Töröld ki a drivert a windows\System32\drivers könyvtárból !
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
Töröld ki a drivert a windows\System32\drivers könyvtárból !

attól tartok ez a gép nem mass storage kompatíbilis. 

És most így néhány nap után bánod- e, hogy ezt a ketyerét vetted, és nem mást? Tehát ajánlod- e nekünk is? 
Vagy annyira még nem volt időd elmerülni a kezelésében, hogy az adott helyzetnek legmegfelelőbben használd? Itt a különböző beállításokra gondolok (fehéregyensúly, blende, stb.) ugye. Mert nyilván egy szituációból ki lehet hozni csodás dolgokat is, meg trágyát is, mindez beállítás kérdése...szerintem.

Jogos kérdés.
Nem tudom.. Ezért a pénzért egy nagyon jól kezelhető gépet kapunk. Szeretem használni, még ha egyelőre nem is tudom. Bánni semmiképp nem bánom, de az örömöm sem felhőtlen. Talán ha majd jobban tudom kezelni, megint válaszolok erre a kérdésre.
(offtopic ugyan, de egy kártyaolvasó úgy működik mint egy meghajtó?)
a driver törlése a system32-ből sem segített?

nem találtam ott semmi ilyesmit, sajnos
akárki is vesz ilyen gépet, az biztos hogy először olvassa el hogy hogy kell használni. Tegnap voltam kirándulni a pilisben és többnyire a [AUTO] módot használtam mint egy nagyon tehetséges fotós. Na, ezt nem ajánlom senkinek. Most nézem hogy mitől néz ki ilyen szarul az egész, és látom hogy az auto ISOnak köszönhetően egyes képeket ISO1600-on lőtt. Hát gondolhatjátok..
bocsi!!!!!!!!!!!!!!!! 
Baromságot mondtam.... Windows/INF -ből szedd ki a megfeleő inf filet. Nézd meg a cd-n milyen infek vannak és azokat törölgesd ki a Windows/inf könyvtárból. Ezután már kéri hogy add meg a driver helyét

a windows/inf alatt semmi olyan nincs, ami a CD-n rajta van. 
ellenben most már nagy a boldogság hogy tudom, hogy az AUTO módot messze el kell kerülni. Rombolja az illúziókat. Másodszorra válaszolva a korábbi ''bánom-e...'' kérdésre, most már sokkal jobb a véleményem. Csak ezt a mass storage dolgot kéne még belőni.
ha a windows inf könyvtárában rákeresel olyan fileokra amik tartalmazzák a ''finepix'' szót , akkor sem találsz semmit?

sajnos semmi.
érdemes egy pillantást vetni erre az oldalra:
http://www.fujifilm.co.uk/technical/type.pl?id=1&folder=1
vajon miért van, hogy csak PTP driver van hozzá? asszem ez megint valami szándékos szivatás... talán majd valaki ír hozzá egy rendes drivert is 
Igazából nemrossz az az autó mód
Amikor kezdtem ismerkedni az én gépemmel (s5600) akkor én is azt használtam
Az ISO értéket tedd fix 64/100/200-ra (attól függ, a környezet mit kíván) és akkor jó lesz az autó mód is 
"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever
duplán

AUTO módban az ISO érték nem változtatható.
Azt nemtudtam 
És Program autó-ban?
"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

Aki egy ilyen fényképezőgépet auto módban használ az szégyelje magát.
A gép tudásának tizedét sem használja, eszetlenül kattogtatni meg egy zsebkompaktal is lehet. Ha nem ért hozzá akkor tessék P módba tenni, ott nem fog csillió izót' beállítani. Amúgy no offence.
[Szerkesztve]

A készített felvételek között gondolom akad olyan is, ami nem 1600- os ISO- val készült, hanem jóval kisebbel. Mi a helyzet a 100- 200- 400- as képekkel? Ez igazándiból jobban izgat, mint az 1600-os, ami nyilván zajos.
Persze 2x is végigolvastam a pixinfó tesztjét, de azért kíváncsi lennék tulajok véleményére is a gépről, mielőtt belevágnék én is. 

