Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Formula-1 2006 archivum I. (téma lezárva)

(#251) b-type

b-type
(PH! nagyúr)

Miröl beszéltek???
- Csak egy kicsit gondoljatok bele, hogy egy motoron rajta ülsz, nem benne, beszíjjazva, azok az erőhatások a karodra, a testedre van bízva hogy megtartod, ezekben az erőhatásokban pedig még testsúlyt kell áthelyezni pl. egy sikánban.
Nem gyengén izmosak is a kis termetű piloták..
- A másik csak egy rövid pillanat erejéig kell rásassantani a hátsó kerékre, talán feltünik némi különbség.
- Talán abba is bele lehetne gondolni, hogy a vezetési segítségek, kütyük, (ami ugye a MotoGp-ben nincs) nélkül nagyságrendekkel romlana a gyorsulás, és a köridő.
- Valamint ha leszednénk a leszorítóerőt produkáló szárnyakat, akkor mondjuk az egyharmadát le is lehet venni a köridőnek.
- Majd a leszorítóerő nélküli F1-es verdát, kiiktatott segítségekkel egész nyugodtan össze lehet ereszteni egy MotoGp géppel, egye a fene a nagy gumit, és a testre ható erőhatásokat.

Súly/lóerő arányban így is minimális az eltérés, jövőre pedig egy MotoGp masina jobb mutatókkal fog rendelkezni.
Szal nem tudom hogyan lehetne összehasonlítani.

”~Alonso,˙Lewis˙is˙behind˙you ~I˙don’t˙want˙to˙hear˙that”.......http://www.dailymotion.com/b-type

(#252) brownus

brownus
(PH! addikt)

savanyú a szőlő bm? Bővebben: link

htc iS - CM7.2rc2 ॐ

(#253) D.Orion válasza AMD Power (#247) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Ez lesz abban a versenysorozatban amit egy arab olajsejk talált ki, ha jól tudom A1 a neve asszem.

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#254) Markgx10 válasza b-type (#251) üzenetére

Markgx10
(őstag)

Te miről beszélsz???? Ha ugyanazon a pályán ugyanolyan időjárási körülmények között mennek, akkor igenis össze lehet hasonlítani őket. Ha neked nem tetszik, akkot te ne hasonlítsd. :D Ha levennénk mindent amit te írtál, akkor az nem Forma-1-es kocsi lenne, hanem egy rakás sz@r. Szóval ne vegyünk le semmit és hasonlítsuk össze. Azért F1 vs MotoGP nem pl Forma-3 vs MotoGP.
Szerintem....
Üdv:

Márk

The Spartans do not ask how many, but where they are. :)

(#255) D.Orion válasza brownus (#252) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Nah azért ez már durva. Fisichella bírálja Rossi versenybéli tudását:
''Egy motoros nem tudja tartani az F1 tempóját, nem tud nyerni. Szerintem lehetetlen mindkét mezőnyben a csúcsra jutni''
Kiváncsi lennék, hogy ha netántán Fisichella ráűlne egy motorra akkor megváltozna-e a vélemenye. Egy motoros nem tudja tartani az F1 tempóját:Y Sztem egyeseknek elgurult a gyógyszere.

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#256) D.Orion válasza Pompi (#241) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Hmm. sajna nem emlékszem rá, meg tudod mondani melyik versenyen volt? Lehet még meg is van kazin :DDD

(#257) Markgx10 válasza D.Orion (#256) üzenetére

Markgx10
(őstag)

Nem is olyan régen: :D 2005 Spa
Üdv:

Márk

(#258) D.Orion válasza Markgx10 (#254) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

A Formula1 az autósport csúcsa(leszámítva olyan elmeradott országokban, mint USA :D). A MotoGP pedig a motorsport csúcsa! Az egyiken 4 keréken a másikat 2 keréken űzik. A közös bennük, hogy pílóta vezeti a gépeket és ők a legjobb tudásuk szerint teszik ezt.

(#259) b-type válasza Markgx10 (#254) üzenetére

b-type
(PH! nagyúr)

Nem, nem lehet.
Nincs olyan hogy F1 vs. MotoGp, sem F1 vs. Nascar.
alapvető hülyeség.
Az F1 vs. MotoGp még nagyobb hülyeség.
Ez nem egy műsor a hüledeznivágyóknak ahol egy vadászgéppel gyorsul egy Sugárhajtóművel, atomerőművel, részecskegyorsítóval felszerelt traktor.

