Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#201) Andras6800 válasza arpi6k (#200) üzenetére

Andras6800
(senior tag)

Szerintem elég, de ha nem mindenképp liberty-t akarsz, nézhetnél valami 450-420W körüli darabot :U

A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!

(#202) Shodan válasza Andras6800 (#201) üzenetére

Shodan
(őstag)
LOGOUT blog

nincs is belőle csak 500as 620as, meg a 400as.

www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.

(#203) bandus

bandus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hali!
Arról rdeklődnék, hogy az enermax noisetaker tápok mennyire hangosak a 2 ventijükkel.
köszi :R

|| Bandusz Oklitusz Egyetemisz Alkeszosz || Eladó Oakley Jupiter Matte Rootbeer/Bronze napszemüveg || Eladó 19k-s utalvány, Bata cipőboltba ||!

(#204) Nimrod válasza bandus (#203) üzenetére

Nimrod
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én alig hallom őket, a Titán simán viszi a pálmát zaj szempontjából a gépemben. :DDD

Amikor kikapcsolom, akkor még kb. negyed órát mennek a táp ventijei amíg hideg nem lesz az egész gép. Most ebben a melegben amikor 30 fok felett van a hőmérő mutatója a kuckómban ez az idő felugrott 20 percre. :Y

Az internet hülyévé tesz.

(#205) bandus válasza Nimrod (#204) üzenetére

bandus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Miután kikapcsolod a gépet, mennyire zavaró, hogy továbbra is mennek a táp ventijei. Így napközben annyira nem lényeg, sztem a mostaninál biztos halkabb, de ha eallváskor is zajonganak, akkor nem erre fog esni a választásom, pedig nagyon szimpi táp :)

|| Bandusz Oklitusz Egyetemisz Alkeszosz || Eladó Oakley Jupiter Matte Rootbeer/Bronze napszemüveg || Eladó 19k-s utalvány, Bata cipőboltba ||!

(#206) Nimrod válasza bandus (#205) üzenetére

Nimrod
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egy méterre van az ágyam a gépemtől és szinte csak tök csöndes szobában hallom egy picit. ;)

(#207) bandus válasza Nimrod (#206) üzenetére

bandus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

:R
Akkor már csak azt kell kiderítenem, hogy hány W-os legyen, meg a pénzt kell rá megszerezni :)
köszi a segítséget :R

(#208) Nimrod válasza bandus (#207) üzenetére

Nimrod
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én a talán legkisebb modellt vettem, nem bántam meg, nekem elég. Kicsit talán drága, de szerintem megéri az árát.

(#209) Convex

Convex
(fanatikus tag)

Hello!

Enermax tápot szeretnék venni, de nem tudom milyet és mekkorát vegyek. Ebbe kérném a segítségeteket. A gépem: 955 alaplap+930proci, 2vinyó, 2 cd, floppy, vízhűtés, 5-6venti, és ha egy combosabb karira váltanék azt is elbírja, pl 7900gt.

(#210) Zull

Zull
(senior tag)

Na latom nagyon elsullyedt ez a topic, pedig ez a jo marka nem erdemli ezt meg... Eldontottem hogy beruhazok egy Enermax Liberty 500W-osra, ezaltal a 485W-os Noisetaker-em is eladova valt... Akit erdekel pu...

(#211) Zull

Zull
(senior tag)

Ja, es szeretnem megkerni hogy akinek volt mar vagy van Liberty-je az irjon egy ropke velemenyt :)

(#212) gerjus válasza Zull (#211) üzenetére

gerjus
(senior tag)

Nekem van egy (lasd alairas ) mire vagy kivancsi ? De asszem mar vettel egyet :U

UP az enermaxoknak

Never trust a computer you can't throw out of the window! - http://www.flickr.com/photos/57821277@N02/

(#213) Pribi

Pribi
(fanatikus tag)

Hali!

Milyen hangos az új liberty széria? Nekem egy régi 365-os volt, de azt eladtam, most meg egy FSP Bluestorm van helyette. A feszültség értékekkel nem vagyok teljesen kibékülve, bár csak az alaplapi sensorral lett mérve. Na meg a ventillátorának van valami idegesítő hangja.

Pribi

A szerelem tűz, de a húsleves nem fő meg rajta.

(#214) Dodi72

Dodi72
(PH! addikt)

Enermax Liberty 500watt.Király

http://polirmasters.5mp.eu/web.php?a=polirmasters AUTÓKOZMETIKA FELSŐFOKON

(#215) Szten Márs válasza Pribi (#213) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én meg azzal nem vagyok kibékülve, hogy egyszerűen nem lehet beleverni az emberek fejébe, hogy SZOFTVERES MÉRÉS NEM MÉRÉS.

