Én most gondolkozok, hogy váltsak Externetre Tröl. Mondjuk az enyém céges előfizetéses és Janba jár le és azt mondták, hogy marad az az ár amibe vagyok, nem valami olcsó. Externet 5e olcsóbbat kíván, jó nincs hozzá 1GB email tárhely meg mitummén hány email cím, de 5erel olcsóbb.

Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Kraptor
(PH! addikt)

Sytex
(tag)
Nekem jó okom volt a váltásra. Dec 5-én járt le a hüségem, és sajnos a T-nél én az ''extrém letöltő'' kategóriába tartozom. (Nem warez, hanem munkaügy, de erröl most nem akarok beszélni)
- Kártyával lehet fizetni? - Persze. - Egy ászból és királyból tud visszaadni?

Sytex
(tag)
Eltelt 1 nap és semmi. Elengedőnyilatkozat sehol. 

Waterman
(fanatikus tag)
Én semmilyen változást nem tapasztaltam,minden ugyanolyan mint volt.Vivanettől jöttem,az se volt rossz,de Externet olcsóbb,pedig Vivanetnél volt kedvezményem mint régi (több mint 3 év)előfizetőnek.
A reinkarnációban már az előző életemben sem hittem!

Sytex
(tag)
4 nap és semmi, elengedőnyilatkozat sehol.....

ithomas
(senior tag)
Nyugi!
Én múlt hét kedden mondtam fel a Datanetnek,hogy átjöjjek az Externethez!
Az externetes hozzáférést,már csütörtök óta használom,de a Datanettől, idáig még semmi papírt nem kaptam!
Gondolom,ha probléma lett volna a Datanetes felmondással,akkor az externet nem aktiválta volna a hozzáférésemet!
Mondjuk már én is örülnék neki ha jönne valami papír az utolsó csekkel,de egyelőre én még nem idegeskedem emiatt,mert a szünetmentes szolgáltatóváltás elvileg max 30 napot vehet igénybe!
Real eyes realize real lies!

Sytex
(tag)
És a Datanetes loginod müxik még? Mert én még a t-online-os loginnal megyek fel. Az externetest nem próbáltam.

ithomas
(senior tag)
Hát csütörtökön még mindkettő működött!
Azóta csak az externetest használom,nem tudom hogy él-e még a régi!
Szerintem 100% hogy neked is működik már az Externetes! 

Sytex
(tag)
Majd ha hazamegyek kipróbálom....

Sytex
(tag)
Nem bírtam magammal, felhívtam az otthoniakat, hogy próbálják ki. Müködik, de sajnos a régi 1 megás sebességgel. Beszéltem az externettel, megcsináltam a t-com-os teszmérést, elküldtem az adatokat, azt mondták 72 órán belül csinálnak valamit. Végülis: kiesésmentes, de nem zökkenőmentes 

Sytex
(tag)
Nemtudja valaki mik az externet dns szervereinek a címük?

pedro12
(újonc)
Egy dos ablakba írd be ipconfig/all parancsot, és kiírja.

Sytex
(tag)
Ott csak azt irja ki amit én adok meg kézzel. Linux telepitésnél kéri. Esteleg nem tudod megnézni nekem hogy nálad milyen DNS szervereket DHCPz ki?

Noxy
(senior tag)
212.40.96.14
212.40.96.161
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is''

