Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#501) Duracellm...

Duracellm...
(őstag)

kövezzetek meg, de azért cseréltem le az 500-as liberty tápom mert nem bírta el a két 4850-et ,meg Q6600-at :O

Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

(#502) Cobra.

Cobra.
(senior tag)

3-4 évet még egy Codegen is lazán kibír, kis terhelés mellett még jóval többet is. Szerintem megfelelő szellőzés mellett 6 éves kor előtt felesleges belenézni a tápba (persze ha előbb meghal a ventillátor, az más kérdés).

Leadtam a boltban a zizegős Modu82+ -omat, remélem nem ülnek rajta túl sokat, bár azt mondták kb 2 hét... Ha nem csinálnak vele valamit (szerintem 99%, hogy a PFC áramkör egyik tekercse zizeg), akkor rájuk küldöm az összes hatóságot. A régi passzív pfc-s CT-mnek nem volt ilyen baja, a kedves alkalmazott meg mindjárt azzal jött, hogy lehet hálózati gond...

(#503) Duracellm... válasza Cobra. (#502) üzenetére

Duracellm...
(őstag)

Üdv! Nyugodj le egy picit, az eladó nem tehet arról hogy nem sikerült elég szorosan felrakni a meneteket:)

kiöntöttem az összes tekercset(corsair vx450w-ben) műgyantával és még mindig zizeg :W

Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

(#504) (Bundás) válasza Cobra. (#502) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

Az örökkévalóságot is kibírja, ha nem rakod a gépbe. :D
A gagyi kondi akkor is kiszárad, hiába a szellőzés, a védelem hiányosságában meg némi szerencse is elkél az évekhez, no meg az alkatrészeknek ha mégis beüt a krach.

(#505) Lui76

Lui76
(őstag)

Itt ott találkozni Cyclops 500w enermax-al ,de sehol nem látok adatokat róla
- mennyit tudhat vkinek info ?

www.kezmuveskeramia.hu

(#506) 14adam válasza Lui76 (#505) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha jól tudom,akkor az Enermax Cyclops más néven Tomahawk.Egy kis infó

Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

(#507) Lui76 válasza 14adam (#506) üzenetére

Lui76
(őstag)

Ez gyengébb 12V-on mint az én 400-asom !!!

www.kezmuveskeramia.hu

(#508) daa-raa válasza Lui76 (#507) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Mert a 400-asod lead max 432W-ot 12V-on?

14adam: Nem jelenteném ezt ki. Az általad linkelt Tomahawk típusszáma ETK500AWT, a Cyclops-é viszont ECS500AWT.

[ Szerkesztve ]

Si vis pacem, para bellum.

(#509) Lui76 válasza daa-raa (#508) üzenetére

Lui76
(őstag)

amit linkelt 500-as a 12V-os ágak 18A-t nyomnak nekem 20-at

www.kezmuveskeramia.hu

(#510) Lamellus

Lamellus
(tag)

Egy új PRO82+ 425W ventillátora egy nagyon halk ütemes hangot hallat (közelről hallatszik csak), biztos, hogy a ventillátor, mert be és kikapcsolásnál hallani ahogy felgyorsul/lelassul az ütem ahogy a ventillátor felpörög/leáll. Normális ez?

(#511) Lui76 válasza Lui76 (#509) üzenetére

Lui76
(őstag)

Lemondtam a tápgyengeség elméletemről...
Tegnap 4maggal jól meghúzva meg vga-t is, simán ment és nem jött sokkal melegebb táp felöl.
Azt vki meg tudja mondani miért jön ki egy kétszálas venti csatlakozó a tápból ?
- anélkül is forog , vagy esetleg fordulatszám méréshez lehet alaplapra kötni?

www.kezmuveskeramia.hu

(#512) 14adam válasza Lui76 (#511) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azcsak a fordulatszám méréshez van rajta

