Én is tapasztaltam ilyet, és el is tudom képzelni. Máskülönben a Fibernetnek miért is lenne külön digitális beltérije. Azon sincs (sajnos) HD csatorna.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Hirdetés
kabelmania27
(őstag)
Lehetséges hogy igazad van, nem volt még t-satom , nem is lesz
nem lesz szétfúrva a ház illetve a boxok meg a távirányítók miat felejtős az összes tányéros nálunk)
Jó persze hogy nem ugyanaz a technika, de digis időbe mindig rosszjel/nincs jelet olvashattam ha egy kicsit is beborul. +1 távirányító és a boxnak is van egy kb 20Wos fogyasztása még ha éjjelre lekapcsolom akkor is.
Szerintem elviselhető a kábeltévé képe, digitévén kockásvolt szétesett, ezen meg max kicsit beszemcsésedik ha nagyon közelről nézed akkor lehet látni. Szerintem nem olyan idegesítő mint amikor bekockásodik a kép és kifagy....
Nálunk nem fakóak a színek, inkább ha nagyon régi filmet adnak.
[ Szerkesztve ]

kabelmania27
(őstag)
Elöbb utóbb szerintem lesznek hd csatornák.
Máskülönben a Fibernetnek miért is lenne külön digitális beltérije.
Nekem csak analógban volt fiber tv, de itt a fórumon azt olvastam, hogy a digitális is kb. hasonló színvonal.
T-SAT-on van HD csomag, de nem tudnám használni, mert nincs HDTV-m. Mellesleg az SD-vel meg vagyok elégedve.
Üdv,
J
VGA-SCART írások -- https://sites.google.com/site/joecontra/
Jó persze hogy nem ugyanaz a technika, de digis időbe mindig rosszjel/nincs jelet olvashattam ha egy kicsit is beborul.
T-SAT ilyet csak durva viharban csinál.
+1 távirányító és a boxnak is van egy kb 20Wos fogyasztása még ha éjjelre lekapcsolom akkor is.
Ezzel én együtt tudok élni, persze különbözőek vagyunk. 
Szerintem elviselhető a kábeltévé képe,
Nálad lehet, hogy másmilyen viszont nálam még a tetőantennához képest is egy borzalom volt. A szerelők szerint mind a 2 tv-nk plusz a tunerkari is szar és ezzel le is tudták. *nyjukat.
Ezért váltottam.
Nálunk nem fakóak a színek,
Nálunk azok voltak, persze T-SAT-hoz viszonyítva.
Üdv,
J

kabelmania27
(őstag)
Egy dth műholdas szolgáltatást könnyebb üzemeltetni mint egy kábeltévé.
Transzponderbérlet kell és parabola antenna meg valami kódólási rendszer és csá
Kábelnél erősítőkvannak tápfeladók ( optika-koax átalatítás, ) ezeknek áramra van szüksége.
Nem könnyű feladat egy hálózatot jól beszintezni.
Nálunk egy média osztó és utána egy szimmetrikus 3as osztó után a tévéken elfogadható a kép minősége, egy két adás kicsit beszemcsésedik átmenetileg azon én nem fogok ki akadni, legyen adás az a lényeg ne signal-t lehessen olvasni
Engem nem zavar az a kis szemcse
Mindig lesz akit zavarni fog a kis szemcse , azok úgyis elmennek tányéroshoz , és nem fogja őket zaverni a +box+távirányító+áramfogyasztás
Nem fogok tányérostévét választani ha az utcába van kábel, ez így kényelmes, 1 távirányítóval mindent megoldok
[ Szerkesztve ]
Nálunk egy média osztó és utána egy szimmetrikus 3as osztó után a tévéken elfogadható a kép minősége, [...]Engem nem zavar az a kis szemcse
Nálad akkor ezek szerint jól (vagy nem olyan rosszul mint nálunk) van beszintezve a hálózat. Mellesleg ha csak kis szemcse lett volna az hagyján, de messziről is zajos volt a kép. Örülj neki, hogy nálad jobb fiber tv. 
Egy dth műholdas szolgáltatást könnyebb üzemeltetni mint egy kábeltévé.[...]Transzponderbérlet kell
Ami bizony jó drága.
az a lényeg ne signal-t lehessen olvasni
Nálam ilyet egyszer produkált, de akkor durva vihar volt. Sima esőben vígan elmegy, köszöni szépen.
ez így kényelmes, 1 távirányítóval mindent megoldok
Nekem nem okoz gondot a két távirányító használata (főleg, ha mindkettő nálam van
), de mint írtam különbözőek vagyunk. 
Üdv,
J
[ Szerkesztve ]

