Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#251) mrmatyi válasza Dodi72 (#214) üzenetére

mrmatyi
(tag)

Szerintem az Enermax Liberty 400 sem lehet rossz!!
Ma lett betéve.
REMÉLEM BEVÁLIK,MERT HA NEM,KIVÁGOM,MINT MACSKÁT........!!!
25e volt... :B

p4 3.0GHz proc, ASUS P4P800SE, elixír 1024MB DDR400 mem, WD1600YS hdd,Enermax liberty 400,AC Freezer4

(#252) laci06 válasza mrmatyi (#251) üzenetére

laci06
(senior tag)

nekem a nagytesója van:)
legközelebb szóljál mert én 25k-ért már az 500ast oda tudtam volna adni, bontatlanul 3év garral:)

(#253) mrmatyi válasza laci06 (#252) üzenetére

mrmatyi
(tag)

Az lehet,de nem innen véve!
Az egy cseppet drágább lenne! :U
Egyébként páran így is furcsálják miért ekkora a tápom!! (nagy!)
Valahol olvastam,hogy ezt 10merevlemezzel sem lehetne leterhelni :)

p4 3.0GHz proc, ASUS P4P800SE, elixír 1024MB DDR400 mem, WD1600YS hdd,Enermax liberty 400,AC Freezer4

(#254) Muton válasza mrmatyi (#253) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

8 vinyóval már mi is teszteltünk. indult is gond nélkül, rendesen. és az csak egy 400-as volt :)

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#255) mrmatyi válasza Muton (#254) üzenetére

mrmatyi
(tag)

Az enyém is 400-as!
De csak 1 vinyó van benne :P

(#256) Muton válasza mrmatyi (#255) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

az enyémben meg nincs vinyó és nem is lesz. te miért raksz a tápba vinyót? :P ;]

(#257) emre33

emre33
(PH! addikt)

Segitsetek:

600 Nostaker- élt 11 hónapot

620 liberty - élt 2 hetet

620 liberty élt 3 percet

Ez igy 1 hónap alatt ment kakukra.
tápok apc ups-re voltak kötve, gép hibátlan

Lehet hogy azért mentek tönkre, mert ugyan arra dugóra egy samsung 82 cm képcsöves tv lett kötve?

(#258) Muton válasza emre33 (#257) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

azt gondolom te is érzed, h ittt valami gyanús. valamit legközelebb variálj át sztem

(#259) iwu

iwu
(PH! addikt)

hali!
tegnap felrobbant az eg301ax-ve típusú táp...béke poraira.
kell valakinek valami belőle?

ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...

(#260) Nimrod válasza iwu (#259) üzenetére

Nimrod
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Felrobbant? :F

Az internet hülyévé tesz.

(#261) Jodanovich

Jodanovich
(fanatikus tag)

jó hírem van a 370W os enermax noisetaker öm sikeresenen átengedt ''mindent'' és szana szarrá baszta az 500gb os winyóm aw8 alaplapom mushkin memóm 1800xt vga m 920 as cpu m szóval kurva jó a kedvem hajrá enermax (többet asszem nem veszek enermax ot :((( )

ja azt kihagytam h a táp él és virul

[Szerkesztve]

Life is Short... Ride Hard!!!

(#262) Szten Márs válasza Jodanovich (#261) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mi történt pontosan, lehet tudni?
Úgy értem miféle hálózati zavar, villám, vagy csak úgy simán meghalta magát ilyenféle külső esemény nélkül és úgy gondolta, hogy akkor haljon más is vele?

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#263) iwu válasza Nimrod (#260) üzenetére

iwu
(PH! addikt)

igen...
sajna otthon hagytam, így nem tudom lefotózni, de a tekercse szénné éget, meg még valami műanyag kütyü melette, és jó nagyot szólt...

majd legközelebb megyek haza vidékre, szétbontom.

ÜdW!

(#264) iwu válasza Jodanovich (#261) üzenetére

iwu
(PH! addikt)

részvétem!!!

(#265) Armando_19 válasza Jodanovich (#261) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

Az vakmeleg.
Nemértem én az ilyen. A jóó kis 400-as Libertym alatt volt pár konfig, és egy MP-re nem hagyott cserben, és nem okozott zavart..
Részvétem.Külsérelmi nyom a cuccokon?Gari?Kipróbáltad más konfigban a tönkrement cuccokat? :R

(#266) Jodanovich

Jodanovich
(fanatikus tag)

villám a ludas de akkor is ezeknek késznek kéne lenniük ilyenekre electro műszerész hawerom olyat nézett mikor mondtam neki h a tápnak semmi baja és átengedett :(((

Life is Short... Ride Hard!!!

