Én ma voltam érte... ideadták... Illetve ideadtak egy másikat... elvileg javítottra cserélték... Nem nagyon tűnt használtnak... Mármint eléggé tiszta volt... Végre megint van jó, és csendes tápom!
Csöppet stabilabb fesz-eket ad, mint a régi DTK-táp... Inkább úgy mondanám, hogy ez stabilat ad... 
De hogy mitől ment törpre az előző, azt nem tudom... 
Üdv!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
ppista
(újonc)

Futurama
(újonc)
Szernecses vagy, nekem keddig kell varnom ra! 
A fene egye meg pont most halt meg mikor mar majdnem vegignyomtam a cod2-t!
Ugye milyen csendes kis tap? 
csa!

ppista
(újonc)
Aha, csendes... hacsak nem tekerem föl max-ra a fordulatszámot...
De nem teszem, mert így is hűvös levegőt fúj...
Mindjárt kedd! 
Majd írd már meg légyszi, hogy mit mondtak a tápról...
Üdv!

Futurama
(újonc)
Fel lehet csavarnia fordualtszamot?
Hol? 
Elvileg ma jott meg,legalabbis szombaton ezt josoltak,es holnapra lesz berakva! Majd este irok,bar szerintem nem lesz sok mondanivaloja a boltosnak csak kapott egy uj tapot es berakta! 

ppista
(újonc)
Hát nekem hátul a tápon van egy kis tekerentyű, amivel tudom szabályozni a két ventim közül a házból kifelé nézőnek a fordulatszámát, 1200 és 2500 fordulat/perc között...
Szóval nekem más tápom van, mint neked, de a hibajelenség ugyanaz volt...
Azért hamarabb kezdtek veled valamit... én egy hónapot vártam a tápomra... igaz, hogy volt addig a régi... nekem meg így adtak egy javítottat... No, mind1, lényeg, hogy menjen...
Üdv!

Futurama
(újonc)
Jah hogy neked masmilyen tapod van? Az mas!
Ma elmegyek a boltba, sehol senki, kozelebrol szemrevetelezem a bejaratot, latok rajta a cetlit hogy ma nincsenek nyitva es koszonik a megertesunket!
En egy uj tapot kapok, remelem!
Nah majd holnap!

Futurama
(újonc)
Nah kesz a gep, mukodik ez mar egy jo jel!
Viszont a 4 csavarbol csak 2 voltbecsavarva, ezert nekem kellett itthon utomunkalatokat vegeznem, ezen egy kicsit felhuztam magam es karomkodtam egy parszor a kedves felesegem nagy oromere!

Na de a lenyeg az, hogy most mukodik a gep rendesen 

Adrián29
(senior tag)
Sziasztok!Azt szeretném kérdezni,hogy melyik a jobb tápszéria és miért!:
-Enermax Noisetaker
--Enermax Liberty
?
Válaszotokat előre is köszönöm!!!

Futurama
(újonc)
Csao!
En ugy tudom, hogy a noisetaker zajosabb mint a Liberty, legalabbis ezt olvastam par forumon! Nekem az utobbi van aminek hangja semmi, van alul egy szep venti atlatszo lapatokkal ami a hazbol szijja ki az air-t! Jah, es szerintem mind2 nagyon jo tap, azzal meg ne foglalkozz, hogy az en 400 wattos Libertym megadta magat 3 het utan, gyari hibas lehetett...szerintem! 
''..egyebet nem tudok mondani, kerem kapcsojja ki!''

Adrián29
(senior tag)
Köszi
Nem foglalkozok vele

Futurama
(újonc)
Term.! 

Andras6800
(senior tag)
Na, vettem egy 620W-os Enermax Libertyt!
Csendesnek tényleg csendes, de a gépemnek lőttek!
Egyenlőre nem tudni mi a hiba, vagy mi a hibás, de a beszerelés után az XP csík is befagyott 1 percre! reparir nem segített, de elötte azért visszapróbáltam a régi tápot! XP fagy, én káromkodok, és visszarakom az új tápot!
Full reinstall (Format) ment 1 napig, aztán megint elkezdett fagyogatni!
Ismét elővettem a szerszámokat(1 csavarhúzó) és visza cseréltem a régi tápra! Win XP full reinstall! Ez ma délután volt! Azóta megy mint a kisangyal, de a problémák multkor is 1 nap után jelentkeztek! Az új tápot szakértő vizsgálja! természetesen csak kívülről garanciából kifolyólag!
Ennek ellenére még lehet nagyon jó táp, csak megtaláltam 1 hibás darabot, de lehet, hogy tök függetlenül egy másik hardverelem krepált be! 
Addig is kíváncsi lennék mások tapasztalataira! 
A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!