Ha én innen megtippelem a feszértékeket az sem lesz pontatlanabb, mint az amivel te ''nem vagy kibékülve''.

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#216) Matrix2006

Matrix2006
(újonc)

Mi a véleményetek az EG301P-VE típusról? Érdemes-e venni használtan (kb.2éves), vagy inkább High Power HPC-300-202 (szintén használt)?

''Úgy élj, hogyha leperg előtted az életed filmje érdemes legyen végignézned.''

(#217) Nimrod válasza Matrix2006 (#216) üzenetére

Nimrod
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én azt mondom, hogy tápból használtat soha, de ez az én véleményem.

(#218) Pferi

Pferi
(kvázi-tag)

Az Enermax EG365 AXVE tip. tápegységemen van egy különálló 4 pin-es csatlakozó EXTRA felirattal. Ennek pontosan mi a szerepe?

Playstation 3 160 Gbyte, AMD Phenom II 555BE, Asrock 870 Extreme, 4 Gbyte DDR3 Kingston RAM, NVidia GTX460

(#219) Néró001

Néró001
(újonc)

Hali!
Én most rendeltem egy ENERMAX EG565AXVE tápot és szeretném megtudni hogy mi a véleményetek róla.

(#220) izb válasza Néró001 (#219) üzenetére

izb
(senior tag)

ha megrendelted, akkor semmi:)
hehe

(#221) Néró001

Néró001
(újonc)

Még nem késő visszamondani a rendelést azért kiv vok hogy mi róla a véleményetek.

(#222) Szten Márs válasza Néró001 (#221) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Aligha hinném hogy szükséged van 535W-os tápra, kiváncsi lennék milyen géphez veszed.
Ennyi pénzből halkabb és újabb felépítésű táp is kapható. Egy 430-as Seasonic S12 lenne pl nekem a célom, aligha hiszem h akad konfig amit ne vinne el röhögve.
MOD: Ha pedig ragaszkodunk az Enermaxhoz, akkor Liberty...

[Szerkesztve]

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#224) Néró001

Néró001
(újonc)

3 Ghz-es prescotthoz veszem 6600GT kártya van még benne. De már a t*köm televan azzal hogy szétvágja a rendszer a tápokat most akarok vmi brutál erős tápot bele.
A Liberty azonkívül hogy lecsatlakoztatható vezetékes és 12 cm-es ventije van mibe másabb ''jobb''?

(#225) CriticalHit válasza Néró001 (#224) üzenetére

CriticalHit
(őstag)

A konfigodhoz nem brutál táp kell, hanem egy minőségi 350W-os, ami a 12-es ágakon erős. A Liberty a 12-es ágain páratlanul erős. A 400-as bőven elég.

''open mind for a different view and nothing else matters''

(#226) Néró001

Néró001
(újonc)

Thx a helpet megváltoztatom a rendelésem akkor kicserélem Libertyre, de lehet hogy 500W-osra ha gépcsere lesz később akkor is jó legyen a táp.

(#227) CriticalHit válasza Néró001 (#226) üzenetére

CriticalHit
(őstag)

Felesleges. 8800GTX-es rendszer is 340W-ot fogyaszt teljes terhelésen.

''open mind for a different view and nothing else matters''

(#228) Szten Márs válasza Néró001 (#224) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A rendszered 160W körül eszik :P
Amúgy újabb fejlesztésű bél van a Libertyben.

(#229) Doo!

Doo!
(lelkes újonc)

Hi.
az aláírásomban szereplő konfigot hajtom egy 420-as noisetakerrel, elég ez neki?
mert bizony 3,4Ghz felett már csak kb 30%-ot teljesít a VGA ha 3,4Ghz-en megy vagy alatta, no problem.
help.

(#230) Szten Márs válasza Doo! (#229) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Olyan 240W felett akkor sem fog kérni a konfigod ha fejreállsz, szóval igen azt hiszem elég ;)

(#231) Viewsonic

Viewsonic
(fanatikus tag)

Hi.

lecseréltem a Taganomat erre az Enermaxra [link] vélemény a tápról ? thx

Aprilia Mille R Factory rox! :D

(#232) #gab_ válasza Viewsonic (#231) üzenetére

#gab_
(őstag)

jó választás ;)
100x jobb/megbizhatobb mint egy tagan :DD

(#233) Viewsonic válasza #gab_ (#232) üzenetére

Viewsonic
(fanatikus tag)

