Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#151) shteer válasza syC (#150) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ha mondjuk van egy "régi 3.5-es sata2es vinyó mellette

valóban észrevehető gyorsulást produkál a lemezigényes műveletek során :K
ha elférsz oprendszerrel az adott méreten, mit lassítana be a hdd? :U

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#152) Tody56

Tody56
(senior tag)

Sziasztok.

Felmerült az igény, hogy a kis 2,5-es hdd-k és SSD meghajtókat be kellene tudni az tenni az 5,25 azaz a cd meghajtók helyére is, egyben egy kis hűtéssel.
Az elképzelés az, hogy egy cd-rom helyén 2db kis vinyó vagy ssd férne el egymás alatt.
Az anyag beszerzését már megkezdtem, de nagy segítség lenne tőletek, ha jeleznétek felém hogy kinek van rá igyénye. Akár priviben.
Természetesen utánna sem lesz kötelező megvenni, csak nem mindegy hogy 5db-ot gyártok le raktárra, vagy mondjuk 50-et.
Ezzel a vevők érdekeit is segítem hogy nem kell várni elándóan az utángyártásra.

A segítséget előre is köszi mindenkinek :R

www.pcvizhutes.hu

(#153) shteer válasza Tody56 (#152) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

egyben egy kis hűtéssel

ki szerint kell ezeket hűteni? :)

bennem forralódott ilyen gondolat, de úgy néz ki nem tudok rááldozni egy nagy meghajtóhelyet. amúgy nemes kezdeményezés :R

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#154) liksoft válasza Tody56 (#152) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Készíts egyet, és a fényképével tedd ki a hirdetésekhez. Tudom ez két vagy több menet, de jobb ötletem nincs.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#155) Tody56

Tody56
(senior tag)

Gondolkoztam vizen a kis hdd-k miatt, nyilván nem az ssd, de tök felesleges. Tényleg annyire kicsi itt a hő, hogy ha tömör aluból készül a távtartó, az életen nem fogja felmelegíteni azt :DDD
10db nak az anyagát már fixre megrendeltem, de "meglássuk" mennyire van igény.
Elvileg a hét másodikfelében vagy jövő hét elején lesz már belöle és akkor dobok fel képeket.

Én is berendeltem Ősitől 2db 32gigás ssd samut raidbe kötni, nem bírtam tovább a kísértésnek.

www.pcvizhutes.hu

(#156) Vladi válasza Tody56 (#152) üzenetére

Vladi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szia!

Jó kezdeményezés. Látom van üzleti szellem. :D

Esetleg nem csak ssd-khez lehet jó, hanem laptop hdd-hez is. Sokan tesznek ilyet nagy gépbe. Esetleg lehet több modell is, hűtéssel, meg a nélkül.
Árat tudsz saccolni? :U

(#157) kem

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Beleszerettem az SSD-kbe :O
Gyönyörü szép eredményeket produkál...

(#158) Tody56 válasza Vladi (#156) üzenetére

Tody56
(senior tag)

Természetesen kis vinyóhoz is jó lesz.
Azért készül tömür aluból, nem pedig hajlított lemezből, hogy ezzel a hűtés is legyen megoldva. Vizezni ezt felesleges lenne :DDD
Az ár kb 6.000ft lesz, és ebbe 2db ssd vagy noti vinyó fér el.

www.pcvizhutes.hu

(#159) xcbiker válasza Tody56 (#158) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

miért nem csinálsz olyat is amibe csak egy disk megy mert úgy a házban elég jól variálható.

Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#160) szacsee válasza xcbiker (#159) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gondolom azért, hogy 2 férjen el egy 5,25"-os helyen...akinek több SSD-je van az kaptya be... :DDD

Más:
Ölég impresszív:

[ Szerkesztve ]

(#161) szacsee

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lejárt a modidő:

(#162) shteer válasza szacsee (#160) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

4-Drive RAID 0
azé kösz ;]

[ Szerkesztve ]

(#163) Tody56 válasza xcbiker (#159) üzenetére

Tody56
(senior tag)

Felesleges 1-est csinálni, mert a cd-rom magassága 41,5mm. Egy mini meghajtó pedig 10mm magas. Kicsit luxus lenne csak 1 helyet csinálni. Sokok vannak hely szükében 5.25 helyileg.

www.pcvizhutes.hu

(#164) szacsee válasza shteer (#162) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azt később akartam lelőni.. ;]

De már tisztán látni, hogy Raid 0-ban nem nő a véletlenszerü elérés...igaz winyóknál sem tapasztaltam..
Itt viszont növekvő tárhely mellett lineárisan nő az olvasás és írás is igen alacsony elérési idő mellett.

(#165) Gorneck23 válasza Tody56 (#158) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Egy kép mindenképp kéne...

(#166) kem

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

most nézem...
mindenkinek ilyen 10-12%körül van a prociterhelés az SSD raid teszteknél?
Szerintetek jobban megéri egy SSD 30-ért mint egy 36Gb-os Raptor?