(#267) Armando_19 válasza Jodanovich (#266) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

Valószinűleg valami zizi van a táppal, ha nem fogott semmit. Nézesd meg a haveroddal. Vagy vegyél egy liberty-t! ;)

(#268) Szten Márs válasza Jodanovich (#266) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A villámra semmilyen tápnak nem kell késznek lennie, ami azt illeti nem is lehet.
Ezt érdemes elolvasni: [link]

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#269) Armando_19 válasza Szten Márs (#268) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

Hú bazz.Azért ezt igy végigolvasva eléggé elgondolkodtam..Sokan veszik a drága cuccokat, hogy ne üssön ki semmit a villám a gépben, és közben meg lófaszt nem érnek vele... :U

(#270) Nimrod válasza Armando_19 (#269) üzenetére

Nimrod
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem van egy APC Surge Arrest előtte, rá is van írva, hogy villám ellen nem jó (noha a dobozán látható hogy villámláskor használja a csóka a gépet), ugyanis direkt villámcsapás esetén semmi sem tudja megfogni. Ezek a cuccok akkor jók amikor túlfeszültség van a rendszerben (volt hozzá szerencsém, két tévé bánta, gépnek meg se kottyant).

Az internet hülyévé tesz.

(#271) the taky válasza Jodanovich (#266) üzenetére

the taky
(lelkes újonc)

szia nagyon sajnálatos a veled történt táp eset. :O

Nekem egy kb 7-8éve vásárolt enermax agx n...nemtudom milyen tápom van.csak annyi konkrét infom van róla hogy 351Wattos,dupla golyós csapágyas & foriszabályzós manuálisan persze... :D

A lényeg az hogy ez a táp végigkísér eddigi pc-s életemben értem ezt ugy hogy evvel a táppal volt a 7-8 év alatt kb 15alaplap 8féle videokari 5 féle proci stb...
Jelenleg itt tartok Q6600,8800GTX,650 nforce lap,A-data 1000mhz ram alap volton alig akart elindulni..erre mire rá jöttem.raptor vinyo bár csak a 36gb-os verzió,dromedál zalman full réz hűtő tenyérnyi ventivel,4db dv iró,ja még egy maxtor vinyó,floppy 5rendszerűtő venti ,mind szabályozva.NEM KAMUZOK,CSAK MÁR KEZDEK FÉLNI MERT ÖREG A TÁP,MEG AZÉRT EZ MÁR TÉNYLEG TÚLZÁS,SOK BARÁTOMMAL EGYETÉTVE!
Negatívumként felróható talán,az összes kábel foglalt,semmit nem tudok rákötni már,mióta át álltam q6600-ra kb minden 40.bekapcsoláskor visit a videokarim,ami annyit tesz,hogy vagy nincs táp kötve a kari valamely dugaszára,vagy hogy kevés a kakao a karinak :((
Ez viszont a táp csere lesz...
Összefoglalva: nekem soha nem volt bajom az enermax-al a következő is az lesz valószínűleg,a félelem miatt fogom lecserélni nem várom meg a bajt ami ki tudja mikor-de egyszer el kell hogy jöjjön mindenkinél :Y :( :(( :(((
Nem hiszem hogy ez a titka,de biztosan számíthat valamit az hogy kb 3 havonta kompressorral kifújom nagyon alaposan,élvezem hogy a ventik pörögnek vagy 1 csiliárdot. ;] ;]
Azért nem bosszantásként,de egy UP ! -ot :R megérdemel ez a cucc. hy :DD

(#272) Thrawn válasza the taky (#271) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Óvatosan azzal a ventipörgetéssel, mert tönkremegy a csapágyazása.

Different songs for different moods.

(#273) didyman válasza the taky (#271) üzenetére

didyman
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nem kell lecserélni. kondizás után mehet tovább szépen, bőven elég a gépedhez.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#274) the taky válasza didyman (#273) üzenetére

the taky
(lelkes újonc)

hy.a kondizást majd egyszer idővel fejtsd nekem ki...mert nem értem. :F
meg ez a kiszámolás dolog sem megy igazán... :F
8800GTX,Q6600 proci,2db vinyó,meg a 4db dvd iró élből sok nem?
minden ok,csak para azért.. :Y
351wattos és nem 500! mondjuk ant SLI vagyok... :)
kösz. :R

(#275) Szten Márs válasza the taky (#274) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az elöregedett elektrolit kondenzátorok cseréjét értette kondizáson.
Az említett konfig kb 240W-ot ehet padlógázon, szóval bőven elég a tápod.

(#276) letix

letix
(fanatikus tag)

Sziasztok!

kerdesem lenne.

Adott.:

-AMD Athlon 64 3700+ 40
-Asus A8V-VM SE (integralt minden)
-2*256 DDR Kingamx
-40gb WD
-DVD-rom.

