Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#51) ati05

ati05
(senior tag)

Hát igen régebben a ház és a táp együtt került max 5000 ft-ért, ahhoz képest most egy jobb táp kerül 15000-be :(

(#52) Imy válasza tomcsi (#1) üzenetére

Imy
(őstag)

Ez a táp...

(#53) Amigo78

Amigo78
(senior tag)

Na itt nagy tévedések vannak...mivel nincs szinte egyik számtek cucchoz se magyar nyelvü használati utasitás igy olyan sincs hogy rendeltetésszerü használat....visszaviszed a boltba odaadod hogy nem megy nézzék meg.... megnézik, cserélik....ennyi szakszervizbe szamszung terméket csak az 1 év lejárta után kell vinni...ami a lényeg....határozottnak kell lenned ragaszkodni kell ahoz hogy nem hibáztál és annyi nem fognak erösködni ha látják hogy nem vagy megijedve

[Szerkesztve]

(#54) Dilikutya válasza Yutani (#49) üzenetére

Dilikutya
(PH! kedvence)

Coolink úgy tudom, már jónak minősül, 8k-t szerintem megér, hogy ne pörkölődjön oda semmi, ha ennél drágábbat nem akarsz.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#55) Yutani válasza maross (#50) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszi, de apósomnak lesz, ő meg parázik mindentől ami él, mozog, és esetleg árammal működik. Szóval csak új tápot szerelhetek a gépbe.
Egyébként nekem is 400W Huntkey van, és teszi a dolgát rendben mióta megvan.

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#56) mr_ricsi válasza Yutani (#46) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''Előfordulhat, hogy a Codegen 300W PFC táp nyírta volna ki a Samsungot?''

Ha vele együtt a Maxtor is a gépben volt, és annak nem lett baja, akkor ezt kizárhatod.

''Tegnap este, amikor beszereltük a vinyót a rackba, mint Sec Master, nem indult a gép. Ahogy kivettem a rackfiókot, a gép egy vinyóval elindult.''

Szerintem ekkor halt meg, vagy ekkor már halott volt a vinyó.

''5-6000 pénzért milyen tápot érdemes venni?''
Semmilyet. A legolcsóbban úgy úszod meg, ha a meglévő Codegenedhez veszel egy Maxx tápvédőt. (~3000Ft)
www.maxx.hu

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#57) mr_ricsi válasza vizslakutya (#48) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''valaki nem tudja a maxtor hazai márkaszervizét vagy képviseletének az elérhetőségét.''

A Maxtor Mo-i márkaszervize Írországban van. :))

(#58) mr_ricsi válasza Yutani (#49) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''Marha drágák ezek a jobb tápok...''

Főként, hogy a Coolink nem is drága, és csak a Codegennél jobb...

(#59) mr_ricsi válasza Amigo78 (#53) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''mivel nincs szinte egyik számtek cucchoz se magyar nyelvü használati utasitás igy olyan sincs hogy rendeltetésszerü használat....visszaviszed a boltba odaadod hogy nem megy nézzék meg.... megnézik, cserélik...''

Látszik, hogy mostanában nem intéztél garis ügyet!

Egyes jogértelmezés szerint a vinyó (és a többi alkatrész) nem minősül tartós fogyasztási cikknek, hanem alkatrésznek. Ebből viszont az következik, hogy nem kötelező a magyar leírás, és hogy csak szakszervíz (feljogosított, hozzáértő személy) szerelheti be.
Ha nem szakszervíz szerelte be, azzal máris megvalósult a ''nem rendeltetésszerű használat''.

(#60) Yutani válasza mr_ricsi (#56) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na akkor ezt tudnád ajánlani?

Coolink AP350X Bővebben: link
Ez 6-7000 Ft között van bruttó.

(#61) maross válasza Yutani (#55) üzenetére

maross
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ok, up. akkor viszont azona-t vennek a helyedben, viszonylag olcso, es megbizhato.

senki se mondta, hogy könnyű lesz!

(#62) mr_ricsi válasza Yutani (#60) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Egy 10-fokozatú skálán, ahol a Vargáné-szerű tápok az 1-es, és az Enermax a 10-es, a Codegennek adnék 2-est, ennek pedig 3-ast.

És 6-os alatt nem tekintek tápnak semmit...

(#63) beeboy válasza mr_ricsi (#62) üzenetére

beeboy
(PH! addikt)

azért nem olyan rossz a codegen.
melóban csak ilyenek vannak, évek óta semmi gond.

igaz otthon chieftek zörög, mert ugye az az enyém... :B

Nem vagyok intelligens. Én AMDligens vagyok...

