Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • t72killer

    titán

    LOGOUT blog

    A hétvégén kipróbáltam, mit tud az új (10.04) ubuntu netbook remix a win7-tel szemben az 1001p példányomon. Első körben túlságosan nem voltam elájulva:

    A win7 elég szépen fut, aeróval mindennel. CoreAVC kodekkel párosítva a nem túl nagy bitrátájú (akár 1080p-s) filmek is eldöcögnek rajta, a legnagyobb erőforrásigényű játék, amit próbáltam a warcraft 3, szépen megy. Szóval kb meg vagyok elégedve. Ha sok IE ablak van megynitva, néha kicsit akadozik a böngészés (->irány Opera?) Energiatakarékossági megoldásnak telepítettem a Super Hybrid Engine-t és kilőttem EZEKET a szolgáltatásokat (az avira védelme aktív maradt a háttérben)

    Az ubu először is nyomatja a netbookos felületet, amit első dolgom volt eltüntetni. A wifivel komoly gondok voltak, manuális kernelfrissítést kellett csinálni, hogy működjön, de azután simán ment. (hál'istennek nem kellett ndiswrapperrel sz@rakodni). A gnome felület érezhetően lassúcska az Atom procin, viszont a böngészés gördülékeny, zökkenőmentes. Ami külön tetszett, hogy kapásból ment a scrollozás a touchpad-en. Talán kinézek magamnak egy LXDE-s, vagy XFCE-s disztrót, h gyorsabb legyen a GUI. Energiatakarékossághoz telepítettem az eee-tray appletet és a powertop-ot.

    A 3cellás akksival folyamatos wifis böngészéssel a következő akksiidőket kaptam:

    Röviden összefoglalva az UNR egyelőre nem győzött meg, főleg akksiidőt tekintve, de körülnézek még milyen további lehetőségek vannak, esetleg lehet-e a CPU-t alulfeszelni.

    XP-vel nem teszteltem, ha lesz rá időm, az is meglesz, és ha kijön a végleges, debian alapú eeeBuntu 4.0, akkor ő is bekerül a listába.

    Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

Új hozzászólás Aktív témák