Hirdetés

2012. február 10., péntek

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  DVD lejátszó melyiket

(#1) nagyfejü

nagyfejü
(kvázi-tag)

hali. egy kicsit olvasgattamés két tipus lenne ami tetszik-

Philips DVP 5990
Fergusson D 890 HX

Melyiket érdemesebb venni? üdv

(#2) hejesírásó válasza nagyfejü (#1) üzenetére

hejesírásó
(őstag)
LOGOUT blog

amennyire én tudom kedvezőbb no name-eket venni mert azok nem annyira érzékenyek a ***** filmek és tartalmak lejátszására

(#3) tratto21 válasza nagyfejü (#1) üzenetére

tratto21
(újonc)

Én a no name cuccokkal már megszívtam párszor. Adnak rá garanciát de ha a csere garancia rész lejár, akkor hozzá értő szervíz nincs és dobhatod a kukába. Lehet, hogy Philips nem játszik le minden formátumu videót, de van rendes márkaszírvíze.

Nekem Philips tv-m van. Elég sokat használom, megvan vagy 4 éve és semmi baja.
Szóval ha nem ragaszkodsz a divx, mpeg meg avi lejátszáshoz, akkor én a márkát ajánlom!

(#4) Stenli89 válasza tratto21 (#3) üzenetére

Stenli89
(lelkes újonc)

inkáb panasonic-ot érdemesvenni dvdböl is legaláb is nekem ez a véleményem nekem be vált :R

(#5) tratto21 válasza Stenli89 (#4) üzenetére

tratto21
(újonc)

Ez mondjuk igaz. Az asztali DVD íróm nekem is Panasonic és tök jó. Igaz nem egy hiper gyors masina, mert az első darabok közül való, de nagyon megbízható. A Panasonic-ot én is ajánlom:)

(#6) Stenli89 válasza tratto21 (#5) üzenetére

Stenli89
(lelkes újonc)

köszönöm az egyet értést :) :R

(#7) kovy79

kovy79
(őstag)

Üdv!
Szívesen vennék véleményeket, tapasztalatokat, hogy kinek, milyen "noname" lejátszója van, mit játszik le és mennyibe került.
A "márkás" lejátszókat hanyagolom (saját tapasztalat, dix/xvid kompatibilitás miatt). Nem "HD" lejátszásra kell, de a fő kritérium, hogyha havi egyszer kapcsolom be, akkor játsszon le mindent! :DDD No meg inkább veszek 2 "noname"-et egy "márkás" áráért...

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#8) Stenli89 válasza kovy79 (#7) üzenetére

Stenli89
(lelkes újonc)

hali
válaszolva neked a nonémeket nem részesitem elönyben mivel én már kidobtam egy párat
de hát te tudod ha sok a pénzed akor hajrá de én inkáb veszek egy jot és birjon ki éveket nekem panasonic van és lasan 4 éves semi baja és hibátlanul üzemel tud mindent amit kel :R

[ Szerkesztve ]

(#9) csibe1 válasza kovy79 (#7) üzenetére

csibe1
(fanatikus tag)

Egy iserősnek Orion 5000-es,tesómnak 5400-as van több,mint egy éve és eddig semmi gond velük.Az avit és a dvd-ket is gond nélkül lejátszák.Nekem egy Hyundai van ezzel sincs gondom,csak a távirányítót kellett szokni.
Ha nem sürgős a vétel akkor olvasgasd a tecsós újságot,akcióban szokott lenni Philips és Samsung is 8-9 ezer környékén,egy barátom is így vett lejátszót.

" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

(#10) kovy79 válasza Stenli89 (#8) üzenetére

kovy79
(őstag)

Egy "noname" jelenleg is üzemel kb 2-3 éve.
Nekem már az megéri, ha csak 2 évet bír ki egy 7000 forintos cucc.
Többet ér a nyugalmam. Tudniillik a "hátezSONImegSZAMSZUNGezmindentjáccik" 15-25000 forintos lejátszókból elegem van. Ahová kell (55cm, sima Thomson CRT tv), a minőség nem fontos, lévén maga a tv sincs túl jó barátságban vele...
Bár nem tudom, most minőségben a Jamo a "márkás", vagy inkább a "noname" tábort erősíti, de a házimozi lejátszóm előtt le a kalappal. 3 éve alatt kb 500 divx/xvid-ből szerintem 4-5-re mondta azt, hogy nem akarja.

csibe1, köszi. Pont ma néztem, hogy van itt NO-ban Samu (na jó: Szamszung :DDD ) 39€-ért és elvileg "full multiformátumú". Ennyit még megér. Lehet benevezek 1re és írok véleményt. :)

