Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#51) headhunter

headhunter
(senior tag)

Teszt eredmény!

Bővebben: link

http://myspeed.visualware.com/ ( itt regisztráció is kell)

Üdv.: headhunter

[Szerkesztve]

(#52) [amne]

[amne]
(senior tag)

Köszi őket, bár én valami kiterjesztésre gondoltam, de megteszi :).

Továbbá, most olyan extensiont keresek, ami meg tudná oldani, hogy F11-re valóban teljes képernyős megjelenítés legyen, a felső egy sor is tűnjön el, csak maga a honlap látszódjon, esetleg széléhez húzva feltűnhet a címsor, de nem muszáj.

מת(נ)יהו

(#53) Sil válasza [amne] (#52) üzenetére

Sil
(őstag)

Ha jól emlékszem, a Bandwidth Tester készítője fel is hívta a figyelmet, hogy ha valaki nem Amerikában (vagy hol) lakik, annak a teszt nem lesz pontos, mert számít az is, hogy a teszteléshez használt fájlokat tartalmazó szerver hol van...

A ''chromeless'' teljes képernyőre meg az Autohide Bővebben: link kiterjesztés a legjobb, ebben részletesen megadhatod azt is, pontosan melyik eszköztárak látsszanak teljes képernyő esetén (vagy legyenek rejtve, és csak akkor látsszanak, ha rámész az egérrel).

(#54) [amne] válasza Sil (#53) üzenetére

[amne]
(senior tag)

Tökéletes, köszönöm! :R

מת(נ)יהו

(#55) bbazsy

bbazsy
(őstag)

Sil, amiket magyarosítottál, esetleg tudnál adni angol linket ?
Nem találom őket hivataloson... :(

..

(#56) corm

corm
(őstag)

Lenne nekem egy olyan kérdésem, hogy vajon firefoxhoz hogyan lehetne szervalni vrml plugint? mert kene, de meg nincs :)

[Szerkesztve]

Y N W A

(#57) Sil válasza corm (#56) üzenetére

Sil
(őstag)

VRML? Hát, a Plugindoc-on kétfélét találtam: Cortona VRML plugin Bővebben: link és BS Contact VRML plugin Bővebben: link. De gyakorlatilag csak rá kell keresni mondjuk Google-ban, ha a Plugindoc-on sem találsz valamilyen plugint (meg ha a pluginkereső nem talál automatikusan, és a ''kézi telepítés'' gomb megnyomása valamiért nem visz oda a kellő weboldalra), és ha Firefoxhoz vagy Mozillához nincs is az adott pluginból, nyugodtan meg lehet próbálkozni a Netscape-hez való verzióval (csak a Firefox ''plugins'' mappájába kell telepíteni).

(#58) Sil válasza bbazsy (#55) üzenetére

Sil
(őstag)

Ne a hivataloson keresd, ott nincs fent minden és nem is mindig a legfrissebb verziók. Inkább az Extensionsmirror-on: Bővebben: link
De az enyémeket is ha angol nyelvű programra rakod fel, akkor angol nyelvűek lesznek, mert benne van az eredeti, én csak kiegészítettem.

(#59) corm válasza Sil (#57) üzenetére

corm
(őstag)

Igen, ismerem a pluginokat, de multkor amikor kerestem firefoxhoz nemvolt, de akkor megpróbálom másikhoz valót telepíteni. thx.

Y N W A

(#60) Sanya válasza headhunter (#51) üzenetére

Sanya
(PH! kedvence)

regeltem magam, és énis ugyanazt az eredményt kaptam, mint te. igaz én 100-as hálón vagyok, és néha ki is maxolom:)

(#61) bbazsy válasza Sil (#58) üzenetére

bbazsy
(őstag)

szia

mégvalami, lehet nagyon láma vagyok, de nem igazán tudom felrakni a cuccokat, amiket linkeltél.. szóval letöltöm, ésaztán ?

kösz

..

(#62) Sanya válasza bbazsy (#61) üzenetére

Sanya
(PH! kedvence)

ha letöltötted, akkor elindítod a következő programot:
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
na szépen megvárod, míg elindul

utána csináld végig a következő nagyon bonyolult műveletet:

az egérrel(ha van), kattints a fájl feliratra. ne ijjedj meg, le fog gördülni még egy csomó felirat, ez a legördülő menü. na ezek között lesz egy olyan, hogy fájl megnyitása. ha képtelennek érzed magad, hogy ezt a veszélyes műveletet végigcsináld, akkor nyomd meg a ctrl(ez egy gomb)+ O-t(ez is egy gomb. rájuk van írva. egyszerre kell megnyomni őket)
utána meg kell keresned a letöltött file-t, amiről te már megbizonyosodtál, hogy az tényleg firefox kiterjesztés.
ha megvolt, akkor kikeresed, és nyomsz egy rendbent. különböző service pack, és operációs rendszereknél ez mind különbözőképpen lehet rajta: open, megnyitás, rendben, ok
utána vársz, és végignézed a csíkot, és újraindítod a firefoxot

