![[kép] [kép]](http://www.f1total.com/news/images_big/11506.jpg)
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Hirdetés
(#352) Motion_Blur válasza Integra (#351) üzenetére
- Privát
- 2005-10-24 13:15:21

Motion_Blur
(PH! félisten)
Úristen! Ez undorító 
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

Pierre
(kvázi-tag)
Majdnem biztos, hogy Williams Renault. Talán Hill mellett 1995 vagy 1996-ban? Esetleg Suzuka? 
Hous Bin Pharteen
(#354) Integra válasza Motion_Blur (#352) üzenetére
- Privát
- 2005-10-24 13:16:31

Integra
(Jómunkásember)
valóban nem a legszebb, egyébként a hatékonyságáról mit gondolsz?

aesir
(PH! kedvence)
Számomra teljességgel elfogadható hogy rajongsz a britekért, de emellett a csúf általánosítás mellett nem tudok szó nélkül elmenni. A britek korrektségéről sokat tudnának mesélni többek között Indiában, Dél-Afrikában, Rhodesiaban, és mondjuk Észak-Írországban (a teljesség igénye nélkül).
Van saját életem...

Pierre
(kvázi-tag)
Én nem féltem a konstruktőröket, ki fognak valamit találni, hogy a mögötte levő autó ne tapadjon. 
Hous Bin Pharteen

aesir
(PH! kedvence)
Az eddigiekkel ellentétben a hátul jövőnek sokkal nagyobb lesz a tapadása egyenesben, mert nem csak a saját diffúzora gyorsítja fel a levegőt a kocsi alatt, hanem eleve gyorsabb levegőt kap be alá. Kanyarban viszont ez durván veszélyes lehet.
Van saját életem...

Pierre
(kvázi-tag)
Utánanéztem, nagyon csúnyán félrelőttem 
Hous Bin Pharteen

Integra
(Jómunkásember)
pont ezért kérdezem, mert közben itt a cikkben mózli azt ecseteli, hogy kanyarban is jobb lesz, jóval közelebb tudja követni majd az előtte lévőt
Annyira nem csúnyán, fél pontot megszavazok neked, mert Hill volt a csapattársa.
Máris te vezetsz, de vigyázz, mert mindenki a nyomodban lohol elképesztően kicsi, fél pontos különbséggel. 
"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/
Aaazta de ronda!
Most bánhatja a HP, hogy kiszállt az F1-ből. A jobb hátsó szárnyra egy nagy ''H'', a bal hátsóra meg egy nagy ''P'' mehetett volna. Optimális helykihasználás... 
Szerk.: Ilyen radikálisan lecsökkentett leszorítóerővel nehéz lesz megbirkózni. A motor ereje könnyedén legyőzi majd a tapadást, olyan szép keresztbeforduláok lesznek a kanyarokban, hogy öröm lesz nézni. Pláne ha valóban betiltják a Traction Controlt.
[Szerkesztve]
"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

Integra
(Jómunkásember)
mert nem lenne egyszerűbb szimplán kiszedni azt a rohadt diffúzort alulról....
nem, mózlinak az túl egyszerű lenne, az nem az ő ötlete lenne

bcs
(fanatikus tag)
1995, Mclaren, csapattársa Mika Hakkinen, a többit nemtom fejből

escie
(őstag)
most látom csak, hogy válaszoltál, sry.
hát, őszintén irigyellek, hogy ekkora arcokkal váltottál szót, meg ilyenek. igazán nagy f1 rajongó lehetsz. 
ja, egy ilyen kvíz az jó lenne, legalább nem unatkoznánk a téliszünetben. bár én csak a Hakkinen korszak előtt kezdtem komolyabban nézni, meg néhány emlékképem van a ''Jacques Villeneuve'' évből.kölyökkoromban(4-5 évesen) is néztem, de akkor még csak azért, hogy az autókat lekoppintsam legóból. 
de vannak itt tapasztaltabb emberkék, akik tuti vágnák a válaszokat.
erre a kérdésre sem tudom a választ.
(lehetne úgy, hogy aki először jót válaszol, az tehet fel újabbat...)
''You took the part that once was my heart. Why not take all of me?'' - NOFX

escie
(őstag)
jhajj, hagyd már ezt, én is bírom DC-t, de nem azért mert brit. eleve gyanús egy nép az, amelyik szoknyában jár-kel férfi létére...
(ez most olyan hülye általánosítás volt, mint a tiéd
amúgy tudom, kilt a neve.)
meg külöben ne bízz egy olyan népben, aki a nemzeti zászlójából pólót, zoknit, gatyát csinál. 
(no offense, amúgy
)

escie
(őstag)
na, floodolok. 
hallottátok mi történt Frentzennel?
nem találok hírt a neten, de a rádióban hallottam, hogy odaverte magát elég keményen, intenzíven van még egy ideig, de stabil. a tűzoltók szedték ki a roncsból...
gyógyulást neki, annakidején bírtam az f1-ben, most meg főleg, hogy Opel-lel megy... 

