jól hangzik!!!!! 
"Doktor úr – mondja a páciens –, mostanában olyan bizonytalan vagyok. Vagy mégsem?"

jól hangzik!!!!! 
"Doktor úr – mondja a páciens –, mostanában olyan bizonytalan vagyok. Vagy mégsem?"

6/1

[ Szerkesztve ]

köszönöm! melyik szolgáltatási területen laksz?(képet hogy tudtál felrakni? nekem ezt írja hogy a A képfeltöltés átmenetileg nem elérhető, a hiba javításáig kérjük türelmeteket!) 

Fonyód
Csinálsz egy keresést utána direkt link, azt ctrl+c-vel kiteszed a vágólapra, majd a kép gombot benyomva Ctrl+V-vel beilleszted majd ok gomb

köszönöm!!!!!
nálad is elmondható hogy általában megvan a névleges sebesség?
[ Szerkesztve ]

Igen, általában megvan
Jelszintem is jó, Power Level 2.3 dBmV Signal to Noise Ratio 38.5 dBmV
411MHz most a letöltési, feltöltési 35Mhz, adási szint 32.5dBmV
Kábelezés úgy lesz megoldva, hogy kapsz egy ilyen Ttratec Tris 210e osztót amiből a bal oldali kimenet fog menni a modembe, jobb pedig a tévék felé, ebből a kimenetből a kábel továbbmegy a mellette lévő hármas splitterbe, utána három tévébe.
Tévé adások tiszták.
[ Szerkesztve ]

remélem itt sem lesz rá panasz mert költözés után sajnos nem nagyon válogathatok(invitel,t-home)

Itt is ugyanez a helyzet, adsl 1megabitet sem tudja errefelé.
Egyik ismerősnek 512kilóbittel sem bírt menni.
Van 2 drága mikrós szolgáltató és a nem korlátlan mobilnet.
[ Szerkesztve ]

A DSL meg a mobilnet soha nem is fogják felvenni a versenyt a kábelnettel, a mikrót meg se említem. Talán a régi időkben, mikor még újdonság volt a kábelnet, akkor nagyjából egyforma sebességekkel működtek, talán a DSL még kicsivel gyorsabb is volt. Mára meg már óriási a különbség a kábelnet javára. Nálam a DSL soha nem volt alternatíva a gyér feltöltés miatt. Mondjuk a mobilnet most eléggé felfejlődött a Hipernettel és társaival, bár ezek is csak nagyobb városokban elérhetők, ahol vannak normális vezetékes szolgáltatók, szóval nem kérdés melyiket éri meg jobban előfizetni. Én személy szerint a Digire szavaznék, amint nálam is elérhető lesz, váltok. A T-Home elég drága.
[ Szerkesztve ]
"A hazug embert hamarabb utolérik mint tehénen a gatya, legyünk önmagunk vagy legalább hasonlítsunk" :D

Diginél az a gond nincs Comedy, Filmmúzeum, Viva, Mtv
Sokan panaszkodnak rá hogy a tévé adások minősége rosszabb mint amit a váltás előtti szolgáltatónál tapasztaltak, előnye hogy box nélkül nézhetők az adások. Van pár HD adás is.
Internetre annyira nem panaszkodnak, mint a tvre. Egyik ismerősöm panaszkodott rá, hogy sokat megszakad neki, visszasírja az Upc-t, mivel ott ilyen gondja nem volt.
[ Szerkesztve ]

Már az Invitel is kiirtotta az MTV-t és a Vivát (utóbbit csak analógból), nagyon helyesen. Ezek a csatornák nézhetetlen szemetet sugároznak, többek között nekik köszönhető az, ahol a mai tizenéves társadalom tart. A tematikus MTV-k jók, azokon legalább zene megy.
Filmmúzeum sincs már az Invitelnél, pedig azt szerettem, főleg a reggeli zenés összeállítást.
Comedy-m van, az még úgy-ahogy elmegy, van rajta 1-2 normálisabb műsor, de tudnám nélkülözni. Inkább a net foglalkoztat.
[ Szerkesztve ]
"A hazug embert hamarabb utolérik mint tehénen a gatya, legyünk önmagunk vagy legalább hasonlítsunk" :D

