A tesztnél szerintem az a lényeg, hogy egy bizonyos témából mi az a maximum, amit az adott géppel ki tudunk belőle hozni. Tehát ha elvileg készíthető vele jobb kép is, akkor a fotós a hunyó, mert rossz beállításokat alkalmaz.
Én régebben sokszor próbálgattam a sajátomat állványról, fix témáról lőttem 10- 20 képet mindenféle beállításokkal. A legjobban így lehet beletanulni egy gépbe (szvsz). Persze ehhez idő kell.
Tulajok!
Lesznek kültéri fotók is (lehet esti is)?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
helion
(újonc)

BEE
(PH! kedvence)
Ezek a képek nem nagyon mutatják a gép képességeit.
Azt jobban jellemezné pár kültéri napos kép.
BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

helion
(újonc)
Sajnos nekem is a pénztárcám mondja meg, melyik kosárból választhatok. Alkalmazottként nem nagyon kacsintgathatok dslr felé, de azt hiszem, nincs is igazándiból igényem rá.
Nekem a bridge a max. jelen pillanatban, amit még megengedhetek, így valszeg kell kötnöm majd néhány kompromisszumot gép ügyben. Persze én is a legjobb ár- érték arányt keresem a kategóriában, és még nem döntöttem el, melyik is lesz. Tény, hogy a 6500-s fujira most eléggé rákattantam, de jó néhány képet meg szeretnék még nézni az előtt, hogy vásárolnék (több évre venném).
az a baj hogy nincs időm per-pillanat vele túlságosan sokat foglalkozni, 4-ig meló, haza, gyerek, szakdoga, gyerek, kaja, gyerek, alvás, goto eleje. Amint lesz egy-két kép a szabadban is (hétvégén remélem) azonnal nyomom fel hogy okuljunk.
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
hát igen! 158E a D50 kit obival (3x) sok 10E egy normális obi kb 1 év múlva, és ott tartok, hogy nem vagyok fotóművész, nem nyomtatok plakátot, de van egy jó gépem. ( egy barátom vett d50-et előttem, de saját állítása szerint csak AUTO-ban használja.. akkor meg minek 
Szóval lassan megnyugszom, és jó lesz ez ha beletanulok. Csak az zavar hogy ilyen állat külsőhöz, hogy engedhettek meg maguknak ekkor bakit mit ez a zajmosás izé. Föl kéne robbantani őket úgy ahogy vannak.
Tonyk: ne bánd hogy nem jött össze a DSLR mert most amiatt sírnál hogy ISO 4millárdon egy az egyben nézve van szemmel látható zaj. Bocsánat.
Sorry, de ezt nem igazán értem 

Latency
(senior tag)
Öö lehet félreértettél. Nem a saját képeimet néztem meg (de jó is lenne
), hanem amit Tonyk tett fel, arról mondtam véleményt.

tpeter
(fanatikus tag)
Nem belédbeszélni akarom, de szerintem mindennel elégedetlen lennél.
A zaj nagy része a magas érzékenység miatt van. ISO 400 fölött csak akkor használd ha tényleg nincs más lehetőség. De inkább a 400-at is kerüld.
A többieknek addig itt egy esti, kinti kép. a WB automatikus módban van. Kint szemmel láthatóan sötét volt, ám a gép még egy picit többet látott -> kék az ég.
ISO 100, 4sec, F3.2 természetesen nem kézben tartva. ~3 Mega
[link]

tpeter
(fanatikus tag)
Őő lehet félreértettél. Javarészt Tonyknak szólt a hozzászólásom 
Csak igazat adtam neked abban, hogy ha a gép állítja az iso-t akkor elszabadul a pokol

Kewin21
(kvázi-tag)
#333-ban valaki segítsen,please!

tpeter
(fanatikus tag)
Ez nagyon buta kérdés, már bocsánat... mármint ez az átmenet-dolog.
Egyébként a legkisebb záridő 1/4000
továbbiak: [link]