Nem lehet hogy a mass storage módba át kell pöccinteni a fényképezőt? Túrd végig a menüt, és keress ilyen beállítási lehetőséget. Ha nincs akkor valszeg nem fog menni.
A mass storage módnak az a lényege, hogy ha az oprendszer támogatja akkor nem kell neki semmilyen driver. Rádugod és megy, mint egy pendrive. A pendriveoknál is csak 1x kell drivert feltenni, ha nem ismeri az oprendszer (pl. win98), és utána az összes pendrive megy vele.
(o Y o)

valóban akad. azokkal nincs is semmi gondom, sőt kifejezetten szépnek tartom őket 
Egyébként az ISO 800-as képek lehet hogy kicsit gázul néznek ki 1 az 1-ben, de egy 10x15-ös papírképen szerintem azok is teljesen élvezhetőek. Na, ez hamarosan ki is derül...

attól tartok ezt nem úszom meg... valami hülyeséget ki kellett találni Fujiéknak. Nem volt elég szivatás hogy csak xD kártyákat támogat.
Egyébként ha veszek egy kártyaolvasót az ''mass storage'' eszközként működik? És mi van ha a kártyán valami saját fájlrendszer van? Bár a manual azt írja, hogy más gépekkel készített képeket is meg tudok tekinteni, ebből arra gondolnék hogy azért a fájlrendszerrel nem sz*rakodtak.

Igen a kártyaolvasók általában úgy működnek. Ha rádugod a gépre, akkor ''lukanként'' 1-1 cserélhető lemez meghajtót jelez a gép, és ha valamelyikbe kártyát dugsz, akkor úgy tudod kezelni mint egy flopit vagy egy pendrive-ot.
Azért gáz, hogy nem megy így a gép. Az én 30.000 Ft-os gagyikompakt HP M407-es gépem simán megy cserélhető lemez, meg digitális fényképező módban. A menüben lehet állítani a működési módot.
Szerintem a kártyszabvány része filerendszer is, azt nem piszkálták.
(o Y o)

szerintem ez nem ár/gagyiság/régiség kérdése, hiszen ezt a szoftvert is meg kellett írniuk.
sajnos már többször megfejtettük az igazságot: üzletpolitika. 

Igen sajnos az Nagyon utálom az ilyet. Legszívesebben levágnam az olyan marketinges kezét/fülét/orrát, aki szándékosan elront egy terméket. 
(o Y o)
Említettétek hogy az ED-vel vigyázni kell a garancia miatt. Megérdeklődtem ezt a választ kaptam:
''A garancia Eu garancia, tehát hiba esetén az Extreme Digitalhoz kell
eljuttatni a terméket.''
Ez most jó, vagy inkább vegyem máshol (+2E -rel drágább)
[Szerkesztve]

Nem tudom. Nekem adtak hozzá magyar nyelvű doksit is, és a Fujifilm.hu azt hazudja, hogy az ''extrém olcsó'' helyek csak valami kivonatot adnak. Azt is hallottam, hogyha garanciális problémád van, akkor azt nem itt helyben intézik hanem kiküldik németországba, és annak bizony igen hosszú átfutása lehet.
A lényeg hogy akárhol is veszed, XD kártyaolvasót mindenképp kérj mellé. Ezt a hiányosságot ma fogom pótolni (az ED-ben...)
Én annó kérdeztem a fuji-tól, hogy ha EU-ban veszem akkor javíttathatom -e itthon. Azt mondták igen, de kell a külföldi garlevél hozzá + számla. Gondolom az e-digital nem adja oda a hivatalos garlevelet, hanem a saját vackát. Szóval inkább +2E ...

e-digital-nál 108k bruttó
mikulás bácsi 90k-ért fogja szállítani
Ez egy ilyen bolygó.

igen?
.... honnan tudod? 
Just do it!
Megvettem én is! Egy olyat fogtam ki, amiben volt egy 256MB-os H-s XD kártya
(A feleségem nem bírta és beáldozta a családi kasszát, szóval muszály volt megvennem a ED.ben 108E-ért )
tpeter a tiédben is volt kártya??
Egyelőre nem volt vele időm foglakozni, egy pár képet csináltunk. Van ahol nagyon látszik a zajszűrés, van ahol egy cseppet sem... meg kell tanulni használni, de már most 100x élethűbb képeket csinál mint a régi s304-ünk

