Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#851) bReeZer válasza Thomas1 (#846) üzenetére

bReeZer
(kvázi-tag)

Szia!

Idézek a honlapról....

A kedvezményes havidíjak az ADSL-modem árát, és annak szerelési költségét nem tartalmazza. A modem ára bruttó 6864 forint (magában foglalja a futár költségét is). Bruttó áraink a 2006-ban életbe lépő 20%-os ÁFA alapján képződnek, és szerződéskötéstől 1 évig garantáljuk.

''sötétedés után kitágul a világ''

(#852) Thomas1 válasza bReeZer (#851) üzenetére

Thomas1
(PH! addikt)

Ezt tudom én is. Tudom, hogy ki kell fizetnem a modem árát, ezt nálam is ki kellett fizetni még amikor kötöttem a sajátom az enternetnél, de nekem akkor 10k volt, és leírták az egészet a havidíjakból. Csak ezt szerettem volna megtudni, hogy itt is leírják-e esetleg. De én úgy veszem ki, hogy nem. Ezért érdemesebb inkább egyből routert venni, modem helyett, barátnőméknél úgyis 2 gép van.

Eladó cuccok: http://href.hu/x/bl37

(#853) ToBeY

ToBeY
(PH! nagyúr)

Mivan olyankor,ha én mikor kötettem ingyenes volt a DSL modem,de ha ha most ez bedöglik nekem kell vennem egy másikat?

(#854) Thomas1 válasza ToBeY (#853) üzenetére

Thomas1
(PH! addikt)

Elvileg van rá garancia, de ebben nem vagyok biztos. Persze ha 1 év letelt, akkor mindegy.

(#855) ToBeY válasza Thomas1 (#854) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Lassan 2év is eltelik :D

(#856) Thomas1 válasza ToBeY (#855) üzenetére

Thomas1
(PH! addikt)

Akkor ennyit a gariról. :(

(#857) ToBeY válasza Thomas1 (#856) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Szal ha valami baja lesz a modememnek jobb ha egyből veszek egyet, meg se próbálom kicseréltetni?

[Szerkesztve]

(#858) Thomas1 válasza ToBeY (#857) üzenetére

Thomas1
(PH! addikt)

Ezt sajnos nem tudom, az ügyfélsz.-tól kéne megkérdezni. De szerintem erre is van valamennyi garanciális idő, és nem hiszem, hogy 2 év. Ha nem a tiéd, hanem a szolgáltatóé a modem, abban az esetben talán jobban hajlanak a cserére.

(#859) Intelligencs válasza ToBeY (#857) üzenetére

Intelligencs
(senior tag)
LOGOUT blog

Arra figyelj, hogy a ''szereld magad'' és a normál előfizetés között nem csak az ár a különbség.

Először is, ilyenkor általában a leghulladékabb modemet küldik. Ismerősöm ilyen netet vett, persze nekem kell vele foglalkoznom, mert nem ért hozzá. Már a harmadik modemet fogyasztja, most már D-link-et, ugyanis harmadszorra már bementem az Externet ügyfélszolgálatára, és személyesen hoztam el az új modemet (különben megint hulladékot küldtek volna).

Másodszor, a ''szereld magad'' csomagnál a szolgáltató felelőssége jóval korlátozottabb. Míg a normál csomagnál egészen az ADSL modemig kell biztosítaniuk a net-et, tehát ha nem működik, akkor kijönnek (ingyen), és megszerelik, hogy egészen a modemig működjön. Ugyanez ''szereld magadnál'' már pénzbe kerül, hiába nem telt le az 1 év. Csak a modemre van 1 év garid, de mindent csinálhatsz magadnak: cserélheted a modemedet, ha hiba van, sakkozhatod ki magad, hogy hol a gikszer. (Vagy fizetsz, persze.)

Szerk: Thomas1-nek akartam írni...

[Szerkesztve]

No Gods or Kings. Only Men.

(#860) Thomas1 válasza Intelligencs (#859) üzenetére

Thomas1
(PH! addikt)

Tudom, nekem is szereld magad csomagom van, enternetes, és most pár hete napi 10-15 szakadásom van. Már voltak kinnt, nem kellett fizetnem érte, mindent rendben találtak. :F
Már mindent kicseréltem a lakásban (kábelek, modem, splitter), ismét beszóltam nekik, mondták is, hogy mivel második bejelentés, és ezelőtt sem találtak semmit, ha mégis nálam van a hiba, akkor fizethetem a kiszállást. Most várom őket, mert nálam a fali csatitól nincs hiba. Addig meg az övék a terep.

