Hirdetés

2012. február 10., péntek

(#1) passziva

passziva
(tag)

Hello!

Szerintetek milyenek ezek az ECS laptopok, mert gyanusan jó az áruk?

p.

''Törődni csak tettekkel lehet''

(#2) Zsu_ válasza passziva (#1) üzenetére

Zsu_
(őstag)

''Minden annyit ér, amennyibe kerül'' :))

(#3) rii

rii
(PH! nagyúr)

Csatlakozom az előttem (kettővel) szólóhoz ...

Kapható lesz majd Aug 5-től egy ECS notebook 179E Ft-ért.

- 14,1” AMD 1200+
- 128 MB DDR RAM
- 30 GB HDD- DVD olvasó
- Integrált VGA 64 MB
- Linux operációs rendszer

Megbízhatóak ezek az ECS-ek? Ha jól láttam, az ECS csinál alaplapokat is... tehát jobban benne van a hardware-ban mint mondjuk a PORTOCOM, vagy a GERICOM, tehát jobbank kellene lennie .... vagy sem?

Mi a hártánya egy ECS, GERICOM, PORTOCOM notebook-nak a IBM, COMPAQ, TOSHIBA, SONY-kal szemben?

[Szerkesztve]

akárkivót'tevótá

(#4) L3zl13 válasza rii (#3) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

ECS az egyik legnagyobb OEM gyártó. Azaz brand gépekben gyakran az ő cuccai vannak.
Ez így jól hangzik, ha nem vesszük figyelembe, hogy a brand gépekben lévő alkatrészek általában gagyik. :DDD
De lehet, hogy pont ugyanazt kapod egy brand gépben 100K-val drágábban.

Aki hülye, haljon meg!

(#5) rii válasza L3zl13 (#4) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

hogyhogy a brand gépekben lévő alkatrészek gagyik...?
Brand alatt mit kell érteni?
IBM, FUJITSU, SIEMENS, TOSHIBA, NEC, ACER, TULIP, GATEWAY?

akárkivót'tevótá

(#6) L3zl13 válasza rii (#5) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Igen. Tudtommal egyikük sem gyárt alaplapot, vga-t stb. Én nem kimondottan laptopokról beszéltem, de brand PC-kben lévő alaplapok pl. gagyik szoktak lenni. Általában ECS vagy hasonló gyártótól.

[Szerkesztve]

Aki hülye, haljon meg!

(#7) Szalma válasza Zsu_ (#2) üzenetére

Szalma
(őstag)

(Helyesen: ''Minden annyit ér, amennyiért megveszik.'')

Szeretettel:
Szalma

(#8) bimbiri válasza rii (#3) üzenetére

bimbiri
(kvázi-tag)

Honnan van a hír? És hol lesz kapható? 1200+ már most kapható, de abban egy 850 Duron proci dolgozik és A535 a típusa.
Ha a valós frekvencia az 1200 akkor végre megvan a notebookom. Az már elegendő sok mindenre, és amennyivel többe kerül, mint egy hasonló használt annyit megér a 2 év garancia.

Bővebben: link Itt azt írják, miszerint az ECS gyártja a Apple ibookokat. Talán elfogadható egy ajánlólevélnek...

(#9) dabadab válasza L3zl13 (#6) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

(Fujitsu-)Siemens konkretan gyart alaplapot, es szerintem a notikat is ok gyartjak (a Lifebookomon legalabbis a ''Made in Japan'' szoveg szerepel).

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#10) Yaye válasza bimbiri (#8) üzenetére

Yaye
(őstag)
LOGOUT blog

Az olcsó cuccok nem azért vacakok mert a gyártójuk nem képes jó terméket gyártani hanem mert szándékosan olcsó alkatrészekből van. Ezért lehet karcsú az árcédulája is. Hiába gyártja az ibook-ot az ecs, attól a szándékosan olcsó alkatrészekből összerakott notija még nem lesz az a minőség.

(#11) rii válasza bimbiri (#8) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

egy katalógust szerkesztek, az ár még módosulhat, de ha már megmondtam az egész infót, akkor legalább az áruházat nem mondanám (szándékosan nem irtam le már az elején sem... :) )

akárkivót'tevótá

(#12) bimbiri válasza Yaye (#10) üzenetére

bimbiri
(kvázi-tag)

Egy notebook használhatóságát, megbízhatóságát nem csak az alapanyagok minősége befolyásolja. Sőt! Az összeszerelés minősége, az áramkör megtervezése a gyártástechnológia nagyobb jeletőségű.