[ Szerkesztve ]

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#11) Stenli89 válasza kovy79 (#10) üzenetére

Stenli89
(lelkes újonc)

erre csak azt tudom irni hogy kinek mi válik be :R

(#12) kiss(b)

kiss(b)
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Olyan lejátszót keresek, ami USB portos-->mert külső vinyót szeretnék hozzá használni.
Az avi filmek feliratait is viszi(srt).
Az ár max 22 000 Ft. Lg-ket nézegettem(pl.:dvt-499h) , de nyitott vagyok más típusra is, ha valaki használ ilyen kombót. A tv egy lcd lg42lg3000 sima HD.
Segítségetek előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

A kacsahápogás nem visszhangzik - senki sem tudja miért.

(#13) VICovSki válasza kiss(b) (#12) üzenetére

VICovSki
(újonc)

Helló

"Segítséget szeretnék kérni. Olyan lejátszót keresek, ami USB portos-->mert külső vinyót szeretnék hozzá használni."

Kíváncsi vagyok, mit fogsz választani. Én is most kezdek nézelődni USB-s külső HDD-t kihasználó DVD felvevőt keresgélek.
Ahogy látom, a lejátszók jobban ki tudják használni az USB-t, mint a felvevők.

Végignéztem egy köteg Panasonic felvevőt, de a legdrágábbaknál sem láttam, hogy USB-ről lejátszanának bármit. Sok esetben az USB tároló mérete is korlátozva van, 128Gigára. Ez pedig kevés.

Lejátszók viszont legalább MP3-at lejátszanak sok esetben.

Az ideális az lenne, ha lejátszanának ISO fájlt is :K :K :K

[ Szerkesztve ]

(#14) Kengi

Kengi
(újonc)

Sziasztok,

Van egy 5.1-es hazimozi erositom, amihez szeretnek egy DVD lejatszot.
A kerdes az, hogy kell-e hogy a DVD is tudja az 5.1-et vagy eleg, ha optikai kabellel (vagy HDMI-vel) osszekotom az erositot a DVD-vel es az 5.1-es hang ugy is atmegy az erositobe?
A valaszokat elore is koszonom!

(#15) Sanci38 válasza Kengi (#14) üzenetére

Sanci38
(PH! addikt)

Minden dvd kiküldi HDMI,i-link, optikai vagy koaxiális digitális 5.1 jeleket.Az erősitő dolga azt dekódolnia.Tehát amelyiken van bármilyen digitális kimenet,az alapból tudja,ez minden lejátszó alapszolgáltatása.Tehát elég ha összedugod.

[ Szerkesztve ]

Minden érdekel, ami árammal működik... Na jó a 100-as izzó annyira nem.

(#17) valakiiii

valakiiii
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Kérnék egy kis segítséget, melyiket lenne érdemesebb választanom ???

LG DVX 452

vagy

SAMSUNG DVD C 450

vagy

PHILIPS DVP 3520

:F

választ előre is köszönöm!!! :R :R :R

(#18) GNKING

GNKING
(kvázi-tag)

Hi.
Toshiba SD-590EKE lejátszóhoz keresek firmware frissítést. Ha valaki tud segíteni az írjon. Tapasztalatokat is szívesen fogadok.

Normális vagyok a hangok is megmondták!

(#19) sirzollee

sirzollee
(tag)
LOGOUT blog

Hali!
Valaki ismeri a Samsung DVD C550 lejátszót?Tapasztalatok?

(#20) xXmartXx válasza sirzollee (#19) üzenetére

xXmartXx
(kvázi-tag)

Szia nekem volt egy már eladtam de semmi bajom nem volt vele :R

Üdv. xXmartXx

(#21) sirzollee válasza xXmartXx (#20) üzenetére

sirzollee
(tag)
LOGOUT blog

Köszi

(#22) moongoose

moongoose
(őstag)
LOGOUT blog

Több helyen olvasom, hogy lejátszó helyett játékost ír a nép különböző fórumokon.
Esetleg lehet én maradtam ki valamiből?
Nálam a player megnevezés egy dvd-nél lejátszót jelent.

Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

(#23) Sanci38 válasza moongoose (#22) üzenetére

Sanci38
(PH! addikt)

Ez szleng:mint ahogy az erősítő helyett erőlködő.

(#24) wody21

wody21
(lelkes újonc)

Egy kérdés:
Adott egy sima asztali dvd lejátszó. Hogyan kéne kiírni egy 720p filmet dvd-re, hogy biztosan lejátssza?