Sytex
(tag)
Köhönöm Hépen 

ithomas
(senior tag)
Na a mai napon,pontosan 1 héttel a felmondás elfaxolásaa után,megkaptam a Datanettől a felmondással kapcsolatos nyilatkozatot!
A számlatartozásos buli igazolását viszont NEM küldték el! 
Mondjuk csekket sem küldtek ezzel a levéllel,hogy a hónapból visszamaradt pár napot befizessem be...gondolom majd később küldik!
Mondjuk annnyira nem izgat,mert az externetes kapcsolat megy tökéletesen azóta is..! 
Annyit furcsálok most externetnél,hogy eddig mindig 212.40.X.X-es címet kaptam,
de most hogy nyomtam a routeren egy resetet, 80.209.X.X-es címet osztott ki...
És miért van az,hogy bármire nyomok egy tracert parancsot,a 3. sorban
''A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.'' üzenet fogad?
Amúgy a pingek normálisak,csak azért furcsa nekem ,mert Datanetnél nem volt
ilyen hibaüzenet!
[l]
Útvonal követése a következőhöz: www.bix.hu [193.239.149.1]
legfeljebb 30 ugrással:
1 1 ms 1 ms 1 ms 192.168.1.1
2 20 ms 21 ms 20 ms koon-vlan100.externet.hu [212.40.109.17]
3 * * * A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.
4 21 ms 22 ms 20 ms r1.bix.iszt.hu [193.188.137.7]
5 22 ms 23 ms 23 ms www.bix.hu [193.239.149.1]
Az útvonalkövetés elkészült.
[/l]

Szabalaca
(újonc)
Externet ADSL Protokollok: POP3.externet.hu
SMTP.externet.hu
Üdv: Laci

shabbarulez
(őstag)
Szimplán az lehet hogy az adott hálózati eszközük nem válaszol az ICMP kérésekre. Kizárásos alapon annak a hopnak a BIX átjárójuknak kell lennie, úgy látszik ezt az eszközüket védik a pingeléstől. Az IP-je egyébként 193.188.137.43. Ha direkbe megpingeled akkor sem válaszol, szóval tuti ez az érintett router.
1 2 ms <1 ms <1 ms spool62-94-gw.gatesgroup.hu [195.56.192.94]
2 1 ms 1 ms 1 ms [213.157.180.193]
3 * * * A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.
4 2 ms 1 ms 2 ms koon-vlan100.externet.hu [212.40.109.17]

Sytex
(tag)
Nálam mindkettő mail.externet.hu, és müködik

ithomas
(senior tag)
Köszi az infót! 

Keksz
(senior tag)
tegnap
hivtak a T-Com -tol h 12.12en kaptak tolem 1 masodik megrendelest is telefonvonalra, de az elsonel nem volt alkalmas a vonal az adsl -re, h attol meg mindig kell a telefon? mondtam h nem beszelt velem errol senki es termeszetesen akkor NEM KELL A TELEFON!
kerdem en h Bpn a 14keruletben, az Ors vezer teretol 5 percre - gyalog - miert nem alkalmas a vonal az ADSL-re, mikor anyameknal masfel eve mukodik a t-online -os ADSL falun, tolna megyeben?!?!?!
vagy csak azert nem alkalmas mert externet rendelte meg?
igy kijott volna a ''korlatlan'' net havi 7320 ft-bol, a chello 2 eves huseggel havi 10e....
szar életbe!!!

Szabalaca
(újonc)
Ezek szerint több variáció is van...

Sytex
(tag)
Hát sajnos nem olyan zökkenőmentes ez a szolgáltatóváltás. Még mindig 1 megabiten tekerek, a 3 cég (Trécom Tréoffline Externet) meg 1másra mutogat. Externettel eddig 2 szer beszéltem, és két hót ellentétes dolgot mondtak....

Loveless
(senior tag)
ma hozták meg a modemet a szereld magad csomaggal. minden elsőre működik, el sem hiszem
47.880 forint egy évre, 512-es pre-paid adsl. szerintem simán megéri, mindenkinek csak ajánlani tudom. persze nem könnyű egyben előteremteni a pénzt, de kevesebb mint 4k egy hónapra az elég baráti.
>>> Viva la Anarchia! <<<

prosectura
(lelkes újonc)
Sziasztok ADSL konfigurálásban kérnék segítséget.
Na öcsémék ''beújítottak'' egy szereld magad adsl-re, de nem bírom működésre bírni. A modemen minden led megfelelően világít, de a mikor csatlakozni szeretne a 734-es kóddal kilép. PPP kapcsolat megszakad üzenet vagy valami hasonló. A t-com szerint rosszul van telepítve, na most próbáltam az ő telepítő cd-jüket és beírva a felhasználóneév ,meg jelszó rendesen, de nem működik.
Mi lehet a probléma?
Lehet láma kérdés, de bármilyen hálókártya jó neki?
ELőre is köszi
''8 éves ez a legszebb kor''

