Ja, nem sikerül direkt linkelni. Próbáld a hivatalos oldalról klikk a buy ticket online utáne lvisz még egy oldalra és ott megtudod venni.
[link]
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Kraptor
(PH! addikt)

Loveless
(senior tag)
köszike 
>>> Viva la Anarchia! <<<

SzalaiG
(PH! addikt)
Jó lenne, ha ők lennének a 4. erő! 
"Ne félj, csak higyj" Márk 5.36.

AMD Power
(Jómunkásember)
Kovalainen nem féltékeny Hamilton sikerére
[link]
Ezt igazából kétlem! 
Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

SzalaiG
(PH! addikt)
Kis hazug! 
"Ne félj, csak higyj" Márk 5.36.
Valami ifjú titánt a helyére: [link] 
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
- Privát
- 2007-04-17 19:48:44

Motion_Blur
(PH! félisten)
Egy kis archív:
Fisichella: Jövőre bajnok leszek a Renault-val [link]
Majd jövőre! 
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
(#508) Nowhereman válasza AMD Power (#504) üzenetére
- Privát
- 2007-04-17 19:50:03

Nowhereman
(őstag)
Majd lesz, ha majd a kis Nelsont látja az autójában. Akkor majd lesz!
Utánam a kondenzcsik!
(#509) Nowhereman válasza Oliverda (#481) üzenetére
- Privát
- 2007-04-17 20:17:15

Nowhereman
(őstag)
Tegyél fel egy jobb tűzfalat, mert Motion megfertőzött valami virussal.
A sumákkorosok mániája az a mitosz, hogy a Williams volt abban a korban a messze legjobb autó volt. Pedig Senna sem verte meg vele Sumákot, sőt Vili megérkezéséig Hillen kivül csak Mansell tudott vele valamit is alkotni - pedig volt néhány csapattárs közben. És Vilinek legalább Frenzent le kellett nyomnia házon belül, és ugye Hansnak nem kellett a célvonalnál fékre lépnie, mint Birkának...
Vilit szerintem hülyeségből menesztették, akár csak Montyt. Vagy az is lököttség volt, ahogy Brios 2004-ben kikurta Trulit a csapatból, amikor minimum biborszőnyeg dukált volna neki. Ugyanígy most is hülyeséget csinál tejszín, hogy sokáig halogatja Nick tejfel hosszabítását, mikor saját maga is bevalja, hogy a piacon az elérhető legjobb. No de hát emberek vagyunk, hülyeséget hülyeségre halmozunk - nemdebár.
Utánam a kondenzcsik!
(#510) -Mike- válasza Motion_Blur (#507) üzenetére
- Privát
- 2007-04-18 06:38:33

-Mike-
(őstag)
''Hiszem, hogy megnyerhetem a bajnokságot. Alonso és Raikkönen mellett én is eséllyel pályázhatok majd a bajnoki cím megszerzésére''...''Tudatában vagyok annak, hogy a jövő évben mindenem meglesz ahhoz, hogy pályám csúcsára érjek. Két éve dolgozom már a csapattal, így jól ismerem őket, tehát előnyben leszek legnagyobb riválisaimmal szemben.''
Complicated human being.

-Mike-
(őstag)
na sikerült abbahagynom a nevetést, már csak mosolygás van és kis kacaj;)
Complicated human being.

Peat;)
(PH! addikt)
Honda 2008-ra leszerződött az IBM-el, fejlesztésekben, ellenőrzésnél a szélcsatornából kijövő cuccok tesztelését ők is bitangerős számgépekkel oldják meg. Később meg tervezését is gondolom. Úgy néz ki BMW megoldása megtetszett hondának, tavaly végülis kb egy szinten voltak idén meg elég nagy a difi 

