Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#3001) PLacc

PLacc
(senior tag)

Méretben akkora az s6500, mint az 5700/5600 stb?
THX

Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver

(#3002) Szoles válasza PLacc (#2999) üzenetére

Szoles
(fanatikus tag)

Akörül kapod máshol is, ha van. Egyébként ma vagy holnap megyek a solymári Auchanba, megkérdezem, mi a helyzet. Ha ez az egyetlen forrás, és neked messze van, esetleg segíthetek valahogy a vásárlásban. ( Hogy ez hogyan lenne bonyolítható, arról fogalmam sincs, de biztosan megszervezhető. ) Egyébként merre laksz?

A Sony-ról: én nem ismerem, csak megnéztem a leírását. Az optikai stab egyértelműen előny, a nagylátószög határeset, de inkább kevés szerintem, a tele jó lehet. Én szeretem a Sony cuccokat, viszont a saját aksi egyértelműen hátrány. Piszok drága (14 e körül), és az utángyártottak nem tudják azt, amit a gyári. A ceruzaaksinál nincs praktikusabb. A manuális zoom és fókusz a Fujinál egyértelműen jobb dolog.

Nekem még az furcsa, hogy míg a 6500-nak nagyon komoly "fóruma" alakult az edigitalon (sajnos törölték a géppel együtt), addig ennél a gépnél egyetlen egy beírás sincs. Ha valaminek rajongótábora van, az azért jelent valamit. Persze vannak kivételek. (Pl. Trabant, Uhrin Benedek, Isaura... :) ) Annyival meg nem is olcsóbb, főleg ha veszel egy plusz aksit is hozzá.

Persze te tudod. Mindenesetre, ha tudok, szívesen segítek.

(#3003) Kerengő

Kerengő
(kvázi-tag)

Én a Székesfehérvári Auchanban láttam a múlt héten 6500fd-t, ha jól emlékszem 74e körül. a múlt héten volt, szóval jelenlegi információm nincs.

A túravezető soha nem téved el, csak útvonalat módosít.

(#3004) PLacc válasza Szoles (#3002) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Köszi, csak máshol nem kapni, se depo-n, se addel-en, se máshol nincs...
Az Auchanos srác szint lesz 4-5db. nekik, én is el tudok ugrani érte legrosszabb esetben, de nagyon köszi a felajánlást! :R
A Li-ion nekem sem olyan szimpi, de tény, hogy tovább bírja, viszont nem tudod akármivel helyettesíteni. :(
A Sony-t megkapni 61-ért, kisebb, könnyebb, olcsóbb bele mem. kártya. De normális tesztet még sehol nem olvastam róla. :(
Az S6500-ról meg ódákat zengenek, ahogy írtad is. Kérdeés, hogy mennyire gáz a stab hiánya...

Méretben akkor az S6500, mint az 5000-es sorozat?
:R :R :R

Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver

(#3005) johnjohn válasza PLacc (#3004) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Ha 6500 fd-t tudsz valahol venni, akkor ne tétovázz, azon felül már csak DSLR van.A stabi hiánya nem túl jelentős, ahoz hogy észrevehetően működjön viszonylag rosszabb fényviszonyok kellenek,, tehát hosszabb záridő stb használatakor lehet csak jelentősége. Negyedrangú szempont. Az elsődleges a jó képminőség, a jó felépítés, stb.A 6500 már majdnem DSLR-méretű gép.

Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

(#3006) PLacc válasza johnjohn (#3005) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Köszönöm! :R
Igazából az esetek 90%-ában automata módban használám (utazás, tájkép stb...).
Akkor is annyira kijön az előnye, mondjuk a méretben kisebb Sony H3 mellett (szintén aut. módban)?
Fizikai méretre is akkora, mint egy DSLR vagy egy Pana FZ50?

(#3007) johnjohn válasza PLacc (#3006) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Az FZ 50-nél kisebb,talán a Nikon D 40 hez tudnám hasonlítani.Auto módban is kijön az előny, de fogsz rajta olyan beállításokat találni, amit rövid időn belül használni kezdesz.Elég ha megnézed a pixinfo.com-on a tesztfotókat.

Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

(#3008) Szoles válasza PLacc (#3006) üzenetére

Szoles
(fanatikus tag)

Az auto módot úgyis hamar elfelejted, hidd el! Én is úgy gondoltam , mikor megvettem, hogy majd "óvatosban-kényelmesben" autóban nyomkodom. Összesen csináltam max. 5 képet autóban. Pedig előtte nem volt gépem. Viszont annyira egyszerű például a "P" állásban használni, és annyira szépet csinál, hogy úgysem fogod használni az autót.

Meg hát ugye meg is jön az ember étvágya. ;) Csak izgat, hogy mire is jó az a blende meg záridő állítás, meg a makró, aztán elkezded állítgatni, nyomogatni. Aztán néha sikerül egy-egy kép, és már meg is jött az étvágyad. Hidd el, így van ez.

(#3009) PLacc válasza Szoles (#3008) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Jól hangzik, kezdtek meggyőzni. :)
Most már csak a mérete miatt ágálok egy kicsit, meg hogy beférjen a Lowepro kistáskámba. :D

[ Szerkesztve ]

(#3010) PLacc

PLacc
(senior tag)

A vaku erejét szabályozni (ezt nagyon szerettem az Oly C5050-emben)?

(#3011) Szoles válasza PLacc (#3009) üzenetére

Szoles
(fanatikus tag)

Gombhoz a kabátot? :) Egyébként sokan hordják egy bizonyos lowepro tatyóban (nem ismerem, pontosan mellik), talán a tiéd is olyan.

A vaku fényereje természetesen állítható. (Fogynak a kifogásaid, vigyázz!!! ;) )

(#3012) PLacc válasza Szoles (#3011) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Megvan a gép!!! :)
Köszi mndenkinek a támogatást! :R
Még 2db. van a solymári Auchanban.

Mindenki sima (M-es) XD-vel használja? Azzal is elég gyors?

(#3013) _seth_ válasza PLacc (#3012) üzenetére

_seth_
(PH! kedvence)

Grat!

Azzal is elég gyors igen :) Persze nem tudom milyen lehet egy gyorsabb xd-vel... de mutatok neked néhány rövid sorozatot ami M-essel készült (2gb):

[link]
[link]
[link]

[link]
[link]
[link]

[link]
[link]
[link]

[link]
[link]
[link]

|| Opel Vectra B tulajdonosok baráti köre - OpelVectraB.gportal.hu ||

(#3014) johnjohn válasza PLacc (#3012) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Bravo! :R Örülünk, hogy örülsz!

(#3015) Szoles válasza PLacc (#3012) üzenetére

Szoles
(fanatikus tag)

Akkor most már elárulhatjuk, hogy ez tulajdonképpen egyáltalán nem jó gép, és a Sonyval sokkal jobban jártál volna. ;] ( Azért próbálj örülni neki, ne keseredj el nagyon! ;) )

Én egyébként a gyorsabbik kártyával használom, mert az olcsóbbb volt, mint a normál. Tökéletesen üzemel vele, de összehasonlítani nem tudom, mivel nekem csak ez van.

[ Szerkesztve ]

(#3016) PLacc

PLacc
(senior tag)

Köszi szépen! :C
Remérem a kis táskámba is bele fog férni... :)

Az árnyékolónak csak napsütésben, kültéren van valami jelentősége?

[ Szerkesztve ]

(#3017) Szoles válasza PLacc (#3016) üzenetére

Szoles
(fanatikus tag)

Remélem nem ijedtél meg!

A napellenzőt én amikor csak lehet, a gépen tartom. Csökken az esélye, hogy bármi hozzáér az objektívhez. Egyébként érdemes rátenni egy UV szűrőt. Nem drága, és inkább az sérüljön, koszolódjon.

Kártyát egyébként én itt vettem, azt hiszem most is itt a legócsóbbb ( 1 giga 6 ezer) : [link]

(#3018) _seth_ válasza _seth_ (#3013) üzenetére

_seth_
(PH! kedvence)

Senki sem veszi észre, hogy csaltam? :D

(#3019) Szoles válasza _seth_ (#3018) üzenetére

Szoles
(fanatikus tag)

Nem... :F

(#3020) PLacc válasza Szoles (#3017) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Nem, dehogy. :)

UV szűrőből milyet érdemes és hol? Köszi a kártyás linket!

