512mbit-nek én örülnék,mert jópárszor gyorsabb lenne mint a mostani 8mbi-em 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
ToBeY
(PH! nagyúr)

Mikiller
(tag)
Értem, köszi.
Amúgy ha szerdán délelőtt bírta a 6mbitet, remélem nem lesz vonal hiba. 

ungawa
(senior tag)
megnézted, hogy neked mi van a rendelésedben? (modem?)
Mivé lett az adott szó és becsület itt? Mielőtt vásárolsz, nézd meg kitől, van adatbázis már! "Rajtam keresztüli" garival óvatosan.

adakiller
(tag)
modem igénylése: Igen
DropBox referal link: http://db.tt/A84dIQrv

ungawa
(senior tag)
hát ez érdekes, akkor valami bibi van a rendelésemben, de most már mind1, így legalább keresek magamnak valami normálisat
Mivé lett az adott szó és becsület itt? Mielőtt vásárolsz, nézd meg kitől, van adatbázis már! "Rajtam keresztüli" garival óvatosan.

kigyi_23
(senior tag)
Egyébként ide az Istenhátamögé is 3 nap alatt meg szokott érkezni a modem....

ungawa
(senior tag)
nekem 1enlőre parkoló pályán van a megrendelésem, mert a trékom még nem volt kint
hali hogy lehet elérni az externetes tárhelyet? meg h kell belőni pöpecre a cfost?

Noxy
(senior tag)
''A webtárhelyet a a w3.externet.hu FTP-kiszolgálóra töltheti fel (a
felhasználónév és a jelszó ugyanaz, mint amellyel a postafiókját éri
el). Létre kell hoznia egy public_html nevű könyvtárat, amelyben el kell
helyeznie egy index.html (vagy index.htm) nevű fájlt. Ezután honlapja a
w3.externet.hu/~D@ni88 címen elérhető lesz.''
cFos/cFosSpeed leírás: [link]
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is''
én total commanderben próbáltam kapcsolódni de vmiért nem engedi 

Noxy
(senior tag)
Felhasz..névhez, nem kell a TC-be beírni a @externet.hu-t.
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is''

lac12345
(újonc)
Szevasztok
Ma megerkezet a modem externettol
Askey RTA1310B a tipusa
nem tudom hogy ez jo vagy ep szarabbik fajta. Tudom hogy D link 380T az nagyon franko csak ep azert rendeltem en igy toluk mert akkor ok adjak a modemet es ha valami gond van modemre nem tudjak fogni mivel ok kuldtek .Mert ugyis elhajtananak hogy biztos a mdem a hibas ...

ungawa
(senior tag)
a topicjában nem sok jót mondanak róla
ez volt az a 6k körül ár?

adakiller
(tag)
na hívtak ma, holnap jönnek szerelni a telót
. már csak a modem kellene, de ha ilyen askey-t küldenek akkor pffffffffffffffffff

lac12345
(újonc)
Igen 6k valahanyszaz Ft volt .
Hat igen en is nezegettem topicokat es teleg nem sok jot mondanak rola.De midengy mert ha nem lesz jo szakadozik vagy mit tudom en mi baja lehete gy ilyennek akkor mar viszem is vissza.

Memora
(tag)
Szaiasztok, tudna valaki ajánlani egy jó, olcsó ADSL szolgáltatót? Most tervezek 4, vagy 8mb-es sávszélességre előfizetni, és még nem döntöttem el, hogy kinél (jelenleg az Externettel szimpatizálok, mert a múltkori sajnálatos áremelés ellenére is ők még mindig a legolcsóbbak).
A nettel kapcsolatban is van pár homályos folt, pl, hogy állítólag egyes szolgáltatóknál van valamilyen korlátozás a kimenő (vagy bejövő) kapcsolatok számát illetően (természetesen nem az internet kapcsolatra gondolok, hanem állítólag az egyszerre elérhető portok, számítógépek száma valami max 6-8).
Megbízható az Externet, nem ingadozik a sebesség, vagy nincs esetleg mvalami más probléma vele?
Előre is köszi a segítséget!
''Valahányszor valaki igazat ad nekem, mindig úgy érzem, hogy nincs igazam'' Oscar Wilde