(#167) xcbiker válasza Tody56 (#163) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

monjuk az egyest én úgy képzeltem el mint egy 10mm-es lap a hdd két oldalára ("nyomtáv szélesítő") :), így akár kettő ilyen is betehető, egymástól teljesen függetlenül.

[ Szerkesztve ]

Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#168) Tody56 válasza Gorneck23 (#165) üzenetére

Tody56
(senior tag)

Megrendeltem az anyagot 10 darabhoz és max jövő hét elején készen lesz szerintem.

www.pcvizhutes.hu

(#169) xcbiker válasza Tody56 (#168) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

én valami hasonlóra gondoltam:

A rajz minőségét nem kell nézni, nem vagyok egy Paint-mágus.

(#170) shteer válasza kem (#166) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

36-os raptornál mindenképp :K 74-esen érdemes lehet elgondolkodni, de nagyon zajos

(#171) Gorneck23 válasza shteer (#170) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ha sebesség a lényeg, akkor mind1 melyikről van szó...

Tody56: :R

xcbiker: Ha kibelezel egy cdrom-ot akkor a megmaradt nagyobb U alak ideális SSD beépítésre...Én azzal fogok dolgozni sztem...4 lyukat kell csak fúrni...

[ Szerkesztve ]

(#172) Tody56 válasza Gorneck23 (#171) üzenetére

Tody56
(senior tag)

Valószínű, hogy müxik a dolog, de nem mindenki "jómunkásember" :DDD
A hőelvezetés és főként a rázkodás (hdd) azért nem biztos hogy olyan jó megoldás. Használtam anno, ilyen hajlított lemezt normál vinyónál....mostmár kerülöm...

www.pcvizhutes.hu

(#173) Gorneck23 válasza Tody56 (#172) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

:R :DDD

(#174) Nyugdíjas válasza kem (#149) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Az az olcsó? :DDD

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#175) Nyugdíjas válasza Tody56 (#155) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Abszolút nem melegzsenek ezek. Én taperoltattam itt járt kollégákkal az enyémet (mármint az SSD-t ;]) közvetlen sok program telepitése, és egyebek után,de nem hogy nem meleg,de hideg volt :D

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#176) Tody56 válasza Nyugdíjas (#175) üzenetére

Tody56
(senior tag)

Ennek örülök.
Felesleges vizezni.
A kis hdd-knek pedig ennyi hűtés tökéletes.

www.pcvizhutes.hu

(#177) shteer válasza Tody56 (#176) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

hááát, a víz hőmérsékletének csökkentésébe is besegítenének :))

(#178) Tody56 válasza shteer (#177) üzenetére

Tody56
(senior tag)

Ne szivassatok. :DDD Már tükön ülök. Holnap elvileg megjön a 2db samum. Kiváncsi vagyok már nagyon

www.pcvizhutes.hu

(#179) shteer válasza Tody56 (#178) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

na jó, őszintén megmondom: designos, pici, könnyű és hideg marad mind2
:D

(#180) shteer válasza Nyugdíjas (#175) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

mindegy az h milyen meleg, úgyis bedöglik holnap ;]

láttam kiakadtál az mlc-s ssd hír kommentjeire :)) lássuk be, jogosan

(#181) kem válasza shteer (#177) üzenetére

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ki tudja? Lehet be lehet fogni "radiátornak", ha már úgyis elviseli üzemi hőfokként azt amennyi a keringetett víz :DDD

(#182) Nyugdíjas válasza shteer (#180) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Kissééé :D

BTW ki (akartam) próbálni tegnap a RAID-et. Nem lesz nekem raidem ilyenből, meg másból sem egyelőre. Sajnos az OSx nem komálja a RAID-vezérlőjét a lapomnak. Vagy nemtom... Kipróbáltam pár release-t, meg vagy tizeniksz féle kernelt,de nem szerettek RAID tömbről bootolni. Ezért meg fel nem rakok win-t, hogy ne 2mp alatt, hanem 1 alatt induljon a Flash (egyébként még ennyi kül. sem lenne szerintem)... Hajnal 3-ig próbálkoztam olyan 11-től kezdve, után elfogyott a türelmem a 20. reinstall után kb... :)

Szóval már úgyis láttuk mit tud más tesztekben, sajnos tőlem ne várjuk élménybeszámolót,de megsúgom, hogy vannak akik eleve kettesével veszik ezt itt a kollégák közül, szóval fogunk még látni teszteket ;)

Nekem meg legalább megmarad a pénzem ;]

[ Szerkesztve ]

(#183) szacsee válasza Nyugdíjas (#182) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Uno kérdés: Le tudta kezelni a lap...ergo látta a raid tömböt (bios szinten)?
Valami infó róla, hogy tudott-e írni rá, vagy nem is tudott hozzányúlni a tömbhöz az OS-X? :R

(#184) Nyugdíjas válasza szacsee (#183) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Az van, hogy az OSx-nél OS szinten kell létrehozni a RAID tömböt.(Lehet win-nél is. Rég volt, nem emlékszem már :D:B) Tehát két lehetőségem volt:
1. Nem állítok be RAID módot BIOS-ban, és megnézem igy mit kezd vele.
2. Beállitok RAID módot,de akkor nem látta RAID tömbnek, és még1x létre kellett hozni install-nál az installerben.

