Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Formula-1 2009 - Archívum VII. (téma lezárva)

(#3001) marcee válasza AMD Power (#2987) üzenetére

marcee
(PH! addikt)

Szerintem tök igaza van. Amíg a VB cím volt a tét és neki már nem volt esélye, addig segített, igaz ez lényegében egyetlen alkalmat jelentett, múlt héten Japánban. Most már minek rontsa az egyik riválisa miatt a saját statisztikáit? Montoya is így volt tavaly Kimivel.

hunnylander: Igaz lehet, nem tudom melyik tiltatta le a videókat, de nyugodtan elmehet a sunyiba. Az is amelyik nem képes közvetíteni, a bíráskodáshoz szükséges feltételeket biztosítani.

EQMontoya: Köszi!

"Watching every day of my life go by | Just waiting, waiting to die!"

(#3002) hunnylander válasza EQMontoya (#2998) üzenetére

hunnylander
(őstag)

Egy videót néztünk?

Nekem leginkább az jött le, hogy Webber és Vettel járművei nagyon egymáson voltak, és Vettel meg mintha valami átmentei vakságban szenvedett volna, vagy elfelejtette, hol a fék. Csak ment, ment, ment, aztán belement. Amatőr. :K

www.HunnyF1.com

(#3003) venember83 válasza venember83 (#2999) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ja s Hamilton mogott azert sem ment, mert bolond modjara fekezett elobbi, az esetek tobbsegeben kiszamithatatlanul.

lao ce: erdekes olvasmany, ezek alapjan siman buntetheto kb iden mindenki aki elsonek ment a SC mogott.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#3004) lao ce válasza venember83 (#3003) üzenetére

lao ce
(fanatikus tag)

venember83
egyedul az lehet a kerdes hogy mi minosul veszelyesnek.
szerintem ha egy kulonleges es varatlan manover (amit hamilton csinalt) balesetet valt ki ( mert elinditott egy lancreakciot ), akkor ott talan nem tulzas allitani hogy veszelyes volt.
lehet hogy ha sumi van vettel helyen akkor nem lesz belole baleset, lehet hogyha vettelnek melegebb a feke vagy jobb a gumija akkor sem lett volna, de ettol meg hamilton szabalyok altal tiltott manovere valtotta ki az esetet.
szerintem legkozelebb ha melegiteni kell a gumikat, akkor hami inkabb menjen ki valami kicsuszoterbe donutozni hogy melegedjenek a gumik, a tobbiek meg leallnak es megvarjak amig o mutatvanyoz. mindenki jobban jarna, nem?

nicht kompot

(#3005) EQMontoya válasza hunnylander (#3002) üzenetére

EQMontoya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hamilton kiment a külső ivre, ahol tételezzük fel, a pálya sugara 5x, és minimálisat lassitott... Webber és Vettel bent maradt belül, ahol a pálya sugara kb 2x, ebből kifolyólag ahoz, hogy vonalban ne előzze meg, 2.5x akkorát kellett fékeznie webbernek. tény, Vettel elbambult, de Hamiltont egyrészt megszegte az 5 autós szabályt, másrészt indokolatlanul fékezett.

Chuck Norris ki tudja nyomni a palacsintából a lekvárt. A kakaósból is. ''a lényeg h tudjon egy olyat h hexameterböl átváltja a számokat decimálisba.'' /By Vamzi/

(#3006) b-type válasza lao ce (#3004) üzenetére

b-type
(PH! nagyúr)

Egyáltalán nem. Az első diktálja a tempót, ha melegíteni akarja a féket, akkor melegíti, ha pályaszéltől pályaszélig autózik akkor azt teszi,..mert ezt teszi egyébként mögötte is mindenki más.
Az hogy mit keresett azon az íven azt ő tudja, miért mit akarhatott? Most már muszáj feltenni a kérdést, azt szerette volna ha Webber beelőzi, hogy Webber-t megbüntessék?!
Nem hiszem hogy Webber meg tudta volna előzni, és ha meg is előzi akkor sincs semmi, Mark-nak még egyszer ki kellett volna jönnie.

