem is.
Főleg ha 160e kit obival.A D50 most is 150e kitobival.
Ha jól müködik a WB-je (nem ugy mint a D50-nél)
akkor nyerő lap.(no meg lóvé ugye)

(#753) bogabi

bogabi
(tag)

Hali,

Elkészült életem első makrója (na jó, nem első, hanem kb. 5.-ik, mert előtte még egyáltalán nem csináltam, és kellett egy kis ''jé, ilyen is van'' próba)

Itt meg lehet nézni: http://kepfeltoltes.hu/view/061118/DSCF0187_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Nagyon büszke vagyok rá... :)

[Szerkesztve]

A tévedés joga fenntartva.

(#754) bogabi

bogabi
(tag)

A kép linkelése nem akart menni, most se az igazi...

(#755) xcsab válasza bogabi (#754) üzenetére

xcsab
(fanatikus tag)

amikor irod a hozzaszolast van a pofacskak folott egy Link gomb ... azt megnyomod es bemasolod a linket ;)

Just do it!

(#756) xcsab

xcsab
(fanatikus tag)

ugy nez ki hogy elsejen fel tudok menni pestre es bevasarlok :C ...
a kovetkezoket veszem/vennem:
FujiFilm FinePix S6500 fd
Fujifilm xD Kártya 1 GB - High Speed
HOYA HMC UV szuro 58 mm
MANFROTTO 190PROB állvány
FUJIFILM SC-S9 tok
Varta Photo tölto + 2*4db 2700mAh akkumulátor
+valamilyen kartyaleolvaso
.... mit szoltok az osszealliatshoz? :) (most pontosan nem tudom megmondani de olyan 160ezerbol jonne ki az egesz)

Just do it!

(#757) xcsab válasza bogabi (#753) üzenetére

xcsab
(fanatikus tag)

kulonben jo eles lett :D ... felteszed legyszi valahova teljes meretben? :U

Just do it!

(#758) bogabi válasza xcsab (#756) üzenetére

bogabi
(tag)

Hali,

Jó kis összeállítás. Nekem is 1 GB-os kártyám van, csak nekem Olympus, az is H-s. Állványon és táskán én is gondolkodom...

(#759) xcsab válasza xcsab (#756) üzenetére

xcsab
(fanatikus tag)

ja es hogy sarguljatok az irigysegtol :)) ... az egesz 16%al olcsobb lesz mert visszakapom az afat. Hihi :)) :P :DDD :C :DD :)

Just do it!

(#760) bogabi

bogabi
(tag)

Ilyen összegnél már jelentős előny... sárga vagyok :)

(#761) Tonyk válasza xcsab (#756) üzenetére

Tonyk
(őstag)
LOGOUT blog

mint már mondtam szerintem qrvára felesleges a kártyaolvasó...1x használtam, amikor kipróbáltam, hogy egyáltalán működik-e (bár mondjuk ekkora összegnél 2500Ft már nem oszt nem szoroz

(#762) xcsab válasza Tonyk (#761) üzenetére

xcsab
(fanatikus tag)

amiert szerintem megeri a kartyaolvaso az az hogy a kepletoletes nem fogyasztja a gep akksiait es hogy igy abszolut nem amortizalodik a gep(az a kicsi gumi egy ido utan hasznaltnak fog latszani) ... ez nekem meger 2500Ftot :)

Just do it!

(#763) Tonyk válasza xcsab (#762) üzenetére

Tonyk
(őstag)
LOGOUT blog

Én ettől nem tartok. Mire ez esetleg meg is történik (3-4 év múlva) addigra remélem tudok másik gépet venni! A kártya érintkezői és talán a gép érintkezői viszont jobban megsínylik az állandó pakolgatást!

[Szerkesztve]

(#764) Lebowski válasza bogabi (#758) üzenetére

Lebowski
(kvázi-tag)

És a H-s kártya észrevehetően gyorsabb, mint az M-es vagy a sima? Ha gyorsabb, mennyire észrevehető (pl. sorozatfényképezés)?

