Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#1001) Keyhole

Keyhole
(lelkes újonc)

Üdv!

A Szállítás 2518 Ft a Pixmania-nál.. Igen, nekem is ez a legnagyobb dilemmám, hogy érdemesebb egy valóságos üzletben venni, a garancia miatt... ''A visszaküldött termékek szervizelését a Pixmania a gyártón keresztül vállalja''. Tehát valószínűleg ők küldik vissza a gyártónak. Az EDigital sem sokkal szimpatikusabb, pont ezek miatt.
Lehet, hogy mégis marad valamelyik üzlet. :)

Jelen-létem... http://szirbek.deviantart.com/gallery/

(#1002) Tonyk válasza Keyhole (#1001) üzenetére

Tonyk
(őstag)
LOGOUT blog

ED annyival jobb hogy magyar üzlet (nekem itt van helyben Szegeden). Hogy most a forgalmazó hova küldi vissza édesmindegy, max +1 hét ha külföld... mert ha itthoni garival veszed akkor az eladóhoz viszed vissza, és ott sem ő javit hanem küldi Pestre.

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#1003) tpeter

tpeter
(fanatikus tag)

Alapvetően optimista vagyok, szóval ***biztos*** nem romlik el, noha nagyon furcsán működik néha a bekapcsoló gomb -> kicsit bizonytalankodik. Ti tapasztaltatok ilyesmit? Egyébként hivatalos magyar Fuji dealer-től vettem.

(#1004) Tonyk válasza tpeter (#1003) üzenetére

Tonyk
(őstag)
LOGOUT blog

egyelőre szerencsére nem (kopp-kopp-kopp), pedig elég sokat kapcsolgatom ki-be (~2600 exp)!

(#1005) xcsab válasza tpeter (#1003) üzenetére

xcsab
(fanatikus tag)

nem ertem pontosan mire gondolsz ... nekem nagyonb ritkan mikor atkacsolnam visszajatszarol fotora kikapcsol ... de ez csak vagy 3szor fordult elo ... utanna visszkacsoltam off-ra es utanna vissza fotora es persze ment .. vmi hasonlo gondod volt?

Just do it!

(#1006) tpeter válasza xcsab (#1005) üzenetére

tpeter
(fanatikus tag)

pontosan ez az. lehet is érezni,hogy a kapcsoló nem ''ugrik'' a helyére, de a következő kapcsolásnál már okés.

(#1007) xcsab válasza tpeter (#1006) üzenetére

xcsab
(fanatikus tag)

jaja ... akkor nem egyedi problema:) :D

Just do it!

(#1008) bogabi válasza tpeter (#1006) üzenetére

bogabi
(tag)

Sztem ez nem hiba, csupán a kapcsoló mechanikája nem eléggé erős, már úgy értve, hogy a kapcsolási helyzetbe nem eléggé ''ugrik'' be.

A tévedés joga fenntartva.

(#1009) Smish

Smish
(lelkes újonc)

Sziasztok.

Végre volt időm elmenni fotózni. Ime az eredmény:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]

(#1010) bogabi válasza Smish (#1009) üzenetére

bogabi
(tag)

Nagyon jó képek, kiváltképp a 6-os! :C

(#1011) Roadzoli

Roadzoli
(újonc)

Üdv Mindenkinek!
Új vagyok itt.
Úgy látom ez a topik jobban pörög mint az Indexen. Tonyktól kaptam a fülest hogy nézzek be ide. 2 hónpja vettem meg a gépet egy 5600 után, amit nagyon szerettem. Megpróbálok én is tapasztalataimmal hozzájárulni a 6500 legjobb használatához. Hozok magammal néhány képet is (munkahelyen netezek) és megosztom veletek hasznos hozzászólások reményében.

(#1012) tpeter válasza Roadzoli (#1011) üzenetére

tpeter
(fanatikus tag)

Szia! Üdv a klubban ;]

Megkérdezhetem hogy mi alapján született meg az a döntésed, hogy az 5600-as után 6500fd-re váltasz?

Előre is köszönöm, pusztán kíváncsiságomat szeretném enyhíteni.

[Szerkesztve]

(#1013) Roadzoli válasza Roadzoli (#1011) üzenetére

Roadzoli
(újonc)

Üdv.
Egyszerüen az a puszta tény vezérelt, hogyaz 5600 egy fantasztikus jó gép a maga pici hibáival és gyönyörű színvilágával azt gondoltam hogy feltétlen a Fuji-nál maradok. Persze a Cora-ban saját xd-kártyára mindenféle képbállításokkal csináltam jópár tesztképet vásárlás előtt. Amit otthon kielemeztem. Nem bántam meg. Ma teszek fel néhány képet amit már ezzel csináltam azóta.

