Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Fibernet/Invitel kábelnet (kiemelt téma)

(#451) PEPE85 válasza corm (#449) üzenetére

PEPE85
(őstag)

Ha még csak egy-két adóval lenne probléma. Sajnos szinte teljesen mindegy hol laksz, milyen a kábelezés, mert a lakosokhoz már nem tud normális minőségben eljutni az adás, itt Cegléden újra kábelezték az egész várost mégis a technológia miatt annyira rossz a minőség, hogy az valami hihetetlen. A NET-el nincs gondom.

Watch HD movies!

(#452) ropi21

ropi21
(fanatikus tag)

60percig kimaradás... visszajön végre.. megint elmegy... kétezerhatmagyarország éjjenéjjen :(((

(#453) corm válasza zebus (#450) üzenetére

corm
(őstag)

látom nekedis kihívást jelent hőn szeretett falunk nevének leírása, kolléga :)

btw akkor nem pazarlom az időmet azzal h bemenjenk gödöllőre mert abban ugysem bízom h a telefonra vagy a mélre reagálnak...

Y N W A

(#454) zebus válasza corm (#453) üzenetére

zebus
(újonc)

Hát néha gyorsan gépelek és kimarad egy két betű. Csak a te kedvedért: Kerepes :)
Amúgy kábeltv részét én már hanyagolom, mikor fiberre váltott a falu még akkor volt egy másfél éves vitánk a minőségről, aztán kábelt cseréltek és megjavult, most meg ahogy terhelődik a rendszer megint romlik a minőség.

(#455) EmThor válasza corm (#449) üzenetére

EmThor
(őstag)

tarcsa és jó a tv, netről nem mondható el, este hazaérek, semmi érted, modem kihúz, vissza semmi, ezt kb 3x, tűzfal újraindít, gép újraindít, aztán jó :((

(#456) Jégkokó

Jégkokó
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Másnál se megy a fibernetes emali?Mert én outlockal nem tudom letölteni a leveleimet, mindig valami hülye hibát ír ki

A főnök tekintetete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.

(#457) EmThor válasza Jégkokó (#456) üzenetére

EmThor
(őstag)

irányítsd át másik mailcímre talán úgy jó

(#458) Blade_W

Blade_W
(tag)

Masok nem tapasztaltak lassulast fibernet ugyileg Kecskemet kornyeken? 512 es netem jo ha 400-at megy(de inkabb 380 kornyeken) es a modem is villog mint a feszett fene nulla adatforgalom mellet. :F

(#459) gozi

gozi
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Van egy felettébb érdekes problémám, remélem tudtok benne segíteni.
Egy ismerősömnek a gépe korábban USB csatlakozással volt összekötve a kábelmodemmel. Mivel kellett az összes USB port, látta, hogy a modemen (Terayon TJ 715x) van Ethernet csatlakozó, vett egy hálókártyát, hogy azon keresztül kösse össze a gépet és a modemet.

Azonban ha a modemet és a számítógépet UTP kábellel köti össze (persze az USB kihúzva), akkor a számítógép azt írja ki, hogy nincs a hálózati kábel bedugva. Próbáltuk már patch és cross kábellel is, de az eredmény ugyanez. A modemet újra is indítottuk, de semmi hatása nincsen. A hálókártya amúgy rendben működik, egyébként ez egy RTL8139-es Edimax hálókártya.

Valakinek van valami ötlete, hogy mitől lehet ez, és miért nem működik?

Köszi előre is.

(#460) ropi21 válasza gozi (#459) üzenetére

ropi21
(fanatikus tag)

(lehet,hogy hülyeséget beszélek,ezesetben javítsatok ki, ezt nemtudom pontosan,csak sejtésem van) szal a kábeles net MAC címhez van regisztrálva, másik hálókártya esetén (/új) a netet hozzá kell ''rendelni'' a hálókártya MAC címéhez...
(ezt onnan gondolom,hogy nem a modem MAC címéhez van,mert a> havernál amikor bekötötték a netet usb-re és én átraktam utp-re, telefonáltam, kérték a mac címet,10perc mulva lett net b> havernál szintén másik gépet próbáltunk rádugni netre,nemment utp-n
de télleg nem 100%

[Szerkesztve]

(#461) Kapitány válasza gozi (#459) üzenetére

Kapitány
(tag)

Ha a hálókártya mással műxik, (próbáltátok?) akkor valszeg rossz az Ethernet csatija.
Esetleg tegyétek másik gépre (a modemet) ha az sem látja:
Cseréltessétek ki a modemet.

