Nálam jó volt. Lehet a környéketeken csináltak valamit.

Nálam jó volt. Lehet a környéketeken csináltak valamit.

Hali! Ma ugyanezt a hibát jelentettem be a fiberéknek! Kérdeztem, hogy valami központi hiba van-e, de azt mondták, hogy náluk minden szép és jó!
Nem rossz mi?!!!
Majd küldenek mukit, hogy megnézze, lehet, hogy modemcsere lesz! Vagy mittom én! Azt vártam, hogy azt mondják, hogy központi hiba van. De nem. Szerintük minden oké! Szerintem meg nem!
Délután a legjobb, kb amikor mindenki hazaér a melóból; ahogy mondod: percenként 2x szakad meg net! Vagy a "Cable" LED nem világít, vagy úgy csinál, mintha kikapcsoltam volna, majd újra be.
Kíváncsi vagyok mi lesz........

Visszahívtak a Fiberék! Elmondtam a csávókámnak, hogy mi a baj, azt csípőből rávágta, hogy akkor modemcsere.
Sajnos nekem kell bevinnem a modemet az ügyfélszolgálatra. De nem baj, beviszem, hátha ezzel megoldódik EZ a probléma.

Visszahívtak??? Ilyet nálam csak a vodkafon csínált...
Az alkohol nem oldja meg a problémákat - bár a tej sem...

Vissza bizony! Próbáltak volna nem visszahívni! Kinyitottam volna azt a csöpp kis pofámat!
Az volt a poén, hogy bementünk, már ki volt írva nagy betűkkel, hogy "Az előre egyeztetett modemcserés ügyfeleknek nem kell sorszámot kérni!"
Mondom az asszonykámnak, hogy úgy látszik nem mi vagyunk az egyetlenek, akik így jártak!

Most megint elkezdte a modem. 
Bár azért gyanús, hogy egész nap semmi baja nemvolt, pedig nem pihent, csa megint kb most. 3-4-5x újraindul egymás után néha akár fél perces szünetekkel, aztán jó..
Még várok vele picit, ha hétvégéig is mindig kb ilyen tájban újraindul, akkor beviszem a modemet..
<Ati_X> ja az infósok ip cím alapján biztos beháromszögelik a csávót

No, mostmár megint semmi gond..
Megvolt a félhatos 5 újraindulás, holnapig minden atomstabli?! (????)

Jaj csak a Steve note közben ne legyenek gondok..!! 

Én nem várnék a helyedben, de te tudod. Először nekünk is időszakos volt, a végén már reggel is elkezdte a bizonytalankodást. Mondom: tudják, hogy xarok a modemek, pikk-pakk kicserélik, ha beszólsz nekik, hogy baj van vele.

Nekünk 3 alkalommal cseréltek modemet, az első ugyanezt csinálta, folyamatosan újraindult.
A második nem folyamatosan, de szintén újraindult elég gyakran, kb. napi 30-40 alkalommal.
A harmadik az nem bírta kipréselni magából a sebességet, csak a felét annak amennyinek lennie kellene. Minden alkalommal használt modemet adtak, ami úgy igazából engem nem zavar. De kőkeményen jellemzi magát a fibert. Vagyis az hogy még letisztogatni se képtelenek azt a nyamvadt modemet, hanem úgy adják oda használtan, porosan. Hát mit is mondjak igénytelen egy társaság, ez meglátszik pl. a "net-szolgáltatásukon" is.
Az már más kérdés hogy az elmúlt 3, de lassan 4 hétben a sebességünk a tizedét nem éri el annak, amennyinek lennie kellene. Íme egy gyors mérés az 1 megás netünkről. Összesen netrádió + a WoW fut, de nem hinném hogy ez a két program terhelné le ennyire.

Tudjátok azt nem értem hogyha a pesti központból rá tudnak nézni a modemre, ami a szobám polcán pihen. Akkor hogy a francba nem tünik fel nekik az, hogy az internet sebessége jelen esetben is kb. tízszer lassabb !?

Ugyanez a net kb. 10 perc múlva, no comment........

