Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#51) Latency válasza xcsab (#48) üzenetére

Latency
(senior tag)

Ezt már láttam én is, ami viszont érdekes, hogy gyakorlatilag sehol nincs még kint az ára a neten. Amúgy meg ez nem Ausztrál dollár akar lenni?

(#52) tbo válasza Jazz (#50) üzenetére

tbo
(újonc)

Hmmm.. 150e az szerintem egy kicsit sokkkk, plane hogy az FZ-50 160e környékén van.
Én is utálom utólag tuningolni a képeket.

Kiváncsi vagyok a tesztképekre.

Üdv,
tbo

[Szerkesztve]

''Amikor olyan messzire mentél, hogy képtelen lennél még 1 lépést megtenni, csak fele olyan messzire jutottál mint amire képes vagy''

(#53) tbo válasza Latency (#51) üzenetére

tbo
(újonc)

Ausztrál dollár. Hmm.. ugy már sokkal barátságosabbnak tűnik az ár :U
De majd csak lesz lassan valami biztosabb infó.

''Amikor olyan messzire mentél, hogy képtelen lennél még 1 lépést megtenni, csak fele olyan messzire jutottál mint amire képes vagy''

(#54) xcsab

xcsab
(fanatikus tag)

ha ausztral $ akkor mennyi? :F

Just do it!

(#55) szaki1

szaki1
(kvázi-tag)

1.00 AUD Australia Dollars = 165.567 HUF Hungary Forint

kb. 100 lepedő

(#56) Jazz válasza tbo (#52) üzenetére

Jazz
(őstag)

Még ha drágább lenne, akár sokkal is, és Fz50 vs. fd között kéne választani, biztos hogy a fujit választanám.
Fz50 totálisan rossz széria. (1/1.8''CCD-n 10Mp-->mosott akvarell, iso felejthető... de ezt már úgy is mindenki kívülről fújja)

Tuti kis gép, illetve nem is kicsi, 700g. De s5600 képei is nagyon meggyőzőek, annál ez meg csak sokkal jobb lehet. A többi előnyről meg ne is beszéljünk. (jajj, lehet eladni FZ5-ömet. Valaki? :D )

free your mind / BT: JazZy#2550

(#57) xcsab

xcsab
(fanatikus tag)

hat en ugy gondoltam hogy kb 100 kilo korul lesz es akkor tuti h azt vettem volna... de megprobalok fz 30 at valahonnan es ha nem fog menni akkor maradok ennel miutan lement az ara :)

Just do it!

(#58) Latency válasza xcsab (#57) üzenetére

Latency
(senior tag)

Az a 100 körüli ár szerintem a megjelenés után 2 maximum 3 hónappal késöbb egy tizessel kevesebb lessz.

(#59) xcsab válasza Latency (#58) üzenetére

xcsab
(fanatikus tag)

csak akkor 100 koruli ar ha ausztral $ ... es ez nem jelenti azt hogy itt is annyi lesz ... varunk :((

Just do it!

(#60) xcsab

xcsab
(fanatikus tag)

vajon a Fujifilm Magyarország nem tudna megmondani hogy mennyi lesz az ara? :F

Just do it!

(#61) Latency

Latency
(senior tag)

Még pár hete találtam valamelyik Fuji oldalon ezeket a tesztképeket: [link]
Iso 100

(#62) tbo válasza Latency (#61) üzenetére

tbo
(újonc)

Nem rossz kis képek, bár a szemem nem túl kritikus. Viszont az biztos, hogy az én Cannon PSA60-omnál azért sokkal szebb képeket csinál :D.
Visszatérve az árra, szerintem a 100e HUF azért nem volna olyan rossz, pláne hogy annak idején a fent említet gépem még 80e vettem igaz sulinetben, de akkor is. A két gép ég és föld.

(#63) xcsab

xcsab
(fanatikus tag)

ezen van fokuszgyuru :F

Just do it!