BEE
(PH! kedvence)
Szerintem nem lenne akkora javulás, hogy megérje.
A versenyek fotózásához elsődlegesen a dslr-ek a jók,
ha mindenképp kompakt akkor talán inkább FZ50.
Annak a legnagyobb a teléje, éles a képe, leggyorsabb a fókusza,
vakuja TTL, képstabis, a zaja pedig kezelhető PS-ben.
Ha jól emlékszem akkor 420mm-en jobb a fényereje
mint az s6500-nak 300mm-en.
De oda a nyerő a dslr lesz.
BEE
Nem beszéled belém, és rosszul is gondolod, már akkor elégedett lennék, ha nem mosogatna feleslegesen és meghagyaná nekem hogy én rontsam el a képet...

BEE
(PH! kedvence)
Az hogy valaki egy D50-et csak autóban használ,
az mi rosszat mond magáról a gépről ?
Vagy számodra ez miért negatív ?
BEE
Nem tudom honnét vetted hogy ez számomra negatív???? Én azt mondtam, ha már vesz egy olyan kaliberű gépet mint a D50, akkor akármennyire is vonzó az autó mód, jó lenne ha többre használná, nem?!. Hol van ebben negativitás? Nem értelek! Hol volt szó itt a gép milyenségéről?
Ha csak az autot használja, elég lett volna egy 80E zsebkompakt is nem? Ehez minek a d50?

fabika
(tag)
Melyik jobb? a d50 vagy a k100d?
Visszabeszél, mint nyugdíjas a tv-nek.

BEE
(PH! kedvence)
Valahogy negatív kicsengésűnek tűnt . 
BEE
Szerintem az önmagában nem hordoz negatvitást ha azt mondom, ezért felesleges volt venni egy 160E-es gépet. (És ha tudnád, hogy azt is mondta, hogy nem fogja továbbfejleszteni, mert nincs rá szüksége...
)

tpeter
(fanatikus tag)
Egyik ismerősöm egy Canon 20D vázat vett több mint 300-ért, és 40-50 ezres ''vizipisztolyműanyag érzetű'' optikákat csavar rá. Na ez meg milyen?
Sokáig tartott mire bevallottam magamnak, hogy csak a sznobság végett vennék SLR-t. Nem tudok fotózni.
Istencsászárbaróállatkafahúdejó
én is.én sem
[Szerkesztve]

joe999
(kvázi-tag)
Szerintem nem annyira gázosak a képek. Nekem Fuji 5600-asom van. Az esti, beltérben, kevés fénynél készült képek még ISO 64-nél is marha zajosak tudnak lenni. Ellenben ha van elég fény, akkor gyönyörű felvételekt tud csinálni. A belinkelt képeket nézve az a véleményem , hogy a 6500-ös teljesen hasonló jellegű fotókat készít mint az 5600-os. Az ISO 400-as képeket összehasonlítva az én ISO 400-as képeimmel, szerintem az enyémek zajosabbak és ''rizsásabbak''. Kiváncsi lennék milyenek a napsütésben készült képek.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
gyanus.
6500 teszt még sehol, F30 uaz a ccd
dcresource You need a magnifying glass to see the difference between the ISO 100 - 400 shots. ISO 800 is just a tad bit noisier, but even so, the F30 wipes the floor with the competition. [link]
meg D50hez hasonlítják [link]
meg ilyenek a samplek[link]
stevens Bottom line - The FujiFilm Finepix F30 is an awesome digital package. With its unmatched ISO capabilities, great image quality, robust performance,
na mostakkor mivan.?
Namind ugyís karácsony a céldátum ha benevezek rá. 
Szerintem.... The things we make ... make us. -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

tpeter
(fanatikus tag)
a pixinfós teszt nem ér?
Az hogy a CCD ua. még nem sokat jelent. Illetve csak akkor ha egy gyenge CCD-ről beszélünk. Ott van még a zajszűrés meg a tömörítés. Egyébként ilyen képet a 6500is lő.