(#63) bbazsy válasza Sanya (#62) üzenetére

bbazsy
(őstag)

köszönöm

mellesleg miszter mindenhezértő, le lehetett volna írni normálisabban, bár tudom, a te agyi képességeiddel az egyszerű dolgok nem mennek. kértem valamit, nem kell hurrogni, nemtudtam, ennyi. nem gondoltam h így kell, és ha hiszed, ha nem Mr. agy, nézegettem, nem jöttem rá. ennyi...

..

(#64) Sil válasza bbazsy (#63) üzenetére

Sil
(őstag)

A legegyszerűbb módszer, ha megfogod a fájlt az egérrel, és ráhúzod a Firefox ablakára.

De pl van egy Local Install Bővebben: link nevű kiterjesztés, az hozzáad egy ''Install'' gombot a Eszközök / Kiterjesztések és a Témák ablakhoz, és ott ki tudod keresni a gépről a telepítendő fájlt. Ezenkívül megjegyzi az utolsóként használt mappát (külön-külön a kiterjesztésekhez és a témákhoz is), és a beállításainál megadható neki alapértelmezett mappa is (azaz ha van egy olyan mappád, ahova gyűjtögeted a letöltött kiterjesztéseket, rögtön azt nyitja meg). Ja, meg csinál menüpontokat a Fájl menübe is. De nem is kell a használatához bemászni a Kiterjesztések ablakba, simán Alt+X-szel telepíthetők a kiterjesztések, Alt+M-mel meg a témák, szóval ez még a Fájl menüs meg a ráhúzásos módszernél is egyszerűbb. A pár napon belül megjelenő új verziójában meg már lesz magyar változat is.

(#65) Sanya válasza bbazsy (#63) üzenetére

Sanya
(PH! kedvence)

ne vedd a lelkedre, de látom, nem veszed a poént

(#66) bbazsy válasza Sanya (#65) üzenetére

bbazsy
(őstag)

ok, peace.
csak ''picit'' lekezelő volt..

..

(#67) ReJim

ReJim
(őstag)
LOGOUT blog

ehem...
mi az az ''i must not fear!'' ??:F
mert multkor telepítettem, de nem igazán tudom mit is csinál valójában, és ha az eszközök ''i must...''-ra kattyintlok, akkor ezt dobja: (nem értem:()
''I must not fear! Fear is the mond-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path, Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.''

most akor ez mit, akar? megölni? ;]

</end.?>

(#68) ReJim

ReJim
(őstag)
LOGOUT blog

De hogy én is kiterjesszek:
mta.sztaki.hu szótár oldalnak a jobbegérgombos kiterjesztés: Bővebben: link
Van egy angól, német, magyar szó amit kijelölsz-jobbegér-a menüben kiválasztod ami kell, és megmondja, hogy mit jelent :)
No meg van neki egy mozilla keresőpluginja(bár nem kiterjesztés de megemlítem)

Nekem jól szólgál a sztaki :)

</end.?>

(#69) 0519 válasza ReJim (#67) üzenetére

0519
(fanatikus tag)

http://www.imdb.com/title/tt0087182/

''Vígan ülünk tort azok fölött akik ellenünk törtek'' -Addams family

(#70) ReJim válasza 0519 (#69) üzenetére

ReJim
(őstag)
LOGOUT blog

:F ennek mi köze van az 1984es DUNE nevü filmhez? :U :F:F

</end.?>

(#71) ReJim válasza ReJim (#67) üzenetére

ReJim
(őstag)
LOGOUT blog

áh, megvan..ez egy humor volt..
bár nem értettem :)

elolvastam az efge által linkelt dolgot, és gondoltam akkor ne legyen hülyeség, leszedtem [kép]

</end.?>

(#72) Taibi

Taibi
(újonc)

Az miért van ,hogy a FlashGet nem tölt Firefox alatt?
Feltettem a FlashGot-ot, addig még jó is, hogy a letöltendő cumót beleteszi a FlashGet-be, de aztán nem tölt. De ugyanezt a cumót a Firefox letöltöje simán leszedi.
(Viszont jó lenne, ha működne a FlashGet, mert azzal több dolgot lehet tölteni.)

(#73) efge válasza ReJim (#71) üzenetére

efge
(fanatikus tag)

:)

elsore en sem ertettem anno, mivel angolul nem olvastam a konyvet, de megtetszett...

