Szerintem azért nem ilyen rossz a helyzet. Ezek a képek 10x15-ös papíron hibátlanok. Lehet hogy a fimes technika 5 milliószor akkora felbontást tud produkálni, de nézd meg a képeket papíron.. Nem lesz nagy különbség, sőt.
Tehát a témánál maradva, örülök hogy ilyen gépem van. Remélem sokáig fog működni 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
tpeter
(fanatikus tag)

as_Rock
(őstag)
A többségnek bőven elég az amit az auto, meg a témamódok nyújtanak, a régi filmes gépekkel még bénábbak voltak nagyanyáink
és az még pénzbe is került
Aki meg ért a fotózáshoz az vesz dslr-vázat, és előszedi az analóggépes obijait, vagy ha most kezdi szép lassan fejlesztget.
Abban persze igazad van, hogy a köcsög marketing tudatosan lebutít, vagy kihagy dolgokat, de ez feltehetően régen se volt másként.
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
Értelmesebben is:
1. összedug
2. bekapcs
3. Ablak fejőőő ![[kép] [kép]](http://users.atw.hu/tonyk/!/1.jpg)
4. ...gyakorlott felhasználók... ![[kép] [kép]](http://users.atw.hu/tonyk/!/2.jpg)
5. Happy ![[kép] [kép]](http://users.atw.hu/tonyk/!/3.jpg)
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
majdnem sikerült.... a lényeg látszik

tpeter
(fanatikus tag)
köszi, és a RAW-ot is le tudom így szedni?

xcsab
(fanatikus tag)
feltesztek valahova par rawot? pliiiiiz 
Just do it!

xcsab
(fanatikus tag)
neked hogy tetszik a gep? hasonlo a velemenyed a pixinfo tesztjen hangzottakkal? 
Just do it!

helion
(újonc)
Nézd, nekem a mai napig is megmaradt a filmes slr gépem: Yashica FX 2. Az obi 1:1.7 -es.
Ezzel nagyon szép képeket lehet lőni, pedig nem mai gyerek. Viszont nem szerettem sohasem, hogy csak az előhívás után derült ki, milyenek lettek a képek. Nem véletlen, hogy a fotózásból élők gyakran vesznek a filmes masina mellé egy második gépet, amin meg tudják szemlélni, hogy kb mire is számíthatnak az éles anyaggal.
Ugyanakkor az sem mellékes, hogy a hobbimhoz szükségem van arra, hogy a napközben készült képeket este feldobjam a netre. Ez digitális géppel sokkal zökkenőmentesebb, mint a filmessel. Ezért vettem kb 5 évvel ezelőtt a 2 Mp- es Nikont ( akkor 140 ezer volt
). Az ezzel készült képek is elég jól néznek ki 11:15- ben nyomtatva, netre meg pláne jó. Viszont az elektronikája kezd betegeskedni, ezért még időben kezdtem tájékozódni, mi lehetne az utóda esetleges behalásakor (ne akkor kelljen hirtelen venni valamit). Így jutottam ebbe a topikba. 
Még azt is hozzáteszem, hogy a film elöregszik, elszíneződik. A digitálissal nem nagyon lesz ilyen gond.
A régi gépet azért néha elővesszük, de csak családi összejöveteleken lövünk vele néhányat. És fél év múlva már elő is hivatjuk. 
igen
Nekem egyre jobban nem tetszik...
Lehet kezdem megbánni. Engem iszonyatosan zavar az a maszatolás amit művel a képekkel, lehet, hogy 10x15-ön nem látszik, de belenagyítva hulladék képeket csinál.
Megváltoztatom a véleményem és szerintem a 4 éves Fuji s304-em sokkal-sokkal szebb képeket csinál. Bár lehet hogy meg kéne tanulni. Mer ami szerintem elfogadható minőségű az valóban szép életszerű, de ami csúnya az nagyon gáz, mindegy hogy auto vagy manual... 
RAW: ugyanolyan hitvány...
MinGYá' kiválogatok egyet-kettőt a relaítve jók közül és a nagyon szarok közül. RAW-ot direkt nem töltök fel, mert baromi nagy de az is olyan pocsék.