”~Alonso,˙Lewis˙is˙behind˙you ~I˙don’t˙want˙to˙hear˙that”.......http://www.dailymotion.com/b-type

(#260)

(PH! addikt)

Most már biztos, hogy Rosberg lesz Mark mellett a Willamsben jövőre:Bővebben: link

Pizzonia meg tesztelhet még egy évet.:)

''A vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.''-Hal Hickman

(#261) simonzé válasza Markgx10 (#244) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Asszem ilyet csak az mond, aki nem ült még motoron. 300-as tempónál már olyan a szél ereje, hogy a versenyző nem uralja a motort, csak kapaszkodik, hogy le ne szaggassa a motorról a szél. Az F1-es autóban ugyanekkor azzal van elfoglalva az ombre, hogy melyik potmétert csavargassa, hogy még egy kis plusz lóereje legyen. Pici különbség. Az egyik ürge ''ásítozik'', mikozben a másik azért retteg, hogy nehogy egy méterrel elnézze a kanyart, mert akkor esetleg a gerincének annyi (Wayne Rainey, etc.) Az F1-es autó koporsója akkor is véd, ha az emberre zuhan egy műhold. :)

Az F1-ben a fékek négy kereket lassítanak, amik mondjuk 25cm széles felöletűek. Így a tapadás kerekenként mondjuk 10cm2-n lép fel (össz. kb 40cm2), míg a motor két kereke mondjuk 3cm szélességben érintkezik az aszfalttal. Persze fékezéskor a hátsó szinte elemelkedik az aszfalttól, így egyszerűbb, ha azt nem is vesszük figyelembe. Tehát 3-5m2 a fékezett felület.

Az F1-ben a kanyarsebesség kb másfélszer akkora, mint ami motorral elérhető. A motor kiálló részei szikráznak, ha (mittomén) 30°-nál nagyobb mértékben bedöntik. Ez a dönthetőség fizikai határa, de ezt is bevállalják. Az F1-ben ugyanebben a kanyarban az ember elveszi a lábát a gázról egy pillanatra, a fejét pedig oldalra hajtja, hogy kompenzálja az iszonyatos erőt, ami legszívesebben leszakítaná a fejét. Ezt a motoros az egész testén érzi.

Az F1-ben ha kell elrontok egy kanyarívet, hogy ne előzzön meg a mögöttem jövő. A motorversenyben ha VÉLETLENÜL elrontok egy ívet, már legalább egy, de akár 5 másik motoros is elment mellettem, már ha nem buktam egy hatalmasat a hiba miatt.

Szóval van eltérés...:U

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#262) simonzé válasza D.Orion (#253) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez más most is megvan GP2, Formula Renault, Formula Opel, ... néven.

(#263) simonzé válasza D.Orion (#255) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem ebben pont igaza van. Attól, hogy valaki megnyer egy bajnokságot X sportban, nem biztos, hogy a másikban is van esélye. Mittomén egy pingpong világbajnok sosem fog tenisz GrandSlamet nyerni. Egyszerűen teljesen más világ, más felfogás, más technika kell hozzá. Ezért volt nagy durranás Dakarban Auriol (Vagy Sainct???) eredménye. Motoros győzelmek után autón is jól szerepelt. És ez annyira különlegesen fura, hogy mindenki erről beszélt.

(#264) escie válasza simonzé (#263) üzenetére

escie
(őstag)

én még JPM eredményein is csak lesek. anno azt hittem, lesz egy ilyen Zanardi jellegű pályafutása a f1-ben...

