Igaz, javítottam.
--= (Hardver)Apróim: http://pompi.hu/aprok =-.
Igaz, javítottam.
--= (Hardver)Apróim: http://pompi.hu/aprok =-.

thxa ezt megnézem este 
”~Alonso,˙Lewis˙is˙behind˙you ~I˙don’t˙want˙to˙hear˙that”.......http://www.dailymotion.com/b-type
(#2003) Nowhereman válasza Male (#1990) üzenetére

Hamiltonnak ezen a vesenyen csak a pályára való visszatargoncáztatás sikerült.
Massa meg előre a pályát olyan 60 fokos szögben. Az azon kivüli résznél meg mintha kétmásodpercenkénti szkennelési ideje lenne.
[Szerkesztve]
Utánam a kondenzcsik!

(#2005) b-type válasza venember83 (#1999) üzenetére

Bőven lehet hogy Alonso világbajnok lesz...én nem is lennék elégedetlen, mert egy kicsit zavarna ha Hamilton 'zöldfülűként' besöpörné a címet.
Sőt egy kicsit most is tetszik ahogy alakultak a dolgok, jó éles lett..nincs elfélni való pontelőny, harcolni kell.
De az szvsz nem igaz hogy Hamilton meglassult, mert nem Alonso beállításait használja...én igazából ezt az egészet nem nagyon hiszem, mert nekem úgy tünik Hamilton sokkal jobban használja az autó hátulját, míg Alonso kicsit alulkormányozottan megy, bár leginkább ideálisan.
Meg most Hamilton csöppet sem volt lassú, sőt én úgy emlékszem az LT alapján legtöbbször ő volt a leggyorsabb a pályán (azzal együtt hogy minden előzése pozicióharc volt, nem elengedés), de szita agyam van, szal majd ha fent lesz megnézem.
A leggyorsabb köre is kevesebb mint két tizeddel marad el Alonso leggyorsabb körétől, szal vagy megtanulta beállítani az autót, vagy visszakunyizta magát Alonso adatatihoz, vagy és sztem a legvalószínűbb, az lehet hogy belenézhetett Alonso telemetriai adataiba és már nem, de ettől nem lett se lassabb se gyorsabb. 
”~Alonso,˙Lewis˙is˙behind˙you ~I˙don’t˙want˙to˙hear˙that”.......http://www.dailymotion.com/b-type

Ezt így utólag könnyű mondani, de az azért nem olyan egyértelmű, hogy a mezőny nem tud megküzdeni az esővel. Elvileg amikor kiadták az SC parancsot, a versenyzőknek olyan tempóra kellett volna lassítaniuk, ami már bőven biztonságos. Azt nem tudhatta senki, hogy az első kanyarban ez még mindig nem elégséges. Nem olyan könnyű döntés beleavatkozni a futam menetébe.
(#2007) Oliverda válasza venember83 (#1999) üzenetére
''miota nem Alonso beallitasaival megy mintha lelassult volna vagy oda a nagy tehetseg''
...és mindezt gyakorlatilag sikerült egy verseny alapján megállapítani. 
Ahogy b-type, én is néztem verseny kőzben a live timing-ot, és elég sokszor lilult. Jó lenne ha valahol fent lennének az ő és Alonso körei is.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
Hát, amikor az élő közvetítést néztem, és mutatták az ominózus kanyart, rendesen folyt rajta a víz. Csak csigatempóval tudták bevenni, sőt, ahogy rémlik, még a SC is majdnem kicsúszott. Új rajt kellett volna egyből.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

dehogy csuszott ki majdnem ;)) amugy ilyenkor az sc-ből figyelik a pályát és csak egy kört ment rajta és le is állították, szvsz jól lett megoldva
Complicated human being.

Az összes kanyart ''csigatempóval'' vették be, amíg esett az eső. A SC meg közel sem volt kicsúszáshoz. Az egyetlen alkalom, amikor ott mutatták, az a Liuzzi elől való félreugrás volt.
Oké, bár Nekem úgy rémlett, hogy egy kicsit nehezen tudta bevenni a kanyart. Mindegy, ezen nem veszünk össze. De ha már egyszer újraindították a versenyt, akkor miért nem raktak vissza mindenkit a pályára? Tudom, páran már kiszálltak, de akkor is meg lehetett volna valahogyan oldani.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222
Azért volt veszélyes hely, mert olyan forgalmas volt az a kavicságy, mint a csúszda a strandon. Ha mondjuk valaki 100-al beleszállt volna az oldalába? Neki főleg vágnia kellett volna a kockázatot. Szombaton is majdnem belehalt 
Lenovo Thinkpad + Samsung 830 SSD

