Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Formula-1 2006 - Archívum III. (téma lezárva)

(#301) LittleG válasza szatocs (#298) üzenetére

LittleG
(tag)

Hmm én is objektív vagyok és látom, hogy kétszer csúszott meg... Aki meg csalással vádolja szerintem ennél ütősebb érveket kéne felhoznia, a steward is összevissza beszél. A hivatalos indoklásban az erős fékezés állt, most meg előrukkolt a 16km/h-val. Eközben a helikopteres videón látni, hogy csúszott a kocsi a második kormánymozdulatnál.

(#302) eXodus válasza (#296) üzenetére

eXodus
(őstag)

Köszi.

Jobban belegondolva nem is biztos h erre a pályára kell eső. Kiváncsi vagyok h a ferrari power mire képes.

______________ Ingyen póker +50$-os kezdőtőkével! ________________ http://hu.pokerstrategy.com/u7ATCU ((Kérdés/segítség kell hozzá, akkor írj pü-t.))

(#303) -Mike- válasza b-type (#300) üzenetére

-Mike-
(őstag)

Én már a második popkornt bontom...
A teljes igazságot úgyis csak a 10év múlva megjelenő könyvben, annak is a 10.fejezetében - a 'Rászkász parkoló és ami mögötte van' (írta Michael Schumacher) olvashatjuk majd. :D

Complicated human being.

(#304) V.Stryker

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én kitartok Schumi mellett. Neki szurkolok, amióta Senna meghalt. Az Ő pályafutását kisérem ide s tova sokadik éve...de Ő annál nagyobb sportember,hgoy ilyet csináljon.
Persze arra senki nem gondol,hogy most hogy kezdett feljönni az esetleges világbajnoki cím fel, ezért a rönoéknak ki kellett találni vmit, hogy nehogy a kis spanyol pityipalkojuk vereséget szenvedjen,mert akkor szegény kicsi spanyol gyerek nagyon fog sírni.....

Riasztók, kamerák, minden ami biztonságtechnika!!! Írj privit ha kéne valami!

(#305) Shabranigdo válasza V.Stryker (#304) üzenetére

Shabranigdo
(tag)

''ezért a rönoéknak ki kellett találni vmit''
kitalálták,hogy sumi csússzon már ki? :F

''Tudom, hogy naponta csak egy hülyét lehet kérdezni, de nekem ez ma az első''

(#306) Pompi válasza Shabranigdo (#305) üzenetére

Pompi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát azt én sem nagyon értem, hogy ebbe az ügybe, hogy lehet belekeverni a Renault vagy bármelyik másik csapatot :F

--= (Hardver)Apróim: http://pompi.hu/aprok =-.

(#307) Skipp válasza Pompi (#306) üzenetére

Skipp
(senior tag)
LOGOUT blog

A döntőbírok között volt egy francia vagy egy spanyol (vagy minkettő? nem emlékszem) és most lehet összeesküvés elméletet gyártani...

Légy pontos! Mérj mikromiliméterben, jelölj krétával, vágj baltával!

(#308) V.Stryker válasza Shabranigdo (#305) üzenetére

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Itt nem a kicsúszásról van szó..hanem a szándékos befékezés valótlan tényéről....

(#309) Vandit.

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én annyit mondok,hogyha tegyük fel alfonzó megelőzi Schumit akkor is 2. lett volna.
boxutcában leelőzi és annyi.Emiatt nem kockáztatja a jó pozicióját szerintem.
Több sansza lett volna még akkor is ha csak második.így is 5. lett
akkor megérte Neki ez manőver?
gondoljuk át. :F

A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>>Better.Make.Way.. Óvakodj a türelmes ember haragjától!!! --Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének

(#310) szatocs válasza b-type (#300) üzenetére

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Ebben igazad van, hogy 16 km/h...
De minek kellett az az egyenesbe hozom kormánymozdulat? Nem hiszem el, hogy egy 7 - szeres világbajnok nem rendelkezik annyi tapasztalattal, hogy ne tudta volna ezt a helyzetet korrigálni. Nem ment úgy az az autó, hogy ne tudta volna elfordítani. Számtalan lehetőség lett volna rá - pl.
- ha nem nyom akkora féket, akkor nem is csúszik az autó úgy, mintha már nem is tudnák kormányozni.
- miért választott ezen egyszer más ívet egy olyan körben, ahol még jobban számít a köridő, mint egy szabad edzésen, és ahol már csak az sem lehet kifogás, hogy utóljára ki akart próbálni egy új ívet, ezenkívül koncentrációban is maximálisan ott kellett, hogy legyen.
- ha olyan jól tapadtak a gumik, akkor egy sima motorfékes, esetleg kis lábfékes lassításkor nem csúsznak meg a kerekek, mert ''tapad'' az asztfalhoz.

