Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  E-mu 0404

(#1) Mosqu!to

Mosqu!to
(őstag)

Sziasztok,

A témát a célból indítottam, hogy a felmerülő kérdéseket itt lehessen megbeszélni, tapasztalatokat leírni a kártyáról, etc.
Najó, ez csak álca, igazából problémám van a kártyával, amit egyedül nem sikerült megoldanom :)

Szóval az egész ott kezdődött, hogy elegem lett az alaplapi c-media recsegőből, ezért valami olyan kártyát kerestem, amit többé nem kell lecserélni. Tapasztalatok azt mutatták, hogy ez lesz a megfelelő kártya. Külföldről hozattam, mivel így olcsóbb volt, de amúgy vadi új. Már az szembeötlő különbség volt, hogy az egy kis jack aljzat helyett 2 kivezetése van, méghozzá 1-1 6,3 -as mono jack, a bal és a jobb csatornának. A leírásból kiokoskodtam, hogy ha a hifimet meg akarom szólaltatni, akkor szereznem kell 2 paparca->6,3 jack koaxkábelt. Végigtúrtam pár híradástechnikai boltot, de speciel ilyet sehol nem kaptam, ezért vettem 2 paparca-paparca kábelt, amiknek egyik végére 1-1 mamarca-6,3 átalakítót is. Miután ezeket bekötögettem, elindítottam gépet, letiltottam régi hangkártyát, Indítottam vindózt, egyből látta az hw-t a gép. Először töröltem a cmedia driverét, majd felraktam ezét (restart nélkül, lehet, hogy ez volt a baj?), és nyomtam a restartot. Gép indul, kártya installálva, rulz. Zene indít...ana. Szóval semmi sem bajol, hogy ninsc hangkártya, de hang sehol nem jön. Mi lehet a probléma?

Második gondom, hogy van egy mezei genius mikrofonom, amit szintén be szeretnék üzemelni, de mivel nem csak az out van kettéosztva, hanem az in is, ezért ez szintén nem passzol bele. Vajon egy 2x6,3 jack->3,5 jack aljzat elég lenne?

Computer games don't affect kids; I mean if PacMan affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music

(#2) Mosqu!to válasza Mosqu!to (#1) üzenetére

Mosqu!to
(őstag)

A hangtalanság problémát megoldotta egy driver újratelepítés, de a mikrofonra még mindig várok ötletet!

Computer games don't affect kids; I mean if PacMan affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music

(#3) Dagadék

Dagadék
(lelkes újonc)

Csáó!

Remélem még nem halt ki teljesen a topic... Volna egy kérdésem: hogy lehet hangfalat kötni a hangkártyára? Mármint egy leírásban azt hallottam, h nincs ilyen kimenet... Balf@sz vok, tény, csak hát valahonnan meg köll tanulni.. :D

"Amíg leng a lánc, meleg az ülőke."

(#4) Mosqu!to válasza Dagadék (#3) üzenetére

Mosqu!to
(őstag)

Pedig benne van képekkel illusztrálva. Viszont mikrofon rákötése nekem még mindig problémát okoz. Ugyanis rájöttem, hogy amire megpróbáltam bekötni, az nem is mikrofon bemenet volt, és igazából ennek nincs bemenet. Valami olyasmit hallotam, hogy elő kéne erősíteni a mikrofont valamivel :F
Aki tudna ebben segíteni, az kérem írjon!

(#5) Raymond válasza Mosqu!to (#4) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A kartyan csak Line In van, igy a mikrofont egyenesen rakotni nem lehet. Egy erositon keresztul kell menned (mixpult, mikrofon erosito...)

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#6) Mosqu!to válasza Raymond (#5) üzenetére

Mosqu!to
(őstag)

Ilyennel még sosem volt dolgom, szólva amatőr kérdések: Mit kóstál egy ilyen, milyet érdemes vásárolni, ha az ember csak Ventrilora/játékok beli kommunikációra akarja használni a mikrofonját?

(#7) Raymond válasza Mosqu!to (#6) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor kosd az alaplapi hangkartyara. Vagy ha tenyleg sokat jatszol, vegyel egy masik kartyat is ami jatekokhoz valo (mert ez nem az).

[Szerkesztve]

(#8) Mosqu!to válasza Raymond (#7) üzenetére

Mosqu!to
(őstag)

Most arra van kötve, csak így telepítésnél egy kis macera van a 2 kártyával, de ha sokba lenne ennek megoldása, akkor inkább hagyom így, annyit nincs használva.

