Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Formula-1 2006 archivum I. (téma lezárva)

(#751) Fortissimus válasza PumPi (#748) üzenetére

Fortissimus
(őstag)

ez jó!
és kimi meg alonsó kik?ifjú padawanok? :))

''He who controls the spice, controls the universe''.........¡ buenas nochesssssss! Kényes bugyli,komisz kinyírt levágják Boci baja az is itt lett elvág… GIGGITY!

(#752) válasza Fortissimus (#751) üzenetére

(PH! addikt)

Ja. És ha a Rossi vonal nem jön be, akkor Schumi és a Ferrari Kimit(Anakin) fogja áttéríteni a sötét oldalra...

''A vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.''-Hal Hickman

(#753) b-type válasza (#739) üzenetére

b-type
(PH! nagyúr)

csodák nincsenek :)
A Gazzetta semhol nem írt V8-at Rossi-val kapcsolatban[link]
Az egyetlen amit írt:[link], hogy Massa tesztelte a V8-at, és Luca pedig a V10 2006 szabályoknak megfelelően átállított autóval köröztek és a megtett körök alapján az egyetlen amit nyilvánoságra hoztak az egy körátlag. (amiből semmit nem lehet következtetni a tényleges teljesítőképességre)
Nem is hinném hogy piacra dobnák, hogy hol tart teljesítményben akár a V8-as autó, akár a másik szálon futtatott leszabályozott V10.
Az hogy Rossi 58'-at ment, az pedig lehet 0:58,9 vagy éppen 0:58,1.

De nagyon ki van kövezve neki az út az F1-be, és jó is lenne ha odamenne, egy szupercsákó a srác, van sansz neki az F1-ben is szvsz.

[Szerkesztve]

”~Alonso,˙Lewis˙is˙behind˙you ~I˙don’t˙want˙to˙hear˙that”.......http://www.dailymotion.com/b-type

(#754) simonzé válasza (#750) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

És Briatore Nagyúr? :U Na jó, ő csak az Erőt mutatta meg neki, az Y-szárnyút már MS vezette. :)

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#755) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mansell kicsit már szenilis. Ezt mondta: ''szeretek az esélytelen szerepében lenni. A Forma-1-es karrierem során is mindig abban voltam.''

Ez sokszor így volt, de volt az a pár Williams Hondás esztendő a nyolcvanas években, amikor Piquet-n, meg Masellen kívűl nem sokan tudtak labdába rúgni...
Viszont az is igaz, hogy a hiperbéna Williams juddal kétszer is második tudott lenni. Meg ugye a szokásos NM-féle balszerencse is ott volt mindig.

(#756) aesir válasza simonzé (#755) üzenetére

aesir
(PH! kedvence)

Remélem Fittipaldi bácsi nem fog visszalépni a mai teszt után, egy legenda omlana össze bennem.

Van saját életem...

(#757) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

''Horner: Newey és DC nyerő páros lesz''

[link]

ÁMEN! :R

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#758) Phix válasza Korcsii (#1) üzenetére

Phix
(tag)

Már bocs, de nem Forma-1 – Formula-1.

Szvsz, ha szertünk egy sportot, tiszteljük meg azzal, hogy helyesen használjuk a nevét. Bocs, ha már szóvá tették mások, nem olvastam végig a topikot (igaz, ha szóvá is tették, foganatja nem volt, ahogy a topikcímből látom ;))

[ Jövő héten újabb érdekességekkel jelentkezünk a tudomány és a technika világából ]

(#759) AMD Power válasza Phix (#758) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Akkor változtasd meg a címet! ;)

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#760) shev7

shev7
(PH! kedvence)

[link]

Most rosszul tudom, vagy elírták a hírben. Nicot nem a Williams szerződtette le?

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#761) AMD Power válasza shev7 (#760) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

De igen jól tudod! :F

Wheldon-nak a BMW-nél lenne a a helye az tuti! :B

[Szerkesztve]

(#762) Phix válasza AMD Power (#759) üzenetére

Phix
(tag)

Azon vagyok, de mégsem akartam ajtóstul rontani a házba... :B
Majd, ha a topikgazda rábólint.