Tudtommal azért, mert leálltak az autóik. Legalábbis a Palikék ezt magyarázták. És mivel ők nem tudják beindítani, csak a csapat, viszont az meg nem segíthet rajtuk, csak a boxban, ezért vége a dalnak olyankor.
''Akár hiszed, hogy meg tudsz csinálni valamit, akár nem, mindenképpen igazad van.'' - Henry Ford
(#2014) Motion_Blur válasza Oliverda (#2007) üzenetére

Fent vannak FIA oldalán, csak meg kell kereseni. A Britt GP körei itt vannak, ez alapján megtalálod, sajnos most nincs időm megkeresni + melóhelyen lassú a net... [link]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

de az is benne van Palikek szerint, hogy a leheto leggyorsabban kell megtisztitani a bukoteret. Namost ha valaki a gumifal toveben all, ne mondja nekem senki, hogy gyorsabb visszaegyensulyozni vele a palyaig, mint siman atemelni a keritesen... (Schumachernel is az volt a mondas, hogy azert toltak vissza, mert egyszerubb/gyorsabb volt visszatolni, mint kivontatni, ami egyebkent igaz is)
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
(#2016) Motion_Blur válasza Motion_Blur (#2014) üzenetére

Brit 
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

Igen, mondjuk az nekem is furcsának tűnik. De ne felejtsd el, hogy az senkinek nem jó, ha félrerakják a srácot, aki tudna még menni. Szerintem ezért van az, hogy engedik, ha tud menni.
''Akár hiszed, hogy meg tudsz csinálni valamit, akár nem, mindenképpen igazad van.'' - Henry Ford

Jó, csak hát akkor nem tiszták a szabályok, mert szerintem mások azért is szálltak ki, mert ''veszélyben'' voltak ott a bukótérben és könnyen lehet még lett volna aki járatta volna a motort. De ugy tünik nem következetesek és tiszták a szabályok
.
|____ "...kis zártkörû PH-s imdb..." :D - http://pazsitz.atw.hu/PH_movies ____|
Valaki írta itt hogy talán még nagyobb biztonságban volt az autójában mintha kiszállt volna, én ezzel egyetértek. Meg ugyebár a motor nem állt le, így folytatni akarta a versenyt a kis besz@rija. 
Szvsz mindeképpen megérte neki végigmenni, legalább némi tapasztalattal ismét gazdagabb lett.
Motion: Kössz, majd megkeresem.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Persze, ha tiszták lennének a szabályok, akkor Schumi visszatolásából sem lett volna vita.

Na igen, mert MS a ~80%-ban a palya aszfaltjan allt, hiszen ''csak'' felakadt. LH azert nem kicsit kijjebb volt ennel a kavicsagyban, meg neki is csusszant a gumifalnak.
hobizoli
powered by MegaSquirt2 v3.0 standalone EFI system, www.diyautotune.com
(#2022) Armando_19 válasza venember83 (#1999) üzenetére

Hát igen, Hamilton tényleg figyelemreméltóan kezdte az idényt, de lehet kicsit kifulladt... Bár nem hiszem, van még bőven benne energia. A jelen teljesítménye szerint, a közeli jövő új Sumiját köszönthetjük benne!
És persze hajrá Kimi!
Na. Azért amikor beállt a gumifal elé, akkor ha ott kiszáll és átugrik a gumifalon, akkor azért annál aligha van biztonságosabb. Bár én cseppet sem bánom, hogy visszadaruzták a versenybe, így legalább minden kedves fórumozó torkában lesz egy kis gombóc aki esetleg ezután MS visszatolásával szeretne megint perverzkedni. Szóval nagy respekt a darusnak 
Lenovo Thinkpad + Samsung 830 SSD

Hajrá Massa!!!!!!
Alonso egy ******** ****
a szőnyeg jobb, mint a parketta
(#2025) Oliverda válasza Armando_19 (#2022) üzenetére
Szerintem korán sem arról van szó hogy kifulladt volna. Silverstone-ban elcseszték a beállítást, itt meg összejött neki minden ami az első 9 futamon kimaradt.
Hamilton wasn't too disappointed not scoring any points after such a weekend. ''I came here completely sick, had one of the biggest crashes I ever had, then got a puncture, went into the gravel, it started to rain - it was really a great weekend in terms of learning. I really feel I've made a big step in terms of experience. It's been an extraordinary weekend.
[link]
mod: Mégis lesz Magny Cours jövőre [link]
[Szerkesztve]

tovabbra is azt tudom mondani, hogy sokszor lattunk mar kavicsagyban elporgo kereku autot, es valahogy oket sosem rakta vissza trakesz. Pedig ha porog a kerek, akkor megy a motor...
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
A lényeg az hogy némi tapasztalaton kívül semmivel sem lett gazdagabb emiatt. Tehát majd évvégén nem lehet feldobálni hogy azért lett VB mert visszaemelték.

