Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Formula-1 2007 - Archívum IV. (téma lezárva)

(#4001) Steve-S

Steve-S
(tag)

Grat Kiminek, szép volt! Megérdemelte! :R :)) :C
Hamilton is nagyot alkotott, nem semmi a gyerek! :Y
Alonso kicsit beégett :D szar érzés lehetett!

Set The World On Fire!!!

(#4002) Cosmic Gate válasza LOTR (#4000) üzenetére

Cosmic Gate
(senior tag)

Miért?Akkor több?:D:DEnnyire nem akartam leírni Massa-t!Sztem ez a 5 hely külömbség tök korrekt:)

(#4003) peterkeT válasza AMD Power (#3987) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Schumacher helyében én felajánlanék az öcskösnek valami nyugis állást egy családi Kft-ben, mielőtt végképp lejáratja a családnevet. :(

Sosem volt egy zseni a fiú, hiába sztárolták, hiába adtak alá néha jó autót, de most már egyre inkább gáz...

Helyesbítek, mert valójában nem akarok sértő lenni: középszerű pilótának bármikor jó, de ezzel a névvel középszerűnek lenni is ciki. Sajnos ez van. Családon belül is szar lehet másodiknak lenni.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#4004) LOTR válasza Cosmic Gate (#4002) üzenetére

LOTR
(PH! addikt)

sokkal kevesebb

One Ring to rule them all

(#4005) Race-Face válasza AMD Power (#3981) üzenetére

Race-Face
(tag)

„Coulthard: A baleset tényleg hiba volt! DE”

Ezt annyian mondják, de nem értem. Coulthard másodpercekkel az eset előtt már behúzódott féktávon előzéshez. A kanyarban már egymás mellett voltak, a két első kerék ütközött. Wurz egyszerűen nem hagyott helyet, nem figyelt.

Kelj fel és járjunk!

(#4006) Integra válasza Race-Face (#4005) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

nézegesd még picit szerintem azt a felvételt akkor még, mert kocka sehol sem volt egy vonalban wurz-cal.. elbaltázta, csúnyán benézte, ennyi, ne szépítsünk.

(#4007) Szabesz válasza Integra (#4006) üzenetére

Szabesz
(őstag)

csúnyán?
Ha ennél jobban benézi, egy ember meghal

(#4008) Race-Face válasza Integra (#4006) üzenetére

Race-Face
(tag)

Nézegettem.
A két első kerék ért össze. Majdnem egymással párhuzamosan voltak, és ezt elég nehéz máshogy kivitelezni, csak úgy, ha nagyjából egy vonalban vannak.
DC mondjuk 20 centivel hátrébb volt.

Kelj fel és járjunk!

(#4009) D.Orion válasza Race-Face (#4005) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Coulthard ezt benézte, nagyjából 2-3méter volt köztük amikor Wurz már a kanyarodáshoz készült. Coulthard nem tudom, hogy hihette azt, hogy ő oda befér. Még a fékre se lépett rá nagyon mikor belerohant Wurz-ba.
(#4008): Hol voltak egyvonalban? Amikor Coulthard már Wurz kocsiján volt, max akkor... Ott esélytelen volt az előzés... Egyszerűen leszállt egy pillanatraa köd és Sato-nak képzelte magát...

[Szerkesztve]

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#4010) wildrain válasza Race-Face (#4008) üzenetére

wildrain
(PH! kedvence)

Ha Wurz figyelt volna a tükörbe, akkor valószínűleg nem mennek össze, de az biztos, hogy Coulthard nem tudott volna belül maradni (kitolta volna Wurzot), annyival nagyobb sebességgel érkezett meg.

(#4011) SzalaiG válasza AMD Power (#3981) üzenetére

SzalaiG
(PH! addikt)

Ennek nézz utána, mert Webber nem véletlenül került hátra...

"Ne félj, csak higyj" Márk 5.36.