(#64) mr_ricsi válasza beeboy (#63) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A jó és a rossz táp között az a fő különbség, hogy ha meghibásodnak, akkor a jó táp nem visz magával semmilyen más alkatrészt a sírba.

(És a Codegent nem 2x annyira értékeltem, mint a vargánét? :) )

[Szerkesztve]

(#65) beeboy válasza mr_ricsi (#64) üzenetére

beeboy
(PH! addikt)

ez igaz, bár ha a codegen 2, akkor vargáné 0,1 ;]

Nem vagyok intelligens. Én AMDligens vagyok...

(#66) Yutani

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát végül egy Chieftec 300W lett, 6200 bruttóért.

(#67) Printszkrín válasza Yutani (#66) üzenetére

Printszkrín
(senior tag)

Gratula! Jó döntés volt. (táp)

Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!

(#68) Yutani válasza Printszkrín (#67) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszi. Ma a vinyót is kicserélték. Ezért jó, ha van kiskeres ismerősöd, akinél mégha nem is tudsz olcsóbban vásárolni, de ha gond van, akkor gyorsan és szó nélkül intézi a garit. Persze a vinyón nem volt semmi sérülés, égés, ez is számított.

Állítólag a nagykerben szó nélkül cserélték. Lehet, hogy nem ez volt az első? Mindenesetre most egy 2005. februári gyártású Samsung került hozzám, remélem ezzel már és az új táppal nincs gond.

Egyébként a Codegen megy hibátlanul, viszont a mobilrack nem működik. Még a lámpája sem gyullad ki. Nah, azt is vehetek újat.

(#69) mr_ricsi válasza beeboy (#65) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''ha a codegen 2, akkor vargáné 0,1''
Ha ezt akarod hinni, akkor hidd ezt. (Valóban van olyan Codegen, amelyre ez igaz, de az ilyen Codegenek vannak kisebbségben.)

(#70) hunluigi válasza Yutani (#68) üzenetére

hunluigi
(fanatikus tag)

Én a helyedben nem is bíznék a továbbiakban abban a mobilrack-ben. Amúgy is ellene vagyok... (sok-sok rosz tapasztalat...) Amúgy meg másfél éve használok 120-as samsungot és semmi gond nincs vele! (napi 4-5 óra üzem hétvégén a duplája) Szerintem ezt is ki kell fogni mint bármi más típust. A közelmultban a pozitív tapasztalatok miatt rengeteg samsung vinyó talált gazdára (meg merem kockáztatni hogy ithon a legnagyobb a piaci részesedésük) ennek megfelelően több hibás darab is kerül ki. Persze roppant bosszantó amikor több darab is bekrepál egymás után (de biztos hogy ez csak a samsungra jellemző??) Ráadásul a gari ügyintézésük példa értékű!!! Ne értsetek félre nem akarok hazabeszélni :DDD de tekintve hogy én is a fentebb említett cég alkalmazásában állok (bár nem HDD területen) számos samsung termékel rendelkezem és nem igazán tudnék panaszkodni.

A kezdetek kezdetén... XT 8Mhz; 640Kb ram; HERCULES monitor (papirfehér) és csatoló (256k ram); 20Mb MFM HDD 5,25''; 1.2Mb 5.25'' FDD; PC Speaker Hová szalad a világ...

(#71) maross válasza beeboy (#63) üzenetére

maross
(PH! addikt)
LOGOUT blog

300as codegenbol nalam 2 durrant el egy even belul. nem mondhatni, hogy sok cucc volt a gepemen es tulhajszoltam szegenyt :). halistennek nem vitt el semmit+boltban ki is csereltek mindketszer.

senki se mondta, hogy könnyű lesz!

(#72) Mizo válasza Yutani (#68) üzenetére

Mizo
(tag)

Nekem volt hasonló esetem, az égett szagot a rack okozta. Nem érződik raja/nincs elszineződés? A benne lévő vinyó (Samsung 80 Gb) szerencsére túlélte és azóta is remekül dolgozik.

A rack természetesen a kukában végezte.

[Szerkesztve]

A világ IQ-szintje állandó, csak egyre többen vagyunk hozzá.

(#73) csibor válasza hunluigi (#70) üzenetére

csibor
(őstag)

Olcsón E-800 telefont nem tudnál szerezni? :U

1+2 szobás lakás Balatonalmádiban eladó!3 emeleti a gimnáziummal szemben.