Gratulálok! 
Az enyémben 1 gigás volt + 13 200 HUF felár ellenében ;)
Szóval bár lett volna! Ezek szerint valami véletlen folytán került bele!
Próbáld ki, a 30sec-es záridőt! nekem ott elég durván hotpixelesedik.
Amúgy most már királyság mert vettem kártyaolvasót!
Tapasztalj, oszd meg!

biztos vagyok benne, hogy a Van ahol nagyon látszik a zajszűrés, van ahol egy cseppet sem... azért van, mert intelmeim ellenére az AUTO módot használtad.

megint én. az előbb vicceltem. annyira nem durva a hotpixelesedés.

Pana FZ4 és tükörreflexes közötti átmenetnek jó ez a gép?Már a legelején is nagyon tetszett,de most egyre jobban...
Atlétika versenyeken próbálok legtöbbször fotózni.Elég gyors lenne ez oda?Meg maximum iso 800-ban (de inkább 400) mennyire kis záridőket tud?
Nem véletlen volt. Én is meglepődtem mikor itthon a dobozt nézegetve észrevettem rajta egy ''inkl. 256MB xD-Picture Card'' matricát. Jobban örültem neki mint a gépnek. Most pár perce nézegetem a dobozát (nem tudom kivenni az asszony kezéből
) Opcionális tartozékok között vannak felsorolva a kártyák 16 MB-tól 2GB-ig. + Virít rajta egy bazi nagy matrica a tetején: FUJIFILM ORIGINAL-VERSION
Mass-Storage (tényleg nem tudja):
Rádugtam a gépre minden driver nélkül, és látta a ''csodát'', igaz nem drive-ként, de azonnal felugrot egy ablak Fujifilm s6500 felirattal és már tölthettem lefelé a képeket. Gyors mint az atom. 70 valahány kép egy villanás alatt lenn volt. A saját szotverével lasabban szedi a képeket. Windows kb dupla olyan gyorsan.

Ha majd egyszer lesz időtök rá, fellökhetnétek valahová néhány képet is.
Netán olyat is, ami szerintetek rosszul sikerült...
Lassan nekem is kéne beszerzésen törni a fejem, mert kezdek irígy lenni piszkosul. 
Gondolom a kis cp 775-s Nikonnál azért jobb képet lő alapból is...

sziasztok, egy pana fz20-at érdemes lecserélni erre?
Ingyen 150$ kezdőtőke --> http://href.hu/x/hdri

Arról gépről csak olvastam, de az alapján nem hiszem hogy érdemes belevágni. Jó kis gép az!

Az FZ20 csúcskompakt volt a maga idejében.
Az optikája kitűnő még ma is, képzajra nem szoktak panaszkodni,
zajmosás nincs, kezelhetősége jó, fókusza gyors.
Miért cserélnéd egy szándékosan gyengített gépre ?
Kétlem hogy bármiben nyerhetnél annyit, ami megérné a cserét.
BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

És a windóz a csodáltos Kép 00001.jpg Kép 00002.jpg ... neveket adta a képeknek, meg széjjelcsomgolta dátum szerint könyvtárakba? 
(o Y o)
a csodálatos név stimmel, de a könyvtárazás nem stimmel , mert nem kértem meg rá.
[Szerkesztve]

ó-óó kártyaolvasóóó!
(ja, és még egy indok: a RAF file-okat a windows-os képletöltő már eleve jpeg-ként szedi le. ''szarból vaskarika'')
kártyaolvasó van, de minek... ha a win-el le tudom szedni képeket. A RAW-ot is letudod szedni simán, csak nem a hulladék varázsló módban
[Szerkesztve]

Hello
Ha lenne kedvetek és időtök, akkor felrakhatnátok néhány képet.Szerintem az elég sokat elárulna a gépröl.Én még csak most fogom megvenni az első fényképezőmet, ugyhogy még ez a gép is esélyes.D600 2megapixeljéröl nagy ugrás lessz 