Gülümaci: ha újra megcsinálja, beviszem.
Egyébként a kérdés az, hogy ha valóban használt modemet adnak a rossz helyett, akkor azok honnan jönnek? Hűséget felmondó előfizetők modemei, vagy más olyan előfizetőktől, akiknek szintén újraindulgat?
![;]](/dl/s/v1.gif)

Ezek milyen tipusú modemek?? Nekünk thomsont hoztak,szerencsére semmi baj sincs vele,a routerrel sincs baja
http://egyiketsem.blog.hu/2008/06/26/lelenc_kutyamento_egyesulet_kontra_apeh#trackbacks
Nem tudja vki, hogy vajon a 15 évvel ezelött a házba behozott kábel képes lenne az adslre?
A főnök tekintetete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.

Sztem nem nemtűnik fel nekik, de most őszintén...eltudod képzelni, hogy van 30 ember (de ha csak 2, akkoris.), aki miután megállapította, hogy a 15633. előfizető a kisvirág utca 6 szám alatt csak az előfizetett sebesség 10edével netezik, értesíti az előfizetőt illetve ezzel egyidőben a szervízeseket, akik a következő munkanapon már ott is teremnek megjavítani..?!
Ugyan! Kényelmesebb és kifizetődőbb nem előzékenynek lenni.
Ha hápog valaki, akkor ránéznek, de akkoris megpróbálják még elbizonytalanítani az embert.....tudom, hiszen velem is eljátszották, és sok embernél ezt addig lehet húzni (azokról van szó, akik nemigazán tech beállítottságúak), amikor már nevetséges az, amit szolgáltatásnak neveznek..

terayon, nekem eddig 2 terayonom volt, az egyik a voip, a másik meg a mostani (715j azthiszem), de soha ilyen problémám nem volt velük, és általában jobban bízok (bíztam?) bennük, mint egy "webstar"-ban.
Nekem ezek tűntek eddig az összes közül (thom, webs, asus) a leginkább modemnek (nem pedig citromfacsarónak), de úgylátszik tévedtem.
(vagy nem, kitudja miez a jelenség)
egyébként még csak annyit: a voip teszt után én is a régi modememet kaptam vissza, a voipos modemet nem használhattam a (azthiszem) 3mbiről 10 mbitre váltás után.
Arra gondoltam, csomagolok mellé egy kis port mikor beviszem, de csak magamat égetném vele, nekik meg fel se tűnne.. 

Szia!
Mennie kell, nekünk is ilyenen megy a net. A réz nem rozsdásodik 
Ezt olvastátok: [link]
Monnyon le a fibernet.

Újrafogják azt vezetékezni.
Szerintem.
Az kéne még csak, mivel csak 1 helyen lehetne behozni és ahhoz le kéne bontani a falról a szigetelést, amit nem igazán szeretnénk.
A főnök tekintetete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.

Az egyik haverom a város másik végében lakik, nála ugyanezek a problémák szoktak jelentkezni. Namost ha így nézem a dolgot, akkor kb. az egész városban ez van, csak én aki játszik is a neten és nemcsak a leveleimet nézem meg esténként, nekem feltünik hogy ez a "szolgáltatás" köszönő viszonyban sincs azzal a sebességgel, amennyinek lennie kellene. Másoknak ez nem tünik fel, megnézi a leveleit, elolvas pár weblapot, 30 kbyte/s sebesség bőven elég ehhez.
Namost ha egy minimális önérzet lenne a fibernek az üzleti politikájában, akkor ez a probléma már nem létezne. Úgyhogy holnap telefon, aztán ha nem változik semmi, akkor valószínű írok egy levelet a GVH-nak, egy olyan egyszerű kis érdeklödő félét. Esetleg nincs-e kedvük egy kicsit körülnézni a fibernél is.
Jelenleg az 1 megás netem.

