Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Formula-1 2006 archivum I. (téma lezárva)

(#101) Pompi válasza AMD Power (#95) üzenetére

Pompi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Na most visszanéztem ezt a részt. Nem értem DC (respect) miről beszél.
Arról a kiállásról van szó amikor Montoya jobb első kerekét cserélték. Az egy dolog, hogy ő még ugyanazon az SC időszakon belül kijött még egyszer tankolni. De ennél a kiállásnák pont akkor jött ki a boxutcából Buttonnal a háta mögött, amikor a SC odaért és a DC csak utánnuk ért oda, de mivel Montoya és Button lassan jöttek ki DC elmegy mellettük. Sajnos ez után nem mutatják őket egy ideig, aztán azt látjuk, hogy Montoya megy az SC mögött majd megelőzi.
Minden esetre nagyon nagy káosz tud lenni egy ilyen SC-s helyzetnél ez tisztán látszik. Nem, hogy a nézők, de szerintem még a versenyzők se tudják, hogy most akkor épp ki hol van.
Ha többeket érdekel felrakom ezt a kis részt a futamból.

Buttonos esetre pedig, nem úgy nézett ki, mint aki megköszöni a Jordannek, hanem inkább intett neki, hogy előzze vissza. Amúgy az tényleg egy érthetetlen eset volt.

[Szerkesztve]

--= (Hardver)Apróim: http://pompi.hu/aprok =-.

(#102) AMD Power válasza Markgx10 (#100) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Igen 50K-ba , de szerintem öt már egy ideje nem nagyon érdekli a pénz!;)

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#103) Markgx10 válasza AMD Power (#102) üzenetére

Markgx10
(őstag)

Persze tudom, ez neki csak ilyen zsebpénz féle dolog :D, mert jólmenő vállalkozásai, hotelei stb. vannak (például Prágában) Én is nagyon bírom az öreget (meg minden skótot :D)
Üdv:

Márk

The Spartans do not ask how many, but where they are. :)

(#104) Pompi

Pompi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Amúgy ha jól tudom SC közben nem lehet előzni, így meg abszolute nem értem DC felháborodását, mert tisztán látszik, ahogy a boxutcából kijövő Montoya és Button mellett elmegy...

(#105) AMD Power válasza Markgx10 (#103) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Hát igen neki nem nagyon számít a pénz! De azt sokan nem tudják róla, illetve a családjáról, hogy ő/ők már az elöt is pénzesek voltak mi elöt F1-s pilóta lett volna belöle!

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#106) Markgx10 válasza Pompi (#104) üzenetére

Markgx10
(őstag)

Ha lehetséges érdekelne az a kis rész, köszi:

Márk

(#107) b-type válasza bobace (#90) üzenetére

b-type
(PH! nagyúr)

- ''És az a balfasz Montoya meg tudjon rá hogy nem birta beelőzni a pontversenyben''
- '' Montoyárol meg annyit, hogy minusz 4 verseny ide v oda azért illet volna megelőznie a ngy öreget ''

Montoya 2 versenyen nem indult sérülés miatt, és ezen túl 6 futamot fejezett be idő előtt.
MS minden futamon indult, és 6 futamot fejezett be idő előtt.
Ezenkivűl MS ajándékba kapott 10 pont előnyt az Amcsi futamon minden Michelin-s csapattal szemben, azaz Montoya-val szemben is.
Nem tudom mire alapozod a 'balfasz' jelződet...
Tényleg mire alapozod?

”~Alonso,˙Lewis˙is˙behind˙you ~I˙don’t˙want˙to˙hear˙that”.......http://www.dailymotion.com/b-type

(#108) Motion_Blur válasza b-type (#107) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

És Montoya hány pont előnyt kapott a sokkal erősebb McLarennel + a Michelinnel?:U

Kár is ezen veszekedni....

Egyszer azt fogom majd kiszámolni, hogy ha Alonso és Kimi alatt sem ment volna egyszer sem szét a technika, hogyan is végződött volna az év...;]

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#109) Pompi válasza Markgx10 (#106) üzenetére

Pompi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Itt van a kis video az első safety car bejövetelről:
Bővebben: link

(#110) scang válasza Motion_Blur (#108) üzenetére

scang
(senior tag)

az a sok ''volna'':O

Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.

(#111) Motion_Blur válasza scang (#110) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Tudom, hogy nincs volna...de akkor is érdemes kiszámolni.

