Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  DVD lejátszó melyiket

(#51) Sanci38 válasza Henry06 (#50) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Sötét kép már elég.. meghogy nem viszi a lemezt,mint irtad.

Minden érdekel, ami árammal működik... Na jó a 100-as izzó annyira nem.

(#52) Henry06 válasza Sanci38 (#51) üzenetére

Henry06
(kvázi-tag)

Ilyet nem írtam, azt írtam hogy a minőségével van a gond. De mindegy megmondom hogy rossz a kép és nincs magyar menüje, talán ez elég lesz.

Go Gunners!

(#53) Kofa válasza Sanci38 (#44) üzenetére

Kofa
(újonc)

Megvettem a Pio-t. A TV, mint írtam, régi CRT, így marad a Scart.

Ha jól tudom, elméletileg az RGB komponens kimenet lenne az optimális. A Scart kábelem, úgy tudom, teljes bekötésű.

A DVD menüben lehet is kompozit és RGB kimenet között választani; az RGB komponens módot választva a kép éles, de fakók a színek (nemcsak a filmek, de a DVD menüi, logói is).

Ha a DVD kompozit módban van, a TV "AV" módjában jók a színek, és a kép élessége is OK. Van még egy "AV-S" mód is, az ilyenkor teljesen fekete-fehér, és amúgy is rossz, instabil a kép.

Érdemes valamivel próbálkozni? Végülis a DVD: kompozit, TV: AV mód nézhető.

Előre is köszi,
Kofa

(#54) PumPi

PumPi
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok, megvettem a Pana 42es plazmát, nagyon frankó a Tv viszont előhozott egy problémát. :)

Van én nekem egy 5.1 Jazz hangfalrendszerem, aminek a teljesítményével teljesen meg vagyok elégedve, nm feltétlen cserélném le, igenám csak ez 6db RCA kábellel csatlkozik a lejátszóhoz, ami lég necc. Jelenleg egy Technika lejátszót használok:), viszont szívesen elmennék Blue Ray irányba. Létezik még olyan Blu ray lejátszó ami támogatja ezeket a kimeneteket? Vagy hagyjam a picsába és cseréljek hangrendszert... amit viszont nem szeretnék.

Vorsprung durch Technik..

(#55) Sanci38 válasza Kofa (#53) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Csak komponens van az rgb-ből? A tv nem tud komponens jelet venni. AV-S mód akkor lesz jó,ha a tévéd tudja venni az S-video jelet és oda beállitod.jobb mint a kompozit.

(#56) Sanci38 válasza PumPi (#54) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Létezik. Általam tudott készülékek: LG BD390,Panasonic DMP 65- felfelé,Dune HDI prime és max(ezzel kapod a legjob minőséget) De léteznek más készülékek is.

(#57) PumPi válasza Sanci38 (#56) üzenetére

PumPi
(őstag)
LOGOUT blog

Ez az?

Ez az a lejátszó? ez teljesen jó áron lenne... a 85ösnél látom az analog 71. kimenetet de ennél nem. elírták? Az LGt még lehet kapni Magyarországon szerinted? mert én nem találtam.

[ Szerkesztve ]

(#58) PumPi válasza Sanci38 (#56) üzenetére

PumPi
(őstag)
LOGOUT blog

Ráakadtam erre:
[Samsung]

Igazából túl szépnek tűnik hogy igaz legyen:), szerintetek is megéri?
50ért meg lehetne kapni... és tudja a LANt, wirelesst, BD, 7.1 analog

ha a lejátszó 7.1et tud akkor az ugye nem para hogy nekem csak 5.1em van?
utolsó kérdéseim és befejezem mára. :)

(#59) _ak_ válasza Sanci38 (#46) üzenetére

_ak_
(PH! addikt)

Szia!

Erről az LG BD550-ről lehet tudni vmit? Nem találtam semmi értelmes tesztet róla. A specifikációi elég szimpatikusak, de használhatóságot nem tudják tükrözni.