(#13) Yaye válasza bimbiri (#12) üzenetére

Yaye
(őstag)
LOGOUT blog

De az alapanyagok (alkatrészek) minősége sem egy utolsó szempont. Ha három év után szétfolyik a gagyi kondi, vacakul szól a szuperolcsó integrált hangchip, ha recseg-ropog az olcsó műanyag burkolat, ha foltos, pixelhibás a költségkímélésből mégis felhasznált lcd, ha gyorsan kipurcan az olcsó töltőáramkörök által vezérelt olcsó akksi, satöbbi, az nem gyártástechnológia és tervezés kérdése. Az olcsó noti nem azért kevésbé jó mert szarul van megtervezve az alaplapja. Egyébként az igazság, mint általában, szvsz itt is valahol középen van, a brand nem csak annyival drágább mint amennyivel jobb alkatrészekből van, hanem megfizetteti az emblémát is vastagon. Olcsó noti is lehet jó, csak oda kell figyelni, mert a költséghatékonyság ritkán jár együtt a magas minőséggel.

(#14) bimbiri válasza Yaye (#13) üzenetére

bimbiri
(kvázi-tag)

Nem akarom ''szétoffolni'' a topikot. Ezért annyit írok, hogy ott a pont.
Természetesen több-kevesebb ellenvetéssel. :)
Pl: egy 850-es proci ma még megfelelő, de 3 év múlva? Egy ilyen notiból vennék ECS-t. Egy 400e+-os centrinoból már nem.

(#15) Yaye válasza bimbiri (#14) üzenetére

Yaye
(őstag)
LOGOUT blog

Ez nem offolás, erről szól a topik, nem? :)

Persze, igazad van, én a fő paramétereikben megegyező brand és noname notik összevetéseként írtam, amit. Egyébként ez életszagú is, hiszen a hezita többnyire nem a 400+-os centrino és az ecs között, sokkal inkáb egy új ecs vagy egy hasonló paraméterű használt brand között szokott folyni.

(#16) bimbiri válasza Yaye (#15) üzenetére

bimbiri
(kvázi-tag)

A topik az ECS laptopokról szól. :)

És nem ezt a laptopot állítanám szembe egy centrinos géppel, hanem az ECS centrinos gépét Bővebben: link (Ez bruttó 392k.) egy DELL, Toshiba, vagy IBM notival.

De benne lennék egy használt brand, új noname összehasonlításban. Erről már több topik is született, de egyik sem tartalmazza azokat az infókat amire kíváncsi lennék.

(#17) peterkeT

peterkeT
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

miután a ''milyen notebookot?'' topikban hamar elmerül a felvetés és nincs kedvem folyamatosan uppolni, miközben mások elbeszélnek mellettem...

miután nem bírok használtan 120-130-ért notebookot venni...

miután ennél drágább/jobb notebookra nincs szükségem...

miután találtam ezt a jó kis topikot az ecs notebook-okról...

..szeretném feltenni a következő kérdést:

találtam br160-ért egy ecs g320 típusú notebook-ot: Bővebben: link. szeretném megtudni, hogy találkozott-e már vele valaki, használta-e már ezt a típust, vagy egyáltalán miután a gép minden egyéb paramétere tökéletesen rendben lévőnek tűnik, egyáltalán erről a via c3 processzorról tudtok valamit?

némiképp tanácstalannak érzem magam, kéne egy kis segíség, támogatás, együtt gondolkodás.

köszönöm előre is,

p

[Szerkesztve]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#18) consono válasza peterkeT (#17) üzenetére

consono
(senior tag)

Én nem találkoztam személyesen sem az eCS notikkal, sem a VIA C3-mal, de kinti topicok szerint ez a proci kb a 400-450-es celeronnak felel meg...