Sajnos a megbízhatóság ugyanolyan fontos, mint a gyorsaság. De inkább a gyors nyerjen, mint a megbízható;)

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#112) Pompi válasza Motion_Blur (#108) üzenetére

Pompi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

És azt hogy fogod? Mármint milyen helyezéssel fogsz számolni? :)
Alonsonak amúgy nem volt technikai hibája.
Kanadában odacsapta a kocsit a falnak, Indianapolisban ugye egyik Michelines csapat sem indult. Ezt a két versenyt nem fejezte csak be.

[Szerkesztve]

(#113) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jóvanna, nem fikázom tovább a Vörös egyest, nem akarok még több rajongói mailt. :D Majd mindig az öklömbe harapok amikor fikáznám. :)

Tényleg, ha valaki hibázik, és emiatt egy másik versenyző kiesik, akkor a felelőst általában megbüntetik. Ha viszont a pálya egy darabon széthullik, és emiatt kiesik egy emberke, és mondjuk így a csapata elveszíti a VB-t, akkor kit büntetnek meg? :U

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#114) b-type válasza Motion_Blur (#108) üzenetére

b-type
(PH! nagyúr)

A sokkal erősebb nem feltétlen igaz, a Michelin már igen..
Na de akkor úgye mindig felmerül MS eddigi VB címeinek jogossága.
Én tudom hogy MS sokat szívott a Michelin által előterjesztett, és aztán az FIA által előírt gumiszabályoknak köszönhetően, de most csak kapásból:
Monty-t egyszer dq-ra büntették mert kihajtott a pit-ből piros lámpa alatt (csapathiba), egyszer meggyűrték a gépét hátulról és letörték a diffúzorát, minek következtében el is szállt mint zászló a következő gyors kanyarban.
és egyszer Pizzonia kitette a versenyből...
Ez most csak ami eszembe jutott, ezek mind dobogós helyek voltak, illetve pontosabban egy vezető hely, és két második hely.
Nem hiszem hogy veszekednék, pusztán rákérdeztem hogy miért jó rámondani Montoya-ra hogy 'balfasz'.

szerk: ja és igen, most pedig belehajtott egy leszakadt pályadarabba...ez ha jól számolom akkor a 6 kieséséből 4...

[Szerkesztve]

”~Alonso,˙Lewis˙is˙behind˙you ~I˙don’t˙want˙to˙hear˙that”.......http://www.dailymotion.com/b-type

(#115) simonzé válasza Motion_Blur (#108) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A spanyol pont azzal lett bajnok, hogy csak egyetlen futamon nem szerzett pontot, akkor is a falnak ment. Szóval baromi megbízható és még így is nagyon gyors kocsija volt. Nyilván kellett hozzá az ő ''tökéletes'' megbízhatósága is.

Szerk: A Hungaroringen kiesett? Na erre nem emlékeztem. Mindegy, ott nem virított, de a kanadain kívül minden más versenyen igen.

[Szerkesztve]

(#116) Motion_Blur válasza Pompi (#112) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Amikor kiesett, akkor milyen pozícióban volt;)

Pl Kimi: Imola 1, Európa 1

(#117) scang válasza b-type (#107) üzenetére

scang
(senior tag)

úgy látom te eléggé otthon vagy a témában
:)

mi a véleményed a renault utolsó futamairól, főleg az utolsó
most gyorsabb volt lényegesen a mekinél szvsz.

(#118) Necrolyte válasza simonzé (#115) üzenetére

Necrolyte
(kvázi-tag)

Meg egy adag mák, amit persze éppen ezért tiltanak be az EU-ban... :)

To die, to sleep...

(#119) Sirpi válasza Pompi (#112) üzenetére

Sirpi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A Hungaroringen 11. lett, a rajtnál levitték az első vezetőszárnyát, és onnantól csak küszködött. De akkor is beért. Szóval technikai hiba miatt egyszer sem esett ki majomfej...

Hazudnék, ha cáfolnám annak tagadását, hogy ez az ital nem nélkülözi a koffeinmentesség megnemlétének hiányát. Na most akkor van benne koffein, vagy nincs?!

(#120) Pompi válasza simonzé (#115) üzenetére

Pompi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem esett ki a Hringen, csak hirtelen ránéztem a tabellára és mivel ott nem szerzett pontott és hirtelen nem emlékeztem, hogy mi volt azt írtam. Már javítottam a hozzászólásomat is :) Szóval nem esett ki, csak nem szerzett pontot.
Tehát Alonsonak nem volt technikai jellegü baja.

