A Chieftec milyen típus? Ha újabb 80+-os, akkor persze, hogy sokkal hűvösebb hasonló terhelés mellett.
Az Enermaxban egyébként megy rendesen a ventilátor?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Cobra.
(senior tag)

Askania01
(kvázi-tag)
A Chieftec egy 500W-os, a pontos típust most nem tudom megmondani, de nem 80+ -os ez egészen biztos! 
Az enermaxon maxra van tekerve a hűtés szabályzó! Jövőhéten majd még beszerelek egy ház hűtést hátha kicsit segít a tápnak a zárt környezetben.
Pontosítva, maga a táp és a ventilátorok nem szokott meleg lenni, de a gépház teteje ott, ahol a táp elektromos részei helyezkednek el, ott szokott meleg lenni.
Everybody's looking for something...
Nekem aztán mindegy. Annyit tudok írni szakmai szemmel, hogy semmilyen lényeges előnye sincs a II-es verziónak. Teljesítménye, hatásfoka, zajszintje, stabilitása, csatlakozók száma és a kábelek hossza teljesen ugyanaz, szóval teljesen értelmetlennek látom, hogy emiatt görcsölj, vagy többet fizess.
A II-es verzió hátulján van egy kis bütyök, ami tartja a kábelt. Ez nem hogy nem hasznos, hanem még árthat is. Ha már úgyis kitépődik a kábel, mert megrántja valaki a házat, akkor az elosztót ne húzza már magával, aztán csináljon nagyobb kárt, mint kéne.
A másik újítása a II-es verziónak, hogy a gép lekapcsolása után is még 1 percig járatja a ventilátort, hogy az üzemi hőmérsékletet is teljesen lehűtse. Ennek a valódi értéke a 0-hoz konvergál, de legalább ártani nem árt.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/ Tápajánló táblázat: http://jotapok.atw.hu/ (bővítés alatt áll)

sortie
(kvázi-tag)
Nem görcsölök csak kinéztem egy típust a segítségetekkel és olyat akarok venni.
Értem amit mondasz, igazad is van abban amit mondasz, de gyártják még az I-es verziójú tápokat? Mióta gyártanak II-es típusú tápokat vagy mióta nem gyártanak a régebbi típusból?
Honnan tudhatom, hogy amik még vannak I-es szériájú tápok mikor lettek legyártva, mennyi ideje (éve) állnak az üzlet polcain (kondik) vagy esetleg nem-e a gariztatott példányokat adják már el azokból.
Semmivel nem olcsóbb az I-es széria, mint a II-es, egyes üzletekben még a Pro és Modu közt sincs árban nagy különbség. Annak se sok értelmét látom, hogy a Modu-t választottam, ha döntenem kellene sokkal inkább vennék a II-es szériából Pro-t, mint a Modu-ból az I-est. (vásárlók nem vagyunk egyformák)
Nem szeretek úgy vásárolni, hogy ez van ezt kell szeretni azért sem, mert nem 10K kategóriát választottam.
Egyébként írtam, hogy ez már nem téma, már megrendeltem a tápot II szériát.
Elvileg jövőhéten meg is jön.
Kösz a segítségeteket, de azon ne kapjunk össze, hogy melyik szériáját veszem meg a tápnak amit ti ajánlottatok, mint ahogy mondtad is azt választom a kettőből amelyiket akarom (I-es vs II-es). A MODU82+ II 525W -os tápot választottam! 
Nem veszünk össze. Leírtam, hogy mit látok szakmai szemmel, a többi a Te dolgod. Csak segíteni akartam...
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/ Tápajánló táblázat: http://jotapok.atw.hu/ (bővítés alatt áll)

bluechip
(újonc)
Akkor erről már nem is beszélve:
www.bluechip.hu/termek/enermax-maxrevo-88-94----gold-1350w-sli
Az Enermax MAXREVO 100 ezres tápja SLI kivitelben.

bluechip
(újonc)
Akkor erről már nem is beszélve:
www.bluechip.hu/termek/enermax-maxrevo-88-94----gold-1350w-sli
Az Enermax MAXREVO 100 ezres tápja SLI kivitelben.

sortie
(kvázi-tag)
???
Az csak egy plecsni. Semmi különbség sincs közte és az AMD-s (ATI-s) között. Az a lényeg, hogy legyen rajta elegendő csatlakozó és 12V-on legyen elegendő az áramerősség. Ha ennek megfelel egy jó minőségű táp, akkor jó SLI-hez és CF-hez is.
Az SLI-s kivitel nem érzi meg az AMD-n az ATI szagot, aminek következtében leégeti azt, hanem gond nélkül viszi azt is, feltéve ha kb. ugyanolyan fogyasztású az a CF is, mint az adott SLI, és elég hozzájuk a táp. 

