Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#1) pacsisz

pacsisz
(újonc)

Sziasztok.
Van egy óriási problémám! A fiam tegnap a Cryptext v3.4 file titkosító progival titkosította a családi képeket(1250db) és sajna nem tudja, hogy milyen kódot írt be! :O Ez a file kiterjesztés jelenik meg: család 001.$#! szépen sorban 1250 x.Az lenne a kérésem,hogy tudtok valamilyen progit amivel vissza lehet fejteni a jelszót?? Potolhatatlanok a családi képeim és nincs kiírva....sajnos.Aki tud segítsen. Köszönöm

(#2) pacsisz

pacsisz
(újonc)

A progi neve pontosabban: Winzip Self-Extractor Cryptext v3.4.

(#3) zsiga667

zsiga667
(PH! kedvence)

Gyorsan utánaolvastam ennek a proginak, 160bit-es kulcs... a jelszó nélkül esélytelen. Részvétem. :(

(#4) pacsisz válasza zsiga667 (#3) üzenetére

pacsisz
(újonc)

Elszomorítasz :O

(#5) shev7 válasza pacsisz (#4) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

tenyleg az. Hamarabb fog a fiadnak eszebe jutni a jelszo, minthogy feltord.

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#6) sasa311 válasza pacsisz (#4) üzenetére

sasa311
(PH! addikt)

Tudom, hogy sovány vigasz, de mégis mit gondolt a lurkó, mit csinál éppen?
Csak azért, mert nálunk is leledzik 1-2 mászaki ''zseni''...

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#7) pacsisz válasza shev7 (#5) üzenetére

pacsisz
(újonc)

8 éves szegénykém, össze-vissza nyomkodta a bill.-t.

(#8) Noxy

Noxy
(senior tag)

Modjuk elég durva 1 titkosító progi. Én is használok gyors, 1xü titkosításra 1 progit (crypthun) de ez csak az előre beállított jelszó beírása után tikosítja le a fájlt.

[Szerkesztve]

''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is''

(#9) pacsisz válasza Noxy (#8) üzenetére

pacsisz
(újonc)

Ez az a progi amit írtál!!!!Crypthun!!! Erre kellene megoldás.

(#10) zsiga667 válasza sasa311 (#6) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Nekem csak egy nálam 3 évvel fiatalabb húgom van, de a saját káromon már megtanultam, hogy csak akkor vagyok biztonságban ha külön gépeink vannak, jelszóval van védve a BIOS és az XP is (az XP egy perc után kódolt képernyővédőre vált arra az esetre ha pl. ki kell mennem a telefonhoz), a ház oldala le van zárva, és minden, ismétlem MINDEN fontos adat megvan jó minőségű DVD-n, az igazán fontosak (családi fotók és társai) két példányban két külön vinyón és két példányban DVD-n, abból az egyik tűzálló széfben, két kerülettel arrébb. ;)

(#11) Noxy válasza pacsisz (#9) üzenetére

Noxy
(senior tag)

Hogy a fenébe tudta akkor letitkosítani, amikor az első induláskor + kell adni a jelszót.
Aki nem ismeri az nem tud tikosítani, sem visszafejteni. :U

[Szerkesztve]

(#12) Drótszamár válasza pacsisz (#7) üzenetére

Drótszamár
(senior tag)

Bár nem ismerm a program működését, de ha nem felülírta az eredeti fálokat, ''csak'' titkosította, majd egyszerűen letörölte az eredetit akkor talán megvannak még a vinyón.

Az egy másik dolog, ha én ilyen programot írnék, akkor felülírnám néhányszor az eredeti fájlokat. (elég nagy az esélye, hogy ez is így működikm de egy próbát azért megér)

Eressz rá a winyóra egy GetDataBack-et vagy valami hasonlót.

(o Y o)

(#13) pacsisz válasza Noxy (#11) üzenetére

pacsisz
(újonc)

úgy hogy tudta a jelszót:az ő szülinapja. Nem tőle féltettem a képeket csak úgy titkosítva voltak.

(#14) Noxy válasza pacsisz (#9) üzenetére

Noxy
(senior tag)

Lehet hogy hülyeséget irok, de a rendszervisszaállitást + kellene próbálni, a tikosítás elótti idöpontra. Már ha nem kapcsoltad ki.

[Szerkesztve]

(#15) pacsisz válasza Drótszamár (#12) üzenetére

pacsisz
(újonc)

Nincsenek letörölve a képek azok a vinyón vannak csak egy kulcs van elötte és nem lehet megnyitni semmivel.

(#16) Noxy válasza pacsisz (#13) üzenetére

Noxy
(senior tag)

És + változtatta? 2X beírta és nem emléxik rá? :U

(#17) pacsisz válasza Noxy (#14) üzenetére

pacsisz
(újonc)

már próbáltam a rendszer viszaállítást. norton ghosttal is. erre a crypthunra nincs semmi ötleted?(jelszómegjelenítő?

