Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#51) bolcsodal válasza Zull (#47) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A hangja elhagnyagolható, a Zalmanom hangosabb tud lenni néha. De szerintem lehet az Enermax hibája is, mert a leszorító klip túl széles a 20 tűs csatlakozón. Ha egy két miliméterrel keskenyebb, akkor felmegy az alaplapra, vagy ha az Abit néhány miliméterrel arrébb rakja az FDD csatlakozót a NYÁK-on.

They drew first blood....

(#52) Zull válasza bolcsodal (#51) üzenetére

Zull
(senior tag)

Lusta vok utánanézni, hány ventis? 2?

(#53) bolcsodal válasza Zull (#52) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Dual Fan!

They drew first blood....

(#54) Zull válasza bolcsodal (#53) üzenetére

Zull
(senior tag)

Na akkor ez jó jel :C mert az enyém is dualfan-os lesz.

(#55) tototos

tototos
(senior tag)

Én a hétvégén vettem egy enermax noisetaker 485w-os tápot. eddig nagyon meg vagyok vele élegedve. Nagyon halk.

Msn: totos@vipmail.hu Skype: ktm640152

(#56) Zull válasza tototos (#55) üzenetére

Zull
(senior tag)

:C egyre jobb és jobb hírek :C (az enyém holnap lesz meg, alig várom)

(#57) tototos

tototos
(senior tag)

10k-t megért.

Msn: totos@vipmail.hu Skype: ktm640152

(#58) DigitXT válasza tototos (#57) üzenetére

DigitXT
(PH! kedvence)

Annyit simán!:R Amúgy azóta, hogy a zörgő 9,2-es ventitől megszabadultam, az enyém is nagyon halk...:)) És így sem melexik, szerencsére!:D Mod Zullnak: azért én is kíváncsi vagyok a tapasztalataidra, szvsz nem fox csalódni.:)

[Szerkesztve]

***** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) *****

(#59) Zull válasza DigitXT (#58) üzenetére

Zull
(senior tag)

Ma este már az új táppal fog menni a gépem :C és jövőhéten megjön az alaplapom, és akkor az új gépem fog vele menni. Annyira várom, végre csend lesz.

(#60) Zull

Zull
(senior tag)

Ez öcsém qurv@halk!!!! Ennél még a memjeim is hangosabbak :DDD, hát nem hiába, az enermax tud tápot csinálni. :C

(#61) Andras6800 válasza Zull (#60) üzenetére

Andras6800
(senior tag)

Csak éppen -5V os ággal rendelkező tápot nem! Na mindegy! A lényeg, hogy halk. Apropó, valaki nem tudja, hogy egy Enermax táp a névleges teljesítményének kb hány százalékát adja le?

A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!

(#62) bim

bim
(PH! kedvence)

nekem is egy enermaxom van.
EG495AX-VE
nagyon halk. a potméter a hátoldalán csak disz mert minimumon mennek a ventik pedig azért akad fogyasztása a procimnak.:D

[Szerkesztve]

(#63) LukE válasza Andras6800 (#61) üzenetére

LukE
(PH! kedvence)

'' Enermax táp a névleges teljesítményének kb hány százalékát adja le?'' - amennyit kell :D

egyebkent -5V eloallitasara 7905 a baratod. asszem OCZ ram-taphoz kellett valakinek regebben, megcsinalta, es mukodott.

''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι

(#64) Andras6800 válasza LukE (#63) üzenetére

Andras6800
(senior tag)

A 7905 alatt mit értesz?

(#65) Muton válasza Andras6800 (#64) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

az vmi chip, ami 12V-ból csinál negatív 5 V-ot
google. egyszerű :D

Más. Libety tápokat forgalmaznak már hazánkban? :U

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#66) Andras6800 válasza Muton (#65) üzenetére

Andras6800
(senior tag)

Még nem! Nem tudnál linket adni? Én 1 órát néztem, de nem igazán találtam, azt se tudom, hogy mit keressek!