[ Jövő héten újabb érdekességekkel jelentkezünk a tudomány és a technika világából ]

(#763) escie válasza Phix (#758) üzenetére

escie
(őstag)

ezen sokat szoktak vitázni.
én manapság úgy vagyok, hogy magyarul forma 1-nek hívjuk.
tény, hogy az igazán adekvát megnevezés a ''formula one''. :)

szerintem tökmindegy, ha valakinek nagyon sok szabadideje van, át is nevezhet/neveztetheti, de nem muszáj...

''You took the part that once was my heart. Why not take all of me?'' - NOFX

(#764) simonzé válasza Phix (#758) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Elképzelem, ahogy a Magyar Államvasútakkal Intercity elektromos mozdonyvontatású szerelvényével megérkezel a Nyugati Vasúti Pályaudvarra, és bemész a Magyar Posta és Biztosító Rt. helyi kirendeltéségére, ahol feladsz egy levélpostai küldeményt, majd a Szerencsejáték Rt. nyereményjátékán részt veszel egy pénznyeremény-sorsjeggyel. A Nyugati Vasúti pályaudvarról kilépve megpillantod a hatalmas Vizuális Kommunikációs eszközön, ahogy éppen fut egy mobil telekommunikációs célzatú, fogyasztásra ösztönző hirdetés... És még folytathatnám.

Waze. Mindenki tudja, hogy Formula egy, de hol ''F1''-nek, hol ''Forma egy''nek hívjuk.

Peace ;)

(#765) Flashcash válasza b-type (#753) üzenetére

Flashcash
(PH! addikt)

Még régebben Stefano Favaro annyit mondott erről a Rossi vs. F1 kérdésről, hogy a V8-as autók bevezetésével fontosabb szerepe lesz annak hogy milyen kanyartechnikával, milyen íveken veszik a versenyzők a kanyarokat, mekkora lendülettel és hogyan tudnak kigyorsítani. Rossinál a V10 Ferraris teszteléseken elsősorban a telemetria adatokra és Rossi kanyartechnikájára figyeltek fel. A V8 bevezetésével pedig komoly terveik vannak vele.

Persze az esetleges váltásnál nagyon komoly szerepe lesz Rossi reklámértékének és a pénznek mindkét oldalról. :)

F1 videók : http://tamas13.ultraweb.hu

(#766) brownus

brownus
(PH! addikt)

Rtl-Klub:

2005.11.12.
12:55 GP Masters - Időmérő edzés
A Forma-1 legendák versenye
- élő közvetítés Dél-Afrikából

2005.11.13.
12:55 GP Masters - A futam
A Forma-1 legendák versenye
- élő közvetítés Dél-Afrikából

htc iS - CM7.2rc2 ॐ

(#767) válasza brownus (#766) üzenetére

(PH! addikt)

Első szabadedzés végeredménye: [link]

Mansell nyert, jee.:)

''A vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.''-Hal Hickman

(#768) brownus válasza (#767) üzenetére

brownus
(PH! addikt)

:C jaja

htc iS - CM7.2rc2 ॐ

(#769)

(PH! addikt)

Jó, hogy télen sem maradunk teljesen Forma-1(bocs, Formula-1) nélkül.

Most arra gondoltam, milyen vicces, hogy így sem szabadultok meg Schumitól, még 1-2 évet lehúz a Forma1-ben, aztán kis pihenő utána meg a GPM-ben fog alázni még vagy 2 évtizedig.:D

(#770) brownus válasza (#769) üzenetére

brownus
(PH! addikt)

:DDD ez jó!

htc iS - CM7.2rc2 ॐ

(#771) Phix válasza simonzé (#764) üzenetére

Phix
(tag)

Persze, persze, igazad van, nekem is csomószor kiszalad a számon, hogy ''formaegy'', hiába, nem lehet elvonatkoztatni ettől a hülye RTL-es agymosástól, de legalább írásban igyekszem figyelni rá. Azért remélem, hogy az évek során a helytelen alak nem fogja kiszorítani a köznyelvből a helyeset, mert akkor már nem lesz mit tenni (hiszen a magyar nyelv inkább a beszélt nyelvhez alakítja a szabályokat, mintsem a szabályokhoz ragaszkodva próbálná megerőszakolni az élő nyelvet - természetesen ez így helyes).