kabelmania27
(őstag)
http://www.fibernet.hu/downloads/fonyod.pdf ezekből 1-2adás pl pro7 szokott átmenetileg kicsit szemcsés lenni az egyik tévén (hagyományos tévék) a másik 2 kis lcd tévén nem lehet észrevenni
jelszint ingadozás meg nem olyan nagy dolog minden kábelhálózaton létező jelenség
Modulátorhiba esetén volt hogy átlósan csíkos volt a kép, de kicserélték azóta tökéletes , éles , színes a kép
[ Szerkesztve ]
Mondom én, hogy felétek jobb a hálózat. 
Üdv,
J

kabelmania27
(őstag)
A városnak csak egy részén van kábeltévé , a hálózat teljesen új, talán nincs 10éves, elötte egy soros rendszer volt kb 12adással
, házról házra ment de volt akkor is spektrum viasat 3 , németek, régi mtv, és azóta megszüntek is pl tv3 msat, szívtévé
[ Szerkesztve ]
Anno itt is csak soros háló volt. Ott is voltak német adók. Az analóg műholdról jövő adás persze láthatóan jobb volt. 
Akkor párhuzamosan ment a kettő, igaz akkor FTA adásokat nézegettem, leginkább német zenecsatikat, de ez már lassan off lesz. 
Üdv,
J

kabelmania27
(őstag)
Jah hát a német adásokat sokat néztem énis, angolul cartoon network, volt valami country music television is, angol mtv.
Egyik osztálytársam mondta hogy analóg műholdvevőn jobbak az adások mint a kábelen, viszont nekik volt z+ és egyéb kábeles csatornák nekem meg nem.
[ Szerkesztve ]
Én leginkább német VIVA-t, VIVA PLUS-t, német MTV-t, MTV2POP-ot, ill. RTL2-t. (RTL2-t a Dragonball Z miatt
).
Azért lett meg anno az analóg parabola, mert pont az RTL2-t szedte ki a fiber, fél évükbe telt, mire visszarakták (mennyit kellett könyörögni azért is, ráadásul még tagadták is, de ennek már szűk 10 éve), de én azt nem tudtam kivárni.
Üdv,
J

kabelmania27
(őstag)
A magyar csatornák növekedésével az újakat egy külföldi helyére tették be így csökkentek a külföldi adások. A kábelhálzatok kiépülésekor még nemvolt annyi magyar adás mint most.
A kábelhálzatok kiépülésekor még nemvolt annyi magyar adás mint most.
Ez igaz.
Üdv,
J

kabelmania27
(őstag)
2009 tavaszán sportklub elment a sport1helyére. Sportklub helyett beljött a sportklub+
Aztán megszünt a sportklub+, helyette van a fish and hunting, sportklub maradt a helyén, rtl2 helyére tették vissza a sport1et. viasat expoler helyett van a muzsika tévé
diszkovery helyett history, animal planet helyett natgeo wild, viasat history helyett davinci.