K

(#462) Kapitány válasza ropi21 (#460) üzenetére

Kapitány
(tag)

Valóban a modem MAC-adresse szerint van regisztrálva a rendszerben, DE:
IP-címet a mögötte lévő eszköz (ált. a hálókártya) MAC-címére oszt a DHCP.
Ezért fontos, hogy másik gép, v. USB csatlakozás esetén a modemet indítsuk újra!
A modem MAC száma is más ha USB-n csatlakozik!
Bentről látják azt, hogy USB-n v Etherneten csatlakozik, illetve hogy kapott-e IP-t. :P

K

(#463) gozi válasza Kapitány (#461) üzenetére

gozi
(kvázi-tag)

A hálókártya mással rendben működik. Annyit még megteszek, hogy kipróbáljuk egy másik géppel is.

Köszi a válaszokat!

(#464) ropi21 válasza Kapitány (#462) üzenetére

ropi21
(fanatikus tag)

köszööm .. ezzel nem voltam 100%ig tisztában eddíg :)

(#465) Jégkokó

Jégkokó
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Másnál megy a net az elmúlt hétvége óta?Mert nálam mullt hét péntek óta csak mutatóba van internetem. És kezdek már kicsit ideges lenni, mert se a tv nem jó se a net :(

A főnök tekintetete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.

(#466) Disque válasza Jégkokó (#465) üzenetére

Disque
(lelkes újonc)

Nem jó a net?
Biztos nállad van a hiba mert másnál mindenkinél frankó :F
A Tv-d meg biztos elromlott
Sorry de eddig mindíg úgy védted a fibert ezt nem lehetett kihagyni.
Egyébként jó a net a tv-is már amikor van, de voltak viharok meg minden úgyhogy azt most kivételesen meg lehet érteni.
Próbáld elérni az ügyfélszolgálatot, és reklamálj.

(#467) - Punky - válasza Disque (#466) üzenetére

- Punky -
(újonc)

Ügyfélszolgálat????

Nekem csak rögzítő jelentkezik...!
De van egy trükköm, hogy gyorsan jöjjenek: (a sípszó után gyorsan mond)
''A Fogyasztóvédelemtől hívom a számom..... kérem hívjanak vissza!''
Amikor visszahívnak, ezzel kezd: ( köszönés után persze) A beszélgetést rögzítem a fogyasztóvédelem számára, dátum, majd a problémád.
Így egy darabig nincs gond a nettel! :DD

[Szerkesztve]

Ha a szarnak egyszer értéke lesz, a szegények segg nélkül jönnek majd a világra!

(#468) Jégkokó válasza Disque (#466) üzenetére

Jégkokó
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na amikorra hazajöttem délután, akkor már volt szerencsére net.Csak eddig 1 napnál hosszabb kimaradás nem nagyon volt idáig, és ezért nem mondtam rájuk rosszatt.De azért mult hét péntektől fogva mai napig szinte napi 1 órákat volt csak net

(#469) gozi

gozi
(kvázi-tag)

Hogy ne érjen senkit meglepetésként:
Gödöllőn az ELMŰ karbantartást végez a saját hálózatán augusztus 29-én 9-10 óráig és 13-14 óráig. Ezalatt a gödöllői körzetben a kábeltévé és az internet szolgáltatásban fennakadások várhatóak.

[Szerkesztve]

(#470) Zugi válasza Jégkokó (#456) üzenetére

Zugi
(fanatikus tag)

Email problémáim nekem is vannak. Nekem meg az Outlook nem küldi el a kimenő leveleimet. Jó sok sikertelen próbálkozás után végre sikerült beszélnem az ügyfélszolgálattal (jellemző tehát a Fibernetes rendelkezésre állás), és megkérdeztem, hogy csak nem smtp server változás volt, hogy kifelé semmi. Az tmondta valami spam ellenes listára lett feltéve az IP címem. Hát ez szuper. Elvileg dinamikus az IP-m, így nem engem büntetnek, de én szívok. Magyarárzott, hogy valami oldalon kellene valamit aktíválnom, de kicsit homályos volt. Nem értem ezt miért nem a szolgáltató oldja meg?!