D.Orion
(PH! kedvence)
Kimi rulez 
Mondjuk szerintem ne hagyjuk ki a ''régi'' ídőket se. Lemerem fogadni, hogy kb. ugyanilyen főlénye volt Schuminak az elmúlt években mikor világbajnok lett.
Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

D.Orion
(PH! kedvence)
Mennyire biztosak ezek a képek? Ha jól gondolom akkor itt valami kis turpisság van a dologban, hisz ha ilyen mértékben csökkentik a hátső légterelőt(1/3 résszel), és a kocsi súlya is csökken, de a végsebesség egyenesben megközelítve 320/330 körül lesz, akkor ott bizony csúnya tapadásvesztés lesz. Ha az első szárnyat is csökkentik akkor ez már nem autó lesz hanem repűlő. 
Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."
(#371) Motion_Blur válasza escie (#368) üzenetére
- Privát
- 2005-10-24 18:37:58

Motion_Blur
(PH! félisten)
Milyen autóval?
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
(#372) Markgx10 válasza Motion_Blur (#371) üzenetére
- Privát
- 2005-10-24 18:39:35

Markgx10
(őstag)
Szerintem DTM Opel... 
The Spartans do not ask how many, but where they are. :)

aesir
(PH! kedvence)
Azt még nem tudjuk, hogy milyen ''csóvát'' fog húzni, akár még igaza is lehet Mosleynak, bár azért ezt kétlem.
Van saját életem...

aesir
(PH! kedvence)
Egyáltalán nem biztos, hogy radikálisan csökken a leszorítóerő, ez nem csak a felület nagyságától függ.
A TC pedig kigyorsításnál dolgozik. Hiába van nagy leszorítóerő, ha nincs TC és hirtelen lépsz a gázra kanyarból kigyorsításnál, akkor mindenképpen megpördül.
Van saját életem...

D.Orion
(PH! kedvence)
Asszem 1995 és talán az akkor még piros-fehér(vagy tiszta piros) McLaren. Azt, hogy Hill lett volna a csapattársa kétlem(#360-ban ezt mondtad). Egy linket légyszi.
Szerk.: Ha lehet én tenném fel a következő kérdést, feltéve ha jó a válaszom.
Hová tűnt Deamon Hill, pontosabban mikor tűnt el és melyik csapattól? 
[Szerkesztve]

aesir
(PH! kedvence)
A tapadás kanyarban lényeges. Márpedig a Forma1-ben nem tudok 320-330 körüli (nem egyenesnek számító) kanyarról.
Van saját életem...
(#377) Motion_Blur válasza aesir (#376) üzenetére
- Privát
- 2005-10-24 18:57:32

Motion_Blur
(PH! félisten)
Spaban van két bal kanyar (vagy inkább egy, csak 2 helyen van megtörve?), amit szinte padlógázon vesznek.
Mondjuk nem 320-al, de közel 300-al
(#378) Markgx10 válasza Motion_Blur (#377) üzenetére
- Privát
- 2005-10-24 19:05:20

Markgx10
(őstag)
Azért mondta Aesir, hogy nem egyenesnek számító. Ilyen például a Hockenheimi pálya leghoszabb ''egyenese'' is, ami tulajdonképpen egy kanyar, de 330-as a tempó a végére.
Üdv:
Márk
(#379) aesir válasza Motion_Blur (#377) üzenetére
- Privát
- 2005-10-24 19:07:44

aesir
(PH! kedvence)
''szinte padlógázon vesznek.''
Igen, nem egészen padlógázon, és 5-ből 6-ba váltanak
Azért az nagyon nem 300. Bár ha úgy vesszük a 200 és a 400 is 300 ''körüli'' sebesség
Van saját életem...

escie
(őstag)
azzal.
Vectra V8...