Kraptor
(PH! addikt)
Mondjuk jövőre érdekes lesz a felállás majd TC nélkül. Ott azért jobban kifog jönni majd a versenyzők közötti különbség, remélhetőleg.
Pont ez a céljuk. Majd kiderül ki mit tud. Végre újra pöröghetnek egyhelyben F1-es autóval.
Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn
Szerintem a prögés nem ezen múlik, inkább a FIA nem nézte/nézné jó szemmel az ilyet. Hogy miért azt annyira én sem értem. 
Mellesleg úgy tudom hogy most is csak 100km/h felett kapcsolhat be a TC. 
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Peat;)
(PH! addikt)
FIA olyan ''jól'' teszi a dolgát, hogy lassan felborul az a szokás miszerint f1ben kifejlesztik az új csoda cuccot amit belepakolnak idővel a széria gépkocsikba. Pár év múlva az utcai autókat fogja az f1 másolni! Jönnek majd az index lámpák a rajtnál, hogy tudják ki hol kerülget és hova szeretne besorolni, jönnek a kék villogók, amit lekörözésnél kapcsolhat be a körelőnyt átvevő pilóta, így kiváltják a kékzászlókat! Éjszakai futamokon pedig használhatnak fényszórót, kivéve ha szembeforgalom jön, mert lehet hogy többsávosak lesznek a pályák 

AMD Power
(Jómunkásember)
Ha rajtam múlna nem sok ilyen elektronikai kütyű lenne ezekben az autókban!
Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

-Mike-
(őstag)
Mellesleg úgy tudom hogy most is csak 100km/h felett kapcsolhat be a TC.
ezt honnan?
Complicated human being.
[link]
A FIA továbbá a kipörgésgátló használatát is csak 100km/h felett engedélyezi majd. - Lehet hogy nem pont itt olvastam anno, de itt is le van írva.
Kis érdekesség: [link] 
[Szerkesztve]

-Mike-
(őstag)
mondjuk 100 alatt elég kevés helyen mennek, de ott is csak 0,0001 sec-et kell várni hogy elérjék a 100at szal húde nagy szabály ez ;))
Complicated human being.

gyomlosi
(kvázi-tag)
Ne feledd a rajtot! Elég fontos momentum!! 
- Centrálkávézó-és Retro Club / Retro2 -

-Mike-
(őstag)
2sec;)
Complicated human being.

-Mike-
(őstag)
![[kép] [kép]](http://img148.imageshack.us/img148/2540/imolaxj0.jpg)
nemsokára május 1 ....
Complicated human being.

wildrain
(PH! kedvence)
Szerintem ilyen szabály nem lépett életbe. Hallgasd a motor hangját, kivehető, hogy a Loews kanyarban is rotyog a kipörgésgátló ([link]), pedig ha jól tudom, ott 60 körül fordulnak.
[Szerkesztve]

-Mike-
(őstag)
ne hergeld fel mert lefog kerülni a térképről Medgyesegyháza :D olyan ideges lesz;)) egyébként sztem sem alkalmazták ezt a szabályt
[Szerkesztve]
Complicated human being.

b-type
(PH! nagyúr)
Hidd el, ez a gyárak érdeke is.
Ezek az elektronikák már nem kerülnek bele a szériaautókba, mert rettenet messze kerültek azoktól.
A jelenkori F1 technikai verseny már más területre került, olyan igénybevételek figyelembevételével kell fejleszteni az eszközöket amik már alacsony százalékban kamatoztathatóak a szériagyártásban. Teszem azt pont a többfokozatú TC ami 500kg/700+LE autó kézbentartásához van fejlesztve, és szorosan együttműködik más elektronikákkal..diffi, aut. kuplung. Már jóval túllép azon a területen, amit egy szériaautónak valaha is tudnia kell.
Alapvetően ezek a leszorított autók már elég különlegesek, egy szériaközeli fejlesztést jóval alacsonyabb költségen, sokkal célirányzottabban is lehet fejleszteni.
Kivéve talán a Ferrari-t ami nagyrészt nagysebességű sportkocsik gyártásából él.
Az 'FIA' nagyon jól tudja milyen jövőt szeretne, és ehez szükségük van az autógyárakra, ügyelni kell arra hogy mindenkinek jó legyen ez a sorozat,..ezek szerint hozzák a döntéseket.
Az autógyárak érdekei vmint a nézettség tartja életben a F1-t.
A TC meg egy döglött dolog az autóversenyzőnek, szal sztem az egységes közpszámgép jó dolog, kinyírja a kiskapukat. Így valóban nem lesz TC.
”~Alonso,˙Lewis˙is˙behind˙you ~I˙don’t˙want˙to˙hear˙that”.......http://www.dailymotion.com/b-type