(#18) zsiga667 válasza pacsisz (#13) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

Van valami infó az új jelszóról amit beírt? Össze-vissza nyomkodott vagy valami értelmes csak elfelejtette? (Utóbbi esetben javaslom a szótármódszeres kódfejtést vagy alternatívának a kínvallatást... ;] :DDD)
Mert ha tudjuk hogy pl. 5 karakter a jelszó, és csak a billentyűzet bal oldalát nyomogatta, illetve nincs benne spec. karakter (csak magyar abc + számok) akkor simán lehet esély egy brute force-ra, de ha 16 karakter és közben véletlenül megnyomogatta az Alt-ot meg a Shift-et akkor felejtsd el, hacsak nem tudsz egy kis gépidőt szerezni innen valamelyikre: [link].

[Szerkesztve]

(#19) Tangerine válasza zsiga667 (#18) üzenetére

Tangerine
(senior tag)

1. Nadrágszíj vagy körömlehúzás. :DDD
2. Hipnotizőr.
3. Vársz 10 évet, és egy/több akkori gyors géppel brute force. Ha 1,5 évenként duplázódik a teljesítmény, akkor ha jól számolom, akkor egy gép 64 mai gép teljesítményét tudja. Persze el lehet kezdeni most is, és lehet folyamatosan gyorsítani a fejtést.

Vacillálni, vagy nem vacillálni, ez itt a kérdés, vagy mégse?

(#20) Noxy válasza pacsisz (#17) üzenetére

Noxy
(senior tag)

:( Sztm eszébe fog jutni, csak most gondolom +szeppent 1 kicsit.

[Szerkesztve]

(#21) Tangerine válasza pacsisz (#17) üzenetére

Tangerine
(senior tag)

Az a baj, hogy ha ilyen egyszerű lenne visszacsinálni, akkor semmi értelme nem lenne a titkosító proginak.

Vacillálni, vagy nem vacillálni, ez itt a kérdés, vagy mégse?

(#22) zsiga667 válasza Tangerine (#19) üzenetére

zsiga667
(PH! kedvence)

3. Anno 2 éve az ELTE-n a számfel tanárom mondott valami olyasmit egy előadáson hogy egy mostani (akkori) jobbfajta noti teljesítménye annyi mint a tíz évvel korábbi Top500 listavezető szuperszámítógépé. :F

(#23) Tyrael válasza zsiga667 (#22) üzenetére

Tyrael
(senior tag)

ezt hulyesegnek tartom :)
ha ismered a superpi nevu progit, abban volt egy pelda:

''With Super PI, you can calculate pi up to 33.55 million decimal digits which is comparable to the world record calculated by the Cray-2 supercomputer of 29 million decimal digits in September 1986.

This does not mean that windows and higher clock Pentium based personal computer is comparable to the historical supercomputer. More than 90% of calculation speed was atained with excellent algorithm for calculating pi up to 33.55 Million decimal digits.

By using single CPU of HITAC S-3800/480 vector supercomputer at the
computer centre, University of Tokyo can generate 1 Million decimal digits of pi within 5 seconds and 33.55 million decimal digits of pi within 4 minutes. How about your personal computer time?

N.B. Current version of Super PI is limited and customized up to 33.55 Million decimal digits of pi calculation.''

Es most a 8 megás tesztet PCvel 4 perc körüli idő alatt tudta lefuttatni egy 4GH-re huzott proci.
Es ez a teszt a szuperszamitogepen 96ban, azaz pont 10 eve futott le eloszor. :)

Tyrael

(#24) Saca0311

Saca0311
(tag)

Helló!

Nézegettem a titkosításról szóló topikokat, de nem találtam az én bajomhoz hasonlót. Az a problémám, hogy letitkosítottam pár fájlt, és újralett nyomva az xp, most meg nem tudom megnézni azokat a dolgokat amiket letitkosítottam. Ehhez kérném a segítségeteket, hogy mit csináljak. Köszi!

(#25) kraftxld válasza Saca0311 (#24) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Shift+del sajna.

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#26) Saca0311 válasza kraftxld (#25) üzenetére

Saca0311
(tag)

Ne izzéljl már, valahogy csak meg lehet oldani.

(#27) kraftxld válasza Saca0311 (#26) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Titkosítási alapismeretek?
Ha lementetted volna a saját EFS kulcsod vagy a recovery agent kulcsát akkor működne a dolog.
Nincs rá mód, hogy visszahozd az adatokat.

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#28) Saca0311 válasza kraftxld (#27) üzenetére

Saca0311
(tag)

Valami tanusítvány ujjlenyomatát tudok előszedni csak. Egyébként csak volt már valaki olyan aki ezt megoldotta nem? Minden szarságot fel tudnak törni, pont egy ilyet ne tudjanak megoldani?