(#67) Muton válasza Andras6800 (#66) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

íme a link: [link]
itt klikkelj a legelsőre.

hétvégén megyek Prágába, remélem ott már kapható a Liberty. csak ezt a garancia dolgot kelle még egszer átgonolni :U

(#68) Andras6800 válasza Muton (#67) üzenetére

Andras6800
(senior tag)

Ezer köszönet! Ha kaphato a Liberty, akkor majd egy 620W osnak az árát nézd meg! Köszi!

[Szerkesztve]

(#69) Gyo

Gyo
(újonc)

A Liberty tápok kb. november közepétől lesznek itthon elérhetők.

(#70) Muton válasza Gyo (#69) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

remek! :R
akkor már nem kell sokat aludni :D
és arról van infód h milyen árban lesznek?

(#71) strike-force válasza Muton (#70) üzenetére

strike-force
(őstag)

[link]

ezeket az arakat szorzod a dollar araval, majd kb. olyan 1.3-1.4-tel es meglesz az itthoni kisker brutto ar. :)

Just realize it!

(#72) Tangerine

Tangerine
(senior tag)

nekem is EG301AX-VE van a gépemben. Több éve gond nélkül és (szinte) folyamatosan megy. (bár kicsit moddoltam rajta )

Vacillálni, vagy nem vacillálni, ez itt a kérdés, vagy mégse?

(#73) Kraptor válasza anulu (#37) üzenetére

Kraptor
(PH! addikt)

Nekem egy 600W Noisetakerem van, elötte egy 425-ös volt. A 425-ös valahogy jobban bejött és jobban végezte a dolgát. A 600Wnál nem nagyon vagyok megelégedve az 1.75Vt leadásával, nagyon ingadozik szerintem.

(#74) Muton válasza strike-force (#71) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

thx!
én is úgy számoltam, h a 400W-os lesz vagy 25000 HUF. vagy még több :(
de remélhetőleg vagy 3 évig nem lesz tápprobléma

ha már az államokban vagy hagy használjalak már ki egy kicsit :D
milyenek a vélemények felétek a Swiftech hűtőbordákról (CPU és különösen NB tekintetében)? előre is köszi :)

(#75) LukE válasza Kraptor (#73) üzenetére

LukE
(PH! kedvence)

1.75V? olyant az ATX tapok normalis esetben nem adnak le. Tippre az a processzor magfeszultsege, azert meg az alaplap a felelos.

''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι

(#76) Kraptor válasza LukE (#75) üzenetére

Kraptor
(PH! addikt)

Err...hát igen :) :) , de igazából nem is az agond amit írtam. Az a furcsa jelenség, hogy pl alapon 1.75öt vesz fel, de mikor pl fullon van terhelve akkor az visszaesik 1.71-1.73. Ez normális dolog? Végül is ez volt az ami arra késztetett, hogy azt gondoljam nagy az ingadozás holott nem nagy, mert csak most vettem észre, hogy teljesen más értéket mutat mikor tehlet meg mikor nem terhelt a proci. Mondjuk a progik is ludasok lehetnek a dologban amivel az értékeket mértem.

(#77) Zull

Zull
(senior tag)

up

(#78) Andras6800 válasza Zull (#77) üzenetére

Andras6800
(senior tag)

Nem akarlak leszólni, de szaktopicot nem upolunk.

(#79) Zull

Zull
(senior tag)

Tudom, de sok topiccal volt így hogy uppolni kellett, és láss csodát, rögtön írtak az emberek.

(#80) Andras6800 válasza Zull (#79) üzenetére

Andras6800
(senior tag)

Hát igen! Bejött.
De jó lenne, ha másért is írogatnának!

(#81) Zull

Zull
(senior tag)

Süllyedünk!!! Kell az UP!

(#82) kribe

kribe
(őstag)

Akkor up :)

Éppen Enermax Libertyt keresek, de úgy néz ki lehet csak Noisetaker 485W lesz belőle, mert a Libertyt még mindig nem kapni semerre. A gép meg már nagyon hiányzik... :O

My soul was removed, to make room for all this sarcasm.

(#83) Zull válasza kribe (#82) üzenetére

Zull
(senior tag)

A 485-ös noisetaker az naon durva! Oanom van, és semmi hangot nem ad ki, kb 15cm-re kell hajolnom hogy halljam, szoval mindenképpen azt vedd, a liberty-k csak soká jönnek, meg az új az drága, szoval?

