Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#151) ppista válasza Futurama (#143) üzenetére

ppista
(újonc)

Én ma voltam érte... ideadták... Illetve ideadtak egy másikat... elvileg javítottra cserélték... Nem nagyon tűnt használtnak... Mármint eléggé tiszta volt... Végre megint van jó, és csendes tápom! :) Csöppet stabilabb fesz-eket ad, mint a régi DTK-táp... Inkább úgy mondanám, hogy ez stabilat ad... :)
De hogy mitől ment törpre az előző, azt nem tudom... :(

Üdv!

(#152) Futurama válasza ppista (#151) üzenetére

Futurama
(újonc)

Szernecses vagy, nekem keddig kell varnom ra! :Y

A fene egye meg pont most halt meg mikor mar majdnem vegignyomtam a cod2-t!:)

Ugye milyen csendes kis tap? :R

csa!

(#153) ppista válasza Futurama (#152) üzenetére

ppista
(újonc)

Aha, csendes... hacsak nem tekerem föl max-ra a fordulatszámot... :) De nem teszem, mert így is hűvös levegőt fúj...
Mindjárt kedd! :)
Majd írd már meg légyszi, hogy mit mondtak a tápról...

Üdv!

(#154) Futurama válasza ppista (#153) üzenetére

Futurama
(újonc)

Fel lehet csavarnia fordualtszamot? :DD Hol? :U

Elvileg ma jott meg,legalabbis szombaton ezt josoltak,es holnapra lesz berakva! Majd este irok,bar szerintem nem lesz sok mondanivaloja a boltosnak csak kapott egy uj tapot es berakta! :R

(#155) ppista válasza Futurama (#154) üzenetére

ppista
(újonc)

Hát nekem hátul a tápon van egy kis tekerentyű, amivel tudom szabályozni a két ventim közül a házból kifelé nézőnek a fordulatszámát, 1200 és 2500 fordulat/perc között...
Szóval nekem más tápom van, mint neked, de a hibajelenség ugyanaz volt...
Azért hamarabb kezdtek veled valamit... én egy hónapot vártam a tápomra... igaz, hogy volt addig a régi... nekem meg így adtak egy javítottat... No, mind1, lényeg, hogy menjen...

Üdv!

(#156) Futurama válasza ppista (#155) üzenetére

Futurama
(újonc)

Jah hogy neked masmilyen tapod van? Az mas!:)

Ma elmegyek a boltba, sehol senki, kozelebrol szemrevetelezem a bejaratot, latok rajta a cetlit hogy ma nincsenek nyitva es koszonik a megertesunket!

En egy uj tapot kapok, remelem!:D

Nah majd holnap!

(#157) Futurama

Futurama
(újonc)

Nah kesz a gep, mukodik ez mar egy jo jel!:)

Viszont a 4 csavarbol csak 2 voltbecsavarva, ezert nekem kellett itthon utomunkalatokat vegeznem, ezen egy kicsit felhuztam magam es karomkodtam egy parszor a kedves felesegem nagy oromere! :((( ;] :O :U

Na de a lenyeg az, hogy most mukodik a gep rendesen :R

(#158) Adrián29

Adrián29
(senior tag)

Sziasztok!Azt szeretném kérdezni,hogy melyik a jobb tápszéria és miért!:
-Enermax Noisetaker
--Enermax Liberty
?

Válaszotokat előre is köszönöm!!!

(#159) Futurama válasza Adrián29 (#158) üzenetére

Futurama
(újonc)

Csao!

En ugy tudom, hogy a noisetaker zajosabb mint a Liberty, legalabbis ezt olvastam par forumon! Nekem az utobbi van aminek hangja semmi, van alul egy szep venti atlatszo lapatokkal ami a hazbol szijja ki az air-t! Jah, es szerintem mind2 nagyon jo tap, azzal meg ne foglalkozz, hogy az en 400 wattos Libertym megadta magat 3 het utan, gyari hibas lehetett...szerintem! :))

''..egyebet nem tudok mondani, kerem kapcsojja ki!''

