kövezzetek meg, de azért cseréltem le az 500-as liberty tápom mert nem bírta el a két 4850-et ,meg Q6600-at 
Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

kövezzetek meg, de azért cseréltem le az 500-as liberty tápom mert nem bírta el a két 4850-et ,meg Q6600-at 

3-4 évet még egy Codegen is lazán kibír, kis terhelés mellett még jóval többet is. Szerintem megfelelő szellőzés mellett 6 éves kor előtt felesleges belenézni a tápba (persze ha előbb meghal a ventillátor, az más kérdés).
Leadtam a boltban a zizegős Modu82+ -omat, remélem nem ülnek rajta túl sokat, bár azt mondták kb 2 hét... Ha nem csinálnak vele valamit (szerintem 99%, hogy a PFC áramkör egyik tekercse zizeg), akkor rájuk küldöm az összes hatóságot. A régi passzív pfc-s CT-mnek nem volt ilyen baja, a kedves alkalmazott meg mindjárt azzal jött, hogy lehet hálózati gond...

Üdv! Nyugodj le egy picit, az eladó nem tehet arról hogy nem sikerült elég szorosan felrakni a meneteket
kiöntöttem az összes tekercset(corsair vx450w-ben) műgyantával és még mindig zizeg 

Az örökkévalóságot is kibírja, ha nem rakod a gépbe. 
A gagyi kondi akkor is kiszárad, hiába a szellőzés, a védelem hiányosságában meg némi szerencse is elkél az évekhez, no meg az alkatrészeknek ha mégis beüt a krach.

Itt ott találkozni Cyclops 500w enermax-al ,de sehol nem látok adatokat róla
- mennyit tudhat vkinek info ?
www.kezmuveskeramia.hu
Ha jól tudom,akkor az Enermax Cyclops más néven Tomahawk.Egy kis infó
Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

Ez gyengébb 12V-on mint az én 400-asom !!!
www.kezmuveskeramia.hu

Mert a 400-asod lead max 432W-ot 12V-on?
14adam: Nem jelenteném ezt ki. Az általad linkelt Tomahawk típusszáma ETK500AWT, a Cyclops-é viszont ECS500AWT.
[ Szerkesztve ]
Si vis pacem, para bellum.

amit linkelt 500-as a 12V-os ágak 18A-t nyomnak nekem 20-at
www.kezmuveskeramia.hu

Egy új PRO82+ 425W ventillátora egy nagyon halk ütemes hangot hallat (közelről hallatszik csak), biztos, hogy a ventillátor, mert be és kikapcsolásnál hallani ahogy felgyorsul/lelassul az ütem ahogy a ventillátor felpörög/leáll. Normális ez?

Lemondtam a tápgyengeség elméletemről...
Tegnap 4maggal jól meghúzva meg vga-t is, simán ment és nem jött sokkal melegebb táp felöl.
Azt vki meg tudja mondani miért jön ki egy kétszálas venti csatlakozó a tápból ?
- anélkül is forog , vagy esetleg fordulatszám méréshez lehet alaplapra kötni?
www.kezmuveskeramia.hu
Azcsak a fordulatszám méréshez van rajta

vettem egy cyclops 405w tápot; halk, a kébelezés jobb mint amire számítottam.
fekete dobozban egy fekete tápot kaptam (titokban reméltem is, hogy fekete lesz, mert minden fekete a házban - sok képen fehér szerepelt a boltok oldalán...)
egy kis érdekesség: romániában forgalmazott cyclops - fehér külső, olcsóbb kábelezés, nincs összefogva a tápkébelezés, a molex és sata csatlakozoknál nincs a kihuzást segítő valami (nemtom mi a neve).
kicsit utána olvasgatva a fekete cyclops újabb verzió, egy új ház tápjaként kinálják. spider házhoz adják (09 hó)
htc iS - CM7.2rc2 ॐ

az előző tápom, egy nexus nx-4090 4 évet szolgált ki! 3 konfig csere volt, és már eleve használtan vettem, igaz a srác csak pár hetet használta előttem.
és most is csak a venti miatt cseréltem le. azt kicserélem egy újra és lehet eladom pár hufért... egy hasonló kis konfigot mint pl. az enyém sztem simán kiszolgál még pár évig.
htc iS - CM7.2rc2 ॐ