47
(kvázi-tag)
Ez miért van, hogy a drága minőségi tápok folyton leégnek? Chieftec szar 410w-os szériája is, meg Enermax is, nem értem. Bitzos azért ilyen drágák ezek a tápok, mert 70%-uk selejt és drága a cégnek a sok csere. Nem tesztelik le a legyártott tápokat, úgy vannak vele, majd letesztelik a felhasználók, és ha hibás, akkor visszaviszik. 
Nem gondolom ám komolyan.
''Ráraknak a tömegközlekedésre.''
Ezennel egy 370-es Noisetaker boldog tulajdonosa vagyok. 
Egy 400-as Vargánét cseréltem ki vele, nem hallom a különbséget a Titan procihűtőm miatt. 
Eddigi tapasztalat: a gép teteje ahol van a táp az melegszik, ugyanúgy mint a másik tápnál és a ház bal oldala is elé meleg arrafelé, bár ez a proci miatt is van. A kijövő levegő kellemes langyos.
Az internet hülyévé tesz.

pitman
(őstag)
Nem csak a minőségi tápok égnek le.
Nekem speciel két Enermax ment tönkre (egy 300-as ax-ve, ez sercegett, gariba javították kb 2,5-éves korában és egy 420-as noisetaker, ez csak simán újraindította a gépet és kinyomta a kismegszakítót, mindössze 3 hónapos volt). A 420-ast nem tudták javítani sem és cserélni sem, így visszakaptam az árát (1 hónapig tartott az ügyintézés). Most a 300-ast használom.
A lényeg és a legfontosabb: csak a táp ment tönkre mindkét esetben, a bosszúságon kívül semmi kár nem ért.
Amikor kikapcsolom a gépet, akkor a táp még megy tovább, amig le nem kapcsolom azt is. Ez normális? 

Chieftec
(őstag)
Normális majd egy idő után leáll magától.

kribe
(őstag)
Ne kapcsold le szegényt... majd leáll ha lehűtötte magát. 
My soul was removed, to make room for all this sarcasm.
Éjjel arra ébredtem, hogy mintha magától menne a táp hűtése, de nem is volt áram alatt. 

Futurama
(újonc)
Mar remalmaid vannak a taptol?

Nem, csak kikapcsolás előtt még zenét hallgattam fülessel és kicsit zúgott utána még a fülem. 
Egyébként meg vagyok elégedve ezzel a táppal, csak picit zavar, hogy kikapcsolás után még tovább hűti magát.
Van egy csati a tápon, amit az alaplapra lehet kötni és akkor lehet nézni a táp hőmérsékletét. Leírás szerint mindegy, hogy rákötöm-e vagy sem. Rákötöttem, bár másik tüskesorra mint amit az útmutató írt, mert olyat nem találtam az alaplapon, de mivel ezen kívül csak a proci hűtéséhez való tüskesort találtam, ezért erre dugtam, működik is, nincs vele gond, de értelme van? 

Futurama
(újonc)
Szerinted egy 400-as Liberty-n van ilyen csati?
Hogy ha ezt a csatit rakotom az alaplapra, akkor elvileg az en tapom is huteni fogja magat a gep kikapcsolasa utan, vagy ez az Enermaxnal csak kimondottan a noisetaker tulajdonsaga?
Ha jol ertettem, akkor a tied alapbol is huti magat, igaz?
Ne rohogj! ![;]](/dl/s/v1.gif)

kribe
(őstag)
A Noisetaker hűti magát automatikusan. A Liberty úgy emlékszem nem csinál ilyet, mindegy mit hová dugsz... De ez csak 99%-ig biztos, a Liberty tulajdonságait utoljára akkor néztem át amikor még tápot kerestem, vettem is volna ha akkor már kapható a közelemben. Az Enermaxnál ''Smart Fan'' -nak nevezik ezt az automatikus hűtést, nézd meg a Liberty dobozán vagy a homepage-n.
Azt sajnos nem tudom, hogy ha nem dugom rá a csatit akkor is hűti-e magát. 
Szerintem van a többin is ilyen plusz hűtés, de csak szerintem.