tbo
(újonc)
Hát ha a 6500 is ilyen képeket csinál, akkor szerintem nem lehet vele komolyabb gond. Legalábbis nekem tuti megfelel. Messze szebb képeket csinál mint a mostani A60-om. Egy DSLR bizti sokkal jobb, gyorsabb, stb... de én nem nyomtatnék nagyméretű plakátokat, háttérképeknek, emlékeknek meg bőven megfelelnek az eddig látott képek, legalábbis nekem.
''Amikor olyan messzire mentél, hogy képtelen lennél még 1 lépést megtenni, csak fele olyan messzire jutottál mint amire képes vagy''
Majd ma amikor hazaérek csinálok a két géppel ugyanarról, ugyanolyan beállításokkal kültéri felvételt (s304 vs s6500fd) majd lehet hasonítgatni a 3 éves techniát meg a mostanit.
(Hozzáteszem 3 éve az s304 135E volt
)
természetesen az atw törölte az oldalt... marad a rapidshare

Jazz
(őstag)
Nos Tonyk:
Mi is úgy csináltuk rapdddal, csak akkor este mondom, fatal error volt, de ma ment. Nem tudom mit vacakoltatok rar-al, total commanderben megynitod mint egy könyvtárat, aztán F5 copy.
Kicsit gagyingusz ez a Samtorn 15'' monitor itt előttem, de hát sajna most csak ez jutott ahonnan tudok netezni (nem az enyém!
), de azért megpróbálok Ojjektív lenni.
Ez a pixinfo, digicam egy halom szemét, nem összeesküvés elmélet. Még a szakújságoknál is megy a harc, mert mindt tudjuk, mennyire befolyásoló a vásárlóra nézve egy-egy teszt végeredménye. Majd hogy nem ettől függ minden. Egyszerűen katasztrófa mikor pl. egy Fz50-ről kell írni. Hát kiveri a szemem, hogy mennyire kerülgetik a dolgok, finomkodnak, nem nevezik nevén, és az egész csak egy gagyi ismertető lesz. Arra jó hogy megtudd mi van a dobozban, meg a képek is reálisak, de ennyi.
Az auto módról meg annyir hogy az tök király dolog, persze nem úgy hogy full auto, még az iso-t is ő állítja be, de ha mondjuk belövöd fix 100-ra, fehéregyensúly auto, vagy kézi, esetleg ha nagyon kell, vagy zoomolsz, akkor fix F8, és záridő prioritás. No meg néha alul-túl exponélhatod a képet, ugye azért van, 1/3-ad fé lépésekben. Ha így használod az még auto. Ez a legtöbb családi meg utazgatós képekre jó.
Persze a full auto, hogy belövi iso 1600-ra, az már durva. Erre tényleg nem kell ilyen gép, aki így használja.
A te képeid: Hát erről nem sokat láttam. Jó sötét vakus, meg miegymás, de lehet hogy csak ez a monitor ilyen szutyk.
De azt azért el tudom mondani, hogy szerintem jók és tiszták a képeid. Ez a jó szó, hogy tiszták. Persze van egy kicsi zaj, de az nagyon kicsi. Nem tudom. Jó lenne egy egy fás, füves képet csinálni, ami nem ilyen homogén. Meg egy eget fotózót. Meg egy nappal a szobában címűt.
Szerintem egyáltalán nem gáz, de ezt így erről nem tudom megállapítani biztosra. Ne bánd meg. Jó gép ez.
[Szerkesztve]
free your mind / BT: JazZy#2550

xcsab
(fanatikus tag)
Tonyk? ... mi ez az 51es kep?(a bal felso sarka....) te szoktal penzthamisitani?