Az csak ideiglenes lehet.
Pesten van a központi fejállomás, nem Kecskeméten. Műholdvevők streamelik ki lanon a kibontott műsorjelet, amit titkosítanak, kódolnak, és muxolnak. Tehát a dvb-c vevő kimenetén elvileg nincs minőségromlás a műholdról lejövő szignálhoz képest.
A földiek meg optikán jönnek be az adótól a fejállomásig.
így mondják 
Hummer, TAG Heuer, 1TB cloud storage

Ja, azt tudtam hogy a DTV Pestről jön a központiból, a többi se nagyon új. Kecskeméten már jó ideje ez a Kaonos megoldás van, az logikus hogy a központi fejállomásról akarnak ellátni minél több területet, de akkor legalább normális eszközökkel kéne. Mindenki úgy van vele, hogy a lehető legolcsóbban meg akarja úszni.
A kábelen lévő digitális jel valóban megegyezik a tartalomszolgáltató által kiadott jellel, tehát nincs minőségromlás, max pár másodperc késés ami vsz az újratitkosítástól/multiplexálástól van.

tudtommal Ladányban használják először ezt az új cuccot, azért is kínlódnak vele ennyit
(mondjuk az nekem is új hogy volt pofájuk Kaonnal telepakolni a f.á.-t, én viccnek szántam)

Micsináltak a micsodával? 

nagyon köszönöm uraim!!!! 
a ping nem sok egy kicsit?
[ Szerkesztve ]

25/10-es net-től azért ez az eredmény nem rossz!!!!

[ Szerkesztve ]

remélem azért nem fogok nagyot csalódni az invitel-be(de nagyon nincs is választásom) 

zágrábi meg bécsi szervereket teszteltem 

Én nagyot csalódtam. Alig várom a szerződés lejárati napját.
Sprint csomag
Névleges letöltési sebesség 10 Mbit/s, garantált 1 Mbit/s
Névleges feltöltési sebesség 2 Mbit/s, garantált 0,5 Mbit/s
Nállam ez volt a legjobb eredmény :

De volt olyan is sokszor:

(Nem tudja véletlenül valaki mennyi lenne idő előtti felmondási díj ?)
NO + Internet = INVITEL, ha több kell ...

szia! melyik szolgáltatási terület? kábel net?

Baranya megye, Kábel internet.
Sprint csomag
Névleges letöltési sebesség 10 Mbit/s, garantált 1 Mbit/s
Névleges feltöltési sebesség 2 Mbit/s, garantált 0,5 Mbit/s
(Nem vagyok magyar származású, azert írás nehezen megy)
NO + Internet = INVITEL, ha több kell ...

Szerintem jó a mérési eredményed
Ping is jó.
Többször indítsd újra a modemet, akkor a legkevésbé leterhelt frekikre fog ráállni lehet jobb lesz a feltöltési sebességed
Adsl-el nem fogsz ilyen jót mérni.
Minél messzebb vagy a központtól annál kisebb az elérhető max sávszélesség.
[ Szerkesztve ]

én sem értem a felháborodást 

szerintem a régi mérési eredménynek szólt,ami alul látható. 
ott még a garantáltat sem éri el a feltöltés!
[ Szerkesztve ]

Én meg azt nem értem, hogy ha már meg lehet oldani, hogy DVB-C-ről ültessék át az analóg kínálatot, akkor miért nem küldik nyugdíjba a még aktív műholdvevőket a helyi fejállomáson. Költséghatékonyabb megoldás lenne, persze továbbra is azt mondom, hogy normálisabb eszközökkel kell akkor.
A másik az, hogy ígértek valami digitális közösségi csomagot jan. 1-től (regionális tv adók), de a mai napig nincs ilyen. Nem mintha úgy odalennék a kecskeméti tv-ért és társaiért, hogy digitálisan akarjam nézni, de az ÁSZF-ben akkor is benne van...
[ Szerkesztve ]

Én csak azt nem értem, ha a digitális csomagok úgy is központilag vannak továbbítva akkor miért nem csinálják meg több körzetben, hogy elérhetőek legyenek. Fejlesztenének már erre inkább.

