Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#851) sanyi150 válasza Cobra. (#849) üzenetére

sanyi150
(kvázi-tag)

Semmiképpen nem akartam kisebb kapacitású tápot a réginél. A Pixmania oldalon ugyannnyiba kerül az 500 W mint a 620 W, így az utóbbit vettem. A zajcsökkentés miatt döntöttem a tápcsere mellett - és az Enermax ECO-ról eddig csat jót olvastam.

Nem kell kölcsöntáp - a régi Gigabyte (450W) táppal nem voltak újraindulási problémák. Minden változatlan a gépben a tápon kívül. Érintkezési probléma esetleg lehet? Pl. nincs rendesen a helyén valamelyik vinyó tápcsatija vagy ilyesmi?

[ Szerkesztve ]

(#852) sanyi150 válasza vzsryl (#850) üzenetére

sanyi150
(kvázi-tag)

Alulterhelési probléma? Ilyen is van ?! :(((

(#853) vzsryl válasza sanyi150 (#852) üzenetére

vzsryl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen. Ritkán, de előfordul.
Nem volt jó ötlet úgy választani tápot, hogy mindenképp erősebb legyen, mint az előző. Úgy kell választani tápot, hogy a konfigot ideális terhelési szint mellett ellássa kakaóval. Legközelebb mielőtt vásárolsz, érdeklődj. Pl a konfigodhoz a 350-es ECO80+-is bőven sok lett volna, nemhogy a 620-as., továbbá a pixmania-t sosem szoktuk javasolni itt ph-n, mert francia cég, és a garanciális ügyintézés rendkívül bonyodalmas és hosszadalmas.

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/ Tápajánló táblázat: http://jotapok.atw.hu/ (bővítés alatt áll)

(#854) Cobra. válasza sanyi150 (#851) üzenetére

Cobra.
(senior tag)

Bocs hogy ilyen direkt vagyok, de jól megszívtad :)
Pixmania-n a garanciális ügyintézés nagyon problémás lesz, márpedig úgy néz ki, hogy hibás a tápod. Azért ha még megvan a régi táp, akkor azzal is meg kellene most nézni a gépet.

(#855) Chesterfield

Chesterfield
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Hangtalan tápot keresek a gépembe, és talán az Eco80+ jó lenne erre.
Mik a tapasztalatok vele? Jó vásár?
köszönöm

(#856) vzsryl válasza Chesterfield (#855) üzenetére

vzsryl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szia!

Az ECO80+-nál már csak a horribilisan drága PRO/MODU87+-ok halkabbak, de azok is csak terhelés alatt észrevehetően.
Mielőtt valaki belém kötne:
Azért halkabb az ECO80+ a PRO/MODU82+-nál, mert a ventilátorvezérlésük teljesen megegyezik, viszont az ECO80+-ban Magma ventilátor van, ami halkabb a PRO/MODU82+-osok ventijénél.

Szerk.: Az FSP Zen 400W és a Seasonic X-400 is halkabb, de azokban ventilátor sincs, de áruk az van rendesen, 40k fölött kezdődnek.

[ Szerkesztve ]

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/ Tápajánló táblázat: http://jotapok.atw.hu/ (bővítés alatt áll)

(#857) Chesterfield válasza vzsryl (#856) üzenetére

Chesterfield
(fanatikus tag)

köszönöm, már csak egy megbízható bolt kellene, ahonnan eco80+ 350 beszerezhető.
Nemtom pl az árgép minden szóba jöhető boltot tartalmaz?

Amúgy lényegi különbség van az ECO80+ és az ECO80+ II között?

[ Szerkesztve ]

(#858) vzsryl válasza Chesterfield (#857) üzenetére

vzsryl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha nem találsz normális boltban 350-est, akkor próbálkozhatsz 400-assal, mert az rengeteg helyen kapható.
A II-es verziónál ami tényleg lényeges változás, az csak az alsó-tápos házzal rendelkezőknek számít. És ez a változás az, hogy a 400-asnak a 8pines EPS csatlakozójának kábele 60cm-es. Még van 1-2 újítás, pl a gép kikapcsolása után nem áll le azonnal a ventilátora, hogy tovább hűthesse még egy kis ideig a táp alkatrészeit, és még az is egy új feature, hogy a hálózati tápkábelt nem lehet csak úgy kitépni a tápból, mert odafogja egy kallantyú.