Szabad ilyesmit venni vagy érdemesebb egy mondjuk pio 420-at és később külön egy médialejátszót? Igazából a szülőknek menne, tehát többségében inkább sima dvd filmek ill divx-ek mennének többnyire, de annak én is tudnék örülni, ha lejátszaná a HD-s .mkv filmeket. (A tv egy samu le40b550, ha számítana.)

[ Szerkesztve ]

Let's begin, de gozaimasu!

(#60) Kofa válasza Sanci38 (#55) üzenetére

Kofa
(újonc)

Végülis feltekertem a színeket (Chorma) a Pio menüjében, és így RGB + AV-S módban is jó a kép. Korábban sem volt zavaros vagy zajos, csak szinte fekete-fehér; a Pioneer logó nem mélybordó volt:

hanem szürke kis piros beütéssel.

[ Szerkesztve ]

(#61) Sanci38 válasza PumPi (#57) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Sajna elnéztem.. :(( a 85 és a felette levő modelleken van.
Lehet kapni de drága.
Megéri a samsung,
Ja és nem baj hogy 5.1-ed van,annyit engedélyezel a menüjében.

[ Szerkesztve ]

(#62) Sanci38 válasza _ak_ (#59) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Szabad ilyesmit venni. és kis leirás.

(#63) Sanci38 válasza PumPi (#57) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

390 kapható ezeken.

(#64) _ak_ válasza Sanci38 (#62) üzenetére

_ak_
(PH! addikt)

Köszi.

Végül is megrendeltem, remélem hamarosan ki is tudom próbálni.

[ Szerkesztve ]

Let's begin, de gozaimasu!

(#65) csibiur

csibiur
(újonc)

Sziasztok!
Szüleimnek vennék karácsonyra (igen, lehet későn írok) egy dvd lejátszót, max 20ezer forintig (ha indokolt, lehet picit több), divx támogatás alap, ami igazán fontos, hogy kezelje a feliratokat (gondolom szintén alap) és lehessen a feliratok méretét állítani! Egy boltban sem tudtak eddig ezzel mit kezdeni, pedig szerintem egy nagyon fontos funkció. Itt sem olvastam a kitételek közt senkinél és a specifikációkban sincs sehol feltüntetve. Netán azért mert ennyire alap? Vagy inkább mert ennyire abszurd?
Ezen kívül legyen rajta HDMI meg kezelje az USBt, egyszóval nemigazán szűkítettem a kört :) Olvastam, ahol a pio-t részesítik előnyben, valahol meg az LG-t, Samsungot.
Ezer éve nem vettem lejátszót, szóval nagyon hálás lennék bárminemű iránymutatásnak!
Köszi

(#66) Kofa válasza csibiur (#65) üzenetére

Kofa
(újonc)

DivX ügyben érdemes szétnézni itt: http://mpeg4-players.info/
Annó a Yanada 6600-hoz csináltak olyan firmware-t, amellyel állítható volt a fontméret és a háttér.

A 420-as Piohoz is van nagy betűméretű firmware (nálam az alap gyári fw van, egy hetes a lejátszó, eddig csak gyári DVD-vel használtam).
http://forum.mpeg4-players.info/index.php?showtopic=1957

(#67) mexel

mexel
(senior tag)

LG DVX550-ről van valakinek tapasztalata? Nem lett rosszabb mint az elődje a DVX440? Csak és kizásrólag dvd filmek és sok avi-divx lejátszására lenne. Feliratozás érdekelne, és hogy mennyire válogatós.

Privit is írj azt azonnal látom! - Telefonszám az adatoknál. - Postázás sajnos nem megy, csak személyes átvétel.

(#68) csibiur

csibiur
(újonc)

Gyors kérdésem annyi lenne, hogy a Divx-et kezelő asztali dvd-k (mind) mennyire bírkóznak meg a 2 audio sávos divx fájlokkal? Simán ki lehet választani, hogy angol, vagy magyar legyen az audio? (az itthon dvd-n megjelent sorozatokat általában már így kódoják, azért kérdem). köszi

(#69) PumPi

PumPi
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok,

edigitalba berendeltem a Samsung lejátszót, de nincs éppen raktáron. Viszont felajánlottak egy hasonló tudású Philipses cuccot.

