Sziasztok!
Jól látom, hogy az állvány menet műanyagból van? Azért ehhez egy kicsit nehéz a gép... 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
tpeter
(fanatikus tag)
Első cikkecske:
[link]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

j.bravo
(PH! addikt)
(Szerintem Fuji F30-ra gondolt, nem Pana fz30-ra.
)
Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

Latency
(senior tag)
Mind a kettő Ramiris viszonteladó, az ár különbsége pedig a haszonkulcsukból adódik.

Tomek08
(újonc)
Sziasztok!
Az eddigi legjobb ár: 113.400 Ft (Shopdigital.hu)
és egy nagy kérdés (számomra):S6500 v. S3 IS?

xcsab
(fanatikus tag)
hu hat ez nagy kerdes volt
.... szerinted mennyi a valoszinusege annak hogy itt akarki is tudja h neked mire van szukseged? 
ha peldaul a kepstabilizator fontos akkor a canon ... ha a zoom es fokuszgyuru illetve a nyugodtan hasznalhato 800as iso a fontos akkor a fuji
[Szerkesztve]
Just do it!
Nekem lényegtelen ki-kinek a viszonteladója, engem az ár erdekel! Lehet tőlem Kisguci Illés is ha ő a legolcsóbb (az meg főleg nem érdekel ki mekkkora haszonkullcsal dolgozik)
Tök Jó! Aki tud olcsóbban ne tartsa vissza az infót!

xcsab
(fanatikus tag)
Te mikorra tervezed a vasarlasat? 
Just do it!

tpeter
(fanatikus tag)
A digitcam letölthető árlistájában 110 000 szerepel, persze még nem lehet kapni.. tehát akár 20 Ft is lehetne...
http://www.digitcam.hu/digitc09.xls
(az előző kérdésre: én S3 IS-t biztos nem vennék, mert az S1-el rosszak a tapasztalatok. Nem a képminőség volt gáz, hanem hogy gari lejárta után egyszer csak meghalt. Szervíz szerint a CCD-s panel a hibás... )

helion
(újonc)
Na nézzük, a linket mindíg elszúrom:
<a href=''http://www.digifenykep.hu/index.php?link=shop%2Fshop.php&topic=description&product_id=2905&topic_id=63''>eddig itt a legolcsóbb</a>

helion
(újonc)
Tudtam!
Na mindegy, kopipasztával megoldjátok! 
De miért írja, hogy hamarosan újra kapható??? Már elfogyott volna?
Nekem relative sürgős lenne, mert van egy 4 hónapos kislányom, akiről elég sok kép készül, de mivel a jelenlegi Fuji S304-em csak 100as ISO-t tud jó lenne a sötét estékre egy kellemesen használható gép. (sajna a s304, teljesen alkalmatlan még erős spotok mellett is beltéri fényképezésre
. Kint verőfényes időben viszont csodálatsan szép képeket készít)

tpeter
(fanatikus tag)
Hamarosan újra kapható
??? Mi történt? Van aki már egy ilyennel rohangál?
Miért nem írogat a PH! fórumba?

helion
(újonc)
Nekem inkább a szélesebb kezdő látószög miatt lenne jó. Valszeg többet használnám azt, mint a telét...

xcsab
(fanatikus tag)
hupsz .. kifelejtettem .. ez kellet volna az elso legyen 
Just do it!
Megjelent a DEPO-n is (a már említett Digitcam-es egyelőre). Igaz elővételre...
FD és FD nélküli képek: [link]

xcsab
(fanatikus tag)
hmmmm ... hat azzal tisztaban vagyok hogy nincsenek valami kritikus szemeim de en nem latok nagy kulonbseget ... vagyis nem latok kulonbseget... te latsz 
Just do it!
Túl sokat én sem veszek észre, talán egy picit élesebb az FD-s.
Az első 4 kép meg el van b@szva a CHROME-al
Bár szerintem az FD nem is a 2m-ről fényképezett középre állított ''témánál'' lesz fontos, hanem egy kép szélére állított embernél, megspórolja a fókuszálás - visszamozgás középre időt...
[Szerkesztve]

nikopol78
(újonc)
Én saját részről nem értem ezeket a Fujis fiúkat. A pana már a kis 40 ezer forintos gépeibe is képstabit rak, pedig abban nincs 10x optikai zoom. Ha a Fuji is belenyomná az új gépeibe tuti hogy tarolna a piacon. Kár ezért a gépért, hogy kimaradt a stabi.
MT

xcsab
(fanatikus tag)
hat ez mar le volt targyalva hogy ha tettek volna stbit bele akkor megalkottak volna a 'tokeletes' brige gepet, es igy sajat magukkal b@sznanak ki...
Just do it!