=== Szatocs ===

(#311) szatocs válasza LittleG (#301) üzenetére

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

De minek kellett ennyit kormányozni?

=== Szatocs ===

(#312) V.Stryker válasza szatocs (#311) üzenetére

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ahogy elnézem írományaidat, azt veszem ki, hogy te jobban csinálnád...nem baj, augusztusban tegyél róla, hogy adj Schuminak néhány vezetéstechnikai órát...hátha tanul vmit a srác és végre nyolcadjára is világbajnok lesz... :))

(#313) szatocs válasza Vandit. (#309) üzenetére

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Bennem is pontosan ezek a gondolatok vannak, hogy megérte-e neki, volt -e benne annyi késztetés, hogy azt gondolja - ezt úgysem veszik észre.
Egy kis meggyőzéssel talán rá tudtok világítani arra, hogy ne gondoljam azt, hogy itt szándékosság történt. De nem vagyok meggyőzve, ahogy én láttam, meg a büntetés is egyelőre engem igazol, de ezt tényleg csak Schumi tudná megmondani..., ha meg ilyen hibát vétett, akkor valahol nagyon máshol járt az esze, de akkor nem is tudom, hogy hol...

=== Szatocs ===

(#314) szatocs válasza V.Stryker (#312) üzenetére

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Egy szóval sem mondom, és nem győzöm hangsúlyozni, nincs ebben annak a jele, hogy bénának tartanám - tisztelem. De ilyen hibát nem követ el egy ilyen kaliberű versenyző.

=== Szatocs ===

(#315) V.Stryker válasza szatocs (#314) üzenetére

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

És ilyen hibát pláne nem követ el szándékosan egy ilyen kaliberű versenyző!

(#316) szatocs válasza V.Stryker (#315) üzenetére

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Ebben nem vagyok biztos..., több érv szól az mellett, hogy nem egy egyszrű hiba volt ez.

=== Szatocs ===

(#317) Skipp válasza Vandit. (#309) üzenetére

Skipp
(senior tag)
LOGOUT blog

Tény, hogy ez alapján nem érte volna meg neki.
De a múltban elkövetett dolgai miatt lehet ráhúzni jogosan ill jogtalanul a vizes lepedőt.
Bizonyos alapja van sajnos, hogy ez felmerülhet csalásként.
94ben megérte, 97ben nem érte meg amit csinált. Nem akarom a múlttal igazolni a jelent, csak megemlítem.

(#318) Vandit. válasza szatocs (#313) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szerintem fel tudja mérni még ha csak 2. lett volna a futam végén hogy 2 ponttal
nagyobb a hátránya vagy és van még tizen x futam és több sansza van mint így.
nem hülye hanem Schumi

itt a nyomás az FIA-n volt ugyanis az összes csapat szívta a vérüket,hogy büntessék meg Schumit.Mi mást tehettek volna?Akis alfonzó most csatát nyert,de a végső diadal Schumié lesz :D :DD

[Szerkesztve]

A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>>Better.Make.Way.. Óvakodj a türelmes ember haragjától!!! --Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének

(#319) V.Stryker

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na igen, rálehet húzni a vizeslepedőt, hogy ez meg az....de ha belegondolunk, akkor alfonsoéknak sokkal jobban megéri, hogy mindenfélével gyanusítgassák....

(#320) -Mike- válasza szatocs (#314) üzenetére

-Mike-
(őstag)

Gondolj bele, ha most ott a két kormánymozdulat között nem tart egy kis szünetet, akkor a jobb hátsója elkapja a palánk szélét, megforog... azt még inkább szándékosnak ítélték volna sőt keresztbeállva mégnagyobb akadályt jelenthetett volna.. máskérdés hogy ott sérült volna a kocsi..

Complicated human being.

(#321) szatocs válasza V.Stryker (#319) üzenetére

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Alonso direkt visszafogottabban nyilatkozott, mivel nagyon jóban vannak.