[ Szerkesztve ]

A hurok hosszától jobban fog függeni mint a korától.Amcsiban ahol nem volt két világháború ami lerombolta volna a távközlési infrastruktúrát akár 100 éves kábelezés is előfordul amin megy az ADSL. Persze a vezeték minősége és távoli központok miatt túl nagy sebességre nem érdemes számítani, de működni működhet. Pont e miatt az elég régi infrastruktúra és nagyobb kábeltávolságok miatt az amcsi ADSL szolgáltatás rosszabb minőséggel bír mint pl. az európai.
Nyugat Európában a háború után újraépítették a távközlési hálózatokat(szóval azok is igen korosak) és ott igen magas közel minden háztartást elérő lefedettsége volt a vezetékes telefon hálózatoknak. Ezzel szemben nálunk az infrastruktúra nagy része friss telepítésű, hisz a 90-es évek közepéig elég nehéz volt telefonhoz jutni, gondolom a 20 éves várakozások az idősebbeknek ismerős lehet. A telecom cégek privatizálása után indult be idehaza az előfizetők nagyobb számú bekötése, akkor futott föl a vezetékes előfizetők számossága, viszont közel sem olyan szintre mint nyugaton, mert a mobil terjedése miatt erre már nem volt elég idő.De e miatt a hazai infrastruktúra viszonylag fiatalnak mondható, az a 15 éves kábelezés is nagy valószínűséggel abból a 90-es éves közepéből származik amikor az új tulajok jobban nekilendültek a hálózat fejlesztésnek és az előfizetők bekötésének.
Mit jelent az hogy a hurok hossza? Meg olyan 7-8 évvel ezlött kicserélték a telefon oszlopról bejövő kábelt, meg raktak egy másik dobozt a falra, nem tudom, hogy ez számít vmit egyálltalán

Írtam a fibernek minap, egy-két dologról, pl a képminőségről, hogy már egy hónapja zavar van a képen...kijöttek tréningeztek rajta 1 napot, az utcában erősítő scere és mindeneddiginél jobb a kép! piros pont...nem is hiszem. Viszont arra a felvetésemre, hogy a meglévő 1 Mbit helyett rendelnék 10mbitet, de csak akkor ha kipróbálhatom, vagy adnak garanciát, hogy ezt tudja is folyamatosan a rendszer, nem is reagáltak:-( GHV-t akarunk, vagy arányosítást, azért fizessünk ami van, és nem ami lehetne...mert nekik a fizetésük mondjuk 500, de csak elméletileg, mert nem garantáljuk, és kevesebbet kapnak...
A t-com szó nélkül aktiválta az adsl t, pedig ugy volt, hogy ideszólnak telefonon. Akkor holnap már mehetek is vajon a modemért a t pontba?

Az előfizetői hurok az a rézkábel szakasz ami az otthonod és a telefonközpontban lévő fő kábelrendező(MDF) között húzódik. Ez nem egy folyamatos kábel, hanem több szakasz összekötése, ahol az egyes szakaszok lehet nem azonos minőségű kábelek, lehet nem egyazon idősek, a kötések minősége is eltérő lehet, stb. A kábelezés minőségét a legszűkebb keresztmetszet fogja meghatározni, ugyanúgy ahogy egy netes hálózatnál is a legszűkebb keresztmetszeti pont lesz a gyenge láncszem. A DSLAM az MDF közelébe van onnan kötik át egy újabb rézkábel szakasszal az ADSL előfizetőket a DSLAM eszközbe ami a modemeddel kommunikálva építi fel a rézkábelen a kapcsolatot, ennek minősége pedig a köztes réz szakasz hosszától és egyéb további minőségi jellemzőitől fog függeni. Alhuroknak meg ennek a kábelnek egy rövidebb szakaszát értik ami csak a nagyelosztóig ér. Oda ma még nem jellemző hogy DSLAM-ot raknak, de idővel ez változni fog és egyes területeken hálózat fejlesztés keretében közelebb kerülhetnek a DSLAM eszközök a fogyasztókhoz, így rövidül a rézkábel szakasz és ez által javul a minőség és nő az elérhető maximális sebesség.
Kösz a részletes leírást
Vmikor a 90 évek közepén amikor kiépítették nálunk a telefonkábeleket, akkor az utcánkba behúztak egy kábelt a föld alatt és az utca végén pedig egy szürke doboz található. Lehetséges, hogy ez a kábel közvetlenül a dslamhoz megy?Mert ugy tudom, mintha optikai kábel lenne. Ez vajon pozitívan befolyásolja a net sebeségét?