Waterman
(fanatikus tag)
Keresd ki magadnak a (remélhetőleg) legolcsóbbat.
[link]
A reinkarnációban már az előző életemben sem hittem!

adakiller
(tag)
na bekötötték a telót, holnaptól aktív az adsl, már csak externetnek kellene küldeni a modemet... hamar lezavarták, holnap lesz 1 hete hogy megrendeltem

rhonin
(senior tag)
szasztok. most akarok előfizetni a externetnél a 8mb-es netre a charliera és az lenne a kérdésem hogy mivel a haveromnak is ratyi modemet küldtek ki és hogy akkor érdemes inkább nekem venni modemet vagy akkor az externetnél jelöljem be hogy kérek. árban melyikkel jövök ki jobban? ja és a szerelési anyagot adnak a modemhez ha boltban veszem vagy azt külön kell vennem ( mit kell vennem mellé? ). kösz előre is a válaszokat ja és sürgős lenne mert ma szeretném megrendélni a netet. 

ToBeY
(PH! nagyúr)
Vagy Askey modemet kapsz vagy Dlink 360R (A dlink tudom hogy gagyi) Árban akkor jösz ki jobban, ha ők adják a modemet 6500ft talán.Viszont ha veszel gondolom jót veszel, az olyan 10-11k Dlink 380T.De ez nagyságrendekkel jobb mint a 360R.
Szerintem nem adnak szűrőt meg ilyesmit ha boltban veszed,de nem tudom. 

rhonin
(senior tag)
és miben tud többet a 380t mint a 360r? nem melegszik annyra vagy mi a kettő közötti különbség. gyorsabb a net? ja és mennyi lenne még pluszban a szűrő meg a többi cullang? ( nem tudom pontosan hogy mi kell még
). és az az askey modem az milyen?

ToBeY
(PH! nagyúr)
Ami lényeges különbség nem dobja el a kapcsolatott folyton és valamivel igen jobb sebességet lehet elérni vele.Havernak 360R van ledek folyton villognak rajta, mindig dobálja a kapcsolatot.Nekem 360T egyszer nem dobja el a kapcsolatott.Nem tudom mennyibe kerűlhet a többi alkatrész,én nekem ingyen volt minden a modem is.

adakiller
(tag)
én is gondolkodtam azon, hogy veszek másik modemet, de letettem róla, mert:
most 768/128 a netem(NAT-tal), és eddig is midnen megvlt ami kellett, tehát engem különösebben nem érdekel, ha 6 mega helyett csak 5 lesz ráadásul pár 100 méterre van a központ, és falun lakok. szal 5-6 ezer HUF-t nekem nemér meg 1 megás kapcsolattal több. a melegedés nem zavar. modem adminos felülete nem érdekel. én is 8 megásat rendeltem meg, ha lesz 5 megás kapcsolat nekem az bőven elég. feltöltés is ha lesz 30-40 kbyte/s, akkor majd örülök, mint majom a farkának.
más olyan különbséget nem tudok, amiért érdemes lenne beruházni számomra. dehát, mindenkinek szíve-joga eldönteni neki mi mennyit ér meg 

brazso
(tag)
Askey? Ha még mindig ugyanaz a belseje, mint amit a link ír, kerülendő. Nekem 3 napja (közel 1 év működés után- de nem ment éjjel-nappal) kezdte produkálni a leírt jelenséget. Az a fura, hogy kb negyedóra - azaz bemelegedés - után rendbejön. Valószínűleg már nincs sok ideje hátra, ma bejelentem az Externetnél.
[link]
Egyébként gyors, jó modem, csak nagyon melegszik.
Unus pro omnibus, omnes pro uno

rhonin
(senior tag)
ingyen nekem is jó lenne
az kb mennyi az a valamennyivel jobb sebesség?

rhonin
(senior tag)
és honnét tudom hogy askeyt vagy d-linket küldenek? vagy ráböknek az eggyikre és azt kapja a delikvens? 