(#9) Raymond válasza Mosqu!to (#8) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem akkor hagyd ahogy a van.

(#10) Dagadék válasza Raymond (#7) üzenetére

Dagadék
(lelkes újonc)

Szóval asszondod, hogy ez a hangkari játékra nem alkalmas? Mármint gondolom nem kifejezezzen rossz, csak nem optimális... Jól értem?
:F

(#11) Raymond válasza Dagadék (#10) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hat nem eppen arra lett kitalalva, de persze hang lesz jatekok alatt ezzel is.

(#12) Dagadék válasza Raymond (#11) üzenetére

Dagadék
(lelkes újonc)

Aham. Világos
Amúgy, miben merül ki, hogy nem ''arra lett kitalálva''? Mármint gondolom a minősége csak nem rosszabb, ha már zenére használják ált.. Showval akkor mi az, ami miatt 'kevesebbet' nyújt, mint egy olyan kari, amit erre találtak ki?

(#13) Raymond válasza Dagadék (#12) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A meghajtok a zeneszerkesztes igenyeihez vannak alakitva nem ahoz ami a jatekoknak kell. Es pl. EAX-et sem tamogat semmilyen formaban. Hang persze lesz jatekok alatt.

(#14) Dagadék

Dagadék
(lelkes újonc)

Mellesleg én is ilyen karit akarok venni.
Mosqu!to!
Honnan szerváltad a kártyád és mennyibe fájt? Én itthon úgy 29k-ért láttam.

[Szerkesztve]

(#15) Dagadék válasza Raymond (#13) üzenetére

Dagadék
(lelkes újonc)

Na, tenx, mostmár kristálytiszta. :R
Leszámítva egy apróságot: mi az EAX? :B

[Szerkesztve]

(#16) neduddki válasza Dagadék (#15) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

[link]
fatla egyszeruen es legyeszerusitve hangban mint videoban pl. a direktX

udv

neduddki

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#17) tomiee85

tomiee85
(senior tag)
LOGOUT blog

Hello!!

Keresek E-mu 0404 et használtan....Aki tud léci szóljon (06705802172)

(#18) kem

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Úgy emlékszem ez a topic zárva volt nem? :F
Mind1. Valaki talált a neten leírást a Patcmix beállításáról?
Pár nap mulva lesz egy X-FI-m is, és azt szeretném játékokhoz használni, de akkor gondolom el kell majd küldenem az Emu kimenetére az x-fi-t, és remélem is, hogy nem fog neki nehezére esni:) Valaki használja hasonló módon a kártyáját? Nekem most majdnem egy évig a polcomon volt, és kiestem a gyakorlatból meg a rafkókból.

(#19) looser válasza kem (#18) üzenetére

looser
(senior tag)

Az Absolute honlapján fent van van a gépkönyv ehhez a cucchoz. Remélem ez segít neked.
Új patchmix+driverek (2.1) egy hónapja jöttek ki.
Letöltés errefelé... :B

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#20) looser

looser
(senior tag)

Egyébként felmerült itt a mikrofon előerősítés: egy kis keverő 10e Ft-ból megvan, s annak később is hasznát veheted majd. Sajnos (szerencsére?) az árak kis lépésben haladnak felfelé (az elején), így nehéz lesz választani. Én is preamp miatt keresek keverőt (1212m-et nyúzok, amatőr szinten), hogy a család többi tagja tudjon skypeolni, én meg letilthassam végre az alaplapi szutyit :D

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#21) westlake

westlake
(PH! nagyúr)

valaki segitsen rajtam, mert valoszinuleg tul bena vagyok egy 0404 usb beallitasahoz.. minden tuti jo volt, amig ra nem kotottem optikai kabellel a cuccot az erositomre.. semmilyen audio jel nem jut el az erositoig.. sot, koaxialis kabellel sem mukodik a dolog.. olyan, mintha az egesz s/pdif resz halott lenne.. a fulhallgato kimeneten tok jo szol a dolog

I'm out.

(#22) hunnylander válasza westlake (#21) üzenetére

hunnylander
(őstag)

Szerintem valami (Patchmix) konfiguracios problema lehet. Nezd at a gepkonyvet/manualt (leginkabb a 4. fejezetnel), magyarul is megvan.

www.HunnyF1.com

(#23) westlake válasza hunnylander (#22) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

en csak ennyi mindent tudok allitani.. esetleg nem telepitettem fel valamilyen kiegeszito progit?