Philips BDP7500B2 3D Blu-ray

Philips lejátszókról mi a vélemény, érdemes velük foglalkozni vagy várjak inkább a Samsungra?(BDC6500)

köszönöm a segítségeteket.

(#70) Yax

Yax
(újonc)

Sziasztok,
nézegettem a dvd lejátszókat és egy olyanra lenne szükségem,
ami lejátszik avi-t is és olcsó. Hallottam olyasmit, hogy az mpeg 4 lejátszó az tudja.
Na most az érdekelne, hogy amelyik mpeg 4-et tud lejátszani az valóban lejátsza az avi-t is ? :F Tulajdonképpen mit is takar az, hogy mpeg 4?

[ Szerkesztve ]

(#71) Sanci38 válasza Yax (#70) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Az AVI csak egy "konténer fájl", amiben valamilyen kódolási eljárással belerakták a képet és hangsávo(ka)t. A kódolás lehet pl MPEG4 mind videóban, mind audióban, de legjobb tudomásom szerint MPEG4-hez is van ilyen "konténer".Az Mpeg4 az egyfajta kodek.

(#72) B@ndy(ka)

B@ndy(ka)
(újonc)

Szeretnék vásárolni egy olyan lejátszót, ami tökéletesen átadja a film minőségét egy plazma tv-nek, és vigye a divx filmeket, meg a nagyobb felbontású rippeket, gondolok itt az mkv-ra és barátaira. Most ez a fő kérdésem, hogy ezt csak BR lejátszó tudja? Vagy egy drágább márkás player is viszi? Tapasztalatokat szeretnék elsősorban. Köszönöm!

(#73) Sanci38 válasza B@ndy(ka) (#72) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Nem lenne jobb egy tényleges médialejátszó? 20-30ért már tökéleteset lehet venni.

(#74) B@ndy(ka)

B@ndy(ka)
(újonc)

Igazából egy DVD lejátszót szeretnék venni mert rengeteg a kiírt lemezem, és szeretek megnézni egy-egy régebbi filmet. Mivel vettem egy frankó tv-t ezért mostanába hd-s rippeket szedek ami általába mkv, csak hogy azt le tudjam játszani ha kiírom azért kellene. Egyébként a tv-n van usb, pendrive-ról viszi az mkv-t. De látom, hogy ebből BR player lesz? Igaaz?

(#75) Sanci38 válasza B@ndy(ka) (#74) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Igen,mert a DVD játszók(még ha fel is skáláznak) alapból nehezen kezelik a 600 sornál nagyobb felbontást,max HD avi-t Márpedig az MKV 720-tól kezdődik a legtöbb.

(#76) Ferlito

Ferlito
(lelkes újonc)

Üdv!

Nem volt sok időm átnézni a fórum topikokat, de talán itt is jó lesz. Jó pár évvel ezelőtt vettem egy Philips DVP 630-as asztali lejátszót és azt tapasztalom, hogy néhány filmet nem játszik le, egyszerűen sötét a képernyő, míg más filmeknél főleg amelyek hosszabbak 2 és fél óránál a 2. óra után nem hajlandó tovább játszani...Néha a feliratot sem veszi be, csak többszöri beolvasásra.
Lehet az a gond filmeknél, hogy kézikamerával felvett családi videók és több van belőlük egy dvd-n? Vagy az íróprogram a gond? 2010-es ashampoo burning studio-t használok. Szerintem a lejátszóval lesz a gond, bár nem tudom, azért is érdekelne pár szakmai vélemény.