(#765) xcsab válasza Lebowski (#764) üzenetére

xcsab
(fanatikus tag)

nincs szemelyes tapasztalatom de hogyha egy 13 mb-os RAWot kell mentesen akkor nem mind1 hogy 5mb/s-al vagy 3mb/s-al masolja fel(es az arbeli kulonbeseg csekelynek mondhato)

Just do it!

(#766) bogabi válasza Lebowski (#764) üzenetére

bogabi
(tag)

Hali,

Nekem 1 GB-os H-s Olympus kártya van a gépben és kerestem technikai adatokat a kártyára vonatkozóan, de nem találtam. Sőt, a Fuji oldalán sem találtam semmit arról, hogy egy H-s kártya milyen sebességgel bír. Arról nem is beszélve, hogy a 6500-ról meg abszolúte semmi ilyesmit nem találtam.

Amúgy érzésre (mert még nem mértem) a RAW-ot a gépem kb. 2-3 mp alatt rakja ki a H-s Olympusra. De pontosabbat csak ha lemértem, de most filmet nézek... :)

(#767) xcsab válasza bogabi (#766) üzenetére

xcsab
(fanatikus tag)

hasznalj googlet ;) :P ...[link]

Just do it!

(#768) bogabi válasza xcsab (#767) üzenetére

bogabi
(tag)

Köszi, így nem kell mérni...

(#769) Tonyk válasza xcsab (#767) üzenetére

Tonyk
(őstag)
LOGOUT blog

jujujjjj :DDD hol van itt 2GB-os H-s kártya ????? :DDD :DDD

(#770) Tonyk

Tonyk
(őstag)
LOGOUT blog

egy rakat, szó szerinti tesztkép: [link]

(#771) bogabi válasza Tonyk (#769) üzenetére

bogabi
(tag)

Ki beszélt itt 2 GB-os xD kártyáról?

(#772) bogabi válasza xcsab (#757) üzenetére

bogabi
(tag)

Otthon van a kép a laptopon, ha hazaérek, akkor felrakom valahová teljes méretben. Esetleg tippet lehet adni, hol fogadnak ekkora képet. :)

(#773) Tonyk válasza bogabi (#771) üzenetére

Tonyk
(őstag)
LOGOUT blog

1. Ha megnézed drága barátom, nem neked beszélek!
2. Olvass vissza, rájössz!

(#774) bogabi válasza Tonyk (#773) üzenetére

bogabi
(tag)

Lehet, hogy én vagyok korlátolt, de én úgy értettem, hogy ha nem is nekem válaszoltál, de az én hozzászólásommal kapcsolatban írtad, amit írtál.

(#775) Tonyk válasza bogabi (#774) üzenetére

Tonyk
(őstag)
LOGOUT blog

az üzenet fejlécében ez van: (#769) Tonyk válasza xcsab (#767) üzenetére

(#776) bogabi

bogabi
(tag)

Gondolkodom állvány vételén a Fujihoz. Valami hordozható kellene (1 kiló körül) táskával, amitől nem szakad le a hátam, ha cipelni kell. Max. 10-12 ezret szánnék rá. Nézegettem már (főleg edigitalon), esetleg valakinek van tapasztalata ez ügyben? Mire kell figyelni, stb...

(#777) bogabi válasza xcsab (#757) üzenetére

bogabi
(tag)

Na itt a légy teljes nagyságában:

[link]

(#778) xcsab válasza Tonyk (#769) üzenetére

xcsab
(fanatikus tag)

a cikk megjelenesekor meg biztosan nem volt 2gb-os h-s ;) hihi :DD :C

Just do it!

(#779) xcsab válasza bogabi (#777) üzenetére

xcsab
(fanatikus tag)

wow :Y ...szep ;)

Just do it!