Sirpi, Simonzé ugyanazt mondjuk mind a hárman :D

[Szerkesztve]

(#121) b-type válasza scang (#117) üzenetére

b-type
(PH! nagyúr)

Nagyon meggyöző volt..
Ami nekem elsösorban lejött, hogy nagyon akarják a gyártók első helyét is, ezért beáldoztak egy újfejlesztésű motort is az év utolsó V10-es versenyébe.
Vmint nem engedtek ki, végig odakoncentrált mind Briattore, és Alonso, egész a leintésig.
Nem feltétlen tetszik ahogy megnyilvánulnak néha (gondolok itt a 'MS az ki?' felíratú polókra), de ezt a VB-t megnyerték, az utolsó futamot meg pláne.
Nehéz mérlegelni mert az SC-s körök, és az ezek miatt megváltoztatott tankolási taktika rendesen bezavar.
De nekem az a véleményem, hogy ezen a versenyen igen, jobb volt a Renault+Alonso csomag.

(#122) Motion_Blur válasza b-type (#121) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Igen...ezen a versenyen, de az év 80%-ában nem!

(#123) Markgx10 válasza Pompi (#109) üzenetére

Markgx10
(őstag)

Köszi szépen.

Azt szeretném kérdezni, hogy most a Toyota és a Williams már az idei téli teszteken Bridgestonnal fog indulni, vagy csak január 1-től?
Köszi:

Márk

(#124) b-type válasza Motion_Blur (#122) üzenetére

b-type
(PH! nagyúr)

Ez van.
Lehet hogy iagzságtalan, de ez biztos hogy nem először fordul elő a sportban.
Nem nekünk kell eldönteni hogy ki a megérdemelt VB.
Sok olyan infót nem tudunk amik pedig szükségesek lennének ahoz hogy tisztán lehessen látni.
Vmint nehéz különválasztani, az autó, és a gép egységét, hiába van külön bajnoksága a gyártóknak, és a pilótáknak, a két egység nagyon befolyásolja egymást.
Vmint azt sem lehet elválasztani, hogy a Renault megbízhatóságában mennyire volt szerepe Alonso vezetésének, és a McLaren megbízhatatlanságában mennyire volt szerepe Kimi-nek.
Nem azt mondom hogy így van, dehogy, de ha elfogulatlan akarsz lenni, akkor ezeket mind meg kellene vizsgálni.
Így aztán csak elfogadni lehet ami van, és elemezgetni.
De sziklaszilárdan kijelenteni vmit,.. nem.

(#125) scang válasza b-type (#121) üzenetére

scang
(senior tag)

köszi

kb így gondolom én is
a sumi kicsoda poló meg szvsz csak az az egy emberke idióta húzása volt

(#126) Markgx10 válasza scang (#125) üzenetére

Markgx10
(őstag)

Igen, azon a pólón először én is felhúztam magam, de aztán valaki a fórumról linkelte, hogy csak poén volt és MS sem vette komolyan, merthogy ismerik egymást az ürgével.

(#127) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem tudom megállni, hogy be ne másoljam az egyik leg(el)ismertebb magyar F1 szakértő barátom magánvéleményét schumi versenyéről. Nevet nem írok, nem is az a lényeg. A srác Ferrari (nem MS) drukker!

''ha Klien vagy Karthikeyan csinálta volna ugyanezt az elsô versenyén, mindenki azt mondta volna, hogy öcsi, most szépen mennyél haza, oszt felejtsed el hamar, hogy te F-1-es versenyzô akarsz lenni! Hát nem?!
A különbség az, hogy mindenki tudja, hogy ez csak egy átmeneti üzemzavar volt a Schumák agyába, mert amúgy ha összekapja magát, pokoli gyors és precíz tud lenni. Év vége van, szar szezonja volt, menne mán hafele, most mit erôlködjön?!

Amúgy az FIA szóbeli figyelmeztetésben részesítette.''

(#128) Motion_Blur válasza simonzé (#127) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Teljesen korrekt.

(#129) matyics

matyics
(őstag)

Jobbra fel és Forza Ferrari! :)

Ha Isten azt akarta volna, hogy ne maszturbáljunk, akkor rövidebb kezet csinált volna

(#130) joshua7 válasza Sirpi (#64) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

???
Senna '94-ben halt meg, Hakkinen viszont '91-ben kezdte a Lotusnál.
:)

Semper Fi

(#131) szatocs válasza Motion_Blur (#48) üzenetére

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Komolyan?