(#160) Adrián29 válasza Futurama (#159) üzenetére

Adrián29
(senior tag)

Köszi:)
Nem foglalkozok vele:)

(#161) Futurama válasza Adrián29 (#160) üzenetére

Futurama
(újonc)

Term.! :R

(#162) Andras6800

Andras6800
(senior tag)

Na, vettem egy 620W-os Enermax Libertyt!
Csendesnek tényleg csendes, de a gépemnek lőttek!
Egyenlőre nem tudni mi a hiba, vagy mi a hibás, de a beszerelés után az XP csík is befagyott 1 percre! reparir nem segített, de elötte azért visszapróbáltam a régi tápot! XP fagy, én káromkodok, és visszarakom az új tápot!
Full reinstall (Format) ment 1 napig, aztán megint elkezdett fagyogatni!
Ismét elővettem a szerszámokat(1 csavarhúzó) és visza cseréltem a régi tápra! Win XP full reinstall! Ez ma délután volt! Azóta megy mint a kisangyal, de a problémák multkor is 1 nap után jelentkeztek! Az új tápot szakértő vizsgálja! természetesen csak kívülről garanciából kifolyólag!
Ennek ellenére még lehet nagyon jó táp, csak megtaláltam 1 hibás darabot, de lehet, hogy tök függetlenül egy másik hardverelem krepált be! :Y
Addig is kíváncsi lennék mások tapasztalataira! :O

A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!

(#163) 47 válasza Futurama (#159) üzenetére

47
(kvázi-tag)

Ez miért van, hogy a drága minőségi tápok folyton leégnek? Chieftec szar 410w-os szériája is, meg Enermax is, nem értem. Bitzos azért ilyen drágák ezek a tápok, mert 70%-uk selejt és drága a cégnek a sok csere. Nem tesztelik le a legyártott tápokat, úgy vannak vele, majd letesztelik a felhasználók, és ha hibás, akkor visszaviszik. :)
Nem gondolom ám komolyan.

''Ráraknak a tömegközlekedésre.''

(#164) Nimrod

Nimrod
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezennel egy 370-es Noisetaker boldog tulajdonosa vagyok. :)
Egy 400-as Vargánét cseréltem ki vele, nem hallom a különbséget a Titan procihűtőm miatt. :DDD
Eddigi tapasztalat: a gép teteje ahol van a táp az melegszik, ugyanúgy mint a másik tápnál és a ház bal oldala is elé meleg arrafelé, bár ez a proci miatt is van. A kijövő levegő kellemes langyos.

Az internet hülyévé tesz.

(#165) pitman válasza 47 (#163) üzenetére

pitman
(őstag)

Nem csak a minőségi tápok égnek le.
Nekem speciel két Enermax ment tönkre (egy 300-as ax-ve, ez sercegett, gariba javították kb 2,5-éves korában és egy 420-as noisetaker, ez csak simán újraindította a gépet és kinyomta a kismegszakítót, mindössze 3 hónapos volt). A 420-ast nem tudták javítani sem és cserélni sem, így visszakaptam az árát (1 hónapig tartott az ügyintézés). Most a 300-ast használom.

A lényeg és a legfontosabb: csak a táp ment tönkre mindkét esetben, a bosszúságon kívül semmi kár nem ért.

(#166) Nimrod

Nimrod
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Amikor kikapcsolom a gépet, akkor a táp még megy tovább, amig le nem kapcsolom azt is. Ez normális? :F

(#167) Chieftec válasza Nimrod (#166) üzenetére

Chieftec
(őstag)

:) Normális majd egy idő után leáll magától.

(#168) kribe válasza Nimrod (#166) üzenetére

kribe
(őstag)

Ne kapcsold le szegényt... majd leáll ha lehűtötte magát. :Y

My soul was removed, to make room for all this sarcasm.

