Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#451) Kombat válasza elfelejtette (#450) üzenetére

Kombat
(őstag)

Örülök, hogy még 800RPM körül is halk!
Mást nem igazán tudok írni!

Az a baj, hogy sok mindenhez értek egy kicsit, de semmihez sem nagyon.

(#452) elfelejtette válasza Kombat (#451) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Nem hallottam különbséget a 450rpm-hez képest, de ha még lenne is, azt is lefogná a ház hangszigetelése.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#453) Lizard01

Lizard01
(kvázi-tag)

Tegnap 2 napnyi használat után tönkrement a MODU82+ 625W-os Enermax tápom... Este épp neteztem amikor egyszercsak kikapcsolódott a gépem. Visszakapcsolni már nem igazán sikerült. Szétszedtem a gépet és láttam, hogy nem ég a kis led az alaplapon. Kicseréltem a régi gépembe lévő 4 és fél éves 350W-os Codegen tápommal, máris világított. Bekapcsolni nem igazán mertem, meg amúgy sem lett volna értelme, mivel a tápon nincs olyan csati ami a vidikarinak jó lenne. Ja és sípolni se tud a lap, mivel nincs speaker a gépházba ha esetleg megsütte volna a többi hardvert. Azért nem ezt vártam egy 33.000 forintos táptól...

Kieg.: Mielőtt mindenki elkezdene flamelni, kiemelném, hogy csak egy story-t mondtam el, nem minősíteni akartam az Enermax márkát. Azzal is tisztába vok, hogy valószínűleg egy selejtes példány jutott el hozzám, de egy ilyen kaliberű márkánál mekkora az esély, hogy egy ilyet fog ki az ember. (Egy Codegennél meg sem lepődtem volna).

(#454) elfelejtette válasza Lizard01 (#453) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Hy!
A villamos hálózat felől jött vmi, amit nem bírt elviselni?
Ha igen, nem semmi lehetett, ha haza tudta vágni a tápot. És nem semmi, ha a táp meg tudta védeni a géped!
Üdv.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#455) Lizard01 válasza elfelejtette (#454) üzenetére

Lizard01
(kvázi-tag)

Nem tudom. Monjuk lehet, hogy szerepet játszhatott a karácsonyi égősor is, mivel kb. akkor dugták be amikor elszállt a táp. (Jó régi, földeletlen vezetékes.) Érdekes az is, hogy csak a gép kapcsolt ki, semmi más. (Ha baromságokat mondok nézd el plz. Sajna nem vok egy villamosmérnök).

(#456) elfelejtette válasza Lizard01 (#455) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Azért feltétlenül írj, ha van fejlemény...

(#457) Lizard01 válasza elfelejtette (#456) üzenetére

Lizard01
(kvázi-tag)

Hi!

Felhívtam délután az illetékest akinél vettem, és aztmondta, hogy január 5.-én hozzam be majd hozzá, megnézik majd a szervízbe, hogy mi lehet a gond. Amúgy érdekes, de elsőre ő sem akarta elhinni, hogy csak úgy tönkrement ez a jó kis táp... Legjobb, hogy pont 5.-én kezdődik a vizsgaidőszak is. Nehogy már gameljek idén először és utoljára a vadi új gépen. Ilyen a mesében van...

[ Szerkesztve ]

(#458) viktor-bp

viktor-bp
(újonc)

Sziasztok!

Nekem van/volt egy Enermax noisetaker 425 ös tápom. A táp kábelkötegén az egyik molex csatlakozó felé vezető vezeték megégett a kábelköteg teljes hosszán. Nem világos hogy a dvd rom irányából érkezett a baj, vagy a tápon belül történt valami (nem volt semmi extrém használat vagy túlhajtás) de a bolt ahol vettem nem érvényesíti a garanciát, ami még él, mondván "a kábelköteg megégésére nem vonatkozik"...

Ha a táp belseje ép akkor talán csak a kábelköteget kellene cserélni és akkor talán még tudnám használni a fénykorában 25 ezer forintos tápot.
Tudtok megbízható helyet ahol ezt esetleg szervizelik?
Van valakinek más hibával rendelkező hasonló típusú felesleges tápja amiről a kábelköteget hasznosíthatnám?

Minden javaslatra/tapasztalatra kíváncsi vagyok,

v

(#459) Pocok84

Pocok84
(újonc)

Sziasztok!