(#4012) JagdPanther

JagdPanther
(fanatikus tag)

honnan lehet leszedni a teljes 2004-es és/vagy 2005-ös szezont(akár egyben)? nem a nullaseedes torrentekre gondolok hátha tudtok jobbat :B

6910p

(#4013) wildrain válasza D.Orion (#3998) üzenetére

wildrain
(PH! kedvence)

Remélem, még nem kopott el az a vhs szalag a nagy keresésben: [link] :)

Amit meg Wéber Gabi mondott az olajjal való túltöltésről, az nem baromság. Ha figyelmesen nézted volna az F1-et az utóbbi két-három évben, megfigyelhetted volna pár felvezető körben, hogy mennyire tud füstölni egy-egy motor, és mégis végigbírja a versenyt.

[Szerkesztve]

(#4014) pityeszka

pityeszka
(őstag)

Hála istennek,végre talán ő is azt akarja,hogy KIMI Bajnok legyen!!!
...szép volt KIMI...

I love walking in the rain coz no one knows I'm crying.

(#4015) Integra válasza wildrain (#4010) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

nem igazán értelek, wurz mikor már rég íven volt, arrébb kellett volna rántania a kormányt, hogy superman kocka ne szálljon bele, mert az balek módjára azt hitte, hogy menni fog?
na ne már... :))

(#4016) wildrain válasza Integra (#4015) üzenetére

wildrain
(PH! kedvence)

Nem arra gondoltam, hogy Wurz a hibás, mert nem ugrott le a pályáról. :) Arról van szó, hogy nem volt olyan óriási hiba, csak a lehető legrosszabbul jött ki, mert Wurz sem figyelt a tükörbe. Ha számított volna előzésre, akkor megúszhatták volna egy kormányfélrerántással, ahogy az a Rosberg-Schumacher esetben is volt. Ők ugyanúgy összementek volna, ha Ralf nem észleli időben Rosberget. Totál ugyanez az eset volt, csak sikeres verzióban.

(#4017) D.Orion válasza wildrain (#4013) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Tudom, de Toyota-tól ez új effekt volt.

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#4018) Race-Face válasza Integra (#4015) üzenetére

Race-Face
(tag)

sehol nem volt még wurz íven, amikor DC már kihúzódott

lehet, neked is meg kellene még nézned azt a felvételt...

Kelj fel és járjunk!

(#4019) aesir válasza Race-Face (#4005) üzenetére

aesir
(PH! kedvence)

Az a lényeg, hogy ha te nem is, de legalább Coulthard érti... el is ment bocsánatot kérni Wurztól.

Van saját életem...

(#4020) Race-Face válasza wildrain (#4016) üzenetére

Race-Face
(tag)

„Ha számított volna előzésre, akkor megúszhatták volna egy kormányfélrerántással, ahogy az a Rosberg-Schumacher esetben is volt. Ők ugyanúgy összementek volna, ha Ralf nem észleli időben Rosberget. Totál ugyanez az eset volt, csak sikeres verzióban.”
Ezért nem áll össze nálam a kép, a két esetben csak a leelőzendő pilóta viselkedett másképp, akkor Rosberg miért isten, DC meg miért hülye? Ráadásul DC jóval hamarabb kihúzódott előzéshez, ha Wurz használta volna a tükröt, látta volna, hogy jön. Rosberg egy pillanat alatt kiugrott Ralf mögül, mégse lett ütközés. Lehet, hogy azért, mert ő figyelt hátrafelé is?
Vagy volt a kanyar előtt előzni tilos tábla, és én nem tudok róla?

Kelj fel és járjunk!

(#4021) wildrain válasza aesir (#4019) üzenetére

wildrain
(PH! kedvence)

És ha Ralf nem ad helyet Rosbergnek és összemennek, akkor a kis Nico ugyanúgy elmehetett volna bocsánatot kérni Ralftól. Csak ennyi a különbség a hős és a túl optimista között.

(#4022) Race-Face válasza aesir (#4019) üzenetére

Race-Face
(tag)

Ez már a dolog „politikai” része.

Érdekes, a futam után Dávid Sándor is mesélt egy példát, nem emlékszem a szereplőkre, de az volt a lényeg, hogy ott is az „alul lévőt” büntették. Ezt csak most délután láttam, reggel nem néztem a beszélgetést.

Kelj fel és járjunk!