(#513) brownus

brownus
(PH! addikt)

vettem egy cyclops 405w tápot; halk, a kébelezés jobb mint amire számítottam.
fekete dobozban egy fekete tápot kaptam (titokban reméltem is, hogy fekete lesz, mert minden fekete a házban - sok képen fehér szerepelt a boltok oldalán...)

egy kis érdekesség: romániában forgalmazott cyclops - fehér külső, olcsóbb kábelezés, nincs összefogva a tápkébelezés, a molex és sata csatlakozoknál nincs a kihuzást segítő valami (nemtom mi a neve).

kicsit utána olvasgatva a fekete cyclops újabb verzió, egy új ház tápjaként kinálják. spider házhoz adják (09 hó)

htc iS - CM7.2rc2 ॐ

(#514) brownus válasza bolcsodal (#495) üzenetére

brownus
(PH! addikt)

az előző tápom, egy nexus nx-4090 4 évet szolgált ki! 3 konfig csere volt, és már eleve használtan vettem, igaz a srác csak pár hetet használta előttem.

és most is csak a venti miatt cseréltem le. azt kicserélem egy újra és lehet eladom pár hufért... egy hasonló kis konfigot mint pl. az enyém sztem simán kiszolgál még pár évig.

htc iS - CM7.2rc2 ॐ

(#515) Ser

Ser
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Most készülök konfigot építeni, és mivel én még nem csalódtam az Enermax-ba gondoltam, ilyen tápot kap. Csak zavarba jöttem, mikor megláttam mennyi modell van :o

Nem igazán jöttem rá mi a különbség köztük, de azt sem tudom, hogy mekkora kell nekem.

Konfig:

- P45-ös lap
- ~ C2D e8400-es proci körüli, v. Q9400, még nem tudom melyik, úgyhogy a nagyobbal számoljunk
- 3-4gb DDR3 ram
- WD500Gb vinyó, de később lehet bekerül mellé még egy 1terrás
- Ati 4770 v. 4850 vga
- 1 optikai meghajtó
- 1 hangkártya

Nem tudom, hogy hogyan kell kiszámolni, hogy ez kb. mennyit fogyaszthat, tehát elsősorban ebben kérném a segítségeteket. Elég-e egy 405-425W-os táp vagy 500-as kell?

És akkor végül melyik modell? Cycpos, ECO80+, Liberty ECO? És az alaplapon már a 8pin-es 12V van, úgyhogy fontos lenne, hogy a táp is támogassa. Bár nem tudom miben különbözik a 4pinestől. :B

Árban max. 25ezrem van rá, de ha egy olcsóbb modellt is, mint pl a Cycpost is meritek ajánlani, akkor szívesen venném azt. Csak nem tudom miben tud kevesebbet, mint pl. az ECO80+ v. a Liberty. Azért nagyon fontos a megbízhatóság és a biztonság.

Köszönöm előre is a válaszokat,

Ser

[ Szerkesztve ]

A világon 10 féle ember van: aki ismeri a kettes számrendszert, és aki nem.

(#516) bakesz007

bakesz007
(újonc)

Hali!

Szeretnék kérni egy kis segítséget.
Nekem egy enermax liberty 400 W - os tápom van, most veszek egy XFX GTX 260 XXX - es
kártyát és szeretném tudni hogy elég lesz-e ez a táp!?

A konfim:
- Gigabyte P35E-DS3L
- Intel Core2 E6320
- 2 Gb Kingston 1066Mhz
- ASUS EN8800 GT ( jelenlegi kártya )
- 2 db Winchester ( 40 + 500 Gb )

Előre is köszönöm a segítséget!

(#517) Kombat válasza Ser (#515) üzenetére

Kombat
(őstag)

Elég a 400W is.

8 pines csatlakozó annyira nem lényeg, bár szerintem már minden új tápon van, de ha véletlen nem lenne, akkor használható a 4 pin is.

A különböző verziók leginkább hatásfokban és kábelezésben térnek el egymástól, azt már neked kell eldöntened, hogy ezek mennyire számítanak.

Nekem pl fontos volt a minél magasabb hatásfok, de a lecsatlakoztatható kábelek nem, így lett PRO82+.

bakesz007: Elég lesz.