[ Szerkesztve ]

HI

(#25) Sanci38 válasza wody21 (#24) üzenetére

Sanci38
(PH! addikt)

Sehogy:Max 600 sort tud kezelni a chipje. Csak a DivxHD-s felskálázós lejátszók,(pl.Philipsnek van ilyenje) képes nagyobb sorokat kezelni.

(#26) sergej95

sergej95
(újonc)

Hello
Lenne itt 2. játékos viszonylag egy árban.
Thoshiba SD510KE és Samsung DVD-C550. Na nost nem tudom eldöntemi melyiket vegyem meg.Ugyanis a pixmaniárol van mind a kettőé.
Thoshiba http://www.pixmania.hu/hu/hu/04948207/art/toshiba/sd5010ke-dvd-lejatszo.html
Samsung http://www.pixmania.hu/hu/hu/07987838/art/samsung/dvd-c550-dvd-lejatszo.html
És a termék leirás sajnos nem egységes.( De lehet csak nekem :DDD)
Szerintetek melyiket válasszam , ha egy hd ready lcd tv-re kötném rá HDMI kábellel 5.1 nélkül?

(#27) Sanci38 válasza sergej95 (#26) üzenetére

Sanci38
(PH! addikt)

Mondjuk a Pixmania nem a legmegbizhatóbb cégek közé tartozik,és magyar garanciát sem ad. De a kettő közül egyértelműen a Samsung a jó vétel.

(#28) prmcsk

prmcsk
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Erről a felskálázásról valaki világosítson már fel...

"Olyan jelfeldolgozási folyamat, amelynek során egy kisebb képpontszámú videojelből nagyobb képpontszámú jelet állítanak elő".

Ez azt jelentené, hogy egy normál DVD filmet egy ilyen felskálázós lejátszó a HDMI, vagy komponens kimeneten 1080-ban adja le ?

Egy hőzöngő "hazafi" apukának mondom, az orvosi egyetem, tandíj, vagy hűség kapcsán: A fiad legújabb és szükségtelen divat mobiljáért aláírsz 2 év hűséget egy cégnek, a hazádért ugyanezt nem teszed meg ? És lett nagy csend...

(#29) Sanci38 válasza prmcsk (#28) üzenetére

Sanci38
(PH! addikt)

Valami hasonló.Ez úgy működik,hogy egy adott képen az összes pixelt körbepásztáznak,vagyis a körülötte levő pixeleket letérképezik úgy hogy egy pixel környékén elsösorban 6 másodsorban17 pixelenként mintát vesznek róla és un vektorgrafikus módon megnövelik a felbontást tehát felszorozzák a képpontok számát az éleket megtartva.másik módja hogy veszik az egész képet és az egészet digitális módon felszorozzák az adott képpontszámra,méghozzá színenként. és így lesz a 840:480-ból 1920x1080 és ezt mintegy állóképként küldik ki a megjelenítőre,így lesz belőle 1080p. Ehhez természetesen megfelelően gyors mikroszámítógép (processzor) és megfelelő algoritmus használata szükséges.Igenazt jelenti hogy az eredetileg 578 p-t 1080p-ben adja le tehát az adott megjelenőtőhöz méretezve.Jobb nem lesz a kép,csak nagyobb, tehát nem nő meg az információtartalma.

[ Szerkesztve ]

(#30) prmcsk

prmcsk
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Fiúk !

Ma vettem a "fukarban" egy Philips BDP 3000/12 Blu-ray lejátszót 23k. -ért ... :D Az ár jó, öröm és bódottá

Leemeltem, kifizettem, garipapírt lepecsételtettem. Ismét leragasztják, itthon kibontom és jött a meglepetés. Szerintem nem originál...! A távvezérlő elemei benne a vezérlőben, az elemek celofán maradványa a dobozban, a lejátszó elején nincs fólia, pedig szerintem kellene lennie, ujjnyomok az előlapon és a nagy zacskó kibontva, amiben a különböző füzetek vannak.
Ugyanebben a zacskóban lehetett egy tájékoztató papír és egy "install"? CD. A papír arről szól, hogy miként kell (szerintem első beüzemeléskor) a CD-t berakni és installálni. Én így értelmezem. Egyébként beállítgattam, kipróbáltam és ennyiért nekem zsír lenne.

Létezik, hogy mindegyiket kibontják és a "lúzer júzer" helyett valahol ezt már megcsinálják, hogy még véletlenül se kerüljön vissza egy sem, hogy: Nem megy...

Ez magyarázat lehetne a "kibontásra és használtságra". Másra gondolni sem akarok, mert akkor heves ká anyázást rendezek a boltban...