(#859) Chesterfield válasza vzsryl (#858) üzenetére

Chesterfield
(fanatikus tag)

Köszönöm :R

(#860) NxAlex válasza vzsryl (#856) üzenetére

NxAlex
(fanatikus tag)

Hello!
Találtam egy PH sorrendet a tápok hangtalanságát illetően:

Ventis tápok halksági rangsora:

1) Enermax PRO87+ és Modu 87+ sorozat
2) Enermax PRO82+ és MODU82+ sorozat
3) Enarmax Eco és Artic cooling fusion
4) Corsair Cx,Vx,Hx,Tx

Ez elég sokat mondó, de azt írtad, hogy az Eco sorozat halkabb, mint a PRO/MODU 82+-os tápok.
Ez terhelés alatt is így van? ill. milyen tartósan marad meg ilyen hangtalannak huzamosabb használat után?
Másik: mi a különbség a PRO és MODU tápok között?

Üdv: Zsolt

(#861) vzsryl válasza NxAlex (#860) üzenetére

vzsryl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hali!

Ez a sorrend csak nagyjából határozza meg a halkságot. Pl a Chieftec CTG sorozat halkabb, mint a Cosair CX400, még sincs előtte... De vannak benne még eltérések bőven.
Az ECO80+ halkabb a PRO/MODU82+nál azonos kategóriában, mert teljesen ugyanolyan a ventilátor vezérlésük, de az ECO80+ ventije halkabb. Ezen nincs is mit tovább magyarázni, egyértelmű.
A MODU moduláris.

(#862) NxAlex válasza vzsryl (#861) üzenetére

NxAlex
(fanatikus tag)

Köszi!
És akkor szerinted a 400W-os ECO80+-al jobban járok, mint a többi hasonló táppal?
Mindenhol a Corsair CX400-at ajánlják, de ha hangban hosszú távon veri az Enermax, akkor nem gondolkozom el rajta, biztos az ECO80+ fogom választani.

(#863) vzsryl válasza NxAlex (#862) üzenetére

vzsryl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Simán veri, és ha netalán hibásodna néhány év múlva a ventilátor, akkor könnyen tudnád cserélni, mert rengeteg helyen lehet kapni Enermax Magmat, viszont ha pl a Corsair-ben meghalna, akkor nem tudnál szerezni ADDA ventit, csak esetleg ebay-ről, külföldről.

(#864) Seregély

Seregély
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Vettem korábban három Pro82+ és egy Modu82+ tápegységet. Az összesnek elkezdett sajnos zörögni a ventilátora, egyre hangosabbak :-) Ha jól tudom, speciális, 2 feszültséges ventivel szerelték őket. Tudtok esetleg valamilyen forrást, ahol lehet vásárolni megfelelőt?

(#865) vzsryl válasza Seregély (#864) üzenetére

vzsryl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szia!

Pattintsd be a helyükre, és nagy eséllyel megszűnik a zörgés. Ez egy afféle széria hiba, ami tudtommal csak régebbi típusokban (1-2 éves) fordult elő. A ventilátor ki tud mozdulni, amit vissza lehet simán pattintani.
Ha szükség van a cserére, akkor személy szerint Enermax Magma-t ajánlok bele, vagy drágábban az Apollish-t.

[ Szerkesztve ]

(#866) 14adam válasza vzsryl (#865) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A modu és pro-ba nem pattintós venti van. legalábbis az első szériás modu és pro-ba biztos. a másodikba nemtudom,hogy történt-e venti csere.
Az eco táppal keverheted,annál a magma venti miatt előfordult

Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

(#867) vzsryl válasza 14adam (#866) üzenetére

vzsryl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, akkor azokkal keverem. Hát akkor valószínűleg csak a ventilátor csere marad.

(#868) Seregély

Seregély
(lelkes újonc)

Nem pattintós venti van benne, szerintem is csak a csere segíthet a tápjaimon. Esetleg arról nincs információ, hol lehet belevaló ventilátort szerezni?

(#869) NxAlex válasza vzsryl (#865) üzenetére

NxAlex
(fanatikus tag)

Hello!

Tehát a PRO és MODU 82+-esekbe is jó a magma?
Ez az Apolish ventri milyen? Hangosabb, vagy tartósabb, miben különbözik a magmától?

(#870) chrisnagy13 válasza NxAlex (#869) üzenetére

chrisnagy13
(kvázi-tag)

A sima Magma venti, amit meg tudsz venni a boltba szerintem egyik Enermax tápba se jó, mégpedig azért, mert 1 12V-os ága van. A tápokban található ventik pedig 2 12V-os ággal felszereltek. Én nem hiszem, hogy olyan egyszerűen csak ki lehet lőni az egyiket. :N

Az Apollish világít, a Magma nem, meg más a lapátprofil, a csapágy ugyan az.