''You took the part that once was my heart. Why not take all of me?'' - NOFX

(#265) Markgx10 válasza simonzé (#261) üzenetére

Markgx10
(őstag)

Na meggyőztél. Amúgy igazad van eddig csak max robogót vezettem :D Jól van na! Elhiszek mindent :D
Üdv:

Márk

(#266) b-type válasza simonzé (#263) üzenetére

b-type
(PH! nagyúr)

Auriol is (2×motorral, 1× autóval), és
Peterhansel (6×motorral, 2×autóval)is.
Ezzel együtt igazad van, Rossi nagyon nagy sztár a MotoGp-ben, de ez nem jósol semmit előre, ettől még lehet középmezőny, vagy alatta, de természetesen az sincs kizárva hogy élmezőnybeli lesz.
Ahogy fordítva is igaz, nem könnyebb, vagy nehezebb az egyik vagy a másik élsport, hanem alapvetően eltérő.

De van még sok példa, pl. Jean-Michel Bayle, aki motocross VB. volt, onnan ment el a motoros gyorsasági VB-re 250ccm-be,..szabályosan kiröhögték, annyit esett, és annyira nem ment, aztán 3 év múlva már jó volt, sosem lett nagy bajnok, de volt rajtelső, és harcolt az élmezőnnyel, és még feljebb is lépett a királykategóriába, az akkori 500ccm-be.
Nagy bajnok volt a motocrossban, kitartott a MotoGp-ben is, de nem lett belőle bajnok.

[Szerkesztve]

(#267) AMD Power válasza (#260) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Kíváncsi leszek az ''újoncra'' mit fog tudni mutatni Webber mellet!? Én minden esetre drukkolok neki!:B

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#268) simonzé válasza Markgx10 (#265) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na azé! :D Tudod, Ide verek-oda verek... A motorosok... na, hogy is van tovább...

(#269) D.Orion válasza simonzé (#263) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Abban egyetértek, hogy nem sok esélye van Rossinak a forma1-ben, de ezt olyan lekezelő stílusban mondta, hogy az már sértő. Ez a nem tud nyerni kifejezés mosz olyan, mint amikor a toyota bejött a forma1-be, senki nem várta tőlük, hog első évebn ott legyenek az elején, mert még kezdők, de lassan belejönnek. Rossi is belejöhet 1-2év alatt. Bár sztem maradjon csak a MotoGP-nél, hisz oda is kell egy sztár. ;)

(#270) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

Mától haverom vagy Jani!;)

''Jani bevallotta, gyerekkorában a tévé előtt ülve csodálattal figyelte David Coulthardot, aki előbb a Williams, majd jódarabig a McLaren színeiben vitézkedett: „Most ő lesz a csapattársam. Teljesen biztos vagyok abban, hogy sok dolgot elsajátíthatok tőle.”

Bővebben: link

[Szerkesztve]

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#271) simonzé válasza D.Orion (#269) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A Toyota asszem 5 éve van az F1-ben. Évi 400 misi a keretük, USD-ban! Annyi, meg annyi az pont kétmilliárd. Dollár. :U

Ennyiért bármelyik kóbor kutya megnyerné a VB-t. :)
Egyébként túlzok, mert idén már nagyon versenyképesek voltak rövid távon. Ha Trulli csapattársa nem RS lenne, hanem valamelyik ''Majd én megmutatom'' fiatal, akkor tutira előrébb járnának, mert lenne aki hajtsa Trullit. RS is jó volt pár eredményre, pedig aki nála átlagosabb, az már festi magát.

(#272) válasza simonzé (#271) üzenetére

(PH! addikt)

Év elején sokat panaszkodott Ralf, hogy a kocsi nem passzol a vezetési stílusához, azért is gyengébb Trullinál. Viszont az új Toyotát Ralf erőltette, azt mondta, hogy sokkal jobban alkalmazkodik hozzá, és pont Trulli nem szerette volna, és az utsó két Ralf jobb is volt Trullinál.
Ettől persze még nem lesz jobb pilóta(nem is tartom annak), csak ez is benn van a pakliban.

Ugyanúgy Fizikó is panaszkodott, hogy az idei Renault teljesen Alonsora van tervezve, ezért is gyengélkedett, és erősködött, hogy a jövő évi kocsinál vegyék figyelembe őt is. Bár az idei évet elnézve nem hinném, hogy Fizikónak nagy beleszólása lesz a jövő évi Renaultba. Vagy akármi másba.:)

''A vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.''-Hal Hickman

(#273) AMD!4ever válasza (#260) üzenetére

AMD!4ever
(őstag)

Igy már oké :D
Meglássuk Mit tud a srác.

Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában

(#274) AMD!4ever válasza AMD Power (#270) üzenetére

AMD!4ever
(őstag)

Scott speed beéri egy Squdar toro rosso-val?
Hát ezt nem hittem volna.
Ő nem egy kicsit nagy Sztár?
Kis tulzással ez olyan mintha Schumacher indulna a csuka gabona kupában!:DDD

Najó ez durva és nem akartam senkit megbántani!:R

Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában

(#275) AMD Power válasza AMD!4ever (#274) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Figy ö csak egy Amcsi!:DDD Vegye megtiszteltetésnek azt , hogy az európai (Brit) király kategóriában ''szerencsét'' próbálhat!;)

(#276) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

Úgy látszik jövőre is ''köztünk'' lesz a Kamikáze Sato!:DDD

Jó lesz ez a Midland-nek?

(#277) Markgx10 válasza simonzé (#271) üzenetére

Markgx10
(őstag)

És milyen az élet, RS (akit egyáltalán nem csípek, akkor már sokkal inkább Trulli) több ponttal zárta a szezont mint Jarno, tehát ha szigorúan a számokat nézzük jobb volt idén mint Trulli. :Y
Üdv:

Márk

Szerk: helyesírás

[Szerkesztve]

(#278) Nowhereman válasza b-type (#266) üzenetére

Nowhereman
(őstag)

A felsorolásból:
NO de hol van Deamon Hill?

Utánam a kondenzcsik!

(#279) b-type válasza Nowhereman (#278) üzenetére

b-type
(PH! nagyúr)

Nem terveztem hiánytalan felsorolást :), meg hát Damon nem volt bajnok a motorosoknál, ő csak motorosként kezdte.
Egy név van aki VB lett a MotoGp-ben és a Formula one-ban is: John Surtees
ő elég fura figura lehetett:
- 1956: 500 ccm VB.
- 1958: 350ccm VB. és (!) 500cm VB (egy nap két kategóriában is versenyzett)
- 1959: 350ccm VB. és (!) 500cm VB
- 1960: 350ccm VB. és (!) 500cm VB
Majd ezek után átnyergelt a Formula one autókra:
- 1964 Formula ona VB. (egy Ferrari-val)

Szal nem gyenge pali lehetett, de ő az egyetlen akinek sikerült.

[Szerkesztve]

(#280) AMD Power válasza b-type (#279) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

John Surtees:

Born: Feb 11th 1934 in England , Tatsfield:R

[Szerkesztve]

(#281) D.Orion válasza AMD Power (#276) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

A rossz nyelvek szerint Satot csak a japán öntudat tartja az F1-ben.:B

(#282) D.Orion válasza b-type (#279) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Idézet az F1 történelme című könyvből:
''Az évtized tíz vílágbajnoki címéből hat került a szigerországba, így a labdarúgás szülőföldjén Jim Clark, John Surtees és Jackie Stewart autóversenyzők személyében új ideálok tűntek fel...
...Ezek után a Ferrari csak egyszer-egyzer tudta megtörni a brtek nyomasztó fölényét, de olyankor is angol pilóta John Surtees ült a kormány mögött.''

(#283) Vigneau válasza D.Orion (#281) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Benne lehet ez is a pakliban. Végtére, az F1 nem csupán egy európai autós versenyág. Ha van japán márka, akkor lehet japán pilóta is. Az indiai gyerek talán jobb volt, vagy a portugál? Monteiro-nak jövőre is lesz helye az F1-ben. Ő talán a tehetsége miatt marad ott? Biztosan nem a szponzorai miatt... ;)

A lét határozza meg a tudatot. Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...

(#284) simonzé válasza b-type (#279) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem is tudtam, hogy motorozott az öreg, ráadásul ilyen jól. Egyszer azem vele beszéltem vele pár szót, de akkor leginkább a Toyota Paddock menüje volt a téma. :)

Különben meg klikk ide: Bővebben: link Előadja Renault V10 RS 25. :D

[Szerkesztve]

(#285)

(PH! addikt)

Gyűlnek a csapatok a Forma1be: Bővebben: link

(#286) b-type válasza simonzé (#284) üzenetére

b-type
(PH! nagyúr)

:D :Y
jaj.