A példáid - bár kétségtelenül szemléletesek és meg is mosolyogtattak - ott sántítanak, hogy ez a két szó nem rokonértelmű; nem cserélhető fel egyik a másikkal. A formának és a formulának is van külön jelentése. Márpedig ebben a sportágban a győztes személyét nem az dönti el, hogy ki milyen formájú (értsd: alakú) autóval indul, hanem, hogy melyik csapatnál áll össze a legjobb pilótából, motorból, gumiból, karosszériából, szerelőkből stb. álló nyerő formula - ha úgy tetszik, a sikerrecept.
Ezért nem használhatjuk úgy ezeket a kifejezéseket, mintha ugyanazt jelentenék.

Nna, bocs a nyelvészkedős OFFért. :B

(#772) Nowhereman válasza (#769) üzenetére

Nowhereman
(őstag)

Hát a mai gyerekek nagyot seggelnének ezzel a spártai verdával. De tuti, hogy kúúúúl egy futamot lehetne rendezni a jelenlegi f1 brigáddal és a GPM verdákkal... De GPM-ben nem fog majd alázni...

kár hogy Prost nem jön...

Utánam a kondenzcsik!

(#773) Nowhereman válasza simonzé (#755) üzenetére

Nowhereman
(őstag)

De azzal a NM mennyiségü pechhel Kimi már rég halálba itta volna magát...

Utánam a kondenzcsik!

(#774) válasza Nowhereman (#772) üzenetére

(PH! addikt)

Miért ne alázna? Schumi '91-ben kezdte a Forma-1-et, akkor még messze nem volt benne annyi elektronika meg segítség és már akkor sem volt semmi baj a tehetségével, sőt akkoriban valahogy jobban kijött a tudás.(nem csak neki, mindenkinek a tudása) Aki tud az tud, minden körülmények között.

Abban viszont igazad van, hogy a mai gyerekeknek furcsa lenne, Alonsot pl megnézném mennyire esne vissza kipörgés gátló és szervó kormány nélkül...

(#775) aesir válasza (#774) üzenetére

aesir
(PH! kedvence)

Elmondom, semennyire. Vagyis pontosan annyira mint a többiek. Egy szint fölött, már teljesen mindegy hogy mi van az autóban és mi nincs. Ha azt a járgányt fizikailag lehetséges az úton tartani versenytempóban, akkor ezt bármelyikük tudja:)

Van saját életem...

(#776) aesir válasza Phix (#771) üzenetére

aesir
(PH! kedvence)

Nagyon trendi meg divatos RTL-agymosásról beszélni, meg lépten-nyomon fikázni a kereskedelmi csatornákat, de egyrészt a ''Forma-1'' kifejezés nem az RTL-közvetítések óta van a köztudatban, másrészt a kereskedelmi csatornák nélkül nemhogy F1 nem lenne, hanem semmilyen technikai sport sem.

Van saját életem...

(#777) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

''Mansell a leggyorsabb Kyalamiban''

Természetesen a Brit Mansell volt a leggyorsabb.....! :DDD

[link]

(#778) válasza aesir (#775) üzenetére

(PH! addikt)

Neked elhiszem.:)

3. szabadedzés eredménye: [link]

Most jön az időmérő, nézzétek!

(#779) neduddki

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

GYerekkorom nevei JUHEJJJJJJJJJJJJJJ!!!!!!!!!!!!!!:- ))))
Egyedul Stuck-ok nem tom mikor ult F1-ban a tobbieke bezzeg:- ))) en inkabb reaja mar az audikbol emlexem:- )))

udv

neduddki

mod: na megnesztem nem csodalom hogy nem emlexem:- )))

[Szerkesztve]

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#780) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

Mansell az első! Nagyon jó volt ez az időmérő :R

[kép]

(#781) szatocs

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Azért kicsit fura volt nézni, hogy néhány kör után egy pilóta liheg, mondjuk már benne vannak akorban :))

=== Szatocs ===

(#782) escie válasza szatocs (#781) üzenetére

escie
(őstag)

szerintem kormámyszervó sincs, meg semmi elektronika, szóval kell kapaszkodniuk rendesen, azért ilyen fárasztó...

''You took the part that once was my heart. Why not take all of me?'' - NOFX

(#783) Nowhereman válasza (#774) üzenetére

Nowhereman
(őstag)

Azért nem fog alázni, mert ott nem nyalják fényesre a valagát, és korban ott lesz a Deamon Hill, azonos verdával, Frank tata szadizása nélkül./Bár lehet, hogy Mansell még mindig nyomni fogja.../

Utánam a kondenzcsik!

