Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#4001) Haris1 válasza Szoles (#4000) üzenetére

Haris1
(tag)

:) Éppen most akartam írni, hogy húsvét előtt felraktam ezt a pogramot (ACDSee Pro2) és milyen nagy tudású... Ráadásul a RAF fájlokat nem interpoláltan, 12MP-esen menti el mint az s7raw és a Fuji gyári progija, hanem az effektív pixelszámnak megfelelően.

(#4002) Sazoll válasza Haris1 (#4001) üzenetére

Sazoll
(kvázi-tag)

Ezt már csak "négyszemközt". Így jár aki csak TC-t használ, és nem nyúl a sajátgéphez... :)

Az ACDSee Pro2-t elég régóta használom, és valóban jó, csak idegesített, h nekem nem megy az s7raw.

THX! :R

(#4003) Haris1 válasza Sazoll (#4002) üzenetére

Haris1
(tag)

Most legalább azt is megtudtuk, hogy közvetlenül a gépről nem lehet dolgozni a képfájlokkal, mert nem kezelik a programok.
Legalábbis az s7raw és a ACDSee nem. Slusszpoénként kipróbáltam az XnView-t és simán beolvasta őket... :)

(#4004) kukac7

kukac7
(tag)

hello!

az erdekelne engem, hogy van e vmi modja annak, hogy halszem "effektet" tudjak kicsikarni a gepbol?
vagy csak masik objekivvel tehetem azt meg, amire ez a gep nem kepes ugye? :(

(#4005) Marshall18 válasza kukac7 (#4004) üzenetére

Marshall18
(lelkes újonc)

Magával a géppel nem tudod. Viszont, ha létezik halszem-előtétlencse (58 mm) akkor igen.
Szerintem programmal is meg lehet oldani.

(#4006) Szoles válasza kukac7 (#4004) üzenetére

Szoles
(fanatikus tag)

Persze a halszem előtétlencse lenne az igazi, de ha csak effektnek használnád, azt programmal is meg lehet oldani. Szerintem mindegyik normális program tudhatja. Ezt az ACDSee Pro 2 -vel csináltam most. (Hevenyészett próba, biztosan el lehetne vele jobban is pötsölni.)

eredeti
halszem effekt

[ Szerkesztve ]

(#4007) Szoles

Szoles
(fanatikus tag)

Meg tudjátok mondani, hogy a hálózati táp dugója (mármint ami a gépbe dugandó, az 5 Voltos) milyen méretű (esetleg szabványú) ? Kösz.

(#4008) tpeter válasza Szoles (#4007) üzenetére

tpeter
(fanatikus tag)

hú, hát szabványt elég nehéz mondani (otthon majd lemérem ha gondolod) de amúgy egy ősrégi Technics discman adaptere pont ilyen csatlakozóval rendelkezett. Küldök majd méretinfókat. Szerintem nem lehetetlen ilyet szerezni.

(#4009) kukac7 válasza Szoles (#4006) üzenetére

kukac7
(tag)

koszi.
ez az, hogy nem effektnek hasznalnam, hanem ugy is szeretnek fotoznek.
nezegettem amugy, vannak elotetlencsek.
kasonlo hatast nem tudnek elerni nagylatoszogu lencsevel?

(#4010) Szoles válasza tpeter (#4008) üzenetére

Szoles
(fanatikus tag)

Köszönöm szépen, várom!

(#4011) sparx válasza kukac7 (#4009) üzenetére

sparx
(tag)

A halszem objektív tulajdonképpen egy nagylátószögű lencse, ami legalább 180°-ot "lát".

(#4012) Marshall18 válasza sparx (#4011) üzenetére

Marshall18
(lelkes újonc)

Szerintem nem. Attól, hogy nagy a látószöge, még nem lesz a kép közepén egy gömb.