Nem irigylem a mélykúti fibereseket.
Hétfőn állítólag vagy nem volt net, vagy szakadozott sűrűn...
Engem is hív az egyik ismerős, hogy nézzem meg, van-e netem.
Mondom: Persze hogy van!
Ő: Nekem nincs! ****** ******* fiber*** ***** *****!
Mondom: De én már nem fiberes vagyok!
Ő: ?
Mondom: Na látod! Pont az ilyen dolgok miatt...
S novemberben írt alá 2 évet.... 
[ Szerkesztve ]

A problémám:
A következő probléma megoldásához várok ötleteket. a Fibernetnél van előfizetésem, és
szeretném megosztani a netkapcsolatot a két számítógépem között router segítségével. Ez korábban minden fennakadás nélkül sikerült is úgy,hogy az előfizetéssel érkezett Terayon TJ715x kábelmodemet simán becsatlakoztattam a TP-Link TL402M routerem WAN portjába, a gépeket meg az 1-es, illetve 2-es LAN portokra. A dolog tökéletesen működött automatikusan,mindenféle beállítások nélkül. Aztán a routert az egyik gépemmel együtt albérletbe költöztettem ahol szintén megosztva használtunk egy adsl kapcsolatot PPPoE alapon.Otthon ezalatt a netkapcsolatot úgy osztottam meg, hogy a modem usb kapcsolattal volt a géphez kötve és a másik gép ezen a gépen keresztül hálózatba kötve kapta a netet.
Jelenleg hazaköltöztettem a rendszert és felállítottam a korábbi hálózatot: modem ethernet
kapcsolattal a router Wan portján, gépek a routerhez. Természetesen a router resetelve lett, a modem elvileg fél órán át kikapcsolva hidegindítva az usb driver/virtuális hálókari eltávolítva, mindkét gépen friss oprendszer van.
Az alábbi érdekes helyzet:
Modem érzékeli a routert, világít a pc led folyamatosan, tehát nem észlel problémát.
Router érzékeli a modemet, Wan led világít, igaz néha mintha hunyorogna. A két gép között tökéletesen megy a belső hálózat, fájlmegosztás, nyomtatómegosztás ( sima win varázslóval konfigurálva), net viszont nincs.
Ha a gépeket külön, külön etherneten rákapcsolom közvetlen a modemre, megy
rajtuk a net.
Ha a modemet etherneten csatlakoztatom az egyik géphez ahhoz csatlakoztatom a
másik gépet, megy a fájlmegosztás, belső háló, és a net is, (router kilőve) de
gyakorlattilag ugye csak abban az esetben ha be van kapcsolva a "szervergép".
Ha a router a rendszerben van, gyakorlatilag a net meghal, a cél pedig éppen ennek a megosztása lenne.
Utánnaolvasgattam a dolognak amennyire tudtam, de csakj azt a megoldást ajánlják, hogy a modemet hidegindítsam, hogy a routeren keresztül kapja a DHCP infókat és elvileg mennie kell. Nem megy. Ötlet?
Most a "szervergépes" megoldás megy... de szeretnék megoldást találni. Help PLS.
[ Szerkesztve ]
Öld meg mind! Isten majd szétválogatja!
(#4029) Kicsirics77 válasza dormantamas (#4028) üzenetére

nem lenne baj ha a géped mac-addres-ét bele klónoznád a routerbe mert valszeg ez lesz a hiba
nálam tökéletesen megy routerrel minden igaz nekem netgear roter van meg webstar modem

Nem vagyok egy nagy szaki ebben a témában,de szerintem a kapcsolatoknál a TCP/IP protokollt kapcsold át automatikusra.
[ Szerkesztve ]

na azt el is felejtettem mondani 

>>ITT<< leírtam a probléma okát és a megoldást.