[ Szerkesztve ]

Az a baj, hogy sok mindenhez értek egy kicsit, de semmihez sem nagyon.

(#518) Ser válasza Kombat (#517) üzenetére

Ser
(fanatikus tag)

Köszönöm a segítséget. Egyébként ez a hatásfok pontosan mit szolgál? :)

(#519) 14adam válasza Ser (#518) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Vegyünk egy példát:
2,66 GHz-re húzott E6300-as Core 2 Duo egy GeForce 8800GTX-el:
271W a hálózat felől -> ~ 217W a táp felől

És az-az 54w hő formájában távozik.Tehát,minél magasabb a hatásfoka a tápnak,annál kevesebb hőt termel és kevesebbet fogyaszt a táp konektor felől.
Van egy 85%-os hatásfokkal rendelkező tápod,és 300w-t eszik a konfig konektor felől akkor így kell kiszámolni :300*0,85=255w(ennyit eszik igazából a gép,többi hő formájában távozik)

(#520) bakesz007

bakesz007
(újonc)

Köszönöm szépen a segítséget!
Reméltem hogy nem hiába vettem meg a drágábbik tápot anno!

Szép napot!

(#521) Ser válasza 14adam (#519) üzenetére

Ser
(fanatikus tag)

Világos, megértettem, köszönöm szépen! :R

ECO80+ 400W-os tápegységet szemeltem ki ez esetben. És ahol nincs megemlítve ez a 80+, akkor annak a hatásfoka drasztikusan 80% alatt van? :)

Szerk.: Valakinek tapasztala az ECO80+-al? :)

[ Szerkesztve ]

(#522) 14adam válasza Ser (#521) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A 80+ azt jelenti,hogy 20%-os terhelésnél is 80% fölött kell lennie a hatásfoknak.
Ami meg csak simán 80-as az meg nemteljesít 80% fölött hanem csak 80% alatt.

Sajnos még nemgyűjtöttem személyes tapasztalatot az eco-ról :( De itt egy kis összefoglaló: Eco

[ Szerkesztve ]

(#523) cowboy_bebop

cowboy_bebop
(őstag)

Valaki tud már valamit a PRO87-es, ill. MODU87-es széria árairól?

(#524) Tom19

Tom19
(tag)

Sziasztok!

Most rendeltem meg egy Modu82+ 525W-os tápegységet. Nem fogom megbánni? Kinek mi a véleménye erről a márkáról és típusról?

Mennyire halk a tápegység?

(#525) Ser

Ser
(fanatikus tag)

Időközben megvettem az Eco 80+ 400-os tápot.
Nagyon megvagyok vele elégedve, és nem is hallom, hogy megy :))

(#526) cowboy_bebop válasza Tom19 (#524) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Olvass vissza..

(#527) Tom19 válasza cowboy_bebop (#526) üzenetére

Tom19
(tag)

Már benne van a gépemben, sokkal halkabb mint a Chieftec. Most a procihűtőm a leghangosabb :)

Eddig megvagyok elégedve vele.

(#528) Locutus

Locutus
(senior tag)

Az ECO+ 620W és a pro82+ 625W között mi a lényegi különbség?

www.korszellem.hu - - - Samsung U70-et vennék: http://href.hu/x/g23a

(#529) 14adam válasza Locutus (#528) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Eco: 2darab 30A-es ág kombinált az 48A=576w(ennyit tud maxon).Hatásfok: 82%-86% között van,akkor a legjobb ha félig terheled le a tápot mert akkor eléri a 86%-ot,tehát kevesebb lesz egy picit a villanyszámla,és kevesebb hőt is termel.1db 6pin-es kábel és 1 db 6+2pin-es kábel a vga-nak.6 sata és 6 molex csatlakozó.

Pro: 3darab 25A-es ág kombinált 50A= 600w.82%-88% között van a hatásfoka.2db 6pin-es és 2 db 6+2pin-es kábel.7sata 6 molex csatlakozó.