(#861) ToBeY válasza Intelligencs (#859) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Nekem nem szereld magad volt/van.Hanem jött a telefon ember és szerelt :DDD

(#862) Intelligencs válasza Thomas1 (#860) üzenetére

Intelligencs
(senior tag)
LOGOUT blog

Tuti nem rossz a modem? Ismerősömnél is ugyanez volt. Átmentem, vittem a saját modememet, azzal persze frankó volt.

(#863) ToBeY

ToBeY
(PH! nagyúr)

Externet oldalán be lehet állítani a leveleknek alapból spam szűrést,az merre található?

(#864) Thomas1 válasza Intelligencs (#862) üzenetére

Thomas1
(PH! addikt)

Biztos, hogy jó. Próbáltam a sajátommal, haver ugyanilyen Huawei-ével, Askey-el, és ma egy Dlink-el is. Az emelés óta bár kevesebbet, de szakadt most is fél-3/4 óra elteltével.

(#865) brazso

brazso
(tag)

Nektek megy az ftp elérés? Pár héttel ezelőtt még működött nem hazulról (azaz nem az externetes adsl modem alól) is.

C:\>ftp w3.externet.hu
> ftp: connect :Unknown error number

Az ftp.externet.hu megy (anonymous login) csak.

Unus pro omnibus, omnes pro uno

(#866) adakiller

adakiller
(tag)

bármilyen modemmel lehet netezni, vagy csak azzal amit a szolgáltató ad? externetnél

DropBox referal link: http://db.tt/A84dIQrv

(#867) kigyi_23 válasza adakiller (#866) üzenetére

kigyi_23
(senior tag)

Azt használod amit akarsz sőt megjelölheted a rendelésnél, hogy van saját modemed.

(#868) adakiller

adakiller
(tag)

köszi, lehet veszek egyet magamnak, mert nem akarok sz*pni ha xar modemet küldenek.

(#869) Intelligencs válasza adakiller (#868) üzenetére

Intelligencs
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha személyesen veszed át, bár nem tudom, hogy erre elsőre - értsd: nem csere keretében - van-e lehetőség, akkor kérhetsz D-linket.

Egyébként meg szerintem is jobban jársz, ha olyan routert veszel, amiben már van DSL modem, és akkor kettőt egycsapásra.

(#870) Torry

Torry
(PH! addikt)

Hihi!

Kábelről váltanék dsl-re és az externet árai elég jók.
Most persze az a kérdés, hogy milyen szolgáltató is ez.
Milyen tapasztalataitok vannak? Válaszidők, szakadások stb.

Előre is kösz a válaszokat!

(#871) eszgabor válasza Torry (#870) üzenetére

eszgabor
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Nekem jó tapasztalataim vannak velük kapcsolatban.
Majnem egy éve rendeltem náluk adslt (512/96kbps-t). Az index.hu ping 20-24ms körül van.
Az elején pár héttel az előfizetés után volt egy kis gond, hogy nem ment a net, de bejelentés után másnapra már oké volt. DSLAM port hiba volt.
Kb két hónappal ezelőtt volt olyan, hogy a felügyeleti rendszerük összeomlott és akkor vagy 4 órán át nem volt net. (akkor a tv2-nél sem ment emiatt az sms szavazás :))
Ettől eltekintve az ígért sávszél mindig megvan. Még sosem fordult elő, hogy 62kBps alá ment volna.
Persze náluk is a háttérben a Magyar Telekom van, úgyhogy nem nagy mértékben múlik az Externeten, hogy nálad milyen lesz a kapcsolat.
Pár hetente előfordul 10-15 perc kiesés karbantartás miatt, de ezt sem ők csinálják szerintem, hanem a MT.
Tegnapelőtt éjjel volt egy szakadás, de szerintem a vihar miatt is lehetett, hogy valahol áramszünet volt. A majdnem egy év alatt ez az egy volt csak.
Összességében korrekt szerintem és a legalább nem 1000ms lesz a pinged :))
(legalábbis egyszer az UPC-t próbáltam és idegesítően lassúnak hatott a mért 1000ms-sel)

Van élet a Dokumentumok mappán kívül is...

(#872) eszgabor válasza eszgabor (#871) üzenetére

eszgabor
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Most próbáltam ki, hogy a Telekom adsl tesztszerverével milyen kapcsolatot tudok mérni:
192.168.9.1: 529/106kbps
vonali sebességek: 640/128kbps
ping: 31ms

Ezután normálisan csatlakozva az externet sebességmérő oldalon: 519kbps
Az index.hu ping: 25ms

(#873) lac12345

lac12345
(újonc)

Hello

Most szeretnek Fibernetrol (kabel) ADSL es externetre valtani mert eleg jonak talalom az arakat.
Azt szeretnem megkerdezni hogy milyen modemet adnak a (veszek) a szolgaltatashoz.
4Mb/s csomagot valsztok ADSL.
Erdemes s szolgaltatotol venni a mdoemet vagy inkabb boltban (ha lehet egyaltalan )
Ja es tapasztalatokat varnek az extranettel kapcsolatba,
Nagyon koszonom a segitseget elore is.