(#64) Latency válasza xcsab (#63) üzenetére

Latency
(senior tag)

Van, csak a legtöbb kis felbontású reklámképen nem igen látszik. Ha érdekel, hogy néz ki keress rá a 9500-ra, teljesen ugyan úgy néz ki az optikája és a gyűrűk.

[Szerkesztve]

(#65) Tonyk

Tonyk
(őstag)
LOGOUT blog

Meg nem mondom hogy hol láttam... kerestem de nem találtam... de 470€ volt az ára

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#66) Tonyk

Tonyk
(őstag)
LOGOUT blog

egyre szomorúbb vagyok: http://www.shopbot.com.au/p-22184-314812.html

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#67) xcsab válasza Tonyk (#66) üzenetére

xcsab
(fanatikus tag)

ez mar volt linkelve
jah es az az ar lehet hogy ausztral $ban van megadva(bizzunk benne :) )

Just do it!

(#68) bandus válasza xcsab (#67) üzenetére

bandus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha jól tudom akkor az $ egyértelműen az amerikai dollár jele. :)

|| Bandusz Oklitusz Egyetemisz Alkeszosz || Eladó Oakley Jupiter Matte Rootbeer/Bronze napszemüveg || Eladó 19k-s utalvány, Bata cipőboltba ||!

(#69) xcsab válasza bandus (#68) üzenetére

xcsab
(fanatikus tag)

lehet :) ...
de tegyuk fel hogy forintot nem csak Magyaro.-on hasznalnak hanem meg 1 vagy 2 orszagban ... de a hazai arlistakon nem az fog szerepelni hogy 100 HUF hanem 100 Ft mivel mindenki tudja hogy Magyaro.-on van az uzlet :) ... nah jo nem folytatom :DDD

Just do it!

(#70) xcsab

xcsab
(fanatikus tag)

a fuji azt irta a levelemre hogy: a pontos ar a magyarorszagra valo beerkezeskor kerul kalkulaciora :(((

[Szerkesztve]

Just do it!

(#71) xcsab

xcsab
(fanatikus tag)

A Pixmanian szeptember 29 tol lehet kapni [link] .. az ar magas: 138 ezer Ft :O :O

wooooow .... A stabilizáló mód kompenzálja a homályos hatást , így az eredmény tökéletes lesz. .. ez vajon mi lehet :F

[Szerkesztve]

Just do it!

(#72) meoindil válasza xcsab (#70) üzenetére

meoindil
(tag)

A Pixmaniáról már rendelhető 137 ezerért. Kíváncsi leszek mennyibe kerül majd itthon. Tartok tőle lényegesen nem lesz olcsóbb. [link]

(#73) szaki1

szaki1
(kvázi-tag)

Nincs benne Magyar menü!
:F

(#74) xcsab válasza szaki1 (#73) üzenetére

xcsab
(fanatikus tag)

akkor nehogy ilyet vegyel :W ... hogy lehet ilyesmin megakadni??

Just do it!

(#75) tbo válasza xcsab (#71) üzenetére

tbo
(újonc)

Hmm.. :((( :O Ha tényleg ennyi lesz az ára akkor sajna megint várnom kellesz az új gép vásárlással... :( .

Az a stabilizáló izé meg kicsit érdekes. Kiváncsi vagyok ezzel mit akartak mondani.

(#76) Jazz válasza xcsab (#71) üzenetére

Jazz
(őstag)

Ez engem is érdekelne. Tuti hogy nem optikai képstabit jelent. Akkor az a másik, xyz stabis megoldás (nem akarok hülyeséget mondani).