D.Orion
(PH! kedvence)
Ez így nem pontos. A tapadás egyenesben is kell. Bízonyára emlékszel olyan balesetere amikor az F1-es kocsit első vezetőszárnya megsérült vagy csak kicsit ráfutottak ez előttük haladó kerekére és máris a kocsi orra az égnek állt. Ez persze ép szárnyakkal és ütközés nélkül nem fordulhat elő, de ha(tegyük fel, hogy kialakúlhatot volna ilyen helyzet) esetlegesen anyaghiba miatt az első szárny széttört volna épp akkor mikor a pílóta 6.-ban tővig nyomja a gázt.. Ebben az esetben a F1-es autócsoda eleje már emelkedne is. Bár már bizonyára letesztelték szélcsatornában, ha esetlegesen egy ilyen autónál fordúlna elő ilyen mértékű meghibásodás akkor az tuti, hogy át is fordulna.
Ui.: Valahol van is egy ilyen képem amin egy F3-mas ép ilyet csinál. Majd megkeresem és belinkelem. Bár annak az oka is egy előzetes ütközés volt és 2 körrel később adta meg magát a szárny(szerencsétlen módon pont a kocsi alá tört le, úgyhogy még meg is dobta alapból.

aesir
(PH! kedvence)
Igen, meg defekt is előfordulhat, meg betontömbök is eshetnek a pályára verseny közben...
Igazad van, sokkal biztonságosabb 110-el körözgetni, meg autóversenyezni...
Van saját életem...

Pá
(PH! addikt)
1992(futam, helyszín passz, talán Suzuka?
) Williams Világbajnok
Csapattárs: Hill? 
Ja, és mintha később '94 táján visszatért volna 1 futamra beugórként
ez csak valami halvány emlékkép
''A vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.''-Hal Hickman

Pá
(PH! addikt)

D.Orion
(PH! kedvence)
Gonosz vagy
F3-ban már megtörtént, megtörténhet itt is.
Szerk.: Mi előtt még belekötnél. A megtörténtet az átfordulásra írtam, nem pedig a te álltalad említet betontömbre.
[Szerkesztve]
(#386) Motion_Blur válasza Pá (#384) üzenetére
- Privát
- 2005-10-24 19:37:50

Motion_Blur
(PH! félisten)
[link] LOL 
Sziasztok!
Őszintén megmondom,az idei idényt nemigazán követtem,bár nagyon szeretem a F1-et!!!Vhogy nemteccett...nemtudom miért...(ebbe nemjátszik szerepet,hogy kedvencem MS,és idén nemigazán ment a Ferrarinak...)ez a kerékcsere nuku téma pl tökre nemjött be!Szerintem izgalmasabbá teszi a versenyt,és a verseny vége felé nemkell rettegni,hogy elszáll a gumi(alá
ájkönen srác),örömmel olvastam,hogy visszatérnek a kerékcserék...Másik téma,amiből látszik,hogy nemvok tájékozott mostanság,mit keres a Massa gyerek a Ferrarinál?!?!?Annyira jól nyomja?!?!Ezen nagyon meglepődtem....Igaz ,hogy szegény Barcsi már befásult!Kellett a váltás!De erre nemgondoltam volna...Kíváncsi leszek milyen lesz a 2006-os szezon!Ferrari odavág-e?Nem?Érdekes lesz!!!Kíváncsian várom a szabályváltozásokat is!A topic tök KING!

"Nem vagy szép. Ez nem érdekel. Az erőd a szépséged. Az erőd a hatalmad. Ez a valóságod. Ez a Te világod."
(#388) Markgx10 válasza Motion_Blur (#386) üzenetére
- Privát
- 2005-10-24 19:55:07

Markgx10
(őstag)
Ez már tényleg LOL! 

c.zsolti
(őstag)
Barichello-t nem küldték el, hanem magától akart váltani, mert szeretne kikerülni a kette számú pilóta szerepéből. Itt jött a képbe Massa, akit jól ismer a Ferrari, mert tesztpilótaként dolgozott nekik. Aztán olyanokat is lehet olvasni, sokat segített a menedzsere, aki véletlenül Jean Todt fia... 
...
(#390) Motion_Blur válasza c.zsolti (#389) üzenetére
- Privát
- 2005-10-24 19:59:20

Motion_Blur
(PH! félisten)
''szeretne kikerülni a kette számú pilóta szerepéből''
Nem fog, és ezt ő is tudja...
Azt vágom,hogy Ő akart elmenni!De a többit nemtudtam!!!Naggyon érdekes!!!De mindezeket figyelmenkívül hagyva...JÓ PILÓTA Ő?!?!?!Versenyzett már...de,hogy mennyire nyomta jól a srác,nemvágom!Mindenesetre fura...nemlettvolna más(jobb)jelentkező a Ferrarihoz?!?Hmmmm....kíváncsi leszek!!!THX!!! 
"Nem vagy szép. Ez nem érdekel. Az erőd a szépséged. Az erőd a hatalmad. Ez a valóságod. Ez a Te világod."