[ Szerkesztve ]

Ronald Reagan

(#77) Mr.Grey

Mr.Grey
(lelkes újonc)

Szeretném lecserélni az eddigi Ferguson DVD-met Blu-ray lejátszóra.
Nincs semmilyen különleges elvárásom, a lényeg, hogy azért DVD-t lejátsszon és esetleg HD cuccokat külső, NTFS vinyóról. Első körben két játékos maradt:
LG BD 550 és a Samsung BD-C5300.
Az LG-n nincs optikai kimenet, bár elvben a koax kimenetét is ráköthetem az erősítőre.
A Samu-n meg nincs UTP, csak wifi adapterrel érhető el a net...
Szolgáltatásból mindkettő nagyjából ugyanannyit tud és egyforma ronda mindkettő.
Sz'al az lenne a kérdésem, hogy van/volt-e személyes tapasztalata bárkinek a fentebbi két lejátszó bármelyikével és tud-e bárki érveket pro vagy kontra valamelyik mellett/ellen?
Esetleg ha bármilyen tippetek lenne hasonló árfekvésű és tudású BR játékosról, hálás lennék érte.

Segítségeteket előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#78) Kofa

Kofa
(újonc)

Sziasztok!

Vettem egy Pioneer DV420V-t. Sajnos elég csalódott vagyok. Sima sztereó TV-n nézzük, 55 centis régi Thomson. A bajaim:
- jelentős blokkzaj (eredeti, gyári DVD-9-eken)
- pocsék hang (mintha több visszhangja lenne pl. a koppanó képteknek, patáknak, "vízalatti" hangzás).

Nem találtam semmit a menüben, amivel ezeken javítani tudtam volna (pl. Dolby downmix, video filter vagy bármi hasonló). A régi Yamadának ennél jobb volt a képe is, hangja is.
Így jártam, és kész, vagy lehet ezen segíteni, csak én vagyok béna?

Előre is köszönöm,
Kofa

(#79) Sanci38 válasza Kofa (#78) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Scart kábeled jó? Cserélted már esetleg? Lehet árnyékolt lellene helyette.
Milyen módban vannak összekötve? (RGB lenne jó.) Sztereo downmix meg hasonlókat kapcsold ki.

[ Szerkesztve ]

(#80) Kofa válasza Sanci38 (#79) üzenetére

Kofa
(újonc)

A Scart kábel ugyanaz, amit a Yamadához használtam: szálanként árnyékolt Hama. Nem random képzajt látok, hanem blokkzajt (értsd: megállítom a lejátszást, és a kockák megdermednek, jól látható, hol van a blokkok határa).

Stereo downmix beállítás pedig sajnos nincs.
http://pioneer.ipapercms.dk/Manuals/DV_420V_K_J2M90321A_manual/

A Virtual Surround, Audio DRC, Dialog beállításokat már mind kikapcsoltam.

További ötlet?

Köszi,
Kofa

(#81) B-L-A-C-K

B-L-A-C-K
(PH! kedvence)

Sziasztok!

10 ezer forint körül milyen DVD lejátszót ajánlanátok? Olyan kéne nekem ami usb-s, és mindent letud játszani...(írot cd/dvd, dvix stb...)

...

(#82) B-L-A-C-K válasza B-L-A-C-K (#81) üzenetére

B-L-A-C-K
(PH! kedvence)

:F

...

(#83) Sanci38 válasza B-L-A-C-K (#82) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Nézd: annyira nagy különbség nincs közöttük ebben az ársávban.
Én Philipset vennék.

(#84) B-L-A-C-K válasza Sanci38 (#83) üzenetére

B-L-A-C-K
(PH! kedvence)

:R

...

(#85) Wuff

Wuff
(újonc)

Helló!

Blu-Ray lejátszó vásárlás előtt állok, találtam egy modellt ami alapból Wi-Fi-s ( LG BD570 ).
Viszont ami nem világos számomra az az, hogy ez arra is alkalmas hogy a Wi-Fi-s router segítségével a számítógépről filmet (folyamatosan) lejátsszon? Esetlegesen nagyobb 1080p -s filmeket is?

Igazából a fent említett LG BD570 és egy PANASONIC DMP-BD65 amit elsőre kinéztem. Kb. ez az árkategória amiben gondolkodok.. Sajnos a leírásokban szereplő dolgok java része nem sokat mond számomra, időm meg nincs mindennek utána nézni, úgyhogy örömmel venném mások tanácsát, tippjeit is.