Loveless
(senior tag)
milyen oprendszer? xp alatt nem kell telepíteni semmit. én nem is kaptam semmilyen cd-t...
amúgy elvileg bármilyen működő hálókártya jó.

prosectura
(lelkes újonc)
Hello op rendszer : Xp. Amit telepített a kapcsolatvarázsló, az olyan ''betárcsázós modemes'' időkből való, de akkor hogy kell beállítani, mert gondolom valahol a felh.nevet meg a jelszót be kell írni, a kapcsolatok automatikus keresése nem járt eredménnyel....
Ja a t-com azt mondta mivel a hiba nálunk van innentől az ő emberük 10e Ft-ért kijön vagy feléért feketén.....
[Szerkesztve]

Loveless
(senior tag)
na, nekem angol xp van, leírom hogyan csináltam:
start menu - network connections - new connection wizard
next
connect to the internet
next
set up my connection manually
next
broadband connection with user name and password
next
az isp name mezőbe akármit beírhatsz
next
itt add meg a felhasználónevet és a jelszót
next
és kész 
(most el kell tépnem, nem leszek egy darabig itt)
[Szerkesztve]

prosectura
(lelkes újonc)
köszi, én is így próbáltam, de sikertelenül.
de végül is megoldódott, a felhasználónévhez e-mail címet kellett beírni, így már műxik @t-online.hu val
azért kösz a segítséget
Vajon van arra esély, hogy ez a szolgáltató Invitel területen is legyen vmikor a közeljövőben? Csakmert az invitel qva dráhga ehhez képest
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
(#381) Winner_hun válasza Winner_hun (#380) üzenetére

krixkrax
(kvázi-tag)
Mior rendelt es mennyi ido volt mig megkaptad a szamlat?
En 8-an rendeltem es szamla sehol. 

Waterman
(fanatikus tag)
A felhasználónévhez a felhasználónevet kell beírni.Minden jobb szolgáltató pontosan megírja ezt az ügyfeleinek,jobb ügyfelek el is olvassák pontosan. 
Más:
Emelkedtek az ADSL előfizetés árai.
A PrePaid 512k -ha hangzatosan akarom írni- 50%-al emelkedett.(négyezerről hatezerre)
Az 1Mbit-nél kb. ÁFA-nyi különbség lett az előző árlistához képest.(Jókor váltottam szolgáltatót,az 1Mbit bruttó havidíjam kevesebb lesz jövőre mint a mostani árlista nettó ára.) 
(#384) Winner_hun válasza Winner_hun (#380) üzenetére

Waterman
(fanatikus tag)
[link]
Különösen a lap utolsó sorát ajánlom a figyelmedbe.
söz, sokat segítettél, a település lista alapján náluk nem elérhető, sőta szomszéd városban sem, szal hagyom

ABnormal
(őstag)
2005.11.26.-án szóltam először az externetnek,hogy nincs meg a 2megás sebességem (gyakran csak az 1megát éri el),azóta nem válaszoltak és nem történt javulás...,történt mindez azután,hogy be kellett jelentenem nekik 1 hónappal a szerződés lejárta előtt,hogy nem kérem tovább a netet...és véletlenűl azután lassúlt be a net...de természetesen ennek a 2 dolognak semmi köze egymáshoz,ugye?
[Szerkesztve]
http://href.hu/x/ggsb <-- eladó cuccaim

ithomas
(senior tag)
''de természetesen ennek a 2 dolognak semmi köze egymáshoz,ugye?''
Valóban nincs!
Ha egy picit is képbe lennél azzal kapcsolatban hogy miként működik ez a sebességbeállítós mizéria,akkor tudnád hogy az isp-k(jelen esetben az externet) NEM ÁLLÍTANAK BE PROFILSEBESSÉGEKET!
NEM TUDNAK...hiszen ezt a részét a T-com végzi!
És őt baromira nem érdekli hogy melyik isp-től melyik isp-hez mész...
Szóval próbáld feldolgozni... 