bluobluo
(fanatikus tag)
Üdv!
Volt már valakinek Enermax Liberty tápja?
Úgy néz ki, hogy ami nekem van kezdi megadni magát, szervizes szerint (bár még nem vittem még el) kiszárad a kondenzátor. A tápot 2007 februárban vettem újonnan.
Részemről amit én a gépház felől tapasztalok működés közben az a gépkikapcsoláshoz hasonlító hang ami időnként jelentkezik ritka, rendszertelen időszakokban.
A szervizes azt mondta ki lehet cserélni benne a kondenzátort de előtte be kell méretni.
Az a kérdésem, hogy érdemes ezt javítani, vagy cseréljem ki az egész tápot?
Köszi előre is!
Nem rendelek, veszek soha semmit a netről!

Cobra.
(senior tag)
Attól függ mennyiért csinálják meg. Ha több, mint 8e Ft, akkor szerintem nem éri meg. 10-12-ért kapni már jó tápokat.

bluobluo
(fanatikus tag)
1500-2000 forintot mondtak, de előtte be kell méretni ...mondták
Nem rendelek, veszek soha semmit a netről!

sortie
(kvázi-tag)
Megjött a TÁP a Mobilx-től!
MODU 82+ EMD525AWT II
Csak jót tudok mondani a cégről rendelés előtt telefonáltam van-e a tápból vagy mikorra tudják szállítani ők 2-3 napot mondtak (nem volt nekik raktáron) a beszállítótól rendelték be.
Három nap után érdeklődtem telefonon mikorra várható, négy nap múlva ígérték mivel a hétvége is beleesett és valóban meg is jött az ígért időpontra a táp.
A rendeléstől számítva hét nap elteltével vehettem át a tápot, amivel én maximálisan elégedett vagyok.
Minden rendben volt a számlázással és az áruval kapcsolatban is.
Magáról a tápról még írni nem tudok, ha össze lesz pakolva a gép akkor jelentkezem. 

sortie
(kvázi-tag)
Hali!
Vett valaki itthon MODU 82+ EMD525AWT II-es tápot?
(jelezd már légy szíves)

Cobra.
(senior tag)
Nekem egy helyen 8e-t mondtak csak a hibakeresésre. Annyiért vettem egy új FSP-t a meghalt régi táp helyett.

Taragas
(kvázi-tag)
Cs!
Lenne egy kérdésem srácok. Ugye van a liberty tápcsalád. De ez csak simán liberty, vagy liberty echo? Vagy az utóbbi az egy későbbi széria?
Szerintetek egy liberty 400-as megér 7k-t?
Szia!
Két különböző széria. A Liberty a régi, alacsonyabb hatásfokú, és gyengébb a 12V-os ága. A Liberty ECO pedig az újabb, magasabb hatásfokú, erősebb 12V-os ágú és sokkal halkabb.

Taragas
(kvázi-tag)
A régi liberty 400-as az milyen hatásfokú, mert erre vonatkozóan nem találok adatot.(arra is valahol 80-at írnak, de valahol nem...
, ahány oldal annyi féle ). köszi amúgy a választ, bár közbe én is megtaláltam rá a választ.
És még mindig kérdezem, mert lenne lehet egy "régi liberty 400-as" eladó, hogy szerintetek 7k-ért megérné e?
[ Szerkesztve ]

Cobra.
(senior tag)
FSP Hexa 400W 10k újonnan, neked megér 3e Ft-ot, hogy ne legyen garancia?

MMIX
(őstag)
Az ENERMAX oldalán van NAXN87+ 550W és 650W 80+Gold tápok. (ENP550AWT G és ENP650AWT G)
Ezek sem ENERMAX belesek, mint a többi NAXN (CWT és Sirtec). A poén az, hogy szerintem a gold NAXNnek a bele FSP Aurum.![]()
NAXN Gold 550W és 650W doboza![]()
![]()

FSP Aurum 700W![]()
NAXN87+ 550W 80+Gold (ENP550AWT G)
AZ ENERMAX NAXN87+ képek az xfastest.com oldalán találhatóak. Sajnos szétszedett tápkép nincs, de a rácsos kép alapján is majdnem biztos szerintem az FSP Aurum belső.
[ Szerkesztve ]