Ugye biztos vagy benne, hogy a Fibernet a ludas?!
Ezúttal is tévedsz!
Emitel okozta ezt is és a múltkorit is.
Csak a tényszerűség kedvéért.
K

Fiber most olyan lett mult hét csütörtöktől, mint maga az álom, tegnap este öcsém pókerezett gépén online én wowoztam 40ms-el és mellette még hallgattam a netrádiót, 500-al tölök még este 8-kor is legyen az szombat vagy akár vasárnap este, végre oylan a net amiért fizetünk, egy rossz szavam nem lehet a netre, bár 2 napja tényleg nem volt net este, de akkor az mint kapitány írta nem a fiber hibája volt, nagyon remélem ilyen marad a net továbbra is, ettől jobb egyszerűen nem is kell.
Battletag: Scholes#2294 <---> www.clubkorona.hu

Elnézést, ha így jött le. Én csak a tényeket írtam...
S nem bántásból mondom, de itt szinte te, s egy kedves fórumtárs próbált nekem segíteni! A többit már leírtam...
Rajtatok kívül nekem úgy esett le, hogy én, mint egy kedves naív (volt) ügyfél levoltam sz@rva, már megbocsáss. Fizettem, amit fizettem. S nem kaptam meg amit szerettem volna, vagyis amiért fizettem. Tanulópénznek 1 kicsit sok volt, de hát így jártam....
S ugye, ha én hívok valakit, s nem veszi fel, az azt jelenti, hogy nem akar velem beszélni. Tehetek róla, hogy pont olyankor szerettem volna netezni, mikor sokan használják? Vagy hétvégén, mikor ráérek? S pont olyankor lehetetlen az üsz-t is hívni, s netezni is?
S ha véletlen elértem, akkor azt mondta, hogy ad 1 telszámot, hívjam fel, ha szeretnék valami jóváírást/kompenzációt. Mondom, kösz, de nem, mert nálad is 10 percbe tellett, míg felvetted, s mi lesz annál a számnál? A telefonszámlámat nem fizeti ki senki helyettem...
Ja, s az emailekről ne is beszéljünk. A bajai és a központi üsz címére küldtem jópárat, amire szerinted jött válasz? A vodkafontól jött. Igaz, ők meg is óldották a problémámat.... S később vissza is hívtak, hogy sikerült-e megoldani a problémát, azóta volt-e valamilyen másik, s hogy megvagyok-e elégedve a szolgáltatással/problémamegoldással.
S mégegyszer mondom: ezer köszönet neked, s annak a fórumtársnak, aki megpróbált nekem segíteni. Hálám örökké űldözni fog titeket....
[ Szerkesztve ]
Nah ugy néz ki, mégse olyan egyszerű ez az adsl bekötés, mert a szerződéskötésnél elnéztek vmit, mert én szereld magad csomagot rendeltem, a t-comnál pedig helyszini szerelés volt beírva.Igy most egy két napot még várnom kell, hogy legyen adsl em.

blaah
Már azt hittem megcsinálták a netet nem is meretem irni nehogy meglássák hogy jó és visszavegyék a sebességet
de sajnos megint csalódnom kellet

2 hétig semmit sebesség csökennés, semmi szakadás erre az elöbb megint elkezdte
Ez valami helyi probléma vagy másnál is vannak ilyen idöszakok hogy megáll a net ilyen 1-2 mpre?
[ Szerkesztve ]

Szerbusz Kapitány!
Nálam mi okozza 2 hónapja a gyatra netet? FIBERNET SIKLÓS 10MBITes csomag most is 3 megabit.
http://www.speedtest.net/result/222979694.png
És ez még 1 "gyors nap" ami általában 2mbit esténként.
Szerinted kinek reklamáljunk ha nektek fizetek a szolgáltatásért? És a telefont természetesen nekem sem veszitek fel.
Maximum ide beírom, hogy tele a tököm és úgy teszek, mint a haverom aki most szabadult tőletek és köti az adsl-t.
Nyugodtan nézd meg Siklóson az előfizetőket, hogy hányan adják vissza a netet (persze aki friss előfizető az még nem tudja, hogy szarba lépett).
De azt is meg lehet nézni hányan adják vissza a 6ezer ft-os tv-t és mennek digitvre 2700ért. Bár ez nem tv topik.
Szóval én szeptemberig vagyok leláncolva, utána elköszönök a "2mbit 10680Ft-ért fibernet csomagtól (állítólag 10mbit)"
Tudom, hogy ez nem hat meg senkit sem a vezetőségben, mert nem ma lépett a piacra a fibernet. Nem is léptek az érdekünkben semmit, mert amikor ráadtak 1 kis kakaót a rendszerre akkor mindjárt bekötöttek újabb kismillió előfizetőt a hálózatba és így mégtöbb embernek osztották szét a fost.
Minőségi javulás a kezdetek óta sincs.
Ez NEM INTERNET amit a fiber ad.
[ Szerkesztve ]

Reméljük jó is marad!
De ez engem már nem érint....