Keksz
(senior tag)
azt en is neztem h 4ezerrol 6ra valtozott a prepaid ára az akcio utan!
de legalabb igy van ertelme az akcionak
mas kerdes h en megrendeltem de a telefonvonalunk nem alkalmas az adsl kapcsolatra, szoval szivtam, es kothetek chellot sokkal dragabban!!!
es melle meg azt is mondtak h ahol nem alkalmas a telefonvonal de van chello ott nem is fognak fejleszteni mert nem eri meg nekik!
ez azert eleg gaz foleg h Bprol beszelunk!
a hazban ugy h most koltoztunk oda es nem ismerek senkit mar most tudom mas is szeretett volna adsl-t, de nem lehetett!
(a matavos kollega azt mondta h beszeljek a kornyeken vkivel akinek van telefonvonala es kotessuk be oda majd osszuk szet wlan-on
- mikor mondtam neki h az utca paratlan oldalan nincs adsl mig a paroson van (ott chello nincs))

ABnormal
(őstag)
a lényeg az,hogy az externet NEM TESZ SEMMIT a hiba kijavítása érdekében... én pedig nem 1megás kapcsolatra fizettem elő hanem 2megásra és ráadásul nem a T-com-nál,hanem az externetnél. nem a t-com-nak adom a lóvét havonta,hanem az externetnek.
[Szerkesztve]
(#391) Dare Devile válasza shabbarulez (#30) üzenetére

Dare Devile
(újonc)
halli!
igaz hogy késve de hozzászólok annyiban ehez a dolgokhoz hogy manapság már érdemes megrendelni az Externetet igaz hogy 512-es 7000ruppo de az biztosan állitom nektek hogy nem fogja megszaggatni a vonalat 24óránként! 
amugy január végéig ingyenes tom mostmár annyira nem lényeges ez a dolog hiszen mindjárt itt van de akinek esze volt az megrendelt elöbb +kap hozzá 1dvd lejátszot! ugyhogy good!! ennyit akartam mondani ha kérdés van szóljatok!! 

ithomas
(senior tag)
Ja...az externet meg a T-comnak....

ABnormal
(őstag)
amikor megerősítettem a szerződés lejártát a szolgáltatónál akkor kaptam ezt az emailt:
Kérem hogy a felmondását faxon (56/523-110) vagy postai úton (5000
Szolnok, Szapáry u. 18.) juttassa el hozzánk, mert csak így tudjuk
elfogadni. Az Ön hűségnyilatkozata 2005.12.22-ig tart addig fog élni az
elérésük.
most még mindíg van net...,nem értem,hogy akkor most meddig lesz,igaz egész december hónapra kifizettem.viszont telefonálni már nem tudok,a t-com azt a részét már megszüntette...

ABnormal
(őstag)
de ehhez nekem semmi közöm,hogy az externet kitől veszi...én az externetnek fizetek,velük állok/álltam szerződésben.a legnagyobb poén: emailban hivatkoznak a szerződés 4 számú mellékletére... na ,most nekem csak 2 db melléklet van,annyit küldtek amikor megkötöttük a szerződést...akkor most mire hivatkozik? 