(#4023) aesir válasza wildrain (#4021) üzenetére

aesir
(PH! kedvence)

Nem vagyok benne biztos, hogy egy hasonló manőverből párhuzamot lehetne vonni egy olyan sportágban, ahol ezredmásodpercek alatt történik minden. Nem gondolom azt, hogy ki mered jelenteni, Ralf tempója, féktávja, fékintenzitása és kanyaríve tökéletesen megegyezett Wurzéval, valamint Rosberg manővere is hajszálpontosan megegyezett volna Coulthardéval, mert ez nagy valószínűséggel nem igaz.

Van saját életem...

(#4024) aesir válasza Race-Face (#4022) üzenetére

aesir
(PH! kedvence)

Patrick Depailier átgázolt Laudán Monacoban. Én személy szerint már nem emlékszem az esetre, de azt kizártnak tartom, hogy pontosan ugyanilyen lett volna.

Van saját életem...

(#4025) Integra válasza Race-Face (#4018) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

ahogy aesir is megmondta, szerencsére dc tisztában volt, hogy egyedül ő a hibás és el is battyogott bocsánatot kérni.

(#4026) szeva000 válasza PumPi (#3967) üzenetére

szeva000
(PH! addikt)

álmodj még sokat :DDD
Mi vagy te jósnő????
1futam után ilyet jósolni.............

(#4027) szeva000 válasza Integra (#4025) üzenetére

szeva000
(PH! addikt)

Na ezért díjazom DC-t,ő elismerte és ennyi.Nem kell eből gondot csinálni.

(#4028) Race-Face válasza Integra (#4025) üzenetére

Race-Face
(tag)

Olvastam. Csak láttam én már olyat, hogy valaki mást mondott, meg mást gondolt.
Tavaly Alonso is meggondolta magát, amikor hirtelen felindulásból azt merte nyilatkozni, hogy a Forma1 többé nem sport számára.
Sőt, azt is el tudom képzelni, hogy rögtön az eset után azt mondja, elcsesztem, de ha megnézi utólag felvételről, már nem úgy látja. Mindegy.

Reggel is megnéztem, délután is megnéztem, sehol nem volt még a kanyar, amikor DC már kihúzódott. Fokozatosan beért Wurz mellé, az ütközés pillanatában a két első kerék ért össze. Ha valahová felteszik a videót vagy képeket, megnézem újra.

Örülök neki, hogy itt jókat lehet beszélgetni, sem te, sem aesir nem beszél lekezelően másokkal, és maximálisan toleráljátok, ha valakinek más a véleménye.

Kelj fel és járjunk!

(#4029) Integra válasza Race-Face (#4028) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

hogy egy klasszikust idézzek: ''...bla, bla bla, fucking bla..''

nem azzal van a baj itt hogy vita van, a baj az, hogy hülyeségről vitatkozol, ami fehér arra rávágod, hogy fekete, ennyi:)
nemtom ezen mit kell nézni ennyit, elsőre is üvölt róla, hogy ki volt a hunyó, superman azt hitte hogy neki megy, gondolta, majd a fizika törvényeit ő kicsit egy pillanatra megváltoztatja:) persze, fokozatosan beért. hát így is lehet nevezni azt hogy beszállt és nem tudott már megállni. csak mit képzelt oda? trinyót majszolgatott futam alatt vagy mi?:DDD

(#4030) Oczu

Oczu
(HARDVERAPRÓD)

Sztem a mai is jó meccs volt, csak azt sajnálom, hogy Massa autója gyengélkedett

[Szerkesztve]

Black Ops HC DOM szerverünk: 188.165.15.196:3244. Klántagokat keresünk! Privátban ne keress moderációs kéréssel!

(#4031) wildrain válasza Integra (#4029) üzenetére

wildrain
(PH! kedvence)

Végülis hülyeség ezen vitatkozni, de ha már feltettem, elmondom, hogy én mit látok benne: [link]
Ha megnézed, amikor Wurz elkezdi a kanyart, Coulthard már a Williams felénél jár, amikor a kerékvetőhöz érnek, nincs köztük sebességkülönbség, és Coulthard is megfelelő irányban áll (ez jelzi, hogy ura volt az autónak, habár biztosan határon volt). Az igazi gond ott van, hogy Coulthard már nem tud beljebb húzódni, mert egy centi helye sincs. Nem azért ugratott át Wurzon, mert olyan nagy sebességkülönbséggel érkezett, hanem mert szerencsétlenül találkozott a két autó (kerék a kerékkel).