(#169) Nimrod válasza kribe (#168) üzenetére

Nimrod
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Éjjel arra ébredtem, hogy mintha magától menne a táp hűtése, de nem is volt áram alatt. :Y

(#170) Futurama válasza Nimrod (#169) üzenetére

Futurama
(újonc)

Mar remalmaid vannak a taptol?;) :C

(#171) Nimrod válasza Futurama (#170) üzenetére

Nimrod
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem, csak kikapcsolás előtt még zenét hallgattam fülessel és kicsit zúgott utána még a fülem. :DDD
Egyébként meg vagyok elégedve ezzel a táppal, csak picit zavar, hogy kikapcsolás után még tovább hűti magát.
Van egy csati a tápon, amit az alaplapra lehet kötni és akkor lehet nézni a táp hőmérsékletét. Leírás szerint mindegy, hogy rákötöm-e vagy sem. Rákötöttem, bár másik tüskesorra mint amit az útmutató írt, mert olyat nem találtam az alaplapon, de mivel ezen kívül csak a proci hűtéséhez való tüskesort találtam, ezért erre dugtam, működik is, nincs vele gond, de értelme van? :F

(#172) Futurama válasza Nimrod (#171) üzenetére

Futurama
(újonc)

Szerinted egy 400-as Liberty-n van ilyen csati?
Hogy ha ezt a csatit rakotom az alaplapra, akkor elvileg az en tapom is huteni fogja magat a gep kikapcsolasa utan, vagy ez az Enermaxnal csak kimondottan a noisetaker tulajdonsaga?

Ha jol ertettem, akkor a tied alapbol is huti magat, igaz?

Ne rohogj! ;]

(#173) kribe válasza Futurama (#172) üzenetére

kribe
(őstag)

A Noisetaker hűti magát automatikusan. A Liberty úgy emlékszem nem csinál ilyet, mindegy mit hová dugsz... De ez csak 99%-ig biztos, a Liberty tulajdonságait utoljára akkor néztem át amikor még tápot kerestem, vettem is volna ha akkor már kapható a közelemben. Az Enermaxnál ''Smart Fan'' -nak nevezik ezt az automatikus hűtést, nézd meg a Liberty dobozán vagy a homepage-n.

(#174) Nimrod válasza Futurama (#172) üzenetére

Nimrod
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azt sajnos nem tudom, hogy ha nem dugom rá a csatit akkor is hűti-e magát. :F
Szerintem van a többin is ilyen plusz hűtés, de csak szerintem.

(#175) Dodi72

Dodi72
(PH! addikt)

Enermay Liberty 500W nagyon tuti hangja se sok.A csomagolása ill a kivitelezése fenomenális.

http://polirmasters.5mp.eu/web.php?a=polirmasters AUTÓKOZMETIKA FELSŐFOKON

(#176) Andras6800

Andras6800
(senior tag)

Nos! eddig úgy áll a dolog, hogy a táp külön nagyon királyul muzsikál, de a gép nélküle sem az igazi! most megy a szöszölés, hogy mi lehet a hibás!

(#177) Agyas

Agyas
(tag)

Sziasztok

Én is Enermax táp tulaj leszek de előtte pár kérdésem lenne az itt lévő szakiktól.
A noisitaker mellet döntöttem mert liberty nincs 400 Watt alatt.
Tehát ezeket kérdezném:
A Noisitakerben ugye 2 8cm-es venti van. Ha jól olvastam itt az előző hozzászólásokban akkor az egyik fordulatát manuálisan lehet állítani. Ez OK. A másikkal mi a helyzet? Annak a fordulatszáma fix vagy az is szabályozható valahogy? Mert ha nem akkor nem éppen a csendes gépembe való. Azért szeretnék ilyet mert azt írtátok hogy nagyon csendes.
Most a gépembe csak egy 1300-at pörgő venti van az is a procin és ennél hangosabb a Sirtec 12cm-es ventije ( de itt nincs is fordsz. szabályozás). Ezt egyébként is eladom és ennél halkabb táp kéne.
A noisitaker 320Wattos jó választás lenne? Halkabb mint a procihűtőm?
Ha valaki segítene azt megköszönném!!

(#178) LukE válasza Agyas (#177) üzenetére

LukE
(PH! kedvence)

egyik ventit sem lehet kozvetlenul szabalyozni, csak az alap fordulatszamot lehet le/fol csavargatni. Ha nagyon melege van, foljebb megy a venti sebessege.
Ha halk tapot akarsz, akkor juttasd friss hideg levegohoz.