ToBeY
(PH! nagyúr)
Az a vonaladtol függ mennyivel jobb sebességet érsz el.Hallotam 100kbit-ról de 1mbit-ről is.Elég tág határok között van,vonalminőségtől függ inkább

brazso
(tag)
Hogy melyik modemet kapod? Valószínűleg szerencse kérdése.
Bejelentettem a modem hibáját, a bp-i ügyfélszogálaton kicserélik (vagy futár kihozná 5 napon belül). Kérdeztem mi van az Askey-n kívül, nos a D-Link 360R. Én így legalább választhatok, bár nem lesz könnyű 

rollingrock
(lelkes újonc)
Március 1.-el lejár az egyéves hűség az Externetnél.
Valamikor December környékén küldtek egy mailt amiben erről tájékoztattak, tovább felajánlották hogy újabb 1 év aláírásával hosszabbíthatok vagy átmegy határozatlan idejűbe.
Akkor az Online ügyfélszolgálat oldalán ott volt a hosszabbítás lehetősége viszont most nincs már ott. Ill. akkor mikor ott volt nem volt feltüntetve hogy mennyibe is kerülne ezek után az internet így.
Küldtem nekik mailt érdeklődve a dolgokról valamint ma telefonon is felhívtuk őket ahol ''elhajtottak'' az online ügyfélszolgálatra ahol természetesen még mindig nincs feltüntetve semmilyen hosszabbítási lehetőség. Decemberben még ott volt.
E-mailre nem jött válasz.
Egyedi probléma lehet vagy másnak sem kínálja fel a hosszabbítást a rendszer?

kigyi_23
(senior tag)
Igazából e-mail-re kb 1 hét alatt válaszolnak sajnos nem túl élénkek mostanában, de én pl. küldtem 2-t és mindkettőre jött válasz a kérdés ugyanaz volt a válasz pedig a másodiknál már kellő információmennyiésget is hordozott 
Ha küldtél mail-t akkor kapsz választ is főleg ha azt írtad, hogy aláírnál még egy évet, mert akkor egyből kapod az árakat is 

brazso
(tag)
Hasonló cipőben járok én is, nekem február elején jár le a határozott idejű szerződésem. Eleinte kint volt a weboldalukon a hosszabbítási lehetőség, és az árakat is feltüntették. Nem volt érdemes meghosszabbítanom, határozatlan idejű szerződéssel folytatva sem (volt) drágább az esetemben. Aztán nagyjából amikor jöttek a hírek a közelgő ADSL sebesség emelésekről, eltűnt a hosszabbítási lehetőség az online ügyfélszolgálatról. Szerintem jobb ha megint felhívod az üfsz-t.
[Szerkesztve]

rollingrock
(lelkes újonc)
Várok egy hetet hátha válaszolnak.
Megnyugtató valamilyen szinten (?)
hogy nem egyedi az eset.
[Szerkesztve]

Waterman
(fanatikus tag)
Január 5-e óta próbálom felvenni velük a kapcsolatot.Akkor valami csoda folytán elsőre felvették a telefont, elmondtam a gondomat, megkértek, hogy írjam le e-mailben vagy faxoljam el.E-mailt is írtam faxot is küldtem, semmi válasz, kaptam tőlük levelet, megint írtam e-mailt és faxoltam, válasz erre sincs.Türelmem határtalan, mivel már nem vagyok ügyfelük. 
A reinkarnációban már az előző életemben sem hittem!