(#84) kribe válasza Zull (#83) üzenetére

kribe
(őstag)

Még van időm eldönteni, úgyis csak jövő hónapban lesz pénzem, addig csóró vagyok. Ha nem Liberty 500W lesz akkor Noisetaker 485W, szerintem egyikkel sem fogok rosszul járni. :U A Liberty ára még tényleg nem ismert, de remélem nemsokára az lesz.
Másik bajom hogy vidéken lakom, úgyhogy minden márkás/ritkább/ismertebb dolog csak rendelésre van.

(#85) Elephant válasza kribe (#84) üzenetére

Elephant
(lelkes újonc)

Figyu már, meg ez mindenkinek szól.

Miért van az, hogy vegyünk alapul egy barebone rendszert 300W-os táppal A64 procival 1 vinyóval Gef 7800 vidkarival bőven elmegy?

Nekem egy FSP 350-esem (Blue Storm). 4!! db vinyóval gef 7800-al A64 3500+ procival 1.5 giga rammal úgy ment, hogy a táp még csak fel sem melegedett rendesen és minden feszkó bőven normális értéken állt.
Kb. 60-70%-ban van kihasználva a tápegység ekkor.

Minek 450-500 wattos táp kérdem én :F

[Szerkesztve]

KERESEK! Minél több 20000Ft-os bankjegyet lehetőleg aktatáskában előkészítve, de nem gond, ha nincs táska, tudok vinni!

(#86) Thrawn válasza Elephant (#85) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

420W-os Enermax és nyugodtan alszom! Nekem ennyit megért!
[link]

Different songs for different moods.

(#87) kribe válasza Elephant (#85) üzenetére

kribe
(őstag)

Mert a nem márkás tápom nem bírja el a konfigomnál olvasható összeállítást. Pedig 450W-os az is.

(#88) Elephant válasza kribe (#87) üzenetére

Elephant
(lelkes újonc)

Ezt a konfigot bőven elviszi egy márkás 300-350 wattos táp is. Lásd Zalman 300W-os hajtott egy SLI 6600GT-s rendszert hiba nélkül.
Nem márkás táppal egy Enermaxot összemérni nem nagy dolog.
Inkább FSP-vel, az már korrekt ;)

Jók az Enermaxok, csak sztem felesleges 500W-ot belerakni egy átlagos gépbe (értsd: 1 vidkártya, 1 proc, 2-3 rammodul, 1-2 vinyó).

KERESEK! Minél több 20000Ft-os bankjegyet lehetőleg aktatáskában előkészítve, de nem gond, ha nincs táska, tudok vinni!

(#89) kribe válasza Elephant (#88) üzenetére

kribe
(őstag)

Ez most arról szól hogy nem kockáztatok. Megkapja a legjobbat amire össze tudom kaparni a pénzt, és ha így sem hajlandó menni, egy fejsze csak 1500 forint...

(#90) Zull válasza Elephant (#88) üzenetére

Zull
(senior tag)

Jó, ok, elbírja, de figy, ha egy 420-as az kb 18e, és a 485-ös meg 22e, akkor te melyiket vennéd? Meg akkor késöbb kell majd csak tápot venni, nem folyton akkor amikor a configot cseréled.

(#91) Andras6800

Andras6800
(senior tag)

Lehet már itthon kapni a Liberty szériát, ha nem, mikortól ígérik?

(#92) kribe válasza Andras6800 (#91) üzenetére

kribe
(őstag)

Van egy bolt ahol lehet, de sajnos Pesten van ami nekem nem jó :( Neked talán...