Azért egy stabi nagyon jó dolog. Amikor átváltasz folyamatos stabilizálásra, élőben látod az eredményt. Az addig 12x-es zúmolt remegő kezed, egyszer csak megáll, és egy max ingen finom lágy ringatózásba megy át, amit már simán megfogsz és kompenzálsz. Így 1/20-at simán befog akárki. :D

No meg a gép sem egy kis darab. 700g. 140 ropi. Ennyiért már egy 22mm-es CCD-s, EOS300d-t kapsz használtan. Amire meg rácsavarod a jó öreg filmes géped obijait, és voálál.:)
(persze azért jó gép lesz ez az fd nagyon)

Azért erről a gyártók által megadott vaku kulcsszámokról röviden: Minap néztem a Pana minőségtanusító jegyzékét. Szal ott a 4.5m (FZ5), az iso 400-on értendő. Azt pedig sose használsz ilyen pöttöm CCD-n.Tehát az effektíve használható 2m. Hát ja. Még is csak FZ20 kellett volna vakupapuccsal, meg a böszme nagy objektívével(?). :D

(#77) xcsab válasza Jazz (#76) üzenetére

xcsab
(fanatikus tag)

nagyon remelem hogy valami okos megoldas a fuji reszerol. Hatha valmi kisebb csoda lesz az a stabilizalo mod :C

Just do it!

(#78) Latency válasza xcsab (#77) üzenetére

Latency
(senior tag)

Ha ez az, mint a 9500-nál akkor annyit csinál, hogy magától emeli az ISO-t hogy rövidebb záridőt használhasson.
Amúgy meg a 9500 újonnan 125e, szerintem egy-két hónap alatt óriásit fog zuhanni a 6500 ára, ennyiért egy hónap múlva FZ-50-t lehet kapni :DDD A Pixmania meg egyébként nem Mo-ról szállít azért lehet majd ott kapni hamarabb (én nem javaslom senkinek, hogy ott vásároljon).

[Szerkesztve]

(#79) xcsab válasza Latency (#78) üzenetére

xcsab
(fanatikus tag)

A`men :R :))

Just do it!

(#80) Jazz válasza Latency (#78) üzenetére

Jazz
(őstag)

Hát ez valami rettenetesen butító reklám fogás. Ennyi hülye ember van, vagy minket néznek ennyire hülyének.:) Az auto beáll. is ezt csinálja. Ilyet hogy lehet kitalálni....agyam eldobom :W :D

(#81) j.bravo válasza Latency (#78) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Attól tartok, ugyanez lesz. :(

(az s5600 topikot olvastad mióta legutóbb odaírtál? Nézz be légyszi :D No offense, csak a tisztánlátás végett.)

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#82) Jazz

Jazz
(őstag)

XCsab:''szia
nincs valami tapasztalatod az XD kartyakkal kapcsolatban? azert kerdezem mert az SD-k eseteben neha felbeszakad a vido mivel a kartya nem valami gyors... tehat erdemes lesz e majd gyors XD-t venni a leendobeli fuji s6500-hoz?''

Ilyen video tapasztalatom még nem volt, erről nem tudok nyilatkozni.
Én az enyémbe egy Kingtston High Speed Pro, vagy valami ilyesmit vettem. Főleg a sorozatfelévtelért, ugyan is ez a kártya elég gyors ahhoz, hogy akár ''repülőírásban'', végtelenített sorozatfelvétel mellett azonnali írásnál is olyat produkáljon mintha gyorsítótárba menne.
És nyugodtan írhatsz fórumba is, hátha másoknak is hasznára válik az info.:)

[Szerkesztve]

(#83) xcsab válasza Jazz (#82) üzenetére

xcsab
(fanatikus tag)

rendben :) szoval tud valaki meselni az XD-krol? :)

Just do it!

(#84) xcsab

xcsab
(fanatikus tag)

asszem meg is van az a stabilizalo mod... ez bizony az a marhasag amit mondtatok: :((( '• Picture Stabilization (auto High ISO) ' :(

Just do it!

(#85) Jazz válasza xcsab (#84) üzenetére

Jazz
(őstag)

Ennél már csak az ISO 3200 a viccesebb. (ugyen ez megvolt panánál is)
Miért nem voltak nagyvonalúbbak a menedzserek és mondtak egy magasabb számot, mondjuk 10.000? :F ?

Ez kb. így zajlhatott:
''Te Pityu, mi az legnagyobb szám ami az eszedbe jut!''
''3200!!''
''Jóvvan, akkor annyi lesz!''
:DDD

(#86) xcsab válasza Jazz (#85) üzenetére

xcsab
(fanatikus tag)

Nem az a baj hogy akar 3200 as iso-t is lehet hasznalni hanem az hogy ez mar teljesen normalis(biztos van olyan vasarlo aki ez alapjan donti el hogy melyiket veszi es ha mar ezen is van ekkora iso akkor mar nem mondhatja azt hogy hat en inkabb az fz-50 est veszem mert az mar tud iso 3200 at :( )

De az arcfelismero autofocus se semmi!!(vegulis ezzel a funkcioval reklamozzak a cuccot mivel ez az elso ilyen gep) Nagyon vagjak a kis japanok a dolgokat. Le a kalappal elottuk :R (dogoljenek meg :D )

[Szerkesztve]

Just do it!

(#87) Jazz

Jazz
(őstag)

Vazzeee, ezen sincsen vaku papucs? Ennyi pénzért már igazán rakhattak volna rá. Faxom ebbe a termék marketingbe.....(''lefedett piaci rész, bizonyos szintű termék kategória elfoglalása, saját termék ne legyen konkurencia más kategóriás, szintén saját termékkel, következő sorozatra is hagyjunk valamit'', bruoaaaa.....) :U

(#88) xcsab

xcsab
(fanatikus tag)

szerintetek karacsonykor megkozelitoleg mennyibe fog ez kerulni? :R

Just do it!

(#89) camelferr válasza xcsab (#88) üzenetére

camelferr
(senior tag)

Várjuk meg, mennyiért dobják ki az edigital.hu-ra. Én személy szerint 80k-nál többet semmiképp nem adnék érte, az s9500 most 125k...Ha valaki képes az arcfelismerő fd szoftverért 140k-t kipengetni, az jelentkezzen elmeorvosi kezelésre, és tőlem is kaphat egy zacskó savanyúcukrot...mit képzeltek ezek a japcsi gyerekek??? :(((

Ez egy ilyen bolygó.

(#90) Latency válasza camelferr (#89) üzenetére

Latency
(senior tag)

A Pixinfón a 9500-as is egy tizessel drágább, mint máshol.
A hivatalos induláskor szerintem 120-125e lessz és idővel szerintem beáll majd kb. az FZ7 árába.

(#91) xcsab válasza camelferr (#89) üzenetére

xcsab
(fanatikus tag)

es szerinted mikor lesz 80k? :P

Just do it!

(#92) bandus válasza xcsab (#91) üzenetére

bandus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem ez a gép sohasem lesz 80k. Mire kifutó modelll lesz, akkor lehet talán 90k környékén beszerezni. De ne legyen igazam :)

|| Bandusz Oklitusz Egyetemisz Alkeszosz || Eladó Oakley Jupiter Matte Rootbeer/Bronze napszemüveg || Eladó 19k-s utalvány, Bata cipőboltba ||!

(#93) camelferr válasza bandus (#92) üzenetére

camelferr
(senior tag)

Abból indultam ki, hogy a 6500fd az s5600 utóda (lenne elvileg...), ami ugye 59900 ft/darab. Ehhez képest a 6500fd-ért 140k??? Már nagyon kíváncsi vagyok az edigital.hu árképzésére... Egyébként 140k-ért itt egy GÉP [link] és még csak nem is vagyok nikon-promoter... :))

[Szerkesztve]

Ez egy ilyen bolygó.

(#94) xcsab válasza camelferr (#93) üzenetére

xcsab
(fanatikus tag)

szerinted van a 6500nal jobb vetel annyiert?(ugyanabban a kategoriaban)

Just do it!

(#95) camelferr válasza xcsab (#94) üzenetére

camelferr
(senior tag)

Nem igazán tudok bridge-kategóriában gondolkodni, utóbbi hetekben kezemben volt dslr-ek miatt...tényleg nem egy lapra valók...én próbálok mindenkit lebeszélni drága bridge-gépek megvételéről, ha valaki tényleg fotózni akar, és nem ''látványrögzíteni'', nincs komoly alternatívája dslr-el szemben. 200k alatt is össze lehet rakni egy jó kezdő cuccot, és azzal tényleg fotózni tanul az ember, nincs elfoglalva a 640x480-as videóval, meg a fél másodperces kioldási késedelemmel.

Ez egy ilyen bolygó.

(#96) xcsab válasza camelferr (#95) üzenetére

xcsab
(fanatikus tag)

1szoval ez egy nagyon jonak tuno bridge gep ami neked nem er meg 140k-t mivel 200k bol ossze lehet rakni egy dslr-t(el kell donteni hogy milyen gep elegiti ki jobban az elvarasait .. nekem speci jobban megeri egy bridge)
ja igen es azert mert lehet videozni egy fenykepezogeppel azert meg lehet vele fotozast tanulni :P

[Szerkesztve]

Just do it!

(#97) camelferr válasza xcsab (#96) üzenetére

camelferr
(senior tag)

Egyetértünk. Csak az a fránya árcédula...de 80k-ért valszeg vevő lennék a gépre, öcsém kapná első digitgépnek karácsonyra... :)) Engem bizony megbabonáztak a dslr-ek...inkább kevesebbet költök a verdámra, és többet egy jó fotóra.

Ez egy ilyen bolygó.

(#98) xcsab válasza camelferr (#97) üzenetére

xcsab
(fanatikus tag)

200k-bol szerintem erdemesebb R1est venni mint 1 beleposzintu dslr-t

Just do it!

(#99) camelferr válasza xcsab (#98) üzenetére

camelferr
(senior tag)

Van aki szerint az R1 veri a d200-at is. Szerintem nem. Én pl madárfotózással is akarok bíbelődni, és arra az r1 125mm-es (egyébként kitűnő) obija nem játszik . Lehet rárakni előtétbigyókat persze, de horror árakon, és romlik vele a minőség, amit én lényegesebbnek tartok a kényelemnél vagy márkanévnél.

Ez egy ilyen bolygó.

(#100) Jazz válasza camelferr (#93) üzenetére

Jazz
(őstag)

Azért az kicsit erős, hogy 5600 utódja (az az 5700 lenne +1Mp-el:D)...., elég durva tulajdonságokkal rendelkezik ez a gép
Az 1/1.7''-os CCD-t,
a 2.5''-os 235.000 pixeles LCD-t,
az 1/4000-ed záridőt
a 8.5m-es kulcsszámú vakut
a 28mm-es objektívet
az F11-es rekeszt,
és azt a tényt hogy végre nem cseszték el úgy a gépet hogy tele rakták MP-el (CCD-hez viszonyítva)
....mind mind meg kell fizetni. Most nem feltétlenül a gyártási költségre gondolok, hanem arra a tényre hogy egy ilyen mindent egyben szuper gépet kiadtak, ugyan is ez nekik nem áll érdekükben.
Persze ez se tökéletes: gyengus obi, nincs stabi, viszonylag nagy és nehéz.
De ha azt nézzük hogy makrónak (tele makró DCR250-el) kiváló, ott úgy (és tudsz is!) F11-et választod. Ha meg csak simán zoomolsz a nagyvilágba, akkor meg nem is árt az a F4.9, úgy is nagy lenne a kromatikus aberráció (hirtelen kontraszt átmenetnél lilásodás, én is mindig ha tehetem Fz5-el F8-ba nyomom). Max. állványról zoomolsz.
Hát ja, nem lesi fotó kézből (azaz Fz5:) ). De milyen jó is az a 28mm-es obi... :)) És fujinak baromi szép képei vannak. s5600-at látva elszorult a szívem, lehet hogy nem olyan részletes-ámbár kevésbé zajos-, de baromi jól néznek ki. Ezek a színek....;)

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.