wildrain
(PH! kedvence)
Teljesen egyetértünk. Azt még hozzátenném, hogy a vezetési segédletek ugyan eltűnnek, de helyette jön majd az alternatív energiaforrásokkal való játék. Az is izgalmas feladat lesz a mérnököknek, és ez tényleg nagyon kell már az autógyáraknak, és nekünk is. A közúti autók döntő részébe pl. totál felesleges lenne TC-t vagy ehhez hasonló, a teljesítménnyel összefüggő elektronikát rakni, mert az autósok nagy része kisteljesítményű (100 LE körüli vagy az alatti) járművekkel jár. A sportosabb autók (nem Ferrarikra, McLaren F1-ekre meg Bugatti Veyronokra gondolok) meg még mindig messze vannak az F1 szintjétől, és ahogy írtad, elég az a szint, amit az F1 kifejlesztett.
Az elektromos autóknak egyelőre gyenge pontja az akkumulátor, amit pl. az F1 szépen megszűntethet. De akár használhatnak napelemeket is a motortetőn, vagy bármit, amiből pluszenergiát nyerhetnek. Ezek az ötletek sokat lendíthetnek a mindennapi autósok járművein is.
Persze fura lesz majd azt látni (hallani), hogy egy idő után inkább csak villanymotorhangja lesz egy F1-es autónak, és mondjuk ezt nem várom, de elfogadom negatív mellékhatásként. 

Ricardo
(PH! nagyúr)
Az F1 mindíg is az autó gyárak ''játszótere'' illetve kisérleti terepe volt.
Ilyen teljesítménye utcai járműnek nem lesz , de attól függetlenül sok tecnika szivárog le a mindennapi szintre. Persze idő kell hozzá.

Kraptor
(PH! addikt)
''mert az autósok nagy része kisteljesítményű (100 LE körüli vagy az alatti) járművekkel jár.''
Mon, de azért a Nyugati fejlett világba és főleg amcsiba nem 100LE a jellemző. Lehet fikázni Amerikát de még mindig az a legnagyobb piac a világon

[Szerkesztve]

wildrain
(PH! kedvence)
Erről van valami forrásod, vagy csak saját vélemény?
Azt tudom, hogy sok náluk a ''városi terepjáró'', de nagyon sok Toyota, Honda és Volvo is jár arra, amik általában nem 200-300 LE-sek.

b-type
(PH! nagyúr)
'reggelt ![[kép] [kép]](http://www.sg.hu/kep/faces/integet2.gif)
aham, érdekes lesz..változik a világ, igaz nálunk meglehetősen lassan. 
De sztem is jó irányba haladnak, meg sztem talán így vmivel könnyebb lesz a kis/nem gyári csapatoknak is, ..ha kasztnit és motort vesznek, akkor a motor befagyasztása miatt több és kövérebb morzsa juthat, és a kasztni is elérhetőbb. Az egységes központi elektronikával is kevesebb a terület ahol reménytelenül lemaradnának a gyári csapatok mellett.
”~Alonso,˙Lewis˙is˙behind˙you ~I˙don’t˙want˙to˙hear˙that”.......http://www.dailymotion.com/b-type

Kraptor
(PH! addikt)
Persze: [link]
A legfosobb és legolcsóbb Honda náluk 140 lovas
Ez az alap és ennél csak jobbak és erősebb kocsik vannak. Ugye nálunk nem 140 az alap az inkább már majdnem közép
Yarist [link] is ''csak'' 1.5ös motorral lehet kinn kapni ami 110 és ez nem nagyon számít kinn autónak. Áltlában az amiknál mindig is erősebb és jobbna felszerelt autókat lehetett kapni mint máshol, főleg itthon Mon.
Volvo az azért nem jó példa, mert kinn az alap S40es 170hpvel jön
a köv már 220-al
[link]
[Szerkesztve]