Igazából azonban már nem szenvedek ilyenekkel többet, mert rohadtul nem érdekel. Kerek 1 hét múlva lejár az 1 éves előfizum, és fel is mondok. Már megrendeltem az Externet-től az ADSL-t. Ugyanúgy 2Mbit-es sávszéllel brutto 8.688 Ft-ért (jelenleg az ugyanilyen Fibernetet 9.590 Ft-ért kapom), és mivel most akció is van náluk, év végéig ingyen adják az ADSL-t. Tehát 1 év alatt így 30e Ft-ot nyerek a váltással, és megkímélem magam az állandó idegtépéstől, amivel a Fibernet szolgált az elmúlt 1 év alatt.

(#471) Kapitány

Kapitány
(tag)

+döglött a topic?! :D
Mindenkinek tönkrement a Fibernetje?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!444 :( :( :( :( :( :( :( :(
Vagy mindenkinek okés?!!!!!!!!!!!!!!!!4444 :C :C :C :C :C :C :C :C :C

Bocs :B

K

(#472) ropi21 válasza Kapitány (#471) üzenetére

ropi21
(fanatikus tag)

mindkettő ^^
(utóbbi 2hét kb pöpec volt, ma volt pár,hogy volt szignál, nincs szignál.. biztos megtudták a kp-ban,hogy költözök,és lemondom :D)

(#473) chungee

chungee
(őstag)

Nagy baj van mert eltűnt 1xűen a rúter, nem látom!!!! pedig itt van előttem ;)

192.168.0.1
[link]

Reset vót már, de lehet, hogy rosszul. Hogyan a helyes?

(#474) chungee

chungee
(őstag)

Asszem így csináltam, de nem biztos, hogy jól értettem :F
[link]

(#475) ropi21 válasza ropi21 (#472) üzenetére

ropi21
(fanatikus tag)

ma valami borzasztó : :((( nembaj, már csak pár napig kell kibírnom.. de asszem ez is elég lesz,hogy megőrüljek :)
(1percig van net 2percig nincs) :-/

(#476) EmThor

EmThor
(őstag)

hát volna egy pár dolog az ÁSZF-et illetően, ugyanis semmi infó róla, hogy 1 ill 2 évre mik az árak, ez hogy lehetséges? ...

gödöllőn meg ügyfélszolgálat hogy fogja bírni 2 nénivel kb.?!
és ahogy mondtam, ha nem tetszik ha vki szidja a céget, el lehet menni... máshova dolgozni :P vagy az országból. de azok a vállalkozók :)

(#477) Scytha

Scytha
(kvázi-tag)

Rájöttem, hogy szemét drága a fibernet, novembertől lesz tvnetworkom ugyanannyit fizetek majd, és dupla sávszél...

(#478) Zugi

Zugi
(fanatikus tag)

HURRÁÁÁ mától offtopic vagyok itt! :)) :DD

Megjött ma a futár az ADSL modemmel, összedugtam és 10 perc múlva már externet ADSL-lel hasítok!
Holnap meg megyek Fiberékhez visszaadni a modemet és lemondani náluk a netet. Ezt érték el a pocsék szolgáltatásukkal és hanyag hozzáállásukkal!

Egyébként mindezt úgy tudtam megrendelni, hogy ki sem kellett tennem a lábam a szobából. Személyesen nem kellett a szolgáltatót felkeresnem. Neten elküldtem a megredenlést, és igaz hogy jó 2 hetet várnom kellett, de végül megjött a futár a modemmel és kész is.

Így tehát leváltottam a 2Mbit-es Fibernetem ugyanilyen Externet ADSL-re. Akciójuknak köszönhetően év végéig ingyen adják a netet. (ez nekem majdnem 30e Ft spórolás)
áraik összehasonlítva 1 éves előfizunál pedig:
Fibernet: 9590 Ft/hó
Externet: 8688 Ft/hó

(igaz, hogy a napokban talán egy vagy két szolgáltató aláment árban még ennek is, de egye fene, ez az externet nem egy kis sufnicég és már bizonyított, hogy jól működik, így most ez is megérte)

Sebességet illetően több sebességmérővel tesztelve a sebesség hazai serverek felé megegyező, de külföldi serverek elérése érezhetően jobb értékeket mutatott az adsl esetén.

(#479) EmThor

EmThor
(őstag)

''Fejlesztési munkálatok miatt internet-szolgáltatás kiesés Gödöllőn

Ezúton tájékoztatjuk tisztelt Előfizetőinket, hogy 2006. szeptember 22.-
én 0 óra 30-tól
14 óráig az internet-szolgáltatásban – fejlesztési munkálatok miatt –
kimaradás lehetséges.

Kérjük, hogy az esetlegesen leálló modemet szíveskedjen újraindítani.''