maxibacsi2
(újonc)
www.fibernetrol.atw.hu
Tisztelt látogatók ez az oldal azért jött létre hogy összefogja azon károsítottakat akik a Fibernet csapdájába estek . Ez a cég csak az én lakóhelyemen több száz ember életét keserítette meg akiket szeretnék összegyűjteni és panaszaikat tolmácsolni a nagyközönség felé. Ezen szenvedő előfizetők közé tartoztam én is és másfél évvel a szolgáltatás lemondása után
ismét hallattak magukról. Akinek van története vagy hasonló cipőbe jár kérem küldjön egy történetet e-mail- ben az alábbi címre: makaik@t-online.hu Nos legyen első az én történetem ami tanúságul szolgálhat másoknak.
2008. szeptemberében elkövettem azt a hatalmas hibát hogy a Fibernetet választottam TV és internet szolgáltatómként. A szerződésben foglaltak szerint az internet számláimat internetutalvánnyal szerettem volna kiegyenlíteni. Ez a dolog kb 3 hónapig működött amíg lakóhelyemen fel nem számolták a kirendeltséget ahova az utalványokat be lehetett vinni és ezzel rendezni a számlát(Azért már ez is érdekes volt 2008-ban nincs internetes felület amin fizetni lehet.).Ezután jött a fekete leves . A következő lehetőségek közül választhattunk:1. elvisszük az utalványokat a még működő irodákba , nekem ez Gödöllő (kb 60 km) minden hónapban.
2. Ajánlott levélbe elküldjük az utalványokat. (Ez + 400 Ft havonta)
Én az utóbbit választottam 2-3 hónap múlva a postaládámban egy papirost találok miszerint tarozás miatt a szolgáltatást kikötötték.Telefonálgatás következett de csak telefonos operátorokkal tudtam beszélni akik egy betanult szöveget szajkóztak rendületlenül. Szerencsére ismerem az egyik üzletkötőjüket és az ő segítségével igazolni tudtam azt hogy nincs tartozásom. És még a 10 000 Ft újrakötést sem kellett kifizetnem. Ezt követte egy pár hónap felhőtlen kapcsolat majd az internetemet korlátozták 2-3 kb/s-ra.
Ismét mindent bebizonyítani , hogy nincs tartozás és ez után az ismerősöm közbenjárásával 1 hónap lassú net után jöhet a sebesség mámorra. Közben teltek a hónapok kb 3 havonta bizonyítgatás, fax , scannelés(csekk) és a hűségszerződés utolsó évébe léptünk. Ekkor már lemondtam az utalványt munkahelyemen mert belefáradtam ebbe az egészbe és az internetet is csekken fizettem.
Gondoltam így nem lesz probléma. Sajnos lett . Pár hónappal a szerződés lejárta előtt egy 130 000 ft tartozásról szóló számlát kaptunk(volt aki 600 000 Ft-ról).Ismét intézkedés szaladgálás majd levél melyben elnézést kérnek valami történt a számlázási rendszerükkel.
Ez szép és mi van ha kifizetem???? Ismét 1-2 hónap minden oké. Majd a szerződés vége előtt 2 hónappal ismét kikötötték a szolgáltatást
Ekkor eldöntöttem innen menni kell igaz szolgáltatásom már nem volt ,de a hűségidő végéig fizettem a csekkeket. Majd lemondás levélben. Ok gondoltam végre vége. Szolgáltatóváltás ahol azóta is vagyok érdekes itt rendesen fizetek !!!! Ez hogy lehet nyertem talán pénzt???? Azt hittem minden oké , de a mai napon 2011.07.04.-én jött egy levél egy bizonyos behajtó-irodától , hogy tartozom 36 000 Ft-al ,amit 7 napon belül fizessek be. Hát hülyék ezek ??? Mit csináltak 1,5-évig??? Hogy jött ez ki???Hogy lehet még most is ügyfélkódom?Honnan tudják a számlaszámomat????Milyen világban élünk????
Utóiratként hozzáteszem hogy ezt az írást elküldöm a Fibernet Zrt-nek és ha nem születik helyesbítés az ügyben a levél megy a hivatalos szervekhez
emzeti Média- és Hírközlési Hatóság(http://www.nmhh.hu)
A TV ügyvédje műsor:www.atvugyvedje.hu
TV2 Napló
naplo@tv2.hu)...stb

