Tegnapelőtt úgy megszívattak, hogy azt tanítani kéne.
Kezdődött úgy, hogy bányászgattam szokás szerint, amikor beugrott mellém egy Navitas és nekiállt fúrni, majd kicuccolta az egyik általam lelőtt NPC kalóz maradványait. Ez után persze én kill jogot kaptam rá. Mivel úgysem kellett a cucc, ezért elkezdtem vele beszélgetni és mondtam neki, hogy vigyázzon az ilyenekkel, mert vannak akik erre pörögnek és kilövik a francba. Közben elbeszélgettünk a bányászatról, és elmondtam neki pár dolgot, hogy a kalózok mire pörögnek, hogyan akarják rávenni arra, hogy lopjon, majd kilőhessék. Normális kezdőnek tűnt a gyerek, bár fontos tudni, hogy én is csak pár hónapja nyomom komolyabban az EVE-t.
Ezután mentem a dolgomra, majd jó szokás szerint jetcanbe kezdtem bányászni, közben pedig dumáltunk. Egyszer csak megjelent egy nem tudom mivel (level 2 gallente frigatte skill kellett hozzá, arra emlékszem) és csinált egy jetcanflippet és mondta, hogy akkor ez az a lopás, amiről beszéltem. Mondom igen, de ez csúnya dolog. Kérdezte, hogy ilyenkor semmit nem tudok csinálni? Erre én mondtam, hogy de visszavehetem, de akkor lesz kilövési joga rám. Kérte, hogy mutassam meg, én meg baromi naivitásomnak (és az ő gyengének tűnő hajójának) köszönhetően megmutattam. A kill jogot megkapta és a Retrieverem bánta.
Utána a podomban már volt időm megnézni az adatlapját és 10-es security státusza volt és semmiféle kalózkapcsolatot nem láttam, a cége is tök normális volt, de mint kiderült 2008 óta van meg a karaktere. Ha ezt korábban néztem volna, akkor nem leszek ilyen hülye, de gondoltam segítek neki, hogy ne szívja meg és hálája elég speciális volt.
Szóval okuljatok a hülyeségemből és ne bízzatok meg ilyen könnyen bárkiben, mint én.
I am the Visionaire, follow me if you dare...