Választ várok tőletek... :R

[ Szerkesztve ]

Egy hőzöngő "hazafi" apukának mondom, az orvosi egyetem, tandíj, vagy hűség kapcsán: A fiad legújabb és szükségtelen divat mobiljáért aláírsz 2 év hűséget egy cégnek, a hazádért ugyanezt nem teszed meg ? És lett nagy csend...

(#31) Mándor válasza prmcsk (#30) üzenetére

Mándor
(újonc)

A fukarban minden műszaki cikket visszavesznek 3 napon belül,ha a vásárló valamiért meggondolja magát. A másik lehetséges oka a csomag felbontottságának,hogy már az üzletben előre beállítják a menü nyelvét.Ugye itt Magyarországon simán előfordulhat,hogy: 1.A júzer egy k*rva szót nem tud angolul
2.Analfabéta: a használati útmutató sem segít rajta.

(#32) Mándor válasza Mándor (#31) üzenetére

Mándor
(újonc)

Kicsit utána néztem a dolognak: "A vásárló, az áru átvételét követő 8 munkanapon belül, indoklás nélkül
elállhat a vásárlástól. Ennek módjáról a Távollevők között kötött szerződésekről szóló,
17/1999. (II.5.) számú kormányrendelet rendelkezik." Tehát simán előfordulhat,hogy amit megvesz az ember,azt már előtte egy hétig használta valaki. Ennél már csak az rosszabb,ha valaki kifog egy "utolsó darab"-ot,ami előtte még bemutató darab volt és egy hónapig ment napi 8-9 órát. :)

[ Szerkesztve ]

(#33) wurci

wurci
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Tudnátok ajánlani egy megbízható DVD lejátszót ami minél több fomátumot ismer, és jól kezelhetően lehet vele USBről lejátszani? Az ára se legyen azért túlzottan elszállt.

Köszönöm!

wurci

(#34) Sanci38 válasza wurci (#33) üzenetére

Sanci38
(PH! addikt)

Az az igazság, szinte mindegy melyiket veszed.20008-tól szinte mindegyik kezel minden lemezt és a divix-et olvasók még a pizzát is lejátszák ha kell... :) HDMI-kimenettel rendelkezők pedig rendesen fel is skáláznak. Ha olcsó kell,vedd ami szimpatikus,ha minőségi akkor Pioneer vagy Panasonic modelljei közül válassz.Vehetsz Denon,Onkyo,stb modelleket is,ha minőségi rendszerhez kötnéd.De a Pio kategóriájukban jobb náluk.

(#35) wurci válasza Sanci38 (#34) üzenetére

wurci
(lelkes újonc)

Köszönöm a választ. Max 20ért melyiket ajánlanád?

(#36) Henry06

Henry06
(kvázi-tag)

Sziasztok ti melyik dvd playert választanátok ezek közül?

Pioneer DV-420V
:http://www.edigital.hu/DVD_lejatszo/Pioneer_DV-420V_DVD-lejatszo_ezust-p47433.html
26000 forint.

Többiek.

SONY DVP-SR700H B
http://www.edigital.hu/DVD_lejatszo/Sony_DVP-SR700_DVD-lejatszo_fekete-p57441.html
18000 forint.

SONY DVP-NS328 B
http://www.kozpontiszalon.hu/dvpns328.html
19000 forint

SONY DVP-NS708 S
http://www.kozpontiszalon.hu/products/product_1995.html
21000 forint.

A Pioo a legdrágább(26000) megéri vajon a sonyk-hoz képest? Ha valaki ért hozzá és válaszolna annak nagyon örülnék.
Köszönöm előre is.

[ Szerkesztve ]

Go Gunners!

(#37) Sanci38 válasza Henry06 (#36) üzenetére

Sanci38
(PH! addikt)

Pio egyértelmüen jobb.

(#38) Henry06 válasza Sanci38 (#37) üzenetére

Henry06
(kvázi-tag)

Köszönöm, szóval szerinted megéri az a plusz pénz a Pio-ért. Bár gondolom azért a sony sincs annyira lemaradva tőle. Szerinted?

Go Gunners!

(#39) Sanci38 válasza Henry06 (#38) üzenetére

Sanci38
(PH! addikt)

Annyira nincs valóban de megéri a pluszt amit rááldozol. Egyértelmüen jobb képe van. Szerintem.

(#40) Kofa

Kofa
(újonc)

Sziasztok!

CRT TV-hez SCART csatlakozós, megbízható DVD lejátszót keresek. DivX stb. nem hátrány :-) de nem is feltétel. A jövőbeli kompatibilitás miatt HDMI előny.