Rabizhatnam-e a gepet heti 50-60oras uzemben , egy alig hasznalt kondihiba mentes(pupi,konny) 250W-os Enermax-ra?

Konyvelesre lene hasznalva.

udv
letix

don't panic! ... http://www.letix.hu - linux alapparancsok

(#277) the taky válasza Szten Márs (#275) üzenetére

the taky
(lelkes újonc)

:R :R :R :R Thanx informations!

(ezt ki tudná nekem megcsinálni & mennyiért vajon.... :F )

Na mindegy,lehet hogy megpróbálom én....... :Y Úr isten...... :O

(#278) the taky válasza laci06 (#252) üzenetére

the taky
(lelkes újonc)

hy...25k.ért milyen tápod van pontosan? bontatlan 3 év gari stb... ;) érdekelne....kösz ky... :R

(#279) Szten Márs válasza the taky (#277) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Inkább ne próbáld meg magad. Didyman, aki felvetette az ötletet pl ezzel (is) foglalkozik, keresd meg őt az ügyben.

(#280) anonimusz

anonimusz
(újonc)

Hi! Ugy értesültem hogy a 8800gtx-nek legalább 450 wattos táp kell melynek 12 voltos ága legalább 30 A leadására képes! :F http://prohardver.hu/cikkek/2006-11-08/geforce_8800_gtx_forradalmi_nagyagyu/oldal_7.html
Nemtom igaz e , de én nemláttam olyan tápot ami ezt tudná! Max 20-25 A-ra képesek a nagy márkák is! De lehet én néztem valamit férre . Ha tud valaki segitcsen! thx :R

(#281) X@b3e válasza anonimusz (#280) üzenetére

X@b3e
(PH! addikt)

Áganként 30A az tényleg nem kevés, összesen 30A-t 12V-n sok táp lead, de marhaság, dehogy kell neki minimum 450W, egy jobb 400W táppal is bőven túl van méretezve az energiafelvétele (Enermax Liberty, Seasonic S/M12 stb...)

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#282) the taky válasza anonimusz (#280) üzenetére

the taky
(lelkes újonc)

igen roppant érdekes e-téma,mert biztosan üzlet is van benne,mert azért a tápot is cserélni kell ugyebár uj szabványok,extra kábel le-fel csatlakoztathatóság szoftveres szabályozás,mit tudom én,stb... :)) Valahol nem véletlen hogy sok nagy gyártó aki egész mást gyártott belevág a táp üzletbe,Corsair-biztosan rosszul irom de lusta vagyok megmozdulni.. :O
Komolyra fordítva :(( látható a főleg 8800gtx-en hogy kurva nagy a hűtője sőt az egész kari.élből eheti az áramot,ugyszintén mint a Q6600-is mert elvileg 4db proci van benne, persze van thermal monitor II.,de akkor is alig tudtam belepréselni a lehető legnagyobb zalman full réz hűtőt & alapból 38-42-41-45 fokon kezd,ahogy bekapcsolom..... :Y
ez a rengeteg hőleadás plusz energia pocsékolásal járhat (de ugye ezen termékek gyártásánál nem is ez volt a cél)
Én azt gondolom,hogy inkább üzlet ez mint anno AGP-PCIX,mint szükségesség.. :)
Élő példa vagyok rá én is a kis enermax 351w-os tápommal semmi gondom nincs.lehet ilyen amper olyan számítás,semmi baja nincs... :U aztán lehet hogy mindjárt elrepül mindenem :Y Beba....na. :((( Én ezért veszek majd nagyobb tápot... :( a parátol mert 8 éves és fosok.... :O de most kicsit oda vagyok a kiadások miatt :W .........
Kitérve a bekötésre,egy táp ágat dupláztam meg mert igy volt kényelmesebb és igy is ment a kari ;) csak visszavettem az arcból és most legalább 2 van a 4 helyett ;] Erről ennyit!
semmi okosat nem tudok MINŐSÉGET VEGYÉTEK! :DD
itt egy érdekes link asszem a tápom is benne van....

[link]

[Szerkesztve]

(#283) the taky válasza letix (#276) üzenetére

the taky
(lelkes újonc)

simaság.... :)

ezt még egy át variált PII.-es táp is elviszi :)

számításokkal nem tudom igazolni neked ,de ha elolvasod irományaim,nem fogsz gondolkodni rajta sokat.... :D

(#284) anonimusz

anonimusz
(újonc)

Hát kössz srácok! Akkor még felteszem ama kérdést hogy: 1 gtxkari , 5600 proci, Crosshair alaplap és 2*1g mem , 2 vinyo, 1 dvd irohoz milyen táp dukál, asszem Enermax vagy Chieftec. Csak nemtudom hány watos legyen?