Sziasztok!
Most készülök konfigot építeni, és mivel én még nem csalódtam az Enermax-ba gondoltam, ilyen tápot kap. Csak zavarba jöttem, mikor megláttam mennyi modell van 
Nem igazán jöttem rá mi a különbség köztük, de azt sem tudom, hogy mekkora kell nekem.
Konfig:
- P45-ös lap
- ~ C2D e8400-es proci körüli, v. Q9400, még nem tudom melyik, úgyhogy a nagyobbal számoljunk
- 3-4gb DDR3 ram
- WD500Gb vinyó, de később lehet bekerül mellé még egy 1terrás
- Ati 4770 v. 4850 vga
- 1 optikai meghajtó
- 1 hangkártya
Nem tudom, hogy hogyan kell kiszámolni, hogy ez kb. mennyit fogyaszthat, tehát elsősorban ebben kérném a segítségeteket. Elég-e egy 405-425W-os táp vagy 500-as kell?
És akkor végül melyik modell? Cycpos, ECO80+, Liberty ECO? És az alaplapon már a 8pin-es 12V van, úgyhogy fontos lenne, hogy a táp is támogassa. Bár nem tudom miben különbözik a 4pinestől. 
Árban max. 25ezrem van rá, de ha egy olcsóbb modellt is, mint pl a Cycpost is meritek ajánlani, akkor szívesen venném azt. Csak nem tudom miben tud kevesebbet, mint pl. az ECO80+ v. a Liberty. Azért nagyon fontos a megbízhatóság és a biztonság.
Köszönöm előre is a válaszokat,
Ser
[ Szerkesztve ]
A világon 10 féle ember van: aki ismeri a kettes számrendszert, és aki nem.

Hali!
Szeretnék kérni egy kis segítséget.
Nekem egy enermax liberty 400 W - os tápom van, most veszek egy XFX GTX 260 XXX - es
kártyát és szeretném tudni hogy elég lesz-e ez a táp!?
A konfim:
- Gigabyte P35E-DS3L
- Intel Core2 E6320
- 2 Gb Kingston 1066Mhz
- ASUS EN8800 GT ( jelenlegi kártya )
- 2 db Winchester ( 40 + 500 Gb )
Előre is köszönöm a segítséget!

Elég a 400W is.
8 pines csatlakozó annyira nem lényeg, bár szerintem már minden új tápon van, de ha véletlen nem lenne, akkor használható a 4 pin is.
A különböző verziók leginkább hatásfokban és kábelezésben térnek el egymástól, azt már neked kell eldöntened, hogy ezek mennyire számítanak.
Nekem pl fontos volt a minél magasabb hatásfok, de a lecsatlakoztatható kábelek nem, így lett PRO82+.
bakesz007: Elég lesz.
[ Szerkesztve ]
Az a baj, hogy sok mindenhez értek egy kicsit, de semmihez sem nagyon.

Köszönöm a segítséget. Egyébként ez a hatásfok pontosan mit szolgál? 
Vegyünk egy példát:
2,66 GHz-re húzott E6300-as Core 2 Duo egy GeForce 8800GTX-el:
271W a hálózat felől -> ~ 217W a táp felől
És az-az 54w hő formájában távozik.Tehát,minél magasabb a hatásfoka a tápnak,annál kevesebb hőt termel és kevesebbet fogyaszt a táp konektor felől.
Van egy 85%-os hatásfokkal rendelkező tápod,és 300w-t eszik a konfig konektor felől akkor így kell kiszámolni :300*0,85=255w(ennyit eszik igazából a gép,többi hő formájában távozik)

Köszönöm szépen a segítséget!
Reméltem hogy nem hiába vettem meg a drágábbik tápot anno!
Szép napot!