=== Szatocs ===

(#132)

(PH! addikt)

Olvassátok el mindkét nyilatkozatot:

Schumi: Bővebben: link

Briatore: Bővebben: link

''A vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.''-Hal Hickman

(#133) Pierre válasza (#132) üzenetére

Pierre
(kvázi-tag)

Fura fickó ez a Briatore... :U

Hous Bin Pharteen

(#134) Pierre

Pierre
(kvázi-tag)

Azt egyébként tudja valaki, hogy mi értelme volt annak, hogy Monty Kimi mögött autókázott, miközben a könnyebb autóval jóval gyorsabb volt, mint a nehezebb autóval köröző Kimi? Miért nem cseréltek helyet? Talán megpróbálhatták volna megelőzni így Fisicót...

Hous Bin Pharteen

(#135) válasza Pierre (#134) üzenetére

(PH! addikt)

Talán el akarták kerülni a csapatutasítás gyanúját?:F

Vagy csak direkt otthagyták Kimit Monty és Fizikó között, nehogy kiüsse magát a kolumbiai?:)

Vagy csak még nagyon a verseny eleje volt és kicsit kivárták hogy lássák mi lesz.

''A vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.''-Hal Hickman

(#136) Dzsekó válasza simonzé (#127) üzenetére

Dzsekó
(őstag)

Érdekes Ralf Schumacher hasonló szituációban rommátörte az autóját Monzában amikor az előtte levők fékeztek a safety car mögött. Ez a sokadik versenyén volt mégse lovagolt ezen senki, mint most te ha jól nézem már jó pár oldalon ez a témád. :)

Sőt amikor Montoya hátulról elkapta Schumachert ott sem foglalkoztak ezzel, el sem tudta kapni a kormányt, pedig elvileg figyelni kellene az előtte levő versenyző hirtelen fékezésére.

Motorosoknál kapásból tudok mondani két világbajnokot aki a felvezető körben tört már össze motort úgy hogy a közelében nem volt senki.

Arról már ne is beszéljünk hogy azok a versenyzők szóba sem kerültek, akik lekörözött versenyzőként ütöttek ki versenyzőket jó néhány vb pontot elvéve a cspatoktól akár az idei szezonban. Na ők azok akik még kezelni sem tudták a helyzetet, az elengedési manőver túl bonyolult volt számukra.

Úgy látszik az f1 'szakértő' barátod nem túl rég óta néz F1-et vagy igen rövid emlékezetű. :)

Schumacher annyit nyilatkozott hogy hirtelen fékeztek előtte, mást nem tudott tenni, elrántotta a kormányt reflexből és kicsúszott. Egyébként megvan a teljes videó neked, mert én már csak annyit láttam hogy csúszik kifele.

KonicaMinolta új és felújított, színes és fekete-fehér A3-as méretű multifunkciós berendezések (másol, nyomtat, szkennel) eladása, bérbeadása és szervizelése karbantartási szerződéssel kedvező áron. Bővebb információ: 06-30-866-0563

(#137) Nowhereman válasza Pompi (#112) üzenetére

Nowhereman
(őstag)

Mondhatjuk, hogy, egy elmebeteg sem lökte ki, + stb. Az már szerencse, összehasonlitva Monty, vagy Webber idei szériájával...

Utánam a kondenzcsik!

(#138) Vigneau válasza Dzsekó (#136) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hm... Bocsi, de az a Ralf Schumacher pontosabban Jenson Button volt 2000-ben a Williams-nél azon a monzai futamon... Csapattársak voltak abban az idényben és ez volt az első idénye az F-1-ben. ;)

A lét határozza meg a tudatot. Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...

(#139) Motion_Blur válasza (#132) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Briatore: ''olyan pilótával nyertek, akit én építettem fel''

MS-t miért kellett felépíteni?? Mi az, hogy felépíteni egy versenyzőt? Jó hogy nem már azt mondja, hogy tőle tanult MS mindent....szánalmas.

(#140) brownus válasza Motion_Blur (#139) üzenetére

brownus
(PH! addikt)

egyre nagyobb az önuralmam, jópárszor deleteltem mire ezt írom le:)
nem tudom elhinni, hogy ilyen faszságokat nyilatkozzon egy üzletember/csapatfőnök, nem csípem ezt a briatorét, de ezt félre fordíthatták, vagy mégsem?:)

Kimi lefogja farigcsálni a nagy pofáját jövőre!!!!