(#3021) Szoles válasza PLacc (#3020) üzenetére

Szoles
(fanatikus tag)

UV szűrőből csakis márkásat vegyél, a Soligor például egy jó márka. :) Jé, pont van nekem egy felesleges vadi nyú szűrőm! (Hogy mik vannak!?) ;) 2500-ért vettem, ha kell, összefutunk és "magadévá teheted". Ilyen: [link] Most itt találtam legolcsóbban, 4100-ért: [link]

[ Szerkesztve ]

(#3022) PLacc válasza Szoles (#3021) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Köszi! :D
És ezt simán fel lehet csavarni az obi elejére? Szerintem érdekelni fog!

(#3023) _seth_ válasza Szoles (#3019) üzenetére

_seth_
(PH! kedvence)

Ilyen gyors sorozatot csak Final 3 módban lehet csinálni (ahol viszont a kártya sebessége nem számít mert a végén menti el egyszerre a 3 képet :) ).

(#3024) CollectoR válasza _seth_ (#3023) üzenetére

CollectoR
(fanatikus tag)

Viszont a fehéregyensúly hibádzik ;) :B

"Elvileg tegnapra kellett volna elkészülnie, de lehet ma megcsinálom..."

(#3025) Szoles válasza PLacc (#3022) üzenetére

Szoles
(fanatikus tag)

Persze, feltekered, "oszt kész". Elöl a szűrőmenet is 58 mm-es, tehát ugyanúgy felteheted az obisapkát. A napellenző is felmegy ugyanúgy. És kb. 4mm-rel lesz csak hosszabb az objektív.
Nézz körül azért persze, de ha gondolod, akkor összefutunk valahol. Én Bp. mellett lakom.

(#3026) -=Libria=-

-=Libria=-
(PH! addikt)

ma csalódtam elég nagyot a gépben, próbáltam használható képet lőni portr módban - gyorsan kellett 1 arckép - de hányok a minőségétől, és ugye mint előre beállíttt mod nem lehet változtatni
eedmény : [link]
elég gáz
és ISO t nem engedi változtatni

jó hír mondjuk hogy találtam egy fasza állványt, holnap megyek megvenni, 9 ezer helyett 6ér elhozhatom, vanguard mk-4es cucc :-)

Dell XPS L502X fHD Core i5 SB 9cell + Dell Latitude E6410 + HP 4330s + HTC One X

(#3027) _seth_ válasza CollectoR (#3024) üzenetére

_seth_
(PH! kedvence)

Igen, próbálgattam a különböző wb módokat és még ez állt a legközelebb a valósághoz, a teremben valóban ilyen sárga fények voltak de azért nem ennyire...

Monopoddal készültek a képek :) Már nagyon profi vagyok, videóban olyan mintha a 3 lábú állványomat használnám csak ez az egylábú sokkal használhatóbb ilyenkor, könnyebb vele mozogni :)

(#3028) _seth_ válasza -=Libria=- (#3026) üzenetére

_seth_
(PH! kedvence)

Ez valóban elég gáz kép... szerintem ne portré módban használd hanem P módban, ott az ISO-t leveszed 100-ra és úgy már használható lesz minden :)

(#3029) Szoles válasza -=Libria=- (#3026) üzenetére

Szoles
(fanatikus tag)

Hát ez enyhén szólva is trágya. De miért használod az autó módokat? Szerintem ezek semmit sem érnek, esetleg jó fényben a tájkép, vagy ilyesmi. (Bár még nem próbáltam.)
Szerintem nem a gép hibája, hogy ilyen lett. Kellett volna egy "P" mód, beállítod az ISO-t megnézed az expo diagrammot, és kész. Akkor tuti nincs kása. És max. 5 másodperccel több.

Az állvány viszont jó masszívnak néz ki. (Ha ez vígasztal :) )

Szerk.: _seth beelőzött. De most legalább nem írt zöldségeket! ;) :) :D

[ Szerkesztve ]

(#3030) -=Libria=- válasza Szoles (#3029) üzenetére

-=Libria=-
(PH! addikt)

autó módrol van szó és mint írtam, gyorsan kellett valami (gyorsan = 1-2 perc alatt ellőni és megvágni a képet gépen) így nem volt időm pöcöslni...ellenben akkor sem mentesíti a gépet az alól hogy direkt portré készítésére készült mód ilyne gusztustalan portrét készít....mert ha havas tájképet fényképezek vele és nem bírkozik meg, ok, de ez arckép volt bakker