Nekem megy egy Coolpix 2100-ról 

Köszönöm BEE & Tpeter
, közben olvastam a pixinfon a s6500fd-ről, marad az fz20 
Ingyen 150$ kezdőtőke --> http://href.hu/x/hdri

ha rádugom a gépet, megjelenik egy s6500fd nevű fényképezőgép és látom a fájlokat. A gond csak az, hogy hiába akarom drag & droppal átmásolni a kijelölt képeket, nem hagyja magát.
kérdés: varázsló nélkül hogy töltesz le képeket?

kedvem talán lenne, időm is, viszont az ADSLem elég lassú felfelé, meg még egy tárhelyet is kellene csinálnom. A munkahelyemről sajnos nem megy az ftp.
Emlékezetből mondom, mert nem tudtam a melóhelyre hozni magammal .
rádugod a sz.gépre - bekapcsolod. Felugrik az ablak , hogy milyen műveletet akarsz végrehajtani (mint pl egy vegyes cuccokat tartalmazó cd behylezesékor). Itt ne a Finepix programját választd ki hanem a windows programját (nem emléxem minek is híJJák
).
Bejön a windows progija és az első oldalon nem tovább gombot nyomsz, hanem az ablak alján van valami rizsa , hogy ''gyakorlott felhazsnáló''
vagy valami ilyesmi. Erre bökve, bejön a kártya tartalma, normál, a gép által adott nevekkel. Innét oda huzigálod ahova akarod.
[Szerkesztve]

Ahhám! Na, ezt majd meglesem!
köszönöm uram!

Ahogyan itt olvasgatom a hsz.-okat:
-szerintem 1/1.7''-os CCD-n 5Mp épp hogy ideális lenne (compakt kategória)
-tényleg furi miért ilyen a kép (hiszek nektek, nincs szívem megnézni
), lehet hogy obi
-hogy kinek mi kell: hát a legjobb. A gond az, hogy filmes gépek után jöttek a digitálisak, és hát közelükben sincsenek. Ezért vannak ezek a nagy ''elvárások'', mert itt nem plakátról meg ilyenekről van szó, hülyeség. Voltak a filmes gépek, ez az alap, nagyanyám is ezt használta, és nem ez munkája, de a dia az dia, és az ebből előhivatott fénykép az a FényKép. Nem jobb egy ilyet nézegetni? Ha ezt akarod digitben megkapni, az a 7 jegyű.
-biztos van igazság abban hogy kell a piac a 9600-nak, nagyon elrontották hogy 1/6''-ra 10Mp. Gondolom jobban elriasztotta az embereket mint azt várták, még sem vagyunk birkák.
Ugyan ez igaz FZ50-re. A visszhang egyértelműe az volt: ''mindent azért nem eszünk be'' (Ez elég szomorú. Sajnálom ezt a gépet.)
Egyre inkább az az érzésem hogy vissza kell nyúlni a filmes gépekhez. MIndenkinek vannak kívánságai, de csak nem raknak rá vakupapucsot, se távkioldót, se B-időt, hülye megszorítások, hogy pl. makróban nincs rekesz váalsztás, meg hasonlók. Hülye piac hülye érdekek, mindenki csak szenved, várjuk a megváltó gépet, de csak nem jön, gyártók addig addig tolják ki amennyire csak lehet, nagyon lassan fejlődünk, mert hát nem áll érdekülkben a gyors fejlesztés, mert az pénz....
100-ért már olyan filmes gépet lehet venni hogy mesél. És egy jó diaszkennerrel, már messzebb vagy mint egy 1.5millás Mark II-es Canon-al. Lehet hogy nem fogsz vaktában lövöldözni, de annak sincs értelem hogy 100 képből 2 ha elfogadható.
Persze majd nyakadba akasztasz 4 gépet:
iso 100-as tekercsel, iso 400-as tekerscsel, iso 800, iso 1600. Aztán azt veszed elő amelyik éppen kell. 
free your mind / BT: JazZy#2550