A minőségben nem sok különbség van ránézésre.
De igen, Tonyk képei asszem NORMAL, azaz 96%-os JPEG képek. Ezek kb. ~1,5 megásak. A FINE, azaz 99%-os képek ~3 megásak.
További értelmetlen korlátja a gépnek, hogy FINE tömörítést csak a 6.3 megapixeles legnagyobb formátumában enged. Ez egy kicsit zavar, mert a 3:2-es képarányú 6 megapixeles képeknél nekem jól jönne.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
tpeter
(fanatikus tag)
de normálon vannak mentve, nekem szinte semmi különbség a normal és a fine között. Egyébként meg nem hiszem, hogy a tömörítés befolyásolja a zajmosást. Kipróbáltam 3mp-elen is ott is u.e a helyzet. ugyanúgy mosogat.
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

tpeter
(fanatikus tag)
nézd meg az EXIF adatokat. abban benne van

as_Rock
(őstag)
Ehhehh, én is erre jutottam 
Előbb tanuljunk meg fotózni, aztán jöhetnek azok a gépek, amivel ezt még jobban be tudjuk mutatni másoknak.
Persze, ha ''hozzámvágnának'' valami jobb gépet nem tiltakoznék, de viccesnek találom, amikor valaki azért akar jobb gépre váltani, mert azzal akarja pótolni a fotótudásban mutatkozó fehér foltjait.
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

Jazz
(őstag)
Úúú gyerekek, nem akarok negatív kampányba kezdeni, de ugye itt volt ez a probléma hogy sokakanak kevés a tudás, jobbat akarnak...
...hát volt egy alternatíva a Nikon D50. Egy hátrány hogy ugye tükrös (az neem
), és kell hozzá obi. Hát nem tudom mennyibe kerül egy Soligor 18-55, én egy ilyenel próbáltam ki, Eszméletlen az a masina! Ezek a gépek amik nekünk vannak csak gyerekjáték hozzá képest. Ég és föld! Nagyon tud az a gép, azzal öröm fotózni! Alig drágább mint ezek a kompaktok, igaz kell egy obi is, de használtan ne hogy már olyan drága legyen...
Akinek nagyok az igényei, az gonodlkodjon el, csak egy kicsit tesz hozzá, de az eredemény, a képek, lenyűgöző!! 
free your mind / BT: JazZy#2550

as_Rock
(őstag)
Evidens, hogy más kategória, de aki épphogy össze tud kaparni 100k-t (s5600-nál 60-at) annak ugyanolyan elérhetetlen, mint egy D80-as annak akinek D50-re futja 
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

tpeter
(fanatikus tag)
De akkor sem tudsz jobban fotózni, hiába jobb a gép.
Amúgy meg igen drága egy s6500-hoz képest. A kis kedvencünk (kedvencem) 28-300 mm-es átfogását (ami olyan amilyen) egy optikából nem oldod meg. 150 kitobival és mondjuk 50 egy másik lencse. Ez az árkategória kb. annyit tud (mármint az optika) mint egy masszívabb kompakt (ide sorolom ezt a Fujit).
Összegezve az s6500 durván fele annyiba kerül, szóval igen is nagy az ''árok''.
Nem beszélve arról, hogy egy tükrös gép több karbantartást igényel. Cserélgeted az objektíveket, megy bele a retek.. Néha tisztogatni/tisztíttatni is kell. Nem a magamfajtának van kitalálva.
Majd ha úgy érzem elértem ennek (s6500) a gépnek a határait, a kövi gépem mindenképp egy SLR lesz.. Vagy talán reménykedhetünk, hogy nem csak a Sony fog CMOS érzékelős ''kompaktot'' gyártani és megfizethetőbb lesz a szép kép.

perempe
(őstag)
Melyik Sonyban gépekben van CMOS érzékelő?
* George Benson : White Rabbit *

tpeter
(fanatikus tag)
DSC-R1.

perempe
(őstag)
Már a kis játékmasinákra kezdtem gondolni.
* George Benson : White Rabbit *

tpeter
(fanatikus tag)
gondolod, ha emberi ára lenne, akkor ebbe a fórumba írogatnék? 

Jazz
(őstag)
Most lehet hogy hülyeséget mondok, de a CMOS érzékelő az az a fajta lapka, amiről még anno olvastam, (nem tudom hogy nevezték el), hogy:
3 réteg van egymás alatt, mindegyik egy teljes szín, és polarizávió segítségével oldják meg a dolgot.
Tehát nem úgy mint most, hogy egy rétegen van mind a három szín, hanem egy teljes lapka csak piros, egy teljes lap csak zöld, és a legalsó csak kék.
Elvileg ez az új tecnhológia, ebből egy 3Mp-es messze levelri aˇmostani unlimited megapixeles képeket.
Ez az??