(#74) hunluigi válasza csibor (#73) üzenetére

hunluigi
(fanatikus tag)

Mail ment...

[Szerkesztve]

A kezdetek kezdetén... XT 8Mhz; 640Kb ram; HERCULES monitor (papirfehér) és csatoló (256k ram); 20Mb MFM HDD 5,25''; 1.2Mb 5.25'' FDD; PC Speaker Hová szalad a világ...

(#75) csibor válasza hunluigi (#74) üzenetére

csibor
(őstag)

Nem jött meg :O

1+2 szobás lakás Balatonalmádiban eladó!3 emeleti a gimnáziummal szemben.

(#76) hunluigi válasza csibor (#75) üzenetére

hunluigi
(fanatikus tag)

Pedig innen hiba nélkül kiment... :(
Igaz még meg kell járnia Koreát is ;]

(#77) Balint133

Balint133
(fanatikus tag)

Helo mindenkinek nekem egy samsung 80 Gb-os wincsim van, kb 3 hónapos, semmi gond nincs vele, és egy ősrégi 10Gigás Quantum fireball, a samsung ad egy kicsit fura sípoló hangot, a quantumnak meg a motorja a kezdetektől fogva ad egy hangot, mint amikor a kocsiban hirtelen kidobod a kuplungot, és le akar fulladni, na kb ilyen! Szal a Samsung vinyókon mindegyiken van ilyen furi sípolás???
Samsung tulajdonosoknak a tapasztalatait várom, köszike!
Amúgy a telóm is samsung, meg papámék tévéje is, szentem a samsung naon jó márka, a sz@r szériákat leszámítva!! szal a kérdésemre kérnék vmi választ!!:)
Ja tápom vmi jó szar Comador, a házhoz adták, Majd veszek egy Chieftek 420W Dual ventis!!:DDD

Két küklopsz négy szem közt!!

(#78) fendre válasza Balint133 (#77) üzenetére

fendre
(tag)

Nekem volt 80as samsungom (8MB cache) sipolni nem sipolt, de hamar meghalt mind. :Y
Korábban 1 év alatt 3 samsung vincsi halt meg a gépemben. Azután vettem egy maxtort es semmi gondom vele mar lassan egy eve, bár ez talán annak is köszönhető, hogy garis samsung vinyo árából egy casetech házat vettem es elöl 8cm-es hűtők fújják a vincsiket.
Ja és nálam 24 órából 24et megy a gépem => vincsiket nagyon sokat használom (2 maxtor mostmár). :Y
:DD

(#79) Balint133 válasza fendre (#78) üzenetére

Balint133
(fanatikus tag)

Oksa!! De én amikor beleraktam, már akkor mikor belőttem a gépet elkezdett sípolni(nem is igazán sípolás, inkább mint a motor hangja) De nem lehet hallani, csak ha közelebb hajol hozzá az ember! majd meg fogom nézni, hogy melegen is csinálja ezt, mert lehet hogy csak addig amíg el nem éri az üzemi hőmérsékletet!! Hát nem tom! Honnan lehet észrevenni, hogy egy vinyó már haldoklik????:DDD

(#80) steve@prhw válasza Balint133 (#79) üzenetére

steve@prhw
(őstag)

naon jó márka, a sz@r szériákat leszámítva :DDD Ez úgy kb. minden nagyobb gyártóra igaz...
Honnan lehet észrevenni, hogy egy vinyó már haldoklik? - SMART értékeinek vizsgálata, pl. Everest-tel; fura hangok a vinyóból, leakadások, esetleg adatvesztés (hibás állományok)...

''Egy bármilyen Annál jobb hogy új és Fényképezős!'' by Rolabola

(#81) Balint133 válasza steve@prhw (#80) üzenetére

Balint133
(fanatikus tag)

Köszönöm szépen! A smart értékekre azt írja, hogy minden rendben, meg minden normális!!
Amúgy én speckó azt hallottam, hogy az új 160Gb-os Samsung széria elég gagyira sikeredett!!!! De javítsatok ki ha tévedek!!:DDD
Amúgy nem sok differencia van, egyedül a temperatureén van nagy differencia, dehát az nem gáz!!