[Szerkesztve]

(#874) ToBeY válasza lac12345 (#873) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Mostanában 360R modemet adnak úgy tudom 6200ft-ért. Vehetsz boltban mást is,de szerintem az csak drágább lesz,viszont lehet sokkal jobb pl 380T

[Szerkesztve]

(#875) eszgabor válasza lac12345 (#873) üzenetére

eszgabor
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Nekem a tömegesen elhalálozós fajta Askey van a tvnettől, de még bírja. Hogy az externetől milyet kaptam volna, azt nem tudom, mert nem kértem.

(#876) lac12345 válasza eszgabor (#875) üzenetére

lac12345
(újonc)

HEllo

HA esetleg vennek egy d link 380T modemet boltban nem externettol (11500ft )
Akkor az jo lenne ADSL es externethez igaz ??
De ha nem rendelem meg a modemet a externettol szereld magad csomagban akkor nem kapok hozza szurot .
Azt a kis dobozkat amibe a telefon vonalat kell csatlakoztani es az osztja szet a telefon es a ADSL mdoem kozott .
olyat honna tudok majd szerezni ??

koszi

(#877) adakiller válasza lac12345 (#876) üzenetére

adakiller
(tag)

nincs a szereld magadba a szűrő?:S:S:S

az a kis dobozka engem si érdekel, meg a konkrét neve is:)

köszi

(#878) lac12345

lac12345
(újonc)

hello

Nem nem en arra gondoltam ha a boltban veszem meg mert sok helyen arulnak 380T modemet.Akkor kapok e externettol szurio dobokat vagy sem ??
Mert a nelkul lehet nem is fog menni a dolog.
A szereld magad csomagban biztos van minden szuro modem kabel tap....
Csak uigy halottam hogy gagyi modemet kuldenek es azert gondoltam veszek egy 380T modemet .mert arra sokan modntak hogy jo :)

(#879) Drizzt válasza adakiller (#877) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A splitterre gondoltok talán.

Na, én szeretném Chellomat lecserélni Externet 8 mbitre. Mennyi idő alatt kötik be? Mivel jobb, ha magamnak veszek modemet? Mennyivel jobb? És elég valami papírokat aláírni, meg elküldeni nekik?
Meg a chello lemondás nem tudjátok hogy megy? Bejelented valamikor a hóban, s a következő hónapban már nem lesz?

(#880) nb18

nb18
(kvázi-tag)

Hi!
A szereld magad csomagba nincs szűrő ami akkor gáz ha netezés közben csörögne a telefon ugyanis olyankor meghal a net.... amugy működik tökéletesen nélküle.Nekem huanwei modemem van kissé melegedős fajta de soha semmi probléma nem volt vele...Externeték elég korrektek főleg ha dupláznak :C Amugy a szűrőt pl a T-pontokban tudsz venni. Mondod h az adsl-edhez nem kaptál szűrőt ezért szeretnél egyet venni.Szó nélkül hozzák ára valahol 800ft és 1000ft között mozog (4hónapja annyi volt)

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#881) nb18 válasza Drizzt (#879) üzenetére

nb18
(kvázi-tag)

Nekem teljesen uj adsl bekötés esetén volt kb 3hét amig a szerződéskötéstől számitva már élt az adsl a vonalon! Sokat számit az is h a trékom mennyire kapkodja magát mert tőlük függ h mikor lesz a vonalodon net. Amugy nem ajánlom a 8megabiteset köttess egy 4megabiteset ugyis most fogják duplázni 8megásra :D jah és ha modem nélkül kéred az én esetemben gyorsabb volt az egész szisztéma mint ha modemet is rendeltem volna (+ 1-2 hét csúszás)

(#882) kigyi_23 válasza nb18 (#881) üzenetére

kigyi_23
(senior tag)

Így van csak a nagy T-n múlik minden az Externet ha munkaidőben kötöd meg akkor le is adja a T-nek az igényeket.
Ha megfelel minden adat és köthető oda DSL akkor másnap visszaigazol a nagy T, hogy lehet kötni megindítják a telepítési folyamatot.
2 nap múlva nálad lesz a futár a modemmel és nálunk átlag 7 nap alatt az ügyfél netezni is tud már.
Jelzem erősen vidéken élünk de ettől függetlenül nem olyan lassú a bekötés.
Persze ahova telefonvonal is kell ott lassabban megy a dolog sajnos.