maxibacsi2
(újonc)
www.fibernetrol.atw.hu
Tisztelt látogatók ez az oldal azért jött létre hogy összefogja azon károsítottakat akik a Fibernet csapdájába estek . Ez a cég csak az én lakóhelyemen több száz ember életét keserítette meg akiket szeretnék összegyűjteni és panaszaikat tolmácsolni a nagyközönség felé. Ezen szenvedő előfizetők közé tartoztam én is és másfél évvel a szolgáltatás lemondása után
ismét hallattak magukról. Akinek van története vagy hasonló cipőbe jár kérem küldjön egy történetet e-mail- ben az alábbi címre: makaik@t-online.hu Nos legyen első az én történetem ami tanúságul szolgálhat másoknak.
2008. szeptemberében elkövettem azt a hatalmas hibát hogy a Fibernetet választottam TV és internet szolgáltatómként. A szerződésben foglaltak szerint az internet számláimat internetutalvánnyal szerettem volna kiegyenlíteni. Ez a dolog kb 3 hónapig működött amíg lakóhelyemen fel nem számolták a kirendeltséget ahova az utalványokat be lehetett vinni és ezzel rendezni a számlát(Azért már ez is érdekes volt 2008-ban nincs internetes felület amin fizetni lehet.).Ezután jött a fekete leves . A következő lehetőségek közül választhattunk:1. elvisszük az utalványokat a még működő irodákba , nekem ez Gödöllő (kb 60 km) minden hónapban.
2. Ajánlott levélbe elküldjük az utalványokat. (Ez + 400 Ft havonta)
Én az utóbbit választottam 2-3 hónap múlva a postaládámban egy papirost találok miszerint tarozás miatt a szolgáltatást kikötötték.Telefonálgatás következett de csak telefonos operátorokkal tudtam beszélni akik egy betanult szöveget szajkóztak rendületlenül. Szerencsére ismerem az egyik üzletkötőjüket és az ő segítségével igazolni tudtam azt hogy nincs tartozásom. És még a 10 000 Ft újrakötést sem kellett kifizetnem. Ezt követte egy pár hónap felhőtlen kapcsolat majd az internetemet korlátozták 2-3 kb/s-ra.
Ismét mindent bebizonyítani , hogy nincs tartozás és ez után az ismerősöm közbenjárásával 1 hónap lassú net után jöhet a sebesség mámorra. Közben teltek a hónapok kb 3 havonta bizonyítgatás, fax , scannelés(csekk) és a hűségszerződés utolsó évébe léptünk. Ekkor már lemondtam az utalványt munkahelyemen mert belefáradtam ebbe az egészbe és az internetet is csekken fizettem.
Gondoltam így nem lesz probléma. Sajnos lett . Pár hónappal a szerződés lejárta előtt egy 130 000 ft tartozásról szóló számlát kaptunk(volt aki 600 000 Ft-ról).Ismét intézkedés szaladgálás majd levél melyben elnézést kérnek valami történt a számlázási rendszerükkel.
Ez szép és mi van ha kifizetem???? Ismét 1-2 hónap minden oké. Majd a szerződés vége előtt 2 hónappal ismét kikötötték a szolgáltatást
Ekkor eldöntöttem innen menni kell igaz szolgáltatásom már nem volt ,de a hűségidő végéig fizettem a csekkeket. Majd lemondás levélben. Ok gondoltam végre vége. Szolgáltatóváltás ahol azóta is vagyok érdekes itt rendesen fizetek !!!! Ez hogy lehet nyertem talán pénzt???? Azt hittem minden oké , de a mai napon 2011.07.04.-én jött egy levél egy bizonyos behajtó-irodától , hogy tartozom 36 000 Ft-al ,amit 7 napon belül fizessek be. Hát hülyék ezek ??? Mit csináltak 1,5-évig??? Hogy jött ez ki???Hogy lehet még most is ügyfélkódom?Honnan tudják a számlaszámomat????Milyen világban élünk????
Utóiratként hozzáteszem hogy ezt az írást elküldöm a Fibernet Zrt-nek és ha nem születik helyesbítés az ügyben a levél megy a hivatalos szervekhez
emzeti Média- és Hírközlési Hatóság(http://www.nmhh.hu)
A TV ügyvédje műsor:www.atvugyvedje.hu
TV2 Napló
naplo@tv2.hu)...stb
Aki szintén panaszos kérem írjon e-mailt és többen hátha többre megyünk.
[ Szerkesztve ]
(#13019) kabelmania27 válasza maxibacsi2 (#13018) üzenetére