”~Alonso,˙Lewis˙is˙behind˙you ~I˙don’t˙want˙to˙hear˙that”.......http://www.dailymotion.com/b-type

(#3007) BMW001

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hamiltont megbüntetik... :DD
De hozzá kell tennem, nem az ő hibája volt az ütközés, hanem Vettel azt csúnyán benészte. Viszont a távolságot azt tényleg nem tartotta be, majdnem a Safety car -t is megelőzte. :DDD
Na, Szemöldök előtt még van egy utolsó esély, remélem összeszedi magát a végére. :C
Sajna Kimi -nek már elment a hajó. :O

MPower // BVB Borussia Dortmund ist Deutscher Meister 2012!!!

(#3008) hunnylander válasza BMW001 (#3007) üzenetére

hunnylander
(őstag)

Viszont a távolságot azt tényleg nem tartotta be, majdnem a Safety car -t is megelőzte.

Hamilton? A SC-os 5 autós szabály nem azt mondja, hogy ezen távolságon belül nem haladhat, hanem azt, hogy azon kivűl nem haladhat.

A feltételezések szerint Hamilton vétett a Sportszabályzat 40.10-es cikkelye ellen, amely kimondja, hogy a versenyben élen álló versenyzőnek öt autónyi távolságon belül kell haladnia a biztonsági autótól.

Ehhez a 'vádhoz' mi köze van Vettel-éknek?

www.HunnyF1.com

(#3009) lao ce válasza b-type (#3006) üzenetére

lao ce
(fanatikus tag)

egyaltalan nem? dehat a szabalybol ideztem. le van irva mi minosul veszelyesnek.

kerlek mutasd meg hol irja a szabalykonyv azokat amiket allitasz, tehat irjal paragrafust ra hogy:
- az elso diktalja a tempot
- meghozza ezt ugy csinalja ahogy akarja, tehat mivel melegiti a feket ezert kiszamithatatlan mozgassal.
- egy versenyzo elozheti a masikat sc alatt, mert 'akkor sincs semmi'

kerlek irj nekem egy peldat arra hogy hogyan lehet veteni ennel jobban a szabalyzat 40.7 es 40.8 -as resze ellen ha ugy nem ahogy hamilton.
mit kell meg pluszban csinalni szerinted a baleseten kivul hogy veszelyesnek ertekeljek, meg ki is kell szallni es felpofozni a masikat? hogy lehet annal veszelyesebben es kiszamithatatlanabbul menni, hogy nem is csak oldaliranyban manoverezik valaki hanem elore-hatra gyorsit es fekez? az 5 autohosszon tul nem lehet menni de mondjuk limuzinhosszt ertenek rajta? komolyan, szerinted meg kell fordulni a palyan es a gazba taposni hogy kimeritse valaki a 40 7/8-at?

nicht kompot

(#3010) b-type válasza lao ce (#3009) üzenetére

b-type
(PH! nagyúr)

hm?
Én pl. ezt úgy csinálom hogy nézem a futamokat.
pl. pillants rá a (#2973) videójára, és lám csak lám mit fogsz látni?

”~Alonso,˙Lewis˙is˙behind˙you ~I˙don’t˙want˙to˙hear˙that”.......http://www.dailymotion.com/b-type

(#3011) EQMontoya válasza b-type (#3010) üzenetére

EQMontoya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

akkor láthatod, hogy Hamilton geci volt :D

Chuck Norris ki tudja nyomni a palacsintából a lekvárt. A kakaósból is. ''a lényeg h tudjon egy olyat h hexameterböl átváltja a számokat decimálisba.'' /By Vamzi/

(#3012) b-type válasza EQMontoya (#3011) üzenetére

b-type
(PH! nagyúr)