Nem lehet minden ilyen esetet egy kalap alá venni:
- Van 1db autó a kavicságyban. Bemegy érte 100m-ről egy daruskocsi. Felemeli, kiviszi magával, és ott marad a korlát mögött.
Másik eset:
- Van 5 db autó a kavicságyban. Bemegy az egyikért 100m-ről, kiviszi a korláton kívülre, leteszi, visszamegy, megint felemel egyet, és így tovább. Hamilton pályára rakásával nem kellett megtennie azt a 80-100m-t, ami kellett volna, hogy kivigye a korlát mögé, csak 30m-t kellett megtennie az aszfaltig. Nem egyszerűbb és gyorsabb?
Szerintem a korláton át tudja emelni az az autó... és akkor kb 0 métert kell cipelni, szemben az igencsak messze lévő pályával... (nem éppen fél méterre parkolt le a pályától)
Valaki idézze már be az ide vonatkozó szabályokat, mert én nem találom 
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

Ez egy veszélyhelyzet volt, ahogy ott autók repültek ez sztem nem lehet kétséges. Hamilton-nak járt a motor azaz járóképes volt..a leggyorsabb módja ha a pályára megy.
Amennyiben kirakják a szervízútra, akkor tutter nem ér vissza ha újraindítják a versenyt (az még de szép lett volna 120km/h-val döngető Hamilton a szervízúton...oda nincs sebességkorlátozás 
..szal neki még járt a motorja..igazából nem volt semmi baja.

a legegyszerubb az lett volna, ha azt csinaljak amit ilyen esetben szinte mindig, odamegy a daru, felemeli, es a palank masik oldalan letesz, egy metert sem kellett volna arrebmenni 

A Red Bull (Toro Rosso) szárnyakat adott Speed-nek? [link]
Vettel lenne a 6. német pilóta a mezőnyben?!
[Szerkesztve]
A siker 2 alapszabálya: 1. soha ne mondj el mindent, amit tudsz! ...
Biztos nem volt hely 5 autónak a korlát mögött. 

én csak az első sort olvastam el és be is zártam:
A speedtv.com egy meg nem nevezett, belső forrásától úgy tudja
Complicated human being.

Szerintem meg nem tudja átemelni, mert a 4 sor gumi mögött volt a szalagkorlát, amögött kb. 1 méter hely, majd egy 3 méter magas biztonsági kerítés. Nem hinném, hogy azon át tudja emelni... 
Nemtom... annyira nem néztem meg ezeket a gépeket. Ami biztos, hogy elég messze állt az aszfalttól... de elképzelhető, hogy a kijárattól még messzebb.
Igazából örülök neki, hogy visszatették, így legalább MS visszatoláson akadékoskodóknak van egy szép példa 
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

ezt a valaszt el tudom fogadni, ebben az esetben tenyleg nem volt mas valasztasuk, csak visszatenni a palyara 
Akkor felfelé kell építkezni 
Ha MS-t azon verseny végén a 9. helyen intették volna le nem is dobálta volna fel senki szerintem. ![;]](/dl/s/v1.gif)
mod: illetve lehet hogy a szabálykönyvben valahol 2es betűmérettel benne van hogy a Nürburgring-en a VB esélyes pilótákat automatice visszatolják 
[Szerkesztve]

Itt egy videó az esetről: [link]
Nézzétek a háttérben, hogy honnan jönnek a daruskocsik, és, hogy a korláton nem lehet átemelni az autókat.
Mike: neked is van benne egy kis ikszdé. 

Egyedül Hami kocsiját nem tudták onnan elvinni? Vicc
És mint már írták: láttunk olyat hogy valaki kicsúszott, pörgött a kereke és nem rakták vissza...
Innentől várnám azt a külön szabályt ami megmagyarázza ezt? 
|____ "...kis zártkörû PH-s imdb..." :D - http://pazsitz.atw.hu/PH_movies ____|