(#86) Wuff

Wuff
(újonc)

Közben észrevettem, hogy nem a megfelelő helyen tettem fel a kérdésem. Szóval előző hozzászólásom itt már tárgytalan...

(#87) Dan-szan

Dan-szan
(tag)

A Toshiba (SD290) dvd-m makacskodik,az usb-ről való filmnézést nem akarja! Próbáltam 2 pendrive-t is 1,nem ismerte fel 2,felismerte de a tartalmát már nem látta tehát lejátszani sem tudta! A szervizen kívül van még vmi más megoldás?

Winter is coming -Stark.

(#88) methandi

methandi
(kvázi-tag)

ajánlanátok nekem vmit ami divx-es, usb-s? a márka nem fontos, ne legyen 10k fölött. üdv köszi

Arany felvásárlás, értékesítés..info PM, telefon. Hardver felvásárlás nyomott áron, azonnapi kp Pesten.

(#89) Xezs

Xezs
(újonc)

Sziasztok

Némi tanácsra szorulnék illetve lenne 1-2 kérdésem DVD lejátszó terén. Még a legelején leszögezném, hogy rengeteg ároldalt (depo árgép) illetve fórumot (külföldit is) bújtam át de még mindig tanácstalan vagyok.

Rögtön az első kérdésem, hogy miért hanyagolják a technikai leírásokból az Xvid kompatibilitást? Annyira ritka, hogy odaírják egy termékhez, hogy viszi-e, vagy sem, mint a fehér holló. Ha az utóbbi pár évben kiadott "tört" filmeket nézem, a DivX már rég nem "piacvezető" mivel szinte az összes tömörített film Xvid formumú. Légyszi valaki világoítson fel.

A következő dilemmám a márkák körül van. Amit vennék, az egy Samsung HT-Q9-et váltana ki, ami őszinte véleményen szerint egy nagy rakás szar. Rengeteg gyári DVD-t nem olvas normálisan, akadozik és megáll, sokszor még be sem olvassa, az írt DVD-kről meg már nem is beszélek, nagyon sokat vacakol velük (firmware-ből a legfrissebb van rajta de az is vagy 3 éves már). Ebből kifolyólag Samsungot semmiképp sem vennék, bár meggyőzhető vagyok, hiszen egy több mint 4 éves típusról beszélünk itt, lehet hogy magához tért a gyártó ennyi idő alatt.

Elsősorban két márkára gondoltam: Philips vagy LG. Noname márkát nem szívesen vennék, nem bízok bennük. A Philips DVP3520-ast elég jónak találom és az árkategóriát is itt körül lőttem be (12-15 ezer Ft). De persze szóba jöhet még Sony vagy Panasonic is.

Ha valaki tudna tanácsokat adni, főleg az Xvid lejátszhatóságra és a megbízhatóságra (vagyis hogy mindent beolvas és stabilan lejátszik) azt szívesen venném.

Ja még egy dolgot szeretnék, hogy USB bemenet legyen az eszközön, de ez sem létkérdés. Egyéb ínyencségek, mint HD, meg upscaling nem igazán érdekelnek, úgysem HD TV-n lesz nézve.

Előre is kösz ha valakinek van ötlete, tényleg teljesen tanácstalan vagyok, egyszerűen túl sok termék van a piacon.

(#90) ajax1966 válasza Mr.Grey (#77) üzenetére

ajax1966
(újonc)

helló mr. grey!

Pár hónapja használok egy BD550-es játékost. Eddig nagyon jól szuperál, igaz én legtöbbször nem a saját lejátszóját használom, hanem usb-n keresztűl egy hdd-t. A ntfs-re és fat-ra particionált hdd-t is simán viszi. HD-s felvételeket még nem próbáltam, mivel csak egy crt-s tévénk van. Képe ezen nagyon szép. A hang pedig egy yamaha erősítőn és egy system fidelity 5.1-en keresztül szól, úgy hogy ez is nagyon jó. Már nem sokkal a vétel után neten keresztül frissítettem a driverét, igaz utána sem láttam semi újat rajta.