[Szerkesztve]

htc iS - CM7.2rc2 ॐ

(#141) Pierre válasza (#135) üzenetére

Pierre
(kvázi-tag)

Nem volt a közelben Monteiro vagy Pizzonia, szóval nyugodtan helyet cserélhettek volna :P

Szerk: remélem, hogy jövőre nem lesz egyhangú Kimi-uralom, mert akkor csúnya nagy licit lesz érte a Ferrari és McLaren között. csak úgy röpködnek majd a milliók...

[Szerkesztve]

Hous Bin Pharteen

(#142) AMD Power válasza brownus (#140) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Nagyon bízok benne , hogy vagy Merci vagy Honda , Button által eltapossa ezt a csigazabáló csapatot!;]

[Szerkesztve]

(#143) shev7 válasza b-type (#121) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

''jobb volt a renault csomag''

Azért ehhez hozzátartozik az is, hogy a safety car miatt Kiminek nem volt lehetősége üres tankkal menni a pályán. Úgy elég nehéz gyorsnak lenni. A renaultnak ebben is szerencsés volt.

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#144) AMD Power válasza Motion_Blur (#139) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Szerintem ez a Briatore egy barom állat! Komolyan mondom ez az ember nem normális! Mit képzel magáról. Nem baj majd jövőre megkapja a részét, Alonsoval együtt;]

(#145) válasza brownus (#140) üzenetére

(PH! addikt)

Sztem angolul simán használhatta a ''build'' igét, de sztem úgy értette, hogy felfedezte, leszerződtette, adott köré csapatot, autót és Schuminak már ''csak'' a VB-t kellett megnyernie.
Ami így is volt, más kérdés, hogy ha nem nála akkor akárhol máshol lett volna világbajnok Schumi(mint ahogy lett is). Az egyetlen érdeme, hogy ő fedezte fel, de még ez sem igaz, mert Eddie Jordan sokkal többet kockáztatott, amikor először ültette forma1es kocsiba.

Nem is ezzel van a baj, azért linkeltem egymás mellett a két nyilatkozatot, mert szembeötlő, hogy Schumi amikor gáz van is arról beszél, hogy milyen jó emberek veszik körül bízik bennük, meg együtt kimásznak.
Briatore meg most ugye a csúcson van, ahelyett hogy örülne azzal jön, hogy amúgy Schumi meg a Ferrari sem lenne sehol nélküle, mert ő a király és minden jóban benne van a keze.

Természetesen ezzel sincs semmi bajom, ő egy ilyen ember, nem kell elítélni, a maga nemében sikeres és a céljait eléri.

(#146) gabe_ válasza (#145) üzenetére

gabe_
(senior tag)

Hát igen. Sikeres, és egy arrogáns, nagyképű f@sz... (bocs) Ezért is útálják sokan. Persze el kell ismerni, jól csinálja a dolgát. Többnyire. Csak nem kéne úgy felvágnia vele...

Sovány szakácsban sose bízz!

(#147) brownus válasza (#145) üzenetére

brownus
(PH! addikt)

ja, Sumi úgy nyilatkozott mint mindig, de Brió akkor is magába szállhatna. csak ő nyilatkozik ilyen hülyeségeket a 10 csapatfőnök közül!:)

htc iS - CM7.2rc2 ॐ

(#148) bobace válasza b-type (#107) üzenetére

bobace
(őstag)
LOGOUT blog

A balfék jelző nem annak szol h gyenge pilóta, hanem csak annak hogy illet volna megelőznie MS-t.A 4 versenyt meg it irta valaki , nem számoltam össze mennyi volt valojában.
Elég jo autó volt alatta, S-hez képest, ezért irom, és tartom hogy illet volna,amugy jobban szeretem mint Alonsot (bocs ALonso drukkerek), akit ettöl függetel tisztelek, ugyanugy mintahogy akár azt az indiai(cigány)csávot is.

Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.

(#149) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pizzoniáról mit gondoltok? Van jövője az F1-ben? Amikor szerephez jutott, nem nagyon villantott. Wurz meg ... (ki a másik McLarenes tesztpilóta) amikor Montyt pótolták, hát bizony hozták a pontokat bőven. A mekivel van most az erő... Jó szponzor, jó technika, jó versenyzők (négy is)... minden adott volt a VB megnyeréséhez, csak a megbízhatóság nem.

(#150) AMD Power válasza simonzé (#149) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Pizzonia szerintem max csak teszt pilóta lesz. Nincs nekem vele semmi bajom , de én annyira nem vagyok oda érte. Wurz az jó kérdés , de szerintem De La Rosa jobb nála. A McLarennél a gyenge pont szerintem a motor. De a többi az OK.:B

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Formula-1 2006 archivum I. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.