Persze az volt, szándékosan ki akarta ejteni Webber-t...na persze. :D
Ennek az egésznek az az alja, hogy sokan szeretnék ha nyílt maradna a bajnokság, és ha ezt a srácot megbüntetik vmi komolyabban akkor annak is az lesz az alja.
Azt full el kell felejteni így van, hogy Vettel ott ment Webber mögött és nem rá figyelt, és ezért belerongyolt Webber-be..mert ez az egész valójában erről szólt, Vettel-nek senki nem mondta hogy miközben az SC még bent lesz egy kört minimum, azért ő menjen közel Webber-hez uazon az íven.
Amennyiben pedig nem Hamilton-t nézi hanem Webber-t, akkor még talán így is elkerülhető lett volna a baleset.

(#3013) EQMontoya válasza b-type (#3012) üzenetére

EQMontoya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Vettel ezt elszúrta, az tény. ezt nem vitattam 1 percig sem. de attól még nem volt szép, amit Hamilton csinált, nagyon nem.

(#3014) papi77 válasza b-type (#3012) üzenetére

papi77
(őstag)

ebből bünti lesz... ;)

"Ma teszem a dolgom,a jövőben meg majd pihenek..."

(#3015) hunnylander válasza lao ce (#3009) üzenetére

hunnylander
(őstag)

A szabály arra is utal, hogy ott kell haladnia, de nem tér ki rá, hogy ha véletlenül lemarad, de többnyire és általánosságban ott van, akkor emiatt már leszedhetik a fejét pályabírók a versenyzőnek.

Másik dolog, ez az öt autónyi távolság nehezen mérhető, és amikor már Hamiltonnak azzal kellett volna törődnie, hogy 'hoppá, kicsit lemaradtam', már belül jött az ütközés, és már arra is kellet figyelni. Ha melleted már törik egymást, nem az a szabály lesz az elsődleges számodra, hogy tapadjak a SC-ra, hanem, hogy nehogy kapjak a balesetből.

www.HunnyF1.com

(#3016) venember83 válasza hunnylander (#3015) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ismet nagyon nagy magyarazkodasba kezdtel... Hamilton nem hibazhat/tevedhet? :U

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#3017) b-type válasza EQMontoya (#3013) üzenetére

b-type
(PH! nagyúr)

Egy dolgot csinált másként mint az eddigiek, lemaradt az SC mögött amikor még nem kellett volna,..ennek több oka lehet, de term. ő utazott Webber-re mert vmilyen oknál fogva félt töle...ez a legkézenfekvőbb ahogy nézem.
Az sem számít hogy beszólt a rádióján, hogy szeretné ha Webber nem menne ilyen közel mert nem lát semmit a visszpillantóban.
Semmit nem számít.
Ilyenkor még az sem számít, hogy valójában Hamilton uolyan répaságot is elkövethetne, vagy elkövethetett volna mint Vettel, hiszen első éve mindkettőnek, mert itt most Hamilton belekényszerül egy umond 'öreg' ravasz róka szerepébe, aki rosszindulatuan ki akarja kényszeríteni Webber büntetését...vagy egy jó kis tömegbalesetet.
így is van, ez a legkézenfekvőbb. :)

(#3018) hunnylander válasza venember83 (#3016) üzenetére

hunnylander
(őstag)

Bizonyára Hamilton volt az első a történelemben aki kilógott az ötautós távolságból. :K
De, ha nem akkor aki így tett azt meg is büntették.

Megismétlem, amikor már Hamiltonnak spuriznia kellett volna, már kezdődött a ripity.

Hamilton is hibázhat/tévedhet, de ilyen lilliputi dolgokért nem szokták megbüntetni a versenyzőket.

www.HunnyF1.com

(#3019) Peat;)

Peat;)
(PH! addikt)

Jujj csak én kívánom vissza az elvakult Msch rajongói korszakot? :DDD Egyébként szerintetek mi lenne a sajtóban és a fórumokban ha ezt a "manővert" a másik Mclaren pilótája tette volna meg? :))

(#3020) lao ce válasza hunnylander (#3015) üzenetére

lao ce
(fanatikus tag)

"Once behind the safety car, the race leader must keep within 5 car lengths of it"
the must is a must. angolban ennel nehez erosebb utasitast adni hacsak nem akarod hasznalni a f*ck szot a mondatban.