adakiller
(tag)

kigyi_23
(senior tag)
Akkor valami csoda történik amikor én írok nekik 
Eddig még mindig kaptam választ a faxot amit küldtem 20 perc alatt feldolgozták.....
Érdekes dolgok ezek 

bbchris
(senior tag)
Én most azon töprengek hogy olvastam a sávszél növekedésről és előtte sikerült meghosszabítanom a szerződést és felemelni 512-rő 1 Megára . Most az a kérdésem hogy vajon a sávszélességnövekedéssel felemelik-e nekem majd 4 megabitre ?! Még nem emeltek nálam de a barátomnál már igen és ugyanabban a városban lakunk , szal nem tudom hogy várható-e .

kigyi_23
(senior tag)
Lépj be az üfsz-re és nézd meg melyik csomagban vagy ha azh alpha-ban akkor nem emelnek már nálad ha másik csomagban akkor várhatod még az emelést....

ToBeY
(PH! nagyúr)
Na végre elküldték nekem a szerződés módosítást.Kitöltöm visszafaxolom és 2008 márc 1 elvagyok kötelezve ismét
Ami viszont jó, 2k-val olcsóbb lesz havidíj 

adakiller
(tag)
mennyit vártál rá?

ToBeY
(PH! nagyúr)
Kb 2hetet. Ez alatt 2 munkatáruk írt vissza,mind a 2 elmondtam mit akarok.De ez amelyik elküldte a szerződés módosítást hétfőn vagy kedden írt először,a másik baszott visszaírni. 
De lényeg megvan amit akartam
[Szerkesztve]

bbchris
(senior tag)
Hát sajnos ugye az Alpha-ban vagyok , igen ám de a hírlevél előtt emeltettem . Hát akkor tuti perre megy a dolog ha az amúgy is ingyenes emelésre magasabb havidíjat számláznak ezentúl . Hisz ezentúl magasabb havidíjat kell fizetnem , ekkor ezekszrint aki most 512k-volt akkor most ő olcsóbban fog netezni mint én , hisz neki is felemlik 1 Megabitre ?

adakiller
(tag)
az a lényeg 

adakiller
(tag)
elég sok ember háborog ez miatt....

kigyi_23
(senior tag)
Másnak is szakadt a nete úgy 10-15 perccel ezelőtt?
Nemtudtam visszalépni se egy darabig.
szerk.: Már látom, hogy máshol is így lehetett a bix statisztika elárulta...
[Szerkesztve]

gerg82
(újonc)
Sziasztok mindenki!Nekem is megszakadt kb 20:05 fele a net és egy pár percig én se birtam visszalépni!

adakiller
(tag)
srácok, szereld magad adsl-t rendeltem, ugye onnantól számláznak, amikortól először fellépek a netre?
mert lehet még várnék 1-2 hetet míg megszűnnek ezek a szakadások...

kigyi_23
(senior tag)
Nem hinném, hogy várnak rád addig 
Komoly lenne ha valaki megrendelné és mondjuk valamilyen okból kifolyólag csak hetekkel hónapokkal később lépne fel és attól menne csak a dolog élesben.. lol
Szvsz attól számít amitől aktív a dsl a vonaladon.

adakiller
(tag)
erre meg azt mondom, hogy ez meg így az ügyfél felé komolytalan, mivel nekem már múlt 7től aktív, modem meg még az externetnél pihen 
pedig jó ötletnek tűnt 

kigyi_23
(senior tag)
Az más ha vonallal együtt kötteted és így ugye egyszerre lesz aktív. Vagy ha a modem nem kerül postázásra akkor még nem fizetsz ne aggódj.
Ez abban az esetben fizetős dolog ha átvetted a modememet és aktív a vonaladon a dsl

ungawa
(senior tag)
ne idegeskedj!
később rendelted, legalább neked már van vonalad, nálam még nem tette tiszteletét a SZOLGÁLTATÓ!