Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Fibernet/Invitel kábelnet (kiemelt téma)

(#14001) gyuszmo1 válasza jansky1 (#14000) üzenetére

gyuszmo1
(kvázi-tag)

jól hangzik!!!!! :)

"Doktor úr – mondja a páciens –, mostanában olyan bizonytalan vagyok. Vagy mégsem?"

(#14002) kabelmania27 válasza gyuszmo1 (#13997) üzenetére

kabelmania27
(őstag)

6/1

[ Szerkesztve ]

(#14003) gyuszmo1 válasza kabelmania27 (#14002) üzenetére

gyuszmo1
(kvázi-tag)

köszönöm! melyik szolgáltatási területen laksz?(képet hogy tudtál felrakni? nekem ezt írja hogy a A képfeltöltés átmenetileg nem elérhető, a hiba javításáig kérjük türelmeteket!) :R

"Doktor úr – mondja a páciens –, mostanában olyan bizonytalan vagyok. Vagy mégsem?"

(#14004) kabelmania27 válasza gyuszmo1 (#14003) üzenetére

kabelmania27
(őstag)

Fonyód
Csinálsz egy keresést utána direkt link, azt ctrl+c-vel kiteszed a vágólapra, majd a kép gombot benyomva Ctrl+V-vel beilleszted majd ok gomb:)

(#14005) gyuszmo1 válasza kabelmania27 (#14004) üzenetére

gyuszmo1
(kvázi-tag)

köszönöm!!!!! :R nálad is elmondható hogy általában megvan a névleges sebesség?

[ Szerkesztve ]

(#14006) kabelmania27 válasza gyuszmo1 (#14005) üzenetére

kabelmania27
(őstag)

Igen, általában megvan:)
Jelszintem is jó, Power Level 2.3 dBmV Signal to Noise Ratio 38.5 dBmV
411MHz most a letöltési, feltöltési 35Mhz, adási szint 32.5dBmV
Kábelezés úgy lesz megoldva, hogy kapsz egy ilyen Ttratec Tris 210e osztót amiből a bal oldali kimenet fog menni a modembe, jobb pedig a tévék felé, ebből a kimenetből a kábel továbbmegy a mellette lévő hármas splitterbe, utána három tévébe.
Tévé adások tiszták.

[ Szerkesztve ]

(#14007) gyuszmo1 válasza kabelmania27 (#14006) üzenetére

gyuszmo1
(kvázi-tag)

remélem itt sem lesz rá panasz mert költözés után sajnos nem nagyon válogathatok(invitel,t-home)

(#14008) kabelmania27 válasza gyuszmo1 (#14007) üzenetére

kabelmania27
(őstag)

Itt is ugyanez a helyzet, adsl 1megabitet sem tudja errefelé.
Egyik ismerősnek 512kilóbittel sem bírt menni.
Van 2 drága mikrós szolgáltató és a nem korlátlan mobilnet.

[ Szerkesztve ]

(#14009) nyxor válasza kabelmania27 (#14008) üzenetére

nyxor
(tag)

A DSL meg a mobilnet soha nem is fogják felvenni a versenyt a kábelnettel, a mikrót meg se említem. Talán a régi időkben, mikor még újdonság volt a kábelnet, akkor nagyjából egyforma sebességekkel működtek, talán a DSL még kicsivel gyorsabb is volt. Mára meg már óriási a különbség a kábelnet javára. Nálam a DSL soha nem volt alternatíva a gyér feltöltés miatt. Mondjuk a mobilnet most eléggé felfejlődött a Hipernettel és társaival, bár ezek is csak nagyobb városokban elérhetők, ahol vannak normális vezetékes szolgáltatók, szóval nem kérdés melyiket éri meg jobban előfizetni. Én személy szerint a Digire szavaznék, amint nálam is elérhető lesz, váltok. A T-Home elég drága.

[ Szerkesztve ]

"A hazug embert hamarabb utolérik mint tehénen a gatya, legyünk önmagunk vagy legalább hasonlítsunk" :D

(#14010) kabelmania27 válasza nyxor (#14009) üzenetére

kabelmania27
(őstag)

Diginél az a gond nincs Comedy, Filmmúzeum, Viva, Mtv
Sokan panaszkodnak rá hogy a tévé adások minősége rosszabb mint amit a váltás előtti szolgáltatónál tapasztaltak, előnye hogy box nélkül nézhetők az adások. Van pár HD adás is.
Internetre annyira nem panaszkodnak, mint a tvre. Egyik ismerősöm panaszkodott rá, hogy sokat megszakad neki, visszasírja az Upc-t, mivel ott ilyen gondja nem volt.