[Szerkesztve]

(#82) Solad válasza -= CsoCso =- (#4) üzenetére

Solad
(őstag)
LOGOUT blog

Hogyne lehetne?
Lehet vele pl focizni, stb. :DDD

Példaképem Gregory House

(#83) Enclave válasza tomcsi (#1) üzenetére

Enclave
(fanatikus tag)

Miért cserélted le az Enermax-ot?
Kevés lett volna? :F

OFF:

Egyébként a havernak kb. 2 évvel ezelőtt 3 wincsi :Y nyiffant ki egy nyári szünet alatt (bár a tápja Huntkey 400W volt); 2 Seagate és 1 Maxtor. Most újra Maxtorja van de a következő wincsije biztos Samsung lesz... (mint ahogy most vett 2 másik haverom is Samsung-ot a 3-5 év gari miatt)

Szvsz ezzel nem flamelni akarok csupán azt akarom mondani, hogy mint minden műszaki cikkhez (és pc alkatrészhez) úgy a wincsikhez is valamennyi szerencse kell ,hogy az ember ne rossz példányt, esetleg szériát fogjon ki...

Semmi sem állandó, csak a változás.

(#84) Rhino666

Rhino666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Látom itt mindenki a háttértárat hibáztatja rajtam kívül. Szerintem a táp (is lehet) a ludas.. Kár volt lecserélni az Enermax tápot, mérföldekkel jobb cucc! :(

[Szerkesztve]

Gumi fülhallgató párnák (fülesbogyók) >>> http://href.hu/x/7j10 <<< 520Ft/3pár!

(#85) Yutani válasza hunluigi (#70) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Vettem új Vipower racket. Amikor kiszereltem a régit, megnéztem, és sajnos azon látszott, hogy egy nyomtatott áramkör meg van szürkülve (zöld volt eredetileg), úgyhogy az a szemét sz*r tehette tönkre a vinyót. Vagy több dolog egyszerre, nemtom.

(#86) hunluigi válasza Yutani (#85) üzenetére

hunluigi
(fanatikus tag)

Nagyon nagy valószinűsége van... Én a gépemben meg nem tűrnék racket!!! :( Csak idő kérdése mikor sz@rik be a csatlakozó és vág haza valamit. Én csak USB-s külső vinyó tokot használnék, (jelenleg nincs rá szükégem tehát ez sincs) más ban nem igazán van bizodalmam...

Ráadásul egy esetenként több tízezer forintos vinyót + alaplapot rábízni egy jobb esetben 5ezret elérő (minőséginek nevezett:U) tokra... hát nem tudom...

(#87) _Volkovy_ válasza hunluigi (#86) üzenetére

_Volkovy_
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

volt már egyáltalán racked?
kontakthibáról szó nincs,max ha szarul illeszkedik,nem ismeri fel a vinyót.kihúzod,berakod megint,és jó.
semmi se megy tönkre,nem ég le,etc.;)

(#88) steve@prhw válasza _Volkovy_ (#87) üzenetére

steve@prhw
(őstag)

Használtál már racket úgy, hogy cserélgetted benne a vinyókat (mármint a fiókban)? Ha 3-5 alkalomnál tovább bírja valamelyik csati, örülhetsz.... És tényleg hazavághatja a vinyót...

''Egy bármilyen Annál jobb hogy új és Fényképezős!'' by Rolabola

(#89) hunluigi válasza _Volkovy_ (#87) üzenetére

hunluigi
(fanatikus tag)

Több rackem is volt ebből kettő csinált galibát... 2 vinyó bánta... :(((
ne gondold hogy egy nem megfelelő illeszkedést gond nélkül meg lehet úszni. Láttál már elcsavarodott csúszó érintkezőt? :U Szép dolgokat tud művelni...

(#90) LanyUs

LanyUs
(kvázi-tag)

Sziasztok rack-el én is hasonlóan jártam. Egyszer csak égett szag és felpuffadt ic-vel nézhettem a 120-as vinyóm. Ha esetleg tud vki hozzá elektronikát vagy helyet, ahol van, akkor írjon, mert elég sok fontos adatom van rajta.

Adatai: DiamondMax Plus 9 120GB ATA/133, 3.5 Series, 2002.novemberi +5V 670mA, +12V 960mA. Előre is köszönöm

(#91) hoember 2 válasza LanyUs (#90) üzenetére

hoember 2
(fanatikus tag)

csörögj rám megoldom a gondod

06 20 393 94 46

egy képek küldhetnél az égésről

adatmentes.gondos@gmail.com

[ Szerkesztve ]

ADATMENTÉST VÁLLALOK !! Elektronika hibás,megégett vinyók adatmentése 06/20/393-94-46

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.