Digitális csak nagyobb településeken van, az Invitel úgy van vele, hogy a kisebb városokba/falvakba, ahol nincs nagyon alternatíva, csak a műholdas tv, oda minek. Nem érné meg nekik, nem is lenne annyi előfizető, hogy a drága eszközök megtérüljenek.
Másik, hogy még nagyobb városokban is csomóan nem fizetnek elő digitálisra, pedig lenne rá lehetőség. Lehet ennek oka pénzhiány, a boxszal szembeni gyűlölet, vagy szimplán nincs igényük a szolgáltatásra, esetleg a tévhitek (hogy akkor majd minden tv-hez kell a box, vagy félreértik az árazást és azt hiszik hogy az analógon felül kell még egy digit csomag árát fizetni, összekeverik a földi digitális átállást a kábellel holott köze nincs a kettőnek egymáshoz, ilyesmi). Csomó ilyen, "énnekemnemleszdigitálistévémmerthülyeség" típusú, rögeszmés ember van, akik inkább nézik 150 centis tv-n is a fos analóg műsort kevés csatornával, mintsem a hozzáállásukon változtatnának. 2012 van... Majd pár év múlva néznek 15 csatornát? 
[ Szerkesztve ]

Egyszer csak mifelénk is elérnek. Nekem elég a 37 analóg adás és a 6/1 de akinek ez nem elég bosszantó hogy nem érhető el számára ugyanaz mint ami pl Kecskeméten elérhető.
Ami engem zavar, hogy Itt nincs Comedy, Filmmúzeum, CNN.
[ Szerkesztve ]

Például Siófok és Hévíz nem olyan kis település főleg nyáron, még is csak 10/2 max ami elérhető, tévé esetében a családi csomag max ami elérhető.
Ha úgy adnák a digitálist mint Tarr hogy CI+ modullal talán több digitális előfizető lenne.
Abban igazad van hogy azért nem erőltetik a digitális adásokat, mert ahol elérhetővé tették nem nagyon fizettek elő. Nyáron azt ígérték, hogy a csatornakiosztást az előfizetői igények alapján fogják kialakítani, ezzel szemben milyen kiosztásunk van október óta. Nincs Mezzo, Travel, Axn Crime,Sci-fi, Da Vinci. Cartoon Networkot a t-home, tarr és más szolgáltatók is kivették, de ez a Disney szerintem nézhetetlen, jobban tették volna ha a Boomerang-ot tették volna be. Digisport a jó döntés volt, sokaknak hiányzott.

Siófok és Hévíz a turizmus szempontjából fontos, de a szolgáltatókat nem az érdekli, hogy nyáron mennyien vannak, azok nem potenciális előfizetők. Egy turista nem fog bemenni az ÜFSZ-re, hogy 1 hétre előfizessen egy digitális csomagot. TV-t otthon is tud nézni 
Ezzel a csatornakiosztás-variálással megint csak a költségcsökkentés volt a cél, pár drágább csatornát kivettek, illetve digitálisban megmaradt, de ott úgyis kevesebb előfizető van, így nem kell annyit perkálni a műsorszolgáltatónak (aki előfizetőnként szedi a díjat a műsorért). Ezzel igaz csak azokat szopatták meg, akik vidéken laknak, és nincs lehetőségük DTV-re, de ahol elérhető, ott talán ezzel a ritkítással rábírják az embereket a nagyobb (digit) csomag előfizetésére. Mert ott van ez meg az, ami analógban már nincs. A UPC is ezt csinálta pár éve, annyi különbséggel, hogy náluk ahol KTV van, ott DTV is (ugye tudjuk milyen), de lényegében mindenki jól járt. És ott nem csak a hasukra ütöttek, oka is volt (FiberPowert akkor vezették be, kellettek a frekik).

www.supraktv.hu ők kínáltak nyaraló csomagokat is.

A T-Home-nak is van nyaraló sat tv-je. Az ilyesmi azért jó ötlet, mert csak szezonban fizetsz. Télen minek fizetnél, ha ott se vagy.