(#4032) Integra válasza wildrain (#4031) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

így van, elkezdett kanyarodni, elől volt, íven volt.
fittipaldi nem fékezett le eléggé, belement.
nem értem mi van ezen amit nem lehet érteni

(#4033) wildrain válasza Integra (#4032) üzenetére

wildrain
(PH! kedvence)

Amit nem lehet érteni? Ez a véleményed, és teljesen értelek. Annyi, hogy az én véleményem más.
Az persze logikus, hogy Coulthard úgy érezte, hogy hibázott, mert tényleg túl optimista megmozdulás volt (olyan távol volt a féktáv előtt, hogy Wurz nem gondolta, hogy megpróbálkozik bármivel is), de ha Wurz figyel és félrekapja a kormányt, akkor nem ment volna oda elnézést kérni, hanem örült volna a szerzett pozíciónak.

(#4034) D.Orion válasza wildrain (#4031) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Hmm... Megnéztem párszor, sokan hűlyének fognak nézni, de van benne valamit. Sajnos az a helyzet áll fent, hogy olyan gyorsan történtek az események, hogy sztem egyikük sem tudta felfogni. A rázókő felfestése előtt egy kocsihosszal még el lehetett volna kerülni az ütközést ha Coulthard kockára fékezi a kerekeit(bár kizárt, hogy meg tudott volna álli) v. Wurz elkormányoz. A rázókő kezdetétől pedig már vége volt mindennek. Ez kevesebb, mint 0.02sec, sztem fel se fogták, hogy mi történik.

Abba bele se merek gondolni, hogy ezzel a sebességgel be tudta volna-e venni a kanyart Wurz lehagyása után, ilyen meredek szögben. Szerintem lesodrodott volna.

[Szerkesztve]

(#4035) wildrain válasza D.Orion (#4034) üzenetére

wildrain
(PH! kedvence)

Szerintem be tudta volna venni. Ezt abból gondolom, hogy közvetlenül az ütközés előtt teljesen egymás mellett voltak, párhuzamosan volt a két autó, és nem látszik sebességkülönbség. Ha Wurz be tudta volna venni ilyen sebességgel, akkor Coulthard is.

(#4036) Race-Face válasza Integra (#4029) üzenetére

Race-Face
(tag)

Az a baj, hogy épp a te verziód mond ellent a fizikának.
Coulthard ugyanis kanyarodott, nem pedig sodródott kiféle az ívről. Szerintem is üvölt róla elsőre.

Kelj fel és járjunk!

(#4037) Oczu válasza Race-Face (#4036) üzenetére

Oczu
(HARDVERAPRÓD)

Szerintem Wurz egyszerüen nem számolt arra, hogy Coulthard elözi belülröl. A tükröt nem használta, mert nem várt támadást. Coulthard pedig azt gondolta, hogy lazán befér. Ennyi. Sztem ilyen egyszerű a helyzet

Black Ops HC DOM szerverünk: 188.165.15.196:3244. Klántagokat keresünk! Privátban ne keress moderációs kéréssel!

(#4038) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

McLaren: Hamilton idővel világbajnok lesz

[link]

Van benne valami! :B

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#4039) AMD Power válasza Oczu (#4037) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Egy biztos Wurz egy picivel ''figyelmesebb'' akkor lehet ,.hogy nem lett volna baleset! De ez nem azt jelenti ,hogy David olyan nagyon odafigyelt volna. Verseny baleset!

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#4040) HEro válasza wildrain (#4033) üzenetére

HEro
(tag)

tehát szerinted egy ideális előzés úgy zajlik, h ráijesztek az előttem lévőre h arrébbrántsa a kormányt, és ezalatt én elmegyek mellete, ergó ''elengedtetem'' magam, mert szegény másik félti az életét?

ez hülyeség... Coluhard hibázott. ennyi, nemkell belemagyarázni semmit.

na de egy teljesen más kérdés miatt jöttem fel fórumra, annó volt valami szóbeszéd egy redbullos reklámról amit állítólag most mutattak volna be, csak én nemláttam? vagy tényleg nemmutatták be?