Szeretnék venni egy halk tápot, és ezt a 2 két típust ajánlották a legtöbben:
- Enermax Pro82+ 425W
- Enermax Modu82+425W
A kérdésem az lenne, hogy mi a pro és a modu között a különbség?
Előre is köszi a választ.

(#460) Kombat válasza Pocok84 (#459) üzenetére

Kombat
(őstag)

A PRO fix kábelezésű, a MODU pedig moduláris kábelezésű, tehát lecsatolhatóak a felesleges kábelei.

(#461) Pocok84 válasza Kombat (#460) üzenetére

Pocok84
(újonc)

Értem, köszönöm a választ.

(#462) m4rc! válasza viktor-bp (#458) üzenetére

m4rc!
(őstag)

Nem valószínű, hogy a kábelköteg lenne a problémás csak. Nem véletlenül égett az meg (vaszű túl nagy áram folyt rajta, amit már nem bírt), a táp hibás. Szervizelni sztem nem nagyon fogod tudni..
A boltban ahol vetted kicsit agresszívabban kéne fellépni...cseréljék ki!!, ha értenének egy csöppet is az elektronikához felfoghatnák, hogy egy táp meghibásodása bizony ilyen jelenséggel jár.
Máskülönben kénytelen leszel újat venni.

"We are analog players in a digital wold"

(#463) urdongo

urdongo
(tag)

Sziasztok!

Szeretném lecserélni a 400W-os Chiftec tápomat egy ENERMAX MODU82+ 525W -os tápra. A jelenlegi konfigom: Asus P5K, Q6600 3,2GHZ+Zalman CNPS 9700 LED, 2GB Corsair XMS2 és egy erősen húzott 8800 GTS+Scytche Musashi + 3 HDD és egy Optikai meghajtó.
Tápok területén nincsen sok tapasztalatom. Az igazság az, hogy soha nem tartottam létfontosságú szervnek a gépemben őket. A fórumot és a google találatait olvasva azonban úgy vélem óriásit tévedtem.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy szerintetek a fent említett Enermax táp megbírkózik két darab Gainward GS 4870-es karival? Vagy keressek valami nagyobbat?
Árban nekem ez tűnik a legbarátibbnak.

(#464) Kombat válasza urdongo (#463) üzenetére

Kombat
(őstag)

Igen, elég lesz 2db 4870-hez is!

(#465) fgordon

fgordon
(senior tag)

Enermax eg465-ve (24p) tápnak mi a mostani alternatívája?

Mit ajánlanátok szerver gépbe?

▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏

(#466) vittuka válasza fgordon (#465) üzenetére

vittuka
(fanatikus tag)

Van egy Enermax Noisetaker EG475AX-VE tapom, barkinek barhova batran ajanlom, akit erdekel keressen meg priviben! :D

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=vittuka | Ha lehet privit vagy emailt írjatok, a hirdetés hozzászólásokat ritkábban nézem!

(#467) Ybron

Ybron
(fanatikus tag)

Szerintetek milyen ? Van már valakinek tapasztalata vele ?
[link]

(#468) m4rc! válasza Ybron (#467) üzenetére

m4rc!
(őstag)

Biztosan nagyon jó, de minek neked 720W-os táp?

(#469) Ybron válasza m4rc! (#468) üzenetére

Ybron
(fanatikus tag)

Ki tudja mit hoz a jövő :)

(#470) elfelejtette válasza Ybron (#469) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Reméljük azt, hogy egyre kisebb lesz a HW-ek fogyasztása...
Egyébként pedig nem tudom mire kellene a Pro/Modu 525-ös tápnál nagyobb.
Üdv.

(#471) Ybron válasza elfelejtette (#470) üzenetére

Ybron
(fanatikus tag)

Hidd el jól fog az még jönni. Pláne ha egyszer gondol az ember és televágja vinyokal meg 3 vidkártyával.

(#472) elfelejtette válasza Ybron (#471) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

A vinyók fogyasztása elenyésző.
2-3 vidkarit venni pedig felesleges. 2 csúcskari ára horror, plusz sokat bukni rajtuk. 2 jóárasított felső-középkategóriás karit jobban megéri megvenni, azok viszont nem fogyasztanak sokat. Ja és nézd meg ezeket a konnektor felől mért fogyasztási adatokat... A táp 20%-os veszteségét levonva 400W alatti értékeket kapsz. Ennél többen csak egy GTX295 SLI vagy egy 4870X2 CF fogyasztana, de aki ilyet vesz, az nyugodtan vehet 1000W-os tápot is... Mert megérdemli... :DDD
Üdv.