Dell XPS L502X fHD Core i5 SB 9cell + Dell Latitude E6410 + HP 4330s + HTC One X

(#3031) Szoles válasza -=Libria=- (#3030) üzenetére

Szoles
(fanatikus tag)

De tényleg nem több idő a "P" sem! A gépen feldolgozás meg ugyanannyi idő.
Mondjuk én nem próbáltam ezt a módot, elég volt az "Auto"-ból kb. 5 kép.
Az összes ilyen auto mód csak parasztvakítás, sajnos kellenek ezek a marhaságok, manapság csak így lehet eladni bármit is. (Félre ne értsd, nem rád céloztam!!! :) )

(#3032) Snakeiboy válasza -=Libria=- (#3030) üzenetére

Snakeiboy
(tag)

Hat szerintem nem a gepet kene lehordani hanem a fotost. P modban semivel sem tartott volna tovabb a fenykepezes(ja es ha nagyon kezdo vagy akkor face detect bekapcs). Ja es ugye ha szerenyen is allok hozza ez minimum 1600-as ISO, ami annyit tesz hogy valoszinuleg valahol egy szobaban bent csinaltad a kepet vaku nelkul vagyis feny az nem volt sok. Hat mit varsz meg szep hogy feltekerte az ISO-t a gep hogy valami legyen is a kepen, mert hat ha ne tette volna akkor kaptal vona egy fekete kepet akkor meg azert sirtal volna. Szoval ha mar hasznalod az auto modokat akkor a vakut is tedd autora.
Ez tipikussan "User" hiba.

Miert?????

(#3033) Szoles

Szoles
(fanatikus tag)

Ez nagyon komoly!!! :DD [link]

(#3034) _seth_ válasza _seth_ (#3013) üzenetére

_seth_
(PH! kedvence)

Jah, ha valakit érdekel:

Kosárlabdameccs fotózása, teremben, régi neonokkal:

Fehéregyensúlyt beállítani nem árt de a gyári asszem 3 mód közül egyik sem felel meg szal érdemes a customban beállítani a megfelelő értéket (na ezt nem csináltam meg, ehh).
Megfelelő mód: P, a sport mód szuper meg minden de nem aprózza el az ISO beállítását, 3200 és kész. Szal P mód majd ISO 800 beállít, soknak tűnhet és az is de kell sajnos. Jó jeleneteket elkapni pusztán várva, hogy na majd akkor kattintok ha látom, hogy bedobják nem működik. Sorozatmód, Final 3, ilyenkor csinálja folyamatosan a képeket hihetetlen tempóban persze csak a pufferbe teszi a képeket és nem a kártyára, a megfelelő pillanat amikor eljön pl dobnak vagy valami védekezés vagy bármi esemény már rajta lesz a gép kijelzőjén az elkészült fotó és csak tudni kell jókor elengedni a gombot, ha ez megvan akkor kiírja, hogy mentés és csak akkor menti el a 3 képet a kártyára ami teljesen jó csak annyi a gond vele, hogy ha hirtelen újból lenne mit fotózni nincs mit tenni meg kell várni a képek elmentését.
Vaku: közelben jó (max 7-8 méter) de utána a távolabbi részek sötétek lesznek, ugyanakkor a néhány vakus képem nekem jobban tetszik talán a fehéregyensúly miatt is bár kicsit világosabbak mint amilyen élőben volt a meccs de akkor is jó. (vakuzhattam volna sokat de nem volt kedvem szembevillantani folyamatosan a kosarasokat főleg haveromat nem :) ).
Monopodot tudom ajánlani mivel a mozgás vele rendkívül egyszerű, stabil és kényelmes is. Csináltam videót is egy félidőről és olyan mintha 3 lábú állványon lenne a gép :) (videó közben a zoomolás és a fókuszálás egészen jól működik).

Elemcsere: két emberrel állványról való lecsavarozással együtt is csak pár másodperc :D

28-as kezdőérték nagyon jól jött az 5600 38-as kezdőjéhez képest (azzal is fozótam meccsen), a manuális zoomgyűrű is könnyen megszokható, a motoros gépek egyszerűen lassúak.