(#19) peterkeT válasza consono (#18) üzenetére

peterkeT
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

hm. sajnos ezt alátámasztja ez a digt-life teszt is: Bővebben: link.
mondjuk ez egy tua cel 1300, amivel összehasonlították, de csúnyán el is verte... :(

megfontolandó azonban, hogy esetleg az egy év garancia lejártával bármilyen s370-es processzorra cserélhető szegény nehemiah. vagy nem?

na, itt egy thg-teszt is: Bővebben: link. az eredmény ugyanaz, a konklúzió viszont azért megfontolandó:
''Congratulations to VIA for designing a processor that provides the most performance per Watt, finally showing that sufficient processing performance does not necessarily entail high power consumption.''

emellett természetesen:
''As expected, the C3 processor is not able to compete with other processors at similar clock speeds. Depending on the particular benchmark, an old Celeron 667 is either considerably faster or considerably slower, making it difficult to specify a recommendation for VIA's C3.''

hm-hm.

az igazság az, hogy gyakorlatilag xp alatt ugyan, de csak irodai munkára használnám a gépet, éppen ezért nem is akarok 1,5-2 ghz-nyi számítási tartalékot. a 256 mb ram hasznos szolgálatot tehet, csakúgy, mint a nagyobb hdd és a combo meghajtó. vga nekem szintúgy nem fontos, nem fogok játszani a géppel (esetleg némi heroes3, vagy zuma, de az meg úgyis elmegy rajta).

ezt tessék figyelembe venni az ajánlásnál, vagy óva intésnél.

p

[Szerkesztve]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#20) peterkeT válasza peterkeT (#19) üzenetére

peterkeT
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

upsz, lejárt a szerkesztési időm, a thg-s link meg nem jó, itten van helyesen: Bővebben: link

p

(#21) karib

karib
(PH! addikt)

Ennyiért új notebookot nem fogsz máshol kapni, ráadásul az ECS-re 2 év garancia van (bár néhol felárért adják). Nehéz rosszat mondani rá ezek után - müx. Állítólag ahhoz képest, hogy nem fogyaszt semmit, zajos. Egy CPU upgrade mindenképp érdekes hack lehet - csak persze a garanciának annyi.

Ha nem most azonnal kell, érdemes figyelni a notebook.hu-nál ezt a gépet - asszem náluk valamikor kicsit lejjebb fogják tornászni az árát.

Esetleg a Metróban árult, sulinetes FuSi Amilo L7300 lehet még alternatíva. Ha már ilyenekből kell választani, akkor a FuSi sokkal jobb - korszerűbb, erősebb.

Department of Redundancy Department

(#22) peterkeT válasza karib (#21) üzenetére

peterkeT
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

azért van köztük 40000 forint különbség. sajnos az én esetemben már így is legalább ennyivel fölötte vagyok az eredetileg laptopra szánt összegnek :(, csak egyszerűen nem találok használtan elfogadható áru gépet. meg félek is kicsit a lutritól, aprónetet meg sem merném próbálni, hiába csábítóak az árak. arról nem is beszélve, hogy egy ismerős felajánlotta, hogy megpróbál nagykerből szerezni egy ecs-et. de pszt! ;)

(#23) karib válasza peterkeT (#22) üzenetére

karib
(PH! addikt)

Sulinettel 140k az Amilo - nem rossz, az ECS bruttójánál olcsóbb.

Lehet, hogy a nagykernél is jobb lesz a nb.hu ECS ára, várj egy-két hetet... de pszt :)

(#24) peterkeT válasza karib (#23) üzenetére

peterkeT
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

no, majd meglátjuk. köszi a tippet...

p

(#25) Devid_81 válasza peterkeT (#24) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

ECS -ről általánosságban :
A legtöbbjük szép,egészen jó halkak.
Nekem ami nem tetszett : Igénytelen összerelés,a billentyűje hajlik, az egész ház recseg
szinte össze lehetne hajtani annyira gyenge.

Viszont egészen jó árban vannak !

.::www.megadanceradio.hu::.

(#26) peterkeT válasza karib (#23) üzenetére

peterkeT
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

nicsak-nicsak, mik nem történtek egy éjszaka alatt a notebook.hu-n...

grat az infódhoz! :C :D

p

(#27) Atlantis válasza peterkeT (#26) üzenetére

Atlantis
(VIP)

MEgvetted? Nem vetted? Ha igen, akkor milyen? Asszonynak én is vennék egyet.

>>>>>Creo CAD System ; Mercedes GP - Die deutsche Kraft<<<<<

(#28) peterkeT válasza Atlantis (#27) üzenetére

peterkeT
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

nem. holnap üzletelek le egy használt vaio-t. :U
állítólag létezik transmeta 1ghz procival is, próbálj olyan változatot szerezni, alig drágább, ez a c3 nagyon harmatos, kicsit féltem tőle. az összes többi része egyébként meglehetős ennyi pénzért...

aha, az a531-es típus az, ahogy elnézem általában kb 10-15ezerrel drágább...

p

[Szerkesztve]

(#29) Atlantis válasza peterkeT (#28) üzenetére

Atlantis
(VIP)

És mi az a Transmeta proci? Mennyiért szereztél Vaio-t? És milyet, ha nem titok?
Nem tudom, C3 netre, Office-ra, DVD nézésre nem elég? Neki nem kéne sokkal többre.