(#868) Seregély: talán a nagykertől lehetne szerezni, de az is lehet, hogy az Enermaxnak kéne írni, hogy küldjenek. Nekem is szükségem lenne ilyen ventire a tápomba. Úgyhogy, ha megtudsz valamit kérlek szólj, természetesen ha én jutok előrébb, én szólok. :D

[ Szerkesztve ]

(#871) vzsryl

vzsryl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Valaki tud erről valamilyen információval szolgálni?

(#872) NxAlex válasza chrisnagy13 (#870) üzenetére

NxAlex
(fanatikus tag)

És akkor honnan lehet ECO80+ tápba való ventrit szerezni? Csak a gyártótól lehet rendelni?

(#873) chrisnagy13 válasza NxAlex (#872) üzenetére

chrisnagy13
(kvázi-tag)

Én még kereskedelmi forgalomban nem találkoztam dupla 12V-os ágú Magma ventivel, így gondolom csak a gyártótól lehet ilyet szerezni. :)

(#874) Dyno

Dyno
(PH! kedvence)

Sziasztok.

Úgy nézzki elkezdett kerepelni a ventije a kis 385W-os PRO82-nek, gyakrabban kelett volna tisztítani :W

MAgma-t néztem bele, ugye jó lesz bele? Mert ahogy elnézem ezek a ventik PWM vezérlésűek, Magma jó lenne bele?Bár az mintha nme PWM-es lenne, viszont a Cluster az tuti az, nos vélemények infók?

Köszi.

(#875) chrisnagy13 válasza Dyno (#874) üzenetére

chrisnagy13
(kvázi-tag)

Nem PWM-es ventik vannak az Enermax tápokaban. :( [link]

(#876) Dyno válasza chrisnagy13 (#875) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Úgy nézz ki vaklárma volt, csak a rohadt vinyók berezonáltatják a tápot is és csörgött kerepelt kicsit megigazítottam elhallgatott, viszont ha megdöglika venit mit tehetek bele?

(#877) chrisnagy13 válasza Dyno (#876) üzenetére

chrisnagy13
(kvázi-tag)

Egy új gyári ventin kívül? Jó kérdés... :))

[ Szerkesztve ]

(#878) Dyno válasza chrisnagy13 (#877) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Mért teszek bele egy MAgmát akkor mi lesz?Nem indul el vagy mi?

Csak azért kérdezem mert ahogy vissza olvastam a kollégák ajánlottak itt néhány embernek hogy Magmát vegyenek a pro-kba ha megdeglika venti.

(#879) chrisnagy13 válasza Dyno (#878) üzenetére

chrisnagy13
(kvázi-tag)

Ugye ezekben a ventikben külön ágon kapja a motor és az elektonika a feszt. Nem tudom mi lenne, ha csak 1 12V-os ágú ventit tennél bele, de azt a csatlakozóra se tudnád rádugni. Azt hiszem meg kéne erről kérdezni a nagy tápjavítósokat. :U

Ha menne is biztos, hogy hangosabb lenne a táp, mint előtte.

(#880) NxAlex válasza Dyno (#878) üzenetére

NxAlex
(fanatikus tag)

Közben találtál választ a kérdésedre? Kíváncsi vagyok rá.

(#881) Dyno válasza NxAlex (#880) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Sajnos nem találtam. :(

(#884) zetecR válasza Dyno (#874) üzenetére

zetecR
(őstag)

A venti tisztogatását hogy oldod meg?

Aludni kell, anélkül meghalok.

(#885) zetecR válasza chrisnagy13 (#879) üzenetére

zetecR
(őstag)

Ja, ezzel a bivoltage fan-nal a Modu87-nél pl 330 rpm-ig tudják levinni a fordulatot.
Egy PWM-re kicserélve (ha meg is lehe oldani a vezérlést) biztosan nem lesz ilyen alacsony a forulat és a zaj.

(#886) zetecR

zetecR
(őstag)

Az normális, hogy a Modu87-nek terhelés nélkül áll a ventillátora?
Mondjuk halk :) , de akkor is? :F

(#887) 14adam válasza zetecR (#886) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

az enermax táblázata szerint nem :U corsair-nál úgy van,hogy 20 vagy 25%-ig nem kapcsolja be a ventit.De az enermaxnál 330rpm körül járatja kis terhelésen

(#888) zetecR válasza 14adam (#887) üzenetére

zetecR
(őstag)

Ha meglököm sem indul be.
Asszem írok nekik, hogy ez normális-e.