Ja T-homenak is van, egyik telefonfülkén még mindig kint van a hirdetés
Azoknak lett hátrányuk akiknél nem érhető el a digitális csomag és nincs más kábeles szolgáltató. Ahol van konkurencia nem 4ezerFt-ért fogják adni a 6/1 és a családi csomagot.
[ Szerkesztve ]

"miért nem küldik nyugdíjba a még aktív műholdvevőket a helyi fejállomáson" pl. üzembiztonság szempontjából. Ált. 130-150-es tükrök vannak, mögöttük Technics aktív sat osztók, azok mögött meg ált. Teleste DID111-es vevők. Átlagos üzemi körülmények között több száz órás uptime-t mutatnak, aztán ha van valami gikszer, a watchdog nyom neki egy rezet, oszt megy tovább. Ipari cucc, nem kér enni, évekig megy anélkül hogy hozzá kellene nyúlni, vagy akár rá kellene nézni. Kicsit jobb mint a Kaon. Kb. mintha egy Swiftet hasonlítanál egy WRC-hez.
Oda megy DVB-C ahol van optika, kb. 120 csatornáról van szó, nagyrészt UPC streamből. Az előbb beszéltük hogy nincs veszteség az átalakítás során, tehát kb. 120 db. átlag 3Mbit/s-es csatornáról van szó, ami egyből vagy 400Mbit/s. Te hogyan juttatnál el stabilan, 24/7 egy ekkora adatfolyamot a-ból b-be optika nélkül? Vödörrel?

Én most speciel a kecskemétire gondoltam, ott van optika. Anélkül viszont tényleg lehetetlen megoldani...
De ha már van, meg úgyis a pénzcsinálás a cél, el lehetne sózni a cuccokat olyan szolgának, akinek esetleg kell, jó pénzért.

Kérdeztem is volna hogy jöhetnek Budapestről digitális adások, hiszen a Budapesti fejállomás területei átkerültek az UPC-hez, gondolom a fejállomással együtt, de a kérdésemre megkaptam a választ.
Azt írtad nagyrészt UPC streamből áll össze a digitális kínálat
Tőlük is érkezik jel?
[ Szerkesztve ]

arra lennék kíváncsi, hogy mikor kezd el szolgáltatni a té meg a digi az utcában? több mint 2 hónapja, hogy feltúrtak mindent a ház előtt

Egyébként szinte biztos, hogy közös a fejállomás. Tény, hogy a két szolgáltató kínálata között elég nagy az átfedés, de vannak különbségek is. Pl. az Invitelnél nincs egy HD csatorna se, se MGM, Filmmúzeum, MTV... UPC-nél meg nincs H!T Music, 1 Music stb.

szia! nem akarlak elkeseríteni de ha úgy fog működni mint nálunk(egy éve már megcsinálta a T-home és a lépcsőházakba még most sem húzták be)akkor még várnod kell egy kicsit. 

A T szereti húzni az időt, meg az emberek agyát. A Digi viszont mostanában becélozta a kertvárosokat, az oszlopokon már ott az optikájuk a kis fehér dobozkákkal. Mindezt szinte egyik napról a másikra. Ők tényleg komolyan gondolják, hogy családi házban is lehet 21. századi net.

hozzánk is betehetné a lábát a Digi vagy a UPC de sajnos még híre hamva sincs,így marad a T-home az invitel és a Rubicom ami sajnos csak a város egyik felét fedi le.(én meg pont a város másik felébe költözök tavasszal) 

Csak sűrűn lakott településeken vagy megyei jogú városban terjeszkedik a Digi....

Upc-nek ilyen a digitális csomagja.

Rubicom-ot megvette az Upc.
Fibernetet megvette az Invitel a hálózat 1/3-át továbbértékesítette az Upc-nek.
Szerintetek melyik céget veszi meg legközelebb?
[ Szerkesztve ]

Tudom milyen 
hé mester, te nem bárándi vagy véletlen? 
amúgy nem tudod, hogy erre fele nem akarnak normálisabb netet hozni mint a 10/2?
BF3 --> kmisi99: "van valami ami nagyobb robbanő erőt ad az rakétáimnak?" Eagl3: "nekifutásból lődd ki" :D || eladó: http://href.hu/x/cl0a

köszi az infót!
akkor van remény hogy fejleszt a Rubicom(upc)és a város másik felét is kiépíti.itt még erről nem nagyon beszéltek az ügyfélszolgálaton.