Dodi72
(PH! addikt)
Enermay Liberty 500W nagyon tuti hangja se sok.A csomagolása ill a kivitelezése fenomenális.
http://polirmasters.5mp.eu/web.php?a=polirmasters AUTÓKOZMETIKA FELSŐFOKON

Andras6800
(senior tag)
Nos! eddig úgy áll a dolog, hogy a táp külön nagyon királyul muzsikál, de a gép nélküle sem az igazi! most megy a szöszölés, hogy mi lehet a hibás!

Agyas
(tag)
Sziasztok
Én is Enermax táp tulaj leszek de előtte pár kérdésem lenne az itt lévő szakiktól.
A noisitaker mellet döntöttem mert liberty nincs 400 Watt alatt.
Tehát ezeket kérdezném:
A Noisitakerben ugye 2 8cm-es venti van. Ha jól olvastam itt az előző hozzászólásokban akkor az egyik fordulatát manuálisan lehet állítani. Ez OK. A másikkal mi a helyzet? Annak a fordulatszáma fix vagy az is szabályozható valahogy? Mert ha nem akkor nem éppen a csendes gépembe való. Azért szeretnék ilyet mert azt írtátok hogy nagyon csendes.
Most a gépembe csak egy 1300-at pörgő venti van az is a procin és ennél hangosabb a Sirtec 12cm-es ventije ( de itt nincs is fordsz. szabályozás). Ezt egyébként is eladom és ennél halkabb táp kéne.
A noisitaker 320Wattos jó választás lenne? Halkabb mint a procihűtőm?
Ha valaki segítene azt megköszönném!!

LukE
(PH! kedvence)
egyik ventit sem lehet kozvetlenul szabalyozni, csak az alap fordulatszamot lehet le/fol csavargatni. Ha nagyon melege van, foljebb megy a venti sebessege.
Ha halk tapot akarsz, akkor juttasd friss hideg levegohoz.
''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι

Agyas
(tag)
Ha jól értem akkor hőmérséklet ellenében történik a fordulatszám szabályozás. mennyi a minimum fordulata a ventiknek ( ha friss hideg levegőhöz jutnak ) halkabbak mint az 1300-at pörgő procihűtőm?
A ház oldala soha nincs fönt szerintem nem lessz melege?
Azt nem értem akkor mire jó a manuális fordsz. szabályozás? ( lehet az értőolvasásommal van gond) Ezt lehet egy kicsit bővebben?
THX

LukE
(PH! kedvence)
man. szabalyzasnak sok ertelme nincs, inkabb +1 marketing feature. Esetleg meg lehet ideologizalni, hogy foljebb tudd tekerni a gep huteset, de minek.
A haz oldalat rakd fol szerintem, ertelmes hazszellozes mellett jobb lesz ugy a gep hutese.
''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι

Agyas
(tag)
Arra esetleg tudsz válaszolni hogy ha nem melegszik annyira a cucc mennyin mennek a ventik? Hangosabbak mint a procihűtőm (8cm-es a venti) 1300-as fordulaton?
THX

LukE
(PH! kedvence)
távjóslás mindig problemas, foleg a konfigod ismerete nelkul, es regen volt utoljara kozelemben ilyen tap [link], de ha nem sokkal nagyobb fogyasztasu a geped, mint amivel ''tesztelve'' lett, akkor nem lesz hangosabb.

Agyas
(tag)
Az én gépem még ennél is gyengébb.
A teszt szerint 1300on pörögtek a ventik terheletlenül ami nekem jó mert csak filmet nézek meg netezek a géppel( alaplap: 8RDA, geforce 2, 1700+-os proci, 1 vinyó)
Nomeg kevésbé porosodik.
Nekem nagyon halk a kicsike a procihűtéshez képest, de amikor kikapcsolod a gépet és még megy egy darabig tovább, akkor hallani lehet, mennyire is hangos.

Agyas
(tag)
Neked hány venti dolgozik a házban?
Mennyit pörögnek alapból a tápban a ventik?
Szerinted egy 1300-at pörgő prociventi elnyomja a tápventi hangját?
Tápnak van kettő, egy a procinak és egy barkácsolt a vga-nak. Ezek közül csak a proci az, ami nagyon is hallható, többi elhanyagolható (vga-ét nem is hallani). Fordulatszámokat és db-eket ne kérdezz, ilyeneket sosem tudok. 

kribe
(őstag)
Nekem nyolc... mármint a ventillátorok száma
A noisetaker 2 ventijét ember legyen a talpán aki meghallja ezek között...

roPHka
(Ármester)
Enermax EG425AX-VE 420W - ezzel a táppal mik a tapasztalatok, használtan érdemes vásárolni ilyet?
₪ ₪₪ ₪₪ http://phmegbizhatosag.atw.hu ₪₪ ₪₪ ₪ "A leggazdagabb a takarékos, a legszegényebb a zsugori." AC