(#473) warrior28

warrior28
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Hangerőben van különbség a MODU82+ 425W és 525W között? Mivel direkt halk, de jó tápot keresek és azt mondták, hogy ez a széria megfelelő.

(#474) m4rc! válasza warrior28 (#473) üzenetére

m4rc!
(őstag)

Szerintem nem sok kulonbseg lehet a 2 kozott..., milyen gepet szeretnel hajtani vele?

(#475) warrior28 válasza m4rc! (#474) üzenetére

warrior28
(fanatikus tag)

Egyelőre a mostanit, de gondolva a jövőre veszem a nagyobbat, mivel nem sokkal drágább.

(#476) m4rc! válasza warrior28 (#475) üzenetére

m4rc!
(őstag)

Hát a jövőre gondolva pont a kisebbet kellene, ugyanis a tendenciák azt mutatják, hogy folyamatosan csökken a hardverek fogyasztása.., de igazából, ha nem sokkal drágább, akkor mind1 :)

(#477) warrior28 válasza m4rc! (#476) üzenetére

warrior28
(fanatikus tag)

Kisebb távlatra gondoltam. :)

(#478) Bini

Bini
(kvázi-tag)

Hali,

Tudtok nekem vmit mondani az Enermax Cyclops ECS405AGT 12e Ft-ért látom a neten és mivel a gyártó oldalon nem találtam róla infót így hozzátok fordulnék h pár alapvető információt megtudjak róla. Elöre is köszönöm a válaszokat

Üdv
Bini

(#479) 14adam válasza Bini (#478) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Cyclops=Tomahawk.Itt egy link.Innen mindent megtudsz

Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

(#480) Bini válasza 14adam (#479) üzenetére

Bini
(kvázi-tag)

köszönöm a linket, szerinted megéri az árát vagy a 10e-15e-Ft os ár sávban van más jobb táp is ?

[ Szerkesztve ]

(#481) 14adam válasza Bini (#480) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nincs ennél jobb választás

(#482) Bini válasza 14adam (#481) üzenetére

Bini
(kvázi-tag)

oké, köszönöm

(#483) fgordon

fgordon
(senior tag)

Hi!

Szerverbe Liberty vagy Liberty Eco a jobb? Vagy melyik Enermax szerintetek?

Libery-nél láttam 100 000 óra üzemidőt főként..

▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏

(#484) m4rc! válasza fgordon (#483) üzenetére

m4rc!
(őstag)

Esetleg nézd meg még a PRO82+, ill. MODU82+ -t is, most van teszt róluk itt a ph!-n.

(#485) 14adam válasza fgordon (#483) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A 100 000 óra elég jó.Az már több mint 10 év :)

(#486) SchumiBácsi

SchumiBácsi
(tag)

Jóestét mindenki!
Új enermax tápom következő voltokat adja félüresjáratban, játékban még nem néztem:
3.3V = 3.28-3.30
5V = 5.19
12 = 12.45-12.52

Mérőszoftver = Everest
A konfig, a profilomban látszódik.
Az értékeim normálisak?

Holy Items: ATI RADEON 9800Pro 128MB 256bit, Creative Sound Blaster Audigy2 6.1 THX

(#487) 14adam válasza SchumiBácsi (#486) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Amit az Everest ír ki az hülyeség.Nemszabad neki hinni.
Dugd rá a multimétert és egyből más adatokat kapsz.
Nekem a -12-es ágra -64-et írt ki :D

[ Szerkesztve ]

(#488) SchumiBácsi válasza 14adam (#487) üzenetére

SchumiBácsi
(tag)

Hali!
Annyira nem akarok belemászni a gépbe, volt rá alkalmam az elmúlt hetekben :O
Ezért megkérdem máshogy: ha valós, akkor ezek így normálisak? :D
Mennyi ezeknek a tápoknak a %-ban kifejezett max eltérése?
Üdv addig :))

Holy Items: ATI RADEON 9800Pro 128MB 256bit, Creative Sound Blaster Audigy2 6.1 THX

(#489) Cobra. válasza SchumiBácsi (#488) üzenetére

Cobra.
(senior tag)

Nekem 3.44 a 3.3V és 12.4 a 12V, de ezt az alaplap méri, ami messze van egy pontos méréstől. 12V-on szerintem simán lehet +/-0.5V eltérés a mért és valós között, de akár több is. Egyébként valósan is teljesen normális még a 12.5V.