[ Szerkesztve ]

(#14011) nyxor válasza kabelmania27 (#14010) üzenetére

nyxor
(tag)

Már az Invitel is kiirtotta az MTV-t és a Vivát (utóbbit csak analógból), nagyon helyesen. Ezek a csatornák nézhetetlen szemetet sugároznak, többek között nekik köszönhető az, ahol a mai tizenéves társadalom tart. A tematikus MTV-k jók, azokon legalább zene megy.
Filmmúzeum sincs már az Invitelnél, pedig azt szerettem, főleg a reggeli zenés összeállítást.
Comedy-m van, az még úgy-ahogy elmegy, van rajta 1-2 normálisabb műsor, de tudnám nélkülözni. Inkább a net foglalkoztat.

[ Szerkesztve ]

"A hazug embert hamarabb utolérik mint tehénen a gatya, legyünk önmagunk vagy legalább hasonlítsunk" :D

(#14012) decoati válasza nyxor (#13990) üzenetére

decoati
(tag)

Az csak ideiglenes lehet.
Pesten van a központi fejállomás, nem Kecskeméten. Műholdvevők streamelik ki lanon a kibontott műsorjelet, amit titkosítanak, kódolnak, és muxolnak. Tehát a dvb-c vevő kimenetén elvileg nincs minőségromlás a műholdról lejövő szignálhoz képest.
A földiek meg optikán jönnek be az adótól a fejállomásig.
így mondják :)

Hummer, TAG Heuer, 1TB cloud storage

(#14013) nyxor válasza decoati (#14012) üzenetére

nyxor
(tag)

Ja, azt tudtam hogy a DTV Pestről jön a központiból, a többi se nagyon új. Kecskeméten már jó ideje ez a Kaonos megoldás van, az logikus hogy a központi fejállomásról akarnak ellátni minél több területet, de akkor legalább normális eszközökkel kéne. Mindenki úgy van vele, hogy a lehető legolcsóbban meg akarja úszni.
A kábelen lévő digitális jel valóban megegyezik a tartalomszolgáltató által kiadott jellel, tehát nincs minőségromlás, max pár másodperc késés ami vsz az újratitkosítástól/multiplexálástól van.

(#14014) decoati válasza nyxor (#14013) üzenetére

decoati
(tag)

tudtommal Ladányban használják először ezt az új cuccot, azért is kínlódnak vele ennyit
(mondjuk az nekem is új hogy volt pofájuk Kaonnal telepakolni a f.á.-t, én viccnek szántam)

(#14015) Kicsirics77 válasza gyuszmo1 (#14007) üzenetére

Kicsirics77
(PH! addikt)

(#14016) laszlo168 válasza decoati (#14014) üzenetére

laszlo168
(fanatikus tag)

Micsináltak a micsodával? :)

(#14017) jansky1

jansky1
(tag)

eredmények:

(#14018) gyuszmo1 válasza jansky1 (#14017) üzenetére

gyuszmo1
(kvázi-tag)

nagyon köszönöm uraim!!!! :R
a ping nem sok egy kicsit?

[ Szerkesztve ]

(#14019) gyuszmo1

gyuszmo1
(kvázi-tag)

25/10-es net-től azért ez az eredmény nem rossz!!!!

[ Szerkesztve ]

(#14020) gyuszmo1

gyuszmo1
(kvázi-tag)

remélem azért nem fogok nagyot csalódni az invitel-be(de nagyon nincs is választásom) :)

(#14021) jansky1 válasza gyuszmo1 (#14020) üzenetére

jansky1
(tag)

zágrábi meg bécsi szervereket teszteltem :D

(#14022) darko75 válasza gyuszmo1 (#14020) üzenetére

darko75
(újonc)

Én nagyot csalódtam. Alig várom a szerződés lejárati napját.

Sprint csomag
Névleges letöltési sebesség 10 Mbit/s, garantált 1 Mbit/s
Névleges feltöltési sebesség 2 Mbit/s, garantált 0,5 Mbit/s

Nállam ez volt a legjobb eredmény :

De volt olyan is sokszor:

(Nem tudja véletlenül valaki mennyi lenne idő előtti felmondási díj ?)

NO + Internet = INVITEL, ha több kell ...