juzer
(újonc)
Szerintem egy nagy bürokrata bagázs ez az externet. Van néha egy akció, becsőditik az embereket és azt gondolják a kedves vevő ezek után befoghatja a pofáját és örüljön hogy ADSL-ezhet. Hát nem! Ugyanúgy szolgáltatniuk kéne és az ÜgyfélNEMszolgáltat dolgot elfelejteni. Már 1 hónapja várok arra a kurva prepaid modemre, a számla már megjött, de azt hiszem sokat elmond hogy a számla kiállitásától a kipostázásig eltelt egy hét!! Magyarul kisasszony kényelmesen benyálazza a boritékot, stemplizik, benyálazza a bélyeget és ha nincs túl hideg kinnt akkor elszalad a postára. Ez egy akkora röhej és annyira megbántam hogy ezekhez regisztráltam. A T-Comot is rühellem mert ugyanilyen kényelmesen bürokrata bagázs, de akkor legalább csak 1 van belőle!! Itt meg a 2 cég is kapcsolatban van egymással, szóval egy kőkorszaki ügyintézés folyik itt a 21.században. És mint telekommunikációs cégek persze papir levél tinta az érintkezési eszköz és persze kényelmesen, postafordultával válaszolgatnak egymásnak az emailezés korában.Röhej a köbön!!! Lehúzom náluk az 1 évet aztán húzzanak a búsba! Szóval nálam 1-2 ezer Ft megtakaritás nem a boldogság csúcsa ha közben fantomcéggel állok szembe ahol az ÜGYFÉLSZOLGÁLAT egy nagy NULLA!.Arról nem is beszélve hogy a következő beruházásaimban messze elkerülöm ezt a céget!

tapa
(újonc)
Akkor hogy írjak a + dolgokról is:
Megrendeltem a prepaidot dec. 2 hetében, jött a szerződés, jött a befizetés, megrendeléstől számított kb.1,5 hét múlva jött a modem (szépséghiba, nem szóltak előre, de a futár feltalálta magát, leadta a szomszédban
).
Telefonon érdeklődtek, (aznap,amikor megjött a modem) hogy befizettem?
Elküldtem mailban (a már működő adsl-n) a lefényképezett befizetési bizonylatot,
azóta is van internet gond nélkül. Én eddig megvagyok elégedve velük. 

juzer
(újonc)
hmm, én úgy tudtam, csak akkor küldenek modemet ha befizetted az 50ezer forintot.(most már 75000 mindegy). Ez érdekes, neked kiküldik, de utána kérik a bizonylatot? Nem értem a logikájukat, szerintem totális káosz van náluk

ithomas
(senior tag)
''...2 cég is kapcsolatban van egymással, szóval egy kőkorszaki ügyintézés folyik itt a 21.században.''
Zsír!!!
Nekem meg pont az ellenkezője a véleményem!
Megrendelés után 2!!! nappal már az Externetes accountot használtam....és használom a mai napig megelégedéssel.
Semmi posta...fax...fizess előre...anyám kinja!
Online megrendelés után 1 percel kézhezkaptam a szerződést!
2 nappal utána vígan neteztem,és az első csekk kb 2 hét után jött meg!
Ennél kényelmesebb és egyszerűbb sehogyse lehetett volna!

Waterman
(fanatikus tag)
Nem szokásom dicsérgetni senkit.Vannak elvárásaim,nem is alacsony szintűek.Ennyit bevezetőnek.
Egy hónapja vagyok Externetes,szolgáltatóváltással kerültem ide.Tegnap este elment az ADSL nálunk.Sebaj gondoltam,legalább korábban lefekszem.Reggelre sem jött vissza.Ez már baj,fél 8-kor telefon az ügyfélszolgálatra.Elsőre felvették,nincs semmilyen ismert ADSL kiesés,vagy probléma mondták.Áramtalanítsam a modemet,többször is és meg kell annak javulnia.Áramtalanítottam,visszadugtam de minden LED ''néma'' maradt.Megint telefon üf.szolgra,meghalt a modem mondom.Szereld magados? Nem.Akkor intézkedek,hogy a T-com cserélje ki a modemet,72 órájuk van erre..(Még őskori Siemens modem volt,több mint 3 évet ment egyfolytában.)
Délután A T-com kicserélte a modemet,fél 4-kor megint volt netem.
Ennyi volt a történet.Nincs ebben semmi rendkívüli,dicséret sem illet érte senkit.Ennek 2005(2006).-ben így kell működnie.
BUÉK! Mindenkinek.