kabelmania27
(őstag)
Érdekes történet.
2008óta vagyok fibernet előfizető, amikor készpénzátutalási mebízáson fizettük be akkor is beérkezett , minden rendben volt. Ha azon a településen többmindenki annak ellenére kap felszólítást, hogy be volt fizetve az már durva. A készpénzátutalási megbízás feladóvevényével kell akkor reklamálni. Remélem a továbbiakban sem fogok így járni. 
Remény hal meg legutoljára
http://www.invitel.hu/fibernet
http://www.fibernet.hu/index.php?hir=733
innen egy idézet:
gyorsabb és hatékonyabb lesz a személyes és a telefonos ügyintézés,
szolgáltatási választék bővülése várható,
bevezetésre kerülnek nagy sebességű internetcsomagok, és lebeszélhető telefonos kedvezményeket tartalmazó díjcsomagok,
valamint színvonalasabb csatornakiosztást kerül kialakításra
[ Szerkesztve ]

kabelmania27
(őstag)
6/1 Fonyód
Másnál milyen a 6/1?
Mért már valaki ilyet?

crue
(tag)
Ilyen volt nekem is régen, de mióta itt docsis3 van, a nagyobb sebesség mellett jobb lett a ping is:
15/3 Kecskemét

Debilon
(őstag)
Barcs:
[/URL]
[ Szerkesztve ]
TDU2: Debilon || life is shit || steam: Debilon || http://www.vivalaresistance.hu/

Debilon
(őstag)
ehh..nem megy ez nekem, ez talán jó..

ami fura, hogy az upload tesztnél, 0,98 kb a feléig aztán visszaesik erre az értékre ami az eredményben van
TDU2: Debilon || life is shit || steam: Debilon || http://www.vivalaresistance.hu/

kabelmania27
(őstag)
Nálam is ezt csinálja az upload mérésnél.
Nálam webstar modem van
Nálad milyen modem működik? Milyen a jelszint? Milyen letöltési feltöltési frekin van?
Nálam ez a helyzet, nem régen volt eszközbővítés
Úgy nézem, hogy új letöltési és feltöltési frekin vagyok
![]()
Kábelezés úgy van nálam kialakítva, hogy bejön a kábel 2es média osztó, egyik ág (bal oldali) megy a mdembe, a másik ág viszirány szűrt , ez tovább megy egy 3as osztóba, ezután 3 TV készülékbe. A tévéken elfogadható szép kép van
Nálad hogy van kialakítva a kábelezés a lakásban?
[ Szerkesztve ]

kabelmania27
(őstag)
Nálad hogy van kialakítva a kábelezés a lakásba?
Tudnál betenni modemed oldaláról egy képet ahol látszanak a letöltési és feltöltési frekik és a jelszintek? Kíváncsi lennék hogy ahol docsis 3as modem van milyen letöltési és feltöltési frekik vannak használatban.
[ Szerkesztve ]

kabelmania27
(őstag)
Mértem egyet gyorsan most, a múltkori az régebbi mérési eredmény
Nálam is jobb a ping eszközbővítés óta

Debilon
(őstag)
hol tudok ilyesmit megnézni? 
Terayon modemem van simán bejön a kábel aztán csá.. kábeltvm nincs tőlük ami elég tré itt nálunk minőségileg

kabelmania27
(őstag)
Ha nincs tv előfizetés nincs szükség osztásra
akkor úgy jó ha direktbe belemegy a kábel a modembe és csá
Gondolom akkor telefon előfizetésed sincs.
Itt elfogadható a kábeltévé, van hogy átmenetileg 1-2 csatorna beszemcsésedik, de ezis csak jelingadozásból kifolyólag.
192.168.100.1 a modem címe minden gyártónak más a felülete de általában signál fül
[ Szerkesztve ]

keram2009
(újonc)
Szemcséről mész kockába 

kabelmania27
(őstag)
Jah ha élvezhetetlen lesz az adás leülök a laptop elé és már kockulok is

crue
(tag)

Debilon
(őstag)

M@Db0Y
(kvázi-tag)
http://192.168.100.1/modemconfigpage
Ezt nyisd meg és ha kéri a jelszót az pedig redalert. (Legalábbis régen ez volt
) Elő fog jönni még jópár menü a listába.

kabelmania27
(őstag)
Úgy látszik minden fibernetes internet előfizetőnek ezt a típusú média osztót kötötték be, nekem ilyen fehér dobozban van így esztétikusabb
Feltöltési freibe régebben én a 35vagy 30mhzba voltam. Érdekes hogy 400mhz alatt is vannak ott a letöltési frekik.
Amikor nem docsis modemed volt akkor is használt a modem 400alatti letöltési frekiket ?
Eszközbővítés óta 411mhzn vagyok feltöltésbe is átált 40re és 16Qam a feltöltési moduláció előtte 8Qam volt. Régi modem is 16Qam feltöltési modulációt használt?
[ Szerkesztve ]

kabelmania27
(őstag)
Elnézést!
Helyesen a mondat:Amikor nem docsis3 modemed volt akkor is használt a modem 400alatti letöltési frekiket ?