=== Szatocs ===

(#322) V.Stryker

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

''Michael mindig nagyon gyors volt, sõt, õ volt a leggyorsabb. Volt azonban egy idõszak, amikor hirtelen a középmezõnyben találta magát. Nem értettük mi a gond, hiszen a gokart tökéletesen mûködött, jó volt a motor, és jók voltak a gumik is. Valamiért azonban mégsem ment neki. Egy napon aztán szerelés közben beszélgetésbe elegyedett vlem egy férfi. Egy trükkös berendezést kínált, amivel a porlasztó levegõbeömlõ nyílásának átmérõjét meg lehetett nagyobbítani, s a megnövekedett oxigénbeáramlásnak köszönhetõen a motor teljesítménye ugrásszerüen megnõtt. Ezt az alkatrészt a verseny elõtt észrevétlenül kicsavarták a porlasztóból, majd a verseny végén, a technikai ellenõrzés elõtt egyzserûen visszacsavarták.
Biztos voltam benne, hogy ez szabálytalan mûvelet, éppen ezért nagyon meglepõdtem, amikor tudatta velem, hogy rajtunk kívül már az egész mezõny ezzel versenyez. Hirtelen megvilágosodott elõttem Michael viszonylagosan gyenge szereplésének háttere. Úgy gondoltam megvitatom a dolgot Michaellel, mert bár nekem nem lett volna hozzá képem, de úgy gondoltam ha egyszer mindenki ezt csinálja, akkor lehet, hogy nekünk is csatlakoznunk kellene. Michael éppen a gokartját bütykölte, amikor óvatosan felvetettem a témát. ''Ahogy gondolja Dilk úr, megcsinálhatjuk, de akkor én abbahagyom a gokartozást'' - mondta tárgyilagos hangon, miközben villogtak a szemei igazságérzetétõl fûtve. Pár héttel késõbb a versenybírók észrevették a turpisságot, s Michael kivéteével mindenkit megróttak. Michaelnek igaza lett, mert volt benne annyi tartás, hogy nemet mondjon.
Én azóta nem tudom elképzelni, hogy Micael bármikor is tisztességtelen eszközökhöz nyúlt volna a versenyzésben, legyen az gokart vagy a Forma-1, mert meggyõzõdése szerint ezt tiltanhá a becsület. Ha történt is vlaha valami simli, akkor biztos vagyok benne, hogy az csakis Michael tudta és beleegyezése nélkül történhetett.''
Jürgen Dilk, Schumacher egykori menedzserének szavai.

[Szerkesztve]

(#323) -Mike- válasza V.Stryker (#322) üzenetére

-Mike-
(őstag)

Ilyenek előtt nézzél már szét légyszíves.. #285.

[Szerkesztve]

Complicated human being.

(#324) Pompi válasza V.Stryker (#322) üzenetére

Pompi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Köszi, hogy olvasod is a fórumot és nem csak írsz bele...

(#325) Skipp válasza V.Stryker (#322) üzenetére

Skipp
(senior tag)
LOGOUT blog

Igen, már olvastuk Pá fórumtárs jóvoltából.
[link]

(#326) szatocs válasza -Mike- (#320) üzenetére

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

megnézted ezt a videót is? Meg a közvetítést is? Mert abban világossá válik, hogy ha nem csinálja azt a mozdulatot, akkor simán elfordul. Mivel tapasztalt, tudja azt, hogy mikor nem pörgeti túl a kereket annyira, hogy kitörjön, vagy hogy mennyire nyomja a féket ahhoz, hogy ne csússzon az autó blokkoló kerekekkel.

=== Szatocs ===

(#327) V.Stryker válasza -Mike- (#323) üzenetére

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Direkt volt! Segítség azoknak, akik dögök visszaolvasni....vagy visszalapozni....

(#328) szatocs válasza V.Stryker (#322) üzenetére

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Ez már volt...

=== Szatocs ===

(#329) PumPi válasza (#285) üzenetére

PumPi
(őstag)
LOGOUT blog

Igen, ez 94be készült:Da benettonos Briatores időkben, amikor volt pár stikli, és eltiltották őket.

Vorsprung durch Technik..