werttzui
(PH! addikt)
[link] Őszi fotós tali /Coming soon/ 
CHIHUAHUA
Hat ugy latom, hogy en nagyon nem lennek jo marketinges, mert azt hittem hoy ez a gep az s5600 utodja lesz (talan a szamok miatt hittem) es hogy valahol az FZ7-es konkurenciaja akar lenni...
Ezzel szemben az ara messze van (meg) az altalam tippelt 100.000 Ft-tol, tovabbra is a szerencsetlen xD-kartyakat rakatjak bele, (na jo, a kepstab. hianyat valamelyest potolja a jobb miosegu magasabb ISO, gondolom), szoval ejnye-bejnye
Én a kardomat a kezemben hordom. Te a tiédet a szívedben és az elmédben. Ahogy én látom, ez 2:1 fegyverelőny a részedre.

tpeter
(fanatikus tag)
Azért nincs benne stabi, mert a fuji nem tud stabit csinálni. Ehelyett próbálkoznak ezzel az auto-ISOval. Na mindegy. Nekem akkor is ez a gép kell per pill.
Egyébként nem tudtok valahol néhány RAW teszt képet?

xcsab
(fanatikus tag)
nekem is ez a gep kell
... de az h a Fuji nem tud stabit csinalni ... ehhhh ... ezt te sem gondolhatod komoan(csak meg kene venni es belerakni)
[Szerkesztve]
Just do it!

xcsab
(fanatikus tag)
a 100 ezres tippedtol pedig sztem nincs messze .... relativ .... de meg regebben emlekszem 80 90 kilora tippeltek az okosak ,,, nah hat attol van messze
Just do it!
Hoppá. Nem is tudtam róla..
Írjatok fel 
"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

werttzui
(PH! addikt)
Dehogynem tudtál róla 
CHIHUAHUA

nikopol78
(újonc)
Én csak nem értem ezeket a tervezőket, marketingeseket stb. akik az elfántcsont tornyokban kitalálják a tutit. Beleraknak ebbe a gépbe arcfelismerő rendszert, ami tényleg innovatív dolog csak jelenleg nem igazán látom a dolog értelmét. Ehelyett pedig berakhattak volna egy jó kis képstabit ami igaz hogy nem egy új dolog (csak legfeljebb a fujinál), de viszont vásárlócsalogató és nagyon hasznos. Tényleg kiváncsi vagyok arra hogy a nagy gyártók mint a Pana vagy a Fujifilm gyűjt e visszajelzéseket a vásárlóktól vagy példul olvassa e a kritikákat és a hasonló fórumoldalakat? Egy éve vettem egy kocsit -a márka lényegtelen- azóta a kereskedő és a gyártó is legalább 2-2 kérdőívet küldött amiben a vásárlás utáni elégedettséget mérte. Talán a Fuji Magyarországnak is valami hasonlót kéne tennie és akkor TALÁN a következő 6xxx-es gép már képstabis lenne.
[Szerkesztve]
MT

xcsab
(fanatikus tag)
szerintem ez ugy van hogy a licensz az valami oriasi osszeg ... es meg is terulne az biztos .. de hoppa! ... varjunk csak mondja a kis japan .. hat kibaszok en a vasarlokkal .. es igy szuletett meg a talan stbilisation mode-nak nevezett funkcio(magatol noveli az iso-t igy kisseb a valoszinusege h elmosodik ... szoval szarra se jo) ... hat nem jo otlet?
... millioszor olcsobb mint megvenni a licenszet a stabira es a vasarlok nagyresze azt se tudja h mi az a stabi a masik resze aki tudja .. annak nagyresze elhiszi h ez egyenerteku 1 stabival .. es egy nagyon kicsi resze(peldaul te is) tudja h ez loszar ... szoval? a Fuji az tudja a dolgat es neki sem az a cel h maximalisan kielegitse a vasarlok igenyeit(minden arra m1 ki h tobb penz legyen es ez ertheto is
) ... es az hogy FD wwwwwooooowwwww atya ur isten .. te en ezt veszem mert ha a csaladomat fenykepezem es jobbak lesznek a kepeim
jujj de jo
... tehat a fuji egy olyan gepet alkotott ami jo a hozza nem ertoknek is az FD miatt es jo annak is akinek vanak igenyei(ccd merete csak 6 MP 28 as obi nagy lcd jo felbontassal ) ... szal ez a gep tokeletesnek nevezheto eladasi szempontbol ... mindenki meg fogja venni .. meg en is