I'm out.

(#24) hunnylander válasza westlake (#23) üzenetére

hunnylander
(őstag)

Amennyire emlekszek (van egy hasznalaton kivuli E-MU 1212m-em, csak nehany orara volt meg kiprobalva regebben) a Patchmix DSP szoftver kulon telepites a driveretol (legalabbis akkor igy volt, azota mar sok updatet kapott, tobbek kozott Vista x64 tamogatast stb.), szerintem kihagyhattad a telepitesbol. Toltsd le a legfrissebb szoftvercsomagot az E-MU Support oldalarol (Interfaces, USB Audio, E-MU 0404 USB), es telepitsd ujra.

[ Szerkesztve ]

www.HunnyF1.com

(#25) westlake válasza hunnylander (#24) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

egy drivert, egy firmware update-et, es az elobb emlitett kis progit telepiti csak fel.. (full install)

I'm out.

(#26) hunnylander válasza westlake (#25) üzenetére

hunnylander
(őstag)

Igen, az a lenyeg, hogy meglegyen a Patchmix, ami az E-MU hangkartyak virtualis keveroje. Ott lehet beallitani ('kotozgetni') a ki- es bemeneteket ossze-vissza. Es majd azzal valoszinuleg ki is tudod kuldeni az audiot a digitalis kimenetre is.

www.HunnyF1.com

(#27) westlake

westlake
(PH! nagyúr)

az x-fi platinumnal nem kellett semmit allitani.. bedugtam az optikai kabelt kulso panelba, es az erositobe, es mar szolt is.. itt meg... nem hiszem el, hogy ebbol a kis ablakbol all a szoftveres kezelofelulet :(

I'm out.

(#28) westlake válasza hunnylander (#26) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

ezekben a driverekben kb. 4 mega a hasznos "adat".. a tobbi mind manual.. ebben a 4 megaban lenne benne a driver, es az altalad emlitett patchmix is?

I'm out.

(#29) hunnylander válasza westlake (#28) üzenetére

hunnylander
(őstag)

Benne kell lennie. A manualok kulon letoltes (es tobb nyelvbol valaszthatsz), en igy lattam az E-MU letolto oldalan.

Nezd meg a linkelt magyar manual 21. oldalat, ott van egy kep ami mutatja az E-MU talcaikon jobbklikk menujet. Az Edit-tel lehet megnyitni a PatchMix DSP-t a ki- es bemenetek beallitasaihoz. A 25. oldalon meg van egy kep, ami mutatja, hogy hol lehet kivalasztani az S/PDIF optikai kimenetet (ADAT vagy S/PDIF) es a formatumat (S/PDIF vagy AES/EBU). Javaslom nyalazd at az egesz 4. fejezetet (nem olyan hosszu).

[ Szerkesztve ]

www.HunnyF1.com

(#30) westlake válasza hunnylander (#29) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

latom nem egeszenerted azt, amit mondani probalok.. en orulok neki, hogy abban a manualban minden szepen le van irva, de ismetelten megemlitenem, hogy nekem nem ilyen kezelofelulet jon fel a tray-bol, ha rakattintok az emu ikonjara.. mellekesen jegyeznem meg, hogy a manual altalad emlitett resze a 1212m, a 1820, es a 1820m tipusus kartyakra vonatkozik.. a 0404 usb-re vonatkozo resz a manual aljan talalhato, de nem elmit semmifele kezelofeluletet..
a manualok kulon is letolhetoek, ebben igazad van, de ugyanugy benne vannak a letoltheto drivercsomagban is..itt ez tokeletesen lathato.. mint ahogyaz is, hogy maga az audio konyvtar csak 18.3 mb.. az emlitett audio konyvtar negy alkonyvtarat tartalmaz.. ebbol a negy konyvtarbol az ufu a firmware updatet tartalmazza, a drivers konyvtar a valodi drivert, a setup konyvtar egy managelo progi, ami ugyancsak a drivert telepiti fel (drivers konyvtarbol).. az usbaudio konyvtarban talalhato telepito pedig nemes egyszeruseggel ezt dobja..
ismerjuk el, hogy nagyon sok lehetoseg nincs arra, hogy elronstam a telepitest.. szamomra az is eleg hihetetlen, hogy a driver, es a normalis patchmix elferjen ~6.0 mb-ba..

I'm out.