(#29) VladimirR válasza Saca0311 (#28) üzenetére

VladimirR
(PH! nagyúr)

egesz biztos fel lehet ezt is, ha van ra par (tiz/szaz) eved

(#30) kraftxld válasza Saca0311 (#28) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Esetleg ezt meg lehet próbálni:
[link]

(#31) Saca0311 válasza kraftxld (#30) üzenetére

Saca0311
(tag)

hogy kellene használni? amúgy köszi hogy keresgettél, hátha bejön

(#32) kraftxld válasza Saca0311 (#31) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

letölteni, elolvasni a manualt, kipróbálni, megvenni, utána visszafejteni, ha minden okés

(#33) Saca0311 válasza kraftxld (#32) üzenetére

Saca0311
(tag)

mindenesetre köszi, elbohohóckodok majd vele ;)

(#34) Saca0311

Saca0311
(tag)

pöpecül leszedtem xy nevű torrentoldalról seria számmal együtt, szóval teljes változatom van, de kellene egy kis help benne, mert angolul nem nagyon értek még.

(#35) kraftxld válasza Saca0311 (#34) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Alapelvek....
Ha már sikerült okosba leszedni akkor a manual se lehet gond....

(#36) Saca0311 válasza kraftxld (#35) üzenetére

Saca0311
(tag)

Nem megy, akárhogy kattingatok ide oda. Csak nem tudom megnyitni a fájlokat. Bár nem hinném hogy olyan egyszerű lenne, hogy kattintok kétszer és mintha mi sem törtnént volna, szóval ezért kellene a segítség.

(#37) kraftxld válasza Saca0311 (#36) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Lehet nem össze-vissza kéne kattingatni, hanem elolvasni, hogy mi mit merre meddig csinál.

(#38) norbikaa

norbikaa
(újonc)

hali.

Nekem lenne egy olyan problémám, hogy Regeltem egy tárhelyre, felraktam az oldalam. de nem tudom a jelszavam. Vagyis tudom is meg nem is, mert total commanderben benne van, de onnan nem tom hogyan szedjem ki. Próbáltam jelszóemlékeztetőt, de nem állítottam be mail címet amire küldjék és az lenne a kérdésem, hogy Total Commanderben az FT kapsolatoknál a csillagos részt hogyan lehet láthatóvá tenni, mert nagyon kellene a jelszó mivel át akarom adni a lapomat egy webfejlesztő úriembernek, de így nem fog menni.

(#39) PazsitZ válasza norbikaa (#38) üzenetére

PazsitZ
(PH! addikt)

Nem tudom pontosan milyen formában titkosítva, de a windows\wcx_ftp.ini fájlban benne van.

Meg is van: [link] ezzel a progival visszafejtheted.

|____ "...kis zártkörû PH-s imdb..." :D - http://pazsitz.atw.hu/PH_movies ____|

(#40) norbikaa válasza PazsitZ (#39) üzenetére

norbikaa
(újonc)

De nem találtam olyant hogy wcx_ftp.ini. Sajnos Total Commander Power Packom van :O

Mégis megtaláltam :) TC\conf\pp_ftp.ini - ben benne volt a kód.

Nagyon szépen köszönöm a segítséget.

[ Szerkesztve ]

(#41) nyxor

nyxor
(tag)

Sziasztok!
Az érdekelne, hogy ha megvan az eredeti és a titkosított fájl is (mindegy, milyen algoritmussal van titkosítva), akkor ezekből vissza tudom nyerni a kulcsot? Elvileg lehetséges, nem tudom a gyakorlatban így van-e...

"A hazug embert hamarabb utolérik mint tehénen a gatya, legyünk önmagunk vagy legalább hasonlítsunk" :D

(#42) Jester01 válasza nyxor (#41) üzenetére

Jester01
(PH! addikt)

Általában nem, csak akkor ha gyenge titkosítási algoritmussal történt a kódolás. Ez a known plaintext attack esete, rendes módszereknél ügyelnek arra, hogy ne lehessen ebből az irányból sem feltörni.

Amúgy a nickedben lévő XOR az pont törhető így ;) Bár még mindig lehet, hogy csak a kulcs hash-ét kapod meg.

[ Szerkesztve ]

Jester

(#43) nyxor válasza Jester01 (#42) üzenetére

nyxor
(tag)

Köszönöm a választ. Igen, a xor-t tudom, hogy könnyű visszafejteni :)
Igazából szerintem valami bonyolultabb algoritmus lesz.

"A hazug embert hamarabb utolérik mint tehénen a gatya, legyünk önmagunk vagy legalább hasonlítsunk" :D

(#44) Jester01 válasza nyxor (#43) üzenetére

Jester01
(PH! addikt)

Ha az algoritmust sem ismered akkor esélytelen.

Jester

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.