A tűzfal a gyengék menedéke! A bátrak IEt használnak!

(#74) efge

efge
(fanatikus tag)

tudtok irc klienst firefoxhoz?

(#75) Sil válasza efge (#74) üzenetére

Sil
(őstag)

Persze, ChatZilla: Bővebben: link

(#76) efge

efge
(fanatikus tag)

nekem azt irja, hogy ervenytelen telepitocsamag. pedig hivatalos oldalrol letoltottem a legfrissebb 05-15-i verziot. mi lehet a gond?
1.0.3as firefoxom van...

(#77) elpy

elpy
(újonc)

Hali Mindenki!
A Forecast Foxban véletlen elálítottam hogy a mozilla alján megjelenjen az időjárás és most néha a tálcán ugrik fel a jelenlegi időjárás. Viszza állítani sajna nem tudom mert az options a böngésző ablak alján volt elérhető most meg mivel nincsen ott semmi vissza állítani sem tudom. Valaki tudja hogy a forecastfox optionst honnan tudom elérni?????
előre is kösz: elpy

(#78) elpy

elpy
(újonc)

ja és újra telepítés nem segít......:F

(#79) VladimirR válasza elpy (#77) üzenetére

VladimirR
(PH! nagyúr)

tools menu, extensions, ott kivalasztod a forecastfox-ot, es ott is van egy options gomb

[Szerkesztve]

(#80) elpy válasza VladimirR (#79) üzenetére

elpy
(újonc)

Köszi Vladimir!
Csak az a gond hogy nekem a mozilla tools menüjében nincsen extensions.../.csak managerek + flashgot meg profile váltás van/ ( version: Mozilla 1.7.7)

(#81) efge

efge
(fanatikus tag)

chatzillaban melyik network-t kell valasztani h magyar csatornakat is lassak?

(#82) Sil válasza elpy (#80) üzenetére

Sil
(őstag)

Mozillában nehézkesebb a kiterjesztések kezelése, mint Firefoxban.
Szerintem a legegyszerűbb, ha beírod a címsorba a Forecastfox Beállítások ablakának a címét, azaz hogy chrome://forecastfox/content/options.xul (lehetne persze az about:config-ban is keresgélni, hogy mit állítottál át, de a kulcsokat elég nehéz értelmezni)...

(#83) elpy

elpy
(újonc)

nagyon köszi ez segített!!!!!!

(#84) luiz187

luiz187
(tag)

Szevasztok

Én ezt a flashgotot szeretném használni, de sehogy se megy.
Feltettem mozillára, de annyi történt, hogy alulra rakott egy 2 centis sávot, amibe ezt írja ki: <menuitem id=''flashgot-main-menuitem-sel''.
Korábban sima flashgetet használtam, ami néha ment is, bár sokkal kevesebbszer akart elindulni, mint IE alatt.
A mozilla oldalán vannak képek, hogy hogyan kell használni, de nekem egyáltalán nem hozott fel ilyeneket.
Elmagyarázná vki, hogyan kell ezt használni?
Előre is thx!

(#85) Sil válasza luiz187 (#84) üzenetére

Sil
(őstag)

Milyen verzió, honnan töltötted le, és milyen nyelvű a Firefoxod? Korábban volt már telepítve ez a kiterjesztés a gépeden? Ilyen hibaüzenetet akkor szokott adni, ha valami nem stimmel a lokalizált fájlokkal, azaz pl hibás valamelyik fordítás fájljainak kódolása.

(#86) 0519

0519
(fanatikus tag)

PDF letöltése megnyitás helyett:
https://addons.mozilla.org/extensions/moreinfo.php?id=636&application=firefox

(#87) luiz187 válasza Sil (#85) üzenetére

luiz187
(tag)

Sima mozilla, nem firefox, 1.7.7 magyar.
Lehet a nyelv a problem?
Nem volt telepítve korábban, de most ráraktam az extensionuninstallert, hogy leszedjem, de az se akar menni.

(#88) Sil válasza luiz187 (#87) üzenetére

Sil
(őstag)

Hmm, ráraktam magyar 1.7.8-ra, nálam működik (csak valamiért nem lesz magyar). A legfrissebbet (0.5.9.4) használod? Bővebben: link Ha megpróbálod leszedni, és újra felrakni, akkor se működik? (Ja, hogy az uninstaller se megy...) Esetleg ha új profilt csinálnál?