Latency
(senior tag)
Ez a Foveon X3-a, nem igen terjedt el üzleti okok miatt illetve a képminősége sem az igazi még. A CMOS: [link]
[Szerkesztve]

xcsab
(fanatikus tag)
Tonyk ... nemtudod esetleg az edigital tud adni afavisszaigenylos szamalt? 
Just do it!

xcsab
(fanatikus tag)
tenyleg Tonyk a nem H-s kartyaval eszreveheto h lassab a gep?
Just do it!
Passz, hívd fel őket!
Annyival nem lassabb, hogy parázni kelljen miatta, de lasabb. Most kb 3E ft különbség van az 1 GB-os sima és a H-s között. 13E vs 16E. Hosszútávon mindenképpen megéri a drágábbik

tpeter
(fanatikus tag)
a sima az az ''m''-es?
mert a h-sat tudsz venni 13-ér is. www.digifenykep.hu. Nekem is h-s van, eredeti fujifilm.
A sima kártyának nincs jelölése. (legalább is az én otthoni, régebi 128-asmonak nincs ilyen megjelölése)
M-es az megy 2GB-ig, a jövőben 8GB a felső határa H-s csak 1GB-ig megy.
Ha minden igaz az M-es lassabb, (gondolom a Middle vagy Medium Speed, lehet a dolog mögött, mivel a H a High Speed, de ez csak tipp, nem néztem utána)
egy kis light-os technikai izé:
M-es kártya: [link]
H-s kártya: [link]
[Szerkesztve]
Most nézem: a CCS-webshop-ban 104.400 Ft [link]

xcsab
(fanatikus tag)
H-sban is van 2Gb-os
[link]
Just do it!

xcsab
(fanatikus tag)
hany vakus kepet tud kesziteni max?(korulbelul)
Just do it!

xcsab
(fanatikus tag)
mennyi ido mig atm1 1 giga anyag a gepre?
Just do it!

Jazz
(őstag)
Felraknál a ledvemért egy olyan képet is ami:
iso 100, és füves fás fénykép, meg egy amin az eget fényékpezed?
Mind iso 100. köszi!
amint lesz időm, és lehetőségem igen. De ez nem ma lesz!
Látom magamban, hogy eglész nap túrtad a netet egy 1 GB-nél nagyobb h-s kártyáért... 
passz, mivel 256-os kártyám van. 1db 1.3 MB-os, kb 1-1.5 sec (nem méregettem)
már, ha egyátalán tőlem kérdezted
[Szerkesztve]

xcsab
(fanatikus tag)
kb 20 masodperc volt
... google kulcsszavak: xd 2gb h .... az elso talalat .... 
Just do it!

xcsab
(fanatikus tag)
toled kerdeztem ... egyszer lemered legyszi hogy mikor tele van a 256os mennyi ido mig letolti az egeszet?Koszi 
Just do it!
Na mire hazaértem az asszony telilőtte a 256-ost. Lemértem: 1:28

xcsab
(fanatikus tag)
koszi szepen
Just do it!

helion
(újonc)
Találtam néhány tesztképet
<a href=''http://meinekamera.00hensche.de/index.html''>
A bal felső könyvtárakra kell kattintgatni.

helion
(újonc)
Itt nem szeretik a html kódokat?
Most őszintén, mi értelme van ennek a kérdésnek? Nem teljesen mindegy, hogy, másfél vagy két perc alatt tölt át 256 megát
Esetleg eme hasznos információ befolyásol benne, hogy ezt a géped válaszd, vagy sem? 
helion: a szmájlik fölött vannak a link, kép, kód gombok, használd azokat 
[Szerkesztve]
|| Bandusz Oklitusz Egyetemisz Alkeszosz || Eladó Oakley Jupiter Matte Rootbeer/Bronze napszemüveg || Eladó 19k-s utalvány, Bata cipőboltba ||!

helion
(újonc)
Hmmmm, eddig nem tűnt fel. Az általam gyakrabban használt fórumokban kódot használunk.
Köszi!