(#1014) tpeter válasza Roadzoli (#1013) üzenetére

tpeter
(fanatikus tag)

És ez a dolog neked megért ennyi pénzt? Szóval jó gép ez (nekem is ez van :DDD ), de egy 5600-as után biztos nem vettem volna meg.. Hát ezért gondoltam hogy megkérdezem, köszi a választ.

(#1015) Tonyk

Tonyk
(őstag)
LOGOUT blog

Roadzoli képeket töltött fel: [link]

[Szerkesztve]

(#1016) Smish válasza Tonyk (#1015) üzenetére

Smish
(lelkes újonc)

Nekem a 11 es kép tetszik a legjobban. Észre vettétek hogy ha este hoszú záridővel fotóztok, akkor bezölditi a fényeket? Ez mitöl lehet?

(#1017) xcsab válasza Tonyk (#1015) üzenetére

xcsab
(fanatikus tag)

az 5os kepen nekem oriasinak tunik a hold .. megneztem a sajt kepeim es a hol 2szer kisebb:) (1:1-ben) .. hogy csinaltad? :DDD

Just do it!

(#1018) Roadzoli válasza xcsab (#1017) üzenetére

Roadzoli
(újonc)

Bekapcsoltam a digit zoomot amit egyébbként elítélek, de itt valahogy bejött

(#1019) Smish

Smish
(lelkes újonc)

Ezeket löttem ma
[link]
[link]
[link]

(#1020) Roadzoli válasza Smish (#1019) üzenetére

Roadzoli
(újonc)

Nagyon jó mind három de legjobban a középső tetszik.

(#1021) Roadzoli

Roadzoli
(újonc)

Ezt láttátok már?
http://www.freeweb.hu/szistipisti/makro.htm
Házi vakuernyő

(#1022) Grisák

Grisák
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Végig olvastam ezt a fórumot (is) és nagyon hasznosnak találtam.
Most értem el oda, hogy vennék egy új gépet. De melyik legyen 6500, vagy 9600. :F
A 9600os fórum igencsak halott ezért onnan nemsok mindent tudok, csak teszteket olvastam.

Kérdések:
A 6500as tudja azokat a (szoftveres) funkciókat mint a 9600as (pl több kép egymásta exponálása, stb)?
A vakupapucs hiánya mennyire érzékelhető? (tudom. hülye kérdés, mert szubjektív dolog, és felhasználás függő)
A két gép között van valami összehasonlító teszt?

Egyenlőre ennyi. Előlre is köszi ;)

[Szerkesztve]

(#1023) Grisák

Grisák
(lelkes újonc)

Ja, Roadzoli a makro vakuernyő kiváló. Minden tiszteletem a készítőé, (hogy ez nekem miért nem jutott eszembe...) Tuti készítek 1et :)

[Szerkesztve]

(#1024) tpeter válasza Grisák (#1022) üzenetére

tpeter
(fanatikus tag)

szeva!

én meg most jutottam el oda, hogy hiányzik a vakupapucs. nagyon baró vakuja van, de a fényből sosem elég. a másik, hogy nem találkoztam olyannal hogy egymásra lehet exponálni több képet. ez mondjuk lehet azért van, mert a beállítások 5%-át használom.
egyébként a 9600-asban ez mennyire ''használható'' funkció? tudom, jó embertől kérdezem... szóval az az érzésem ezzel kapcsolatban, hogy valahogy inkább érdekes mint használható.

hát lényegében ennyi.
pacsi!

(#1025) Grisák

Grisák
(lelkes újonc)

Ez a funkció valóban nem a leggyakrabban használtak közé tartozik.
Szép hatásokat lehet vele elérni, ha pl állványra rakod a gépet, amikor egy épületet fotózol és mondjuk bizonyos időközönként csinálsz egy képet (az előzöre). Az épület ugyebár egyhelyben marad, de a felhők változnak, ezáltal az ég ''mozgalmas'' lesz. Nem csa erre használható, de ez egy jó példa. :))

[Szerkesztve]

(#1026) voross válasza Grisák (#1025) üzenetére

voross
(újonc)

Tulajdonképpen ezt az egymásrafényképezést már utólag is lehet ''csinálni'', bármi photoshop szerű progival, és akkor legalább több tered is van játszani az egymásra expókkal, nem?
Bár én még nem szereztem be a sjaát s6500fd-met, azt mondanám nem éri meg a másik (s9600), hacsak nem állandóan plafonra derítve vakuzol (szép nagy külső vakuval) és nincs több gigabájt CF kártyád felhalmozva... Meg aztán miért kéne +3 megapixel, kevesen csinálunk A/4-es nél nagyobb képeket nap, mint nap, nem?