(#490) SchumiBácsi

SchumiBácsi
(tag)

Köszönöm :R
Amúgy benne van az anyag jó nehéz volt az a fekete doboz :DD

(#491) vizerg77

vizerg77
(újonc)

Sziasztok!

Táp vásárlás előtt állok és nem tudok dönteni.

1. Enermax Modu 82+ 425W
2. Cooler Master SILENT PRO 600W

A konfiguráció amit kell hajtani:

Core 2 DUO 3,16 GHz
VGA ATI HD 4870
2 HDD
1 DVD író

Olvastam egy tesztben, hogy a 4870 nagyon sokat fogyaszt, és nem tudom hogy a 425W-os Enermax elég lesz-e. Egyébként efelé hajlok inkább...

Melyiket ajánljátok? Főleg olyanok véleménye érdekelne akik mindkettőt ismerik.

Köszi
G

(#492) madgie válasza vizerg77 (#491) üzenetére

madgie
(VIP)

Egy 70% hatékonyság körüli táppal, az Intelednél "éhesebb" Phenom II procival is 384W-ot vett fel a konnektor felől egy fogyasztásmérővel a HD 4870-es konfigom, miközben ment a Furmark és a Prime 95 is (tehát sz*rrá volt terhelve). Ha visszaszorzunk, maximum 300W-ot kajál meg a cucc. Ha még tartalékokkal is számolunk, akkor is bőven elég a 425-ös Enermax.

Esetleg nézd meg az 525-ös Modu85-t itt, de ezt csak a kedvező ár miatt írom, amúgy tényleg elég a 425-ös is.

600-as Silent Pro-t nemrég vett egy cimbim, az is jó halk cucc, de szerintem is Enermaxot vegyél :)

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#493) Lamellus válasza vizerg77 (#491) üzenetére

Lamellus
(tag)

Szia,

nem hinném, hogy gond lenne az Enermax-al, olvass bele a tápos topicba és nézd meg milyen konfigurációkat is simán elvisznek a minőségi ~350-400W -os tápok.

De saját tapasztalattal is szolgálhatok, nekem Core 2 Duo 3 GHz, ATI HD4890, 1 HDD, 1 DVD írót visz egy Corsair VX450. Megmértem fogyasztásmérővel (nem szoftveressel!), a gép terhelés nélkül ~135W körül van, terheléssel pedig max ~275W-ig megy el.

Szerk: madgie megelőzött ;)

[ Szerkesztve ]

(#494) 14adam válasza vizerg77 (#491) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Bőven elég a 425 ;)

(#495) bolcsodal

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Üdv! szerintetek meddig bírja egy Enermax táp? Az enyém 2005 Októberi gyártmány és még mindíg tolja szorgalmasan......Ez a harmadik konfig, amit kiszolgál. :U

They drew first blood....

(#496) shteer válasza bolcsodal (#495) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

mióta van nekem is, remélem minimum hasonló időt él meg :)

a szakik szerint évek alatt "fáradhat" egy minőségi táp is, majd kis renoválás után újra biztonsággal munkába állítható - a tápokról mélyvíz topikban biztosan kapsz megbízható választ

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#497) bolcsodal válasza shteer (#496) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jah..lehet majd átkondiztatom. Sokféle hardverben csalódtam, de ebben a tápban még nem. :DDD

(#498) Duracellm... válasza bolcsodal (#495) üzenetére

Duracellm...
(őstag)

van egy xeon-os fileszerver amit 3 éve nem volt kikapcsolva(linux) és abban egy (kék színű 365W) enermax dolgozik 2002-es gari matricával...

szerinted?:)

Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

(#499) bolcsodal válasza Duracellm... (#498) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azanemsemmi!! :DDD

(#500) rup1u5 válasza bolcsodal (#495) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

Adatlapomat nézd meg. :)
Kb 4-5 éves ez a 420-as noisetaker és kb a 3.- 4. konfigomat szolgálja ki.
Még a "prescott ready" matrica van rajta :DDD de mukkanás nélkül viszi a 3700-re húzott quadom és a gtx-et. Ennyi év eltelt és mindkét ventije (80+120) ugyanolyan halk mint újkorában volt! Nagyon elégedett vagyok vele. Szerintem ki fogom majd próbálni egy HD5870-el is és csak akkor fogom cserélni ha már valóban kevés lesz hozzá.

Ja! Kb. 1éve szedtem szét elöszőr kitakarítani és ellenőrizni. Mindegyik kondi szép lapos volt. Lassan ideje újra ellenőrizni, milyen hatással volt rá a quad.

[ Szerkesztve ]

ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.