Előre is köszönöm,
Kofa

(#41) Sanci38 válasza Kofa (#40) üzenetére

Sanci38
(PH! addikt)

Pio. De 12-ért vannak samsung és LG modellek.

(#42) Kofa válasza Sanci38 (#41) üzenetére

Kofa
(újonc)

Köszi a választ, de ha jól látom, a PIO-n nincs scart.
Ill. az eDigital szerint van. A Pioneer szerint nincs :-)
http://www.pioneerelectronics.com/ephox/StaticFiles/PUSA/Files/DV-420V-K.pdf

[ Szerkesztve ]

(#43) Kofa válasza Kofa (#42) üzenetére

Kofa
(újonc)

Bocs, most látom, hogy az EU verzión van. :W
http://www.pioneer.eu/eur/products/42/84/222/DV-420V-K/index.html

(#44) Sanci38 válasza Kofa (#43) üzenetére

Sanci38
(PH! addikt)

Így van,de plazma vagy LCD TV-hez HDMI-vel vagy komponensel kötném. Jobb minőséget ad mint a Scart. Scarton RGB a nyerő.

(#45) wurci válasza Sanci38 (#34) üzenetére

wurci
(lelkes újonc)

Konkrét lejászót tudnál ajánlani, hogy max 20ért mit vegyek? A lényeg, hogy minél kevesebb gonddal játssza le USBről a filmeket. Persze lehet rajta HDMI kimenet is, meg minden finomság ami még ebbe a kategóriába belefér.

Köszönöm!

wurci

(#46) Sanci38 válasza wurci (#45) üzenetére

Sanci38
(PH! addikt)

Nagyjábol az emlitett két gyártó készülékei,és még egy-két gyártóé(pl.Sony,Orion,millenium,) eléggé megbizhatóak a szoros verseny miatt,és az USB lejátszással sincs nagyobb gond,az átlag divx-et mind lejátssza. És HDMI is rengeteg tipuson van jelen. De 5.1 analóg kimenet csak elenyésző számban található rajtuk.
De tájélkoztatásul: mkv.hdrip,H.264,stb lejátszásra semelyik sem alkalmas mert 600 sor felett egyik DVD játszó sem tudja a bemenő jeleit értelmezni. Az hogy felskálázza a saját és a bejövő jelet 1080p-re az más tészta. Mkv,,H.264 és egyébb nagyformátumú fájlok lejátszására USB bemenettel ellátott BD lejátszót vagy médiajátszót kell venned.Legolcsóbb ilyen az LG BD 550 27 ezerért. Amely ráadásul NTFS-t is ismeri.

(#47) wurci válasza Sanci38 (#46) üzenetére

wurci
(lelkes újonc)

OK, köszönöm! Azt hiszem rárepülök erre a SONY DVP-SR700H B-re mit még Henry06 nézegetett, nekem is szimpatikus.

(#48) Henry06

Henry06
(kvázi-tag)

Ma megvettem a pioonert, hát ennél azért többet vártam:( Nincs magyar menüje, a divx lejátszás meg hagy kívánni valót maga után, habár csak crt-én próbáltam(a hd tv-ém még nincs meg) de az már most látszik hogy nem folyamatos a lejátszás. A ps3-mon sokkal jobb az egész, emelet nem is olyan jó a képe,tele van kosszal az egész kép, szóval nem tudom, ennyiért többet vártam volna. Dvd lejátszás nem rossz csak nincs zoom. Azt hiszem visszaviszem, bár kérdés hogy visszaveszik-e? Becserélném a sonyra inkább, szerintetek? Mit mondjak a boltban, egyáltalán kötelesek visszavenni?

[ Szerkesztve ]

Go Gunners!

(#49) Sanci38 válasza Henry06 (#48) üzenetére

Sanci38
(PH! addikt)

Vidd vissza. Tökéletesnek kellene lennie.Ismerősnél semmi gond vele,divixeket élből viszi lemezről. Mondjuk beállitási probléma is lehet a kép (rgb kellene mindkettő).Samu vagy LG-re cseréld ha divx lejátszás elsődleges.

[ Szerkesztve ]

(#50) Henry06 válasza Sanci38 (#49) üzenetére

Henry06
(kvázi-tag)

Oké visszaviszem, csak mit mondjak?:) Bocs nem jött be a player, inkább becserélném a sonyra? Szerinted bele mennek egy cserébe?

[ Szerkesztve ]

Go Gunners!

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  DVD lejátszó melyiket
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.