...meg az szép és jó hogy Nikon D50 140k, de mennyibe is kerül hozzá egy 28-as obi, vagy bocsánat egy 28-300-as obi? 70-200? Nem mindegy. 
free your mind / BT: JazZy#2550

...meg az szép és jó hogy Nikon D50 140k, de mennyibe is kerül hozzá egy 28-as obi, vagy bocsánat egy 28-300-as obi? 70-200? Nem mindegy. 
free your mind / BT: JazZy#2550

az mar csokkent is egy keveset, pedig meg ki se jott: 135 ezer
a 9600 as meg 163 ezer
Just do it!

Hivatalos importőrnél szerintem mire ideér az már 130 alatt lessz.

lat itt vlaki 100 euro kulonbseget?[link] 
Just do it!

Mint mondtam, ez a pixmania-s ár nem mérvadó.

lehet h a nagysaga nem mervado de a kulonbseg szerintem minden boltban hasonlo lesz(100 euro)
Just do it!

nah a pixmanianak mar van raktaron ... mashol nem tudtok?
Just do it!
Most két gép között vacillálok, és a hozzáértőktől kérdezném:
Fuji s6500 fd
vagy
Nikon D50
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

itt megint az a kerdes hogy neked mire kell a gep.... ha videozni is szeretnel es elvezni a bridge gepek elonyeit akkor a fuji .. ha nem fontos a video, sem az hogy cipelned kell az obikat a gep mellet, es persze jobb kepminoseg es joval dragabb is akkor a nikon
Just do it!
Köszi!
A felhasználás leginkább családi fotózás.
Van egy Fuji S304-em, szeretem meg minden, de eljárt felette az idő + csak ISO 100 
Ezért szimpatizálok a 6500FD-vel. De ma láttam és fogtam egy D50-est. Szimpi volt ő is.
Az is az igazsághoz tartozik hogy nagyon nagyobb objektivre nem lesz pénzem. Csak amit esetleg kit-ben tudok venni: http://depo.hu/?pn=product&c_main=295&c_parentid=311&c_id=322&p_id=27258

Szerintem csak akkor vedd a D50-t ha tényleg komoly ambícióid vannak a fotózáshoz. Egyszerű otthoni fotózáshoz egy amatőrnek jobb a 6500.
Itt láttam eddig a realtíve legolcsóbban:
http://www2.computeruniverse.net/urlmapper2.asp?mapurl=/products/90196521.asp&agent=509&urlmapped=true
( http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/518643S1-2_-finepix-s6500fd-fujifilm-fuji.html )
Amennyiben kintről hozatom, és esetleg valami gond van vele, gariba tudom javíttatni MO-on?

en ugy tudom h nem .... kulonben meg jobb mindenkinek ha linkeled a dolgokat nem pedig bemasolod a szovegbe 
Just do it!
Bocsi, nem is figyeltem, firefox alatt meg jól dolgozik a linkification 

meg ezt talaltam(nemetbol szalitanak ki...)[link]
Just do it!
na jó, de ha ez is német akkor a garanciaérvényesítés megintcsak bajos. 
Új kérdés 
melyik éri meg szerintetek jobban S6500FD vagy S9500 ?
mégmindig családi fotózások az előtérben csak most látok akcióban 120-ért s9500-at

hat szerintem mindenkepen a 6500 fd. A 9500 10 mpixele lagy kepei nem igazan a csaladi fotok jellemzoje
... a 6500 fd nek varhatolag nagyon szep es gyonyoru szinu kepei lesznek 
Just do it!
Köszi! Hagyom magam rábeszélni!
;)

wooow 
kosziiii

Just do it!

Hmmm...
Nem rossz kis képek. Azt hiszem egyre kiváncsibb vagyok erre a gépre 
''Amikor olyan messzire mentél, hogy képtelen lennél még 1 lépést megtenni, csak fele olyan messzire jutottál mint amire képes vagy''

nah most volt idom letoltogetni a kepeket a japan oldalrol.... hat en nem nagyon ertek hozza, de en csalodtam a gepben
.. nektek hogy tetszenek a kepek? 
[Szerkesztve]
Just do it!
Ejj. Szééééppp...
Maga a gép meg sztem tökkirály
Nekem tetszik, de akkor is maradok az s5600-nál 
"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

az elso tesztkepen plul kozepen lent a sinek mellet kisse mosott(nem igazan reszletgazdag)
Just do it!

vagyuk a masodik kepet
... ezen valami elkepesztosz@rul jottek ki a doldog(foleg a fak) 
Just do it!