(#889) NxAlex válasza zetecR (#888) üzenetére

NxAlex
(fanatikus tag)

Hello!
A pro87-eseket be lehet rakni alsó és felső tápos házakba is?

(#890) rup1u5 válasza NxAlex (#889) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

természetesen.

ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

(#891) NxAlex válasza rup1u5 (#890) üzenetére

NxAlex
(fanatikus tag)

Köszi!
Végül vettem egy Modu 87-eset.
Tényleg nagyon halk, remélem az is marad jó sokáig, főként nyáron leszek kíváncsi rá mennyire lesz halk, mert a Gigabyte Superb-em iszonyat hangos volt olyankor.
Valahol olvastam, hogy szokták tisztítani, a táp ventilátorát, a csendes működés fenntartása és az élettartam növelése miatt, ezt hogy oldják meg gyakorlatban?
És milyen időközönként érdemes?
Én arra gondoltam, hogy talán sűrített levegővel kéne kifújni.

(#892) 14adam válasza NxAlex (#891) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

kompresszor vagy lehet sűrített levegőt kapni spraybe,esetleg porszívó+ecset. Félévente szoktam én kipucolni teljesen

[ Szerkesztve ]

(#893) rup1u5 válasza NxAlex (#891) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

Sűritett levegőn túl 4-5 év után érdemes szétkapni és egy csepp műszerolajat cseppenteni a ventillátor csapágyára.
Mondjuk az elöző Enermax Noisetaker 420-asomat soha nem fujattam ki. Nem igazán foglalkoztam vele. Bent volt a gépben ráadásúl CM690-es házban alúl, a padlón, szóval rendesen szedte ösze a port. Mielött eladtam, 5 év után szétszedtem és kifújtam belőle a port. Igazából a ventijét kellett volna már cserélni mert kezdett kerregni de más baja nem volt.

ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

(#894) gYaLo

gYaLo
(őstag)
LOGOUT blog

Csatlakoztam a clubba egy Infiniti 650 es moduláris táppal :)
Valakinek van még ilyen ?

Call of Duty: Black Ops poszter! | Razer , Roccat , Steelseries egérpad katt ide: http://href.hu/x/ffsd | Roccat poló beszerzése!! | Steam: amazing_gyalo_superstar | Logitech G500 zjeeeeee!!!!

(#895) ---Lasali---

---Lasali---
(senior tag)

Valamit ki kéne találni hogy hogyan lehet kicserélni bennük a ventit, az én pro82+ -omba már újkora óta hangos ez a dupla ipari csapágyas venti. Szívesen kicserélném egy sima csúszó csapágyasra...

(#896) flash-

flash-
(őstag)

csendes jó tápot akarok.
a konfigom a hozzászólásomban szerepel.
tuningolva lenne a videókártya és a proci is.

Enermax Liberty Eco 620 Watt
jó választás az én esetemben?

vagy inkább ezt a jobb hatásfok miatt?:
TÁP 620W ENERMAX ECO 80+

[ Szerkesztve ]

(#897) ---Lasali---

---Lasali---
(senior tag)

Meg tudja valaki mondani, hogy a pro82+ ba ha lehúzom a venti csatlakozót, attól még a tápegység működni fog? Szóval a kérdés van-e benne olyan védelem, hogyha a venti nincs rá dugva akkor nem indul el?

(#898) vzsryl válasza flash- (#896) üzenetére

vzsryl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ugyanazt a belet használja mindkettő, de a Liberty ECO moduláris.

(#897) ---Lasali---: Nem tudok ilyen védelemről, de valószínűleg ha kezd túlmelegedni, akkor vagy lekapcsol vagy eldurran.

(#899) -Rahan-

-Rahan-
(kvázi-tag)

Azt szeretném megtudni, hogy az Enermax Modu87+ típusok ventilátorai kikapcsolnak-e, ha a tápegység hőmérséklete egy bizonyos érték alá kerül vagy bármilyen alacsony hőmérsékleten van egy bizonyos ventilátor fordulat?

(#900) vzsryl válasza -Rahan- (#899) üzenetére

vzsryl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Minimum terhelésen is 330RPM-en jár a ventilátoruk.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.