(#883) rzoli válasza nb18 (#880) üzenetére

rzoli
(fanatikus tag)

Honnan vetted, hogy nincs szűrő benne? Ismerősöknél az elmúlt egy évben 3-at segítettem összerakni, mindegyikhez volt.

Ebben volt Huawei, ill. D-Link, mindkét tipushoz adnak, gyári szériatartozék...

üdv
Z

(#884) D@ni88

D@ni88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

valakinél volt már duplázás aki externetes?

(#885) Robi_73 válasza D@ni88 (#884) üzenetére

Robi_73
(őstag)
LOGOUT blog

Igen! Péntek este vettem észre. :Y :) (01.19)

2->8mbit

Robi73

(#886) eszgabor válasza nb18 (#881) üzenetére

eszgabor
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

''Amugy nem ajánlom a 8megabiteset köttess egy 4megabiteset ugyis most fogják duplázni 8megásra ''
Hát ez az elmélet már nem állja meg a helyét. Január 15 óta már a duplázott csomagot tudod rendelni. Szóval, ha 8-at akar, akkor annyit is kérjen.
Én csütörtök este rendeltem meg a netet és hétfőn délután már ment.

(#887) Tigi válasza D@ni88 (#884) üzenetére

Tigi
(senior tag)

Engem kb. 5 napja raktak át az 1280/128-as Alpha (aszem így híják) csomagba 512/96-ról.
Vagyis sávszélt emeltek. :)
De küldök 1 faxot nekik árajánlat kérésről up-to 4 ill 8 megáról.

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#888) TGa

TGa
(lelkes újonc)

A hivatalos Externet tájékoztatás:

Tisztelt Előfizetőnk,

A T-Com területen lévő ADSL hozzáférések maximális letöltési sávszélessége ingyenesen megnövelésre kerül. Az előfizetői hozzáférések sebességének átállítása 2007. január 15-én kezdődött meg, és 2007. február 28-i időponttal zárul le. Az ADSL hozzáférések átállítása a nap 24 órájában történik, amely az üzemelő végpontok esetében néhány perces leállást okozhat.

Az átállítást követően 512 Kbit/s sávszélességű szolgáltatás esetén akár 1 Mbit/s, 1 Mbit/s letöltési sávszélességű csomagnál akár 4 Mbit/s, a 2 Mbit/s és 3 Mbit/s sávszelességű csomagoknál akár 8 Mbit/s, 6 Mbit/s sávszélességű csomagoknál pedig akár 18 Mbit/s lehet a maximális letöltési sebesség.
Az új sávszélességek pontos műszaki paramétereit a https://www.externet.hu/ceginformacio/hirek/?newswf2_id=15 weboldalon találja.

Az Externet előfizetői számlákon is módosítás történik, a csomagok elnevezése az alábbiak szerint változik meg: (az elnevezések a fentiek alapján létrejött új csomagok alapján értelmezendő)
1 Mbit/s - ADSL Alfa
4 Mbit/s - ADSL Bravo
8 Mbit/s - ADSL Charlie
18 Mbit/s - ADSL Delta

Az emelést követően az ADSL csomagok havi előfizetési díja nem változik, és az eredetileg megkötött szerződésben vállaltakat természetesen továbbra is biztosítjuk!

Üdvözlettel,
Externet Kft.

(#889) Robi_73 válasza Robi_73 (#885) üzenetére

Robi_73
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem felesleges a 8mbit. Csak annak éri meg, aki ipari mennyiséget tölt le a netről. A neten történő böngészés nem lesz gyorsabb. Én most visszaminősítettem az előfizetésemet 4mbit-re. Idáig ~8500ft-ot fizettem, most meg ~6500ft-ot fogok fizetni. :)

Robi73

(#890) ToBeY válasza Robi_73 (#889) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Kértél ajánlatott a szolgáltatótól?Mert én 8mbitre akarok kötni +1évet mert sokallom a 11k érte

(#891) Laslow

Laslow
(fanatikus tag)

Amin én gondolkozom, az az Externet 4Mbites csomagja, márciustól. Azért márciustól, mert a T-com tájékoztatása szerint akkortól külön telefon-előfizetés nélkül is lehet ADSL netre előfizetni, ami havi kb. 3500Ft megtakarítás a hangszolgáltatást nem igénylőknek. Lát ebben valaki buktatót?