Jazz
(őstag)
Persze, igazad van, mindenkivel egyet értek. Többek között ezért is írtam a végére a cinikus megjegyzést, mert ezt ugye digitben egy gombnyomással állíthatod (ha géped engedi)
No meg én is A60-al ekzdem 120-ért, aztán így tovább....filmessel: nekem meg a féltégla húzta a nyakamat, no meg ja, tényleg, karácsonyi képet talán meglátod tavasszal....
De a a lényeg ott van (ha a géped engedi), és ez a lényeg. Szóval nőnek az igények, és lassan fontosabbá válik a minőségi mint a kényelem. Azért én a képeket ha nem is A4-es, de nagymértű (már nem emélksze m a pontos méretere) képekeben szoktam előhivatni, és hát ha minőségi filmel, minőségi helyen hivatod elő, az mesél. Összehasonlíthatatalan, akár csak a papír minsőége, felbontása, kép minősége.....akármilyen jó a tintasugaras nyomtató (ha csak azon múlna...), ég és föld.
No de vissza 6500-hoz mert kell egy ilyen.
free your mind / BT: JazZy#2550

Jazz
(őstag)
Iso 100-at rakjál fel mindenképpen. Hát ha ezt tényleg megcsinálták a marketingesek...én komolyan, feladom. 
(egy jó gépet kiadnak, vonzó, vagy ccd, arányos Mp, midne stimmel, megveszed, és direkt butítják hogy.....ááá na neee. Sok mindent láttunk, az: ''Új verzió szám=+1Mp de változatlan CCD'' még elment, de ez már Sokk. Ecsém, 5% loyalitás növekedés=50% kereslet növekedés, de kit érdelek ha fel van osztva a piac, és megegyezés van a gyártók között...itt nincs törekvés a loyalitás felé, ez megdől. ''Jó világ'' van...
)
elkezdtem feltölteni, amint kész dobom a linket ~18MB
van benne 100,200,400,800
Kérem nézették el a randa fejem rajta (az asszony csinálta), meg a koszos táskám, de direkt hagytam rajta a koszt a kontraszt végett 
Érdekes módon, van hogy 100-on jó a kép, és van hogy agyonmosott, van hogy manulfokusszal hitvány trágya, van hogy frankó, de majd látjátok.
Nekem negatív:
- szerintem baromi körülményes, gyege MF
- zajmosás miatt okádék képek
- okádék RAW (RAF...)
- kicsit, nem túl zavaróan ''lapozós'' LCD (s304 -en semmi képregényezés nem volt)
Hogy pozitívumot is mondjak:
- vakuja b@szott jó,
- Shuter-lag szinte 0
- Nagyon jó AF-segédfény
- Jól működő ''zoom'', nem könnyű-nem nehéz
- Pixinfo val ellentétben szerintem nagyon logikus, jó felépítésű menü
- végre egy megfelelően nehéz gép (szerintem pont jó a súlya, aki ezt nehéznek mondja hülye)
- szuper minőségű LCD
- H-s kártyával a RAW mentése kb 2 sec!
- H-s kártyára rohadtgyors sorozatfelvétel
[Szerkesztve]

BEE
(PH! kedvence)
Baszfütty !
Pedig drukkoltam neki és már ajánlottam pár ismerősnek ezt a gépet. 
De ha már a tulajok is szídják... 
Azt mondják, hogy a legjobb reklám az elégedett vevő.
És akkor mi az elégedetlen vevő ?
Hülye marketingesek !
BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
szóval a link a képekhez: [link]
Bocsi hogy rapidshare-es , de nem kockáztattam egy atw-s törlést...

werttzui
(PH! addikt)
Hát én ezt nemtudom,hogy működik 
CHIHUAHUA

Jazz
(őstag)
Hát, ha 5% loy növ....(mint lejjebb írtam), és ha vigyelmeb vesszük hoigy a rossz hír jobban terjed mint a jó, akkor ellehet képzelni.
Na várom a képeket....de nem értem, innen hogy szedjek le, fatal error van. Mi ez a szenny oldal.
(mint a legutolsó sex full warez full free all join registry bay pay card...
Nehogy már regeljek hogy leszedjem a képeidet.
Rakd fel valami rendes oldara, vagy csinálj tvn.hu-n egy mailcímet, aztán töltsd fel FTP-vel akár...100Mb tárhely +honlap cím...
(ez nem neked ment, csak a rapidnak;) )
[Szerkesztve]
jaj ne bénázzatok már.... 
a bejövő oldalon egy free gombot kell nyomni, a következő oldalon visszaámol, beír a kapott kód és már jön is
[Szerkesztve]