(#30) peterkeT válasza Atlantis (#29) üzenetére

peterkeT
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

c3 már sajnos az xp-nek is épp csak elég. ha megnézed a korábban belinkelt teszteket, a 667-es celeronnal volt egy szinten. néhány dologban jobb, néhány dologban rosszabb. ez azt jelenti, hogy egy 700-as p3 rommá verné... :( kár, mert mint mondtam a laptop maga jó kis gép lenne. vagy szerezni kell bele egy 1ghz körüli p3 procit használtan, az sokat dobhat a teljesítményén.
transmeta állítólag a centrino-val valahogy rokon kategória, de erről én sem tudok sokkal többet. utána kell keresni a neten teszteknek...

vaio-t itt a ph!-n hirdetett neonoise, tőle veszem majd holnap 140k-ért. sajna 1,5 éves, amerikából behozott és gari nincs rá, de technikai paraméterekben veri a mai belépőszintű új notebook-okat.

p

(#31) Atlantis válasza peterkeT (#30) üzenetére

Atlantis
(VIP)

Aha. Köszi, azt hiszem, hanyagolom az ECS-t. Sok szerencsét a Sony-val.

(#32) karib válasza peterkeT (#26) üzenetére

karib
(PH! addikt)

Nahát - ilyen herélt verziót - 128 MB RAM még feljavítható, de a CD-ROM? Mindegy, olcsónak olcsó. A plusz 200 MHz tuti jól jön.

(#33) peterkeT válasza karib (#32) üzenetére

peterkeT
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

:D egy ismerősöm ráadásul mondott valami olyat, hogy az alaplapra integrált a memória és nem bővíthető... :U nem is tudom higgyem-e, ne-e. :B van ilyen?

p

(#34) MiQ

MiQ
(lelkes újonc)

G320

A gép memóriája nem bővíthető, csak cserélhető, azaz egyetlen foglalattal rendelkezik. Mellesleg alumínium burkolatú az LCD, így egy picit jobban védett a külső behatások ellen.

[kép]

[kép]

[kép]

[kép]

[kép]

[kép]

Make menuconfig, not war!

(#35) Atlantis válasza MiQ (#34) üzenetére

Atlantis
(VIP)

Kár, hogy ilyen, mert árban és design-ra is jó lenne.

(#36) Nedudgi válasza MiQ (#34) üzenetére

Nedudgi
(fanatikus tag)

Ezekszerint nem cserélhető a procc...:( (2. kép jobb felső sarok, gondolom a nagy VIA feliratú a proci, vagy nem?)
Vagy én látom rosszuL? Lehetne erről infót kapni vhol?

It took the computational power of three Commodore 64s to fly to the moon. It takes a 486 to run Windows 95. Something is wrong here. -- SC sig file UBUNTU - KDE - Rock'n'Roll

(#37) Nedudgi válasza Nedudgi (#36) üzenetére

Nedudgi
(fanatikus tag)

MiQ: honnan vannak a képek? Sehol sem találtam. #36? egyébként UP hátha vmi lesz még ebből mert marhára érdekel.

It took the computational power of three Commodore 64s to fly to the moon. It takes a 486 to run Windows 95. Something is wrong here. -- SC sig file UBUNTU - KDE - Rock'n'Roll

(#38) MiQ válasza Nedudgi (#37) üzenetére

MiQ
(lelkes újonc)

A www.tt-hardware.com oldal egyik cikkében akadtam rájuk, amit a google dobott ki. Keresgéltem képeket és infókat a gépről mert én is erősen gondolkodom ezen a notin, hisz nagyon jó áron adják. (Csak ne lenne ilyen gyengécske...)

Make menuconfig, not war!