KAMELOT
(őstag)
Tápot adjad vissza cseréljék be neked másik ugyan oylanra ha grais. Szerelés árából már tápot veszel tiszta újat.
Más: Enermax Liberty Revolution85+ 1020W Erről mik a tapasztalatok?
[(8R,9S,10R,13S,14S,17S)-10,13-dimethyl-3-oxo-1,2,6,7,8,9,11,12,14,15,16,17-dodecahydrocyclopenta[a]phenanthren-17-yl] undecanoate

fgordon
(senior tag)
Kérdés: mit tudsz a gépbe rakni, hogy kelljen 1000 watt feletti táp? 
▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏

DonThomasino
(őstag)
ENERMAX 230W EG231P-V
Ehhez régi táphoz keresek kapcsolási rajzot.
Van valakinek ötlete?
[ Szerkesztve ]

Cobra.
(senior tag)
Modu82+ 425W tápom ventillátora kezdi magát megadni. Valaki cserélt már ilyenben ventillátor? Mi lenne jó bele?

kocsis102
(újonc)
nekem egy modu87+ 600w adta meg magát lekapcsolja a gépet terheléstől fügetlenül valaki tapasztalt már ilyet? 

Cobra.
(senior tag)
Első nekifutásnak nézd át a kábelezést, lehet valami nincs jól bedugva és rövidzárlatot okoz.

kocsis102
(újonc)
sajnos ez már megvolt a kábelezést és a kondikat megnéztem és nincs más ötlettem 

NxAlex
(fanatikus tag)
Vidd el egy használt alkatrészekkel foglalkozó helyre, ott tuti sec-pec alatt megmondják mi a baja.
Hali!
Tudtok valamilyen helyet ahol lehet (itthon) az Enermax modu82+ -hoz kábelt venni?
Finwe
-{PoH}- Patriots of Hungary (Battlefield3,Crysis2 klán) || Fysiikka || Eladó cuccok: http://href.hu/x/a6uw ||

Gazsi00
(őstag)
Rendeltem egy Enermax Modu82+ II 425W tápot, remélem halkabb lesz a Corsair HX450-hez képest. És azt is remélem, hogy már javították a venti problémákat. 
Orandum est, ut sit mens sana in corpore sano.

Cobra.
(senior tag)
Az enyém lassan 4 éves lesz és most kezdi megadni magát a ventillátor csapágyazása. Egyébként ha bemelegszik, akkor még mindig teljesen hangtalan.

Gazsi00
(őstag)
4 év az szerintem jó, ha az enyém is kibír majd annyit, akkor egy szót nem szólok.
Egy 2500K-t 4,5 GHz-en akarok vele hajtani és majd veszek egy 6870-et mellé. Azt mondják bőven elviszi ezt a párost a 425-ös táp.

Cobra.
(senior tag)
Bőven el kell bírnia. Mondjuk nálam 200W feletti konfig még nem volt, szóval nincs agyonterhelve 

Gazsi00
(őstag)
Ok.
525-ös Modu 82+ sajna nem volt a boltban, ahonnan rendeltem, ezért lett megrendelve a 425-ös.
425-ös Modu 82+ 27800 Ft, megkérik az árát rendesen. Remélem ennyi pénzért nagyon jó minőségre számíthatok tényleg. Előtte egy Corsair HX450-em volt.

Cobra.
(senior tag)
Az 525-ös szerintem csak akkor szükséges, ha valaki 2 felsőkategóriás videókártyát akar.

Gazsi00
(őstag)
Ok, értem.
Van aki azt írta másik topikban, hogy túl drága ez a táp és nem mai darab.
Nem tudom amúgy akkor, hogy melyek azok a mai darabok, amelyek ezt a minőséget elérik.

NxAlex
(fanatikus tag)
Hiába nem mai darab, kenterbe veri a legtöbb mai tápot.
És ha számít valamit az, hogy halk is legyen, akkor meg szinte egyáltalán nincs más alternatíva az Enermaxon kívül. Én pro87+-t vennék a helyedben, mondjuk abból sajnos nincs csak 500-astól felfele.

Gazsi00
(őstag)
Már megrendeltem a Modu 82+ 425-öt, holnapra jön meg. 87+ 525-öst akartam, csak az nem volt a boltban.
Nekem az számít leginkább, hogy halk legyen és a megbízhatóság, jó minőség.

Gazsi00
(őstag)
Megjött a táp, nagyon halk, meg vagyok vele elégedve. 12 cm-es venti nem kaptam ajándékba. 

bluobluo75
(tag)
Üdv!
Azon filózom, le kéne cseréljem az 5 éves Enermax Liberty tápom, nehogy egyszercsak megadja magát 
Minőségileg ilyen vagy jobbat keresek ami ugyanilyen halk, de már minimum 500, de 600 wattól nem nagyobbat.
Tudtok ajánlani ilyet ami még Enermax beles? Ha igen milyet?
Nem szeretek netről rendelni!