Világos, megértettem, köszönöm szépen! 
ECO80+ 400W-os tápegységet szemeltem ki ez esetben. És ahol nincs megemlítve ez a 80+, akkor annak a hatásfoka drasztikusan 80% alatt van? 
Szerk.: Valakinek tapasztala az ECO80+-al? 
[ Szerkesztve ]
A 80+ azt jelenti,hogy 20%-os terhelésnél is 80% fölött kell lennie a hatásfoknak.
Ami meg csak simán 80-as az meg nemteljesít 80% fölött hanem csak 80% alatt.
Sajnos még nemgyűjtöttem személyes tapasztalatot az eco-ról
De itt egy kis összefoglaló: Eco
[ Szerkesztve ]

Valaki tud már valamit a PRO87-es, ill. MODU87-es széria árairól?

Sziasztok!
Most rendeltem meg egy Modu82+ 525W-os tápegységet. Nem fogom megbánni? Kinek mi a véleménye erről a márkáról és típusról?
Mennyire halk a tápegység?

Időközben megvettem az Eco 80+ 400-os tápot.
Nagyon megvagyok vele elégedve, és nem is hallom, hogy megy 

Olvass vissza..

Már benne van a gépemben, sokkal halkabb mint a Chieftec. Most a procihűtőm a leghangosabb 
Eddig megvagyok elégedve vele.

Az ECO+ 620W és a pro82+ 625W között mi a lényegi különbség?
www.korszellem.hu - - - Samsung U70-et vennék: http://href.hu/x/g23a
Eco: 2darab 30A-es ág kombinált az 48A=576w(ennyit tud maxon).Hatásfok: 82%-86% között van,akkor a legjobb ha félig terheled le a tápot mert akkor eléri a 86%-ot,tehát kevesebb lesz egy picit a villanyszámla,és kevesebb hőt is termel.1db 6pin-es kábel és 1 db 6+2pin-es kábel a vga-nak.6 sata és 6 molex csatlakozó.
Pro: 3darab 25A-es ág kombinált 50A= 600w.82%-88% között van a hatásfoka.2db 6pin-es és 2 db 6+2pin-es kábel.7sata 6 molex csatlakozó.
Én a Pro-t venném,több kábel,és kicsit magasabb hatásfok.
De az Eco moduláris,tehát a felesleges kábeleket lelehet venni
[ Szerkesztve ]

Ennek hogy hány ágon adja le a 12V-ot, mi jelentősége van?
Csak akkor ha extreme tuningolsz akkor van értelme az 1 vagy 2 ágnak.De 25A-es az nagyon sok,egy 4 magos proci húzva se éri el még azt.
[ Szerkesztve ]
Hali!
Azt nem tudja nekem megmondani valaki, hogy a modu82+-os tápoknál, hogy van elosztva a 12V?
Az adattáblából az derül ki, hogy 3 ágra van osztva: csak mik jutnak a V1, mik a V2, és a V3 ágra?
Ugyanez érdekelne a modu87+ ról is
Köszi! 
[ Szerkesztve ]

Elvileg ugyanaz a felépítésük - e tekintetben.
A letölthető user manual 5. oldalán van egy ábra - azt nézd meg. (Modu 87+)
A fix köteg az 1. ág, a 2-3 pedig egyenlően van elosztva mind a VGA, mind a periféria között (illetve a perifériák esetében 60/40 az arány, de ott szinte mindegy) .
[ Szerkesztve ]
Ezt szállítja már az Enermax? 92% hatásfok, tyű...

Várom már én is nagyon! 

Gondolom aranyárban lesz 
Köszönöm szépen! 
[ Szerkesztve ]

Szívesen! 
Nekem is nagyon tetszenek - csak a Seasonic X széria múlja felül őket (szerintem), azok viszont itthon szinte beszerezhetetlenek.... 
Könnyen lehet, a közeljövőben gamer konfigot kell majd építenem - akkor MODU87+ 500-at fogok beletenni.
Valakinek van kedve velem csinálni egy szép első hsz-t?Mert ezek a tápok megérdemelnek egy szép normális első hsz-t
Olyasmire gondolok mint a Corsair-nél,abba kicsit benne van az én kezem is,mert frissítettem egyszer 
[ Szerkesztve ]