(#780) xcsab válasza bogabi (#776) üzenetére

xcsab
(fanatikus tag)

csak annyit tudtam meg az egeszrol hogy 25 kilo koruli allvbanyt erdemes venni ... azt kesobb sem kell lecserelni ... ami 1 fontos tenyezo hogy a maximum terhelhetosge minel nagyo=bb annal jobb (5Kgosat erdemes venni) ... en egy manfrotto pro190B-t neztem ki magamnak....

Just do it!

(#781) bogabi válasza xcsab (#780) üzenetére

bogabi
(tag)

Woww, ember, 25 kiló???? Nem a kocsimat akarom felemelni vele... :) Meg aztán 25 kilós cumóval túrázni... bár vannak, akik azt szeretik, én nem. Lehet, hogy 2,5 kilósat akartál írni, az már jobban hangzik :)

(#782) xcsab válasza bogabi (#781) üzenetére

xcsab
(fanatikus tag)

:)) ... a 25 ezer Ft.... ;)

Just do it!

(#783) Tonyk válasza xcsab (#778) üzenetére

Tonyk
(őstag)
LOGOUT blog

tudtam...tudtam...tudtam... :DDD

(#784) bogabi válasza xcsab (#782) üzenetére

bogabi
(tag)

Eh, hát ezt jól benéztem... pirulok: :B

Amúgy 25 ezret már nem akarok kiadni, akkor valami kompromisszumos megoldás lesz belőle.

(#785) Smish

Smish
(lelkes újonc)

Helló
Sok vacilálás után boldog 6500 tulaj vagyok mátol. :D Fél órája tesztelem, eddig tetszik de tanulni kell még használlni.Majd teszek képeket.

(#786) ERIK 70 válasza Smish (#785) üzenetére

ERIK 70
(kvázi-tag)

gratula! :C

Szavadon foglak,várom a képeket:)

nem minösitem ne félj, csak szeretnék látni párat,majd:)

Még ugyis vacilálok ez és Fz7 között,ami olcsobb és képstabis.

Légyszi győzz meg, hogy nem vészes képstabi nélkül zoomolni.

Köszi

(#787) ERIK 70

ERIK 70
(kvázi-tag)

képek!

gondolom amatör képek,még nem néztem végig
[link]

(#788) ERIK 70

ERIK 70
(kvázi-tag)

bocsi :R

Picasso külömbet festett,nem tudtam h ilyenek
,valami szlovák lapon találtam...

(#789) bogabi válasza Smish (#785) üzenetére

bogabi
(tag)

Sok sikert az új gépedhez! A tapasztalatokat majd írd meg! Ja és a képeket se felejtsd el... :)

(#790) bogabi válasza ERIK 70 (#788) üzenetére

bogabi
(tag)

Szerintem jó, hogy ilyen képeket is lehet látni, főleg, ha az EXIF infókat is nézi az ember, sok infót lehet összeszedni...

(#791) ERIK 70 válasza bogabi (#790) üzenetére

ERIK 70
(kvázi-tag)

Ja!
amugy tettszett a legyed:)

(#792) Smish

Smish
(lelkes újonc)

Na szóval
Én próbálltam Panát is és ezt is.Nem mondom hogy a Pana rossz gép, de ez nekem sokkal jobban be jött.Már a fogása is sokkal komolyabb gép hatását kelti.
Aztán meg érzékenység/képzaj terén szerintem verhetetlen ebben a mezőnyben(S3 IS, FZ7, 6500)
Képfeltöltésben elég amatőr vagyok.Tudtok valami jó oldalt ahova tehetnék?
Aztán máris segitséget kérnék.Mi van ha az LCDn elszórtan van 5 pixelhiba.Tudom hogy monitoroknál ilyenkor már cserélik, de fényképezőknél mi van ilyenkor?
Nekem képstabi eggyálltalán nem hiányzik.

[Szerkesztve]

(#793) bogabi válasza Smish (#792) üzenetére

bogabi
(tag)

Hát, a boltban, a hol vetted, ott kéne megpróbálni cseréltetni, de fene tudja, most mi az előírás ilyen esetekben. Én a MM-ben vettem, és ki is próbáltam, az első gépen én is láttam hibás pixelt, kibontattam egy másikat, azon nem volt. Azt hoztam el.