(#330) V.Stryker válasza szatocs (#328) üzenetére

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Persze,hogy volt, csak akkor nem kell lustának lenni a végigolvasáshoz..... :(((

(#331) -Mike- válasza szatocs (#326) üzenetére

-Mike-
(őstag)

Másról beszélünk most.. tudom hogy feleslegesnek tünt az a mozdulat ahogy egyenesen tovább ment egy kicsit és így nem fért el, de ha az a mozdulat nincs akkor érintőre vette volna a palánkot és megforog, én ezt mondtam. (felsőkamerából lehetett ezt látni)

Complicated human being.

(#332) szatocs válasza V.Stryker (#327) üzenetére

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Jaj, nem tudom, hogy ez kinek volt...
Az meg más kérdés, hogy ez akkor volt, most meg most van, ennyi idő latt simán változhatott, de ha nem is, akkor is eljöhet az a pillanata, amikor egy kicsit már bekattan, bármilyen becsületes is.

=== Szatocs ===

(#333) Pompi válasza V.Stryker (#327) üzenetére

Pompi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ugy erezted olyan fontos ez az romantikus tini sztori, hogy meg egyszer olvassuk el? Koszi...

(#334) szatocs válasza V.Stryker (#330) üzenetére

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor te is olvass már egy kicsit jó, vagy ha olvasol, akkor gondolkodj is, ne csak beszélj, mondtam már, ha meg tudtok győzni, akkor ok, de így ne csináljunk már, hogy x éve ez volt, akkor biztos olyan most is... :(((

=== Szatocs ===

(#335) Skipp válasza V.Stryker (#330) üzenetére

Skipp
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem jelent semmit, hogy akkor mi volt.

(#336) Shabranigdo válasza V.Stryker (#308) üzenetére

Shabranigdo
(tag)

miért véletlen fékezett?
nemhiszem,hogy a rönósok odamentek volna a bírákhoz tanácskozni

''Tudom, hogy naponta csak egy hülyét lehet kérdezni, de nekem ez ma az első''

(#337) szatocs válasza -Mike- (#331) üzenetére

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

A tulsót? Vagy a mellettit? (ezt egyáltalán nem úgy mondom, mint ha nekem lenne igazam, csak meg kellene győzni) Sztem lassabban ment annál. Egy F1 - es autó 0-160 - ra 6 másodperc körül, 160-0 - ra ugyanennyi kb. Itt lényegesen kisebb sebességgel ment, és sztem van olyan jó a fék, hogy megálljon, mielőtt koccol.

[Szerkesztve]

=== Szatocs ===

(#338) -Mike- válasza Skipp (#335) üzenetére

-Mike-
(őstag)

Nekem ez a rész tetszett a legjobban: Én azóta nem tudom elképzelni, hogy Micael bármikor is tisztességtelen eszközökhöz nyúlt volna a versenyzésben
LOL. Majd ő tudja, hogy jónéhány év elteltével MS mit csinál és mit gondol. Ez már nem gokart, ez már F1. Itt kőkemény pénzek vannak és megfeszülések a jó eredményekért. Plussz csak magadra számíthatsz(nincs barátságra idő). Ez nem egy hétvégi piknik.

Complicated human being.

(#339) szatocs

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Ahogy nézem a blokkolás már sokkal (ha lehet ezt így mondani) az után van, hogy egyenesbe szedte, vagyis ha ott fékez és kanyarodik tovább (a fék persze nem telifék), akkor el tud fordulni.

=== Szatocs ===

(#340) -Mike- válasza szatocs (#339) üzenetére

-Mike-
(őstag)

Ha ennek a videónak megnézed a 3. és a 4.mp közötti részt akkor vágod már miről beszélek.
[link]
Ha az első kormánymozdulatot követi és nem rakja egyenesben a jobb hátsója érintőt vesz a palánkon. Ennyi. Remélem meggyőztelek. :)

Complicated human being.

(#341) szatocs válasza -Mike- (#338) üzenetére

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Én még arra is gondoltam - csak feltételezés - , hogy új ruha = pole pozíció, egyúttal ez egy reklám is lett volna, így egy idő után ha kiderül, hogy nem direkt volt a dolog, akkor azt mondják, hogy de jó ez az eredmény, és pont akkor, amikor új lett a gúnya. Egy reklám azért mindent megér a befektetőknek, és ha ezt Schumi is így gondolta, hogy úgy megvalósítja, hogy észre sem veszik, akkor nincs is ezzel gond.