"öt autónyi távolság nehezen mérhető"
nekunk talan, a versenyzoknek nem. tavolsagokat es sebessegeket megitelnek olyan precizitassal amit te el sem hinnel ha csak szimplan tolem hallanad.

megjegyzem en sem buntetnem meg ot azert mert az 5 autos tavolsagon kivulre kerult.

nicht kompot

(#3021) venember83 válasza hunnylander (#3018) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez altalanos jellegu kerdes volt :B

(#3022) Peat;) válasza Peat;) (#3019) üzenetére

Peat;)
(PH! addikt)

http://www.f1hirek.hu/?t=article&id=18721

Hamilton nem változik, csak mégjobb lesz(ez szerintem is igaz lehet). De azét vicces srác. Aztat mondja Alonsoval is jól kijönnek. Tessék komolyan venni, ő nem hazudik.

Egyébként Fujiban Nico nekem csalódás volt, úgy néz ki esőben nem megy jól neki :/

(#3023) venember83 válasza lao ce (#3020) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

shall erosebb

(#3024) Peat;) válasza venember83 (#3023) üzenetére

Peat;)
(PH! addikt)

sztem nem :) na új vitatéma :)

(#3025) wildrain válasza lao ce (#3020) üzenetére

wildrain
(PH! kedvence)

tavolsagokat es sebessegeket megitelnek olyan precizitassal amit te el sem hinnel ha csak szimplan tolem hallanad
Igen, és ők azok, akik fából vaskarikát is tudnak csinálni. :D

(#3026) b-type válasza Peat;) (#3022) üzenetére

b-type
(PH! nagyúr)

miért vicces meg hazudik? Tényleg dumáltak
Alonso:
"Semmi különös nem került szóba" - fogalmazott Alonso. - "Az éjjel üzenetet kaptam tőle, mivel Japánban nem működött a telefonom, és amikor bekapcsoltam, 30 vagy 40 sms érkezett rá, az egyik tőle. Ma odamentem hozzá, és megköszöntem neki. Ráadásul már három napja Sanghajban van, én pedig most érkeztem Tokióból, úgyhogy megkérdeztem, miket vásárolt. Egyszerű csevely volt."

(#3027) lao ce válasza venember83 (#3023) üzenetére

lao ce
(fanatikus tag)

"For example, on standards published by IEC (International Electrotechnical Commission), ASTM (American Society for Testing and Materials), IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers), requirements with "shall" are the mandatory requirements, meaning "must", or "have to". The IETF (Internet Engineering Task Force) defines shall and must as synonymous terms denoting absolute requirements, and should as denoting a somewhat flexible requirement, in RFC documents.[1]"

nicht kompot

(#3028) lao ce válasza wildrain (#3025) üzenetére

lao ce
(fanatikus tag)

igen, tavolsagot, sebesseget es idoket is. resze az edzesmunkanak mar gyerekkoruktol kezdve. pedig innen ugy nez ki csak tekergetik a hulye alaku kormanyukat es hisztiznek egymassal. :)

nicht kompot

(#3029) Peat;) válasza b-type (#3026) üzenetére

Peat;)
(PH! addikt)

Hol írtam olyat hogy nem dumáltak? :U

(#3030) b-type válasza Peat;) (#3029) üzenetére

b-type
(PH! nagyúr)

Nem, te azt mondtad hogy Hamilton vicces azért mert azt mondja hogy jól kijönnek, meg cinkeled hogy tessék komolyan venni mert ugye nem hazudik..
Miközben ezek ketten dumálnak arról hogy ki mit vásárolt (Alonso mondta ugye).