Alvinka
(tag)
Én 3 napja vettem egy Liberty 500as tápot. Nagyon komoly a cucc,nemcsak kinézetre de teljesitményben is. Jó hogy van rajta dual pcie csati (bár nem nagyon fogom kihasználni), megmár van dualcpuhoz is csati rajta(4+4pin). Ami a legjobb az egészben hogy a szálakat külön rá tod füzni, nem kell hogy mindengyik csak lógjon. Azmeg hab a tortán hogy 12cmes venti van rajta ami halk és talán több levegőt visz mint a noisetaker sorozat a más elrendezésnek köszönhetően.
Adnak matricát, nyakbaakasztható kulcstartót, könyvet, és kis táskácskát a külön kábeleknek. Igaz hogy 26 volt bruttóba, de legalább a feszek sem ingadoznak annyira mint a noisetaker 430somé. 3év gar asszem meg egyértelmű.
Szal egyenlőre én meg vok vele elégedve, jobban teccik ez a liberty.
MSI K8n SLI Platinum 3000+@2500 160Sata2 raid0 Maxtor ,MSI 8800 gts 320,2x512hc@500 2,5-3-3-6 1t Enermax liberty 500w
A feszek ingadozása sok Enermax-ra jellemző volt, ugyanakkor egyes tesztelők csípős megjegyzései ellenére ez sehol sem okozott problémát.
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

Alvinka
(tag)
Noisetakernél sem voltak akkora feszingadozások, nem kell gondolni itt 1 voltos különbségekre, és télleg nem volt probléma eddig vele. Csak megjegyeztem hogy liberty jobban teccik mint noisetaker sorozat. A noisetaker is kira cucc és bőven megérik a pénzüket. Ami enermax az enermax, ebben márkahű lettem.
Más hardverben sose voltam és nem is leszek valszeg.
MSI K8n SLI Platinum 3000+@2500 160Sata2 raid0 Maxtor ,MSI 8800 gts 320,2x512hc@500 2,5-3-3-6 1t Enermax liberty 500w

Doo!
(lelkes újonc)
Hi!
lecseréltem a 400-as kodegányt egy 420-as Enermax-ra azóta nem tapasztaltam nagy mértékű fesz ingadozást. Azóta jobban lehet húzi a procit. (nem gondoltam vola) Alapból nagyon csendes, de ha kell emeli a ventik fordulatát, akkor sem hangos.Ahátulján van egy poti amivel lehet szabályozni a ventik fordulatát, de nekem nem reagál akár merre csavargatom. Erről tudna valaki bővebb infóval szolgálni hogy miért van?

Alvinka
(tag)
nekem simán müködött, h felé tekered gyorsabban pörögnek a ventik, ha l felé lassabban, High-low.
Mért nem gondoltad volna codegen meg hasonló belsejű tápok nem éppen stabill feszeket adnak le, az aztán tud ugrálni rendesen... pláne nagyobb telj felvételnél.
Szal enermax rulezz
Feel the power 
Biztos sokakat érdekel. 
[link]
Enermax Liberty ELT500AWT

Andreni
(újonc)
Sziasztok! Szeretnék vásárolni egy Enermax EG425AXVE tápot.
Mi a véleményetek?
Hol tudnám a leg olcsóbban beszerezni?
ha minden jól megy akkor pár nap múlva gazdája leszek én is egy enermax liberty 500-nak. remélem nem lesz vele gondom.

Andras6800
(senior tag)
Sziasztok! Örülök, hogy ilyen jók a tapasztalatok az Enermax Liberty szériáról! Mint már megírtam, nekem a 620W-os darab óta gondjaim vannak a géppel! Ez a probléma azóta is fent áll, így hetente reinstrall, és folyamatos tesztprogizás megy!
Már a falra mászom az egésztől! 
Amúgy máshol a táp külön jól muzsikál!! 
[Szerkesztve]

gabber01
(fanatikus tag)
Hi!
Nemrég vettem egy EG495AXVE-t, de nem tudom mire szolgál a hátulján az a kis tekerős potméter vagy mi a rák?
Akárhova tekergetem nem változik semmi (látszólag), úgy értem először arra gondoltam, hogy a ventit lehet vele manuálisan szabályozni, de nem tapasztaltam változást..., vagy azt lehet vele állítani, hogy milyen hőfoknál kapcsolja le totál a ventit???
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.