(#89) 8472

8472
(fanatikus tag)

FTP kliens firefoxhoz: Bővebben: link

JESZ OKÉ

(#90) luiz187 válasza Sil (#88) üzenetére

luiz187
(tag)

Igen a legfrissebb volt fenn, most feltettem megint, erre kétszer akkora sávban adja uazt a hibaüzenetet. Korábban volt fenn egy opera plugin for flashget, lehet hogy az zavar be? Csináltam egy új profilt, abba meg jól megy, megvan a jobbklikk-download with flashgot, meg a többi, de jobb lenne az eredetit rendbetenni inkább, ha lehet.

A másik dolog: nem lehet vhogy beállítani, hogy egyből elinduljon ez a letöltésvezérlő ha egy download gombra kattintok? Vagy marad a jobbklikk, aztán úgy indítani? Csak mert kipróbáltam a download accelerator plust, és azóta mindent avval akar leszedni, még uninstall után is. Meg kényelmesebb is lenne.

A harmadik, elméleti kérdés, bár már kicsit későn, hogy miért is jobb ez a flashgot, mint egy sima letöltésvezérlő?

(#91) Elrood

Elrood
(őstag)
LOGOUT blog

Egy naptár szerű cucc érdekel.
Meg is találtam a Calendar ext.-t.
Nagyon szép is jó, de két dolog kéne:
1. Akkor is riasszon, ha nem inditóm el az ext.-t, hanem csak a firefoxot.
2. Tudjon olyat, hogy x hónap első vasárnapja (ala anyáknapja meg ilyesmi:)).
Ha esetleg ezt a Calendarban is be lehet lőni, kérem mondjátok hol, mert nem találom.

''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''

(#92) Elrood válasza Elrood (#91) üzenetére

Elrood
(őstag)
LOGOUT blog

Up

''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''

(#93) 0519

0519
(fanatikus tag)

Tabbrowser Preferences:

Néhány plussz beállítás tabokkal kapcsolatban. pl: linkek új ablakban v új tabban.

(#94) vati válasza ReJim (#21) üzenetére

vati
(senior tag)

Nekem Celsius van :)
Magyar Firefoxban az Eszközök menü -> Kiterjesztések -> Beállítások gomb használata javasolt.

A sok kiterjesztésből mi ami itt említésre került sokról azt írja az ''hivatalos'' oldal hogy 1.0 FireFox verzióig támogatott. Kifejezetten kevésnél említik hogy 1.0.4+
Alig találtam néhányat ami aránylag kiforrottnak tűnik és most is támogatott.

Nekem a NoScript teszik. Oldalra lebontva letilthatjuk vagy engedélyezhetjük a scriptek futtatását. Paranoid hajlamú netezőknek mint, kényelmes, bár nem nélkülözhetetlen.

[Szerkesztve]

"Utálom, hogy mindig igazam van!"

(#95) vati

vati
(senior tag)

Tud valaki olyan plugint/kiterjesztést amivel nagy tömegű URLt lehet ellenőrizni?
A Bookmark Link Checkert találtam, de régi.

"Utálom, hogy mindig igazam van!"

(#96) Sil válasza vati (#94) üzenetére

Sil
(őstag)

A Forecastfox beállításai egyszerűbben is elérhetők, ha az eszköztáron levő ikonjain a jobb egérgombbal kattintasz, ott is van Beállítások menüpont. Egyébként pár napja jelent meg új verzió belőle, sok mindenben változtattak rajta, pl a weather.com helyett már az AccuWeather szolgáltatja az adatokat (így pl a korábbinál több magyar város is van benne).

Ha egy kiterjesztés kompatibilis az 1.0-val, akkor az jó az 1.0.4-hez is, a 3. számjegyet nem figyeli a verziószámból. (Igaz, hogy az 1.0.3-ban volt némi változtatás a javascriptek kezelésével kapcsolatban, de azokat a kiterjesztéseket, amiket ez érintett, már javították azóta.) A hivatalos oldalon viszont tényleg eléggé le szoktak lenni maradva az új verziókkal, érdemes inkább az Extensionsmirror-ról (extensionsmirror.nl) leszedni a kiterjesztéseket (ott a választék is nagyobb).

(#97) Elrood válasza Elrood (#91) üzenetére

Elrood
(őstag)
LOGOUT blog

Senki?:O:O

(#98) Shim

Shim
(őstag)
LOGOUT blog

foxytunes, winamp vezérlése firefox alól, hasznos

Religion – causing genocides over differing imaginary friends

(#99) Shim válasza ReJim (#68) üzenetére

Shim
(őstag)
LOGOUT blog

ezzeel az xpi cuccal mit kell tenni, h működjön is? firefox nem csinál vele semmit

Religion – causing genocides over differing imaginary friends

(#100) 0519 válasza Shim (#99) üzenetére

0519
(fanatikus tag)

File menü - open file és megnyitod.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.