(#287) Vigneau válasza (#285) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jó lenne, '89-ben még 40-es rajtszámú kocsi is volt, csak a 13-as hiányzott.

A lét határozza meg a tudatot. Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...

(#288) Motion_Blur válasza Integra (#227) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

LOL :DD:DD:C

Schumi hogy néz ki:D

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#289) escie válasza simonzé (#284) üzenetére

escie
(őstag)

hááh, ez nagyon durva ez a ''zene''... :))
juteszembe, kíváncsi leszek, milyen lesz a v8-asok hangja...
--
nekem gyanús vagy egy ideje, olyan sztorijaid vannak...:) mivel foglalkoztál/foglalkozol? vagy csak ennyire lelkes f1-fan vagy, hogy ilyen esetekről számolhatsz be?

''You took the part that once was my heart. Why not take all of me?'' - NOFX

(#290) Nowhereman válasza b-type (#279) üzenetére

Nowhereman
(őstag)

Reméltem a Hill név után be fog ugrani Philip Hill(USA) neve. Neki jóemlékem szerint mociban is megvolt a bajnoki cim.

Utánam a kondenzcsik!

(#291) Nowhereman válasza b-type (#279) üzenetére

Nowhereman
(őstag)

Reméltem a Hill név után be fog ugrani Philip Hill(USA) neve. Neki jóemlékem szerint mociban is megvolt a bajnoki cim.

Utánam a kondenzcsik!

(#292) b-type válasza Nowhereman (#290) üzenetére

b-type
(PH! nagyúr)

Hát sokféle bajnoki cím van, én nem tom öreg Hill hov motorozott, az FIM Bővebben: link
listán nincs bent a neve, tehát Motoros VB. nem volt, azért végignéztem kézzel is hogy ne tévedjek, de sem 50-125-250-350-500-ban nem találtam.

(#293) Nowhereman válasza b-type (#292) üzenetére

Nowhereman
(őstag)

Én sem, csak egy könyvben olvastam, hogy a mociban is király volt a csóka, és a jenkiknek is megvannak a sajátos kis világbajnokságaik. Bár szerintem nem kizárt, hoy valki mind a kettőt magasan küldje, csak ugye manapság nem árt nekirugaszkodni már kölök kortól. kissé vége a Graham Hill féle tesztelő szerelőből bajnok korszaknak. Még Mansellnél is látszott, hogy csak 18 évesen kezdett gokartozni. Mire nagynehezen világbajnok lett, addigra tisztult le a stilusa. Ha ő is karonülő korában kezdte volna mint Senna, valszeg több trofeát söpört volna be. Szőval azért kevés gyereket látni, hogy már gyúr mind a kettőre.
Hja és a 50-60-as években volt 1000-es is...

[Szerkesztve]

Utánam a kondenzcsik!

(#294) Integra válasza Motion_Blur (#288) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

mint valami olcsó smasszer csávó egy b kategóriás filmben:D

(#295) Integra válasza (#285) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

na az szép lesz ha a repsol lesz a támogató...
motogp-ben örülni fog neki a honda:D

(#296)

(PH! addikt)

És képzeljétek el, ilyen is van:Bővebben: link

Bár én személy szerint biztos vagyok benne, hogy nem ez az igazi ok.

(#297) Csepy válasza Vigneau (#287) üzenetére

Csepy
(senior tag)

No igen, de abban az időben még szabad rajtszámválasztás volt. 1996-tól szüntették ezt be.
PL: eméxel, hogy a Ferrarik mindig 27,28-as rajtszámmal mentek Villeneuve emlékére...

Regards: Csepy
[kép]

╔═════════════════════════════════════════════════╗ ║Tel: 30/570-8393 XXI. században mobilszám nélkül nincs üzletelés. ║ ╚═════════════════════════════════════════════════╝

(#298) Integra válasza (#296) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

ez már a nonsense kategória, erről ez a véleményem
ezek még gyerekek...

(#299) maszat

maszat
(senior tag)

Hát ilyet: Kimit lehet nevetni látni! :D
[kép]

(#300) Motion_Blur válasza maszat (#299) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Biztos volt már az arcában rendesen:D De gonosz vagyok;]

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Formula-1 2006 archivum I. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.