:R még volna egy olyan kérdésem,hogy a Liberty szériának újabb a belső felépítése?
szerk: most olvasok visszafele és asszem választ is kapok a kérdésemre

[Szerkesztve]

Aprilia Mille R Factory rox! :D

(#234) Nimrod válasza Viewsonic (#231) üzenetére

Nimrod
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem is hasonló van a gépben és meg vagyok vele elégedve. :)

A Tagan az nem olcsó, mégis ratyi lenne? :F

(#235) Szten Márs válasza Nimrod (#234) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igen, ratyi... bővebb infó a melyik tápot vegyem topicban, ha rékeresel a Tagan szóra ;)

(#236) TomiFiu

TomiFiu
(tag)

Nekem is Enermax 365W -os tápom van már 2-3 éve és tökéletes és igényes. Akkor 19000HuF volt kb.
Elötte volt egy Mercury 400W-os kb. 4000HuF-ér, de 1 hét múltán bekerpált és akkor döntöttem, hogy tápon aztán tényleg nem szabad sporolni, mert a végén az egész gép odalehet!

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+, 2x1GB Kingmax DDRII800, Sapphire Ati Radeon HD2600XT 256Mb GDDR3 800/1400 AGP

(#237) fourgee

fourgee
(lelkes újonc)

Helló mindenkinek :)

Eddig egy Enermax Noisetaker boldog tulajdonosa voltam (nem jut eszembe a pontos neve, az a 460W körüli). Azt gondoltam, hogy ez egy csendes táp, amit ugye csak akkor hallok, ha kikapcsolom a gépet. Igaz, eddig egy 9100-es ATi-m, aztán integrált Intel video-m volt, amikről nem tudtam, hogy nem is nagyon terhelik a rendszert. Most sikerült beszereznem egy x1900GT-t, aminek a beszerelése után irgalmatlanul nagy zaj jött ki a gépemből. Elkezdtem szidni az új videókarit, hogy milyen hangos már :). Aztán ahogy kikapcsoltam a gépet, a zaj továbbra is hallható volt, akkor jöttem rá, hogy ez a tápból jön... Másfél éves már, valószínűleg kapott elég port is. Az lenne a kérdésem, hogy ti mit tennétek? Van értelme kitakarítani a ventiket, vagy kapásból cserélni kell vmi ultra silent-re, aminek a feszültség/áram és levegő szállítási adatai megegyeznek a jelenlegiekkel?

A garancia vesztéstől nem félek, mert a Hertánál vettem annak idején, ami azóta teljesen megszűnt, és jogutódról, vagy bármi másról nem lehet tudni semmit... Azért rendesek...

Dell XPS1530 - Intel C2D T8100 (2,1GHz), 2GB ddr2 dual channel, Geforce 8600GT 256Mb (ddr3)

(#238) okos67

okos67
(őstag)

hi
nekem is van egy 400W Liberty-m, sirály a táp. :C

s700>w800i>6233>d900i>p1i>i900>i8000

(#239) the taky

the taky
(lelkes újonc)

hy :)

elöször is buék minden prohardveres!'' arcnak... :R

csupán 1 pozitív élményem szeretném megosztani az enermax tápról.
néhány napja vásároltam 8800gtx-et,a nagy energia felvétel miatt tartottam egy kicsit az első inditástól.
Fontos tudni hogy 351W-os enermaxom van.A gépben még a következők vannak:
-4db DVD-RW
-2db SATAII 160
-AMD 4800X2@5200
-8800 GTX
-10db venti
-A-DATAEE 500Mhz ramok huzva 2X1Gb
-átlagos dolgok,tv tuner kari,zalman procih.stb...