(#14023) gyuszmo1 válasza darko75 (#14022) üzenetére

gyuszmo1
(kvázi-tag)

szia! melyik szolgáltatási terület? kábel net?

(#14024) darko75 válasza gyuszmo1 (#14023) üzenetére

darko75
(újonc)

Baranya megye, Kábel internet.

Sprint csomag
Névleges letöltési sebesség 10 Mbit/s, garantált 1 Mbit/s
Névleges feltöltési sebesség 2 Mbit/s, garantált 0,5 Mbit/s

(Nem vagyok magyar származású, azert írás nehezen megy)

NO + Internet = INVITEL, ha több kell ...

(#14025) kabelmania27 válasza darko75 (#14022) üzenetére

kabelmania27
(őstag)

Szerintem jó a mérési eredményed:)
Ping is jó.
Többször indítsd újra a modemet, akkor a legkevésbé leterhelt frekikre fog ráállni lehet jobb lesz a feltöltési sebességed:)
Adsl-el nem fogsz ilyen jót mérni.
Minél messzebb vagy a központtól annál kisebb az elérhető max sávszélesség.

[ Szerkesztve ]

(#14026) jansky1 válasza darko75 (#14022) üzenetére

jansky1
(tag)

én sem értem a felháborodást :F

(#14027) gyuszmo1 válasza jansky1 (#14026) üzenetére

gyuszmo1
(kvázi-tag)

szerintem a régi mérési eredménynek szólt,ami alul látható. :B
ott még a garantáltat sem éri el a feltöltés!

[ Szerkesztve ]

(#14028) nyxor válasza decoati (#14014) üzenetére

nyxor
(tag)

Én meg azt nem értem, hogy ha már meg lehet oldani, hogy DVB-C-ről ültessék át az analóg kínálatot, akkor miért nem küldik nyugdíjba a még aktív műholdvevőket a helyi fejállomáson. Költséghatékonyabb megoldás lenne, persze továbbra is azt mondom, hogy normálisabb eszközökkel kell akkor.
A másik az, hogy ígértek valami digitális közösségi csomagot jan. 1-től (regionális tv adók), de a mai napig nincs ilyen. Nem mintha úgy odalennék a kecskeméti tv-ért és társaiért, hogy digitálisan akarjam nézni, de az ÁSZF-ben akkor is benne van...

[ Szerkesztve ]

(#14029) kigyi_23

kigyi_23
(senior tag)

Én csak azt nem értem, ha a digitális csomagok úgy is központilag vannak továbbítva akkor miért nem csinálják meg több körzetben, hogy elérhetőek legyenek. Fejlesztenének már erre inkább.

(#14030) nyxor válasza kigyi_23 (#14029) üzenetére

nyxor
(tag)

Digitális csak nagyobb településeken van, az Invitel úgy van vele, hogy a kisebb városokba/falvakba, ahol nincs nagyon alternatíva, csak a műholdas tv, oda minek. Nem érné meg nekik, nem is lenne annyi előfizető, hogy a drága eszközök megtérüljenek.
Másik, hogy még nagyobb városokban is csomóan nem fizetnek elő digitálisra, pedig lenne rá lehetőség. Lehet ennek oka pénzhiány, a boxszal szembeni gyűlölet, vagy szimplán nincs igényük a szolgáltatásra, esetleg a tévhitek (hogy akkor majd minden tv-hez kell a box, vagy félreértik az árazást és azt hiszik hogy az analógon felül kell még egy digit csomag árát fizetni, összekeverik a földi digitális átállást a kábellel holott köze nincs a kettőnek egymáshoz, ilyesmi). Csomó ilyen, "énnekemnemleszdigitálistévémmerthülyeség" típusú, rögeszmés ember van, akik inkább nézik 150 centis tv-n is a fos analóg műsort kevés csatornával, mintsem a hozzáállásukon változtatnának. 2012 van... Majd pár év múlva néznek 15 csatornát? :C

[ Szerkesztve ]

(#14031) kabelmania27 válasza kigyi_23 (#14029) üzenetére

kabelmania27
(őstag)

Egyszer csak mifelénk is elérnek. Nekem elég a 37 analóg adás és a 6/1 de akinek ez nem elég bosszantó hogy nem érhető el számára ugyanaz mint ami pl Kecskeméten elérhető.
Ami engem zavar, hogy Itt nincs Comedy, Filmmúzeum, CNN.