Peat;)
(PH! addikt)
Magadad hazudtolod meg, a hibrid motorok jóval nagyobb nyomatékkal rendelkeznek, így pl indulásnál, kanyarban nagyon fontos a jól működő elektronika, hogy ne kereszbe rally üzemmódba vegyék az emberkék a kanyart. Az elektronika meg egyre naygobb szerepet kap a közúti közlekedésben, az igaz hogy ezen fejlesztések többsége az f1-től külön zajlik. (soffőr egészségi állapotának figyelése, elalvás elleni funkciók, balesetmegelőzés beavatkozással stb. )
A hibrid motor meg megint az a dolog ami a közútról megy az f1-be és nem fordítva és pl. toyotának baromi nagy előnyt jelent majd, meg hondának. Egy spyker meg majd megint jól megveszi mástól, de azon se lepődnék meg ha egy gyártó szállítaná majd az összes csapatnak a hibrid cuccot(vagy leírását). Nekem ez a trend nem tetszik...nekem az tetszik amikor valaki kitalál valamit és porba aláz mindenkit, majd egy másik csapat kitalál mégjobbat
Egyébként itthon is rengeteg 2 literes autó mászkál és azokba is kellenek a dolgok, télen sem mellékes a jelenléte, ha vezettél már 120 ló körüli középméretű autót akkor tudod mire gondolok.

b-type
(PH! nagyúr)
De újra és megint
, már ezen régen túl vagyunk..jelenleg az F1 elektronikája sokkal inkább az F1 céljait szolgálja.
Az a bonyolult kipörgésgátló elektronika ami illesztve van a leszorított autók királykategóriájához, egyfelől már szétválaszthatatlan hiszen a minnél nagyobb hatékonyság érdekében fejlesztik az F1-hez és az ott szereplő többi egységhez, másfelől régen túllépte már a közúti használhatóságot.
Ahogy az aerodinamika is...mikor használod azokat a tapaztalatokat??? pláne azokat amiket pl. a hátsó autó megzavarására fejlesztettek??
Ezen a vonalon gondold az egész F1-t körülölelő technikát, hol látsz viszont olyan felfüggesztést??? Sehol, az olyan célt szolgál hogy megfelelően müködjön akkor is amikor több száz kiló leszorító erő préseli!
Semmi köze ennek az igénybevételnek az utcai autóhoz, anyagilag meg pláne nem éri meg átültetni.
Némelyik autó eleje is emlékeztet az F1-ben szereplő kocsijuk orrkúpjára, de semmilyen hasonszőrű célt nem szolgál.
Az hogy egy szériaautó nem menjen keresztbe elindulásnál már régen tökéletesen megoldható.
sztem a közútról sem sok minden megy át a versenypályára, ez főleg a sorozat szabályozásától függ, és most ugye prototipus osztályról van szó.
Nézzünk egy endurance sorozatban szereplő prototype Peugeot, annak a diesel hajtóművét...az honnan jött, a közútról? 

Peat;)
(PH! addikt)
Tökre nem azzal vitatkoztam amiket írsz az a baj. Számomra az f1 legyen a csúcstechnlógia ennyi. És igenis jöttek át dogok f1ből anno, az már más kérdés hogy mostanában egyre jobban lekötik a csapatok kezért, úgy meg nem egyszerű új kreatív dolgokat kitalálni...nem csak az utóbbi pár évet kéne figyelembe venni, szerintem az az f1 meggyalázása lenne, mert olyan jó döntések nem igazán születtek véleményem szerint a közelmúltban.
''Az hogy egy szériaautó nem menjen keresztbe elindulásnál már régen tökéletesen megoldható.'' - mondtam én ilyet hogy nem? akire reagáltam ő írta hogy felesleges a kipörgségátló, olvasd már el mielőtt válaszolsz..a hibrid motor mellé meg komolyabb elektronika kell ha hiszed ha nem
''sztem a közútról sem sok minden megy át a versenypályára''-a hibrid technológia ilyen, ugyanis elég korán bedobták a közúti autókba a bátrak és úgy fejlesztették ki az ideális teljesítményt, amit mostanra ért el kb..., te meg írtál egy prototype autót, no comment, gyerekes vagy, csak azért is kötekedni szeretnél, mikor én normálisan leírtam én hogy látom, erre olyan gondolatokat írsz amik nem állnak összhangban az általam írottakkal. Vagy félrenyomtad a válasz gombot, mind1
[Szerkesztve]

b-type
(PH! nagyúr)
?
most gyerekes lettem? 
érveljél ne személyeskedj, azt bárki tud.