(#3031) Peat;) válasza b-type (#3030) üzenetére

Peat;)
(PH! addikt)

Szerintem elbeszélünk egymás mellett. Szerintem (idáig azt hittem) mindenki dumál(t) olyan emberrel akivel kifejezetten rossz viszonyt táplál(pl pont munkatársi közegekben jellemző ez, unszimpi kollegák között akik muszájból beszélnek mert illik ha pl ketten vannak az egy szobában, vagy 3-an és bevon a 3. személy a dumába..ehhe). A kettő nem egymás függvénye. Persze nálam, de azt láttam magam körül hogy sok ember van még ugyanígy ezzel. Nagy respect ha még neked ilyen nem fordult elő, ha meg félreértés volt semmi baj.

Szerinted egyébként mikor lett jó a viszonyuk ha te így gondolod? Alonso kiesése miatt beálló tétnélküliség(ezt innen még Fiskó is megnyerné) eredménye?

(#3032) b-type válasza Peat;) (#3031) üzenetére

b-type
(PH! nagyúr)

Nem, én idáig nem mennék, ha ezek ketten dumálnak, akkor nem fogom boncolgatni hogy tuti nem igaz vagy tuti igaz.
Az már egy rendezett viszonynak tünik ha arról beszélnek hogy Hamilton mit vásárolt.
..és egy rendezett viszony az jó viszony.
Valóban nem pompás meg nem részegednek le egymás karjában, csak tudod gáz hogy hozol egy linket aztán lehazugozod, meg viccezed mert azt meri mondani hogy jól kijönnek egymással.
kb. ennyi energiát szántam erre a dologra.

(#3033) Peat;) válasza b-type (#3032) üzenetére

Peat;)
(PH! addikt)

A beszélgetést sosam boncolgattam hogy meg történt-e, egy kijelentéssel nem értek egyet az egész év alapján és a mind2 pilóta nyilatkozatai alapján. A véleményemet legalább 10 nyilatkozat alakította ki és nem 1.Az előzményektől eltekintettél. Jó energiagazdálkodást, nem rossz ötlet.

(#3034) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Erdekes, h sehol sem beszelgetes folyik, hanem vita, vagy minimum egymas melletti elbeszeles, ha nem kap egymason fogast a ket fel... S legnagyobb baj, h ezert mindannyian hibasak vagyunk :( Kiveve aki nem szol hozza, csak olvasgat, ugye. ;)

(#3035) Thrawn válasza venember83 (#3034) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

:D

Different songs for different moods.

(#3036) b-type válasza venember83 (#3034) üzenetére

b-type
(PH! nagyúr)

dehonnem, max jelenleg nem ezen a fórumon :)

(#3037) PazsitZ válasza venember83 (#3034) üzenetére

PazsitZ
(PH! addikt)

Én asszem különösebben vitázni nem szoktam :U . Ez a kémbotrány is olyan volt, hogy egy idő után el se olvastam a cikkeket. Egyszerűen meguntam és nem tulzottan érdekelt.
És az is lett amit sejtettem, a papirok létezésén túl konkrétan úgyse tudnak bizonyítani semmit (persze már a birtoklása is bűn), de viszont megfelelő büntetést nem lehet kiszabni.
Meg talán azért nem mert kb. én vagyok az egyetlen, aki nem élcsapatbeli pilótának szurkol :D .
Ezt mindig furcsálják is az emberek :F

|____ "...kis zártkörû PH-s imdb..." :D - http://pazsitz.atw.hu/PH_movies ____|

(#3038) AMD Power válasza PazsitZ (#3037) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Mi azért keményen egy csapatban vagyunk. ;)

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#3039) JJános válasza venember83 (#3034) üzenetére

JJános
(PH! addikt)

Kivéve aki csak olvasgat. Ez most én lettem volna, de már irok.

Hát felállt a szőr a hátamon egy-két hsz.-re inkább csak olvastam. Ha hamit ponttal büntetik, akkor az politika szvsz, mert nagyon elhúzott. Ha rajthelyes büntit kap, az kevésbé rossz, abból lehet pont, pontok. Palik szerint minden hájjal megkent pasi Hamilton. Én azt gondolom, ha nincs az eső Fetli gyerek sem hibázik. És még sokan sokat hibáztak japánban.