De már megint? ki lehet nyalni... :(((

(#480) EmThor

EmThor
(őstag)

hová lett a www.fibernet.hu? avagy ennyit a cégről? :P

[Szerkesztve]

(#481) skyone

skyone
(újonc)

Vadonatúj weblapjuk van amint láttam.

(#482) Relod12345

Relod12345
(kvázi-tag)

Hello! Az a problémám hogy én régen 250KB/sec-el töltötem és mostmár alig tok 30KB/sec-el tölteni ez miérr van 1 évig 250 -enel és már fél éve csak 30 -al azér ez elég gáz a fibernet részéröl

^^

(#483) Tibcsó

Tibcsó
(tag)

Sziasztok!

Én Budafokon lakom és megtettem azt a ballépésemet legalább is ahogy a fórumot végigolvastam, hogy megrendeltem a fibi-től a MEGA csomagot.
Sajnos az ADSL-el is állandóan gondjaim voltak mivel hogy a 2Mgabites csomagot a központtól való távolságom miatt nem tudják biztosítani zavartalanúl.
Igazából várnám a budafokon kábelnetezők hozzászólását hogy itt is ilyen gáz a szolgáltetásuk mert akkor valóban nem tudom hogy mit kellene tennem.

(#484) Makkok válasza Tibcsó (#483) üzenetére

Makkok
(kvázi-tag)

Üdv. a Fiberesek táborában :) !
Ha szerencséd van, és ''jó helyen'' vagy fibernet szempontból nem lesz semmi gondod vele, ha kevésbé vagy jó helyen meg fogsz őrülni. Nagyon függ a terület terheltségétől a kábelezés minőségétől hogy milyen stabil a neted. Én is budafoki vagyok, a bekötés után/2005 környéke/ majd fél évig használhatatlan volt a net. Aztán egyszer csak minden jó lett, relative alacsony pingek, minimális szakadások; hetente 2-3 alkalom 3-4 percre. Valószínűleg fejlesztettek a rendszeren.....
Szóval fel a fejjel :)

God save the Screen!

(#485) Tibcsó válasza Makkok (#484) üzenetére

Tibcsó
(tag)

Köszi, majdnem megnyugtattál :DDD
Én az Alkotmány utcában lakom, itt is tavaj kábeleztek hát akkor reménykedek..........................

(#486) Jégkokó

Jégkokó
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha a modemem változó időközönként fogja magát és ujraindul és nincs egy 2 percig netem, akkor az vajon a modem hibája lehet?Mert már több mint 2.5 éves.

(#487) skyone

skyone
(újonc)

Ez nagyon érdekes, mert egy ideje nekem is újraindul a modem. Thomson TCM 305-ös modem és szintén 2.5 éves. Sajnos nem tudom mi lehet a baj.

(#488) akom válasza Relod12345 (#482) üzenetére

akom
(senior tag)

Most valamit csinálnak. Én is csak max 40k val tudok tölteni, pedig 3mbit es netem van.
De kaptam is egy e-mailt hogy 2006.09.28 -an csinalnak majd valamit.
Gondolom ezért van most ez a jelenség.

(#489) ropi21

ropi21
(fanatikus tag)

no, holnap megyek, és hivatalosan is lerázom rabigám ^^ remélem könnyű menet lesz
ha meg nem fogadják el,hogy költözés miatt egyszerűen képtelen vagyok tovább élvezni csodálatos szolgáltatásukat, hát csókolom, max ezentúl nem fizetjük be a számlákat.. ismerősék is így csinálták (bár ők nem direkt) .. még a modemet se kellett bevinniük pestre ;))
persze körültekintő leszek,és mindenáron kérek papírt,hog én ezen a napon leadtam a modemet és csók...
további kellemes netelést :)

(#490) Tibcsó

Tibcsó
(tag)

Hát nem szeretném elkiabálni de nálam idáig /2napja van bekötve :B / kifogástalan minden!
Remélem így is marad :)

(#491) Kapitány válasza akom (#488) üzenetére

Kapitány
(tag)

Hát nem volt 1 sétagalopp, 00.00- tól 09.30- ig reszelgettük, efárattam a végire, nem tagadom.
De jó lett szvsz. :B

K

(#492) Jégkokó

Jégkokó
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A héten kötötték be a netet a bátyámnál, 1 megás csomagot rendelt, de amikor bekötötték, akkor csak 56 k modem sebességet kapott.Aztán péntekig nem tudták aktiválni neki vagy mi és betelefonáltam.Remélem, hogy most már jó neki.Egyébbként nme értem ezt az aktiválós dolgot, mert anno nekem a bekötés után már gyors volt a netem és tudtam rendesen letölteni

(#493) akom válasza Kapitány (#491) üzenetére

akom
(senior tag)

Köszönjük Kapitány lelkes fáradozásodat.