(#784) Nowhereman válasza aesir (#775) üzenetére

Nowhereman
(őstag)

Szóval szerinted Alonsó egy ilyen spártai járgányban is képes lett volna maga mögött tartani sumimisit 20 körön át? Hát szerintem ezeket azért nehezebb hosszú távon hibátlanul vezetni.../GPL vagy valami F200x szimulátor izzaszt-e meg jobban/

Egyébként kivácsi leszek, hogy fogják birni a vén csatalovak holnapi rohamot.
Fittipaldi vs. Mansell - áhh, innen csak egy dolog hiányzik: Niki Lauda...

Utánam a kondenzcsik!

(#785) Yaye

Yaye
(őstag)
LOGOUT blog

Ugye valaki tesz föl videot az egész GPM futamról? :B

(#786) Fortissimus válasza Nowhereman (#784) üzenetére

Fortissimus
(őstag)

Azért én még tudnék neveket mondani:
Alain Prost, Michele Alboreto, Gerhard Berger, Keke Rosberg, Jackie Stewart...a teljesség igénye nélkül... :))
és ha a halottak is feltámadhatnának egy versenyre :)

''He who controls the spice, controls the universe''.........¡ buenas nochesssssss! Kényes bugyli,komisz kinyírt levágják Boci baja az is itt lett elvág… GIGGITY!

(#787) Yaye válasza szatocs (#781) üzenetére

Yaye
(őstag)
LOGOUT blog

Patrese kommentárja Kyalamihoz elöljáróban: ''The high altitude means we will be working hard in the car and the layout of the circuit means that you get no chance to relax in the car – it will be tiring.''
Szóval nem elég hogy kapaszkodniuk kell, benne vannak a korban, és nincsenek top kondiban sem, de a pálya maga is húzós.

(#788) Yaye válasza Fortissimus (#786) üzenetére

Yaye
(őstag)
LOGOUT blog

Alboreto sajnos már az utóbbi kategória... :(
Laudát és Prostot én is hiányolom, csakúgy mint Rosberget és Piquet-t.

[Szerkesztve]

(#789) Fortissimus válasza Yaye (#788) üzenetére

Fortissimus
(őstag)

Igazad van, sajnos :((

de hova tűnt D. Hill??? :D

(#790) mrall

mrall
(tag)

visszatérve sztem hülyeség hogy mindenki ámulna ha visszaülne egy régi verdába azaz Alonsó folyton a falon mászkálna az tutti! Túlságosan ki van nyalva a segge a mai pilótáknak! mindent az elektronika csinál helyettük és nekik csak 2 pedált meg 1 kormányt kell ráncigálni!! míg régen mi volt?????? ki tudja?

az hogy dupla kuplung és hasonló mint egy teherautónál! nem ám félautómata váltó a kormányon! :D:D:D:D:D

sumi és a régi ''öregek a mai mezönyben még talán visszaemlékeznének arra az időre de afiatalok ááááááááá ők nem ahhot szoktak! erre mondják hogy aki 1szer megtanult kerékpározni az nem felejti el max kimegy a formából de alonso-éknak meg kellene tanulni újra autót vezetni és dupla kuplungal 300 felé terelni a talicskát! ez a nem mindegy!!

a GP masters egy jó példa! ők igazán tudják hogy mi volt! és ők tudtak nem úgy mint ezek a miat fiatal f1 fersenyzők! Nem mondom ők is tudnap persze!!! de nem az az ííízig vérig autóvezetésről van már szó mit régen :)

Up

[Szerkesztve]

(#791) aesir válasza Nowhereman (#784) üzenetére

aesir
(PH! kedvence)

Nem ezt mondtam, de nyilván el tudod olvasni.

Van saját életem...

(#792) aesir válasza mrall (#790) üzenetére

aesir
(PH! kedvence)

Roppant értelmes hsz, szerinted az előző Formula szériákban ahonnan ezek a ''fiatal'' pilóták jöttek, mennyi elektronika van az autókban?

Van saját életem...

(#793) mrall válasza aesir (#791) üzenetére

mrall
(tag)

előzőm asszem neked szól :) nem tom biztosan :D

alonsó honnan jött ember???? na ebbe ne menjünk bele! nem sumival egy korosztály alonso!

huhhh imádom az okos embereket akik 5 éve néznek forma1-et

[Szerkesztve]

(#794) aesir válasza mrall (#793) üzenetére

aesir
(PH! kedvence)

''huhhh imádom az okos embereket akik 5 éve néznek forma1-et''

Meghajlok a nagyságod előtt.