Cobra.
(senior tag)
Miért akarsz nagyobb teljesítményűt, mint a mostani? Egy jobb 400W-os bőven elbír egy felső kategóriás processzort és videókártyát is. Az új Liberty ECO 400W-ot mondanám vagy ha jobb minőséget és csendesebb ventillátort akarsz, akkor Modu82+ 425W.
Egyébként megy FSP Aurum 400W.

bluobluo75
(tag)
Mondom azért, nehogy megadja magát valami miatt, már 5 éves, és szinte minden nap ment, túlélt jó pár egymás utáni áramszünetet is, és úgy gondoltam gépfejlesztés közelettével rákészíteném a majdani (remélem idén lesz) új rendszerhez.
Minimum i5 Ivy Bridge procit néztem ki pontosan nem tom még milyet,
illetve HD 6950 Sapphire videókártyát minimum,
új alaplapot, memóriát, mert már a mostani rendszerem is 4 éves, ideje fejleszteni 
Ha meg erős is a táp egy későbbi konfignál háátha jól jön! 
Amúgy Modu82+ 525W -ra gondoltam
[ Szerkesztve ]

Cobra.
(senior tag)
1db 6950-hez némi tuninggal a 425-ös is elég lesz. 300W fölé már nem olyan könnyű felvinni egy 1 GPU-s rendszer fogyasztását. Ehhez mondjuk a régi Liberty már lehet kevés lenne.
Ja és 6950-et újonnan már nem éri meg megvenni, a 7850 alig drágább és 2/3 akkora fogyasztás mellett valamivel gyorsabb a réginél.
[ Szerkesztve ]

bluobluo75
(tag)
A videókarit már nem most néztem, tudom, hogy már kijöttek a 7xxx-es sorozatú kártyák, de nem szeretnék túl sokat a gépbe invesztálni, most egy Enermax Modu+82 tápot, aztán egy kártya, proci, memória, alaplap, procihűtő cserét, mert együtt a táppal már bőven 200e fölött lenne, így inkább most a táp, aztán a hardversorozat 
...meg mondom nem tom mit hoz a jövő, lehet a plusz energiatöblettel még jól járnék.... 
Vehetnék egy Corsair tápot is, de maradi vagyok, maradnék az Enermaxnál 
[ Szerkesztve ]

jocek91
(tag)
Üdv nemtudjátok mennyiért szaladgálnak a használt 600W-os NAXN tápok?
i7 2600k, Asus P8Z68-V Gen3, Noctua NH-D14, Enermax NAXN 600W. 8GB Kingston HyperX, ASUS GTX 560Ti 448 DCII. NZXT Phantom 410 Black. 1TB Hitachi HDD. Logitech G500, G35, Razer szőnyeg, LG Optimus Black

gabikiraly2
(kvázi-tag)
Szia,
Nekem egy Pro82+ van. A ventivel hasonló a helyzet. Találtál már rá megoldást?
Csend a lelke mindennek!

Cobra.
(senior tag)
Egyelőre nem foglalkoztam vele, csak bekapcsolás után pár percig zörög, utána abbahagyja. Enermax ventit vennék bele, csak ugye jelenleg nem kapni itthon az egyetlen nem világító 12-es PWM-es ventillátorukat.
[link]

gabikiraly2
(kvázi-tag)
Nálam már állandóan nyekereg. Szét is szedtem, kipucoltam. Nem változott semmit.
Idegesítő, mert eddig ez az alkatrész volt a leghalkabb a gépemben, most meg a leghangosabb.
Az még aggasztóbb ha egyszer megáll.
Azt hiszem hétvégén kimérem milyen idulófeszt kap és ennek fényében nézek bele normális ventit.
Csend a lelke mindennek!

bluobluo75
(tag)
Üdv!
A Pro82+ és Pro87+ tápokon ugyanaz a venti pörög mint a modu82+ modu87+ -okban?
Elsősorban a halkságuk miatt kérdezem

MMIX
(őstag)
Pro82+ és Modu82+ ventilátora azonos, Globe Fantól vásárolt Enermax matricás golyós és a Pro87+ és Modu87+ azonos de nem azonos a 82+ ventijével. Ez valamilyen komolyabb ventilátor. Bővebben a tesztekben.
A 82+ és a 87+ nem azonos, már ott sem, hogy az előbbik 12 cm az utóbbi 14 cm. Csapágy típusban is eltérőek.
Halkságukat nem tudom. Talán a tesztek segítenek, én nem ásom bele jobban magam.
[ Szerkesztve ]