Debilon
(őstag)

crue
(tag)
Megmondom őszintén fogalmam sincs, nem nagyon szoktam ilyesmiket nézegetni.

kabelmania27
(őstag)
Eszközbővítés után nekem is letöltési 411Mhz lett (elötte 423), feltöltési 35Mhz (elötte is azon volt), pár napja 40Mhzn áll.
Szerintem jó a jelszint nálad is , az elfogadható határokon belül van ott is a jelszint.
Nekem is hasonló jelszint értékek szoktak lenni SNR36 alá nem szokott menni, tavaly nyáron volt -9.5körüli power level nepközbe (este -5/-4körülire erősödött vissza) akkor is tökéletes volt az internet kapcsolat.
Nálam most ilyen. Lekopogom, nálam eddig probléma mentesen működött az internet, aminek nagyon örülök.
![]()

[ Szerkesztve ]

kabelmania27
(őstag)
Ok, értem.
Kösz a modem jelszint képeket

kabelmania27
(őstag)

kabelmania27
(őstag)
Fibernetnél használatos Tratec TRIS-210E kábel splitter + galvanikus leválasztóról olvastam egyik hirdetésnél [link] a következőt.
"Nem csupán elosztó, hanem galvanikus leválasztó is egyben, teljes mértékben elválasztja és izolálja a tv és az internet jeleit, melynek köszönhetően elkerülhető az internet szakadozása, illetve a tv adás szemcsésedése, pixelesedése."
Amikor bekötötték nekem 2008 októberébe a tévét és az internetet a szerelő azt mondta, hogy ez egy nagyon jófajta osztó.
Angol honlapon [link]
"Features:Modem Safe surge protection
Excellent RF performance
Class A screening efficiency
Low upstream loss
Low leakage current
High isolation between portsSuitable for high level modem sign
[ Szerkesztve ]

kabelmania27
(őstag)
Ilyen osztót fogsz kapni ha tévét és internetet is rendelsz, ha csak netet, direktbe lesz egy kábel csatlakoztatva a kábelmodembe.
Előszobába kerül egy toldás, utána elvezetik a kábelt a szobába ahová fog kerülni a modem. Nálam vulcano típusú 3x árnyékolású kábelt hozott a szerelő, szerintem jófajta.
Te jól elbeszélgetsz itt, hallod. 
Üdv,
J
[ Szerkesztve ]

kabelmania27
(őstag)
Próbálok életet lehelni ebbe a kihalt topikba.
A kihalás azt is jelentheti, hogy mindenkinek jó a net tévé telefon, jók a modem jelszint értékek
Mindenki meg van elégedve a fibernet szolgáltatásokkal
Esetleg te is mutass egy speedtest eredményt és egy modem jelszinet
[ Szerkesztve ]

Roli27
(fanatikus tag)
Hű a nevéhez, mindene a kábel
Kábelmánia jó a nick választás 
T-Home IPTV Családi & HBO Max Pak + Kábelnet 80/5 + VoCa Alap + Cisco ISB 6030MT-A PVR + Cisco CIS 2001 STB + Cisco EPC3925.

kabelmania27
(őstag)
Köszi
Te milyen fibernet szolgáltatásokat használsz? Melyik városba?
Mennyi a modemed jelszintje? Esetleg ha leírnád hogy van kialakítva a a kábelezés

Roli27
(fanatikus tag)

kabelmania27
(őstag)
Tökéletes powerlevel és snr
Tehát bejön az antennakábel a hgw-be onnan pedig utp kábel az iptvhez és a számítógépbe?
Esetleg te is mutass egy speedtest eredményt és egy modem jelszinet
T-s DSL-em van, nem hiszem, hogy releváns lenne ebben a topikban. 
Üdv,
J