Én a Pro-t venném,több kábel,és kicsit magasabb hatásfok.

De az Eco moduláris,tehát a felesleges kábeleket lelehet venni

[ Szerkesztve ]

(#530) Locutus válasza 14adam (#529) üzenetére

Locutus
(senior tag)

Ennek hogy hány ágon adja le a 12V-ot, mi jelentősége van?

(#531) 14adam válasza Locutus (#530) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csak akkor ha extreme tuningolsz akkor van értelme az 1 vagy 2 ágnak.De 25A-es az nagyon sok,egy 4 magos proci húzva se éri el még azt.

[ Szerkesztve ]

(#532) ceaser

ceaser
(őstag)
LOGOUT blog

Hali!

Azt nem tudja nekem megmondani valaki, hogy a modu82+-os tápoknál, hogy van elosztva a 12V?
Az adattáblából az derül ki, hogy 3 ágra van osztva: csak mik jutnak a V1, mik a V2, és a V3 ágra?

Ugyanez érdekelne a modu87+ ról is

Köszi! :R

[ Szerkesztve ]

(#533) Angel1981 válasza ceaser (#532) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Elvileg ugyanaz a felépítésük - e tekintetben.

[link]

A letölthető user manual 5. oldalán van egy ábra - azt nézd meg. (Modu 87+)
A fix köteg az 1. ág, a 2-3 pedig egyenlően van elosztva mind a VGA, mind a periféria között (illetve a perifériák esetében 60/40 az arány, de ott szinte mindegy) .

[ Szerkesztve ]

(#534) vhunor

vhunor
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezt szállítja már az Enermax? 92% hatásfok, tyű...

(#535) cowboy_bebop válasza vhunor (#534) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Várom már én is nagyon! :C

(#536) Locutus válasza vhunor (#534) üzenetére

Locutus
(senior tag)

Gondolom aranyárban lesz :)

(#537) ceaser válasza Angel1981 (#533) üzenetére

ceaser
(őstag)
LOGOUT blog

Köszönöm szépen! :R

[ Szerkesztve ]

(#538) Angel1981 válasza ceaser (#537) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Szívesen! :)
Nekem is nagyon tetszenek - csak a Seasonic X széria múlja felül őket (szerintem), azok viszont itthon szinte beszerezhetetlenek.... :(((
Könnyen lehet, a közeljövőben gamer konfigot kell majd építenem - akkor MODU87+ 500-at fogok beletenni.

(#539) 14adam

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Valakinek van kedve velem csinálni egy szép első hsz-t?Mert ezek a tápok megérdemelnek egy szép normális első hsz-t
Olyasmire gondolok mint a Corsair-nél,abba kicsit benne van az én kezem is,mert frissítettem egyszer :)

[ Szerkesztve ]

(#540) Locutus

Locutus
(senior tag)

Beirom ide is, elvégre Enermax tápról van szó :)

Installáltam végre a Sapphire FirePSU 625W-t :)

Gond nélkül ment a helyére, bár a stacker (első verzió) hátlapjánál pont van egy műanyag merevítő ott, ami a táp egyik sarkából kitakar egy kis részt, de a venti fölé már nem nyúlik be. Alulra raktam.

A kábelezés fasza, bár kicsit tanácstalan voltam, hogy akkor most melyik csati melyik ág,meg mit hova dugjak a 100 lehetőség közül. Végül minden eszközt külön kábelre raktam. A 4870-hez is a 2db 6pines csatit két külön kábelről oldottam meg, de ment volna egyről is, mert 2x2 6+2pin csati jár táphoz. Külön kábelre raktam a winyot, különre a dvd írót, meg külön kábelre a gatewatchot is, amiről a ventik mennek. Alaplapra a szokásos soktűs, plusz egy P4, valamint a tápventi fordulatszám ellenőrző csatija. Igy aztán van egy pár kábel csatlakoztatva a tápra, de még így is maradt egy csomó a dobozában.