(#91) ajax1966 válasza Xezs (#89) üzenetére

ajax1966
(újonc)

Helló

Éppen az elöbb írtam az új játékosomról (LG-BD550 blu-ray) ami nagyon megfelelne a te igényeidnek, csak egy kicsit drága (23-25 ezer), de lehet hogy érdemes lenne egy kicsit előre gondolkodni. A Philipseket nem nagyon ismerem, a fentebb említett LG-vel nagyon meg
vagyok elégedve. Előzőleg volt már Panám és JVC-m is, mindkettőnek meghalt a mechanikája, aminek a javítási ára egy vicc. Igaz hogy mindkettő rengeteget ment. Mindenképpen olyat válassz ami usb-n keresztül megeszi a hdd-t, méghozzá mind két fajta particionálással, mivel nagy méretű fájlokat csak az ntfs játsza le. Az xvid, divx már nem nagyon lehet probléma, amire ráírják a divx-et az lefogja játszani az xvid-et is. A panámhoz találtam egy adatlapot a neten, ami szerint nem játsza le az xvidet, de soha semmi probléma nem volt vele ilyen kódolású fájlok esetén .Kivétel csak a packetbitstream volt (lejátszás közben néha szaggatottan ment a kép), de ezt szoftveresen el lehet tüntetni.

(#92) GEPESZ66

GEPESZ66
(senior tag)

LG DVX452 ill. ORION HD-4500HC DVD lejátszó közül választanék. Melyiket ajánljátok?

(#93) Serpiko

Serpiko
(őstag)
LOGOUT blog

Vélemények erről a cuccról Samsung DVD-HR775A. Megéri? :U

A titok akkor marad titok, ha arról három ember tud és ebből kettő halott. Névtelen kina bölcs

(#94) Gazsi00

Gazsi00
(őstag)

Samsung D360/EN dvd lejátszóval van valakinek tapasztalata? Arra lennék kíváncsi, hogy USB-ről (pendrive) milyen formátumokat (filmeket) képes lejátszani.

[ Szerkesztve ]

Orandum est, ut sit mens sana in corpore sano.

(#95) Octopus21

Octopus21
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Van egy Sony asztali dvd lejátszóm, eladó. HDMI kimenet, 1080p felskálázás, mindeféle divx, avi, xvid stb, formátumot felismer és lejátszik.
Kb 2 éve vettem, olyan mintha új lenne.

Ha érdekel valakit akkor írjon privit.

Üdv.

(#96) trialboj

trialboj
(tag)

Üdv, keresgéltem a neten, és egy számomra igen jó árban lévő lejtátszóra bukkantam, íme: [link]

Két kérdésem lenne,

1. mi a véleményetek, a márkáról, és ha ismeritek akkor arról a modellről?

2. Ha szerválok mellé, egy külső hdd-t, akkor képes lesz akadozás nélkül lejátszani pl a BD filmeket?

"Nem az a dicsőség ha jó autóval nyersz, hanem ha a gyengével is ki mersz állni!"

(#97) flash-

flash-
(őstag)

sziasztok

olyan asztali dvd lejátszót keresek ami usbről szépen lejátsza az 5.1 es divx filmeket,és van analóg 5.1 es hangkimenete.

melyiket tudjátok ajánlani?

(#98) Tompie

Tompie
(fanatikus tag)

Hali!

Egy kis segítség, ebben az árkategóriában ezeket néztem:

Philips DVP 3800 ~8.500Ft
LG DVX 640 ~9.900Ft
Sony DVP-SR150 ~9.900Ft

Ki melyiket ajánlja és miért? :) esetleg más márka ebben az árban?

Köszönöm

(#99) Tompie válasza Tompie (#98) üzenetére

Tompie
(fanatikus tag)

Az edigital-os értékelés alapján Sony van kilátásban, LG-t lefikázták 1-2 helyen találtam csak értékelést de az is negatív :) Philips újabb modelljeiről találtam értékelést de azok sem szívderítőek. De még várom itt a "szakértők" válaszát :)

(#100) flash-

flash-
(őstag)

az asztali dvd lejatszokon van analog 5.1 kimenet?

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  DVD lejátszó melyiket
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.