[ Szerkesztve ]

(#14032) kabelmania27 válasza nyxor (#14030) üzenetére

kabelmania27
(őstag)

Például Siófok és Hévíz nem olyan kis település főleg nyáron, még is csak 10/2 max ami elérhető, tévé esetében a családi csomag max ami elérhető.
Ha úgy adnák a digitálist mint Tarr hogy CI+ modullal talán több digitális előfizető lenne.
Abban igazad van hogy azért nem erőltetik a digitális adásokat, mert ahol elérhetővé tették nem nagyon fizettek elő. Nyáron azt ígérték, hogy a csatornakiosztást az előfizetői igények alapján fogják kialakítani, ezzel szemben milyen kiosztásunk van október óta. Nincs Mezzo, Travel, Axn Crime,Sci-fi, Da Vinci. Cartoon Networkot a t-home, tarr és más szolgáltatók is kivették, de ez a Disney szerintem nézhetetlen, jobban tették volna ha a Boomerang-ot tették volna be. Digisport a jó döntés volt, sokaknak hiányzott.

(#14033) nyxor válasza kabelmania27 (#14032) üzenetére

nyxor
(tag)

Siófok és Hévíz a turizmus szempontjából fontos, de a szolgáltatókat nem az érdekli, hogy nyáron mennyien vannak, azok nem potenciális előfizetők. Egy turista nem fog bemenni az ÜFSZ-re, hogy 1 hétre előfizessen egy digitális csomagot. TV-t otthon is tud nézni :D
Ezzel a csatornakiosztás-variálással megint csak a költségcsökkentés volt a cél, pár drágább csatornát kivettek, illetve digitálisban megmaradt, de ott úgyis kevesebb előfizető van, így nem kell annyit perkálni a műsorszolgáltatónak (aki előfizetőnként szedi a díjat a műsorért). Ezzel igaz csak azokat szopatták meg, akik vidéken laknak, és nincs lehetőségük DTV-re, de ahol elérhető, ott talán ezzel a ritkítással rábírják az embereket a nagyobb (digit) csomag előfizetésére. Mert ott van ez meg az, ami analógban már nincs. A UPC is ezt csinálta pár éve, annyi különbséggel, hogy náluk ahol KTV van, ott DTV is (ugye tudjuk milyen), de lényegében mindenki jól járt. És ott nem csak a hasukra ütöttek, oka is volt (FiberPowert akkor vezették be, kellettek a frekik).

(#14034) kabelmania27 válasza nyxor (#14033) üzenetére

kabelmania27
(őstag)

www.supraktv.hu ők kínáltak nyaraló csomagokat is.

(#14035) nyxor válasza kabelmania27 (#14034) üzenetére

nyxor
(tag)

A T-Home-nak is van nyaraló sat tv-je. Az ilyesmi azért jó ötlet, mert csak szezonban fizetsz. Télen minek fizetnél, ha ott se vagy.

(#14036) kabelmania27 válasza nyxor (#14035) üzenetére

kabelmania27
(őstag)

Ja T-homenak is van, egyik telefonfülkén még mindig kint van a hirdetés:D
Azoknak lett hátrányuk akiknél nem érhető el a digitális csomag és nincs más kábeles szolgáltató. Ahol van konkurencia nem 4ezerFt-ért fogják adni a 6/1 és a családi csomagot.

[ Szerkesztve ]

(#14037) decoati válasza nyxor (#14028) üzenetére

decoati
(tag)

"miért nem küldik nyugdíjba a még aktív műholdvevőket a helyi fejállomáson" pl. üzembiztonság szempontjából. Ált. 130-150-es tükrök vannak, mögöttük Technics aktív sat osztók, azok mögött meg ált. Teleste DID111-es vevők. Átlagos üzemi körülmények között több száz órás uptime-t mutatnak, aztán ha van valami gikszer, a watchdog nyom neki egy rezet, oszt megy tovább. Ipari cucc, nem kér enni, évekig megy anélkül hogy hozzá kellene nyúlni, vagy akár rá kellene nézni. Kicsit jobb mint a Kaon. Kb. mintha egy Swiftet hasonlítanál egy WRC-hez.
Oda megy DVB-C ahol van optika, kb. 120 csatornáról van szó, nagyrészt UPC streamből. Az előbb beszéltük hogy nincs veszteség az átalakítás során, tehát kb. 120 db. átlag 3Mbit/s-es csatornáról van szó, ami egyből vagy 400Mbit/s. Te hogyan juttatnál el stabilan, 24/7 egy ekkora adatfolyamot a-ból b-be optika nélkül? Vödörrel?