Memkari mérete: 2gb kell simán, 1,8gb-ot rögzítettem ;] (majd veszek még egy 1 vagy 2 gigásat mellé ;] elemmel bírom akár a 4 gigát is :) hova jutottunk... anno 340mb-os volt a vinyóm ami mellé kaptam egy 120-ast és hihetetlen volt, hogy megpakolni sem volt egyszerű :) ma pedig... digitgép: 2gb, telefon 2gb, gps navi 2gb, pendrive 4gb... ).

(#3035) PLacc válasza Szoles (#3033) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Írtam PÜ-t!

(#3036) CollectoR válasza -=Libria=- (#3026) üzenetére

CollectoR
(fanatikus tag)

Az, hogy te rosszul állítottad be, nem a gép hibája. Ha így csalódsz a gépben, akkor neked egy dslr sem lenne jó semmire!
Én mindíg megemlítem, hogy szinte csakis kizárólag M módban használom a gépet, 5-10 másodperc míg beállítom a megfelelő értékeket, és képkivágást (köszönhető a gyűrűs zoomnak). Autó módban ezt a gépet nem érdemes használni. Persze lehet, de akkor ez lesz a végeredmény, iso 3200.

"Elvileg tegnapra kellett volna elkészülnie, de lehet ma megcsinálom..."

(#3037) _seth_

_seth_
(PH! kedvence)

[link]

Este sem rossz ez a gép :)

(#3038) Szoles válasza _seth_ (#3037) üzenetére

Szoles
(fanatikus tag)

Nem bizony! Ugye nem auto módban csináltad őket? :-) Ekszif plíz, hadd tanuljunk!
Egyébként mit látunk a fotókon?

[ Szerkesztve ]

(#3039) _seth_ válasza Szoles (#3038) üzenetére

_seth_
(PH! kedvence)

Hova gondolsz ;]

Manuális módban volt of korsz :)

Exif: a francba, nincs benne... Ligthroomal szedtem le a képeket a digitgépről mert a wines a raf fájlokat nem szedi le, na majd megnézem még hétvégén, hogy ha megnyitom ps-ben és úgy mentem el akkor megvan-e az exif benne. (lightroom eleinte tetszett de szörnyen lassú és buta is sajnos pedig egészen kézreálló a kezelőfelülete).

Jah: az egyik az "ócska" református templom a másik pedig a városháza (böszörmény).

[ Szerkesztve ]

(#3040) Kvardlipot

Kvardlipot
(fanatikus tag)

Ténleg nem rossz este. Legelőször mikor vakuval használtam a gépet (3 megapixelen), nagyon meglepődtem hogy szinte abszolút semmi zaj nem volt a képeken. Lehet hogy az előző gépemmel is meg lehetett volna csinálni, csak abban nem volt ISO állítási lehetőség, sötétben ugyanaz volt a technikája mint a többinek. :)

A videoforgatást a Virtualdub-ra bíztam, aztán 55 megát 11re tömörítettem vele. Még az 5 is tűrhető minőséget produkált. Köszi annak, aki mondta! :)

(#3041) Szoles válasza _seth_ (#3039) üzenetére

Szoles
(fanatikus tag)

Az autót persze nem komolyan kérdeztem! ;)
A Lightroommal nekem is vegyesek az érzelmeim. Legnagyobb bajom, hogy nem jövök rá arra, hogy miért látom egészen más színárnyalatban a képet, mint ahogy az valójában kinéz. Eltolja a sárga felé a színeket, így lehetetlen jól szerkeszteni a képeket. Egyébként tényleg lassú is, időnként már azt hittem, hogy végzett, közben ő még gondolkodik. A funkciói pedig tetszenének, bár a zajszűrése az amatőr a Neat Image-hez képest. (Bár azt hiszem fel lehetne tenni rá pluginként.)
Azért tetszett volna, mert azokat tudja, amik nekem kellenének általában. Bár azt nem találtam meg rajta, hogy két azonos, de különböző expojú képet egymásra rétegezzek. Lehet, hogy nem tudja? Nálad a képek valódi színekkel jelennek meg? Ha ismered esetleg a normál PS-ot is, akkor mit tanácsolsz? Álljak át PS-ra?
(Bocs, sok a kérdés, de hát úgy tanul a gyerek. :) )

(#3042) Szoles

Szoles
(fanatikus tag)

Találtam egy oldalt, lelkes kolléga csinálta, érdemes átnézni, vannak érdekes dolgok rajta: [link]

(#3043) _seth_ válasza Szoles (#3041) üzenetére

_seth_
(PH! kedvence)

Lightroom és a színek: nem tudom, hogyan kezeli de nekem is más mint valójában és az az idegesítő benne, hpgy szórakozom egy képpel majd elmentem és totál más mint amit addig láttam vagy amit a before/after nézetben mutat.

