Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#501) Overlocker

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én is beléptem a klubba, egy 32GB-s Samsung SLC-vel..HD Tune Read

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#502) fsb1000 válasza Overlocker (#501) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

Grat!
Akkor már vagy 3-an vagyunk "csalók" azzal a 170 feletti értékkel....
4-5 gépben, különböző OS-ekkel lepróbázam és nem akar lemenni 100-ra.

World of Tanks petició: 15 perc töltési időt az önjáró lövegeknek!

(#503) Overlocker válasza fsb1000 (#502) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

LOL, jó tudni :DDD Gigabyte P45 Extreme lapot használok és még nem raktam fel a driverek-et..
mod: Megnéztem HD Tach-al is, ott is 170MB/s átlagot mutatott..

Write tesztet hogy tudok csinálni?

[ Szerkesztve ]

over@locker886™ >> www.overclocker886.com << Hirdetéseim (AKCIÓ!): http://hardverapro.hu/aprok/hardver/keres.php?suser=overlocker&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#504) shteer

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Fejlettebb SSD-kezelés a Windows 7-ben?

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#505) Nyugdíjas válasza Overlocker (#501) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Jóvan nagyfiam, hajrá :D

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#506) fsb1000 válasza Overlocker (#503) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

Eredeti HDTune-val és ha nem az SSD-n van a rendszer (adatok törlődnek)

ha jól emléxem....

(#507) Overlocker válasza fsb1000 (#506) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Aha..akkor sztem hagyom..

Öreg: Thanks ;]

(#508) Gorneck23 válasza Overlocker (#501) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

De xar... :DDD ;] :P

Használd egészséggel...jó kis stuff... :)

(#509) HeliumA

HeliumA
(tag)

:R

Milyen SSD-t vegyek?
MLC vagy SLC?
Csak rendszernek vagy notiba alapnak?

Előre is köcee
Attila

"A Pénz valóban nem boldogít, mert nem érzem magam boldogabbnak most, hogy 500m$-om van, mint amikor 400m$-om volt" /Arnold Schwarzenegger/

(#510) shteer válasza HeliumA (#509) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

slc-t ha tudsz, pl samsung 32gb :)

rendszernek jó, mert a kis fájlok mozgatásában magasan veri a hdd-ket

Overlocker: csak tudnám mire vártál eddig ;]

[ Szerkesztve ]

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#511) Fori23 válasza Overlocker (#501) üzenetére

Fori23
(őstag)

Lesz tuning is? Vagy flash memót nem lehet? :))

"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

(#512) Márton válasza shteer (#510) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

Amelyik MLC tud 80MB-ot olvasni, és 2 év garral adják az sem jó rendszernek?
OK, az írása csak 40 körül van, cserébe olcsóbb mint az SLC.

Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

(#513) Nyugdíjas válasza Márton (#512) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Hol, és mennyiért, és milyen? :D

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#514) Márton válasza Nyugdíjas (#513) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

transcend, többen is hirdetnek itt

(#515) Nyugdíjas válasza Márton (#514) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Szándékosan nem válaszoltl az összes kérdésre, kis hamis? ;]

(#516) Márton válasza Nyugdíjas (#515) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

19-20e

(#517) Nyugdíjas válasza Márton (#516) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Én biztosan nem vennék MLC-t, ha már rászánod a pénzt.... Nem olyan sokkal többért vesztegetik itt az SLC-ket sem...

(#518) HeliumA

HeliumA
(tag)

Hát igen ezért vagyok én is bajban, mert boltba 2x annyi egy SLC mint itt PH-n. És ez által meg is zavarodtam. 5xK-ért 64GB-os patriot 180/100-as de 35K a 32GB-os változata. Ilyen sebességgel veri rendesen a Samsungot.