Markgx10
(őstag)
Aki kellett volna a Ferrainak jelenleg nem volt szabad, ezért egy évre leszerződtették az általuk már jól ismert Massát, aki egyébként az első Ferraris tesztjén jobb időt ment mint MS. Tehát mindenképpen szükségmegoldás volt, de szerintem akkor is nagyon jó választás.
Üdv:
Márk

c.zsolti
(őstag)
Érdekes lesz az biztos... már nagyon várom a következő szezon kezdetét. 
...
95ös Barcelonai nagydíj volt neki az utcsó versenye, a következő futamokra felváltotta őt Mark Blundell, ugye ebből adódik hogy Hakinnen volt a csapattársa és, egy Mclaren Mercedesben. Emlékszem problémái voltak az üléssel mert túl nagy volt a Mclarenbe...
jó 5letnek tartom a kvízt, én benne vagyok, 13-14évre visszamenően király vagyok.
[Szerkesztve]
Vorsprung durch Technik..

b-type
(PH! nagyúr)
Érdekes dolog a leszorítóerő,..Szvsz azért igaz az, hogy nem az egyenesre kell, mert a leszorítóerő nagyságát mindig a kanyarok tipusa/tipusai határozzák meg, az a leszorítóerő amit egy kanyar megkíván, és arra beállítanak már elég szokott lenni az egyenes szakaszokra, sőt sok is, de ez kényszeres köztes megoldás.
elrepülhet egy autó az egyenes szakaszon is, de annak mindig oka van, megdobta vmi...úthiba, dobbantó, defekt..stb. amikor a Merga elszállt Le Mans-ban, az is alapvetően futómű és szívóerő hiba volt, azért kapott alá a levegő amikor kilépett a szélárnyékból.
A stabil leszorítóerő kigyorsról az egyenes szakaszra szépen fokozatosan összenyomja a rugókat, ha ez megszünik, pl. egy másik autó miatt, akkor annak szélárnyékából kilépve, hirtelen rövid időre a menetszél nagyobb teret kap az autó alatt, és ha nem tud megbirkózni ezzel az autó alján keletkezett szívóerő akkor el tud repülni, mint ahogy elrepült a Merga is.
az ilyen esetekben inkább ezek hangsúlyosak.
Fontos egy autó stabil futása az egyenesben, de ezt általában uralja a kanyarokba beállított leszorítóerő.
”~Alonso,˙Lewis˙is˙behind˙you ~I˙don’t˙want˙to˙hear˙that”.......http://www.dailymotion.com/b-type
(#396) Motion_Blur válasza Integra (#354) üzenetére
- Privát
- 2005-10-24 20:43:49

Motion_Blur
(PH! félisten)
szerintem megfelezi a hátsó tengelyre jutó leszorítóerőt 
(#397) Motion_Blur válasza Integra (#363) üzenetére
- Privát
- 2005-10-24 20:45:09

Motion_Blur
(PH! félisten)
Ezt nem igazán vágom 
Ki kellett volna a Ferrarinak?Lehet jobbidőt ment,de gatyám rá,hogy nemakkora tehetség mint MS!!De azért kíváncsian várom mitmutat a srác!Sok sikert neki!De tényleg....a Ferrari kit szeretett volna?!
(#399) Motion_Blur válasza Tom5 (#398) üzenetére
- Privát
- 2005-10-24 22:58:14

Motion_Blur
(PH! félisten)
A Ferrari Raikkonent szeretné ![;]](/dl/s/v1.gif)

![[kép] [kép]](http://imgfrm.index.hu/imgfrm/8/4/2/5/BIG_0000928425.jpg)
![[kép] [kép]](http://imgfrm.index.hu/imgfrm/6/6/4/9/THM_0000926649.jpg)