xcsab
(fanatikus tag)
eddigi eszreveteleim alapjan a pixinfo realis kepet adott az altala tesztelt gepekrol .... de amit ti modtok az nem igazan egyezik a pixinfon elhangzottakkal.. vagy tevednek? 
Just do it!
nekem túlságosan magasztaltnak tűnik, nem lepődnék meg ha a háttérben Nem lenne egy kis Fuji Mo-os nyomkodás (még az alattomos lepénzelést sem tartom kizártnak)

xcsab
(fanatikus tag)
hat en ezt nem hinnem ..mar csak azert sem mert a gepet nem a fuji Mo.-tol kaptak hanem a digitcamtol (ha jol emlekszem) ..... jah es latod ... ezert nem jo hamar megvenni egy friss termeket 
Just do it!

rzoli
(fanatikus tag)
Összeesküvéselmélet on?
Ott azért csak nem tartunk... Remélem...
A képek tényleg pixelesek, mosottak egy kicsit, ami jobban zavart, hogy a világos részeken is. Az én S7000-em, ami pedig nem egy mai csírke,
egyenlőre jobbnak tűnik, pedig anno mennyit szidták pont ezekért...
üdv
Z

xcsab
(fanatikus tag)
basszus most bajban vagyok ... legkesobb karacsonyra kell egy gep de ha igy m1 akkor jovo karacsony lesz belole 
Just do it!
A digitcam meg a Fuji Mo-tól szerzi be a készülékeket. Gondolod hogy ilyen nyíltan csinálnák? Tudjátok az a baj hogy ez MO. Itt minden megtörténik...
Engem speciel a pixinfo-s cikk billentett a vásárlás irányába. A másik gép egy Nikon d50 lett volna, csak hát az 1.5x ennyi + egy valamire való obi 70K. Ezt tényleg nem engedhettük volna meg magunknak
Bár ennek az eredményét látva, ezt se negyon 
Na mindegy. Megszokjuk ezt és kész. Nem nyomtatunk plakátot, családi albumba meg jó lesz (főleg a kevés iso-val voltunk meglőve a másiknál (csak iso100 volt). Na majd egy hónap múlva nyilatkozom ismét hogy szétvertem -e már ...
Holnap csinálok egy pár paírképet megnézem, elhányom-e tőlük magam
az ügyetleneknek ide is feltettem a képet: 
[link]

BEE
(PH! kedvence)
Mivel lehet ezt kicsomagolni ?
BEE

rzoli
(fanatikus tag)
rar / winrar

xcsab
(fanatikus tag)
kosziii

Just do it!

BEE
(PH! kedvence)
Kérdésem értsd úgy: Hónajt fakasszak ?
BEE
hát igen, a tömörítés...
, erre nem gondoltam, hogy még ez is beugratós lesz
Csak szedjétek a atw-ről gyorsan, mert ahogy ismerem ezt a tetű bandát, a nagy fileméret meg a sok letöltés miatt holnapra lekapják az oldalt... a rapidshare továbbra is él 

rzoli
(fanatikus tag)
Magyarul?

werttzui
(PH! addikt)
Total commander
CHIHUAHUA

xcsab
(fanatikus tag)
nah megneztem ... te pont ugyanilyen taskam van
.... van 1 2 gaz de boven a fele szep eles es nem mosott ... peldaul az elso kep es az utolso babas az eleg gaz...
Just do it!

BEE
(PH! kedvence)
Wincommanderem van.
Valami RAR van abban is, de ezt nem csomagolja ki.
BEE

xcsab
(fanatikus tag)
werttzui jol mondja .. total commander 
Just do it!

werttzui
(PH! addikt)
Ki kellene neki. 
CHIHUAHUA

werttzui
(PH! addikt)
Kicsit tényleg zajmosottak . 
CHIHUAHUA
gondolom a táskád tisztább 
hát ha akarsz jó sz@rt is tehetek fel... de inkább ne akard

helion
(újonc)
Én nem vagyok egy ''vájtszemű'', szokásos belső felvétel. A pixinfón sem a belső felvételeket dicsérték! 
Jó lenne, ha kinti felvételeket is tennél fel, több színnel. (nekem ez a fontosabb, nagyrészt a hegyekben tett kirándulásokon kellene)
Igazándiból az lenne az jó, ha ugyanazt a témát egyszerre fotóznák a kategória menőivel. Így nincs mihez hasonlítani.
Milyen jó lenne, ha lett volna mellette mindjárt egy fz 20- 30- as Pana, egy s3 is Canon, Nikon 5700, netán egy Konica Minolta a200. Egymás mellé szépen felállítgatni a ketyeréket, aztán adott témát közel egy időben lőni azzal a beállítással, ami a gépek kezelői szerint éppen megfelelő.
Ilyen jellegű teszteket nem lehet látni valahol??? Nagyon érdekelne!
(esetleg szervezni egy ilyet?)