tökéletesen mükszik a gép! ;) Nem melegszik a táp sem,le van tekerve a potija minimumra.Amikor megvettem anno nagyon rég,24E ftért,(akkor ez volt a legjobb,de a legdrágább táp is.)
Valahogy a dupla venti,poti,nagy suly,kidolgozás sejtette velem hogy megéri az árát..
Egyedül azt nem tudtam megérteni hogy miért van ennyi kivezetés rajta és miért kell ilyen rohadt vastag kábelokat bele szerelni. :F
Mára ez a szemlélet megváltozott bennem.8800GTX beszerelésével semennyi! kábel sem maradt fölösbe.Ki gondolta volna hogy lesz egyszer olyan cucc amihez 4db tápbekötés fog kelleni. :F
Fontos még,hogy nagyon halk,igaz Min.re van csavarva a foriszabályzója a ventiknek a tápban./Gondja azoknak lehet ami nekem is volt kezdetben:Gyenge szellőzéskor nem biztos hogy jo ötlet a tápra bízni az egész ház légcseréjét,ugy hogy halk is maradjon :U /
Ja,és egyszer véletlenül összeértek a kivezetései,pattant egy nagyot és kikapcsolt. :W
De bekapcsoltam és mintha semmi sem történt volna.../nem elfüstölés,bizticsere gariveztésel..stb./
Mindegy: Én csak Javasolni tudom az Enermaxot,nem mondom hogy csak ez a márka ilyen jó,de én ezt tényleg gyilkoltam állandóan ki-be szereltem,izzasztottam....de semmi.
Még valami,de ezt én sem igazán értem csak selytem mitől van: áramingadozáskor,vagy kb.1sec-os áramkimaradáskor nem kapcsol ki,hanem áthidalja a szünetet.nagyobb szünetnél behal persze,de akkor is....Vajon ezzel a sok fontos tulajdonsággal rendelkezik-e a többi márkás táp is? :F
:R ENERMAX :R

[Szerkesztve]

(#240) Nimrod válasza the taky (#239) üzenetére

Nimrod
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Érdekes, az enyém egyből lekapcsol pillanatáramszünettől. :F

(#241) Jodanovich

Jodanovich
(fanatikus tag)

For3ver Enermax
2éve használom a noisetaker 370W os tápom....
imádom... :C

Life is Short... Ride Hard!!!

(#242) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Keresek egy Enermax Liberty 400W tulajt aki ki tudná mérni multiméterrel, hogy full terhelés alatt pontosan mekkora feszültséget ad le a 12V-os ága a tápnak. Fontos lenne!

Köszi előre is! :R

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#243) emre33

emre33
(PH! addikt)

Enermax noistaker 600 Watt -> élt 11 hónapot

Garis csere, kaptam egy 620-as liberyt

élt 2 hetet, most ez is meghalt.

Semmi furcsa tápszag, ups-re van kötve, ház oldala nincs rajta.
másik táppal szépen megy.

Kezd elegem lenni az enermax tápokból

(#244) Oliverda válasza emre33 (#243) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem lehet hogy az UPS környékén van valami probléma? :U

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#245) emre33 válasza Oliverda (#244) üzenetére

emre33
(PH! addikt)

én is za ups-re gondolok, de 3-4 hetet ment (garis csere ideje alatt) a gépem egy 400-as macron táppal

most is azzal megy, és semmi baja..

Furcsa

(#246) Muton válasza emre33 (#245) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

mondjuk a dolog erősen függ a szünetmentestől, mert ha az pl line-intertactive üzemű és/vagy gagyi az egész szünetmentes, akkor valszeg a tápod sohasem kap sinuszos jelet, amire meg érzékeny. az én tápom is érdekes hangot ad akkus üzem esetén. az lenne az optimális, ha oszcilloszkóppal kiméred a szünetmentesből kijövő jelet. az meg nem jelent semmit, ha egy másik táp meg gond nélkül megy, mert ha az a libertyvel szemben passzív pfc-s, akkor nem érzékeny a jelalakra.

#242: nekem 400as lib-em van, de nem tudom leterhelni a jelenlegi konfigommmal. kipróbáltuk 8 vinyóval, meg annyi kártyával, amennyink volt, de azt sem bírtuk elérni, h a vent fordulatszáma megemelkedjen :DDD valszeg jövő hét végére lesz új cucc, akkor majd dobok egy terheléses mérést, ha gondolod

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#247) didyman válasza Muton (#246) üzenetére

didyman
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A line intearactive UPS-ek között nagyon sok szinuszos kimenetű van: Nem ezzel függ össze a dolog. Sőt, még Back-UP rendszerű tünetmentesből is van szinuszos.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#248) Muton válasza didyman (#247) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

tudom, ezért írtam ezt is bele: és/vagy gagyi az egész szünetmentes

lehet, h tényleg nincs kapcsolat az ups és a hiba között és csak gyári hibásakat fogott ki mindig, de én azért a szünetmentest is megnézném ;)

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#249) Jodanovich

Jodanovich
(fanatikus tag)

eladó enermax noisetaker 370W :))
pü ben érdeklődj...

Life is Short... Ride Hard!!!

(#250) Eugene Roe

Eugene Roe
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hello! Nos én úgy hallottam, hogy a UPS-sel nem értek hozzá csak láttam egy másik topikban, hogy némely aktív PFC-s táp nagyon enm szereti a ''szinuszos UPS-t'' <- lehet szarul írtam le, de most volt szó benne a ''Mien tápot vegyek??'' totyikban... :))

It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.