Mi az, hogy nem tudták? Miért ne tudták volna? De ha esetleg a szabályzat engedi, akkor miért bonyolították volna feleslegesen a dolgot azzal, hogy kiszállítják Hamiltont, és elviszik 100m-t az autót?
Szabályt nem tudok, de akkor is ezt a megoldás tartom logikusnak. Csak feltételezem, hogy nem volt szabálytalan, különben lenne visszhangja. (Nem a Toro Rosso-féle hőbölgésre gondolok, mert az ok nélküli. Meg se várták, hogy visszarakják őket az útra, otthagyták a verdát és kész.)
És mint már írták: láttunk olyat hogy valaki kicsúszott, pörgött a kereke és nem rakták vissza...
És mint írtam, ez az eset különbözik attól, hogy valaki egyedül csúszik ki. Nem is kicsit.
A szabállyosságot nem az dönti el, hogy utána pontot szerez e, vagy 20 kör hátrányban fejezi be a versenyt...
Viszont Lonzit a következő évben nem tolták vissza, merthogy az szabálytalan attól az évtől kezdve... ezt kb midnenki elfogadta már, erre tessék...
Ez annyiban nem igaz, hogy SC alatt mindenki igyekszik utolerni az elotte levot illetve a safety cart, es a csokkentett sebesseg dacara beneztek azt a kanyart. Ha red flag van, akkor nem kell utolerni senkit.
Es lehet, hogy ez nem konnyu, de azoknak, akik ott ulnek, ez a dolguk, fel kellett volna tunjon, hogy mar a harmadik auto is kiszall ugyanott, es hogy jon be a traktor, akar meg balhe is lehetne.
Ja es en nem csak utolag mondom, mar a masodik kocsinal mondtam a verseny alatt, hogy red flag, mivel latszott, hogy nem zavarta a csavot semmi, volt ideje latni a sarga zaszlot, megis elszallt, es nem kicsit, hanem nagyon, szal eselye nem volt megfogni a kocsit, akkor meg a tobbiek is ugy fognak jarni, az meg nyilvan gaz, ha paran kaszalodnak ki, valaki meg eltrafalja oket.
[Szerkesztve]
Újranézve, igen, ebben igazad van... nade az asztfalthoz 4 autó is közelebb volt, mint Hamiltoné... (okok, ők kiszálltak...)
Csak mi lett azzal a szabállyal, hogy nem vehet igénybe külső segítséget?
Hamiltonnak ki kellett volna szállnia, a targoncával odavinnie az aszfaltra az autóját, visszaszállni, és mehet is ![;]](/dl/s/v1.gif)
Szia!
Te tudod mindig az összes szabályt... hol írnak erről a külső segítség dologról? Meg persze mit... (szeretném már pontosan tudni, de nem találom
)
[Szerkesztve]

szerintem meg nincs kulongseg. Senki nem fog metereket merni, hogy na most vajon a palya van-e kozelebb, vagy a kijarat... Vagy visszarakunk minden jaro motoru autot a palyara vagy senkit. Legyen egyertelmu a szabaly...
Male: F1hireken azt irtak, hogy mivel nem serult meg, es a motort is jaratta kulso segitseget is igenybevehet... szoval szabalyosnak szabalyos, csak szokatlan, hogy mas altalaban nem szokta a kulso segitseget megkapni
[Szerkesztve]

én ennyit találtam
[link]
''DRIVING
59) The driver must drive the car alone and unaided.''
Ez így elég szűkszavú. 
A siker 2 alapszabálya: 1. soha ne mondj el mindent, amit tudsz! ...

Ez a traktoros dolog nekem is magas volt kicsit,..mármint hogy a fenébe lehet azt megengedni hogy veszélyhelyzetben a bukótérbe bemenjen egy több tonnás munkagép.
Nem csak itt, egyszer Montreal-ban is néztem hogy a visszafordító betonozott túlfutójára beslattyogott egy munkagép,..oké sárga volt, de attól még bármi lehet.
Az ilyeneket már csak SC mögött felsorakozott mezőnynél engedném..
Itt is NürburgRingen nekicsúszott a csávesz a munkagépnek, oké nem lett semmi baja. De basszus állandóan a biztonságot emlegetik..ez meg itt tessék.
A visszarakásra:
Minden eset más és más, amennyiben az autó motorja jár, és nem sérült (lóg róla ez-az), vmint veszélyes helyen van, akkor visszasegíthetik a pályára..pusztán azért mert ez gyors módja annak hogy feloldódjon a veszélyes szitu.
Alonso-t nem tudom miért nem tolták vissza, lehet nem volt SC, és nem akarták pusztán sárga zászló alatt beszambáztatni a munkagépet a pálya szélére, hogy visszategye az aszfaltra.
Ha felült az alja, akkor kézzel nem tudják eltolni (elég sok ember talán bár sztem akkor letörik róla ez az
).
szerk: Mindentől függetlenül sztem MS eseténél nagyban függött a végeredmény attól is hogy MS olyan határozottsággal hadonászott, hogy bementek a srácok...elvileg azért nem hinném hogy a testi épségüket kötelező lenne kockáztatni.
De az eset ettől még szabályos volt.
[Szerkesztve]

''hogy bementek a srácok.''
Mert ha MS kiszáll akkor nem mentek volna be?
Vagy akkor nem kockáztatták volna a testi épségüket?
(Így csak egyet löktek rajta és probléma +oldva.)
______________ Ingyen póker +50$-os kezdőtőkével! ________________ http://hu.pokerstrategy.com/u7ATCU ((Kérdés/segítség kell hozzá, akkor írj pü-t.))