üdv.,
voross

(#1027) voross

voross
(újonc)

Csak egy kérdés; ki mennyit használja a RAW módot?
nagyon macerás közben / utána a ''munkamenet''?
esetleg nem szokott valaki 1600 ISO-val vaku nélkül este beltérben fotózgatni? csak, hogy mégis mire számítsak? :)

Köszi!
voross

(#1028) xcsab válasza tpeter (#1024) üzenetére

xcsab
(fanatikus tag)

wow :Y .. melyik ez a funkcio?:D .. meg nem talalkoztam vele:)

Just do it!

(#1029) Grisák

Grisák
(lelkes újonc)

Panoráma funkció van rajta? (amikor mutatja az előző kép szélét és össz tudod illeszteni)

(#1030) Grisák válasza voross (#1027) üzenetére

Grisák
(lelkes újonc)

Voross!
Ebben igazad van. (a mai digitális világban szinte bármit lehet)
Szerintem a ''plafonra derítés'' az egyetlen járható út (a stúdió világításon kívül) beltéren. Hacsak nem annyira intelligens a 6500as vakuja.
Tényleg mennyire intelligens?
Ha 9600ast veszek az semmiképpen sem a +3Mp-ért lesz!

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#1031) voross válasza Grisák (#1030) üzenetére

voross
(újonc)

Akármilyen intelligens a vakuja, a fizika az fizika, vagyis a fény terjedését még az intelligens fuji vaku se befolyásolhatja, tehát nem tud szemből vakuzni, és a fényt egy kis kanyar útján felülről, szórtan az alanyra érkeztetni... :F :)

[Szerkesztve]

(#1032) Grisák válasza voross (#1031) üzenetére

Grisák
(lelkes újonc)

Értem, hogy mit akarsz mondani. ;)
Más:
Ugyebár a funkció tárcsán van S meg P állás,ez OK, de a 6500ason a (9600-tal ellentétben) van SP ez mit takar? Mit jelent az SP állás? :F

(#1033) Tonyk válasza Grisák (#1032) üzenetére

Tonyk
(őstag)
LOGOUT blog

Most nincs nálam a gép de ha jól emléxem Scene Program: tüzijáték, éccaka, stb,

(#1034) Grisák válasza Tonyk (#1033) üzenetére

Grisák
(lelkes újonc)

Logikus...
akkor a 9600on nincsenek scene programok?
Tonyk!
Ha jól tudom te már egy ideje használod a gépet. Ezért hátha tudsz vlaszolni az előző kérdéseimre (paniráma, többszörös expo)

(#1035) bogabi válasza Grisák (#1034) üzenetére

bogabi
(tag)

Hali,

Hát én még nem találtam olyat, hogy panoráma meg többszörös expo a menüben. De ez még nem jelenti azt 100%-ban, hogy a gép nem tudja, lehet, hogy még nem fedeztem fel (pedig a manualját olvasgattam rendesen)... :) De az a sejtésem, hogy ilyen funkciók nincsenek a 6500-ben.

(#1036) tpeter válasza voross (#1027) üzenetére

tpeter
(fanatikus tag)

Hát ugyebár az ISO1600 nem ez a kategória, de tény, hogyha nem vagy finnyás akkor a papírképen még jó lehet (persze az általam kedvelt 9x13-as formátumra gondolok). Őszintén szólva nem próbáltam, de az ISO 800-zal nincsenek gondjaim.

A zaj akkor nagyon feltűnő, ha mondjuk ''sötét'' van a szobában. Arra gondolok, hogyha a kis családod életét fényképezed (és nem sötét szobában történő TV-zés közben) akkor igencsak elégedett lehetsz az ISO800/ISO1600-as eredményekkel (9x13-as papírképre gondolok, vagy képernyő felbontásban nézve).

(#1037) xcsab

xcsab
(fanatikus tag)

elsejen hasznaltam ki eloszor igazan a vakut .. tenyleg kurva eros :D .. volt egy baleset kozel hozzam es lottem par kepet koromsotetben :) .. nemsokara teszek fel parat..

Just do it!

(#1038) Grisák válasza xcsab (#1037) üzenetére

Grisák
(lelkes újonc)

Arra kiváncsi leszek mit tud korom sötétben.

Kösz a válaszokat!

Hallottam, hogy elvileg nem exponálja túl a vakuhoz közel eső tárgyakat, és a háttér is látszik. Ez mennyire igaz? Fotóztatok már sötétben embereket vakuval? (persze nem várok csodákat, csak van-e valami külömbség)

(#1039) quantal válasza Grisák (#1038) üzenetére

quantal
(tag)

''elvileg nem exponálja túl a vakuhoz közel eső tárgyakat, és a háttér is látszik. Ez mennyire igaz?''

