Újabb választási lehetőség a színen: [link] már ha lehet őket egy lapon említeni...
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
Újabb választási lehetőség a színen: [link] már ha lehet őket egy lapon említeni...

Igen!
Felcsillant szemem nekem is.
Főleg ha 160e kit obival.A D50 most is 150e kitobival.
Ha jól müködik a WB-je (nem ugy mint a D50-nél)
akkor nyerő lap.(no meg lóvé ugye)

Hali,
Elkészült életem első makrója (na jó, nem első, hanem kb. 5.-ik, mert előtte még egyáltalán nem csináltam, és kellett egy kis ''jé, ilyen is van'' próba)
Itt meg lehet nézni: http://kepfeltoltes.hu/view/061118/DSCF0187_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Nagyon büszke vagyok rá... 
[Szerkesztve]
A tévedés joga fenntartva.

A kép linkelése nem akart menni, most se az igazi...

amikor irod a hozzaszolast van a pofacskak folott egy Link gomb ... azt megnyomod es bemasolod a linket 
Just do it!

ugy nez ki hogy elsejen fel tudok menni pestre es bevasarlok
...
a kovetkezoket veszem/vennem:
FujiFilm FinePix S6500 fd
Fujifilm xD Kártya 1 GB - High Speed
HOYA HMC UV szuro 58 mm
MANFROTTO 190PROB állvány
FUJIFILM SC-S9 tok
Varta Photo tölto + 2*4db 2700mAh akkumulátor
+valamilyen kartyaleolvaso
.... mit szoltok az osszealliatshoz?
(most pontosan nem tudom megmondani de olyan 160ezerbol jonne ki az egesz)
Just do it!

kulonben jo eles lett
... felteszed legyszi valahova teljes meretben? 
Just do it!

Hali,
Jó kis összeállítás. Nekem is 1 GB-os kártyám van, csak nekem Olympus, az is H-s. Állványon és táskán én is gondolkodom...

ja es hogy sarguljatok az irigysegtol
... az egesz 16%al olcsobb lesz mert visszakapom az afat. Hihi

Just do it!

Ilyen összegnél már jelentős előny... sárga vagyok 
mint már mondtam szerintem qrvára felesleges a kártyaolvasó...1x használtam, amikor kipróbáltam, hogy egyáltalán működik-e (bár mondjuk ekkora összegnél 2500Ft már nem oszt nem szoroz

amiert szerintem megeri a kartyaolvaso az az hogy a kepletoletes nem fogyasztja a gep akksiait es hogy igy abszolut nem amortizalodik a gep(az a kicsi gumi egy ido utan hasznaltnak fog latszani) ... ez nekem meger 2500Ftot 
Just do it!
Én ettől nem tartok. Mire ez esetleg meg is történik (3-4 év múlva) addigra remélem tudok másik gépet venni! A kártya érintkezői és talán a gép érintkezői viszont jobban megsínylik az állandó pakolgatást!
[Szerkesztve]

És a H-s kártya észrevehetően gyorsabb, mint az M-es vagy a sima? Ha gyorsabb, mennyire észrevehető (pl. sorozatfényképezés)?

nincs szemelyes tapasztalatom de hogyha egy 13 mb-os RAWot kell mentesen akkor nem mind1 hogy 5mb/s-al vagy 3mb/s-al masolja fel(es az arbeli kulonbeseg csekelynek mondhato)
Just do it!

Hali,
Nekem 1 GB-os H-s Olympus kártya van a gépben és kerestem technikai adatokat a kártyára vonatkozóan, de nem találtam. Sőt, a Fuji oldalán sem találtam semmit arról, hogy egy H-s kártya milyen sebességgel bír. Arról nem is beszélve, hogy a 6500-ról meg abszolúte semmi ilyesmit nem találtam.
Amúgy érzésre (mert még nem mértem) a RAW-ot a gépem kb. 2-3 mp alatt rakja ki a H-s Olympusra. De pontosabbat csak ha lemértem, de most filmet nézek... 

hasznalj googlet
...[link]
Just do it!

Köszi, így nem kell mérni...
jujujjjj
hol van itt 2GB-os H-s kártya ?????

egy rakat, szó szerinti tesztkép: [link]

Ki beszélt itt 2 GB-os xD kártyáról?

Otthon van a kép a laptopon, ha hazaérek, akkor felrakom valahová teljes méretben. Esetleg tippet lehet adni, hol fogadnak ekkora képet. 
1. Ha megnézed drága barátom, nem neked beszélek!
2. Olvass vissza, rájössz!

Lehet, hogy én vagyok korlátolt, de én úgy értettem, hogy ha nem is nekem válaszoltál, de az én hozzászólásommal kapcsolatban írtad, amit írtál.
az üzenet fejlécében ez van: (#769) Tonyk válasza xcsab (#767) üzenetére

Gondolkodom állvány vételén a Fujihoz. Valami hordozható kellene (1 kiló körül) táskával, amitől nem szakad le a hátam, ha cipelni kell. Max. 10-12 ezret szánnék rá. Nézegettem már (főleg edigitalon), esetleg valakinek van tapasztalata ez ügyben? Mire kell figyelni, stb...

Na itt a légy teljes nagyságában:
[link]

a cikk megjelenesekor meg biztosan nem volt 2gb-os h-s
hihi

Just do it!

wow
...szep 
Just do it!

csak annyit tudtam meg az egeszrol hogy 25 kilo koruli allvbanyt erdemes venni ... azt kesobb sem kell lecserelni ... ami 1 fontos tenyezo hogy a maximum terhelhetosge minel nagyo=bb annal jobb (5Kgosat erdemes venni) ... en egy manfrotto pro190B-t neztem ki magamnak....
Just do it!