A d50 sokkal gyorsabb lesz (autofókusz, shutter lag, meg úgy egyáltalán) és valószínűleg a még a kitobival is jobb képeket tudsz majd vele készíteni. Emellett bővíthető (külső vaku, ha mégis lesz pénz második vagy jobb obi(k) ), ellenben a kitobi 3x-os átfogása lehet hogy kevés lenne az s6500 10x-ese helyett, ha szeretnéd hogy a géppel mindent le tudj fotózni.
Használtan egyébként lehet nem is olyan drágán egész jó obikat venni, emiatt gondolkodom én is a d50-en.
Ha viszont nincsenek komoly ambícióid a fotózással akkor az s6500-zal vagy s9500/9600-zal jobban jársz.
Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

mi szep? a gep vagy a kepek? 
Just do it!
Shuter lag??? Te már tudsz valamit? Mert épp hogy az olvastam róla hogy qrva gyors lesz és nem leszenmk vele ilyen gondok... (nem akarok hazudni de valami 0.035s -ot olvastam)

Nem, nem olvastam ilyeneket, nem vagyok bennfentes
.
Ha tényleg marha gyors lesz, akkor lehet h nincs ilyen gond, de ha gyorsabb lenne a d50-nél, azért meg lennék lepve erősen.
Mindenesetre hétköznapi használatban ez nem kritikus, csak ha sportot akarsz fotózni vagy ilyesmi.
Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

j.bravo, es mit szolsz ezekhez a kepekhez?[link].... 
Just do it!

Élességre nekem kifejezetten tetszene, de elég zajos
és van némi csúnya kromatikus aberráció már a Carlsberg feliratnál is ahol pedig nem várnám (a fa lombjánál nem lep meg de itt igen).
Szóval vegyesek a benyomásaim.
Ja, ahhoz lusta voltam hogy leszedjem és képernyőnyi méretre kicsinyítsem a képeket, könnyen lehet h csak 100%-on ilyen rossz, és emberi méretben nézve már nem gond. Ki kéne próbálni.
[Szerkesztve]

aquarell szempontjabol nagyjabol 1 szinten van az fz 50 el 
[Szerkesztve]
Just do it!

üdv emberek
tegnap kaptam emilt a fujitól
s6500-nak erre a hétre ígérték a magyarországi megjelenését
110000Ft-os bruttó áron
az nem is olyan rossz, nem? 

Ami annyit jelentene, hogy karácsonyra 90k körül lenne? Meglátiuc...
Még a végén ilyen gépet fog kérni öcsém a télapótól... 
Ez egy ilyen bolygó.

karacsonykor telapotol ?
amugy a kepehez mit szoltok?
Just do it!

Tiszta amerika 

Egy szinten van, ha a Fujit ISO 400-on az FZ50-et meg ISO 100-on nézzük.
Szerintem túl sokat vártatok tőle.
A gép
A képeket nem nézegettem végig, csak bele lestem 
"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever
Sziasztok!
Ma kaptam egy levelet a FUJI Magyarországtól:
(árat, időpontot kérdeztem tőlük, valamint hogy amennyiben németországban veszem itthon lehet -e érvényesíteni a garit)
a válasz:
''Tisztelt Uram!
Jövő hét elejétől tudják partnereink megrendelni, akkor kezdődik a kiszállítás. Ára megközelítőleg 110 000 Ft lesz.
Németországi gép garanciáját csak és kizárólag németországi számlával és német garancialevéllel lehet hazánkban érvényesíteni.
''

igazad van 
Just do it!
Akkor most nem jó gép?? 
(Nagyon belelekesedtem rajta, de most elbizonytalanodtam... + nem szeretnék úgy járni mint a s304-el hogy amikor vettem 130E, rá egy évre 69, most meg...)
egyik oldalon:
''Shutter Lag Time 1/100 sec. (with AE/AF locked)'' [link]
másik:
''The FinePix S6500fd also features a High Speed Shooting Mode with rapid focus and a shutter lag of just 0.035 seconds. '' [link]
harmadik:
''High Speed Shooting Mode with a shutter lag of just 0.035 seconds''
[link]
[Szerkesztve]

ez mind szep es jo de mind hiaba ha olyan kepeket produkal mint amiket lathattunk 
Just do it!
Itt is vannak tesztképek:
[link]

pfffffffffffffffffff ... nezd meg peldaul az elsot: a japn nocit 1:1aranyban ... ez valami ultraelb@szott
(a haja a szeme a szempillai
)
Just do it!
egy okos azt írta hogy valami CHROME módban van fényképezve :
[link]
[Szerkesztve]

nah kesz!!! nem folytatom
... faj a lelkem is (nezd meg a masodik kepen a jobb felso sarokban az erdot -no comment-)
[Szerkesztve]
Just do it!