Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bash

    őstag

    válasz koxx #1910 üzenetére

    Természetesen van oka, korábban is beszéltem már róla néhányszor.
    Egyik fő ok, hogy ha az eladó nem PayPal confirmed address-re küldi az árut, akkor nincsen védve egyáltalán. Jelen állapotban confirmed address-szel csak USA-ban, Kanadában és az Egyesült Királyságban élő eBay-ezők rendelkezhetnek. Tehát az eladó minden alkalommal kockázatot vállal, amikor a vevő PayPal-al fizet és a három fenti országon kívül él. Ha bármiféle claim-re kerül sor, az eladónak (online) bizonyítékot kell bemutatnia PayPal-nak a csomag kézbesítéséről (a feladás nem számít). Ez csak akkor lehetséges, ha expresszel szállít az eladó vagy más (még drágább) csomagküldő cég szolgáltatását veszi igénybe. A kézbesítés bizonyítékának hiányában szinte minden esetben a vevő fogja megnyerni a claim-et és az eladó pénz és áru nélkül marad.
    Másik fő ok, hogy a belföldi postázáshoz viszonyítva a nemzetközi csomagküldés rengeteg kockázattal jár és nagyon időigényes. Ha belföldre küldök csomagot, online kifizetem, kinyomtatom a címkét, ráragasztom a csomagra (Priority Mail-hez és Express Mail-hez a posta ingyen biztosít borítékokat, dobozokat is) és reggel pedig lerakom az ajtóm elé. Délután amikor jön a postás ingyen elviszi mindet.
    Ezzel szemben ha nemzetközi csomagot küldök ugyan ki lehet fizetni, kinyomtatni a címkét/vámárunyilatkozatot és ráragasztani a csomagra, de mindenképpen személyesen be kell vinnem a postára és lepecsételtetni a postai alkalmazottal. Ez további költségeket és időt von maga után, benzin, csomagolóanyag, sorban állás...
    Természetesen belföldön is tűnnek el csomagok, de nemzetközi viszonylatban ez sokkal gyakrabban előfordulhat, és szinte semmilyen mód nincs arra, hogy utánanyomozzunk.
    Számos probléma adódhat a nyelvi korlátok miatt is, a vásárlók nem mindig olvassák el a leírást és a feltételeket, vagy nem értik meg a leírtakat, és akkor jönnek a panaszok...

    A dolog másik oldala, hogy a külföldi vásárlók általában hajlamosak magasabb árat fizetni részben gazdasági, részben elérhetőségi okok miatt. Ezért az árért az eladók egy része vállalja a kockázatot, nagyobb részük teljesen érthetően nem.

    http://bashtravel.com/

Új hozzászólás Aktív témák