Egyébként egyik progit sem ismerem jól és ez látszik is a képeimen :(

PS CS3-at majd ma valamikor felrakom de csak azért, mert az ha jól emlékszem kezeli a fuji féle rawot is :)

(#3044) _seth_ válasza Szoles (#3042) üzenetére

_seth_
(PH! kedvence)

Na... végre ezt az aranymetszés dolgot képekbe foglalva is látom :) Nagyon jó oldal!

(Német tudásom asszem egy kicsit fel kellene frissítenem :) )

(#3045) Szoles válasza _seth_ (#3043) üzenetére

Szoles
(fanatikus tag)

Akkor megnyugodtam, hogy nem velem van a baj. Tényleg tök más elmentés után a kép, így nem lehet használni. Már azon gondolkodtam, hogy esetleg valamit be kell állítani a lálytrúmban, de nem leltem semmit. Ezek szerint váltanunk kell. (PS-t abszolút nem ismerem, ezért tetszett ez jobban.) Várom a PS beszámolódat, hátha lelket öntesz belém!

A német oldal tényleg jó, közben bogarásztam én is rajta. (Szégyellem, de én is inkább az angol verziót, pedig a dajcsot kellene gyakorolnom... ;) )

(#3046) _seth_ válasza Szoles (#3045) üzenetére

_seth_
(PH! kedvence)

PS-t már használtam, ott az 5600-as raw képeivel nem volt gond :) A noise ninja zajszűrő plugint használtam vele ami működött is szépen bár a 6500-al rawban kevesebb a zaj mint 5600-al így a képek zajszűrés utáni minősége nem olyan látványos.

Én németül néztem azért 11,5 év után nem merem még ezt is angolul nézni pedig az csak jobban megy szaknyelvesként :) (na jó nem sokkal de angolul is tudok már 1 pohár vizet kérni és nem adnak el... asszem ez még németül is menne, már talán franciául is :D ).

(#3047) Kerengő

Kerengő
(kvázi-tag)

Köszi a linket az oldalról! :C

bogarásztam már rajta dolgokat, de én életemben nem tanultam németül,szóval erős kihívásokkal küzködöm :DD maradt a rövidebb angol verzió

A túravezető soha nem téved el, csak útvonalat módosít.

(#3048) _seth_

_seth_
(PH! kedvence)

[link]

[link]

Minimális PS után (vágás, forgatás, színek)

(#3049) Szoles válasza _seth_ (#3048) üzenetére

Szoles
(fanatikus tag)

Bocs, lehetek kritikus? Az első (templom) még oké, (bár szerintem kicsit sárgás lett az épület), de a második egyértelműen gyengébb. Talán a forgatás csinálta (sőt, szinte biztos), de sokat veszített az élességből. (nézd csak meg az ablakokat például) A hosszú piros lámpacsík szerintem nem kell a kép hangulatához, kilóg belőle.
Persze kinek mi tetszik jobban. Ugye nincs harag? ;)

(#3050) _seth_ válasza Szoles (#3049) üzenetére

_seth_
(PH! kedvence)

Nincs harag :)

(Nekem a templomos sem tetszik igazán de ennél többet nem tudok kihozni ezekből a képekből ellenben ezzel a géppel ez volt az első éjszakai próbálkozásom :) ).

A másodikat nem forgattam, a templomos volt ferde, ami előzőleg volt berakva városházás kép az egy másik :)

Nekem tetszenek az ilyen lámpacsíkok :)

Sárgás: mindkettő nagyon sárgás, nem állítottam be a fehéregyensúlyt izzósra (mindig elfelejtem, asszem auton volt).

Téma kellene igazán amit jó fotózni mert a romos templom és egy villanyoszlopokkal dúsított főtér nem éppen szép de ez volt "kéznél" :) Köv héten ha sikerül csoporttársammal elmegyek fotózni majd és debreceni látképet csinálunk este úgy, hogy benne legyen a fél város :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.