(#14038) nyxor válasza decoati (#14037) üzenetére

nyxor
(tag)

Én most speciel a kecskemétire gondoltam, ott van optika. Anélkül viszont tényleg lehetetlen megoldani...
De ha már van, meg úgyis a pénzcsinálás a cél, el lehetne sózni a cuccokat olyan szolgának, akinek esetleg kell, jó pénzért.

(#14039) kabelmania27 válasza decoati (#14037) üzenetére

kabelmania27
(őstag)

Kérdeztem is volna hogy jöhetnek Budapestről digitális adások, hiszen a Budapesti fejállomás területei átkerültek az UPC-hez, gondolom a fejállomással együtt, de a kérdésemre megkaptam a választ.
Azt írtad nagyrészt UPC streamből áll össze a digitális kínálat
Tőlük is érkezik jel?

[ Szerkesztve ]

(#14040) jansky1

jansky1
(tag)

arra lennék kíváncsi, hogy mikor kezd el szolgáltatni a té meg a digi az utcában? több mint 2 hónapja, hogy feltúrtak mindent a ház előtt

(#14041) nyxor válasza kabelmania27 (#14039) üzenetére

nyxor
(tag)

Egyébként szinte biztos, hogy közös a fejállomás. Tény, hogy a két szolgáltató kínálata között elég nagy az átfedés, de vannak különbségek is. Pl. az Invitelnél nincs egy HD csatorna se, se MGM, Filmmúzeum, MTV... UPC-nél meg nincs H!T Music, 1 Music stb.

(#14042) gyuszmo1 válasza jansky1 (#14040) üzenetére

gyuszmo1
(kvázi-tag)

szia! nem akarlak elkeseríteni de ha úgy fog működni mint nálunk(egy éve már megcsinálta a T-home és a lépcsőházakba még most sem húzták be)akkor még várnod kell egy kicsit. ;)

(#14043) nyxor válasza gyuszmo1 (#14042) üzenetére

nyxor
(tag)

A T szereti húzni az időt, meg az emberek agyát. A Digi viszont mostanában becélozta a kertvárosokat, az oszlopokon már ott az optikájuk a kis fehér dobozkákkal. Mindezt szinte egyik napról a másikra. Ők tényleg komolyan gondolják, hogy családi házban is lehet 21. századi net.

(#14044) gyuszmo1 válasza nyxor (#14043) üzenetére

gyuszmo1
(kvázi-tag)

hozzánk is betehetné a lábát a Digi vagy a UPC de sajnos még híre hamva sincs,így marad a T-home az invitel és a Rubicom ami sajnos csak a város egyik felét fedi le.(én meg pont a város másik felébe költözök tavasszal) :W

(#14045) kabelmania27 válasza gyuszmo1 (#14044) üzenetére

kabelmania27
(őstag)

Csak sűrűn lakott településeken vagy megyei jogú városban terjeszkedik a Digi....

(#14046) kabelmania27 válasza nyxor (#14041) üzenetére

kabelmania27
(őstag)

Upc-nek ilyen a digitális csomagja.

(#14047) kabelmania27 válasza gyuszmo1 (#14044) üzenetére

kabelmania27
(őstag)

Rubicom-ot megvette az Upc.
Fibernetet megvette az Invitel a hálózat 1/3-át továbbértékesítette az Upc-nek.
Szerintetek melyik céget veszi meg legközelebb?

[ Szerkesztve ]

(#14048) nyxor válasza kabelmania27 (#14046) üzenetére

nyxor
(tag)

Tudom milyen :)

(#14049) pohár válasza decoati (#14037) üzenetére

pohár
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hé mester, te nem bárándi vagy véletlen? :))
amúgy nem tudod, hogy erre fele nem akarnak normálisabb netet hozni mint a 10/2?

BF3 --> kmisi99: "van valami ami nagyobb robbanő erőt ad az rakétáimnak?" Eagl3: "nekifutásból lődd ki" :D || eladó: http://href.hu/x/cl0a

(#14050) gyuszmo1 válasza kabelmania27 (#14047) üzenetére

gyuszmo1
(kvázi-tag)

köszi az infót! :C akkor van remény hogy fejleszt a Rubicom(upc)és a város másik felét is kiépíti.itt még erről nem nagyon beszéltek az ügyfélszolgálaton.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Fibernet/Invitel kábelnet (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.