(#39) Nedudgi válasza MiQ (#38) üzenetére

Nedudgi
(fanatikus tag)

Köszi megvan. Nem tom eldönteni hogy melyik lehet a proci. Próbáltam keresgélni hogy cserélhtő-e de nem vót ilyen sehol. Bár azt sem igen hiszem hogy meghűtene egy 700-as celeront a hűtő benne. Elvileg menne vele, nnak utánanéztem. :F

(#40) diak2

diak2
(újonc)

Egyébként a teljesen használható Mobil P4-1300MHz-es IBM R40 laptop akkuról üzemelve 600 MHz-en fut takarékos módban, és teljesen használható úgy is. Valószínű rengeteget számít az alaplap és memória ill. perifériák gyors kommunikációja. Ha ez nincs meg, tehát gyenge pl. az alaplap, ill. a memória órajel, akkor lehet akár 1,3 GHz is a processzor órajele, nem látszik rajta a gyorsaság.
Tudtok új laptopot 100 000 Ft-ért amiben 1GHz vagy afölötti Intel proci van?

(#41) xedos

xedos
(PH! addikt)

Volt nekem 233-600-750Mhz -es notim.
Mindegyik használható volt. Értelemszerűen volt közöttük különbség de használható!
Én is néztem ezt az ECS-t... Szinte mindenre használható.
Viszont az Aproneten hasonló árért akár garis márkás használt gépet is lehet venni. Innentől kezdve mindenki maga döntse el, hogy jó vagy nem...
Úgy látom, a notebbok.hu-nál van raktáron, tehát meg is lehet nézni -kézbe lehet fogni. Ha valaki vesz ilyet, írja már meg a tapasztalatait!

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#42) xedos

xedos
(PH! addikt)

Még eszembe jutott, hogy szoktam a mostani notimat lassítani...
P4 3200-ről 340Mhz körülire... Ott már tetű lassú, viszont letöltéshez elég és csendes is...

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#43) aDM|RaL^

aDM|RaL^
(őstag)

ittvan egy ilyen ecs laptop a kezemben, csak egy dolog idegesit benne hogy hangos ventije, es egyaltalan nem all le soha es nem is meleg a proci.

nincs valami utility erre??:D

http://www.demotivalo.com // http://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.eu - thinkpad x61 w/ fedora 16 - MBP w/ 10.6.7 - several other desktop machines...

(#44) aDM|RaL^

aDM|RaL^
(őstag)

up!!

http://www.demotivalo.com // http://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.eu - thinkpad x61 w/ fedora 16 - MBP w/ 10.6.7 - several other desktop machines...

(#45) jasszer válasza aDM|RaL^ (#43) üzenetére

jasszer
(senior tag)

Mesélnél róla egy pöttyet? :U
Érdekelne h milyenek a benyomások ezzel kapcs.ban, mert lehet h vetetek egy ilyet anyámmal... Mennyire gyatra benne a Nehemiah, meg a vga?
Meg egyáltalán... megérte az árát?
(Más ilyen ecs tulajok infoja is érdekelne)

Apokalipszis? Ezeknek?!

(#46) karib válasza aDM|RaL^ (#43) üzenetére

karib
(PH! addikt)

Igen, ez felettébb bosszantó, hogy egy elvileg minimál teljesítményű procin így ordít a venti. Nem vagyok otthonos a témában, a SpeedFan progi nem erre való?

(#47) aDM|RaL^ válasza jasszer (#45) üzenetére

aDM|RaL^
(őstag)

a benyomásom az hogy tök kulturált az árához képest

a proci irodai munkára tökéletes, játékra már nem. vga szintén... nekem jó lesz itthon rohangálós WLAN netezésre, stb.

(#48) aDM|RaL^ válasza karib (#46) üzenetére

aDM|RaL^
(őstag)

lehetséges...

de engem az bosszant ebben az egészben, hogy amikor bekapcsolod, akkor még nem kezd el ordítani a venti, hanem egy idő után zúditja csak rá.

A proci meg egyáltalán nem meleg, nemkell ennyire hűteni...

remélem majd a speedfan segít.

(#49) peterkeT válasza aDM|RaL^ (#48) üzenetére

peterkeT
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

egy pcmark2002-őt tudnál rajta futtatni? esetleg egy superpi 2M?

melyik változat van neked pontosan? csak mert 2 féle c3 procival és asszem transmeta procival iskapható volt ugyanez a típus.

köszi előre is,

p

(#50) randomly válasza aDM|RaL^ (#43) üzenetére

randomly
(lelkes újonc)

Hello

De milyen tipus, a g551 az bios frissités után teljessen elhalkult.

rand

1$ egy kalapácsütés, 5 cent az ütés 95 cent hogy hova ...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.