2. Esetben totál káosz. A BIOS-ban beállított tömb restartnál látható módon szétesett, tehát ez a módszer kuka.
1. Módszerben valahogy én magam sem biztam, fura megoldás lenne :D De próba... Létrehoztam, látta, formázta, cimkézte,de nem bootolt róla install után. Kernel Panic ;]

Ha jól vélem felfedezni a mögöttes tartalmat kérdésedben, akkor irok azért arra is :D Szerintem win alatt nem lezs gond, kétlem, hogy ezek olyan SSD-k lennének amik alkalmatlanok RAID-re :D

[ Szerkesztve ]

(#185) liksoft válasza Nyugdíjas (#184) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Soft RAID0 boot képtelen. Ha RAID0-ról kell indulni, azt a hardware kell, hogy tudja. Vagyis BIOS. Ez az egyetlen járható út. Ilyenkor viszont mivel a BIOS már egy winyót csinál belőle, kettőnek nem lehet látni. A driver olyan, hogy normál vagy RAID-es. De winyóként mindegyik csak egynek mutatja az OS felé.

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#186) Nyugdíjas válasza liksoft (#185) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Hát ezaz...
Megcsináltam a RAID0 tömböt BIOS-ból, ahogy kell, de a telepítő mégis két külön HDD-t látott. Ezért mondom amit mondok...

(#187) liksoft válasza Nyugdíjas (#186) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Akkor ott valami bug van. Engedélyezni kell a RAID módot, majd szintén BIOS-ból inicializálni a winyókat. Az inicializálási fázis nélkül nem tudja a vezérlő melyik winyónak hol a helye. Mindkét lépést megcsináltad?

(#188) Nyugdíjas válasza liksoft (#187) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Nekem ne káromkodj itt :DDD
Ha inicializálás alatt azt értjük, hogy megfelelő időben ctrl+I, és raid0, stripe, megmondom melyik hdd-k legyenek a tömb tagjai, stb... akkor volt ilyen.
Nem tudok róla, hogy egyebet kellene tennem :B

Utána restrat-nál irja is, hogy van egy ilyen RAID tömböm, a 2db SSD-nél pedig, hogy member of izémizé RAID...

(#189) liksoft válasza Nyugdíjas (#188) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Akkor jó. Vagyis megcsináltad. Legalábbis úgy látszik. Akkor passz. Sem MAC-et, sem RAID-et gyakorlatban nem gyűrök. Csak próbaként hoztam létre több controllernél, lássam melyik hova teszi a belső adminisztrációját. Itt nekem is megáll a tudományom.

(#190) Nyugdíjas válasza liksoft (#189) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Nem bánom egyébként. Sőt! Ez a lehető legjobb megoldás. Pénzem megmarad (csak próbára csináltam egyelőre a notiba való SSD-vel, nem vettem még1-et pont emiatt mert nem voltam benne biztos), fantáziámat nem piszkálja a dolog. Nyugalom béke, péz megmarad :D

(#191) shteer válasza Nyugdíjas (#190) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

biztosan van raid kari amit szeret az OSX ;]

(#192) liksoft válasza shteer (#191) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

MAC-be?

Szerk: Tényleg. Milyen HW-n futtathat a kolléga?

[ Szerkesztve ]

(#193) Nyugdíjas válasza liksoft (#192) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Adatlapomon ott a megoldás a problémára...

(#194) Tody56

Tody56
(senior tag)

Megjöttek a samuk :DDD

2db samsung SSD 32GB/db Raid Stripe
Asus Maximus II

(az ssd-k az alaplapi raidet használják 128k-s szorással)

Nekem úgy tűnik a kerek számokból, hogy már a chipset a gyenge láncszem, de lehet hülyeséget mondtam.

Saját mérés: [link]

www.pcvizhutes.hu

(#195) Gorneck23 válasza Tody56 (#194) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Csúúúúúnnnnnyyyaa.... :D

(#196) xcbiker válasza Tody56 (#194) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

Megnézném a hdtune-os görbéket is, írásnál elég csúnya ugrálásra képesek, főleg ha már egy ideje használatba vannak.
Bár én egy-egy disknél néztem.

(#197) Nyugdíjas válasza Tody56 (#194) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Ilyesmi valami? :D

(#198) szacsee válasza Nyugdíjas (#197) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem ám nekem ledegradálod a cuccot, aztán eküdöd, 2 nap múlva meg lesek, mint szaros Pista Jézus neve napján.. :(( :DDD :))
Csini :C
Tody vörsönyzünk? Nekem is ICH10R vezérli. :DD
Őőőő nálad miért x8-os a PCI-E sávszél? Ja mán leesett, te sem szarral gurigázol. :D

[ Szerkesztve ]

(#199) Tody56 válasza Nyugdíjas (#197) üzenetére

Tody56
(senior tag)

MCBQE32G5MPP-0VA

Ősitől vannak :DDD

www.pcvizhutes.hu

(#200) Nyugdíjas válasza Tody56 (#199) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Tudom... Tőlem vette ;]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.