"A Pénz valóban nem boldogít, mert nem érzem magam boldogabbnak most, hogy 500m$-om van, mint amikor 400m$-om volt" /Arnold Schwarzenegger/

(#519) kozi71

kozi71
(tag)

Nálam ez van. Remélem jól müxik. [link]

high tech, low life

(#520) Gorneck23 válasza HeliumA (#518) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Mintha megéreznéd, ha OSnek lesz csak?! :) Mert nem fogod...vedd csak a drágábbat... :D

(#521) fsb1000 válasza kozi71 (#519) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

Ez 4db Raidben?

(#522) kozi71 válasza fsb1000 (#521) üzenetére

kozi71
(tag)

Csak kettő. (samsung)

high tech, low life

(#523) HeliumA válasza Gorneck23 (#520) üzenetére

HeliumA
(tag)

:R

Akkor alapvetően mindegy, hogy 175/100 (Patriot) vagy 100/80 (Samsung)?

Laptopba venném.

Ja és Patriot >1,5mh üzemidőt ír a Samsung meg ~1,0mh.

Köcee

(#524) Overlocker válasza shteer (#510) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jobb árra:D :P

Fori23: Sztem eléggé komplikált, de ha lesz időm ráállok az ügyre..

(#525) xcbiker válasza HeliumA (#523) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

a patriot MLC chipekkel van szerelve. Jobb a samu.

[ Szerkesztve ]

Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#526) HeliumA válasza xcbiker (#525) üzenetére

HeliumA
(tag)

SLC chipes és azzal tud 175/100-at.

[Patriot]

[ Szerkesztve ]

(#527) xcbiker válasza HeliumA (#526) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

Honnan veszed, hogy SLC, mert a gyártó oldalán ez nincs kiírva?

Viszont nekem volt egy 32GB-os model, amit szétszedtem, és a chipek MLC-k voltak a nyákon. A gyári specifikációk pedig ugyanazok.
A samsung szétszedése után SLC chipek voltak a nyákon.

A Patriot írási sebessége eléggé változó volt. A samsung kiegyenlítettebben írt.
Valamint a hozzáféréssi idő is jobb a samunál. 0,2 vs. 0,1

[ Szerkesztve ]

Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#528) HeliumA válasza xcbiker (#527) üzenetére

HeliumA
(tag)

Tudomásom szerint SLC. :U
Itt PH-en volt nem rég egy teszt Intel SSD-vel kapcsolatban, ahol újdonságként kezelték az Intel MLC chipes SSD-jét: "Tehát, amit az MLC NAND lapkákról tudni kell: kisebb felületen több adat helyezkedik el (azaz nagyobb az adatsűrűség), de ez az SLC-vel szemben egyben a hátránya is a sebességre és élettartamra nézve." Itt kiderül, hogy 250/70-es, de nem ez a jellemző az MLC chipes adattárolókra nézve.

(#529) xcbiker válasza HeliumA (#528) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

saját szememmel láttam, hogy MLC-vel volt szerelve.

(#530) HeliumA válasza xcbiker (#529) üzenetére

HeliumA
(tag)

Amit ide feltettél az a te Samsung SSD-d. Az SLC SSD-k ára alacsonyabb mint az MLC társaiké. Kanadából megrendelve a Patriotot 231,55 CAD lenne míg az előbb említett Intel MLC-s SSD-je 750CAD. Kicsi az esély arra, hogy ilyen gyors MLC 1/3-ba kerüljön.

(#531) Gorneck23 válasza HeliumA (#530) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Grr...az intel mlcje kicsit més...slcje még durvább lesz még drágábban...

[link]

(#532) Fori23 válasza HeliumA (#530) üzenetére

Fori23
(őstag)

"Amit ide feltettél az a te Samsung SSD-d"
A samu nem fekete, a Patriot viszomt igen.

(#533) HeliumA válasza Fori23 (#532) üzenetére

HeliumA
(tag)

A keretre gondoltál? A Patriot Samsung chipes? A Samsung tud olyan chipet gyártani, ami 175/100-at tud? Akkor miért 100/80-as az SSD-je?

(#534) Overlocker válasza HeliumA (#533) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én már itt elvesztettem a fonalat..szval..

Miért ne lehetne a Patriot-on Samsung chip?..DDR ramok esetén is sok gyártó vásárol a Samsungtól..