(#4013) ottkar válasza Szoles (#4007) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

A hengeres egyenáramú tápdugóra gondolsz? Abban van egy egész sor nem tudni pontosan hogy az adott géphez melyiket tették be van olyan ami pld nem szabványos. És jack dugóval is adnak be egyenáramot. Pld az én Pentax gépem tápdugója 2/5-ös. De van sok gép aminek 1,7/4,0-es. Nagyon gondosan meg kell nézni hogy milyen az aljzat hengeres e (aminek a közepén van egy tüske) vagy jack e. Univerzális tápoknál adnak egy egész dugó sorozatot hozzá. Természetesen fényképezőgéphez csak szigorúan szűrt stabilizált egyenáramot szabad használni, feszültségesésre méretezett tápot tilos. És áramleadásának legalább 20%-al nagyobbnak kell lennie mint a gép csúcsáramának.

(#4014) tpeter válasza ottkar (#4013) üzenetére

tpeter
(fanatikus tag)

ez egy " Fujifilm finepix s6500fd". Szerintem az összes ilyen modellben ugyan olyan van...

(#4015) Haris1 válasza tpeter (#4014) üzenetére

Haris1
(tag)

:D

(#4016) Szoles válasza ottkar (#4013) üzenetére

Szoles
(fanatikus tag)

Kösz, a mi gépeinkben "középen kis tüskés" csatlakozó aljzat van. Csak a méretet nem tudom. Megpróbálok beszabadulni egy elektronikai alkatrész bótba, és próbálgatni.

A töltőről: Ez jó fajta a géphez szerinted?

(#4017) tpeter válasza Szoles (#4016) üzenetére

tpeter
(fanatikus tag)

ránézésre ennél keskenyebb a csati, de amúgy sem dugnék egy ilyen tápot. valami stabilizáltat keress inkább.

(#4018) ottkar válasza Szoles (#4016) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

Biztos hogy nem jó!!! Ez feszültségesésre méretezett tápegység egy pillanat alatt tönkreteszi a gépet!!! STABILIZÁLT FESZÜLTSÉGŰ tápegység kell és polaritás helyesen bekötött dugó.Az áruk azoknak 5000 Ft felett van.

(#4019) johnjohn válasza Szoles (#4016) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Nem éri meg a kísérletezés! Ahogy Ottkar írta stabil feszültség kell és nem mindegy a polaritás. A Fuji saját tápja a javasolt!Szépen füstöl egy bridge gép, kicsik rajta a lyukak. :K

Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

(#4020) Szoles

Szoles
(fanatikus tag)

Kösz, uraim, sajnos nagyon hüjje vagyok az elektronikához... :B

Esetleg ez jó volna?

(#4021) johnjohn válasza Szoles (#4020) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Ez sem stabilizált, csak egyenirányított.Nem ajánlott.

[ Szerkesztve ]

Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

(#4022) philoxenia válasza johnjohn (#4021) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Számítógépes tápok stabilizáltak nem? Az 5V ágra gondolok.

(#4023) tpeter válasza philoxenia (#4022) üzenetére

tpeter
(fanatikus tag)

azok bizony, kapcsolóüzeműek ráadásul.

[ Szerkesztve ]

(#4024) johnjohn válasza philoxenia (#4022) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Igen, de csak úgy működik, ha fogyasztó oldalról send-jelet kap.Egyébként meg kapcsolóüzemű.Legfeljebb az USB porton megjelenő 5V-ot merném használni.

(#4025) Keyhole

Keyhole
(lelkes újonc)

Hány voltos táp kell neki? Most nem tudom megnézni... De az biztos, hogy az előzőekben bemutatott tápok mind stabilizálatlan, értékükben párszáz forintos eszközök.. Tipp alapján 5V körül kellhet az s6500fd-nek, olyan 2A mellett...

No inkább megnéztem: 5V mellett 6W teljesítmény, tehát 1,2A kell neki; a 2A-es táp több, mint elegendő. Ezen kívül nem hiszem el, hogy egy 7805-ös stabilizátor által szolgáltatott stabil egyen ne legyen jó neki. Kell tehát egy 2A körüli stabilizálatlan táp, meg egy 200 Ft-os stab IC.