Itt megint a fizika megkerüléséről volna szó :) Ha egy távolabbi dolgot csak nagy teljesítményű villanással lehet rendesen bevilágítani, akkor a képen közelebb lévő dolgok túl lesznek exponálva. Ha közeli dologra állítja be a villantás erejét, akkor a távoliak lesznek sötétek. Persze a végeredmény attól is függ, hogy mekkora a háttérvilágítás mértéke Nem ismerem nagyon ezt a típust, de itt TTL a vaku vezérlése?

[Szerkesztve]

''Az amatőrnek 100-ból 99 kép jól sikerül. A profinak 100-ból 1''

(#1040) Grisák

Grisák
(lelkes újonc)

Ezen a gépen (fuji s6500fd) csak beépített vaku van, amit te irsz az (számomra) egyértelmű.
A fuji hirdetí az intelligens vakuját amivel ez elkerülhető. (bár feltételezem ez valami utólagos szoftveres buheráció, mint a zajszűrés)

(#1041) quantal válasza Grisák (#1040) üzenetére

quantal
(tag)

A belső vaku vezérlése is lehet TTL rendszerű, azaz az objektíven át mért fénymennyiségnek, a tárgytávolságnak és a beállított blendének megfelelően állítja be a villantás erősségét. OFF: Az FZ30/50 is így működik, a külső vakut csak az 50-es tudja TTL-ben vezérelni.

''Az amatőrnek 100-ból 99 kép jól sikerül. A profinak 100-ból 1''

(#1042) Grisák válasza quantal (#1041) üzenetére

Grisák
(lelkes újonc)

Köszi!
Akkor gondolom a fuji intelligens vakuja egy ''sima'' TTL

(#1043) Tonyk válasza Grisák (#1034) üzenetére

Tonyk
(őstag)
LOGOUT blog

panoráma, többszörös expo: nem tudja

ezt mind meg lehet oldani szoftverrel nagyon eCCerűen és gyorsan

(#1044) Grisák válasza Tonyk (#1043) üzenetére

Grisák
(lelkes újonc)

Van nekem egy No. 1022 hozzászólásom, az még mindig aktuális. :(

Röviden 9600 vs 6500.

[Szerkesztve]

(#1045) Tonyk válasza Grisák (#1044) üzenetére

Tonyk
(őstag)
LOGOUT blog

mintha bármit is számítana a véleményem , de szerintem az alig nagyobb érzékelőre + 3mpixel :F (6500: 1/7'' , 9600: 1/1.6'') Vakupapucs nekem is jó lenne, bár lehet hogy csak a lelkemnek, de ha nagyon akarok veszek egy slave vakut.

szerintem ebben a kategóriában elég a 6500fd bőven. Ha komolyabbat szeretnél akkor tükörrefis gépet vegyél és ne bridge kategóriában gondolkozz.

(#1046) Roadzoli válasza Tonyk (#1045) üzenetére

Roadzoli
(újonc)

Üdv. Tonyk!
Tettem fel még 2 képet az ftp-re ha lesz időd légyszi linkeld már be! Köszi! A fórumon lehet egyesével képet feltölteni mint az indexen? És hogyan?

(#1047) Tonyk válasza Roadzoli (#1046) üzenetére

Tonyk
(őstag)
LOGOUT blog

OK
(fileokat ékezet,space nélkül,kisbetűsen lehetőleg rövid nevekkel kéretik feltölteni!, meg időszerű lenne egy kis html szerkesztő után nézni ;) )

(#1048) Roadzoli válasza Tonyk (#1047) üzenetére

Roadzoli
(újonc)

Kösssziiii! Majd fejlesztem magam! megígérem

(#1049) voross válasza tpeter (#1036) üzenetére

voross
(újonc)

Akkor a max. 3200 el is felejtethő, ha jól sejtem... :)
mondjuk elvileg nem vagyok ''finnyás'', nem szoktam zavartatni magam sokat a zaj miatt, az esetek 90%-ában FF kép lesz belőle - ekkor meg olyasmi lesz, mintha nagy szemcsézetű film lenne - ;)
na Köszi és üdv!

[Szerkesztve]

(#1050) Grisák válasza Tonyk (#1045) üzenetére

Grisák
(lelkes újonc)

Nem azt akarom, hogy mondjátok meg helyettem, cak ötleteket várok
(pl. a slave vakus megoldás az eszembe sem jutott ugyhogy kösz Tonyok)

Mennyibe kerül egy jobb slave vaku?

A fotózás nálam csak hobbi, de szeretnék végre egy olyan gépet amivel tökéletesen elégedett vagyok. egy alap tükröset tudnék venni, vagy egy használt duplakitet, de már nem tudnám fejleszteni :(

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.