Woww, ember, 25 kiló???? Nem a kocsimat akarom felemelni vele...
Meg aztán 25 kilós cumóval túrázni... bár vannak, akik azt szeretik, én nem. Lehet, hogy 2,5 kilósat akartál írni, az már jobban hangzik 

... a 25 ezer Ft.... 
Just do it!
tudtam...tudtam...tudtam... 

Eh, hát ezt jól benéztem... pirulok: 
Amúgy 25 ezret már nem akarok kiadni, akkor valami kompromisszumos megoldás lesz belőle.

Helló
Sok vacilálás után boldog 6500 tulaj vagyok mátol.
Fél órája tesztelem, eddig tetszik de tanulni kell még használlni.Majd teszek képeket.

gratula! 
Szavadon foglak,várom a képeket
nem minösitem ne félj, csak szeretnék látni párat,majd
Még ugyis vacilálok ez és Fz7 között,ami olcsobb és képstabis.
Légyszi győzz meg, hogy nem vészes képstabi nélkül zoomolni.
Köszi

képek!
gondolom amatör képek,még nem néztem végig
[link]

bocsi 
Picasso külömbet festett,nem tudtam h ilyenek
,valami szlovák lapon találtam...

Sok sikert az új gépedhez! A tapasztalatokat majd írd meg! Ja és a képeket se felejtsd el... 

Szerintem jó, hogy ilyen képeket is lehet látni, főleg, ha az EXIF infókat is nézi az ember, sok infót lehet összeszedni...

Ja!
amugy tettszett a legyed

Na szóval
Én próbálltam Panát is és ezt is.Nem mondom hogy a Pana rossz gép, de ez nekem sokkal jobban be jött.Már a fogása is sokkal komolyabb gép hatását kelti.
Aztán meg érzékenység/képzaj terén szerintem verhetetlen ebben a mezőnyben(S3 IS, FZ7, 6500)
Képfeltöltésben elég amatőr vagyok.Tudtok valami jó oldalt ahova tehetnék?
Aztán máris segitséget kérnék.Mi van ha az LCDn elszórtan van 5 pixelhiba.Tudom hogy monitoroknál ilyenkor már cserélik, de fényképezőknél mi van ilyenkor?
Nekem képstabi eggyálltalán nem hiányzik.
[Szerkesztve]

Hát, a boltban, a hol vetted, ott kéne megpróbálni cseréltetni, de fene tudja, most mi az előírás ilyen esetekben. Én a MM-ben vettem, és ki is próbáltam, az első gépen én is láttam hibás pixelt, kibontattam egy másikat, azon nem volt. Azt hoztam el.

Köszi! 

hat ... lehet szopacs lesz a vege
... ha jol emlekszem egy s3is tulaj jart ugy hogy 1 pixelhibaja volt kozepen es nagyon zavarta de a garipapiron azt irta hogy ha 99.9%-ban jo a cucc akkor nem cserelik(talan edigital volt)... te honnan is vetted?
Just do it!

nyugodj bele hogy ha itt megkerdezel valakit arrol hogy Fz7 vagy 6500 akkor tuti h 6500ra voksol
... ha nem elfogult velemeny erdekel(mert ezesetben ezt kaptal...ilyenek hogy 'nekem nagyon bejon', 'komoly egy gep' stb ... mert ugye majdenm minden tulajdonos odavan a gepeert mert normalis esetben ez az eddigi legjobb gepe
) akkor inkabb itt kerdezz ra[link](bar lehet h ittis fz7 illetve 6500 tulajok fognak valaszolni de nem csak
) .. vagy esetleg kerdezz meg priviben egy igazi ehez erto ostagot 
[Szerkesztve]
Just do it!

ez kozuluk a legjobb
[link]
Just do it!

És lehet, hogy a tulaj már hirdeti is ''áfa''-nélküli áron, mert ''milyen szar képeket csinál''
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

Ezek mivel készültek ilyen zajelmosást még életenben nem láttam .Bár ha nem lenne elmosva akkor meg ilyen zajt ez ilyesztő. 
CHIHUAHUA

Kollégámnak FZ7-ese van, véleményem szerint ISO 80-100 fölött zajos képeket készít és igaz, hogy a kézremegést megfogja, de pl. 1/800s-on sem lett éles a képközépen lévő ugráló fiam. Valamint a kromatikus hiba is virít néha 3-5 pixel szélesen és nem csak faágaknál!
Munkahelyen IS2-est használunk, picit zajos ez is, valamint makró módokban nehezen fókuszál és gyakran a fókuszkeret mellé állítja az élességet... Ja, egyhetes korában meghalt, sekép-sehang. Gariban teljes elektronika csere.
Jelenleg egy Nikon Coolpix 4300-ast használok, aminek közel 10.000 expo után döglődik a tele állása. Mivel ez tologatja az obit, ez benne van a pakliban. Na, szóval ez a 3 éves gép még ISO400-on is zajtalanabb, mint az említett kettő. Ami miatt szemezek a 6500-al a Nikon ellenében: Nekem nagyon hiányzik a nagylátó (Nikon 38 mm-től indul), és már döglődik a pótlólag vett spéci akksi is (12.000 HUF volt anno) az eredetiről nem is beszélve. Valamint lassú a fájlkezelése. Bár az FZ7 és az IS2 is csak csökkentett felbontásokon villant nagyot fájlkezelésben. Ja, és még kézbe is fogtam a 6500-öt és eddig ez a legkényelmesebb.
Képstabi: Igaz kamerán és csak szoftveres, de észrevehetően szebb a kép, ha ki van kapcsolva. Mivel ott is inkább a nagylátót használom, családi videónál mindig kikapcsolom.
[Szerkesztve]