(#31) hunnylander válasza westlake (#30) üzenetére

hunnylander
(őstag)

Azt lattam a screenshotodrol, hogy nem olyan kezelofeluleted van, az szurt szemet. Az E-MU 0404 USB-hez ne lenne PatchMix? :F

Mindjart belenezek a legfrissebb angol manualjaba (ugyis egy 0404 USB-t terveztem venni, mert az jobb fuleshez es laptophoz is, ezert nem hasznalom a 1212m-t).

www.HunnyF1.com

(#32) hunnylander válasza hunnylander (#31) üzenetére

hunnylander
(őstag)

Nincs hozza PatchMix.

www.HunnyF1.com

(#33) westlake válasza hunnylander (#32) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

akkor ezt tisztaztuk.. de ez meg (gondolom) nem magyarazat arra, hogy miert nem mukodik az optikai kimenet.. a driver feltelepitesen kivul nem tudok mit csinalni..

en kizarolag azert vettem ezt, mert idegesitett a pci-os kartya a gepben (marmint nem a pci-os resze idegesitett, hanem az, hogy egy "felesleges" kartyaval tobb van a gepben).. viszont most mar ugy latom, hogy hiba volt megvenni.. nem ertem, hogy egy ilyen kaliberu cuccnal miert nagy elvaras az, ami egy "egyszeru" hangkartyanal alap :U

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#34) ijjen nincs

ijjen nincs
(újonc)

Halló!

Nekem is ilyen van (0404 usb) azt nagyon szeretem!
-mér nincs spdif kimenet? jó kimeneti formát választottál? valszeg. Azt hiszem csak ASIO alatt jön ki belőle spdif. Ha zenét szeretnél hallgatni, akkor valami asio kimenetű zenelejátszó kell. (pl. foobar asio pluginnel, be kell állítani emu asio-t benne, de sajnos minden rendszer újraindításnál! bugos az emu driver)
-nincs benne mikrofon erősítő? szvsz. kettő is van 48 V fantomtáppal ellátva, ha kell, és igen jó minőségűek (2 db monó 6,3mm jack az elején)
Még kérdés?

(#35) westlake válasza ijjen nincs (#34) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

van meg egy kerdes..
van egy elado 0404 usb-m.. kinek kell? :U

I'm out.

(#36) Ichthyophagy

Ichthyophagy
(újonc)

Helló!

Hát egy nagy problémával fordulok hozzátok.Mégpedig:
Egy emu 0404 pci kártyám van, ami remekül működött kb 1 évig, aztán történt egy baleset.Itthon hagytam a gépemet torrenten...és elszállt a tápom, vele együtt egy vinyó is...és sajna úgy néz ki, hogy az emum is.
Tünetek :) : Berakom, felismeri Multimédiás audióvezérlőnek, amikor telepíteném hozzá a drivert akkor azt mondja, hogy nincs a gépemen mihez telepíteni (on your system is not supported device vagy mi....) . És kipróbáltam egy olyan gépen is amibe van 1 működö 0404 és ott is ugyan ez... :S
Szerintetek menthető, vagy kuka?
Remélem az elöbbi! :D

A válaszaitokat előre is köszi!!!!

(#37) KMT válasza Ichthyophagy (#36) üzenetére

KMT
(PH! addikt)

Mit próbáltál ki a másik gépben? A telepítést? Mert akkor nyílván nem a kártya a halott.

Amúgy tanulság: Tessék normális tápot használni, nem ipari hulladékot...

Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

(#38) Ichthyophagy válasza KMT (#37) üzenetére

Ichthyophagy
(újonc)

Ezt nem értem.Elvittem az unokatesómhoz, akinek ugyanilyen kártyája van, beraktuk a helyére, és nem tudtuk felrakni, mert ugyan azt a hibaüzenetet dobta ki mint nálam (ahol eddig működött), hogy nincs mihez telepíteni a drivert. Ja mostmár jó táp van, de az má ezer éves volt...

(#39) KMT válasza Ichthyophagy (#38) üzenetére

KMT
(PH! addikt)

Akkor kuka. Vagy próbálkozhatsz a garival talán, ha nincs rajta égés nyom.

Nem az a lényeg, hogy milyen idős volt a táp, hanem, hogy nem volt benne védelem. Egy minőségi táp nem nyírt volna ki semmit, akármilyen öreg is.

Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

(#40) Ichthyophagy válasza KMT (#39) üzenetére

Ichthyophagy
(újonc)

Jólvan, köszi!Hát igen egy szar gyári táp volt....hogy dögölne meg! ;) Sajna nincs már rá gari szal akkor kuka lesz:(

(#41) Echelon

Echelon
(újonc)

(#42) NoName?!

NoName?!
(lelkes újonc)

Hello!
Nem tudjátok azt meg lehet oldani, hogy media player classic vagy BS playerrel lejátszva a koaxon ki tudja küldeni a film jelét? :F

Öné a híd Egyes!

(#43) birka1337

birka1337
(tag)

Hali! Van itt olyan akinek esetleg van tapasztalata a hasonló árfekvésű kártyákkal is? Gondolok itt az maudio, stb, termékeire. Mostanában szeretnék venni én is. a 0404, maudio fast track pro merült fel. Egyébként zeneszerkesztéshez lesz ;)

[ Szerkesztve ]

HEAT it up!

(#44) jobesz válasza birka1337 (#43) üzenetére

jobesz
(lelkes újonc)

E-MU 0404 aladó 1 hónapot használt 16000.nekem van egy eladó szinte új 1 hónapot használt e-mu 0404 em 16 ért priviben jelezzetek usb hangkártya érdekel cserébe szinrte bármilyen x fi terratek,és a több a lényeg usb legyen ez eladó 16000.- minden megvan hozzá!!!

Pc/laptop>dac-musiland 03 us>Sennheiser HD250 linearII/Denon upo 250 >Behringer 2031p|Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!

(#45) jobesz válasza birka1337 (#43) üzenetére

jobesz
(lelkes újonc)

16 ésr van nekem e mu 0404 pci 1 hónapot ment gépben, usb kártya kell, ennél olcsóbbat nem találsz sürgős!!!

Pc/laptop>dac-musiland 03 us>Sennheiser HD250 linearII/Denon upo 250 >Behringer 2031p|Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!

(#46) FW190ace

FW190ace
(lelkes újonc)

Hali!

Vettem pár napja egy E-MU 0404 PCI hangkártyát és van vele egy kis gondom:
Zenelejátszásnál néha megakad egy fél/negyed másodpercre a szám, és ez azért elég zavaró...
Nem tudja valaki, hogy mi lehet a baj? Frissítettem drivert stb, de azóta is ilyen.
c2d E6750
ASUS p5e
WinXP 32bit SP3
az előző hangkarim is csinált ilyeneket lehet az SP3-miatt? mert amióta azt használom csak azóta ilyen...

(#47) FW190ace válasza FW190ace (#46) üzenetére

FW190ace
(lelkes újonc)

UP!

(#48) CocooN-z

CocooN-z
(őstag)

Keresek analóg / digitális kábeleket a pci os emu 0404 hez, privi plz ha van valakinek.
sry offért

Ha jól érzed magad, ne aggódj. El fog múlni.

(#49) orbano

orbano
(PH! félisten)

sziasztok!

beírom ide is, hátha valaki tud segíteni, bár ahogy elnézem eléggé pang a topik :)

kicseréltem az audizsi2-t az emura, de nincs hangom
amit csináltam (felteszem rosszul):
kicseréltem a két kártyát
bebootoltam, az eszközt nem lehetett telepíteni
a creative adusio consolet uninstalláltam (más creative cuccot nem találtam)
ezek után a legfrissebb emu0404 driver nem volt hajlandó települni
manuálisan a temp könyvtárból feltelepítettem, mielőtt kitörölte volna magát az installer
nem volt hang (a drivert és az audio eszközöket látta a windoz, de a hangoknál a hangerő/hangfal beállítási részek szürkék)
driver sweeperrel kitakarítottam, eltávolítottam a drivert eszközkezelőből, töröltem a temp könyvtárból mindent
újraindítás után nem települt végre magától a driver, legalábbis azt hiszem
feltelepítettem újra az emu drivert
ugyanúgy nincs hang.
mit csinálok rosszul?

előre is köszi

A vér nem válik VAZZE!™

(#50) CocooN-z válasza orbano (#49) üzenetére

CocooN-z
(őstag)

Oprendszer?

Ha Vistád van tudok segiteni, ha más akkor hirtelen nem.
(Nekem egy Creative X-Fi Fatality Platinum Championship van mellette, de kékhalál van ha mind2 megy, tehát vagy az emu vagy a creative)

üdv

Ha jól érzed magad, ne aggódj. El fog múlni.

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  E-mu 0404
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.