Mostmár minden fajin !
Dübörög a net, és nallam a pingek is jók. (20-40)

(#494) Pimpa28 válasza akom (#493) üzenetére

Pimpa28
(kvázi-tag)

Ezt a rosszemlékű ''dübörög'' szót kérjük kerülni. Nehogy az legyen a vége, mint ami most lett annak, ami korábban annyira dübörgött állítólag. :)

Ez kicsit off volt. ;)

(#495) Tibcsó válasza akom (#493) üzenetére

Tibcsó
(tag)

A pingértéket hogyan tudom megnézni?
Előre is köszi a segitséget.

(#496) medve úr

medve úr
(lelkes újonc)

most leltem erre a fórumra... de jó... van hol panaszkodni :DDD

egyebek közt figyelmeztettek, hogy ne fibernetezzek, mert majd állandóan reklamálhatok náluk, hogy nem jó, de én belevágtam... mondjuk azóta sincs otthon netem, mert egy hónapja ugyan igényeltem a netet, azóta sem kötötték be (bekötni? kb. 10 perc, amíg behelyezik a modemet)... mondjuk múlt héten hívtak, hogy mikor jó nekem, aztán kiderült, hogy nekik csak péntek 12-2 közt jó (miért nem ezzel kezdte a szerelő?), mondom jól van... szabadság ki másnapra, otthon leszek...

ha hiszitek, ha nem, baftak eljönni (meglepő?), se hívás, semmi... hívtam őket, felvenni nem vették... hívtam a héten a szerelőt (megjegyeztem a számát), hogy mi van, múlt héten egyeztetés, azt se kép, se hang, habogott valamit, hogy majd küld valami más kollegát, ő nem foglalkozik most errefelé ilyenekkel :F

no, most írtam nekik (cc-zva a központot), hogy ez felettébb bosszantó helyzet... ha a héten nem aktiválják, hétfőn visszaviszem a szerződést és keresek vonalas megoldást (kábeltv ugyebár csak fibernet van, de jó is nekünk)...

szóval bármennyire is igyekszem bekerülni eme remek és elégedett fibernetes társadalomba, csak nem akar a fibernet bevenni :Y

ez az ügyintézés és hozzáállás borzasztó... még be sem kötötték, már kiakasztottak... lesz még valami meglepetés? :W

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#497) Jégkokó válasza medve úr (#496) üzenetére

Jégkokó
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A mulltkor kötötték be a bátyámnak a netet, és azért több idő lett volna mint 10 perc, mert a koax kábel már a géphez el lett vezetve igy csak a tetőnél kellet egy elosztót bekötni meg a modemet összekötni géppel.Aztán elfelejtették aktiválni, és rájuk lett telefonálva 2 nap után és szó nélkül megcsinálták, azóta 1 megabiten megy a netje.A bekötés meg volt beszélve, hogy 5 re jönnek, de aztán szólt a bátyám nekik, hogy nem biztos, hogy hazaér addigra és mondta neki az ember, hogy addig még 1 helyre kimennek bekötni és utánna jöttek olyan 6 körül.Nálam meg ma voltak kinn, mert a modemem túl magas jelszintet küldött és kicserélték a belső elosztót a tv nél és beraktak még egy plusz szűrűt is, igy már tökéletes lett a jelszint, de még a modembe bemenő koax csatlakozót is megcsinálták, mert elég rendesen kijárt belőle és igy még jobb is lett mint ez elött

(#498) akom válasza Tibcsó (#495) üzenetére

akom
(senior tag)

Kedves Tibcsó!
Ha Windows XP op rendszered van akkor így :
Start menű
Futtatás
beirod hogy : cmd
és a megjelenő ablakba pedig : ping majd amit meg akarsz pingelni
pl:
ping bix.hu

(#499) Tibcsó válasza akom (#498) üzenetére

Tibcsó
(tag)

Köszönöm, kipróbálom!

(#500) Tibcsó válasza Tibcsó (#499) üzenetére

Tibcsó
(tag)

10, 15, 12, nem is rossz! Csak igy is maradjon.....................................

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Fibernet/Invitel kábelnet (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.