Csakhogy tisztázzuk az MLC chippek a lassabbak, az SLC-k a gyorsabbak.. (Ha Intel termékeit nem nézzük, mert az külön kategória most)

Igen, tud : link

[ Szerkesztve ]

(#535) Fori23 válasza HeliumA (#533) üzenetére

Fori23
(őstag)

Igen a keretre, kegalábbis ami itt pörög Samsung 32GB SLC- meg a gépemben is- az ilyen [link]
Hogy miért azt nem tudom, de azon a képen lévő chip K9GAG08U0M

(#536) Overlocker válasza Fori23 (#535) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hohoho..link :D

Holnap megnézem milyen chippes az enyém..aztán ha lehet javitunk a 42ns-en :D

(#537) HeliumA válasza Overlocker (#534) üzenetére

HeliumA
(tag)

Lehet rajta Samsung chip, csak az a fura, hogy a Patriot előáll egy olyan Samsung chipes SSD-vel ami ver mindenkit. SLC gyorsabb mint az MLC, legalább is most ez a trend. Akkor nehezen hiszem, hogy egy Samsung MLC chipes Patriot elveri az SLC chipes Samsungot. Na ezért gondolom, hogy SLC chipes lehet a Patriot. És még az ár is ezt sugallja.

(#538) Nyugdíjas válasza HeliumA (#537) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Azt ugye tudod, hogy itt most olyan értékekkel játszunk, amiket te a valós alkalmazások mellett sosem fogsz tudni megkülönböztetni. 1sec alatt töltődnek be akár egészen komoly programok is, namost, hogy ez valójban 1,1, vagy 0,8sec azt csak Sárpac tudná érzékelni a ló-érzékeivel ;]

(#539) HeliumA válasza Nyugdíjas (#538) üzenetére

HeliumA
(tag)

Hogyne tudnám :K , én is infós vagyok, de csak most kezdtem el SSD-s dolgokkal foglalkozni.

(#540) Gorneck23 válasza HeliumA (#537) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

SLC és MLCnél is gondolom "úgy paramétereznek ahogy akarnak"...így gondolom lehet gyorsabb egy MLC is...lsd Intel MLC.

(#541) HeliumA válasza Gorneck23 (#540) üzenetére

HeliumA
(tag)

Én úgy gondolom, hogy technológiailag egyenlőre nem, lásd Intel. Most csinált egy gyors MLC- SSd-t, de jövőre SLC-s tárolója gyorsabb lesz.

(#542) Fori23 válasza Overlocker (#536) üzenetére

Fori23
(őstag)

Úgy is van, rá kell gyúrni. Majd feszt, időzítéseket, SSD-Z validot ha kérhetünk :D

Egyébként nekem jobb lett mint amire számítottam. Sebességben is tökéletesen kiváltotta a 74ADFD raptort. Hangtalan, hűs, és idleben- EPU meg minden- csak 66-67W-ot mutat a fogyasztásmérőm (na nem mintha valaha is behozná az árát, de ez is számít).

(#543) Gorneck23 válasza Fori23 (#542) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

A VGA sokat számít... :D

(#544) Overlocker válasza Fori23 (#542) üzenetére

Overlocker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sokba fog kerülni :D

(#545) fsb1000 válasza Overlocker (#544) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

Dehogy.. majd adok kölcsön néhány peltiert, hogy -20°C alá vihesd....

(#546) Nyugdíjas válasza fsb1000 (#545) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Szerintem aa minuszokat megoldja házon belül, ha nagyon akarja ;]

(#547) xcbiker válasza Nyugdíjas (#546) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

főleg ha a gázárak az egekbe szöknek és jönnek a fagyok... ;]

[ Szerkesztve ]

(#548) Nyugdíjas válasza xcbiker (#547) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Nem szó szerint értettem a házon belült ;]

(#549) xcbiker válasza Nyugdíjas (#548) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

...én meg nem komolyan...

(#550) Márton

Márton
(PH! addikt)

új fájlrendszer

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.