"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu

(#892) Robi_73 válasza ToBeY (#890) üzenetére

Robi_73
(őstag)
LOGOUT blog

Igen kértem, és ezért döntöttem így. Telefonon beszéltem velük. Azzal számolj, hogy a sebesség növelés egyszeri díja ~5000ft, plusz hozzá jön az új csomagod ára. Ezek az árak csak az új, még ADSL előfizetéssel nem rendelkező ügyfelekre vonatkoznak.[link]

Robi73

(#893) ToBeY válasza Robi_73 (#892) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Engem nem kell semilyen csomgban rakni.Mert most up to 2>8MBit és erre akarok +1évet kötni,haavidíj csökkentés céljából

(#894) Drizzt válasza Laslow (#891) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Öööö... Szerintem ha nem lesz telefonvonalad, akkor magasabb lesz az adsl havidíja, mint ha van telefonvonalad, nem tudom miért, meg mennyivel, de ez az érzésem, meg ilyesmiket olvastam nemrég.

(#895) Drizzt válasza Robi_73 (#889) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nekem mindössze annyi, hogy nem mindegy, hogy 10, vagy 20 perc alatt van lent egy film. :D

(#896) bbchris

bbchris
(senior tag)

Nálatok már elkezdték a sávszél emelést , nálam még mindig 1 Megabites , már várom a 4 megabites elérést .

(#897) adakiller

adakiller
(tag)

én besz*ptam.

anno volt vezetékes telónk, amit lemondtunk. megmaradt minden kábel stb. csak a telszám tűnt el. na én hülye gondoltam, hogy majd kérek egy telszámot(nem ingyen), és akkor pár napon belül lesz vonal. jöhet adsl rendelés. erre t-com közli ugyanúgy meg kell rendelni a telót, mintha nem lenne kiépítve. na így max 30 nap várakozás, addigra lejár a mostani akció(holnap). amilyen szerencsés leszek, megemelik az árakat...

amúgy meg nincs nagy különbség. 1400 huf a 4 mega és a 8 között. viszont a feltöltés dupla. szerintem ezért az 1400ért ez nem pénz. én is a 8 megát fogom választani, mivel kb 8 háznyira vagyok a központtól. de most még várom a vezetékes teló bekötését.

(#898) Waterman válasza adakiller (#897) üzenetére

Waterman
(fanatikus tag)

Figyelmetlen vagy.
Minden internetszolgáltatónál (Externetnél is) lehet ADSL-t rendelni új telefonvonallal.
Kezdj el kitölteni a weboldalukon egy online szerződést elfogsz érni ahhoz a ponthoz ahol ezt be kell jelölni.Máris, nem maradtál le semmiről. (ha időben olvasod ezt a postot :) )

Majd ne csodálkozz ha T-com meglep egy ajándék zsinórnélküli készülékkel és mindez semmibe sem kerül neked, a készülék és a vonal is ingyenes.
''Telefonvonal ADSL-lel együtt történő megrendelés esetén, Sinus 101 zsinór nélküli telefonkészülékkel, ha 12 hónapig ügyfelünk marad 0Ft.''
(ADSL és telefonvonal együtt történő rendelésekor járó kedvezményeink bármely Magyar Telekom Nyrt.-vel szerződött internetszolgáltatónál történő ADSL rendelés esetén érvényesek)

[link]

[Szerkesztve]

A reinkarnációban már az előző életemben sem hittem!

(#899) adakiller

adakiller
(tag)

én így terveztem, hogy lesz t-comos vonal externet adsl-el
t-com vonalat megrendeltem, externetes adsl-t meg csak akkor tudom, ha kapok végre t-com számot. mivel online megrendelésnél meg kell adni a telszámot. azt meg ugye akkor kapok, ha megcsinálják a vezetékes telót.
t-com-tól nekem nem kell net, mert drága. legalábbis externethez képest. bízok abban, hogy nem emelik meg az árakat nagyon az externetesek.

externetnél nem lehet úgy megrendelni a netet, hogy még csak megrendelve van a vezetékes, de nincs még kiépítve?

(#900) kigyi_23 válasza adakiller (#899) üzenetére

kigyi_23
(senior tag)

Lehet az Externetnél vonnalal együtt rendelni ADSL-t
Ilyenkor nem kell megadni tel számot sem t-com ügyfélszámot bla bla bla....
Egyszerűen ki kell tölteni az adatokat majd a vonal igénylését is be kell jelölni így a megadott adatokra a T-com köt neked a telefonvonalat is vezetéknélküli telóval ajándékba lol :D
Externet viszonteladó vagyok így biztosra tudom hogy működik is a dolog.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.