Peat;)
(PH! addikt)
-Az 526-os válaszodra nem reagáltam, mert van benne igazság, én vok az egyik véglet Te a másik ezek szerint, nincs ezzel baj szerintem egy fórumon.
-utána az 527-esre reagáltam, olvasd el még1szer légyszíves miket írtam, egy 70 lóerős autóba sem jön rosszul a komoly elektornika pl a jeges úton, a hibrid mellé meg pláne kell, mivel a nyomatékot egyzerre adja le az elektromotoros rész
-erre írtad az 535-őt amiben mint írod túl fjlett az f1 a közúthoz képest, amivel én nem vitatkoztam, az 526-ban is ezt fejtetted ki amit elfogadtam, nem értem miért jött újra elő ez a gondolatod, írod hogy már jó az autókban a kipörgésgátló meg tököm tudja mi hogy ne álljon keresztbe, miközben a gynegébb autókba ezt valaki fölöslegesnek tituálta...én ezzel vitatkoztam hogy nem fölösleges, nem azzal hogy nincs jó megoldás
-utána endurance sorozatban szereplő prototype Peugeot emlegettél, amit nem ismerek, de nem is tudom hogy jött az f1 és a hibrid motorok kapcosaltához, amennyiben hibrid motoros prototype, mikor került bemutatásra? megelőzte a japánokat és a japánok vették át tőlük a dolgot?
így ok?
, mennem kell, a választ majd elolvasom, de nem bántalak több reagálással arra, mert úgy néz ki számodara nagyon érthetetlenül fogalmazok, amit elfogadok, néha tényleg kuszák a mondataim.
[Szerkesztve]

b-type
(PH! nagyúr)
Ez a jó irány 
A Peugeot dízelt azért írtam mert jó példa, és csak erre törekedtem..gondoltam én a VW dízelre is, de a VW nem prototipus osztályban indította a Dakar-n.
Viszont hogy a példa környezethű legyen, és az F1 az prototipus osztály, ezért mondtam a Peugeot dízelt, mivel az is prototipus osztályban versenyez.
Abban pedig az a jó, hogy nincsenek széria megkötések.
A legtöbb hybrid hajtóművet, és sok más újszerű megoldást meg a Bonneville-i sósplaccon, meg sok sok általunk alig ismert tartóssági versenyeken dolgozzák ki.
A közútra mindennek egy butított-bolondbiztos változata jön, olyan ami jól szolgálja a használóját, és az nem pereli be a második héten a gyártót motorhiba miatt.
Szal a Peugeot példa csupán azért jött fel, mert a dízel új dolog a motorversenyzésben, és prototipus kategóriás mint az F1 autói.
A jeges utas dolgot értem, de nem látom az F1 használhatóságát, a jeges út az egy olyan környezet ahol egy széria TC (ami az enyémbe is van), vagy amit havas-jeges környezetben fejlesztenek sztem jóval hasznosabb, mint amit az F1 brutál széles, és a mienkhez összehasonlíthatatlanul jobban tapadó gumiabroncsokhoz méreteznek, hasonlóképpen a fékekhez, majd ha a Carbon széleskörű felhasznlálásra kerül (soha), akkor lehetne használni.....akármelyik más, a szériaautókhoz közelebb álló sorozatok tapasztalait. 
Az elektromos autó gyorsulásáról láttam egy műsort, rettenetesen gyorsul, sokkal jobban mint egy benzines...asszem 60méterig voltak egálban. De annak spec. 8 kereke volt.
De mire az F1 olyan szintre emelkedik hogy onnan tapasztalatok jöjjenek, addigra ez a megoldás is hasonlóan elkülönül majd a felhasználási területe szerint, mint a többi.
[Szerkesztve]