Just do it!
Uppsz!
Naszóval az úgy volt...
Ki kellett próbálni mit tudott az új nyomtató, a feleségemnek meg annyra tetszett...
(Szigorúan az egyik fele
, na meg nagyobb is, meg nem is jó , stb. Hazamegyek széttépem
)
De psszt! maradjon már kettőnk közöttha lehet!!
[Szerkesztve]

xcsab
(fanatikus tag)
en nem mondom el senkinek

[Szerkesztve]
Just do it!

joe999
(kvázi-tag)
Metro 2006.október 19.-november 1.
Fuji S6500 FD 107988 Ft
Igaz nem friss válasz de egy (nálam) okosabb(-nak tűnő) ember ezt írja a PTP-ről:
[link]

kemény 12Ft-al -tizenkettő!- vettem drágábban , de katam hozzá egy 256-os H-s XD-t is!!!!

xcsab
(fanatikus tag)
es az minden 6500ashoz jar? vagy uzlettol fugg? 
Just do it!

xcsab
(fanatikus tag)
Tonyk neked hogy tetszik a fokuszgyuru hasznalata?(maceras vagy egyszeru)
Just do it!

tpeter
(fanatikus tag)
köszi.
ez is valami Fuji alkalmazott lehet... ráadásul a lojális fajtából.
(ha tényleg lehetne USB-n keresztül vezérelni az azért nem lenne rossz)
[Szerkesztve]

tpeter
(fanatikus tag)
attól tartok nem jár mindegyikhez. nekem nem adtak hozzá, mondjuk nekem magyar dílertől van.

BEE
(PH! kedvence)
Dumáld meg, hogy adja el féláron nekem ! 
BEE
amennyiben az ED-ben veszed, igen. (Németektől hozzák)
túl sokat kell tekergetni, mire sikerül fókuszálni... szerintem leheett volna gyorsabb is

xcsab
(fanatikus tag)
de ez randomra m1 h mekkorat adnak vagy adnak egy 256 ost mind1ikhez? 
Just do it!
hát ha randomra adják akkor szarul jártam (ahogy vesszük) mert a dobozon -mint említettem- 16MB-tól 2GB-ig volt felsorolva. Szerintem az ED a 256-os verziót rendeli.
Nem lutri ez, hogy mit fogsz ki, szép is lenne, ua. pénzért van aki 16-ost van aki meg 2GB-osat kapna.. na lenne is bunyó

xcsab
(fanatikus tag)
masik kartyat vettel melle?
Just do it!
Ebbe már nem ment bele az asszony! Eleve úgy terveztük hogy most nem veszünk, mert volt tthon egy még az s304-től. De hogy adtak mellé :
.
A ''főnök'' azt mondta, hogy majd jan-febr. környékén ad pénzt egy 1GB-os H-s kártyára.
A 256-osra 6Mpixelen Normál módban kb 170 kép fér, egyelőre elég ez, meg hát ott van még másik is (128MB)

xcsab
(fanatikus tag)
webcamfunkcio van rajta? 
Just do it!
nincs

xcsab
(fanatikus tag)
ezek a kepek FDvel keszultek?
Just do it!
ez most tőlem kérdezed?, mert ha valamit a rapidsharről szedtél le akkor igen. De egyébként jobb gomb a képen - tulajdonságok - Összegzés fül - ha van speciális gomb, akkor benyom és olvas, ha nincs akkor csak olvas és meglepődik
[Szerkesztve]

xcsab
(fanatikus tag)
gyorsasagaval meg vagy elegedve?
Just do it!
erről is írtam már: igen
(Shuter lag szinte 0, H-s kártyára elég gyorsan ment (bár lehetne gyorsabb is), sorozatfelvétel is gyors)
Ja, kezdek megbarátkozni vele, már nem látom olyan súlyosan a helyzetet, mint tegnap...
korábbi képek nemlehet, hogy normalal lettek mentve? ez magyarázná a megelően kicsi jpg méretet és a minőségbeli kritikákat is.
Szerintem.... The things we make ... make us. -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu