Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#151) joe999 válasza xcsab (#149) üzenetére

joe999
(kvázi-tag)

Én csak azt nem értem, hogy miért kellett a japán nőt ISO 800-al fényképezni. A tengerparti kép is ISO 200. Szerintem mindegyik indokolatlanul magas.

(#152) Tonyk

Tonyk
(őstag)
LOGOUT blog

még egy pár:

[link]

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#153) szaki1

szaki1
(kvázi-tag)

Aki ilyet vackot akar venni, az gyorsan felejtse el, akkor inkább jobb választás:

Fujifilm FinePix S5600
Fujifilm FinePix S9500

(#154) xcsab válasza szaki1 (#153) üzenetére

xcsab
(fanatikus tag)

azert meg en remnykedem(de valoszinuleg hiaba) ... meg megvarom a pixinfo tesztjet aztan ha ugyanez akkor vagy veszek egy s3 is-t vagy meg gyujtok es R1 es :)

Just do it!

(#155) Tonyk válasza szaki1 (#153) üzenetére

Tonyk
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor várnék egy ''szakértői'' véleményt is tőled! Miért vacak, stb. Mire alapozod?
Kíváncsi vagyok!

(#156) Dare2Live válasza szaki1 (#153) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tényleg fejtsd már ki mértvacak szaki....

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#157) xcsab válasza Dare2Live (#156) üzenetére

xcsab
(fanatikus tag)

nah nem kell b@sztatni erte :P ... de szo mi szo nem is nagyon van mit magyarazni a dolgon (a kepek beszelnek :) )

Just do it!

(#158) joe999

joe999
(kvázi-tag)

Az előző oldalon belinkelt tesztképek közül letöltöttem jópárat. Nem akarok így látatlanban a Fuji 6500-as védelmére kelni, de azért azt hozzá kell tenni, hogy a képek nagy része ISO 400, 800-al készült. Nekem Fuji 5600-as gépem van (amit itt a fórumon is többen elég jó gépnek tartanak- persze a maga kategóriájában), de ISO 400 és 800-nál az is tud ronda képeket csinálni.

[Szerkesztve]

(#159) helion

helion
(újonc)

Jónapot!

Hát nem tudom...
Aki csak szimpla (11x15) fényképekben utazik, családi, kirándulós képeket csinál és nem akar nagy méretű nyomatokat készíteni, annak szerintem ez jó választás lehet.
Tökéletes gép ugye nincs, mindegyik el van szúrva valahol. Jelenleg én is masina- csere előtt vagyok, és nálam esélyes a Fuji 6500 még mindíg. Meglátjuk...

(#160) Jazz

Jazz
(őstag)

Xcsab: Nos akkor így gyorsan a személyes véleményem (eddig nem tudtam írni):

Adott a viszonylag nagy 1/1.7''-es CCD, de mint látjuk az obi is fontos hozzá, és hát ez nem egy világbajnok optika. (De még mindig jobb mint a szuper Leica obis panákon a miniatűr ccd zsúfolásig megtömve MP-el)
Összeségében ennek ereménye amiket a képen láttunk.
Viszonylag jó és tiszta képek, kicsit zajos, de nem is túl mosott, azért vannak részletek, és szerintem jónak nevezhető.
A másik, azaz ISO amiben nagyot produkál, hála megint a viszonylag (többet már nem írom ki), nagy ccd-nek és rajta a kevés MP-nek.
Így még ISO 800-on is hasznláható képet kapunk, nem úgy mint a pana FZ sorrozaton, ahol már az iso400 is felejtős kategória mert élvezhetetlenül csúnya. (nem szidom nekem FZ5-van tuti jó gépek, csak most ehhez viszonyítom)
Tehát Iso-ba úgy mond kimagasló, és ez azért sokszor jól jön. Valamennyire kompenzálja a képstabi hiányát, és hát inkább rövidebb záridővel oldanám meg a kézremegés okozta elmozdulásokat, főleg úgy hogy a minőség nem számottevően romlik. Persze nem helyettesíthet egy képstabit, ahhoz azért több kéne. Viszont az is igaz, hogy hiába tartom meg (azért sokadszori próbálkozásra) 1/5 s-ot 432mm ekv.-en (12xzoom-on), ha ilyen záridővel már bemozdulnak a dolgok, pl. zárt tér, rossz fényviszonyok, mozgó emberek....

De emellett kapsz egy 28mm-es kezdő nagylátószögű obit, ami azért nem elhanyagolandó, elég drága és ritka az ilyen nagy látószögű lencsék...
Nagy és erős vaku, ez is sokszor jól jön, és kell is.

Kb. ezek a fő érvek. Tehát használható magas iso, 400-on még nagyon jó, nagylátószögű obi, ez full szuper jó dolog, gyengus obi (f4.9), de nem is baj mert ahogy láttam elég erős a krom. aberr., azt meg kompenzálod f8-al, és már nincs is.
Továbbá a makró szerelemseknek F11, ami megint csak annyira nagyszerű dolog mint 28mm. És ha nagyon kell, és engedik a fények, akkor még zoom-olhatsz is 300mm ekv.-ig, ami azért már elég.
Továbbá kapsz egy 250000akárháyn pixeles 2.5''-os LCD-t ami szintén jó dolog, mert hát nem tükrös gép, és ezen keresztül látod hog ymit fotózol, így nagoyn fontos, nagyon meghatározó. (aki használt gépet alacsony és angy felbontású lcd-vel is, az tudja mi a különbség)

Főleg 110000 akármennyiért nagyon jó pénz. És a piacon egyedülálló ilyen kvalitású gpben a 28-as obi. Legtöbbször ha ilyen gépet kerestél csak a mini turista kattogtató gépekben volt ilyen, a legtöbb normális compakt gép mind 36-38-tól indult.

Nem tudom ha választanom kéne FZ5 vagy e között melyiket választanám. Azért a világbajnok obi, jó minőségű ccd-n még ha az kicsi is, hozza a formáját, képstabi eszméletlen jó fdolog ha megtanulod használni. No meg fele ekkora a tömege.
Igen ez 700g, ami nem kevés. Ha már ilyen nagyban gondolkodsz, akkor lehet hogy 9500 kéne, de megnyugtatlak, azzel sem vagy előrréb, mert ott meg az 1/1.6''-os CCD-re raktak 10Mp!!-t, tehát talán még rosszabb a helyet (ezért is húzták le annyira 9500-at hogy zajos meg miegymás). Sajnos a legtöbben csak a Mp-et nézik ezért kényszerültek rá a gyártók a Mp háborúra. (ha engem kérdeznek az első kérdés foylton az:''hány mp-es a géped??'')
A fuji megpróbált valamit összerakni, szerintem sikerült is neki.
És ne várj olyan szintű képeket, hogy 100%-ban nézve tökéletes. Ha ilyenben gondolkodsz, akkor lehet hogy tényleg D50 kéne, aztán aputól elkéred a régi zenit-ről az obit, aztán olyat fényképezel, hogy mesél.:)
Aztán ha már ilyen nagy és nehéz gépet veszek, akkor lehet hogy én is D50 meleltt tenném le a vokosmat. De nekem fontosa a méret, ezért is jók a kompakt gépek, kicsi, könnyű, állandóan viheted magaddal, és nem tépi le a nyakad (de jó is ez az FZ5:)) )

Szal ha megveszed, akkor az alábbiakban gondolkodj:
Sokat használod nagylátószöget, főleg ebben fényképezel, éjszaka is ki tudod használni, mivel magas iso-t is elvisz elfogadható képminőségben. F11 tuti jó dolog telemakróban raynox DCR-250 előtéttel, az emberek majd ámulnak milyen nagy a mélységélesség ;) , tovább néha ha nagyon kell, jó fényviszonyok melett lesi fotózhatsz is. f8-nál már nincsen kromatikus aberráció, amúgy is bárki (én is) ha tehetem így telézek mindig.
És szerintem összességében szép képeket kapsz. Nézz meg egy FZ7, Uz770, vagy más képeket 100%-ban. Nézd meg ez mit tud iso100-on, és azok mit tudnak iso100-on, aztán nézd meg hogy ez mit tud iso 400-800-on, és azok mit szintén ezen....Ahhoz képest ez mesél. Remélem tudtam segíteni. :R

[Szerkesztve]

free your mind / BT: JazZy#2550

(#161) Tonyk válasza Jazz (#160) üzenetére

Tonyk
(őstag)
LOGOUT blog

Köszönjük szépen! :R

(#162) xcsab válasza Tonyk (#161) üzenetére

xcsab
(fanatikus tag)

koszi! :R tudtal :) ... gondolkodom :D

Just do it!

(#163) xcsab válasza xcsab (#162) üzenetére

xcsab
(fanatikus tag)

valami pontos joslast szertnek kerni valakitol :D: mennyibe fog kerulni ez karacsony tajan? :F

Just do it!

(#164) bandus válasza xcsab (#163) üzenetére

bandus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerinted ezt pontosan ki tudja Neked megmondani? :U Senki... még a fuji fejesei sem... én 100k-ra tippelek.

|| Bandusz Oklitusz Egyetemisz Alkeszosz || Eladó Oakley Jupiter Matte Rootbeer/Bronze napszemüveg || Eladó 19k-s utalvány, Bata cipőboltba ||!

(#165) SütiGTi válasza xcsab (#163) üzenetére

SütiGTi
(újonc)

Karácsony előtt tuti 100 alatt lesz mert még most alig van 100 felett..és karácsonyig van vagy 3 hónap...addig még lehet kijön a fuji s5700 is...
Olyan 80 körül lesz karácsonyi akcióba, vagy 90 és hozzávágnak egy gigás kártyát...

www.sutikepek.fw.hu

(#166) Tonyk

Tonyk
(őstag)
LOGOUT blog

Nagyon olvasgatom a 6500 kapcsolatos oldalakat, valahol azt olvastam, hogy a Fuji minden gépénél az első 1-2 hónapban túlárazza a gépeket, utána pedig 10-15%-al csökkenti az árat.

szerencsére nekem csak addigra jön össze a lóvé, szóval mindenképpen várnom kell, akine meg égeti a zsebét a lóvé, lehet nem ér meg 1-2 hónap várakozást 10-15E Ft.

(#167) xcsab válasza SütiGTi (#165) üzenetére

xcsab
(fanatikus tag)

Legyen ugy!
A`men :D

Just do it!

(#168) mex9711

mex9711
(újonc)

Egy csomó rosszat beszéltek itt az s6500-ről. Egy s9600-al szerintetek jobban járnék? Nincsenek benne olyan újítások mint a 6500-ben. Meg hát nem vagyok művész, csak sima hobbi. 9MP-t mikor használok ki? Gondban vagyok. PLS HLP!

(#169) xcsab válasza mex9711 (#168) üzenetére

xcsab
(fanatikus tag)

akkor hasznalod ki ha plakatot akarsz nyomtatni...

Just do it!

(#170) mex9711 válasza xcsab (#169) üzenetére

mex9711
(újonc)

THX. Akkor nekem jobb megoldásnak tűnik a 6500-as. Egyelőre. Aztán majd meglátjuk :)

(#171) Tonyk válasza mex9711 (#168) üzenetére

Tonyk
(őstag)
LOGOUT blog

Hát ez az hogy szinte látatlanaban fikázzák. Ezekből a netre feltöltött, átméretezett, nyomorgatott, stb. képekből túl sokat nem lehet leszűrni a gép igazi képességeiből. szerintem egy-két héten belül lesz teszt a neten. Én is utána döntök hogy S6500fd vagy D50.
(bár a d50-hez még többet kell koplaljak :( )

(#172) szaki1

szaki1
(kvázi-tag)

Én nem fikázni akarom a gépet, de úgy látom 1-2 ilyen beszólás hatására jön 1 szakértő mint Jazz és végre érthetően elmagyarázza mindenkinek az igazat!
Így végre 1 sokkal jobb szemszögből lehet értékelni, hogy ki-mit akar és mennyit is tud az a gép!
Csak így tovább, több szem többet lát ill. ír!

Más:

D50-t hol lehet most a legjobb áron venni?
Mostanában mintha 2 obit is adnának vele:
# AF-S 18-55mm f/3.5-5.6G ED Zoom-Nikkor Autofocus Lens
# AF-S 55-200mm f/4-5.6G ED Zoom-Nikkor Autofocus Lens

Így még jobb vétel lenne!

[Szerkesztve]

(#173) j.bravo válasza szaki1 (#172) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Ez egy másik topikba tartozik.

A duplakit alig valamivel olcsóbb mintha megveszed a szimpla kitet és külön az obit, legalábbis ahogy én láttam. Részemről használt tele obit keresek majd.

[Szerkesztve]

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#174) Tonyk válasza szaki1 (#172) üzenetére

Tonyk
(őstag)
LOGOUT blog

Itt [link] nézted már?

(#175) mex9711

mex9711
(újonc)

nem tud vki olyan lapot ahol s9600-ról lehet tesztet olvasni és nem gyári fuji oldal? mer azt ugye nem igazán lehet elfogulatlannak nevezni.

(#176) Latency válasza mex9711 (#175) üzenetére

Latency
(senior tag)

Szinte még meg sem jelentek ezek a gépek, hogyan lenne róla jó teszt? Ilyen japán meg kínai akármilyen teszteken kívül nem sokminden van. 1-2 hét múlva már biztos több infó lessz, ahogy egyre több helyen elérhető lessznek a gépek.

(#177) mex9711 válasza Latency (#176) üzenetére

mex9711
(újonc)

jogos az 1pont

(#178) perempe

perempe
(őstag)

Dpreview fórumozó képei:
[link]

Dpreview Fuji fórum:[link]

[Szerkesztve]

* George Benson : White Rabbit *

(#179) Tonyk

Tonyk
(őstag)
LOGOUT blog

egy röpke vélemény:

[link]

(#180) Tonyk

Tonyk
(őstag)
LOGOUT blog

képek: [link]

(#181) Tonyk

Tonyk
(őstag)
LOGOUT blog

még kép :D [link]

mondjuk ezek láthatóan el vannak cseszerintve

[Szerkesztve]

(#182) Dare2Live

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hajaj USAban mindenki ilyet akar venni... karácsonyr talán befut az első szállítmány MOra?

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#183) Tonyk

Tonyk
(őstag)
LOGOUT blog

mától rendelhető itthon is!

(#184) Jazz válasza mex9711 (#175) üzenetére

Jazz
(őstag)

Szerintem ne gondolkodj 9600-ban. Se 9500-ban. Ha csak arra gondolosz hogy 1/1.6''-os CCD-re raktak 9Mp-et (aminek következményét gondolom tudod-túzsúfolt CCD-ha nem lásd fz50 topic, vagy fz7 topic #1...), ami alig nagyobb mint 6500 1/1.7''-es CCD-je, amin viszont csak 6Mp van (szerencsére). De nézegesd csak 9500 topicot, zajos, nem jó képet csinál...mert a gyártók eddigi statisztikáját követve, a legtöbb gépen igen kicsi ccd-re raktak jó sok mp-elt, így midnegyik totál használhatatlan lett, mert zajos, azt komepnzálták erős zajszűréssel, ekkor mosott és részletmentes lett a kép mint egy vízfesték, semmit nem ért 10mpp mert 100%-ban élvezhetetlen, max 50%-ban elfogadható, de akkor meg sokkal jobb lett volna ha eleve csak 5mp-elt raktak volna rá (de még az is sok), viszont az csak nekünk jó mert van egy használható géped, nekik nem, mert nem tudják ráírni nagy táblával az átlag júzernek hogy 10MP!. A többi negatív dologról ne is beszéljek.
Azért (is) várjuk ennyire 6500-at, mert végre! valahára viszonylag nagy ccd-n kapunk kevés Mp-et, ami már nagyjából arányos és a józan észnek megfelel, és ennek köszönhetően talán használható is lesz a gép, és a kép is.

(#185) Dare2Live válasza Jazz (#184) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

és 9500 még istencsászár zajban/mosásban az fz30/fz50hez képest.....

nagyon várjuk ezt a 6500öt és félek marketingesek megérzik és 100Kfelett lesz az ára induláskor és késöbb se fog lejjebb szállingózni... :(

egyébként nekem ami nagyontetszik az a nemcsak a 400ig gyakorlatilag nem moso és zajtalan ccdn hanem a 28as kezdőfókusz.... végre! btw ez nem ugyanaz az obi mintami a 9500ön van? :D

(#186) Dare2Live válasza Tonyk (#183) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hol?

ekkorát mellényulni.... :D

(#187) Tonyk válasza Dare2Live (#185) üzenetére

Tonyk
(őstag)
LOGOUT blog

''00Kfelett lesz az ára induláskor és késöbb se fog lejje1bb szállingózni... ''

Indulóár a Fuji szerint 110E.

(Állítólag két hónap alatt esok majd az ára 10-15%-ot bár ha ekkor a kereset rá akkor erre várhatunk)

(#188) Tonyk válasza Dare2Live (#186) üzenetére

Tonyk
(őstag)
LOGOUT blog

Viszontelóknál :D

A múlt héten kaptam egy emailt a Fujitól, hogy mától rendelhető!

(#189) Jazz válasza Dare2Live (#185) üzenetére

Jazz
(őstag)

...ahhoz képes istencsászár, de FZ-ken azért ott a Leica obi, meg matuschita ccd, meg a tudatosan visszafogott zajszűrés (ez csak FZ30-ra igaz talán)....
Hát igen 28 rettenet jó dolog.
Az zajtlanság egy dolog (és túlzás) (mert azt kompenzálhatod zajszűréssel), hanem a részletesség. És az ezen a gépen van, nézd füvet, fák leveleit.
Tehát kis zaj mellett elfogadható részletesség. Ez jó. :)

(#190) xcsab válasza Tonyk (#180) üzenetére

xcsab
(fanatikus tag)

wow igy kicsiben nagyon szep kepek :D .. nah es a video, ajj de jol nez ki :DDD :B

Just do it!

(#191) Jazz válasza xcsab (#190) üzenetére

Jazz
(őstag)

Hát én ezeken a képeken nem látok semmit. Nagyon ideje már valami normális fotókat nézegetni. Az a macskás is, macska: iso100-1600-ig. Azon megint mit látsz?? Hülék. :P
Egy fa levelein áttűnő égbolt ellenfényben (kromatikus aberráció mértékének megítélésére)
Egy fa és fű tenger fotózása, a részletesség, mosottság, túlzott zajszűrés megítélésére.
Egy tiszta égbolt fényképezése a zajosság megítélésére.
Szobában, félhomályban...
Minimum. Kit érdekel hogy ideális körülmények között, hátulról megvilágítva milyen képet csinál.
1.: ilyen körülmények között a box-gép is jól remekel.:D
2.: ilyen helyzet csak nagyon ritkán adódik.
(Japán oldalon is téglák meg jól elütő kontrasztos házak...kész:) )

[Szerkesztve]

(#192) Dare2Live válasza Tonyk (#188) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

istennek nemlátom sehol pedig nagyon keresem.....

(#193) xcsab válasza Dare2Live (#192) üzenetére

xcsab
(fanatikus tag)

[link] ... A készüléket október 2.-án kezdi el forgalmazni a Fujifilm Magyarország Kft.

[Szerkesztve]

Just do it!

(#194) Dare2Live válasza Jazz (#189) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ezért is volt jobbgép az fz30. iso80on szinte semmi zaj és még 200on is használható.

Eztviszont nem mondhatja el magáról az fz50 vagy az Fz7
fz7 iso 200.
[link]

evvel szembe Fuji vmi k* nagyo lép avval előre, hogy az f30as ccdjét megkapja a 6500 érdemes az elöző képpel összevetni ezt az iso200as fz képet[link]

ezmeg iso1600 na ittmár azért vannakgondok[link] de iso800még bőven használható....

(#195) Dare2Live válasza xcsab (#193) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

király

karácsonyra emberi ára is lesz ezekszerint... best buy....

(#196) xcsab válasza Dare2Live (#195) üzenetére

xcsab
(fanatikus tag)

:DD

Just do it!

(#197) Tonyk

Tonyk
(őstag)
LOGOUT blog

Új képek: [link]

[link]

[Szerkesztve]

(#198) Tonyk

Tonyk
(őstag)
LOGOUT blog

[link]

(#199) Jazz válasza Dare2Live (#194) üzenetére

Jazz
(őstag)

fz7-50 ne is mond. Mást sem csináltam mint lebeszéltem az embereket, ill. felvilágosítottam (lásd terjedelemes fz7 topic 1# :) )
Szerintem fz30-on is sok volt az a 1/1.8'' ccd-n 8Mp. Rettenet sok. Annak ideján A80-as Canon-on volt ekkora CCD-n 4Mp. És ez is lenne az elfogadható. Szóval az hogy zajtalan az túlzás. Továbbá meg sajna a ccd érzékenységének görbéje (hat látnánk ilyet) nem sok túl hoz többletet iso 200-on. Alig valamivel rövidebb záridő. de Fz5-ön is ilyen.
Fz7 meg 50 egy katasztrófa. Fz30 ra meg 6Mp is sok lenne, de ha csak anniyt raktak volna rá, azt veszem meg.

''Fuji vmi k* nagyo lép avval előre, hogy az f30as ccdjét megkapja a 6500'' ezt nem értem. fz30-on 1/1.8'', 6500: 1/1.7'' ccd van. A márka sem tudom hogy stimmel e. Miért ugyan az a CCD?
(azért ez is jó vicc, fz30 ccd-je kisebb, de azon több mp-van. Bátrak. Illetve okosak, mert hát akkor asajnos nem tudják oda írni hogy 8MP!, és bevételtől esnek el....piac... :U )

(#200) Tonyk

Tonyk
(őstag)
LOGOUT blog

képek:

[link]

[link]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.