helion
(újonc)
Quickzip, meg tugzip. Quick egyből nyitja...
tötse le már egy winrart.
legjobb, legelterjettebb tömörítő....
Szerintem.... The things we make ... make us. -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu
még nemnéztem meg a képeket csak első észrevétel:
Nálam az 5MPes A610 1.4-4.5mbs képeket csinál fine módban, 100ból 1 ami mondjuk 1.3és alatt van. Legalábbis az idei nyaralásos fotóknál.
ehez képest itt a filemeret 1.3-1.4mb nemlehet túlságosan összenyomja.?
vagycsak a fényviszonyok kakik?
Na nem dumálok inkább megnézegetem a képeket.
[Szerkesztve]
Szerintem.... The things we make ... make us. -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

BEE
(PH! kedvence)
Na megoldottam.
Nem szoktam tömörítgetni.
BEE

tpeter
(fanatikus tag)
ez a gép jó. vegyetek belőle 3-at fejenkét. ez a gép jó.
tehát visszatérve a témához, szerintem meg az apró baromságokat leszámítva igen is rendben van. eddig kb 150 képet lőttem vele, és miután rájöttem hogy az AUTO mód azért van hogy átb****on, azóta a képeim is tetszenek.
Nem olyan vészesek ezek a képek. Nekem S602-m van és ez csak 3mp-es. Beltéren ez is bizonytalan, de hát melyik gép nem? Érdekes amúgy,hogy az én 3Mp-es képimen a pixelek miatt vesznek el a részletek, a csúcs 6-10mp-es gépeknél pedig a képzaj miatt. Ha meg előhívatod tuti jó lesz. Régebben a telefonommal készített 640x480-as képeket hívattam elő 9x16-os méretben és azokkal sem volt semmi bajom.
''ha valamit igazán szeretek magamban akkor az a szerénység'' (Bástya elvtárs)
nézegesd meg a dpreview idevágó fórumait (van egy rakat (s6000 vagy s6500 -at keress a témákban))van egy pár kép...már... [link]
igaz a fórummotorjuk összenyomja a képeket de 1-nek jó.
ne is a relative jókat nézd. ebből van sajnos a kevesebb , a netre a jobbakat tettem fel inkább , és egy két rosszat. Sajna az utóbbiból gépen ebből több van

Latency
(senior tag)
Na megnézetem én is a képeket. Szerintem egyáltalán nem vészes, az az 1 db ISO 800-as kép az tényleg gáz, de az az összes bridge géppel ilyen lenne.
Egy dologot nem szabad hagyni, hogy a gép állítson ISO-t, mert akkor bármikor lőhetsz egy olyan képet amiről csak késöbb derül ki, hogy vacak. Fix ISO 100-200 néha ha muszáj, akkor max. 400-at kell használni.
[Szerkesztve]

tpeter
(fanatikus tag)
abso-fuckin-lutely!
Tonyk: ne bánd hogy nem jött össze a DSLR mert most amiatt sírnál hogy ISO 4millárdon egy az egyben nézve van szemmel látható zaj. Bocsánat.
Egyébként nekem is a D50 volt az egyik alternatíva, de már másfél éve akarok gépet venni (Minolta E323 után) és rájöttem hogy ha 110 ezer forint kiadása eddig tart akkor soha a k. életbe nem vennék obikat 100-150 ezerér. A 30-40 ezres 70-300-as teleobik meg pont olyan képet csinálnak mint egy rendesebb bridge. Hát akkor meg minek? Szóval marad a kompakt, bridge (vagy ahogy akarjátok) kategória. Istenigazából egy Sony DSC-R1-et szerettem volna, de az túl drága. Szerintem ezért a pénzért ez a gép igen jó vétel.