Válasz: Hát, ezt a döntést neked ekll meghozni.: )
Igen, elég patt helyzet. Ha vacillálsz lamaradsz 30-ról, de aztán lehet hogy fd még sem olyan jó, és akkor meg két szék között a pad alá esel.
fd-n nics képstabi ezt is vedd figyelembe. De sokkal jobb tulajdonságoggak rendelekzik, a képminőség biztos jobb, de nem tudni hogy mennyi lesz az ára, ennek nézz utána, illetve hogy mennyi pénzed van gépre, ez is fontos.
A másik meg az, hogy pana obija sokkal jobb, míg pana f2.8-f3.2-ig megy, addig fd f2.8-f4.5 kb valahogy így. És így, képstabi nélkül megette a fene a 10x-es zoomot. max 1/300-ad záridővel tudosz csak fényképezni élesen, ezealatt bemozdul. Míg pana 12x-esen is elviszi (ha ügyes vagy) a 1/20-at stabival. (én fz5-öt 1/5-nél is megtarottam sokszori próbálkozásra)
Megint az a kérdése mire kell neked, mi a fontosabb. Remélem tudtam segíteni.
(semélyes véleményem az, hogy a képminsőég nekem nagyon fontos, és ezek a 30-as 50-es, sorozatok, hát igen 1/1.8CCD-re raktak 8Mp- és az bizony nagyon nagyon sokk. Lehet hogy ÉN leszárnám staibit, meg jó optikát, és inkább a szebb kép felé, fuji nyúlnék. De akkor meg akkor sírnék, amikor nem tudok egy éles, bemozdulatalan képet csinálni rosszabb ényviszonyok mellett, mert se az obi fényéerje, nem olyan jó, se stabi nincs rajta. Viszont itt (talán) már nyugodt szívvel használhatnál magass iso-t is, és ez talán egy kicsit kompnezálja. Nem tudom. Amúgy fuji kezelő szervei, felépíteése nekem nem nagyon jött be, pana sokkat profibb kifinomultabbat csinál. szerintem.)
free your mind / BT: JazZy#2550