Beirom ide is, elvégre Enermax tápról van szó 
Installáltam végre a Sapphire FirePSU 625W-t 
Gond nélkül ment a helyére, bár a stacker (első verzió) hátlapjánál pont van egy műanyag merevítő ott, ami a táp egyik sarkából kitakar egy kis részt, de a venti fölé már nem nyúlik be. Alulra raktam.
A kábelezés fasza, bár kicsit tanácstalan voltam, hogy akkor most melyik csati melyik ág,meg mit hova dugjak a 100 lehetőség közül. Végül minden eszközt külön kábelre raktam. A 4870-hez is a 2db 6pines csatit két külön kábelről oldottam meg, de ment volna egyről is, mert 2x2 6+2pin csati jár táphoz. Külön kábelre raktam a winyot, különre a dvd írót, meg külön kábelre a gatewatchot is, amiről a ventik mennek. Alaplapra a szokásos soktűs, plusz egy P4, valamint a tápventi fordulatszám ellenőrző csatija. Igy aztán van egy pár kábel csatlakoztatva a tápra, de még így is maradt egy csomó a dobozában.
Természetesen pöccre indult a rendszer, és elsőre szépen megy minden. 4db erős fehér led világítja meg a ventijét, hogy minek azt nemtom, de nem néz ki rosszul
Zárt a házam, szóval úgyse nagyon fogom nézegetni.
Everest szerint 502RPM-en forog, teljesen hangtalan. Gondolom ebből az derül ki, hogy nincs különösebben leterhelve, dehát ez várható volt. Illetve valaminek lett egy nagyon halk morgó hangja, de az szerintem az új 4870-emé. Az is halk, de lehetne még halkabb is..
Full Enermax modu82+ 625W az egész. Egy dolgot leszámítva, hogy ebben más fajta venti van, de szintén enermax az is, csak ledes.
Kb ennyi a kért review, nemtom mit hozhatnék még ki belőle. Teszi a dolgát és kész.
87 euroért (23500Ft) kitűnő befektetés volt a jövőre nézve szerintem. Há nem? Há de 

Bennem elég frissek még a tápvadászatból az infók, szóval segítek ha gondolod 
Na akkor én neki is állok összegyüjteni.Kezdem az Enermax pro és modu szériákkal.Írd le,hogy melyik szériát akarod csinálni.Köszönöm,hogy segítesz 

az igen, nem is tudtam hogy a Sapphire tápot "gyárt"
tényleg tiszta enermax 
kár hogy nincs 500W-os méretben ...akkor bátran vennék ilyet
Garit mennyit adtak rá?
Azért durva hogy az Enermax ehhez hasonló példánnya jóval drágább....
[ Szerkesztve ]
Az ámokfutás a jövő tömegsportja....Nem szenvedek elmebetegségben. Minden percét élvezem....A sikerhez vezető út - karbantartás miatt - zárva

Akkor összeszedem az enermax eco80-kat, meg a sapphire tapokat kezdetnek.
Oké,majd ha kész vagy dobj egy privit vagy írj be ide

Ez egy jó kérdés. 1 év biztosan van, de van ahol 2-t is írnak. Majd rákérdezek a boltban ahol vettem 

nekem részben a gari is számit, kétszer is előfordult az hogy a táp a gari lejárta után nyekkent meg 
de majd kiderül 
Az ámokfutás a jövő tömegsportja....Nem szenvedek elmebetegségben. Minden percét élvezem....A sikerhez vezető út - karbantartás miatt - zárva

Nade enermax volt?
Én még halott enermaxról nemigen hallottam... 6-7 éve adtam el kb egy EG365AX-VE-t, és azóta is megy egy másik tulajnál, pedig nálam is ment vagy 2 évet 

nem...eggyik chieftec GPS 400 aa és egy Codegány 
hát igen probálok annyi manit össze szeddni hogy tudjak enermax tápot venni....
leírások alapján nagyon halk..... 
mondjuk lehet olyat kellen venni mint atied,csak hát kicsit az én gépemhez tul méreteztt lenne 
[ Szerkesztve ]