(#93) kribe

kribe
(őstag)

Megvan a Noisetakerem :))

(#94) emre33 válasza Elephant (#85) üzenetére

emre33
(PH! addikt)

elmondom miért kell normális táp

420WATT CHIEFTEC táp, windows alatt a 12V ági: 11,78

Game közbe leesik 11,33 V a 12voltos ág

Szóval aki azt mondja hogy elég egy 420Watt táp (18A 12V ágon) az hazudik

7800GTX kártyához kell a 26A 12V ágon

erről ennyit

(#95) LukE válasza emre33 (#94) üzenetére

LukE
(PH! kedvence)

lol. matek?
18A*12V=216W. <-- ennyit tud leadni a 420-as Ct a 12V-os agon. Merhogy egy regi tervezesu tap, es akkor, amikor terveztek/gyartottak, a legtobb nagy fogyaszto 5/3.3V-ot hasznalt. Hogy a CPU+VGA+kisebb raklapnyi vinyo (830Gb-bol erre tippelek) tobbet igenyel, mint 18A, az elegge hiheto. Vagy az sem kizart, hogy a tap szabalyzasa nem igazan orul a 3.3/5V-os agon levo minimalis terhelesnek.
Arrol mar nem is beszelve, hogz anno 10% elteres volt megengedve a 12V-os agra, es csucsterhelesnel meg most is annyi lehet.
De meg igy is a nevleges 12V 95%-a alatti erteket mertel 0.07V-tal. Ami meg boven beleeshet a meresi hiba tartomanyaba. (foleg, hogy nem mondtad, hogy mivel-hol-hogyan mertel. Ha az alaplap/monitorozo progi, akkor no komment)
26A*12V=312W. <-- ez meg kevesebb, mint 350W.

Arrol nem is beszelve, hogy tippre a 420-as Ct-d nem epp fiatal gyerek, es a meleg+terheles hatasara lekepzelheto, hogy mar gyengul...

de nekem mind1.

(#96) emre33 válasza LukE (#95) üzenetére

emre33
(PH! addikt)

két winyó (160,250 samsung) és két optikai meghajtó van a gépbe kötve

Táp kb:másfél éves. És +5 volton nagyon erős 40A tud leadni, de az új gépekhez már 12V kell

Sikerült szereznem egy 400Wattos MACRON tápot, ami 20A tud 12V

Ezzel 11,5 V terhelésnél a 12V ág.
Ezéppen a megengedett érték felett van.

Ha nagyobb lenne a 12V feszültsége, akkor elvileg a teljesítmény ius nagyobb lenne ?

(#97) t-shirt válasza Andras6800 (#91) üzenetére

t-shirt
(PH! kedvence)

Lehet, nekem már van is :) [link] itt 20K kisker bruttó

(#98) LukE válasza emre33 (#96) üzenetére

LukE
(PH! kedvence)

mi? hogy? nem.
eloszor az erdekelne, hogy mivel mérted az értékeket. Az alaplapok (függetlenül attól, hogy BIOS, everest, speedfan, MBM, vagy milyen programot használsz) enyhán szólva megbízhatatlanok. Még egy 2000Ft-os gagyi multiméter is pontosabb általában.

12V-ot a ventilátorokat leszámítva (és azokat különösebben nem zavarja néhány tized fesz. különbség) semmi sem használja direktben, sajár DC-DC átalakítója van, vagy a HDD/ODD meghajtókban feszültségtől függetlenül szabályozza a lemez fordulatszámát, vagyis magasabb/alacsonyabb feszültség nem jelent semmit.

Ha külső mérő eszközzel mérve esik még ennyit a feszültség (főleg egy 1.5 éves tápnál), az tényleg lehet a jele annak, hogy a te tápod már talán gyenge a konfigodhoz, de azt nem, hogy 420W táp kevés egy ilyen konfighoz...

aláírásodban ''830GB HDD'' ??

(#99) emre33 válasza LukE (#98) üzenetére

emre33
(PH! addikt)

250 + 160 + 120 + 120 + 80 + 80 + 20 = 830GB

De ebből csak a 250 és 160 van a ''nagy'' gépembe, a többit át pakoltam egy p3 linux-os gépbe.

Nem külső mérőeszközzel mértem, mert nincs olyanom.

Egyenlőre használom a 400-as Macron tápot, és gyűjtök egy 600-as enermax-ra

(#100) emre33

emre33
(PH! addikt)

ENERMAX Noisetaker 600W (EG701AX-VE) táp vásárlását tervezem

Van valakinek tapasztalata hogy mennyire halk ez a táp? Jó vétel? vagy hasonló árért kapható jobb is?

köszii

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.