(#794) bogabi válasza ERIK 70 (#791) üzenetére

bogabi
(tag)

Köszi! :)

(#795) xcsab válasza Smish (#792) üzenetére

xcsab
(fanatikus tag)

hat ... lehet szopacs lesz a vege :( ... ha jol emlekszem egy s3is tulaj jart ugy hogy 1 pixelhibaja volt kozepen es nagyon zavarta de a garipapiron azt irta hogy ha 99.9%-ban jo a cucc akkor nem cserelik(talan edigital volt)... te honnan is vetted?

Just do it!

(#796) xcsab válasza ERIK 70 (#786) üzenetére

xcsab
(fanatikus tag)

nyugodj bele hogy ha itt megkerdezel valakit arrol hogy Fz7 vagy 6500 akkor tuti h 6500ra voksol :D ... ha nem elfogult velemeny erdekel(mert ezesetben ezt kaptal...ilyenek hogy 'nekem nagyon bejon', 'komoly egy gep' stb ... mert ugye majdenm minden tulajdonos odavan a gepeert mert normalis esetben ez az eddigi legjobb gepe :) ) akkor inkabb itt kerdezz ra[link](bar lehet h ittis fz7 illetve 6500 tulajok fognak valaszolni de nem csak ;) ) .. vagy esetleg kerdezz meg priviben egy igazi ehez erto ostagot :)

[Szerkesztve]

Just do it!

(#797) xcsab válasza ERIK 70 (#787) üzenetére

xcsab
(fanatikus tag)

ez kozuluk a legjobb :)) :DD :)) [link]

Just do it!

(#798) as_Rock válasza xcsab (#797) üzenetére

as_Rock
(őstag)

És lehet, hogy a tulaj már hirdeti is ''áfa''-nélküli áron, mert ''milyen szar képeket csinál'':D

"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

(#799) werttzui válasza ERIK 70 (#787) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Ezek mivel készültek ilyen zajelmosást még életenben nem láttam .Bár ha nem lenne elmosva akkor meg ilyen zajt ez ilyesztő. :Y

CHIHUAHUA

(#800) Lebowski válasza ERIK 70 (#786) üzenetére

Lebowski
(kvázi-tag)

Kollégámnak FZ7-ese van, véleményem szerint ISO 80-100 fölött zajos képeket készít és igaz, hogy a kézremegést megfogja, de pl. 1/800s-on sem lett éles a képközépen lévő ugráló fiam. Valamint a kromatikus hiba is virít néha 3-5 pixel szélesen és nem csak faágaknál!
Munkahelyen IS2-est használunk, picit zajos ez is, valamint makró módokban nehezen fókuszál és gyakran a fókuszkeret mellé állítja az élességet... Ja, egyhetes korában meghalt, sekép-sehang. Gariban teljes elektronika csere.
Jelenleg egy Nikon Coolpix 4300-ast használok, aminek közel 10.000 expo után döglődik a tele állása. Mivel ez tologatja az obit, ez benne van a pakliban. Na, szóval ez a 3 éves gép még ISO400-on is zajtalanabb, mint az említett kettő. Ami miatt szemezek a 6500-al a Nikon ellenében: Nekem nagyon hiányzik a nagylátó (Nikon 38 mm-től indul), és már döglődik a pótlólag vett spéci akksi is (12.000 HUF volt anno) az eredetiről nem is beszélve. Valamint lassú a fájlkezelése. Bár az FZ7 és az IS2 is csak csökkentett felbontásokon villant nagyot fájlkezelésben. Ja, és még kézbe is fogtam a 6500-öt és eddig ez a legkényelmesebb.
Képstabi: Igaz kamerán és csak szoftveres, de észrevehetően szebb a kép, ha ki van kapcsolva. Mivel ott is inkább a nagylátót használom, családi videónál mindig kikapcsolom.

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.