Neked mi a véleményed?

VCRC- KTCC!

(#3040) snecy

snecy
(senior tag)
LOGOUT blog

Raikkonen nyerte az első szabadedzést

8.00-kor kezdődik a második felvonás.

Manapság egyre több informatikusnak van nemi élete. Hígul a szakma ;o)))

(#3041) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

Hamiltont kihallgatták

Annak ellenére, hogy a japán felügyelők nem szabtak ki büntetést Hamiltonra, a Nemzetközi Sport Kódex 179 b paragrafusa lehetővé teszi az utólagos szankcionálást, amennyiben új bizonyítékok bukkannak fel. Ez legrosszabb esetben a futamgyőzelem elvesztésével járhat.

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#3042) snecy válasza AMD Power (#3041) üzenetére

snecy
(senior tag)
LOGOUT blog

Az szép lenne...azért ne feledjük ám, hogy Ecclestone elmondta úgy egy hete, hogy botrányos végjátékot akar. Lehet hogy erre gondolt? :U

Manapság egyre több informatikusnak van nemi élete. Hígul a szakma ;o)))

(#3043) venember83 válasza JJános (#3039) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ugyanaz amit eddig ismetelgettem: egyenletes tempóban kell haladni -> ezt a par szocskat be kene tartatni s kesz. Hamilton buntetese nem erdekel s iden ketlem, hogy jogos lenne, mint irtam minden pilotat meg kellett volna buntetni iden aki a SC mogott haladt, mivel nem tartotta be a cikkben idezett szabalyt.

(#3044) AMD Power válasza venember83 (#3043) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Jaja! Csak ők nem vezették a VB 2 futammal a vége előtt 12 ponttal.

(#3045) venember83 válasza AMD Power (#3044) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

No problem, buntessenek meg mindenkit visszamenolegesen ;] Raikkonen ugyse volt elso iden SC mogott, emlekeim szerint, rogton a finn pilotanak allna a vilagbajnoki zaszlo :DDD

Remelem elegge kidekoraltam smileykkal :U

(#3046) manutdzoli válasza snecy (#3040) üzenetére

manutdzoli
(senior tag)

Nagyon szoros volt az eleje.
Rosberg jó időt ment,7tizeddel maradt el kimitől,5.hely.
Remélem izgalmas versenyre számíthatunk.

FORZA FERRARI!!Ferrari 2007 World Champion-Kimi Raikkönen.........INTEL-NVIDIA.......

(#3047) manutdzoli válasza AMD Power (#3041) üzenetére

manutdzoli
(senior tag)

Egy 10helyes rajtbüntetést megérdemelne.Legalább izgalmasabb lenne a végjáték.

FORZA FERRARI!!Ferrari 2007 World Champion-Kimi Raikkönen.........INTEL-NVIDIA.......

(#3048) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nos, atlapoztam ma a fali naptaram oktober honapra s nem hittem a szememnek... Nagyon gyenge kepek, de szerintem rajosztok melyik csapat kepe s ki fog 1 honapig a falomon logni... Szomoru, Bridgestone miert pont ezt a csapatot tette a sajat naptarjaba??? Nem ok az egyetlen ilyen nemzetisegu csapat... Nem kellett volna letepni a szeptembert :(

Kep1
Kep2

U.i. mondtam, h gyenge kepek...

(#3049) Motion_Blur válasza snecy (#3040) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

A másodikat is Kimi nyerte :C

Igaz, hogy Alonso csupán 6 ezreddel maradt el, Massa 23-al. A csodagyerek már 3 tizedet kapott.

link

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#3050) b-type válasza Motion_Blur (#3049) üzenetére

b-type
(PH! nagyúr)

..a csodagyerek még nem ment ezen a pályán. :D

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Formula-1 2009 - Archívum VII. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.