Just do it!

werttzui
(PH! addikt)
Képstabi minek vagy állvány vagy egy fél vodka

CHIHUAHUA

helion
(újonc)
Jobb lett volna, ha fotózás szempontjából neccesebb helyzetekben próbálják a két verziót.
Jó fényviszonyok mellett szép képeket csinálnak az olcsóbb ketyerék is, ezért valami kontrasztosabb helyszín kellett volna. Mondjuk erősebb háttérfényben fotózni az arcot, vagy árnyékban, esetleg szürkületkor.
Ilyen esetekben ugyanis sok gép a napsütéses részekhez képest állítja az automatikát, így az árnyékolt részek alulexponáltak lesznek. Kérdés, hogy ha az FD a sötétebb részekhez igazít, mit csinál az egyébként világos háttérrel! Beégeti?

helion
(újonc)
A képstabi valóban nem mindenható. Az állvány és az önkioldó is jó megoldás, ha van rá idő állítgatni. Egy hirtelen elkapott pillanathoz telével viszont nem jönne rosszul.
Fujinál valamiért nem tesznek bele, inkább kitalálnak mindenféle mást.
Én a vodka helyett a házipáleszt javasolnám. 

xcsab
(fanatikus tag)
A legjobb es legolcsobb stabilizator ha leteszed a foldre a geped

[Szerkesztve]
Just do it!
f30 != fz30; //!!!
egyik Fuji másik pana!!!
szar is lenne ha a fz30/fz50 6mpre átírt ccdjét kapná meg a 6500.
Szerintem.... The things we make ... make us. -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu
feltünt nektek, hogy tud RAW ot??? 
hát ez az eddigi legjobb bridge amit ismerek és $499 hát ára egyszerűen túlolcsó tudásához!
ki vesz ezután 9500/9600/fz50et?
Szerintem.... The things we make ... make us. -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

Latency
(senior tag)
Még a fele ennyibe kerülő S5600 is tud Raw-ot, egy bridge kamerákban ez nem meglepő.

tpeter
(fanatikus tag)
Ami azt illeti nekem még nem eldöntött teljsen. Kéne látni a különbségeket (6500fd vs 9600) a tömörítés minőségének kérdésében, mert a tesztképek alapján kicsit ''FZ7 érzésem'' van, akármit is jelentsen ez a szó.
Te már láttál 1:1-ben ''gépből kijött képet?''
Én eddig mindenütt megdolgozott képet láttam (áméretezve, nyomorítva, stb)
Na meg az idióta CHROME-os képeket....

tpeter
(fanatikus tag)
azon a japó oldalon nem azok voltak? tudod, amin a tenger meg ilyesmi...
na várjá, megkeresem a linket:
...
szóval ez:
[link]
no, persze ezek bárilyen képek lehetnek hiszen nem bízunk senkiben...
auu, ezt elfelejtettem ... 

tbo
(újonc)
Ezt most találtam :
[link]
ugyan itt rendeheto már a S9600 os is. Kiváncsi lennék a különbségre.
''Amikor olyan messzire mentél, hogy képtelen lennél még 1 lépést megtenni, csak fele olyan messzire jutottál mint amire képes vagy''
#212-ben már volt

tbo
(újonc)
sry
, akkor csak én voltam béna és nem bírtam normálisan kimásolni. 
[Szerkesztve]
''Amikor olyan messzire mentél, hogy képtelen lennél még 1 lépést megtenni, csak fele olyan messzire jutottál mint amire képes vagy''
már csak egy baj van vele, hogy fizetős a kiszállítás... jobb helyeken már 50E vagy 100 felett ingyen kiviszik...

xcsab
(fanatikus tag)
nah es mikor veszed mar meg hogy mutogasd nekunk a kepeid? 
Just do it!

xcsab
(fanatikus tag)
vajon mikorra varhato a pixinfo tesztje? 
Just do it!