Bocsi, ha néha kínai.. :)

Jelen-létem... http://szirbek.deviantart.com/gallery/

(#4026) johnjohn válasza tpeter (#4023) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

A "ráadásul kapcsolóüzemű" -nem mindíg előny, nem valódi szinuszos transzformált 50 Hz-es AC-ből készít DC-t, ami a stabilizátoroknak jobban tetszik.

(#4027) johnjohn válasza Keyhole (#4025) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Így igaz, csak az a baj, hogy azt írta nem vágja az elektronikát,Esetleg a Conrad-nál?

(#4028) Keyhole válasza johnjohn (#4027) üzenetére

Keyhole
(lelkes újonc)

Pedig az egész összerakása nem több 5 percnél, amiből 3 a forrasztópáka felmelegítése.. :)

(#4029) philoxenia válasza Keyhole (#4025) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Ez akkor bőven elég lenne, nem ?

(#4030) Keyhole válasza philoxenia (#4029) üzenetére

Keyhole
(lelkes újonc)

Ebből 4 fényképezőt is meghajtasz :)

(#4031) johnjohn válasza Keyhole (#4028) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

A Conrad-nál van stabis kistáp, doboz nélkül, 1,5 A-es 5-24V -ig 6000.- ért.[link]

(#4032) philoxenia válasza Keyhole (#4030) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Ha jól láttam az ára 6300 Ft, tehát az apróhirdetett tápoknál sokkal inkább megéri, később is jó lehet sok célra.

(#4033) Keyhole válasza philoxenia (#4032) üzenetére

Keyhole
(lelkes újonc)

Ez egy abszolút univerzálisan felhasználható táp.. Ha valaki csak a fényképezőhöz akarja felhasználni, felesleges.. Amúgy nem rossz.

(#4034) philoxenia válasza Keyhole (#4033) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Mondjuk lehet, hogy a jelzett helyen lehetne csináltatni olcsóbban is tápot a fényképezőgéphez.

(#4035) johnjohn válasza philoxenia (#4034) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

A FujiAC-3VX adapter a Digitcam-nál 9636.- bruttó.Biztos nem ezen spórolnék.

[ Szerkesztve ]

(#4036) Keyhole válasza johnjohn (#4035) üzenetére

Keyhole
(lelkes újonc)

Rablás.. ráadásul az én kiskönyvemben én FujiAC-5VX -re emlékszem

(#4037) Keyhole

Keyhole
(lelkes újonc)

Első körben ezt találtam.. csak gyorsan guglizva egyet..
Milyen meglepő, hogy a fényképező aljára ez van írva: 5V/6W
Milyen meglepő, hogy az adapter aljára is ez van írva: 5V/6W

960 Ft..

Én ebben a kategóriában keresgélnék.. nagyjából tisztában vagyok az értékekkel, a 6000 Ft irreális egy ilyen témában!!

[link]

Pontosan azt adja ami nekünk kell! Rövidzár és túlterhelés elleni védelemmel. És Ócccsó!!

[ Szerkesztve ]

(#4038) philoxenia válasza johnjohn (#4035) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Az akku töltésére a K10D-nél nem használható a hálózati csatlakozó, nekem nincs szükségem ilyesmire, inkább veszek egy másik akkut, persze én az USB-t sem szeretem, inkább kártyaolvasó. Védem a fényképezőgépet a külső behatásoktól ebben az értelemben is.

[ Szerkesztve ]

(#4039) ottkar válasza Keyhole (#4025) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

A 7805-ös 1 A-t ad le de hűtőborda kell hozzá.Hova teszed?