xcsab
(fanatikus tag)
nem .... ez csak abban befojasol hogy veszek hozza kartyaolvasot vagy nem(bar lehet h ugyanannyi ido alatt m1 at azzal is ... nah ezt tudja valaki?
)
Just do it!
Nehogy vegyél hozzá kártyaolvasót! Felesleges pénzkidobás!
Én vettem egyet, de tök felesleges volt. Ugyan olyan gyorsan menti át vele a képeket. Mindkét eszköz USB2-es (s6500fd vs. kártyaolvasó). Teljesen jól használható, a windows beépített izéje. Bekapcs. gép és már szedheted is le a képeket. Az most hogy nem X: meghajtóról másolsz... hát istenem ... részletkérdés...
Tettem fel képeket. Füves, fás, bokros, makrós, múzeumos szerintem!
Ne várjatok művészi, tökéletes képeket, még barátkozunk egymással. Több kép is hasonló, szinte u.a, csak más beállításokkal. (Jópárat az aaszony csinált.
)
http://s6500fd.atw.hu [link]

BEE
(PH! kedvence)
Hát nekem ezek a képek bizony nem tetszenek !
Nem néztem végig az összeset, de amit láttam azon látható
a zajmosás ISO 100-on is, és nekem kicsit életlennel tűnnek a
részletek, néha mintha a képszélek felé nőne az életlenség is.
Mintha ezt az optikát nem erre a szenzorméretre tervezték volna. 
Vagy lehet hogy csak túl sokat vártam ettől a géptől ?
BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

xcsab
(fanatikus tag)
mi fedi le az usb2es bemenetet?(gumi vagy muanyag?)
Just do it!

Latency
(senior tag)
Egyszerűen túl vannak élesítve meg mintha a JPEG tömörítési hiba is nagyon kijönne. Hard élesítést le kellene venned Standard-ra mert már az is majdnem sok, nem hogy így sőt azon sem csodálkoznék, ha Normal JPEG tömörítéssel lőtted volna nem Fine-al. Így viszont ezek a képek összehasonlításra nem alkalmasak.
[Szerkesztve]
Akkor csodálkozz miután megnézed a filméretet, vagy az EXIF-et.
Van benne Normal és Fine is...
A hard nem az én saram hanem az asszonyé, ő buzizta el, én meg nem nézegettem.
Mit akartál mivel öszehasonlítani?
gumi (elég kemény)
Ennyit tudtam tenni az ügy érdekében. Akinek fikáznivalója van mehet túrni a netet tovább képek után.
Nem a magam szórakoztatására csináltam, hanem mert kértétek. Így is majd 3 óra volt míg feltöltöttem a képeket. Szóval akkor töltögessen más is fel (megadom az oldal FTP elérését). Egyébként meg szívesen...

Latency
(senior tag)
Nem fikázni akartam, csak leírtam, hogy hogyan lehettek volna jobbak a képek és hogy ezekből még ne vonjanak le messzemenő következtetéseket, mert ez nem a gép maximmuma.
[Szerkesztve]

xcsab
(fanatikus tag)
hmmmm .. akkor csak nem art egy kartyaolvaso ... 1 ido utan ha sokat tepkedi az ember az ilyen gumikat csunyan neznek ki .. es ez nem egy elonyos pont ha tul akar adni az ember a gepen...
[Szerkesztve]
Just do it!

helion
(újonc)
Köszi a képeket!
Viszont még mindíg vacillálok a Kodak z612, a Konica Minolta a200, meg e között.
Hogy ebből mikor lesz döntés... 

as_Rock
(őstag)
És gondolom a miniusb-aljzatnak se tesz jót a sok csatlakozódugdosás 
Hogyér lehet manapság egy olyan usb-s kártyaolvasót venni ami ismeri az xD-t is?
Tonyk: Ne húzd fel magad, én speciel értékelem az igyekezetedet
Az lenne a legjobb, ha valami jólképzett szakinak (nem nekem, az fix
) 1 napra kölcsön tudnád adni a gépet, aki orrba-szájba tesztelné különböző (éjszaka, nappal, zárt térben, szabadban, stb.) körülmények között és felnyomná a képeket, hogy mit tudott kihozni a gépből.
[Szerkesztve]
Én az s304-emet 3.5 évig dugtostam ki be .. semmi baja.
A gépen lévő USB csati sem megy tönkre mert dugdosod bele a pendrive-ot.
Rendszergazda vagyok egy középiskolában, itt azért kap egy usb-aljzat rendesen a gyerekektől: működnek
Xerintetek a kátya iciripiciri érintkezőinek jó tesz az állandó kidugom-bedugom történet? (bár igaz, a kártya olcsóbb mint a gép.)