Rengeteg külföldi szerverre 200 körüli ping van.Olyanokra ahol nekem 40-50 ping szokott lenni.
Nemcsak a fibernetnél szar. Invitelnél is. Meg még kitudja hol.
Megmagyarázná valaki hogy ez mikor lesz javítva és miért szar?
Jó szar a szerver, de az miért szar? 
Ezt a tökölést a nettel amit már egy fél éve művel a legtöbb magyar szolgáltató.
Hullámzik a net minősége állandóan.
Legtöbbször persze magyar szerverekre jó.De fejlődni kéne nemde?
Volt amikor jó volt egy évig is bármelyik külföldire! Hogy lesz a jóbol egyszerre ilyen szar?

Nem jó helyen olvasgattál.
Bal fönn kereső, írd be hogy Terayon. Többek közt az én ugyanilyen modemem ugyanilyen problémáját is meg fogod találni a topicban. Modem csere, oszt kész.
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék. fulhádéelcédétévé
De jó, hogy még mindig nem aktív az adsl em 

1 megás net 19:00 előtt pár perccel.....

Mellesleg megírtam a feljelentő levelet a Gazdasági Versenyhivatalnak, és a Fogyasztóvédelemnek, természetesen mellékelve a bizonyítékokat is. Holnap el lesz küldve nekik, és nagyon remélem hogy kőkemény büntetésben lesz része a fibernek.

Hali!
Nálam ugyanez a probléma van mint nálad. Eddig semmi gondom nem volt a pingel, bár packet lossom az volt de attól még tudtam játszani.
Amúgy nyomtam egy trace routet és a datanetnél kell keresni a problémát mert ott ugrik meg nagyon a ping. Fiber hálózatán semmi gond nincs:
C:\Documents and Settings\Rapisztuta>tracert 82.96.91.40
Útvonal követése a következőhöz: 82.96.91.40, legfeljebb 30 ugrással.
1 19 ms 10 ms 16 ms fibhost-69-1.fibernet.bacs-net.hu [85.66.69.1]
2 24 ms 27 ms 15 ms fibhost-110-217.fibernet.bacs-net.hu [85.66.110.
217]
3 14 ms 22 ms 16 ms 194.149.22.1
4 20 ms 19 ms 16 ms 194.149.20.62
5 130 ms 129 ms 125 ms OC48-0-0.defra.datanet.hu [194.149.19.2]
6 128 ms 130 ms 127 ms decix1.eurotransit.net [80.81.192.133]
7 133 ms 127 ms 154 ms so-3-0-0.pr1.k88.fra.de.eurotransit.net [82.96.8
9.253]
8 131 ms 129 ms 134 ms 82.96.91.40
Az útvonalkövetés elkészült.

Remélem ezt már mindenki olvasta 
http://itcafe.hu/cikk/hany_megas_valojaban_a_8_megas_adsl/ez_a_maximum.html

"...a Magyar Telekomot elítélő határozat csak a kezdet: széles körű vizsgálat indult, és minden nagyobb internetszolgáltatót elő fognak venni."
Szorul a hurok !
( Könyörgöm a fiberrel kezdjék!!! )
[ Szerkesztve ]

Ave, ave!!! 

Itt volt az ideje, bár nálam most szerencsére nagyon jó a net, nem panaszkodom.
Battletag: Scholes#2294 <---> www.clubkorona.hu

Yaya....
Én szimetrikus netet AKAROK !!!!!
Tehát amennyi a letöltésem ANNYI LEGYEN A FELTÖLTÉSEM IS !!!!
Álom-álom....édes álom 
Nem az a paraszt aki traktorral megy diszkóba....hanem az aki rajta hagyja az ekét !