(#4040) Keyhole válasza ottkar (#4039) üzenetére

Keyhole
(lelkes újonc)

7805-ösből úgy tudom, (de más stabIC-kől biztosan) van 2A-es is. Hűtőborda kell rá, ez egyértelmű.. De kb 6-7V stabilizálatlanból 5V stabilizáltat viszonylag kis disszipációval átalakít.. Egy kis műanyag dobozkába az egészet belepaszírozva, hűtőbordástól, mindenestől elég egyszerű...

L78S05CV 5V/2A TO-220 Lomexnél 78 Ft + Áfa... Hűtőborda meg bármi ami fém :)

[ Szerkesztve ]

(#4041) ottkar válasza Keyhole (#4037) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

És le mernéd tenni a nagyeskűt hogy ez stabilizált tápegység? Azért mert azt írták egyáltalán nem biztos. Én láttam már nem is egyszer olyat hogy stabilizárt szűrt jel volt a tápon és semmiféle stabilizátor nem volt benne. A 6V-os állásában 15V kimeneti(üresjárási) feszültséget mértem. Ha a delikvens bedugta volna a gépbe, tudod mi lett volna?

Mellesleg a több feszültséges 1,5 A körüli tápegységek stabilizáltan mindenhol 5-6 ezer Ft ba kerülnek.

A rövidzár és túlterhelés elleni védelem a tápot védi itt a gépet kell védeni elsősorban.

(#4042) johnjohn válasza Keyhole (#4040) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

És a 2 A-es trafó?Mekkora ?

(#4043) Keyhole válasza johnjohn (#4042) üzenetére

Keyhole
(lelkes újonc)

Ez egy kiegészítő panel lenne, ami a kommersz párszázas stabilizálatlan dugasztápegységekből stabil 5V-ot állít elő... a trafó az benne lenne már az adapterben

(#4044) Keyhole válasza ottkar (#4041) üzenetére

Keyhole
(lelkes újonc)

Nem merném letenni, de egy ezrest megér, ha tényleg az.. ha meg nem, legalább annyival nagyobb, hogy pont lehet stabIC-vel vandálkodni, és akkor ugyanott tartunk. Azt talán Te is belátod, hogy felesleges többfeszültséges labortápokat venni egy ilyen célra.. Szerintem...

A másik megoldás meg, hogy ennél a cégnél lévő 12V-os adaptert kell megvenni, plusz a stabIC-s panelt.. jobb ötletem nincs, és titeket is csak a felesleges pénzkidobástól akarlak óvainteni..

[ Szerkesztve ]

(#4045) tpeter

tpeter
(fanatikus tag)

én LM2576-ból csináltam meg magamnak ezt az ügyet. 12V-os savas akkuról tolom :)

(#4046) Keyhole válasza tpeter (#4045) üzenetére

Keyhole
(lelkes újonc)

... és mégsem 6000 Ft. Erről van szó.

(#4047) ottkar válasza Keyhole (#4044) üzenetére

ottkar
(PH! addikt)

Nem labortápok azok a többfeszültséges kis max 2A-es tápok. Ha valakinek nincs jártassága meg szerszáma úgyse tud mit kezdeni az építéssel.

(#4048) Keyhole válasza ottkar (#4047) üzenetére

Keyhole
(lelkes újonc)

De ha keres valakit, aki tudja értelmezni amiről mi itt beszélünk, akkor olcsóbban megúszhatja :)

(#4049) BEE válasza Szoles (#4020) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

Tulajdonképpen miért is kellene a gépedet tápról használni ?
Mi az a funkció amit nem bírnak az aksik ?

Sok fotózgató embert ismerek, de nincs közöttük olyan aki tápról
használná bármire is a gépét.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#4050) Keyhole válasza BEE (#4049) üzenetére

Keyhole
(lelkes újonc)

Nekem az a véleményem, hogy mondjuk hosszú záridős, egész éjszakás csillagászati jellegű fényképekhez erősen ajánlott egy ilyen. Szerintem ez a célja, vagy hasonló :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.