Természetesen pöccre indult a rendszer, és elsőre szépen megy minden. 4db erős fehér led világítja meg a ventijét, hogy minek azt nemtom, de nem néz ki rosszul :) Zárt a házam, szóval úgyse nagyon fogom nézegetni.
Everest szerint 502RPM-en forog, teljesen hangtalan. Gondolom ebből az derül ki, hogy nincs különösebben leterhelve, dehát ez várható volt. Illetve valaminek lett egy nagyon halk morgó hangja, de az szerintem az új 4870-emé. Az is halk, de lehetne még halkabb is..

Full Enermax modu82+ 625W az egész. Egy dolgot leszámítva, hogy ebben más fajta venti van, de szintén enermax az is, csak ledes.

Kb ennyi a kért review, nemtom mit hozhatnék még ki belőle. Teszi a dolgát és kész.
87 euroért (23500Ft) kitűnő befektetés volt a jövőre nézve szerintem. Há nem? Há de :)

(#541) Locutus válasza 14adam (#539) üzenetére

Locutus
(senior tag)

Bennem elég frissek még a tápvadászatból az infók, szóval segítek ha gondolod :)

(#542) 14adam válasza Locutus (#541) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na akkor én neki is állok összegyüjteni.Kezdem az Enermax pro és modu szériákkal.Írd le,hogy melyik szériát akarod csinálni.Köszönöm,hogy segítesz :R

(#543) Dr.Én válasza Locutus (#540) üzenetére

Dr.Én
(PH! addikt)

az igen, nem is tudtam hogy a Sapphire tápot "gyárt"
tényleg tiszta enermax :)
kár hogy nincs 500W-os méretben ...akkor bátran vennék ilyet
Garit mennyit adtak rá?
Azért durva hogy az Enermax ehhez hasonló példánnya jóval drágább....

[ Szerkesztve ]

Az ámokfutás a jövő tömegsportja....Nem szenvedek elmebetegségben. Minden percét élvezem....A sikerhez vezető út - karbantartás miatt - zárva

(#544) Locutus válasza 14adam (#542) üzenetére

Locutus
(senior tag)

Akkor összeszedem az enermax eco80-kat, meg a sapphire tapokat kezdetnek.

(#545) 14adam válasza Locutus (#544) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Oké,majd ha kész vagy dobj egy privit vagy írj be ide

(#546) Locutus válasza Dr.Én (#543) üzenetére

Locutus
(senior tag)

Ez egy jó kérdés. 1 év biztosan van, de van ahol 2-t is írnak. Majd rákérdezek a boltban ahol vettem :)

(#547) Dr.Én válasza Locutus (#546) üzenetére

Dr.Én
(PH! addikt)

nekem részben a gari is számit, kétszer is előfordult az hogy a táp a gari lejárta után nyekkent meg :(((
de majd kiderül :)

Az ámokfutás a jövő tömegsportja....Nem szenvedek elmebetegségben. Minden percét élvezem....A sikerhez vezető út - karbantartás miatt - zárva

(#548) Locutus válasza Dr.Én (#547) üzenetére

Locutus
(senior tag)

Nade enermax volt?:) Én még halott enermaxról nemigen hallottam... 6-7 éve adtam el kb egy EG365AX-VE-t, és azóta is megy egy másik tulajnál, pedig nálam is ment vagy 2 évet :)

(#549) Dr.Én válasza Locutus (#548) üzenetére

Dr.Én
(PH! addikt)

nem...eggyik chieftec GPS 400 aa és egy Codegány :D
hát igen probálok annyi manit össze szeddni hogy tudjak enermax tápot venni....
leírások alapján nagyon halk..... :K
mondjuk lehet olyat kellen venni mint atied,csak hát kicsit az én gépemhez tul méreteztt lenne :D

[ Szerkesztve ]

(#550) Locutus válasza Dr.Én (#549) üzenetére

Locutus
(senior tag)

Az legyen a legnagyobb baj, hogy túlméretezett :)
Az ára jó, a minősége jó, felszeretsége szintén, csendes is... mi kell még?:)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.