:)

(#4041) Motion_Blur válasza wildrain (#4033) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

''túl optimista megmozdulás volt''

Magyarul elb@szta. Mit kell magyarázni? Esélye nem volt beférni...

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#4042) Motion_Blur válasza prmcsk (#3999) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Tavaly ugyanezt megírtad Lonzról és a Renault-ról?

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#4043) Race-Face válasza Motion_Blur (#4041) üzenetére

Race-Face
(tag)

''Magyarul elb@szta. Mit kell magyarázni? Esélye nem volt beférni...''

Nem hát. Éppen készült földkörüli pályára állni.
Na most akkor megkérdezném, egy féktávon előzésnek hogy kell kinéznie egyébként?
Mert most DC egy féktávon előzést mutatott be, Wurz meg egy ideális íven autózást. Csakhogy a kettő együtt nem megy.
Az, hogy DC nem fért be, annak köszönhető, hogy Wurz a kerékvetőig szorította. Kicsi drága Alexkének csak 20 centivel kellett volna nagyobb íven vennie a kanyart, még azt is gyanítom, kigyorsításkor tudta volna tartani a pozíciót. De teljesen normális módon eszébe nem jutott arra gondolni, hogy egy Forma1 futamon valaki mögötte előzésbe kezd. Ráadásul nem egy hirtelen kiugrást nem vett észre, hosszú-hosszú métereken át egymás mellett gurultak.

Kelj fel és járjunk!

(#4044) Oliverda válasza Motion_Blur (#4042) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Azért a tavalyi idénynyitó szorosabb volt. :)

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#4045) Integra válasza wildrain (#4033) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

ok. kocka is egy hülye segg volt, hogy nem vállalta hogy ő mindent tuti hibázott és nem esett wurz torkának, hogy mekkora köcsög volt hogy nem engedte elmenni, mert ő ott volt, ahol...
leborulok zsenialitásod előtt :R

(#4046) Motion_Blur válasza Oliverda (#4044) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Ok. Kanada után tett valaki hasonló kijeletést? Meg kell tanulni autót építeni, ennyi. Már a gumira se lehet fogni semmit ;)

Egyébként absz. nem lefutott a szezon, de kétségkívül nagyon jól indul :DDD

(#4047) Motion_Blur

Motion_Blur
(PH! félisten)

[link] Gyönyörű :C

(#4048) b-type válasza wildrain (#4031) üzenetére

b-type
(PH! nagyúr)

Jó futam volt :)

Sztem Wurz nem láthattaa visszpillantóból, ahogy én nézem DC nem volt a tükör látószögében.
Sztem is Coulthard hibája volt,...gondolom azért is ment elnézést kérni, márpedig ő biztos jobban tudja mint én.

Viszont abban nagyon egyetértünk, hogy egy előzési szituban a 'zseniális' és a 'torpedó' között hajszál a különbség...ha megvan akkor zseniális, és lehet hogy azért van meg csupán mert figyelt az elől haladó és inkább elféltette a pozicióját...mindegy, itt sztem Wurz már nem látta DC rendesen (sem), nem látta a támadás sebességét.
Egyébként vannak nagyon határozott pilóták, sztem Alonso is az, aki egy előzésnél számít arra hogy figyelnek rá, és hipp-hopp beteszi az autót a középmezőnynek és a középmezőny tetejének..

”~Alonso,˙Lewis˙is˙behind˙you ~I˙don’t˙want˙to˙hear˙that”.......http://www.dailymotion.com/b-type

(#4049) -Mike- válasza Race-Face (#4043) üzenetére

-Mike-
(őstag)

nehogymár wurzot hozd ki hibásnak mert rögtön beszarok

Complicated human being.

(#4050) mexx0407

mexx0407
(tag)

Ügyesesek voltaka a Ferrarisok Massa pontszerzö helyen a lényeg !!
Hajrá Massa igy tovább!!! :R

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Formula-1 2007 - Archívum IV. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.