''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι

(#179) Agyas válasza LukE (#178) üzenetére

Agyas
(tag)

Ha jól értem akkor hőmérséklet ellenében történik a fordulatszám szabályozás. mennyi a minimum fordulata a ventiknek ( ha friss hideg levegőhöz jutnak ) halkabbak mint az 1300-at pörgő procihűtőm?
A ház oldala soha nincs fönt szerintem nem lessz melege?
Azt nem értem akkor mire jó a manuális fordsz. szabályozás? ( lehet az értőolvasásommal van gond) Ezt lehet egy kicsit bővebben?
THX

(#180) LukE válasza Agyas (#179) üzenetére

LukE
(PH! kedvence)

man. szabalyzasnak sok ertelme nincs, inkabb +1 marketing feature. Esetleg meg lehet ideologizalni, hogy foljebb tudd tekerni a gep huteset, de minek.
A haz oldalat rakd fol szerintem, ertelmes hazszellozes mellett jobb lesz ugy a gep hutese.

''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι

(#181) Agyas válasza LukE (#180) üzenetére

Agyas
(tag)

Arra esetleg tudsz válaszolni hogy ha nem melegszik annyira a cucc mennyin mennek a ventik? Hangosabbak mint a procihűtőm (8cm-es a venti) 1300-as fordulaton?
THX

(#182) LukE válasza Agyas (#181) üzenetére

LukE
(PH! kedvence)

távjóslás mindig problemas, foleg a konfigod ismerete nelkul, es regen volt utoljara kozelemben ilyen tap [link], de ha nem sokkal nagyobb fogyasztasu a geped, mint amivel ''tesztelve'' lett, akkor nem lesz hangosabb.

(#183) Agyas válasza LukE (#182) üzenetére

Agyas
(tag)

Az én gépem még ennél is gyengébb.
A teszt szerint 1300on pörögtek a ventik terheletlenül ami nekem jó mert csak filmet nézek meg netezek a géppel( alaplap: 8RDA, geforce 2, 1700+-os proci, 1 vinyó)

(#184) Nimrod válasza LukE (#180) üzenetére

Nimrod
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nomeg kevésbé porosodik.

(#185) Nimrod válasza Agyas (#177) üzenetére

Nimrod
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem nagyon halk a kicsike a procihűtéshez képest, de amikor kikapcsolod a gépet és még megy egy darabig tovább, akkor hallani lehet, mennyire is hangos.

(#186) Agyas válasza Nimrod (#185) üzenetére

Agyas
(tag)

Neked hány venti dolgozik a házban?
Mennyit pörögnek alapból a tápban a ventik?
Szerinted egy 1300-at pörgő prociventi elnyomja a tápventi hangját?

(#187) Nimrod válasza Agyas (#186) üzenetére

Nimrod
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tápnak van kettő, egy a procinak és egy barkácsolt a vga-nak. Ezek közül csak a proci az, ami nagyon is hallható, többi elhanyagolható (vga-ét nem is hallani). Fordulatszámokat és db-eket ne kérdezz, ilyeneket sosem tudok. :(

(#188) kribe

kribe
(őstag)

Nekem nyolc... mármint a ventillátorok száma :D A noisetaker 2 ventijét ember legyen a talpán aki meghallja ezek között...

(#189) roPHka

roPHka
(Ármester)

Enermax EG425AX-VE 420W - ezzel a táppal mik a tapasztalatok, használtan érdemes vásárolni ilyet?

₪ ₪₪ ₪₪ http://phmegbizhatosag.atw.hu ₪₪ ₪₪ ₪ "A leggazdagabb a takarékos, a legszegényebb a zsugori." AC

(#190) Alvinka

Alvinka
(tag)

Én 3 napja vettem egy Liberty 500as tápot. Nagyon komoly a cucc,nemcsak kinézetre de teljesitményben is. Jó hogy van rajta dual pcie csati (bár nem nagyon fogom kihasználni), megmár van dualcpuhoz is csati rajta(4+4pin). Ami a legjobb az egészben hogy a szálakat külön rá tod füzni, nem kell hogy mindengyik csak lógjon. Azmeg hab a tortán hogy 12cmes venti van rajta ami halk és talán több levegőt visz mint a noisetaker sorozat a más elrendezésnek köszönhetően.

Adnak matricát, nyakbaakasztható kulcstartót, könyvet, és kis táskácskát a külön kábeleknek. Igaz hogy 26 volt bruttóba, de legalább a feszek sem ingadoznak annyira mint a noisetaker 430somé. 3év gar asszem meg egyértelmű.

Szal egyenlőre én meg vok vele elégedve, jobban teccik ez a liberty.

MSI K8n SLI Platinum 3000+@2500 160Sata2 raid0 Maxtor ,MSI 8800 gts 320,2x512hc@500 2,5-3-3-6 1t Enermax liberty 500w

(#191) didyman

didyman
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A feszek ingadozása sok Enermax-ra jellemző volt, ugyanakkor egyes tesztelők csípős megjegyzései ellenére ez sehol sem okozott problémát.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#192) Alvinka válasza didyman (#191) üzenetére

Alvinka
(tag)

Noisetakernél sem voltak akkora feszingadozások, nem kell gondolni itt 1 voltos különbségekre, és télleg nem volt probléma eddig vele. Csak megjegyeztem hogy liberty jobban teccik mint noisetaker sorozat. A noisetaker is kira cucc és bőven megérik a pénzüket. Ami enermax az enermax, ebben márkahű lettem.

Más hardverben sose voltam és nem is leszek valszeg.

MSI K8n SLI Platinum 3000+@2500 160Sata2 raid0 Maxtor ,MSI 8800 gts 320,2x512hc@500 2,5-3-3-6 1t Enermax liberty 500w

(#193) Doo! válasza Alvinka (#192) üzenetére

Doo!
(lelkes újonc)

Hi!
lecseréltem a 400-as kodegányt egy 420-as Enermax-ra azóta nem tapasztaltam nagy mértékű fesz ingadozást. Azóta jobban lehet húzi a procit. (nem gondoltam vola) Alapból nagyon csendes, de ha kell emeli a ventik fordulatát, akkor sem hangos.Ahátulján van egy poti amivel lehet szabályozni a ventik fordulatát, de nekem nem reagál akár merre csavargatom. Erről tudna valaki bővebb infóval szolgálni hogy miért van?

(#194) Alvinka válasza Doo! (#193) üzenetére

Alvinka
(tag)

nekem simán müködött, h felé tekered gyorsabban pörögnek a ventik, ha l felé lassabban, High-low.

Mért nem gondoltad volna codegen meg hasonló belsejű tápok nem éppen stabill feszeket adnak le, az aztán tud ugrálni rendesen... pláne nagyobb telj felvételnél.

Szal enermax rulezz :) Feel the power :))

(#195) Nimrod

Nimrod
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Biztos sokakat érdekel. :)
[link]
Enermax Liberty ELT500AWT

(#196) Andreni

Andreni
(újonc)

Sziasztok! Szeretnék vásárolni egy Enermax EG425AXVE tápot.
Mi a véleményetek?
Hol tudnám a leg olcsóbban beszerezni?

(#197) dbius

dbius
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ha minden jól megy akkor pár nap múlva gazdája leszek én is egy enermax liberty 500-nak. remélem nem lesz vele gondom.

(#198) Andras6800

Andras6800
(senior tag)

Sziasztok! Örülök, hogy ilyen jók a tapasztalatok az Enermax Liberty szériáról! Mint már megírtam, nekem a 620W-os darab óta gondjaim vannak a géppel! Ez a probléma azóta is fent áll, így hetente reinstrall, és folyamatos tesztprogizás megy! :O Már a falra mászom az egésztől! :(
Amúgy máshol a táp külön jól muzsikál!! :Y

[Szerkesztve]

(#199) gabber01

gabber01
(fanatikus tag)

Hi!
Nemrég vettem egy EG495AXVE-t, de nem tudom mire szolgál a hátulján az a kis tekerős potméter vagy mi a rák? :F Akárhova tekergetem nem változik semmi (látszólag), úgy értem először arra gondoltam, hogy a ventit lehet vele manuálisan szabályozni, de nem tapasztaltam változást..., vagy azt lehet vele állítani, hogy milyen hőfoknál kapcsolja le totál a ventit???

Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.

(#200) arpi6k

arpi6k
(PH! addikt)

Sziasztok! Most készülök Enermax Liberty 400as tápot venni. Kérdésem annyi lenne hogy elegendő-e egy 920D@4,1Ghz + X1800XT nak. Van még mellette egy sata-s 150as vinyó. Vélemények?

Intel & ATI

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.