...

Van saját életem...

(#795) neduddki

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Akinek nem inge nem veszi magara:

DE NEM SZEGYEKLITEK MAGATOKAT. nem vlt meg ebbol oleg iden??? tessek peldat venni az idomero utanni dolgokbol OROMMEL meghozza szivbol jovo orommel orultek egymasnak ezek az emberek, egyszeruen melegseg kolzotot a szivembe hogy lehet eszt igy is:- ))) most eszt miert kell elrontani ekkora marhasaggal. oruljetek annak hogy ujra latjuk oket es jol vezetnek es lelekesek es szerteik ast amit csinalnak es szerteik a masikat... lehet hogy m mar nem Ok a leggyorsabbak, de bizony embersegbol nagy pedakepet hoszatak akar a mai pilotka akar magunk ele...
ehhhhhhh

udv

neduddki

p.s. aszme ha lesz idom en eszt nezem, meg akkor s ha unalmasak leszneka versenyek, de emberi nagysagbol igazi peldakat allithatnak valamnnyiunk ele...
inkabb befejezem...:- (((

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#796) PumPi válasza mrall (#793) üzenetére

PumPi
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem inkább maradj csendben.;) vagy tudom javasolni hogy olvasgass vissza pár10ezer hszt, akkor fogod érteni a csíziót.:)
Egyébként te mióta nézel? pusztán a gyerekes kiváncsiság hajt.:D hogy majd tudjak kit kérdezni egy-két dologról.:)

[Szerkesztve]

Vorsprung durch Technik..

(#797) Motion_Blur válasza Flashcash (#765) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

''a V8-as autók bevezetésével fontosabb szerepe lesz annak hogy milyen kanyartechnikával, milyen íveken veszik a versenyzők a kanyarokat, mekkora lendülettel és hogyan tudnak kigyorsítani''

Ezt (szakemberek szerint is) MS és Kimi tudja a legjobban csinálni:R Egyre jobban bízok a 8. VB címben:B

Rossi meg 100%, hogy a Forma-1-be tart:R

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#798) Motion_Blur

Motion_Blur
(PH! félisten)

GP Masters:

Engem nem nagyon hatott meg, mivel csak 9 éve nézem a Forma-1-et, bár Mansellt mindíg is tiszteltem. Kicsit erőltetettnek tűnt az egész, szerintem ez nem az ''öregek'' sportja. Sokkal jobban örülnék annak, ha pl. a GP2-t közvetítenék.

Szvsz ez inkább cirkusz , nem sportesemény. Csak nehogy valami baj legyen holnap, azért 60 év az 60 év.

Hány körös lesz a futam?:U

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#799) Thrawn válasza mrall (#790) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Te aztán tudod mi? Mégis honnan a fenéből szedtél össze ennyi baromságot? Remélem bevetted már a gyógyszered! (én igen) Azért megnéznélek egy ilyen elektronikával telepakolt verdában ahol csak 2 pedált meg 1 kormányt kellene ráncigálnod :DDD Végülis helyetted csinál mindent nem? Ha eljutnál a 300 km/h-ig és onnan ráfékeznél mondjuk Spa-ban a visszafordító hajtűkanyarra, szerintem kiesnének a szemeid, meg elájulnál a terheléstől! (a la vörös köd) Azonkívül nem egy kanyar van ahol akár 5G terhelés is éri a pilótákat abban az elektronikával megpakolt taligában. Na ott véged lenne ;]
Na ez a nem mindegy! :(((
Jah és ha jól láttam a GPM-ben is 'kormányváltó' van...

Different songs for different moods.

(#800) hcstuning

hcstuning
(fanatikus tag)

Nem tudom egyébként, hogy miért van ennyire felkapva a Rossi dolog, de szegény maradjon inkább motoron sztem. A V8as dolgokon meg nagyon bízom a Ferrariban, és remélem visszatérünk, mert azért ez az év nem volt a miénknek mondtható :B
Holnap igazi csemege lesz a futam. Mindenkinek jó szurkolást! ;)
hcs

-=Joey=-

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Formula-1 2006 archivum I. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.