(#285) Szten Márs válasza anonimusz (#284) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A Crosshair nagyon jó lehet, de azért küldd el fodrászhoz :D
400W-os Enermax Liberty vagy GPS-es Chieftec.

(#286) anonimusz válasza Szten Márs (#285) üzenetére

anonimusz
(újonc)

Ha meglessz küldöm fodrihoz! :DD Amugy thx

(#287) MegalodonS

MegalodonS
(senior tag)

Nehez volt valasztas es a Hyper vs Enermax Infinit 650w kozott.Sajna Hyper elfogyott es maradt az Infiniti.Nekem soha nem volt meg enermaxom igy nem is igazan tudom mire szamithatok :F .Erdekes a mobil csatlakozokkal kicsitt bagyobb rend van a hazban.
Remelem nem lessz vele gond mert pl a Tagan 420w azt 2 evig hasznaltam es semmi bajom nem volt vele.Remelem ezzel sem lessz majd!

(#288) ftc

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Kérdésem lényege az lene,hogy Enermax moduláris tápokbol a 400-as a legkisebb?
Esetleg ha valainek infoja nincs arrol,hogy ne e terveznek 350 körülit?
Jelneleg egy 375-s van solgálatban de nagy a kábel''kupi'' a gépben

[Szerkesztve]

(#289) Muton válasza ftc (#288) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

ha meg akarod szüntetni a kábeldzsumbulyt, akkor egyedi kábeleket kell legyártanod. ha moduláris a táp, akkor ezt garancia bebukása nélkül tudod megcsinálni, szóval az ilyen szempontból jobb.

szerintem nem fognak 350-es modulárisat kiadni :U

(#290) Armando_19 válasza ftc (#288) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

Jelenleg a 400W-os a legkisebb, és kicsi a valószínüsége, hogy lefelé fognak újat kidobni belőle..
De nekem egy 400W libertym van, megszabadított mindenféle kábelkavalkádos problémától! :R (és az ára se nagyon esett amióta megvettem!)

(#291) emre33

emre33
(PH! addikt)

ENERMAX Liberity 620-as tápom van, viszont 1-el kevesebb tápcsatit kaptam hozzá, mint amennyit a tápra lehet kötni.

Honnan lehetne ilyet szerezni hozzá?
Esetleg ha van valakinek feles, átküldhetné

(#292) bolcsodal

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok,

Újabban az Enermax Noisetaker (370W)-os tápom elkezdett muzsikálni. Valmilyen halk fütyülő hangot hallat működés közben a venti. Volt valakinél hasonló? Ha levegővel megtisztítom nem változik...cseréljek benne ventit? :U

They drew first blood....

(#293) viktor82

viktor82
(őstag)

Szevasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy most vettem új gépet MSI P35 platinum,2x1 gb ram,MSI 8800GTS 320mb OC,Q6600!És van hozzá egy 500w-s Enermax liberty.Szeretnék még egy 8800gts-t akkor még elbirja?

(#294) Muton válasza viktor82 (#293) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

szerintem el

(#295) viktor82 válasza Muton (#294) üzenetére

viktor82
(őstag)

OK!Kösz

(#296) SteeWe

SteeWe
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Szerintetek, hol, melyik cégnél tudnám az enermax tápomat legariztatni? A bolt ahol vettem csak 1 évet vállalt rá. De az enermax tápokra ugy tudom 3 év gari jár. Olyan helyet keresek ahol s/n, p/n szám alapján tunák gariztani.

(#297) Muton válasza SteeWe (#296) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

más bolt szerintem nem fogja (miért is tenné), és te nem mehetsz a disztrihez sem, mert azok magánszemélyekkel nem állnak kapcsolatban, csak kiskereskedőkkel.

szerintem dobj egy mélt az enermaxnak és kérdezd meg, h ilyenkor mi a protokoll :))
vinyóknál ilyen esetben ki kell küldeni a gyártóhoz. a táp jele meg nem tollpihe volt az oviban, szóval durva postaköltség szaga terjeng a levegőben

(#298) SteeWe válasza Muton (#297) üzenetére

SteeWe
(fanatikus tag)

thx a választ :(

(#299) vzso válasza emre33 (#291) üzenetére

vzso
(fanatikus tag)

[link]
Hátha több embert is érdekelné a dolog. Én DXX (EMC008)-as csatikat szeretnék a VGA hoz.

(#300) letix

letix
(fanatikus tag)

Hi all!

Pár napja vásároltam egy 500W-os Liberty-t, hát mit is mondhatnék.

Le a kalappal.Csomagolás, tartozékok, a táp, egyszerűen makulátlan!
Minden elismerésem a tervezőmérnököknek, azt hiszem hogy ismét nagyot alkottak..

Mindenkinek ajánlom.

udv
letix

don't panic! ... http://www.letix.hu - linux alapparancsok

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.