wildrain
(PH! kedvence)
Szerintem nem hazudtoltam meg magam. A kisteljesítményű autókba szerintem felesleges a TC, mert fullgázon is csak 1-esben pörög ki a hajtott kerék, ami mondjuk pont az első, ami szintén veszélytelenebbé teszi a jelenséget.
Az okés, hogy a világ gazdagabb részén már egyre kevesebb az ilyen kisteljesítményű autó.
Arról viszont nem írtam, hogy egy hibridmeghajtásosba sem kell TC. Ha képes arra, hogy vezethetetlenné váljon indulásnál (vagy bármikor), akkor természetesen kell a segédelektronika, de ahogy b-type is írta (erre a részre reagált), ezen az F1 már rég túlhaladt, az ott használt technológiai szintnél jóval fejletlenebb (és olcsóbb) cucc is elég.
Az, hogy a hibridhajtás technológiája a közútból megy az F1-be egyelőre igaz (a Toyota és a Honda esetén, mert már gyárak nem nagyon fejlesztettek még ebbe az irányba), de pár év múlva megfordul az irány, mert az F1 baromi gyorsan halad.

wildrain
(PH! kedvence)
Ja, Neked még akartam reagálni, hogy köszi a példákat. Nem gondoltam volna, hogy ennyire el vagyunk maradva motorteljesítményben a legfejlettebb országoktól.

AMD Power
(Jómunkásember)
Newey: A Red Bull gyorsabb, mint a Renault és a Toyota
[link]

AMD Power
(Jómunkásember)
Ez azért erős túlzás. Bár nem lenne rossz az biztos! 
- Privát
- 2007-04-19 18:33:28
Nem értem miért korlátozzák ennyire a teljesitményt.
Azért f1, mert itt vannak a legjobb pilóták és a leggyorsabb autók.
Vállalják az életveszélyt, senki nem kérte őket, hogy autóversenyzőnek menjenek, élhetnének ''hétköznapi'' életet is.
Az lehet, csak célba is kellene érni vele. 
(#546) AMD Power válasza (Kolombusz) (#544) üzenetére
- Privát
- 2007-04-19 21:15:48

AMD Power
(Jómunkásember)
Erről van szó. A baleset vagy esetleg az ,hogy egy pilóta meghal benne van a pakliban. És valjuk be ennyi pénzért....
Szerintem se lenne szabad ennyire korlátozni az F1-t. Inkább a sok elektronikai okosságot kéne kiszedni belőlük.

jasszer
(senior tag)
Az a baj h a halálozások elriasztanák a szponzorokat, legfőképpen a nagy autógyárakat. Nem kell ecsetelni h milyen hatással lenne egy halálos baleset pl. a Renault-k komplett biztonsági megítélésére.
Apokalipszis? Ezeknek?!

AMD Power
(Jómunkásember)
Még szerencse , hogy nincs a Volvo az F1-ben.

-Mike-
(őstag)
A baleset vagy esetleg az ,hogy egy pilóta meghal benne van a pakliban. És valjuk be ennyi pénzért....
most nézek itt wtf?! fejjel... senkisem azért megy oda pénzért vagy önerőből vagy zsíros szponzorokkal hogy akkor jól odaveretem magam és kampec.. biztos van nekik extra életbiztosításuk is balesetre, törésre, zúzodásra, kómára, halálra, mindenre sztem. ez benne van, foglalkozni kell vele előtte, de mikor kigurulnak hol érdekelne ez egy profi versenyzőt, sehol. engem sem érdekelne. én is aláírtam már olyan szöveget hogy minden anyagi kár engem terhel ha vmi baja lesz a kocsinak. ügyvédem sziszegett(éccsanyám:D) de mikor beszíjaznak ez érdekel a legkevésbbé hogy mi lesz ha tetőre rakom a vasat ...extra off: ha a kaszás érkezését szabadon lehetne megválasztani akkor én egy versenypálya gumifalába kérném...
Complicated human being.