A másik meg az, hogy valami oknál fogva lehet, hogy ő maga döntött így önszántából, külső behatás nélkül, hogy most jó lenne biztosítani egy pole - t.

=== Szatocs ===

(#342) -Mike- válasza szatocs (#341) üzenetére

-Mike-
(őstag)

A befektetőnek(ha van ilyen) már megérte az új gúnya(amit csak most hordott) mert csütörtökön tele volt vele a net. Ez csak egy gesztus, egy újítás volt. Silverstone-ban már minden a mexokott lesz bízz bennem. :)

Complicated human being.

(#343) szatocs válasza -Mike- (#340) üzenetére

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Én csak kerékvetőt látnék belőle, de ha úgy is van esetleg, hogy falas kocc lett volna, akkor sem kellett volna ennyit egyenesen mennie, és ezt ő is tudta, sztem érzi annyira az autót.

=== Szatocs ===

(#344) -Mike- válasza szatocs (#343) üzenetére

-Mike-
(őstag)

Tudod ez is olyan dolog, hogy mire rájövünk a megoldásra pár nap alatt hogy hogyan és mit kellett volna csinálnia, az egy jó dolog, az meg egy másik, hogy neki erre ott volt 2mp-e.

Complicated human being.

(#345) b-type válasza szatocs (#337) üzenetére

b-type
(PH! nagyúr)

Én úgy tudom ennél jóval jobb eredménynel gyorsít és áll meg egy F1-es verda, de ez most más téma.

alapvetően ott a hiba, hogy nem érzi senki a s'egén hogy hiábavaló egy kormánymozdulat vagy sem.
az hogy mi mit látunk...az kevés.
Amikor a felülnézeti kameraállásból néztem, akkor állt össze nekem a kép.
Túl nagy sebességgel érkezett a féktávra, nem lett jó, és már nem volt idő átteni az autót hogy balról kezdjen neki a kanyarnak (dupla), nem az ideális ívben fordult és nem a rontott ívnek megfelelő tempóval.
Főleg azon látni hogy nem hiábavaló a korrigáló mozdulat, mert ahoz túl sokáig tart, szvsz valóban tartotta az autó hátulját.
Az hogy ez nem lesz jó, már akkor tudta mikor megérkezett a kanyar sarkához, az első kerékkel,..már onnan korrigál és lassúl.

tehát nálam a hiba az okés lett, még mindig lehet vitatni, hogy mi történt utána, de én ezt az egészet betudtam hibának és slussza :)
Mike hanyadik csomag popcorn? :D

[Szerkesztve]

”~Alonso,˙Lewis˙is˙behind˙you ~I˙don’t˙want˙to˙hear˙that”.......http://www.dailymotion.com/b-type

(#346) szatocs válasza -Mike- (#344) üzenetére

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Értem én, de nekik ez az idő annyira sok, hogy...
Olyan reflexe van mindegyiknek, de egy ilyen versenyzőnek főleg, hogy bármilyen helyzetet meg kellett volna tudni oldani, mert nem volt sem megfékezhetetlen az autó, sem pedig irányíthatatlan.

=== Szatocs ===

(#347) szatocs válasza b-type (#345) üzenetére

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

De nem ennyire gyorsan érkezett, és nem ennyire reménytelenül rossz volt a helyzet. Nem nyomott annyi féket az elején, hogy blokkolt volna a kerék. Amikor meg már blokkolásig nyomta, régen rossz volt a helyzete, akkor már nem is lett volna szabad ilyet csinálni.

=== Szatocs ===

(#348) szatocs

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

A sok egyenesét nem értem én, nem tudom elképzelni, hogy ne lett volna tisztában végig az autó helyzetével.

=== Szatocs ===

(#349) -Mike- válasza szatocs (#347) üzenetére

-Mike-
(őstag)

Egyet... kettőt meglehet állapítani:
- ha véletlen volt akkor szvsz szépen korrigált
- ha direkt volt és így akart valahol ott a kanyarkijáratnál leparkolni 5centire a faltól akkor viszont nagyon ügyes. :)

bé: sokadik de ittam rá kólát, nagy hiba volt... :))

Complicated human being.

(#350) szatocs válasza -Mike- (#349) üzenetére

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

:))

=== Szatocs ===

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Formula-1 2006 - Archívum III. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.