Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kicsirigó7

    senior tag

    válasz Multibit #4305 üzenetére

    Az A-grade lemezek között is lehet 100 lemezből 1 hibás.
    B-grade estén ez a szám, már lehet 3-4 is.

    Hogy mért bajlódunk mi ezekkel a hülye tesztekkel?
    Mert az írott lemezeknél adott egy hiba tűrési határ, amiben az írás minőségének szabványon belül kell lennie.
    Ez PI esetében max 280, PIF értéknél max 4, ez az a határ ami elfogadott értéken belül van.
    Ezt a minőségi szabványt nem semmiért találták ki. Mert ez garantálja a lemezek kompatibilitását a lejátszókkal olvasókkal írókkal. Hogy az ODD-k az írott lemezeket, megfelelően tudják kezelni. Ne keljen egy merevlemezre mentéskor, 6-8 perc helyett 2-3 szor több idő. Film nézéskor ne legyenek pixelesedések-lefagyások-fejezet átugrások. Összefoglalva: bármely kompatibilis ODD meghajtó, könnyedén vissza tudja olvasni, az adatokat róla.
    Ebből értendően, ami ezen értékek felé nyúlnak tüskék,azok már nem tartoznak bele ebbe a szabványba.

    Attól hogy a te asztali játékosod, hibamentesen gyorsan kezelte most azt a szabvány értéken kívül pörkölt lemezt. Ez nem garantálja hogy egy másik asztali játékosnak nem lesz vele gondja. Vagy egy régebbi, vagy új DVD-ROM olvasó boldogulna vele. Arra nincs garancia, hogy egy hónap múlva is le tudja simán játszani.

    Példa: Nemrég én is kaptam próbára valamilyen nonem lemezt, hasonlóan magas PI tüskékkel tudtam pörkölni mint te ezt a verbát. Az én asztali játékosom is szépen lejátszotta.
    De most jön a lényeg, a srác akitől kaptam. Ő a játékgépébe csinált biztonsági mentéseket erre a lemezre. De a gépe még csak be sem tudta olvasni, ha épp valamelyiket beolvasta, azzal meg szaggatott, időnként megállt a játék. :DDD Mert nem tudta az olvasó folyamatosan ellátni adattal a gépet. Na erre én, amit áthozott pár írott játék lemezt. Szépen átmentettem sárga Maxell lemezre. És lás csodát, mindegyiket beolvasta, gond nélkül kezeli máig a gépe. :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák